torstaina, tammikuuta 28, 2010

Kannattamaton työ

HS: Järjestöt eivät hyödy väkivaltatyöstä taloudellisesti
Minna Sirnö, Tanja Auvinen

Väkivaltakeskustelu käy taas kuumana. Julkisessa keskustelussa kiistellään siitä, onko Suomi väkivaltainen maa, ja ovatko naiset ja miehet yhtä väkivaltaisia.

Myös Pertti Töttö osallistui väittelyyn kirjoittamalla (HS Mielipide 19. 1.), että naisjärjestöt hyötyvät taloudellisesti Suomessa tapahtuvasta väkivallasta.

Jokainen taho, joka Suomessa tekee väkivaltatyötä – oli kyseessä sitten nais- tai miesjärjestö tai julkisen sektorin toimija – tietää, että väkivaltatyötä ei tehdä eikä voi tehdä hyötymistarkoituksessa.

Suomen sukupuolittuneen väkivallan ehkäisytyöhön osoitetut resurssit ovat niin pienet, että taloudellisen hyödyn vuoksi työ ei kannata. Silti järjestöt tätä työtä tekevät. Onneksi, sillä mielestämme jokaisen väkivallanteon estäminen ja jokaisen uhrin hoitaminen on arvokasta.

Naisiin kohdistuva väkivalta on globaali ilmiö, jolta edes Suomi ei ole välttynyt. Suomi on sitoutunut kansainvälisissä sopimuksissa ehkäisemään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hoitamaan väkivallan uhreja. Miksi kinastella uhrien lukumäärästä, kun tärkeintä on, että apu tavoittaa mahdollisimman monet?

Naisjärjestöjen tehtävä on muun muassa kiinnittää huomiota niihin epäkohtiin, jotka koskevat naisia. Siksi on outoa, jos järjestöjen tehtävä kyseenalaistetaan sillä perusteella, että myös muunlaisia epäkohtia on olemassa.

Myös järjestöjen tekemän työn vähättely on kyseenalaista maassa, jossa moni tärkeä erityispalvelu puuttuisi kokonaan ilman kansalaisjärjestöjä.

puheenjohtaja, pääsihteeri, Naisjärjestöt Yhteistyössä Nytkis ry

MSNBC: Be a Bitch to Get Married

“Coerced Reproduction”: Bogeyman for the 2010s


Bail Burden Keeps U.S. Jails Stuffed With Inmates

Naiset saamassa oman autokoulun

Why We're Not Getting Married

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nytkisen paskiaisia kun lukee, tulee mieleen, että aina vain tätä rasisti/seksistipaskaa.

Mutta hetkinen! Ämmäthän myöntävät, että ovat etujärjestö. Vielä pari vuotta siten olisi väitetty, että ajetaan tasa-arvoa ja sorretun asiaa. Enää ei mene läpi, edistystä on tapahtunut.

Seuraavaksi ne pitää saada myöntämään, että ovat hyväosaisten asialle ja huono-osaisten kyykyttämiseksi

Ei se ole mahdoton tavoite, kun näkee, minkälaista edistystä on jo tapahtunut.

Sen jälkeen voidaan ehkä ruveta puhumaan tasa-arvosta, joka ei liity sukupuoleen.

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen kommentin jättäjälle toteaisin, että ymmärrän tuskasi, kun joudut omakohtaisesti elämään todeksi sen, ettei voi kauhalla pyytää, kun on lusikalla annettu.

Glowing_ kirjoitti...

nYTKIS: "Miksi kinastella uhrien lukumäärästä"

- Niin, se on tylsää kun jää kiinni valehtelusta.

Anonyymi kirjoitti...

"Edellisen kommentin jättäjälle toteaisin, että ymmärrän tuskasi, kun joudut omakohtaisesti elämään todeksi sen, ettei voi kauhalla pyytää, kun on lusikalla annettu."

Ai, Nytkisen paskiaiset lukee näitä kommentteja.

Nautin kaikkien huono-osaisten kyykyttäjien kärsimyksestä. Mutta, hei, mitä voin sanoa: opettele elämään sen kanssa. Ja lisää on tulossa.

MM kirjoitti...

"Miksi kinastella uhrien lukumäärästä, kun tärkeintä on, että apu tavoittaa mahdollisimman monet?"

Jos kerran tärkeintä on, että apu tavoittaa mahdollisimman monet, niin miksi rajata toinen sukupuoli kokonaan avunsaajista pois?

Jaaha kirjoitti...

"Suomen sukupuolittuneen väkivallan ehkäisytyöhön osoitetut resurssit ovat niin pienet, että taloudellisen hyödyn vuoksi työ ei kannata."

Hienosti niistä kuitenkin muutama sata turhaa ämmää elantonsa saa.

Kuvottavaa: joudun tahtomattani elättämään noita loisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi kinastella uhrien lukumäärästä, kun tärkeintä on, että apu tavoittaa mahdollisimman monet?"

Tää paskainen tietää, että väkivallan kitkeminen onnistuu vain, jos tiedetään kuka väkivalaan syyllistyy.

Tyypillisenä feministinatsina väkivallan kitkeminen ei kiinnosta. tärkeämpää on miesten vihaaminen.

Mistä näitä poikien ja miesten vihaajia sikiää?

No, aika vähän sikiää. Suurin osa naisista ei ole paskiaisia.

Mutta on mielisairas naisporukka, joka hakeutuu seuroihin ja jota valtio vielä tukee miljoonilla.

Tomi

Jorma kirjoitti...

"Suomen sukupuolittuneen väkivallan ehkäisytyöhön osoitetut resurssit ovat niin pienet, että taloudellisen hyödyn vuoksi työ ei kannata. Silti järjestöt tätä työtä tekevät. Onneksi, sillä mielestämme jokaisen väkivallanteon estäminen ja jokaisen uhrin hoitaminen on arvokasta."

Uhreja tämä työ ei auta lainkaan. Tämän työn "ansiosta" moni uhri jää täysin vaille apua. Rahaa voi toki tehdä tehokkaammin joillain muilla keinoin, mutta tosiasia on, että moni elää veronmaksajien rahoilla näiden erilaisten järjestöjen suojatyöpaikoissa. Näiden työntekijööiden omissa intresseissä on vaikka keksiä ongelmia ja tarpeita, joiden perusteella he sitten vaativat lisää rahaa itselleen.

Todellisuudessa tietenkin väkivallan uhreja, sukupuolesta riippumatta, hyödyttäisi paljon enemmän se, että poliisilla olisi riittävät resurssit, kuin s, että nämä miestenvihaajat saavat senttinsä.

"Suomi on sitoutunut kansainvälisissä sopimuksissa ehkäisemään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hoitamaan väkivallan uhreja."

Laki velvoittaa huolehtimaan kaikista väkivallan uhreista ja torjumaan kaikkea väkivaltaa, myös silloin kun uhri on mies. Tämä ei näille miestenvihaajafemuille tietenkään sovi.

"Miksi kinastella uhrien lukumäärästä, kun tärkeintä on, että apu tavoittaa mahdollisimman monet?"

Kinasteluun ei ole mitään tarvetta, jos kaikki uhrit, myös miehet, ovat samanarvoisia.

"Naisjärjestöjen tehtävä on muun muassa kiinnittää huomiota niihin epäkohtiin, jotka koskevat naisia. Siksi on outoa, jos järjestöjen tehtävä kyseenalaistetaan sillä perusteella, että myös muunlaisia epäkohtia on olemassa."

Naisjärjestöt ovat siis vain naisten, eivät tasa-arvon asialla. Niille ei siis myöskään pidä antaa rahaa tasa-arvoon vedoten.

asdfg kirjoitti...

"Myös järjestöjen tekemän työn vähättely on kyseenalaista maassa, jossa moni tärkeä erityispalvelu puuttuisi kokonaan ilman kansalaisjärjestöjä."

Mistäs nämä kansalaisjärjestöt sitten toiminta-avustuksensa saavat? Noh...

"NYTKIS sai toimintavuonna opetusministeriön myöntämää valtionapua 127 000 euroa. Opetusministeriön myöntämässä valtionavussa vuodelle 2008 oli 10 %:n omavastuu eli NYTKISin kokonaisvuosibudjetti oli 141 000 euroa. "

Varsinaisia kansalaisjärjestöjä tosiaan. Luoja sentään, missään tapauksessa ei voi taloudellisia intressejä tähän tuoda! Tässä siis tosiaan vasta keskusjärjestön tuet, jäsenjärjestöillä on omat erikseen.

Kannattaa selata läpi toimintakertomus. On ihan lystikäs.

http://nytkis.org/doc/TOIMINTAKERTOMUS_2008.rtf

"Kestävän kehityksen toimikunnassa NYTKISiä edustaa varajäsenenä Kaarina Kailo."

Karhukeskeisyydellä maailmaa pelastamaan.

Glowing_ kirjoitti...

Olikos se toissa viikon Anna-lehdessä kun tämä palkittu feministi Johanna Kantola kertoo sauraavaa:

"Suomen väkivallan vastainen politiikka on järkyttävää. Meillä on koko maassa yksi ainoa työntekijä miettimässä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyä."