lauantaina, helmikuuta 13, 2010

Riskien epätasainen jakaantuminen

Työelämä on miehelle riski:
Miehet ovat yliedustettuina aloilla, joilla lomautukset, työtapaturmat ja sairastuvuus ovat yleisimpiä. Talouden rakennemuutokset osuvat SAK:n mukaan työläismiehiin kovemmin kuin naisvaltaisilla aloilla työskenteleviin.

– Töiden jakautuminen miesten ja naisten töihin johtaa palkkojen, riskien ja onnettomuuksien epätasaiseen jakautumiseen. Suomalaisten miesten työturvallisuuden ja -terveyden surkeus on suuri vaiettu ongelma, Bergholm sanoi puhuessaan tasa-arvopäivillä Jyväskylässä lauantaina.

(Vihreät) nörtit ja Kaisa Rastimo tukkanuottasilla.

Vakavasti otettava yhteiskuntatiede on mahdottomuus

Seurusteleminen hierarkiassa ylempänä olevan työntekijän kanssa on selvästi helpompaa naisille kuin miehille

22 kommenttia:

bmaad kirjoitti...

"– Monen vaimon kohtalona on toimia ensin puolikuntoisen miehen omaishoitajana ja sitten viettää viimeiset vuotensa leskenä. Terve duunarimies tuntuu olevan katoava luonnonvara."

Onko näitä ongelmia pakko
mitata vain työelämän kautta, sen mukaan miten raskasta työtä tekee. On 90-vuotiata konemestareita, on 70-vuotiaina kuolleita humanistifilosofeja.
Miehen hyvinvointiin vaikuttaa ennenkaikkea se, miten hyvin hän saa elämänsä junailtua naisvetoisessa yhteiskunnassa.
Naisvetoisuutta pitäisi laskea, mutta siinäkin on se riski, että yhteiskunnasta katoaa luonnollinen vetovoima ja naiset surkastuvat, eivätkä ymmärrä miksi heiltä riistetään ohjat.

Homo kirjoitti...

Kommentti nartun blogiin:

Tässä taas näkyy hyvin, että miten hirveää jälkeä syntyy kun otetaan joku täydellä teknisellä nollakompetenssilla varustettu kiintiönainen työryhmän jäseneksi. Teknisen kompetenssin puute korvataan täydellisen tietämättömyyden tuomalla varmuudella.

Mikset Kaisa vastraa siihen, että mitä sinusta pitäisi nettiliittymiä myyvien firmojen tai postin tehdä? Pitäisikö tiedonsiirrossa sinusta siirtyä siis ennakkosensuuriin ja siihen, että jokainen kirje tai postipakettikin avattaisiin. Oli kyse sitten netistä tai perinteisestä postista? Jos et osaa näihin kysymyksiin vastata, niin miksi sitten ehdotit jotain niin älytöntä?

Homo kirjoitti...

Blogikirjoitus, johon kommentti siis liittyy.

Kannattaa muuten boikotoida tuon leffojakin, kunnes se pyörtää sanansa:

Myrsky (2008)
Heinähattu ja Vilttitossu (2002)
Säädyllinen murhenäytelmä (1998)
Suolaista ja makeaa (1995)
Kuinka katosin karkkimaahan (1992)
Ajatusrikolliset (1989)
Lauran huone (1988)

Anonyymi kirjoitti...

Tapasin kerran kyseisen naisen. Ensimmäisenä asianaan hän alkoi haukkua miestään niin voimallisesti, minulle hänelle täysin tuntemattomalle miehelle, että minun oli sanottava hänelle suoraan etten aioi enempää kuunnella moista sössötystä. Itse asiassa olin hiukan epäkohtelias, sillä vasta kun nuo sanat olin suustani päästänyt muistin, että hänellä on puheessaan sössötysvika.

Anonyymi kirjoitti...

Areena: Okaruusunkuja: Avoin parisuhde ja mies au-pairina

Okaruusunkujalla on tänään kylässä ennakkoluulottomia miehiä. Teekupin äärellä jutellaan avoimesta parisuhteesta. Onko se vain tekosyy juosta joka hameenhelman perään? Tapaamme myös au pairiksi lähtevän miehen. Mitenköhän lastenhoito onnistuu? Ja huomisen ystävänpäivän kunniaksi keksitään uusia teemapäiviä esim.helpottamaan noloja hetkiä hississä.

Anonyymi kirjoitti...

Blogintappaja:

How To Become An Alpha Male - John Alexander

http://.../4602623/How_To_Become_An_Alpha_Male_-_John_Alexander_-_xboyxlk__-_Trance.4602623.TPB.torrent

asdfg kirjoitti...

Vihreissähän (ja muissakin koulutetuissa vasemmistolaisissa) on perinteisesti ollut (myös) se vika, että mikään hinta ei ole liian suuri, jos sillä kuvitellaan edistettävän kulttuuria. Kulttuuri pyhittää ihan minkä tahansa järjettömyyden.

Vassarivihreät äänestivät korporaatioiden puolesta tiedostonvaihtoa harrastavia 16-vuotiaita vastaan Lex Karpela -kysymyksessä täysin vajavaisella ymmärryksellä siitä, mitä olivat oikeastaan tekemässä. Kaisa Rastimo kuvastaa tätä näkökulmaa täydellisesti. Tietoa on vähäisesti mutta intoa ja moraalista närkästystä sitäkin enemmän.

(Voisin sanoa paljon rumemminkin, mutta en sano.)

Vihreät saa Otaniemessä kolmasosan kaikista siellä annetuista äänistä. Olen pahoillani, jos Eduskunnan ainoat tietoteknisesti pätevät edustajat (Kasvi ja Tynkkynen) joutuvat puolueessaan marginaaliin, ja kaiken maailman Rastimot pääsevät päättämään asioista joista eivät mitään tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Tammisalosta on tullut ennenkin mieleen, että se on trolli. Jos se kuitenkin on tosissaan, tulee mieleen, että elintarviketeknikoiden ei pitäisi puuttua isojen poikien juttuihin.

Arimata kirjoitti...

Rastimo ei kyllä ole vassaria nähnytkään. Se on puhdasverinen bisnesnainen ja laskelmoi ihan kaikessa. Taiteessa ja politiikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaisa Rastimo (s. 24. heinäkuuta 1961 Helsinki) on suomalainen elokuvaohjaaja. Rastimo toimii Vihreiden kaupunginvaltuutettuna.

-

Elokuvia: säädyllinen murhenäytelmä.

Palkinto -demarien nuorten kotkien palkinto elokuvistaan.

-

Kyllä tuo muutenkin kuulostaa ennemminkin sossulta?

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/kaisarastimo/kaikki-suomen-taiteilijat-ja-putkimiehet-liittykaa-yhteen

Anonyymi kirjoitti...

Jännästi kuitenkin enemmistö Vasemmistoliiton edustajista äänesti aikoinaan Lex Karpelaa vastaan... mutta he eivät kai sitten ole koulutettuja?

Anteeksi, melkein unohdin että vasemmisto on aina absoluuttinen paha ja syyllinen kaikkeen ikävään maailmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole, vaan feminismi. Jopa vasemmisto häviää sille reilusti.

Anonyymi kirjoitti...

"Anteeksi, melkein unohdin että vasemmisto on aina absoluuttinen paha ja syyllinen kaikkeen ikävään maailmassa."

Jep, vihervassaripiipittäjälesbofemuhirviöiden salaliitto on tunkeutunut jo eduskuntaankin ja saanut muidenkin puolueiden edustajat äänestämään lex karpeloiden ja naisjärjestötukien puolesta.

asdfg kirjoitti...

Luuletko että en tiedä, miten vasemmistoliitto äänesti? Tiedän myös, miten molemma suuret oikeistopuolueet äänestivät, mutta se nyt oli odotettavaa.

Lakia vastaan äänestäneistä vasemmistoliiton edustajista vajaa puolet oli sitä paitsi levyseppiä ja muuta tavallista ay-vasemmistoa. Molempia nähneenä täytyy sanoa, että kyllä tehtailla on aina jo pitkään oltu paremmin todellisuudessa kiinni kuin yliopistolla.

Eduskunnassa oli siis lopulta alle kymmenen koulutettua vasemmistolaista, jotka äänestivät lakia vastaan.

Onko muita vastaväitteitä?

asdfg kirjoitti...

Todellinen akateeminen vasemmistolainen muuten äänestää vasemmistoa sitä ylpeämmin, mitä älyttömämpää linjaa vasemmisto ajaa.

Vasemmisto ei ikinä tee mitään väärin, vaikka sen suosio olisi ollut laskussa koko vuosikymmenen. Duunaridemarit äänestävät EU-vaaleissa perussuomalaisia, mutta se johtuu siitä, että kansa se vain on tyhmä eikä tajua.

Anonyymi kirjoitti...

"Molempia nähneenä täytyy sanoa, että kyllä tehtailla on aina jo pitkään oltu paremmin todellisuudessa kiinni kuin yliopistolla."

Ei, ei tämmöisen väittäjälle kannata
enää vastaväittää yhtään mitään.

asdfg kirjoitti...

Tulkitsen tämän siten, että myönnät minun olleen oikeassa akateemisen vasemmiston kulttuuriobsessiosta. Vastaesimerkkisi kuivui ainakin täysin kokoon.

Tulkitsen myös, että fundementalistivasemmistolle kelpaa vain täydellinen uskollisuus. Se ei riitä, että mielestäni Kasvi ja Tynkkynen ovat tehneet tietotekniikka-asioissa hyvää työtä, kuten alkuperäisessä viestissäni kirjoitin. Minun pitäisi hyväksyä myös kaikki kaisarastimot, minnasirnöt, rosameriläiset ja annisinnemäet.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs Tynkkynen ja "Ilmasto ja sukupuoli"? ( tuota luentoa koskaan kuulematta on hyvin helppoa kuitenkin tietää liki täsmälleen mitä Tynkky siellä tulee esittämään.)

Naistutkimuksen Studia Generalia 2010


"Luennot pidetään maanantaisin klo 16–18 yliopiston päärakennuksessa ja niitä seuraamaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki sukupuolesta ja seksuaalisuudesta kiinnostuneet kuulijat.

Ohjelma:

15.2. Johanna Korhonen: Turpa kiinni, saatanan akka! Mitä Suomessa saa sanoa väkivallasta, sukupuolesta ja valtarakenteista

22.2. Livia Hekanaho & Anna Moring: Parisuhteet, normalisaatiopuhe ja lainsäädäntö

1.3. Akuliina Saarikoski: Fuck civil, let's get disobedient! Sukupuoli ja suora toiminta.

8.3. Veronica Pimenoff: Toivoton ja toivottu sukupuoli

15.3. Merja Hermonen: Pahuus, väkivalta ja sukupuoli

22.3. Susanna Paasonen: Porno ja muuttuva mediakulttuuri

29.3. Anna Kontula: Seksityö

12.4. Salome Tuomaala: Naisten kokemuksia abortin vapaudesta

19.4. Oras Tynkkynen: Ilmasto ja sukupuoli

26.4. Jukka Relander: Suomalainen miesliike

asdfg kirjoitti...

En tiedä, joten en ota kantaa.

Toisin kuin vasemmistoa kaikelta kritiikiltä puolusteleva ystäväni yllä, minun mielestäni ihminen (tai ryhmä) voi hyvinkin olla oikeassa joissain asioissa ja väärässä toisissa.

Jorma kirjoitti...

"Naistutkimuksen Studia Generalia 2010"

Ja tähän veronmaksajien rahat hukataan. Miksei tueta vaikka pienyrityksiä tai tiedettä tällä rahalla?

No, Anna Kontulalla on joskus ollut pari hyvää ajatusta, mutta siihen se jääkin.

Vortac kirjoitti...

Tällä kertaa puuttumatta enempää siihen, että demokratia on todella typerä idea ja surkea 'hallitus'muoto, kysyisin seuraavaa:

Mikäs 'kansan valta' se sellainen valta on, jossa ei koskaan järjestetä kansanäänestystä kansaa erittäin voimakkaast koskevista, tärkeistä ja laajoista kysymyksistä?

Milloin suomessa viimeksi oli kansanäänestys, ja miten se vaikutti?

- Vortac

Vortac kirjoitti...


Toisin kuin vasemmistoa kaikelta kritiikiltä puolusteleva ystäväni yllä, minun mielestäni ihminen (tai ryhmä) voi hyvinkin olla oikeassa joissain asioissa ja väärässä toisissa
..

Niin kai, kun ihmisiä katsoo. Itse en tosin ymmärrä tätä ilmiöt. Miksi joku valitsisi olevansa joissain asioissa väärässä, jos voi olla oikeassakin?

Itse kyllä heti muutan mielipiteen, jos se osoittautuu vääräksi. Sitten olen taas oikeassa. Eihän ole mitään järkeä olla väärässä, jos haluaa ilmentää totuutta eikä palvoa omaa egoaan.

Ai.. taisinkin juuri saada selityksen tähän ilmiöön..

- Vortac