maanantaina, tammikuuta 25, 2010

Aikamiespojat pulassa

Silminnäkijä: Japanilaiset naimakaupat: YLE TV2 22.05 - 22.35
Deittailusta on tullut Japanissa kukoistava bisnes, kun perinteinen parinmuodostus takkuaa. Naiset käyvät krantuiksi ja aikamiespojat epätoivoisiksi. Hallituskin sekaantuu avioliittomarkkinoihin. Toimittaja Eero Ojanperä

Ministeri jakaisi aikamieslapsille muuttorahaa Italiassa

Parimarkkinoiden hedelmällinen kriisi

Tytön karkumatka säikäyttää, poikien ajatellaan "vain seikkailevan"

Miesten tasa-arvo ry järjestää perinteiseen tapaa kaikille avoimen keskustelutilaisuuden kuun viimeisenä keskiviikkona.
Tilaisuus järjestetään Helsingin rautatieaseman ravintola Elielin kabinetissa 27.1.2010 kello 18.30 alkaen.

Lastensuojelun Keskusliiton lausunto (19.1.2010): Sopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja niiden vastaista toimintaa koskevaksi yleissopimukseksi (PDF)

25 kommenttia:

Heiskala kirjoitti...

10 points - Loistavaa Lastensuojelun keskusliitto! That's the way baby!Lastensuojelun Keskusliiton lausunto (19.1.2010):

Sopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja niiden vastaista toimintaa koskevaksi yleissopimukseksi


Sopimusluonnos pyrkii saattamaan naiset erityisasemaan väkivallan vastaisessa työssä, siten että lapset ja muut väestöryhmät olisivat vähemmän tärkeässä asemassa.

Lisäksi sopimusluonnoksessa pyritään saamaan perheväkivaltaa ja koskevan lainsäädännön, rikostutkinnan ja oikeuskäsittelyn pohjaksi sukupuolittuneen väkivallan teoria, joka lähtökohtaisesti pitää miehiä väkivallan tekijöinä ja naisia uhreina. Naisten lapsiin kohdistama väkivalta jää siinä huomiotta. Tällainen ei ole tasa-arvon eikä oikeudenmukaisen oikeudenkäytön mukaista.

Sopimusluonnos esittää lapsille suunnattavan väkivallanvastaisen työn ja ongelmanratkaisukoulutuksen perustettavaksi sukupuolittuneen väkivallan teoriaan, jossa miehet ovat potentiaalisia tekijöitä ja naiset potentiaalisia uhreja. Tällainen vain vahvistaisi sukupuolistereotypioita. Tilalle Lastensuojelun Keskusliitto ehdottaa ongelmanratkaisukoulutuksen antamista sukupuolten molemmin puolisen kunnioituksen ja kumppanuuden hengessä.

Lastensuojelun Keskusliitto esittää:

" Suomen ei tule hyväksyä esitystä nykyisessä muodossa.

" Väkivallan ehkäisyn tulee perustua kokonaisvaltaiseen näkemykseen väkivallasta ja sen syistä.

" Mikäli esitys etenee, siitä tulisi poistaa sen ideologinen osuus ja hyväksyä toimenpidevaatimukset teknisinä torjuntakeinoina.

" Lainsäädännön tulkintaperusteita ei tule sitoa sukupuolittuneen väkivallan teorian oppeihin.

" Lapsille ja nuorille suunnattua väkivallan vastaista valistusta ja ongelmanratkaisutyötä ei tule sitoa yksipuolisen teorian mukaisiin opinkappaleisiin, vaan opetuksessa on kunnioitettava molempia sukupuolia ja ongelmanratkaisukeinoja on opetettava sukupuolten keskinäisen kumppanuuden kunnioituksen hengessä.

" Lastensuojelun Keskusliitto katsoo, että tämän kaltaisissa sopimuksissa tulee aina tarkastella erikseen myös lapsen etua.


Lausunto: Sopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja niiden vastaista toimintaa koskevaksi yleissopimukseksi

:a]

Anonyymi kirjoitti...

Avaava txt Heiskala.

-

Tässä Japaninkin tilanteessa näkee sen ydinongelman urbaanissa feministisessä yhteiskunnassa.

Jos ja kun yhteiskunta alkaa olla täysin vapaa ja kaikki ihmiset tasa-arvoisesti samanarvoisia -syntyy miesten kannalta helvetti.

Miksi? Koska todellisuudessa sukupuolet ovat kovin erilaisia juuri biologioiltaan ym ja perustarpeemme ja viettiemme voima on kovin eritasoinen. Tätä ei olla ollenkaan huomioitu väsättäessä näitä humanistisia tasa-arvolakeja queer silmälasit päässä.

Sillä koko elämän ylivoimaisesti voimakkain mielihyvää tuottava asia - joka päiväinen seksi - on miehille noin tuhannen kertaa tärkeämpää. Tiedekin todistaa tämän jo nykyään hyvin todeksi.

Naiset hallitsevat siis kartellin omaisesti miesten halutuinta palvelua ja tuotetta vapaassa, ihmisoikeuksiltaan tasa-arvoisessa yhteiskunnassa -hallitsevat miesten biologista pakkoa.

Tälläinen tilanne ei tule toimimaan, vaan yhteiskunta ajautuu rappioon ja kaaokseen seuraavina vuosikymmeninä.

-

Tuossa aikamies pojat pulassa otsikossa on hyvä muistaa yksi lisäpainotus, ei se ole pelkästään sinkkumiehet pulassa vaan myös avioliittojen sisällä on ällittely ym lisääntynyt samaa tahtia makuuhuonetta myöten.

Eli jos Suomessakin yhden ihmisen talouksia on pian 50% talouksista ja muutkin miehet keikkuvat erojen partaalla ja ällittelyjen kohteena - niin mikä osuus täällä on vaikkapa 20-50 vuotiaista miehistä kunnollisessa onnellisessa avioliitossa, naisellisen miehisyyttä kunnioittavan hienon vaimon kanssa? 10% maximissaan 20%?

Homo kirjoitti...

Amor amor, minkäs narttu sille voi, että alfauros saa mahlat valumaan:

Naisvartijoiden ja seksirikollisten rakkaussuhteet puhuttavat Ruotsissa

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se aina tiedetty että naiset pyörittävät tätä maailmaa. Mielestäni kaikki toimi paljon paremmin kun miesten annettiin uskoa päin vastaista. Nyt naiset luulevat pystyvänsä tekemään mitä tahansa - myös löytämään unelmiensa kumppanin. Kumppani tosin meni ohi jo aikaa sitten. Nyyh nyyh kun sitten ei enää kolmekymppiset miehet kelpaa...

Tässä on nyt kyseessä naisten valinta - he voivat joko alistua systeemille ja saada vapaan tahdon. Tai sitten pitää päänsä ja olla mukavien miesten elätettävinä. Ei se lopulta vaadi kuin hieman revan levittämistä, hellyyttä, ymmärtämistä ja kunnioitusta. Kaikki arkipäiväisiä asioita, joita luulisi kuka tahansa haluavan.

Paitsi nainen - se loputtoman vallanhimon hirviö.

-Matti

mies.asia kirjoitti...

Hedelmällinen kriisi -juttuun kommentti kopioitu myös tänne, koska kokemuksieni mukaan tuollaisissa blogeissa on taipumusta sensuuriin.

###

"keittiö-evoluutiopsykologisista hypoteeseistaan"

Lukeminen keskeytyi melkein jo tähän.

Kyseessähän eivät ole Laasasen omat hypoteesit, vaan esimerkiksi David Bussin tekemät tutkimukset. Ks. esim. http://homepage.psy.utexas.edu/Homepage/Group/BussLAB/pdffiles/universal dimensions of mate prefs Shackelford-Schmitt-Buss-PAID-2005.pdf

"naistutkimuksen usein mainottujen heikkouksien ollessa samoja, kuin muillakin ihmistieteillä."

Totta puhuen naistutkimuksella on monia varsin uniikkeja heikkouksia ihmistieteiden joukossa, kuten stand point -teoria ja puhtaasti ideologiset lähtökohdat tutkimuksen tekemiseen.

- http://mies.asia/

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)

Anonyymi kirjoitti...

Lukekaapas tuo ylläoleva "parimarkkinoiden hedelmällinen kriisi". Siinä kyllä kolumnisti puhui itsensä täysin pussiin lopussa. Saa nähdä meneekö seuraava vastaukseni kyseiseen kolumniin läpi:

“Kun minun pehmomieheni tulee viereeni ja kysyy pehmeällä äänellä mitä haluaisin syödä illalla, ja että käykö sama kuin eilen, koska hän on kovin väsynyt töistään, läikähtää kehossani muukin kuin sydän”.

Tsiisus! Voisitko enää tehokkaammin mitätöidä oman kirjoituksesi kuin tuolla edellä olevalla lausahduksella! Sinä siis palkitset tietynlaisen poliittisesti korrektin käyttäytymismallin seksillä!
Ei kyllä voi kovin pitkää ja intohimoista suhdetta povata teille, niin “kalankylmältä” touhu vaikuttaa…

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Naisten perinteisiä konsteja, silmien räpsyttely ja tarvittaessa kyynelten valuttelu:

Susan Ruusunen puhkesi kyyneliin oikeudessa

Jorma kirjoitti...

Naisvartijoiden ja seksirikollisten rakkaussuhteet puhuttavat Ruotsissa

Lastensuojelun keskusliitolts oikeanlainen lausunto. Muiden järjestöjen ja toki myös viranomaisten soisi noudattavan heidän malliaan.

Homo kirjoitti...

Nettideittipalstojen huijareista varoitetaan

Pankit varoittavat "yhteisten" verkkopalvelutunnusten käytöstä

Anonyymi kirjoitti...

Avataanpa nyt taas vaikka ajankuluksi tuosta linkistä eteen hypännyttä, yhden feministin rehellistä ja tyypillistä sanomaa:

”Kun maailma muuttuu, muuttuu myös se mitä on miehen tasokkuus pariutumismarkkinoilla. Kun pärjää taloudellisesti ilman miestä, miehen tasokkuutta on muukin, kuin kyky kivuta keskeisen hierarkian huipulle voimailemaan …” (eli huomioikaapa nyt ilmiöt: feminismin luoma vapautuminen sukupuolirooleista, sosialistivaltio aviomiehen korvikkeena ilmiö ja tutkittukin yhtäkkinen profeministinen metroseksuaali miesihanteena)

”… naisten maailmassa statusta tuottavat asiat eivät välttämättä takaa tiettyä vakautta, autonomiaa ja koskemattomuutta. Sen takia on olemassa feminismi…” (itse asiassa ympäristöasioittenkin takia varallisuus painaa yhä vähemmän mittarissa miestä valittaessa … sitä vastoin kaikenlainen yltiösuvaitsevaisuus ja humanismi sitäkin enemmän ajan hengen mukaisesti)

”…Naisen halu on Henryn mielestä biologinen laki, eikä se kaiketi voi muuttua…Naaras on kaikilla lajeilla ….hierarkiassa aina alakynteen keinoin miten hyvänsä pyrkivä, ja erityisesti tätä kaikkea itse haluava…” (tässä feminismin irvailee tämän kaltaisille väitteille, koska hyvin tietää mitä yhteiskunnassamme tapahtuu –naiset haluavat yhteiskunnallista, poliittista valtaa, vapautta ja itsenäisyyttä yli kaiken ja myös olla määräjä parisuhteessa, eikä mitään rikasta miestä kuten ehkä joskus menneisyydessä)

”…Henryn kuvaama ilmiö johtuu naisten pitkästä historiasta miesten armoilla. Ajat kuitenkin muuttuvat, ja se voi tehdä kipeää…”
”…Kulttuurinen viive on todellakin viive, naiset kyllä alkavat haluta yhä enemmän niin sanotun alhaisen statuksen miehiä (hän kylläkin tarkoittaa profeministisiä miehiä), kun huomaavat pärjäävänsä omillaan ja kun työmarkkinoiden sukupuolittuneisuuden haitat korjataan.”

”…Kun minun pehmomieheni tulee viereeni ja kysyy pehmeällä äänellä mitä haluaisin syödä illalla, ja että käykö sama kuin eilen, koska hän on kovin väsynyt töistään, läikähtää kehossani muukin kuin sydän…” (ja tämä feminismin hyödyllinen idiootti mies ilmiö alkaa olla jo sääntö miesihanteena, ei mikään alfauros)

-

Taas antaa yksin ”Anne Moilanen” saman tyypillistä viestiä. Mielestäni tämä sanoma on hyvin rehellinen taas kerran.

Meillä on täällä uusi voimakas kulttuuriamme ja arvovalintojamme muokannut ismi, feminismi –ja miestyyppi ihanne alkaa olla kaikkea muuta kuin biologinen alfauros. Naiset haluavat nyt valtaan itse niin poliittisesti kuin parisuhteissa ja suurin este tiellä on patriarkaalinen menestynyt ja johtajan luonteen omaava mies.

heettiläisen historian dosentti kirjoitti...

>Naiset haluavat nyt valtaan itse niin poliittisesti kuin parisuhteissa ja suurin este tiellä on patriarkaalinen menestynyt ja johtajan luonteen omaava mies.<

Patriarkaatti on lähinnä feministien keksintö, jolla voidaan oikeuttaa milloin mitäkin päähänpistoja kaikenlaisissa feministisissä strategioissa.

Tuskin lienee kovin tervettä, jos "miesasiamies" käyttää itsestään tällaista nimitystä - varsinkin, kun tällainen perinteinen supermiesmalli seisoo kaikessa ummehtuneisuudessaan molempien sukupuolten tasa-arvopyrkimysten tiellä siinä missä pahimmat akuliinatkin.

"Patriarkaalinen johtaja luonteen omaava" sitä paitsi tuskin tarjoaa suurtakaan vastusta feministien valtapyrkimyksille. Lähinnä vain tekee itsestään mukavan olkinuken, johon viittamalla miesvihaajat voivat hakea oikeutusta toiminnalleen.

Itsekään en mielelläni asetu puolustamaan miesasiaa, mikäli se merkitsee asettumista edes jossain määrin tällaisen 1800-lukulaisen hahmon rinnalle.

Valitettavaa, mutta totta.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko sinä katsonut liikaa SDP vaalimainoksia ; )

Anonyymi kirjoitti...

Suurin osa Suomen miehistä ei mielellään asetu puolustamaan miesasiaa, mikäli se merkitsee asettumista edes jossain määrin vihreän poliitiikan, kriittisen marxilaisen miestutkimuksen tai queer tutkimusten sukupuolettomuus teorioiden taakse.

Tuskin lienee kovin tervettä, jos "miesasiamies" kannattaa tällaisia feministisiä ja naistutkimuksen asioita varsinkin, kun tällainen perinteinen vihreä politiikka ja feminismi seisoo kaikessa ummehtuneisuudessaan molempien sukupuolten tasa-arvopyrkimysten tiellä siinä missä pahimmat akuliinatkin.

Mies kirjoitti...

Parimarkkinoiden hedelmällinen kriisi-kirjoituksesta huomasin seuraavan kohdan:

"Onnenonkijoita ja haasteellista parinmetsästystä rakastavia on myös miehissä."

Tässä kohtaa on oltava samaa mieltä. Jotkin miehet tuntuvat juoksevan kieli pitkällä varattujen naisten perässä.

heettiläisen historian dosentti kirjoitti...

Olet taitava copypasteaja, FAS/Yleinen/Anonyymi. Vielä kun otat ne oikeinkirjoitusharjoitukset ohjelmaasi, niin saatat ruveta vaikuttamaan ihan järkevältä.

Ihan vakavasti, et nähtävästi kykene ymmärtämään mitään yksinkertaisten mustavalkoisten vastakkainasettelujen yläpuolelle menevää, mutta jos se sinua yhtään helpottaa, niin voin todeta halveksuvani vihreitä ja feministejä. En kannata marxilaista miestutkimusta enkä queer-teoriaa.

Kaikki ihmiset eivät ole yhtä yksinkertaisia kuin sinä.

Anonyymi kirjoitti...

Omaat minua alhaisemman ÄO:N takuu varmasti –tuossa on vieressä suhteellisen laajat lahjakkuustestit, lisäksi olet kiero valehtelija:

”Loppujen lopuksi on aika selvää, että juuri … porvarilliset arvot manasivat feminismin alunperinkin esiin syvyyksistä - vieläpä ihan ymmärrettävistä syistä. Myöhempi feminismin historia tosin on osoittanut, ettei tautia paranneta toisella.”

Eiköhän tällaisista mielipiteistä jokainen näe katsos poliittisen kantasikin.

-

Sovitaanko sitten niin että jos minä en mene henkilökohtaisuuksiin, niin sitten ei mene kyllä enää kukaan muukaan. Ja nyt kannattaisi todella uskoa.

heettiläisen historian dosentti kirjoitti...

"Porvarillinen" tarkoittaa kyllä paljon muutakin kuin pelkkää poliittista porvarillisuutta - joten EI, ei tuosta mielipiteestä näe poliittista kantaani.

Kohteenani oli lähinnä porvarillinen (tai traditionaalinen) perhe- ja parisuhdemalli, ei esimerkiksi vapaa markkinatalous, yksitysomistuksen koskemattomuus tai muu poliittisesti porvarilliseksi mielletty ajattelutapa.

Niitä vastaan minulla ei ole sinänsä mitään.

- - -

Oletko ajatellut, että omat tekstisi ovat julistamisessaan ja alfauros-ajattelun suhteettomassa korostamisessaan ihanteestasi poikkeavia miehiä loukkaavia ja yleisestikin ottaen hyvin provosoivia?

En todellakaan siedä tulla kutsutuksi minkäänlaiseksi profeministiksi, eivätkä sinun tietosi riitä sellaisen meilipiteen esittämiseen.

Pyydän tosissani anteeksi, jos menin hlökohtaisuuksiin. Olet kuitenkin tehnyt samaa itsekin kautta linjan mm. nimittelemällä allekirjoittanutta melko käsittämättömillä tuulesta temmatuilla kommenteilla, vaikka emme edes tunne toisiamme.

Anteeksipyynnön paikka on nyt puolin ja toisin!

Anonyymi kirjoitti...

No olisihan se pitänyt arvata.

Vortac kirjoitti...

Naisvartijoiden ja seksirikollisten rakkaussuhteet puhuttavat Ruotsissa

Lastensuojelun keskusliitolts oikeanlainen lausunto. Muiden järjestöjen ja toki myös viranomaisten soisi noudattavan heidän malliaan
..

No tuo tilannehan on kuin pukki kaalimaan vartijana.. siis naisvartijaa toki kiihottaa rikollismies, sehän on aivan yleisessä tiedossa (siksi naisia ei pitäisi päästää vartijoiksi), ja rikollista taas kiinnostaa mikä tahansa pillu, jota suinkin kätöseensä saa, etenkin pidemmän istumisen jälkeen..

Mutta eivätpä realiteetit yleensä ohjaa päätöksentekoa tai yhteiskunnallisia rakenteita nykyään, niin että turha toivoa tässäkään asiassa minkään järjen valon syttyvän kenelläkään, jolla olisi valta muuttaa asioita.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Oletko ajatellut, että omat tekstisi ovat julistamisessaan ja alfauros-ajattelun suhteettomassa korostamisessaan ihanteestasi poikkeavia miehiä loukkaavia ja yleisestikin ottaen hyvin provosoivia? "

On siinä siltikin pointtia, että joku muistuttaa, että kaikki ME munan omaavat olemme lopultakin miehiä ja että miesten biologian (mm. oikeus naiseen) huomioiminen on hyvinvointikysymys koko yhteiskunnalle.

Naisten kiinnostus miehiin on yleisesti luhistumassa ja
siksi olisi parempi pysytellä samassa veneessä, kun nuo ongelmat ovat pitkälti yhteisiä. Sen onko alfauroot parempia kuin muut määrittelevät biologiset mekanismit
ja niihin mahdollisesti kehittyvät muutokset.

Enenevässä määrin kaikki sukupuolisuhteet alkavat kuitenkin muistuttaa ehdonalaisia, puolivillaisia kokeiluja, joista ei synny mitään elämänläheisempää ihmissuhdetta tai rakkaustarinaa.
Naiskatraan edustajat ovat entistä haluttomampia pysäköimään suhteeseen, joka vaatisi paljon kahdenkeskistä rakastumista ja yhdessäoloa ilman häiritseviä taustavaikuttimia.

Tuskin monikaan haluaisi sellaisia naisia, kuin ennen vanhaan oli, niitä, jotka ovat nyt mummoja. Naisten itsenäistyminen ja älykkyyden kasvu on positiivinen asia. Naisia ei vaan näytä kiinnostavan niin paljon yhteiskunnan tasapaino ja sen oman älyn ja jalkovälin käyttö kehittävämpiin tarkoituksiin.

Ei minua ainakaan naurata,
että alfojenkin päälle viskotaan kuraa, ja että uroskuntamme johtajat ovat saaneet osakseen epäluottamusta naisilta.
Minun nähdäkseni asiaa menee niin, että jos alfauroita kohdellaan kunnioittavasti myös vähän rauhallisemmilla miehillä on vakaammat oltavat naisten kanssa. Ei tässä erityisen hyvä tilanne noin yleisesti ole millään miesryhmällä. Naiset ovat tekemässä paluuta Venukseen, eli jättämässä miehet omiin oloihinsa. Viimeisillä voimillaan he yrittävät toki saada jotakin suhteentynkiä aikaiseksi, jotta voisivat Venuksen lesbokuppiloissa sitten vanhempana muistella millaisia reteitä, ruskettuneita jääkiekkomiehiä siellä Dubrovnikissa tai Maarianhaminassa silloin kesäolympialaisten aikaan pyöri.

Joten älä keikuta venettä. Yhteisellä matkalla, VR. Ei kun,

Bmad

Vortac kirjoitti...

Amor amor, minkäs narttu sille voi, että alfauros saa mahlat valumaan..

Niin.. koko yhteiskunta on näemmä sitä mieltä, että narttu EI VOI SILLE MITÄÄN, että tottelee pakonomaisin kouristuksin himojensa ja viettiensä seireenilaulua.

Eli naiset eivät ole vastuullisia aikuisia, jotka pystyvät himoistaan huolimatta toimimaan oikein, vaan tottelevat himojaan AINA.

Mitenkäs tämä sopii yksiin sen kanssa, että miesten kuitenkin oletetaan pysyvän erektoitumatta kun ympärillä häärii nuoria, ihonmyötäisiin vaatteisiin pukeutuneita tissivakoaan provosoivasti esilläpitäviä ja joka välissä välkyttäviä naisia verkkosukissaan ja huorameikeissään?

Tasan eivät tosiaan käy arvon lahjat.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jos naiset kerta ovat niin katalia ja haluttomia Suomessa, niin miksi ei lähteä esim Thaimaaseen tai Venäjälle hakemaan kunnollinen ja kaunis nainen? Jos ne naiset täällä ajattelevat vain rahaa, ajattelevat myös ulkomaan eläjät mutta esim. thaikkunaiselle kelpaa vähempikin raha.

Espanjalaisetkin on kauniita!

-Matti

P.S. Aina voi myös kääntyä miehiin päin!

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, noita sun juttuja lukiessa huomaa kyllä, että etpä ole tainnut parisuhteessa elää? Tai ainakaan kovin montaa kuukautta kestäneessä.

Et ymmärrä kyllä naisista yhtään mitään suoraan sanottuna. Jos kaikki naiset eläisivät himojensa varassa -aina- niin he eivät todellakaan elättäisi itseänsä saatika hoitaisi kotona lapsia. Samoin miehet harrastaisivat enemmän seksiä, myös atm:t, jos naiset olisivat jatkuvasti himokkaana kaupungilla ja joka paikassa pyörimässä ;)