lauantaina, helmikuuta 13, 2010

Lastenhoito

Suomalainen vanhemmuuspolitiikka hyysää naisia ja polkee miesten, lasten ja lapsettomien oikeuksia
Nykyinen vanhemmuus-perhe-isyyspolitiikka on kuin suoraan 1800-luvulta. Ajalta, jolloin sosiaaliturvaa ja ehkäisyä ei ollut ja lapsikatraalle piti hätäpäissään löytää jostain aina elättäjä (=mies).

Laskuun merkintä: Näin paljon lapsesi hoito maksaa kaupungille

58 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Olennaista muutosta olisi se, että kenestäkään ei ilman tämän nimenomaista tahtoa tehtäisi isää tai äitiä, eikä toisaalta kenenkään oikeutta olla isä tai äiti riistetä vain siksi, ettei jonkun toisen avio-onni rikkoudu."

Hyvä kirjoitus. Suomen antiiikkinen perhelainsäädäntö kaipaisi pikaista remonttia juuri näitä linjoja noudattaen. Feministeille tämä ei tosin tietenkään sovi, mutta mitä heistä.

Jape kirjoitti...

Erittäin hyvä ja tärkeitä asioita kosketteleva kirjoitus Markus Janssonilta. Kirjoituksessa nostetaan hyvin esiin lainsäädännön ongelmia ja erityisesti miesten tasa-arvoon liittyviä lainssäädännöllisiä ongelmia ja suoranaisia lainsäädännön kummallisuuksia. Että ei ole suomassa vielä tasa-arvo toteunut, miehillä.

Todella rautainen kirjoitus Janssonilta!

Ei vain taida olla mahdollsiuuskia aisoiden korjaanumisesta, kun oikeussministerinäkin on kävelevä katastrofi Tuija Brax (viherfem.).

Anonyymi kirjoitti...

Niin on -ja vähäiset miesliikkeet edustajineen ovat nyt samojen "vihertävien katastrofien" käsissä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

"Oikeusministeri" Tuija Brax on ihmisoikeusrikollinen.

Jorma kirjoitti...

"Niin on -ja vähäiset miesliikkeet edustajineen ovat nyt samojen "vihertävien katastrofien" käsissä ;-)"

Enpä nyt koe, että asia olisi noin. Ihmetyttää kyllä, miksi Kokoomuksen tai Keskustan miehet eivät aktivoidu, kun heillä olisi hyvä tilaisuus kaapata itselleen suunnannäyttäjän viitta tasa-arvoasioissa, mutta jos he haluavat mieluummin vaikuttaa matalla profiililla, niin onnistuuhan sekin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuon poliittisen kastin miehet ovat pääsääntöisesti olleet aktivisia feministien muutoksia vastaan koko Suomen historian ajan. Nyt tietenkin heidänkin selkärankansa murtuu hiljalleen. Vai mikä luulet, että se poliitiikan vastavoima täällä on ollut, että emme ole täysin feministinen maa? Onko se ollut julkisestikin itsensä feministipuolueiksi aikoja sitten julistautuneet vihreät tai sdp? Joku se kuitenkin on ollut.

-

Ei kai sellaisissa miesporukoissa tarvita mitään miesliikettä erikseen -jossa suuri osa on luonnostaan samaa mieltä kuin Jansson -ja enemmän feminismin etenemisen tulppana, kuin edes ne muutama hassu vihreistä löytynyt (ääniä kalasteleva?) miehisempi mies ;-)


?

?

Henry kirjoitti...

Vihreiltä miehiltä lienee muuten tulossa ensi viikolla jonkinlainen miespoliittinen ohjelma.

Jorma kirjoitti...

Verkkovihan edessä ei saa taipua

"Myös vähemmistöt, feministit ja kolumnistit ovat vihanlietsojien lempikohteita."

Voi kolumnistiparkoja. Kuka suojelisi tätä vainottua ja viatonta ihmisryhmää?

Iltalehden toimittajien järki ei riitä sen hahmottamiseen, että joku olisi ehkä saattanut ansaita päällensä kasaantuvan vihan ihan itse. Lukevatko ne edes itse koskaan oman lehtensä kolumneja?

"Ei kai sellaisissa miesporukoissa tarvita mitään miesliikettä erikseen -jossa suuri osa on luonnostaan samaa mieltä kuin Jansson -ja enemmän feminismin etenemisen tulppana"

Miten tämä näkyy käytännössä? Mitä on tehty miesten tasa-arvo-ongelmien ratkaisemiseksi nykyisen hallituksen toimesta? Mitä on tehty feministien kuriinlaittamiseksi? Kun yhtään mitään ei ole tehty, on turha esiintyä voittajan elkein. Vain ja ainoastaan teoilla on merkitystä. Se, ettei ole yhtä syvällä suossa kuin Vihreät, ei todellakaan ole riittävä meriitti missään suhteessa. Jos siihen tyydytään, niin jatkossakaan ei ole parempaa luvassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka täällä esiintyy voittajan elkein? Feministit ainoastaan -ja näin olle mm vihreä liike. En oikein pidä siitä, että ainakaan minulle laitetaan ajatuksia tai sanoja suuhun joita en ole koskaan esittänyt, vaan täysin päinvastoin.

Toisaalta jos miesliike jotain haluaisi saada aikaan, niin sen tarvisi esiintyä juuri vihan ja voitontahdon kautta. Jopa Amnestyn huippuaktivisti ja kuitenkin melkoinen neitimies Johanssonkin totesi televisiossa tämän viikon dokumentissa hänestä, että tämä viha on kaiken tehokkaan aktivismin voima ;-) Ei siis esimerkiksi vihreä hymyjooga tai miessakkien metsissä kävely (käsi kädessä) ja ihqusyvä terapiointi tai treen miespäivien tyylinen "henkisesti kuohittu, sukupuoleton, hellämielisyys". Mikä sinänsä ironista -paljon pahaa miehille aikaan saanut Johansson on vihreän liikkeen mies hänkin.

-

Kyse on lähinnä siitä, että nyt kun maa on muuttunut feministiseksi helvetiksi miehille (sinkkuus, seksuaalinen yksinäisyys, naisten miehistyminen, erot, perhehelvetit, huoltajuuskiistat) -niin vähintä mitä voi tehdä, on sanoa julkisuudessa tarpeen vaatiessa se, että miten tässä näin pääsi käymään. Miten meni poliittiset painotukset.

Nimittäin mitään muutosta ei ole lähipiirissäkään. Ei varsinkaan sen ansiosta, että miehet nyt vielä harhautuvat jonkun poliittisen tempun takia antamaan äänensä kiistatta Suomen feministisimmälle puolueelle ;-) Se on ihan sama miesten suuren massan ongelmien kannalta, saako joku teeskentelijä (ja ennemminkin toisten miesten syyllistäjä ja poliittinen kiusantekijä) parille puliveivarille 5% enemmän tukia vai ei.

-

Ja uskopa nyt ju ... eikun jorma, että tämä lähes hallituksen kaatanut taistelu tästä 24% naisten palkankorotuksista oli niin iso asia miesten kannalta Suomessa, että paljon suurempaa yksittäistä asiaa ei voi olla. Se, että yrittää jeesustella jollain muutamalle sadalle kurjaliston jäsenelle (itseään korostaen) lisärahaa "miesten tasa-arvon nimissä", on pisara meressä tämän asian rinnalla. Itseasiassa tästä päätöksestä johtuvat muutokset miesten työmarkkinoilla ja verotuksessa aiheuttavat (perheiden hajoamisen lisäksi)tulevaisuudessa juuri tuota miesten kurjalistoakin -miljoonan muun ongelman lisäksi.

Heiskala kirjoitti...

THERESIENSTADT ja PUNAINEN RISTI

"Vihreiltä miehiltä lienee muuten tulossa ensi viikolla jonkinlainen miespoliittinen ohjelma."

Natseilla oli aikoinaan, juutalaispoliittinen ohjelma. Ja näyteikkuna sen suhteen miten hienosti he juutalaisten asiat hoitivat. Punainen ristikin oli oikein tyytyväinen niihin oloihin.

Homo kirjoitti...

Kas kun ei yritetty taas kerran leipoa naisia joksikin vainotuksi vähemmistöksi, vaikka tosiasiassa miehet ovat Suomessa vainottu ryhmä ja itse asiassa naisia on hienoinen enemmistö ja miehet vähemmistö, kun tarkastellaan koko väestöä.

Heiskala kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää

"Iltalehden toimittajien järki ei riitä sen hahmottamiseen, että joku olisi ehkä saattanut ansaita päällensä kasaantuvan vihan ihan itse. Lukevatko ne edes itse koskaan oman lehtensä kolumneja?"


Iltalehdessä ( jossa sinänsä on muutaman maan paras kolumnisti, Aarno Laitinen, Matti Esko Hytönen ovat loistavia - Kirsi Piha ja Jyrki Lehtolakin ovat useimmiten ihan ok ) on nyt muutama kehnompi kolumnisti sitten ihan katkerana, kun etenkin yksinkertaiset ja alaluokkaiset :] ASnellu ja KHaza saivat omaa lääkettään jotakuinkin sopivissa annoksissa.


Hesarissa ei muuten ole tällä hetkellä ainuttakaan kiinnostavaa kolumnistia. Hyvin puisevia ja vaisuja ovat kaikki. Etten sanoisi typeriä. Hyvä sille.

Muuten toimittajat ovat yleisestikin aika käärmeissään kun heidän etuoikeutensa saada kirjoitettua tekstiä esiin on mennyttä. Hyvä sille.

Kiitos sinä Ihana ja Rakas Internet, Hyvää Ystävänpäivää!

:ah

Anonyymi kirjoitti...

Juu niin oli -ja yhdistys 9 "miesasiansa".

Jorma kirjoitti...

"Kuka täällä esiintyy voittajan elkein?"

Sinä. Sinulle ei ilmeisesti ole tärkeää miesten eteen tehtävä työ, vaan tärkeintä sinulle puoluepolitikointi.

"Nimittäin mitään muutosta ei ole lähipiirissäkään."

Ei tietenkään ole, jos annetaan nykymenon jatkua, kuten nykyinen porvarihallitus on tehnyt. Se, että jotkut muut ovat vieläkin huomompia, ei ole mikään suositus.

Jos ihminen on oikeasti tasa-arvon asialla, hän ei sokeasti palvo mitään poliittista suuntaa, vaan vaatii toimia ja muutosta aivan kaikilta. Kaikkien kovimmin ja eniten juuri niiltä omiltaan. Toivottomiin tapauksiin ei kannata haaskata aikaa, mutta ainakin satunnaisesti järjenääntä kuuntelevilta poliitikoilta on ehdottomasti vaadittava järjenkättyöä tässäkin asiassa. Nykymeno ei todellakaan riitä. Siksi on turhaa puolustella poliitikoita, joiden suoritus tasa-arvoasioissa on aivan ala-arvoinen. He eivät ansaitse kiitosta.

"Se, että yrittää jeesustella jollain muutamalle sadalle kurjaliston jäsenelle (itseään korostaen) lisärahaa "miesten tasa-arvon nimissä", on pisara meressä tämän asian rinnalla."

Mistä ihmeestä sinä puhut? Oletko koskaan edes tutustunut miesliikkeen, vaikkapa Miesten tasa-arvo ry:n, tavoitteisiin?

Janssonin kirjoitus käsittelee esimerkiksi perhelainsäädännön muuttamista ja se koskettaa ihan jokaista suomalaista.

Miksi ihmeessä miesten tulisi tyytyä huonompaan terveydenhuoltoon kuin naisten? Lisärahaa ei tässäkään tarvita, sillä riittää, että rahat jaetaan oikeasti tasan.

Palkkaratkaisut ovat pelkkä pisara meressä, kun veronkiristykset ja leikkaukset ovat edessä joka tapauksessa. Nekin tulevat koskettamaan jokaista. Miehiä toki enemmän, koska heidän rahoillaan pyöritetään hyvinvointikoneistoa, joka tukee lähinnä naisia.

Isien ja miesten syrjintä perheasioissa jatkuu nykyhallituksen tahdosta sitä vastoin ihan vanhaan malliin. Lainmuutoksen ei feministejä kumartavalta nykyhallitukselta löytynyt rohkeutta.

Heiskala kirjoitti...

IL: "Missään tapauksessa verkkoviha ei saa vaikuttaa politiikan linjauksiin."

Entäs lehdistön suoltaman lehtivihan vaikutus politiikan linjauksiin? Senkö tulee vaikuttaa? Esimerkkejä tästä lehtivihasta:] ei kai tarvitsisi esiin edes laittaa, muuta kuin sen vuoksi että ne tarttuvat tämän mainion Internettimme hakukoneisiin. Kas näin: Anne Moilanen, Akuliina Saarikoski, Johanna Korhonen, Annamari Sipilä, Anja Snellman, Sofi Oksanen, Kaarina Hazard - hahahahaha mitä typeryksiä!


Rakas Internet, Hyvää Ystävänpäivää vielä sinulle.

ystäväsi,
:ah

Anonyymi kirjoitti...

"Palkkaratkaisut ovat pelkkä pisara meressä, kun veronkiristykset ja leikkaukset ovat edessä joka tapauksessa. Nekin tulevat koskettamaan jokaista. Miehiä toki enemmän, koska heidän rahoillaan pyöritetään hyvinvointikoneistoa, joka tukee lähinnä naisia."

Ymmärrätkö sinä lainkaan nyt kansantalouden alkeita?

Homo kirjoitti...

Tulta munasarjoille/nartuille

Anonyymi kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2010/02/13/tyoelama-on-miehelle-riski/20102270/12

bmaad kirjoitti...

Sikäli aika mielenkiintoista, että hoitajien
palkkoja korotetaan samassa suhteessa kun hoidon tarve yhteiskunnassa lisääntyy. Loogisempaa olisi nostaa hoitajien palkkoja vasta sitten, kun yleinen hoidontarve vähenisi. Nykyisen sukupolven miehistä tulee ennätysmäärä joutumaan hoitoon yksinäisyys- tupakka- ja alkoholiongelmien vuoksi. Siinä vaiheessa kun pallo räjähtää käsiin hoitajalle maksettavat korvaukset tulevat varmasti jo pitkälti miehen itsensä maksettavaksi. Käy niin kuin nykyisin huorien kanssa, että miestä haluttais pieni hoito vaan kun ei ole rahaa, kun ei saanut koskaan rakentaa miehelle kuuluvaa elämää, perustaa perhettä, tuntea onnea jne.
Kohta tosissaan räjähtää pahoinvointipommi, mutta valkokaulusjantterit vaan yrittävät muodikkaasti uskotella, että nykyinen naisia ja äitejä nuoleskeleva tikkariperseily on kaikkien kannalta reilu veto.

Homo kirjoitti...

Narttu ampui kolme, kun ei saanut vakivirkaa, vian täytyy olla miehissä:

Ei muuta kuin juonittelemalla ja toisia panettelemalla akateemisen maailman huipulle! Ansioista ja näytöistä viis. Ja kyllä tässä sarjassa miehet ovat ihan omaa luokkaansa; naiset tuntuvat olevan lähes kauttaaltaan tunnollisempia siinä varsinaisessa tutkimustyössä. Tiivistäen: naiset pakertavat (poissa näkyvistä) työhuoneissaan tai kirjastoissa, miehet verkostoituvat kahvihuoneissa ja pubeissa - kummat vievät virat?

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeää näyttää olevan se puoluepolitikointi jollain ihan muille. Tätä on vaan vähän vaikea myöntää:

-

Eli en minä ole mennyt vihreisiin, suomen feministisimpään puolueeseen mukaan. Ei ole tainnut mennä Janssonkaan, josta yritit itsellesi tukea hakea? Näyttäisi jopa ihan siltä, että hänellä on ennemminkin tuollaiset perus yhdysvaltalaisen miesaktiivin näkökannat -anarkokapitalismia/minarkiaa myöten.

En myöskään ole alkanut julistamaan täysin tosiasioiden vastaisesti, että ei kokoomuksilla tai äijillä voi olla miesliikkeitä tai valehtelemaan, että suurin osa nykynaisista on konservatiiveja ym.

En minä myöskään ole kutsunut Tampereen päiville pääpuhujiksi kommunistisen vallankumouksen julkisia ihannoijia –Hazardia ja A Eskoloita.

-

Ja en myöskään kyllä ilmoita tällaisia (valheita ja pelkkiä poliittisia mielipiteitäni) yhdistykseni sivuilla:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/06/onko-miesliike-oikeistolainen.html

” Miesten tasa-arvo ry:n ohjelma rakentuu hyvin pitkälti sen varaan, että hyvinvointivaltion tasa-arvoresursseja suunnataan miesten auttamiseksi. Yleensä piintyneet oikeistolaiset pitävät tuollaista miesten auttamista tasa-arvopolitiikan avulla vähintäänkin omituisena, ellei jopa naurettavana. Aktiivisen tasa-arvopolitiikan hyväksyminen on sinällään hyvin vasemmistolainen ajatus.

Konservatiivit ovat yleensä tai aina anti-feministisiä. He pitävät sukupuolirooleja hyvänä asiana, kun taas feministit ja Miesten tasa-arvo ry pitää niitä epätasa-arvoa ylläpitävänä asiana. En pidä konservatiiveja "miesliikkeenä" siinä mielessä, että he edistäisivät miesten asemaa. Pikemmin he ylläpitävät miesten velvollisuuksia, kuten mieselättäjyyttä ja asevelvollisuutta. Suuri osa naisista on myös konservatiiveja. Anti-feminismi sinällään ei välttämättä edistä miesten asiaa.”

(Puolueeton tosiasia taas on, että Suomessa ei ole juuri lainkaan konservatiivisia naisia, ja anti-feminismillä edistetään ehkä eniten miesten asemaa feministivaltiossa. Tähänkin löytyy kyllä laajat perusteet tarpeen vaatiessa.)

-

Lisäksi mainittakoon -olen toistuvasti siteerannut kirjoittelussani mm Timo Vihavaista ja länsimaiden kulttuurin tuhoa, sekä talouden rapautumista ym, eli heittosi jostain voittajasta esiintymisenä on sekin kyllä suoraa valehtelua ja henk.kohtasuuksiin menoa (taas kerran). Lisäksi tämän kaltaisesta juoruamisesta on jo ennestään näyttöä, ja minä vain en pidä juoruämmistä, sen paremmin kuin valehtelijoistakaan. Eikä pidä kovin moni muukaan miehinen mies Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mainittakoon nyt, että tuosta on tulossa mainontaa Sunnuntain Hesariin lähiaikoina. Presidentille ym on vetoomukset jo lähtenyt aikoja sitten:

www.kansalaispalvelu.fi

Ja tuonne voi kirjoitella asioista:
http://kansalaispalvelu.fi/pmwiki/

Lisätietoja antaa Matti Ihamuotila:
http://www.kansalaispalvelu.fi/wordpress/?page_id=132

Anonyymi kirjoitti...

Mamuja hyysätään.

-

"Koulutetut" naiset.

-

ATM! Miksi Kiltti Mies JäÄ Vaille Naista????????? Feministit tulevat! Fasismi Feministi Natsi-Saksa Neuvostoliitto.

-

Humanistisesas """""""""Tiedek"""""""""2unnassa Palvotaan Mao ja Stalinia666. Olen Dippa Dippa DIppa Dippa pimpelipompeli.

-

LÄNSIMAAT TUHOUTUVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-

Läntinen ÄMMÄ on LEHMÄ!!!!!!!!!!! Hae aasialainen!!!!!! Ne Tietää MistÄ Mies Tyykkää!!!

-

Ohessa tuhat linkkiä tuhanteen blogiin joissa kaikissa on sama kirjoittaja, Melamies420

- goatse.asia
- goatse.cx
- goatse.fr

- JapejormavortacanttiheiskalaTasa-arvo. NYt.

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha -siellä on nyt joku vihreä miesaktiivi nyt vetänyt liian pitkät hashissauhut viikonlopun kunniaksi ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Anne ja Akuliina kirjoittivat tuossa yllä ihan kaikkein parastaan, heitä harmitti hurjasti kun miehet tykkää naisista, toisin kuin he miehistä.

bmaad kirjoitti...

"Läntinen ÄMMÄ on LEHMÄ!!!!!!!!!!! Hae aasialainen!!!!!! Ne Tietää MistÄ Mies Tyykkää!!!"

Mies tykkää siitä, kun
saa istua kotona suomalaisnaisen vierellä, ja viedä muksut aamulla tarhaan.

Koulun jälkeen ja isin päästyä työstä mennään laskemaan verkot ja koko perhe saa maistaa äidin kaapista löytämää 30 vuotta vanhaa punaviiniä.

Turhaa kitinää, pojat.

Anonyymi kirjoitti...

"Läntinen ÄMMÄ on LEHMÄ!!!!!!!!!!! Hae aasialainen!!!!!! Ne Tietää MistÄ Mies Tyykkää!!!"

Satavarmaa, että tuon kirjoittaja oli itse feministi.

Anonyymi kirjoitti...

"'Läntinen ÄMMÄ on LEHMÄ!!!!!!!!!!! Hae aasialainen!!!!!! Ne Tietää MistÄ Mies Tyykkää!!!'

Satavarmaa, että tuon kirjoittaja oli itse feministi."

Feministi 0N rasisti.

Jorma kirjoitti...

"Ymmärrätkö sinä lainkaan nyt kansantalouden alkeita?"

Selvästi enemmän kuin sinä. Kannattaa tutustua valtionvarainministeriön madonlukuihin, niin erottaa olennaisen. Tai sitten ei.

Jorma kirjoitti...

"Eli en minä ole mennyt vihreisiin, suomen feministisimpään puolueeseen mukaan. Ei ole tainnut mennä Janssonkaan, josta yritit itsellesi tukea hakea?"

Onko joku sanonut, että pitäisi mennä vihreisiin? Ei ole.

Tämä on paljon jotain puoluepolitikointia tärkeämpi asia.

Jorma kirjoitti...

"En myöskään ole alkanut julistamaan täysin tosiasioiden vastaisesti, että ei kokoomuksilla tai äijillä voi olla miesliikkeitä tai valehtelemaan, että suurin osa nykynaisista on konservatiiveja ym.

En minä myöskään ole kutsunut Tampereen päiville pääpuhujiksi kommunistisen vallankumouksen julkisia ihannoijia –Hazardia ja A Eskoloita."

Nämäkö ovat sinusta miesten suurimmat tasa.-arvo-ongelmat tämän päivän Suomessa? Ihan oikeasti?

Jorma kirjoitti...

"Ja en myöskään kyllä ilmoita tällaisia (valheita ja pelkkiä poliittisia mielipiteitäni) yhdistykseni sivuilla"

Minkä yhdistyksen sivuilla tuollaista kerrotaan?

Mikä on sinun yhdistyksesi? Löytyykö siltä sivuja?

Toivon, ihan vilpittömästi, että Suomeen syntyisi myöskin porvarileirissä näkyvää ja kuuluvaa miesaktivismia. Jo yksin imagon kannalta se on olennainen asia.

Jorma kirjoitti...

"heittosi jostain voittajasta esiintymisenä on sekin kyllä suoraa valehtelua ja henk.kohtasuuksiin menoa (taas kerran)."

Itse asiassa se ei ole kumpaakaan, kun mietit asiaa tarkemmin.

Ikävä tosiasia vain on, ettei Suomessa tällä hetkellä ole ainuttakaan puoluetta, joka edistäisi tasa-arvoa miesnäkökulmasta tosissaan. Se ei millän kääntelyllä tai vääntelyllä muuksi muutu. Vaikka porvaripuolueet eivät ole yhtä syvällä feminismin suossa kuin vaikka Vihreät, ei niidenkään piiristä ole löytynyt "miestä" pistämään feministit kuriin tai lopettamaan miehiin kohdistuva sukupuolisyrjintä. Mahdollisuus tähän oli kyllä olemassa, mutta sitä ei uskalettu / haluttu käyttää.

No, nyt on katse suunnattava ensi vaalehin. Jos ei tyydytä lillukanvarsiin, vaan vaaditaan muutosta, niin kukaties jotain voida saadakin, etenkin perhelainsäädännössä.

Siinä olen epäilemättä samaa mieltä kanssasi, että oikealla olisi paljon muutosvoimaa, josta voisi olla miesasialle hyötyä. Se vain täytyy saada liikkeelle.

Anonyymi kirjoitti...

Puoluepolitikointi muutoin sikseen, mutta kyllä femistiseksi julistautuneet puolueet ovat jo sillä teollaan merkinneet itsensä tasa-arvon vastaisiksi. Rehellisesti tarkasteltuna ne ovat menetettyjä puolueita tasa-arvoisuutta tavoittelevien näkökentässä.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin "yläpuolinen anonyymi". Eli tämä on Jorma nyt ihan turhaa saivartelua muutenkin. Ei tosiasiat sillä muuksi muutu.

-

Kyselet mm minkä yhdistyksen sivuilla tuollaista kerrotaan?

Eli eiköhän se tuossa ihan kerrota samassa kohtaa minkä yhdistyksen sivuilla. Sen saman yhdistyksen, jonka hallituksen jäsenistöä oli järkkäämässä Tampereen miespäiviä "leninisteineen", ja jotka puhelevat yllä olevia juttuja kokoomuksesta ja äijistä.

-

Kansantaloudellisia neuvoja voin kysyä vaikkapa Sauli Niinistöltä, esim silloin kun hän istuu veljeni työhuoneella. Tuossa yhden alempanakin olevassa ketjussa eilen, kansantaloutta taidettiin jo käsitellä ohimennen.

-

Vielä lonkalta siitä "tasa-arvostanne":

*Kokoomus/nykyinen hallitus on luonut nyt työryhmän, joka muuttaa asevelvollisuuden. Ja jos se olisi ollut kokoomuksesta kiinni, niin vuosikymmeniä sitten olisimme olleet natossa ja sitä kautta palkka-armeijassa, kuten muukin sivistynyt, läntinen maailma. Kokoomus vaan pidettiin 24 vuotta pääsääntöisesti "laittomasti" ulkopuolella hallituksen.

Lisäksi kansalaispalvelus.fi sivuston takana on kyllä nykyisen hallituksen kannattaja porukkaa, vaikka se sanoo olevansa puolueeton.

*Kokoomuksen/nykyisen hallituksen aikana kouluihin vaadittiin muutosta miesopettajien määrään. Itse "miesopettajien kiintiö" aloitekin oli alkujaan kokoomuksen opetusministerin O-P Heinosen.

*Sari Sarkonmaan aloitteesta kouluihin ajateen myös liikuntaa lisää -ja ihan mainiten taas poikalapset nimeltä.

*Naisten juominen halutaan kuriin. Fas lapsi ongelma ratkaistaan nyt, sosialistien ja feministien taas tietenkin eniten vastustaessa. Aivan saman logiikaan mukaan, kuin biologisten isien oikeuksissa -tai aikoinaan tapeltaessa elatusmaksuista ym.

*Koko talouspolitiikan pääsuunnat ovat olleet miesvaltaisia, yksityisen sektorin aloja tukevia.

Valitettavasti vain naisvaltaiset alat kiristivät itselleen tämä ME tason palkankorotuksen ja muut julkiset alat seuraavat nyt perässä. Ja tämä ei tod ole mikään pisara meressä, vaan se suurin asia taloutemme rapautumisen kannalta, johon olisi voinut vaikuttaa. Suurin on tietenkin huoltosuhteen järkyttävä vääristymä tulevina vuosina, mutta se tapahtuu nyt jo. Kiitos sosialistien ja feministien ajaman kulttuurimme arvojen muutoksen. Tuossa yhden alempana olevassa ketjussa tätä sivuuttiinkin jo...

-

Eli nämä esimerkit nyt tuli heti jo lonkalta mieleen. Lisäksi mainittakoon, että "ruukinmatruunan" tyyppiset porvarinaiset eivät ole olleet kansanedustuslaitoksen sisällä niitä kaikkein vahvimpia "queer teorioiden ja naistutkimuksen" kannattajia. Eikä miehetkään ;-)

"Halonen ja naisten viinin lipittämiset eduskunnan laskuun" ovat nekin saaneet siinä määrin kyytiä, että jopa loka laitinenkin asettui melkein puolustamaan naisia muutamissa viimeisissä kolumneissaan tämän tiimoilta.

Lisäksi on helppo käsittää, että mitä tapahtuu 4 seinän sisällä, kun valtuutetuista on puolueessa lähes 70% oikealla kallellaan olevia miehiä. Toisin kuin jossain vihreissä, joissa on taas feminismiin kallellaan olevia naisia lähes 70%. Eiköhän jokainen ymmärrä eron.

-

Mitä siis te ajatte yhdistyksissänne? Sitä vai, että saataisiin yksikin vihreän puolueen jäsen ajatuksiltaan peruskokoomuslaisen Janssonin tasolle?

Anonyymi kirjoitti...

Mainittakoon vielä tärkeä asia. Mikä tosiasiassa pohjimmiltaan minua (ja Jormaakin) turhauttaa. Ja mille ei voida tehdä enää juuri mitään, ei ainakaan mitään mainittavaa. Sillä kulttuurivallankumous on tapahtunut tosasia nyt!

-

Eli mitä tulee siihen asiaan, mikä on se suurin muutos, luonnoton, ennennäkemätön miesten ongelmavyyhti -eli seksuaalinen yksinäisyys, turhautuminen ja erot...

...ne taistelut ollaan käyty historiassa tuossa lähivuosien aikana poliittisesti ja lakien tasolla...ja ne ollaan nyt hävitty lopullisesti. Vihreät ja sosialistit ym ovat kyllä pitäneet siitä huolen feministien kanssa.

-

Eli ei porvaristo ja konservatiivi miehet voi teille/meille sentään päivittäistä seksiä
alkaa jakamaan. Eikä synnyttämään lapsia. Sellainen painostuskaan ei kuulu politiikkaan -enää. Avioliitto ja naisten vuosituhantinen "kulttuuriperinne" antamiseen on nyt ohi.

Ja tästä näkökulmasta katsoen edessä on kyllä kulttuurimme sirpaloituminen ja kasvava pahoinvointi. Ilman että edes huomioi kiistattomia taloudellisia faktoja mm liittyen huoltosuhteeseen ja julkisten alojen palkankorotuksiin.

Joten kunhan nyt tuo "suurin, selvin, tasa-arvo kysymys" eli kansalaisvelvollisuustyö saadaan ratkaistua -niin oikeastaan mitään suurta tai ratkaisevaa ei ole enää tehtävissä. Parhaimmillaankin jotain hienosäätöjä ja painotuserojen ajamisia.

Edessä on länsimaalaisen kulttuurin tuho -ja miesten kannaltakin parhain visio on eräänlainen "anarkokapitalistinen asvalttiviidakko".

Ja oma ennustukseni on, että jos siellä on lukijoina nuoria ihmisiä, niin he ehtivät vielä näkemään tällaisen kunnollisen yhteiskunnallisen sekametelisopan.

Valitan.

Anonyymi kirjoitti...

"Toisin kuin jossain vihreissä, joissa on taas feminismiin kallellaan olevia naisia lähes 70%".

Vihreissä 70% on hyvin aggressiivisia feministejä ( joista vähintään puolet on entisiä about taistolaisia - tämä huomio on aiheen jotta ymnmärtää mikä joukko se oikein on ) lopuista 25% on aggresiivisia profeministejä ja loput 5% ei oikein tiedä mitä he uskaltaisivat tuossa seurassa olla.

bmaad kirjoitti...

"Ja tästä näkökulmasta katsoen edessä on kyllä kulttuurimme sirpaloituminen ja kasvava pahoinvointi."

Sinkkuasunnoista ja
sekavien, naisten valmiiksi sekoittamien
suhdeviritelmien keskeltä tapahtuva yhteisen hyvän rakentaminen tuskin onnistuu.

Ei näytä nykyihminen
ymmärtävän niin yksinkertaista asiaa, kuin että miehet ja naiset on täällä toisiaan täydentävinä tekijöinä, eikä tyyppeinä, joilla ei ole mitään varsinaista tekoa toistensa kanssa.

Oli alunalkaen virhe
päästää naiset ja miehet eri vessoihin.

Kun 20 vuoden kuluttua seksuaalielämä on ehkä jo melko harvinaista herkkua ylipäätään missään niin kyllä sitten taas joku neropatti keksii orgasmin uudestaan.

Minä? No en.

bmaad kirjoitti...

"Siinä olen epäilemättä samaa mieltä kanssasi, että oikealla olisi paljon muutosvoimaa, josta voisi olla miesasialle hyötyä. Se vain täytyy saada liikkeelle."

Itseasiassa vasemmalla sitä
ei tunnu olevan laisinkaan, kun siellä on vaan naisen nostaminen jalustalle mielessä.

Täytyy toivoa, että Kari Uotila saa aikaan jotain. Muuten olen vähän pettynyt siihen sinänsä kovinkin hyväntahtoiseen ukkoon.

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

" - JapejormavortacanttiheiskalaTasa-arvo. NYt."

"Jaaha -siellä on nyt joku vihreä miesaktiivi nyt vetänyt liian pitkät hashissauhut viikonlopun kunniaksi ;-)"


Juu, minä epäilen vihreää miestä nimeltä Markus Drake. Hän ei voi olla feministi, koska äitinsä änkyräfeminsti Sunniva Drake sanoin näin suorin sanoin TV:n Voimala ohjelmassa. En muista saiko Markus-parka edes olla profeminsti, mutta hasaa hän sai pössytellä.

Toinen mahdollisuus tuohon 13/2/10 14:53 viestioksennukseen on tosiaan joku tasapainonsa järkyttänyt feministi. Feministinen sumutus ja valhe kun ei enään uppoa kuin "tosiuskovaisiin" kiihkofeministeihin. Onhan noita vaihtoehtoja: Anne, Akuliina, Iines, Myytinmurtaja. Kaikilta tuollainen vuodatus onnistuu kyllä.

Ei tuollaisesta riehumisesta tule kuin hiki.

Anonyymi kirjoitti...

"Juu, minä epäilen vihreää miestä nimeltä Markus Drake. Hän ei voi olla feministi, koska äitinsä änkyräfeminsti Sunniva Drake sanoin näin suorin sanoin TV:n Voimala ohjelmassa. En muista saiko Markus-parka edes olla profeminsti, mutta hasaa hän sai pössytellä."

Jos oikein muistan niin samassa TV-ohjelmassa miesten hakkaamisesta fantasioiva Sunniva kertoi ylpeänä pojastaan, että kohta hän saa luovuttaa spermaa.

bmaad kirjoitti...

"Toinen mahdollisuus tuohon 13/2/10 14:53 viestioksennukseen on tosiaan joku tasapainonsa järkyttänyt feministi."

Höpönpöpön. Sehän oli vaan tiivistelmä. :)

Jorma kirjoitti...

"Kyselet mm minkä yhdistyksen sivuilla tuollaista kerrotaan?

Eli eiköhän se tuossa ihan kerrota samassa kohtaa minkä yhdistyksen sivuilla."

Ei kerrota. Lainaus oli Henry Laasasen henkilökohtaisesta blogista, ei minkään yhdistyksen sivuilta. Henry vastaa itse omista mielipiteistään. Itse näen, että varsinkin yksilön oikeudet, oikeus tasa-arvoon mukaanluettuna, liittyvät hyvin läheisesti oikeistoliberaaliin, jopa nykykonservatiiviseen, ajattelutapaan. Vasemmiston ajattelu on liian ryhmäkeskeistä.

Jos Miesten tasa-arvo ry:tä ajattelet, niin kyseinen yhdistys on tiukasti puoluepoliittisesti sitoutumaton. Juuri siitä syystä, että sen piirissä toimiville tärkeintä on tasa-arvon edistäminen, ei puoluepolitikointi. Henkilökohtaisesti jokainen yhdistykseen kuuluva voi sitten ajatella politiikasta mitä lystää.

"Vielä lonkalta siitä "tasa-arvostanne""

Jos tuloksia sadaan, niin hyvä. Ennen niitä tyytyväisyyteen ei ole mitään syytä.

"Mitä siis te ajatte yhdistyksissänne? Sitä vai, että saataisiin yksikin vihreän puolueen jäsen ajatuksiltaan peruskokoomuslaisen Janssonin tasolle?"

Tasa-arvoa. Puoluepolitikointi on puolueiden päänsärky, se ei kuulu sitoutumattomalle miesjärjestölle. Sitoutumaton miesjärjestö voi suhtautua kriittisesti kaikkiin.

Vihreiden osalta miesliikkeen uudelleenviritys on tietysti ihan kiva, mutta se ei todellakaan vielä riitä mihinkään. Puolue on edelleen feministinen, Relander on melkoisen hukassa viimeisten ulostulojensa valossa, eikä konkreettisia tuloksia ole saatu.

"Ja tästä näkökulmasta katsoen edessä on kyllä kulttuurimme sirpaloituminen ja kasvava pahoinvointi. Ilman että edes huomioi kiistattomia taloudellisia faktoja mm liittyen huoltosuhteeseen ja julkisten alojen palkankorotuksiin."

Tämä on todellinen uhkakuva, eikä sitä pelkällä tasa-arvopolitiikalla ratkaista. Ikävä kyllä.

bmaad kirjoitti...

"Tämä on todellinen uhkakuva, eikä sitä pelkällä tasa-arvopolitiikalla ratkaista. Ikävä kyllä."

Kaipa sukupuolten merkityksen katoaminen voidaan ratkaista tehokkaalla tasa-arvopolitiikallakin. Mutta kun ihmismieli toimii esoteerisella tasolla niitä ei ruohonjuuritasolta rationalisoimalla paljon ratkaista.

bmaad kirjoitti...

"Vihreiden osalta miesliikkeen uudelleenviritys on tietysti ihan kiva, mutta se ei todellakaan vielä riitä mihinkään."

Jos miesliike on vain
naisten siipeilyliike, se ei ole miesliike.

Saa nähdä milloin ensimmäiset pultsarit siivotaan kaduilta ja kuntoutetaan prostituoitujen ym. tukitoimien avulla.

Jorma kirjoitti...

"Jos miesliike on vain
naisten siipeilyliike, se ei ole miesliike."

Aivan totta.

"Ja tämä ei tod ole mikään pisara meressä, vaan se suurin asia taloutemme rapautumisen kannalta, johon olisi voinut vaikuttaa."

Okei ilmaisuni oli huonosti valittu, se myönnettäköön. Tämä on tärkeä asia. Tästä riippumatta kovia aikoja on edessä.

"Sen saman yhdistyksen, jonka hallituksen jäsenistöä oli järkkäämässä Tampereen miespäiviä "leninisteineen""

Tampereen miespäivien järjestelyistä tiedän vain se, että kun järjestävinä tahoina on mitä on (mm. TANE), niin eihän se voi olla näkymättä. Tyytymättömyyteen voi vastata varmaan vain oman tapahtuman järjestämisillä. Kun itse järjestää, niin voi päättää itse sisällöstäkin.

Miesten tasa-arvo ry:n väkivaltaseminaarissa viime syksynä oli mukana Relander Vihreistä miehistä ja Kari Uotila Vasemmistoliitosta. Uotila tosin enemmänkin TANE:n miesjohtajan ominaisuudessa. Tämä ei silti ollut mikään kannanotto näiden puoleiden, tai niiden miesryhmien, puolesta. Tässä vain näkyy konkreettisesti se, mikä haittavaikutus on sillä, ettei oikeistopuolueissa ole miesjärjestöjä. Ei tuollaiseen tilaisuuteen voi kutsua ketä vain, vaan hänen täytyy edes jollain tasolla profiloitua asiassa. Oli se politiikka sitten menneisyydessä, nyt tai tulevaisuudesssa mitä hyvänsä, niin miesjärjestön puutetta ei voi korvata millään. Imagon kannalta se on olennainen asia. Siksi ihmettelen, miksi toimeen ei tartuta, kun siinä ei olisi kuin voitettavaa.

Väkivaltaseminaariin yritettiin kutsua ihan kovan linjan feministejäkin. Eikä suinkaan siksi, että heitä tuettaisiin, vaan siksi, että heidän olisi haluttu julkisesti puolustavan höttöistä ajatteluaan. Kukaan ei "päässyt" paikalle, mikä kertoo tietysti aika paljon. Epäilemättä myös jatkossa kannattaa femuja kutsua, sillä he tekevät itse parhaiten puheillaan, tai poisjäämisillään, tuhoa asialleen.

Anonyymi kirjoitti...

No eikös tunnetusti porvaripuolueet ole täynnä esim lääkäreitä ja poliiseja, jotka sopivat mainiosti väkivaltaseminaariin, ainakin kuuntelijoiksi?

Ja kyllä vaikka pääministerin voi kutsua vieraaksi tuollaisen tilaisuuteen.

Kuten vaikkapa tasa-arvo, peruspalvelu tai sos/terv ministerin ...;-) Yksikään heistä tietenkään ei ole vihreästä puolueesta, eikä vasemmistosta...

http://www.stm.fi/stm/johto

Tai oikeastaan kenet vaan kansanedustajan tai puoluetoimiston edustajan. Kuten mediankin edustajan.

-

Eli mahtakoihan siinä nyt kuitenkin vähän näkyä se, että Pasi Malmi on sekä Vihreiden miesten perustaja, että tasa-arvo Ry:nkin perustaja/vaikuttaja ;-) Ja toinen tasa-arvo Ry:n perustaja, miesvaikuttaja, Hannu T Sepponen oli juuri se pääjärkkääjä perustamillaan miespäivillä (joista suomen kommunistinen liittokin olisi lähes kateellinen ;-)

Jorma kirjoitti...

"Tai oikeastaan kenet vaan kansanedustajan tai puoluetoimiston edustajan. Kuten mediankin edustajan."

Ei. On oltava oikeasti profiloitunut asiassa. Tällaiset tilaisuudet eivät saa mitään lisäarvoa keskustelijoista, joilla ei ole asian suhteen ollut mitään sanottavaa aiemminkaan. Uotila oli itse asiassa tässä mielessä jonkin sortin turhake myös, sillä hän toisteli sitä virallista tasa-arvojargonia väsymättömästi. Vain pari kriittistä ajatusta löytyi, ja nekin tulivat esille melkoisen vesitettyinä. Yhtään enempää vastaavia esiintyjiä ei kukaan kaipaa.

Mutta mikään ei tietenkään estä sinua tekemästä toisin. Kun itse järjestät, saat varmasti mielesi mukaisen tilaisuuden.

Jorma kirjoitti...

"Tällaiset tilaisuudet eivät saa mitään lisäarvoa keskustelijoista, joilla ei ole asian suhteen ollut mitään sanottavaa aiemminkaan."

Tilaisuus oli sitä paitsi kaikille avoin. Tilaisuudesta myös kuulemma tiedotettiin etukäteen niin niin poliitikkoja kuin mediaakin. Eli näkemyksensä olisi kyllä saanut esille, kun olisi vain vaivautunut paikalle.

bmaad kirjoitti...

"Vain pari kriittistä ajatusta löytyi, ja nekin tulivat esille melkoisen vesitettyinä. Yhtään enempää vastaavia esiintyjiä ei kukaan kaipaa. "

Uotilan kannattaisi
panostaa miehekkäänä miehenä miesten ohjelmaan (modern masculinity program) ja saada miehet ajattelemaan muutakin kuin urheilua, toki myös koululiikuntaa tulee lisätä ja naisille järjestää ilmaisia kamppailulajikursseja poikaystävää vastaan. :P

Hyväksynnän saaminen muualta vasemmistosta on epävarmempaa, kuin äänivyöry seuraavissa vaaleissa, jos toimii hyvin.

Nyt olisi Uotilalla tilaisuus heittää konservatiivisuuden harjas harteilta ja panna Suomi
pyörimään.


-Mies levylautaselta

Anonyymi kirjoitti...

"Ei. On oltava oikeasti profiloitunut asiassa. Tällaiset tilaisuudet eivät saa mitään lisäarvoa keskustelijoista, joilla ei ole asian suhteen ollut mitään sanottavaa aiemminkaan."

-


Kyllä sinä nyt olet Jorma tässä asiassa täysin väärässä.

Jos tilaisuudessa on vaikkapa eri ministereitä ja keskeisempiä median edustajia, niin se tuo aivan huikeasti lisäarvoa asialle. Ja tämä ei ole mikään mielipideasia.

Itseasiassa koko tilaisuutenne johtopäätöksilläkään ei ole mitään todellista vaikutusta Suomen kulttuuriin ja päätöksiin, ellei niitä "allekirjoita" ministerit ja kansanedustajat sekä toimittajat.

Yleensäkin tuollainen ylimielinen asenne ei oikein tuota tulosta -ja parhaimmillaan esimerkiksi Suomen suurimman puolueen ministerit (joista nämä rahoitukset, ja lakimuutokset miesten asioiden tiimoilta ovat täysin riippuvaisia) muuttuvat koko asiaa periaattestakin vastustavaksi.

Katsos emme me näitä asioita loppukädessä pysty muuttamaan, eikä mitkään Malmit sun muut sen paremmin. Nuijaa käyttää loppupeleissä eri porukat.

Jorma kirjoitti...

"Jos tilaisuudessa on vaikkapa eri ministereitä ja keskeisempiä median edustajia, niin se tuo aivan huikeasti lisäarvoa asialle."

Julkisuutta epäilemättä, mutta sisältö on lopulta paljon olennaisempi asia, etenkin tuollaiseesa tilaisuudessa, jossa vallitseva feministinen "totuus" kyseenalaistetaan. Jos siellä vain toistellaan samaa feminististä tasa-arvojargonia, kuten ministerit ja valtamedia tekevät, niin se ei miesasiaa edistä mihinkään. Näitä juttuja on kuultu jo ihan tarpeeksi. Eivätkä tyhjät juhlapuhetason lupaukset lämmitä enää. Nekin on nähty.

Sitä paitsi, jos luulet, että ministerit tai valtamedian edustajat saa paikalle tuosta vain, niin erehdyt. Voit ihan itse kokeilla, jos et usko.

"Itseasiassa koko tilaisuutenne johtopäätöksilläkään ei ole mitään todellista vaikutusta Suomen kulttuuriin ja päätöksiin, ellei niitä "allekirjoita" ministerit ja kansanedustajat sekä toimittajat."

Olet varmaan joskus kuullut kansalaisvaikuttamisesta? Muutokset eivät tietenkään tapahdu hetkessä, se on selvä, mutta vaikuttaminen voi lähteä myös ruohonjuurista, kuten ympäristöaktivismin kohdalla esimerkiksi on käynyt. Nyt juoksevat ministerit kilvan ympäristön asialla.

Väkivaltakeskustelussa on jatkuvasti vaikeampaa jatkaa feministisellä miestensyyttelylinjalla ja toistuvasti törmää näihin paniikinomaisiin antifeminismi-juttuihin, kun feministit pelkäävät valta-asemansa menettämistä. Nämä ovat konkreettisia osoituksia siitä, että ilmapiiri on hiljalleen muuttumassa. Yksi seminaari ei tietenkään riitä, mutta jos avaa edes muutaman ihmisen silmät, niin se on jo iso askel eteenpäin.

Totuus on nimittäin, ettei mikään koskaan muutu, jos kukaan ei koskaan tee asioille mitään.

Sitten kun tehdään, niin sekään ei tietenkään kelpaa. Näköjään kiittämättömyys on maailman palkka tässäkin. Tämä ei ole mitään uutta.

"ylimielinen asenne"

Mitään ylimielisyyttä ei ole, eikä tule.

"Nuijaa käyttää loppupeleissä eri porukat."

Jos sinä olet sitä mieltä, ettei mitään kannata tehdä, niin siinähän olet. Voihan sitä niinkin ajatella, jos se tuntuu paremmalle. Turha on kuitenkaan odottaa, että me tulisimme toimintamme lopettamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo vastauksesi on nyt jokseenkin ristiriitainen. Ja yrität taas pistää sellaisia sanoja suuhuni, jota en ole sanonut.


-

Se että kutsuu paikalle kansanedustajia ja toimittajia -niin sen lisäksi, että se tuo aivan huikeasti lisäarvoa asialle kuin asialle, kuten sanoin (tai jouduin vastaamaan sinulle) -se myös juuri on sitä kaipaamaasi kansalaisvaikuttamista. Eli sitä mitä et pitänyt yhden ylempänä olevassa vastauksessasi vielä mitään lisäarvoa tuottavana? Nyt kaipaat sitä. Tai et kaipaakaan -ainakaan julkisuutta -vai miten se nyt menee oikein ;-) Lisäksi se on juuri sitä "tekemistäsi". Sitäkin kaipailit. Ja kyllä, sen pohjalta loppupeleissä poliitikot säätävät lakimme. Emme me.

Ja epäilisinkin, että olen tehnyt sitä kansalaisvaikuttamista varmasti enemmän kuin sinä Jorma. Teillä on nyt vuoden ollut tasa-arvo Ry pystyssä. Oletko tehnyt sitä ennen kovinkaan paljon erilaisissa järjestöissä kansalaisvaikuttamista? Entä poliittisissa puolueissa? Eli tiedän hyvin mitä se on.

Ja sen lisäksi tosiaan tarvittaisiin eräänlaista lobbausta. Sitäkin olen tehnyt. Ja poliittikkojen lisäksi johtavien toimittajien suuntaan.

Toisaalta niin on kyllä tehneet mm vihreätkin. Sitä en kiistä alkuunkaan. Täysin feministien hyväksi.

Kiittämättömyys tosiaan on maailman palkka.

Jorma kirjoitti...

"Ja yrität taas pistää sellaisia sanoja suuhuni, jota en ole sanonut."

En yritä.

"se myös juuri on sitä kaipaamaasi kansalaisvaikuttamista. Eli sitä mitä et pitänyt yhden ylempänä olevassa vastauksessasi vielä mitään lisäarvoa tuottavana? Nyt kaipaat sitä."

Ei kansalaisvaikuttaminen ole vain julkisuuden tavoittelua. Pitää olla asiapuoli kunnossa. Julkisuus ei ole mikään itseisarvo. Jos asiasisältö on pielessä, julkisuudesta ei ole hyötyä, vaan siitä voi olla jopa haittaa. Lobbaus voi tapahtua tehokkaasti kulisseissakin.

"sen pohjalta loppupeleissä poliitikot säätävät lakimme."

Poliitikot säätävät, kyllä. Poliitikoksi pääsee, jos kansa tukee. Kansa tukee, jos poliitikko toimii tavalla, joka kansaa miellyttää.

Kyse on siis vuorovaikutussuhteesta, jossa kansan ääni on merkityksellinen. Eikä sen tarvitse olla edes suuri kansanjoukko: monet aktivistit ovat saaneet poliitikoiden toimintaan vipinää.

"Ja epäilisinkin, että olen tehnyt sitä kansalaisvaikuttamista varmasti enemmän kuin sinä Jorma."

Ehkä. Silloin varmasti kykenet rakentavankin kritiikin antamiseen.

Jorma kirjoitti...

Jos nykyinen miesaktivismi ei kelpaa, niin sitä voi pistää oman puljun pystyyn omista lähtökohdistaan. Tai olla tekemättä mitään.

Sen ymmärrän, että kaikki eivät voi kaikesta olla samaa mieltä, mutta kun kuitenkin päälinja, eli miesten mukaannostaminen tasa-arvon piiriin, on kaikille yhteinen, niin luulisi, että tämän tavoitteen eteen tehtyä työtä, vähäistäkin sellaista, pidettäisiin sitten edes jossain arvossa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pitää olla asiapuoli kunnossa. Julkisuus ei ole mikään itseisarvo. Jos asiasisältö on pielessä, julkisuudesta ei ole hyötyä, vaan siitä voi olla jopa haittaa."

Tästäkin olemme samaa mieltä. Vihreä politiikka, Hazardit ja Eskolat eivät tee hyvää miesasialle.

-

"monet aktivistit ovat saaneet poliitikoiden toimintaan vipinää."

No niin on. Vihreätkin on aikoja sitten julistautuneet julkisesti feministipuolueeksi.

-

"luulisi, että tämän tavoitteen eteen tehtyä työtä, vähäistäkin sellaista, pidettäisiin sitten edes jossain arvossa"

No niin olisi luullut. Sitä vastoin olen kuullut vain, että ei kokoomuksilla voi olla mitään miesliikkeitä ym faktojen vastaista.

Ja olisi luulluet, että jopa hieman suurempaankin tehtyä työtä, sillä lobbaus voi tapahtua tehokkaasti kulisseissakin.

Jorma kirjoitti...

"Vihreä politiikka, Hazardit ja Eskolat eivät tee hyvää miesasialle."

Totta.

"Sitä vastoin olen kuullut vain, että ei kokoomuksilla voi olla mitään miesliikkeitä ym faktojen vastaista."

Minusta juuri Kokoomuksella, ja toki muillakin oikeistopuolueilla, voi olla hyvinkin paljon annettavaa miesasialle ja tasa-arvolle ylipäätään. Monessa eri muodossa. Valtava potentiaali on siellä.

Jossain määrin tällaista positiivista vaikuttamista tapahtuu koko ajan, kuten antamasi esimerkit osoittavat.

Olen samaa mieltä siitä, ettei oikeistolaisia voimia pidä missään tapauksessa aliarvioida tai laskea pois tasa-arvopelistä. Jos nykyiset miesaktivistit niin tekevät, he tekevät ison virheen. Sellaiseen ei ole varaa.


"lobbaus voi tapahtua tehokkaasti kulisseissakin."

Tiedän kyllä, että Suomessa on useita miesaktivisteja, jotka ovat tehneet hyvää työtä ihan oma-aloitteisesti niin kulisseissa kuin julkisissa keskusteluissakin, kuten esimerkiksi nettifoorumeilla. Heidän merkityksensä on ollut erittäin suuri ja on sitä varmasti jatkossakin.