lauantaina, joulukuuta 19, 2009

Verotuksen tasa-arvo

Oikeudenmukainen verotus - mistä rahat yhteiseen hyvinvointiin?
7. Verotus ja sukupuolten välinen tasa-arvo

Why Men Don't Promote Women More

Mansnätverket ser dagens ljus

Equality between women and men in the European Union — 2009
education: women accounted for 58.9% of university degrees in the EU in 2006 (56.7% in 2004). However, gender differences remain as regards the fields of study, especially in engineering and computing while women predominate in business, administration and law (60 %). Women are still lagging behind men in the use of new technologies and have difficulties in accessing more specialist ICT-related jobs. Women’s high level of education is not directly reflected in the positions they hold in the labour market. A better gender balance across studies and occupations could contribute to meeting future skills and labour market needs;

A Long Way To Go: My frustrations with the pro-feminist men's movement

What Sex Does to a Man's Brain

13 kommenttia:

miesasia kirjoitti...

EU:n tasa-arvojutusta:

Jollakin tapaa hyvin kuvaavaa tyypillisestä tasa-arvopuheesta on, että vaikka naisilla on selvä yliedustus yliopistotutkintojen määrässä (58.9 %), niin silti kiinnitetään sen jälkeen tylysti huomiota vain naisten aliedustukseen joillakin aloilla ("gender differences remain...").

Tasa-arvo ei koske miehiä, eikä miehillä ole mitään tasa-arvo-ongelmia.

Lainaus: "overall progress is still too slow in most areas and gender equality is far from being achieved." Tämän voi ymmärtää monella tapaa.

--mies.asia

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Mainittakoon aluksi että en ole maahanmuuttokriittinen, enkä muistaakseni esim laittanut tänne yhtään tämän kaltaista juttua ennen ... mutta lueskellessani sattumalta aamulehden pääkirjoituksia, niin tämä uutinen on mielestäni mainitsemisen arvoinen suurimmasta naapuristamme - ja suurimmasta maahanmuuttavasta/muuttaneesta kansalaisuudesta:

Venäjä on kohta islamilainen

http://www.aamulehti.fi/teema/paakirjoitukset/ylanurkka-venaja-on-kohta-islamilainen/164754

En siis ota kantaa itse asiaan suuntaan taikka toiseen mutta mielestäni tämä on mielenkiintoinen uutinen Suomalaisillekin?

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

"Islaminuskoisia asuu erityisesti Volgan-Uralin alueella, Bashkorstanissa ja Tatarstanissa, Pohjois-Kaukasuksella ja ehkä hieman yllättäen Karjalan tasavallassa.

Popov arvioi, että islaminuskoiset nousevat vuosisadan puolessa välissä Venäjällä enemmistöksi.

Jos väestökehitys jatkuu Venäjällä ennallaan, vuonna 2015 armeijan alokkaista enemmistö on muslimeja."

--

Tuo Karjala oli aika mielenkiintoinen tieto ... valtavaa NL muslimien määrää ollaan varmaan uudisasutettu juuri Karjalan ym kaltaisille alueille.

Homo kirjoitti...

Yleinen tasa-arvo, minusta tuo on ihan oikein supi-venäläisille, jos noin tosiaan käy/kävisi (ennustukset pitkälle tulevaisuuteen demograafisissa asioissa tuppaavat olemaan epäluotettavia). Monet muslimienemmistöiset alueet, kuten
Tshetshenia olisivat halunneet itsenäistyä irti Venäjästä ja yrittivätkin sitä, mutta Venäjä oli valmis tekemään lähestulkoon kansanmurhan asteelle edenneen sotatoimen tämän estääkseen. Mutta jos kerta eivät päästäneet muslimeita itsenäistymään irrottautumalla Venäjästä, niin käyhän se itsenäisyyden hakeminen sitten niinkin, että se tapahtuu sitten koko Venäjän laajuudelta.

Hieman samantapaisia ilmiöitä on esimerkiksi Englannissa ja Ranskassa. Minusta niidenkin kohdalla on ihan oikein, että esimerkiksi jonkinlaisena jälkikäteisenä korvauksena siirtomaa-aikojen hirmuteoista, pääsevät Englanti ja Ranska sitten nauttimaan jonkinasteisesta vastavuoroisuudesta, joskin paljon rauhanomaisemmasta sellaisesta, kuin mitä nämä siirtomaaisännät itse harrastivat.

miesasia kirjoitti...

Näen islamin ongelmallisena yleisten maallistuneiden yhteiskunnan tasa-arvopyrkimysten ja uskonnon antamien ohjeiden ristiriitaisuuden vuoksi.

(Tämän tasa-arvopoliittisen näkökulman lisäksi islamiin liittyy muita seikkoja, joita pidän henkilökohtaisesti ongelmallisina länsimaisten yhteiskuntien kannalta, mutta ne eivät ole tasa-arvoon liittyviä.)

Esimerkiksi naisten asemaa ei voi kuvailla erityisen tasa-arvoiseksi sharia-lain mukaan (esimerkiksi rangaistukset raiskauksista, kunniamurhat, sukupuolten eristäminen toisistaan) ja muut kuin muslimit ovat dhimmejä. Kannattaa myös muistaa, että Iranissa ei ole olemassa homoseksuaalisuutta.

Ks. esim. Wikipedia: Women in Islam.

--mies.asia

Homo kirjoitti...

Miesasia, varmastikin islamissa ja etenkin joissain sen muodoissa on omat vakavat ongelmansa. Mutta silti se voi olla kokonaisuudessaan elinkelpoisempi yhteiskuntajärjestelmä kuin nykymeno länsimaissa tai Venäjällä, jossa syystä tai toisesta syntyvyys on tiapahtanut selvästi alle 2,1 lasta per nainen, joka vaadittaisiin siihen, että väkiluku pysyisi edes vakiona.

Jos näihin islamiin liittyviin ihmisoikeusongelmiin halutaan puuttua, minusta järkevintä olisi pyrkiä vaikuttamaan asioiden kehitykseen siten, että suunnattaisiin kasvua äärimuodoilta maallistuneempiin muotoihin.

Ja halusimme me muslimiväestön osuuden kasvamista tai emme, niin käytännössä sellainen on väistämätön kehitys monin paikoin keskipitkällä aikavälillä. Se, että kuinka nopeaa kehitys on, on tosin asia johon voidaan vaikuttaa.

mies-piste-asia kirjoitti...

Olen myös nähnyt esitettävän argumentteja, joiden mukaan islamisoituminen olisi ylivoimaisesti realistisin vaihtoehto "päästä eroon" feminismistä länsimaissa.

Yksittäisen miehen kannalta islamiin kääntyminen saattaa myös olla vakavasti otettava vaihtoehto esimerkiksi avioliittoon riittyvien riskien minimoimiseksi, mikäli sharia-laki otetaan tasavertaiseksi oikeusjärjestykseksi (joissakin) länsimaissa. Isossa-Britannissahan on jo sharia-tuomioistuimia.

Nämä yksinomaan ajatusten tasolla, itse en kuitenkaan omalta kohdaltani toivo tämän suuntaista kehitystä, sillä se tapahtuisi tasa-arvon ja monien muiden länsimaisten arvojen kustannuksella.

--mies.asia

Homo kirjoitti...

Mahdetaankohan tuossa viitata sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja mistäköhän näkökulmasta:

Selvitysmies Siilasmaa: Asevelvollisuuteen lisää mielekkyyttä

...
Puolustusvoimat käyttää ensimmäistä kertaa historiansa aikana ulkopuolista selvitysryhmää. Ryhmän tarkoitus on pohtia varusmiespalveluksen vaikutuksia muun muassa kansanterveyteen, tasa-arvoon ja viranomaisyhteistyöhön.
...

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

"Asetyöryhmä jättää raporttinsa ensi syksynä."

Eli nyt täytyy sitten kaikkien lyödä vettä myllyyn tosissaan ensi syksyyn asti. Olisi oikeastaan hyvä myös yrittää mennä tapaamaan noita selvitysryhmän ihmisiä.

Esimerkiksi tasa-arvo Ry voisi pyrkiä tällaiseen tapaamiseen virallisesti?

http://www.oikeusvaivelvollisuus.fi/asevelvollisuustyoryhma/tyoryhman+kokoonpano/

Sillä jos nyt kerran kyseessä on niin hieno oikeus ihmiselle ym, niin kyllä tämä oikeus täytyy nyt taata tasa-arvoisesti myös toiselle sukupuolelle ; )

--

Islamista vielä Venäjän tilanteen lisäksi esim.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200901319010536_ul.shtml

"Muslimien määrä kasvaa kymmenkertaista vauhtia verrattuna muuhun väestöön Britaniassa.

Asiantuntijoiden mukaan syitä tähän ovat maahanmuutto, muslimien keskuudessa vallitseva korkeampi syntyvyys sekä kääntyminen muista uskontokunnista islamiin."

--

Mies.asia kirjoitti:
"Olen myös nähnyt esitettävän argumentteja, joiden mukaan islamisoituminen olisi ylivoimaisesti realistisin vaihtoehto "päästä eroon" feminismistä länsimaissa."

Olen myös törmännyt saman kaltaisin keskusteluihin. Ja siis myös niin, että henkilökohtaisena valintana tätä ollaan jo pohdittu.

Islam on verrattuna kaikkiin länsimaihin, venäjään ym Suomessa vielä täysin uusi ja pieni juttu. Lisäksi meillä on edustettuna paljon sitä Islamilaisen "umman" epäfiksuinta poppoota.

Kuten näemme esim Britaniasta - nykylänsimaalaisen kääntyvyys Islamiin on jo suurta. Kymmenkertainen Islamin kasvunopeus ei siis selity Britanissa pelkällä maahanmuutolla ja syntyvyyden erolla. Mainittakoon ,että kääntyneiden määrä on jo jopa Ruotsissa kymmenkertaista verrattuna Suomeen.


Tiedelehti: Euroopan Islamisoitumisen aikataulu.
http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/euroopan-islamisoitumisen-aikataulu-t17541-4290.html

"Eurooppa muuttuu islamilaiseksi tämän vuosisadan loppuun mennessä, sanoo maailman johtava islamin tutkija tri Bernard Lewis ... Saksassa syntyvistä lapsista on muslimeja vuoteen 2025 mennessä jo 75%, STT:n uutisen mukaan. Hollanti muuttuu nykyisellä väestönkehityksellä muslimienemmistöiseksi maaksi vuoteen 2040 mennessä, Ruotsi vähän myöhemmin. Ranska on islamisaatiossa joissain suhteissa vielä pidemmällä. Tanskassakin on jo kouluja joissa on ainoastaan muslimioppilaita."

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Koulujen+t%C3%A4yttyminen+maahanmuuttajista+huolestuttaa+EUta/1135251045050

"EU-maat ovat huolissaan koulujen täyttymisestä maahanmuuttajataustaisista lapsista. Esimerkiksi Irlannissa maahanmuuttajia on jo 40 prosenttia koululaisista...maahanmuuttajakoululaisten osuuden raju kasvu kävi ilmi EU:n opetusministerien kokouksessa torstaina Brysselissä."

Ja ne Venäjän ja Britanian tilanne jo tulikin aiemmin.

Jollei muuta - niin mielenkiintoisia aikoja elämme ainakin?

Homo kirjoitti...

Kannattaa muuten suhtautua vähintään varauksella Bernard Lewisin kirjoittamiin juttuihin ainakin vähänkään enemmän mielipiteisiin, eikä kiistattomiin faktoihin kuuluvien asioiden osalta. Kyseessä on neoconnien kanssa hengaileva sionistinen juutalainen, jonka neutraaliuus käsitellyissä asioissa on vähintään jossain määrin kyseenalaista.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Varmaan hänen mielipiteidensä kanssa kannattaa pitää suoratin päällä, mutta noita samoja tilastoja esittää kyllä jo niin monet muutkin huippututkijat ja viralliset tahot että ... lisäksi on alkanut tulvia näitä uusia kirjoja "länsimaiden tuho, euroopan viimeiset päivät, jihad vst mcmaailma" eri alojen puolueettomilta huippuasiantuntijoilta kulttuurimme suunnasta ... eli oikeastaan nuo asiat pystyy suht samansuuntaisesti ynnäilemään jo melkein kuka vaan asiaa silmiin katsova ... ja kun eihän meillä edes ole enää mitään yhtenäistä kansalaisvaltioita, puhumattakaan yhtenäisestä arvomaailmasta, edes yksilöillä ei oikein ole enää nykylännessä mitään korkeampaa arvomaailmaa invidiualismin ja viihdetodellisuuden lisäksi ...

... kuitenkaan Islamisoitumisen lopullisen asettumisen tapaa alueelle jota kerran kutsuttiin joksikin länsimaiksi on tietty vaikea ennustaa ... joka tapauksessa elämme eräällä tavalla euroopan viimeisiä päiviä ... jo valtiofeminismimme, syntyvyyden romahdus, äitien juomalukujen räjähdysmäinen nousu ym kulttuurimme lopullinen deca denz kielii siitä lahjomattomasti ; )

Vortac kirjoitti...

syntyvyys on tiapahtanut selvästi alle 2,1 lasta per nainen, joka vaadittaisiin siihen, että väkiluku pysyisi edes vakiona.

Ylikansoitetussa maailmassa tämä on ilouutinen. Väkiluvun on tuntuvasti vähennyttävä ja PIAN, tai me tukehdumme maatumattomiin jätteisiimme ja alati lisääntyvien autojen tuottamaan lisääntyviin pakokaasuihin.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Ylikansoitetussa maailmassa tämä on ilouutinen. Väkiluvun on tuntuvasti vähennyttävä ja PIAN, tai me tukehdumme maatumattomiin jätteisiimme ja alati lisääntyvien autojen tuottamaan lisääntyviin pakokaasuihin. "

Tai ainakin tämän
ainutkertaisen planeetan
kiinteä luonnonvarapakki valuu tyhjiin laadultaan tyhjänpäiväisen ihmiselon vuoksi.

Enemmän huolta saisi kantaa siitä, miten ihmiset joutuvat kärsimään omasta typeryydestään kaiken aikaa, siitä
etteivät enää arvosta elämää esoteerisena ja ihmeellisenä asiana. "Fuck off and die"-tyyliin ajatteleva ihmismassa on kyllä ansainnut ennenaikaisen loppunsa, siihen ei ilmastoseminaareja paljon tarvita, koska järjellä ajatellen ei kapeakatseinen roska jatkuvuutta ansaitse, ja toisekseen ei muuttumattomuus muutenkaan ole aina hyvästä.

Itse ympäristön
menoa seuranneena olenkin jo luopunut monista ekoarvoista. Sen verran heikosti luotan tähän rappeutumaan, että mielestäni tekohengityksellä eteenpäin painava aivoinfarktiyhteisö on menettänyt oman arvonsa lajinakin, vaikka olisi saanut mahdollisuuden ihmiselämään, niin se on totaalisesti haaskattu keskivertoihmisten osalta. Jos haluan voin tehdä vaikka 15 edestakaista Japaninmatkaa vuodessa, mikäli haluan kauan pois tästä onnettomasta feikki/feikkausvaltiosta. Minä en ole se, joka viihtyy metsäasunnollaan, hoitaa asiansa paikallisesti ja luontoa kuluttamatta, en ennenkuin tässä ympärilläni on kyläyhteisö, josta tunnen ihmiset nimeltä ja jotka ovat kaikki arvokkaita ja hienoja ihmisiä, ja kykenevät sen pienillä teoillaan osoittamaan minulle niin, että en voisi uskoa löytäväni mitään parempaa Itämeren tai Venäjän toiseltapuolen.

Enkä välttämättä sittenkään.
Parisataa miljoonaa ihmisiksi elävää ihmistä riittäisi hyvin, jolloin meillä olisi sitä jatkuvuutta ja todennäköisesti enemmän nerouttakin, jonka avulla voitaisiin ratkaista luonnonvarojen loppumisiin liittyviä kysymyksiä paremmin, kuin tässä talousyhteisössä, jossa vain nopeilla satsauksilla ja sijoituksilla ja nörttimiesten rampauttamisella on väliä.

Heh, katkeraa tekstiä. :> No ei omat asiani onneksi niin huonosti ole, kuin muiden.