torstaina, helmikuuta 18, 2010

Presidenttifoorumi kirjallisena

Presidenttifoorumi: Yle Areena

Presidenttifoorumin alustukset
Puu-Oksanen: Suomessa vallitsee laaja yhteisymmärrys siitä, että on olemassa naisvaltaisia aloja. Kun puhumme naisvaltaisista aloista, joihin kuuluvat esimerkiksi hoito ja opetusalat, emme väitä, että miehet eivät ansiokkaasti työskentelisi opettajina tai sairaanhoitajana. Hoitoala on naisvaltaista, kiistatta, vaikka suuri osa kirurgeista onkin miehiä. On myös selvää, että naisvaltaisten alojen palkkakuoppa liittyy sukupuoleen. Taustalta löytyy rypäs historiallisia, poliittisia ja kulttuurisia syitä. On selvää, että palkankorjausten on kosketettava myös lastentarhanopettajina toimivia miehiä.

Puhuttaessa naisiin kohdistuvasta väkivallasta katse on samalla tavoin siirretty yksilötasolta ilmiötä tuottavalle rakenteelliselle tasolle. On aivan selvää, että miehet ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat henkilöt joutuvat väkivallan uhreiksi. Toimenpiteet, joilla vahvistetaan enemmistön, eli lähisuhdeväkivallan kohteeksi joutuneiden naisten oikeuksia vahvistavat samalla kaikkien uhrien oikeuksia.

Puhutaanpa naisiin kohdistuvasta väkivallasta tai naisvaltaisista aloista ihmisoikeusnäkökulmasta on kyse samasta asiasta: tiettyyn ryhmään kohdistuvan syrjinnän ja siihen liittyvän segregaation tuottamista ongelmista, joiden ratkaisemisessa vastuu on valtiolla. Naisiin kohdistuva väkivalta määritellään ihmisoikeusloukkaukseksi siksi, että naisiin kohdistuva väkivalta liittyy niihin rakenteisiin jotka aiheuttavat naisen alisteisen aseman perheessä, parisuhteessa ja yhteiskunnassa.

Asenteiden muuttamiseen ja sukupuolista epätasa-arvoa tuottaviin rakenteisiin on kiinnitettävä huomattavasti enemmän huomiota. Miesten välistä väkivaltaa oikeuttava ja ihannoiva asenne, kuten puheet poikien nyrkkitappeluista reiluna tapana ratkoa ongelmia, antaa oikeutuksen myös tytöille käyttää väkivaltaa. Tämä asenne ylläpitää ja tuottaa väkivaltaa yli sukupuolirajojen.

CEDAW komitea on peräänkuuluttanut Suomelta naisiin kohdistuvan väkivallan tunnustamista sukupuoleen perustuvaksi syrjinnän muodoksi. Tästä on aloitettava.
 

34 kommenttia:

bmaad kirjoitti...

"Miesten välistä väkivaltaa oikeuttava ja ihannoiva asenne, kuten puheet poikien nyrkkitappeluista reiluna tapana ratkoa ongelmia, antaa oikeutuksen myös tytöille käyttää väkivaltaa."

Tuo miesten välistä väkivaltaa oikeuttava ihanne/asenne on peräisin naisilta ja antaa varmaan oikeutuksen joskus tirvaista naistakin.

Jape kirjoitti...

Puu-Oksanen: "On myös selvää, että naisvaltaisten alojen palkkakuoppa liittyy sukupuoleen."

Miten niin on selvää? Perustelut? Ei se selväksi muutu sanomalla "On myös selvää".

Puu-Okanen: "Taustalta löytyy rypäs historiallisia, poliittisia ja kulttuurisia syitä."

Mikä ryväs? Erittele ja perustele hieman näitä syitä. Nyt asia on ihan ilmassa.

Puu-Oksanen: "On aivan selvää, että miehet ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat henkilöt joutuvat väkivallan uhreiksi. "

Tämä on selvää jo tilastojenkin valossa. Suurin osa väkivallastahan kohdistuu juuri miehiin.

Puu-Okasnen: "Toimenpiteet, joilla vahvistetaan enemmistön, eli lähisuhdeväkivallan kohteeksi joutuneiden naisten oikeuksia vahvistavat samalla kaikkien uhrien oikeuksia. "

Väärin, enemmistö väkivaltaa kohdanneista on miehiä. Pitää oppia puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Miesten aseman parantaminen ja miesuhrien tunnistaminen ja auttaminen on myös naisten etu.

Homo kirjoitti...

What women want in 2010: A husband who'll be the main breadwinner

Britain's youngest prostate cancer sufferer at 7 months old cured by pioneering therapy

Anonyymi kirjoitti...

On aivan selvää, että että Suomen Amnesty on vihaa lietsova ihmisoikeusloukkkauksiin propagoiva poliittiinen järjestö.

Kansainvälistä Amnesty Internationalia olisi informoitava, mahdollisimman monalta taholta, siitä että heidän Suomen osastonta on häikäilemättömien ihmisoikeusrikollisten käsissä.

Jorma kirjoitti...

"Naisiin kohdistuva väkivalta määritellään ihmisoikeusloukkaukseksi siksi, että naisiin kohdistuva väkivalta liittyy niihin rakenteisiin jotka aiheuttavat naisen alisteisen aseman perheessä, parisuhteessa ja yhteiskunnassa."

Ihan puhdasta mielipidekirjoittelua, vailla faktan hiventäkään.

samaa voisi sanoa miehiin kohdistuvasta väkivallasta. Ero olisi vain siinä, että sen voisi perustella: asevelvollisuus ja ympärileikkaukset sekä miehiin kohdistuvan väkivallan sivuuttaminen väkivallan vastaisessa viranomaistyössä. Eli rakenteet löytyy.

Glowing_ kirjoitti...

Puu-Oksanen: "Toimenpiteet, joilla vahvistetaan enemmistön, eli lähisuhdeväkivallan kohteeksi joutuneiden naisten oikeuksia vahvistavat samalla kaikkien uhrien oikeuksia. "

...ja Buuri Johannesburgista:
"Toimenpiteet, joilla vahvistetaan väkivallan kohteeksi joutuneiden valkoihoisten oikeuksia vahvistavat samalla mustien uhrien oikeuksia."

Jaaha kirjoitti...

Ei liity tähän, mutta sivuhuomio.

Hesarissa tänään mielipideosastolla femuumio Sari Roman-Lagerspetz oli jälleen kerran äänessä. Puhui taas puuta heinää, tällä kertaa jostain ortodoksisen kirkon naispappeussoraäänistä.

Ei tässä vielä mitään, business as usual, mutta rupesi naurattamaan kun väitteittensä pohjaksi SRL veti ort. kirkosta eronneen ANNAMARI VÄNSKÄN, joka TULVA-LEHDESSÄ oli kirjoittanut aiheesta. SRL: "Niin että on tästäkin aiheesta käyty julkisuudessa keskustelua, toisin kuin XXXX väittää jne."

Oikeasti näiden tyyppien touhu vaikuttaa päivä päivältä hullummalta!

Anonyymi kirjoitti...

Selvää on, että Suomen Amnesty on eräs pahimmista järjestäytyneen rikollisuuden ilmentymistä Suomessa. Erääksi kaikkein haitallisimmista rikollisjärjestöistämme Suomen Amnestyn tekee se, että se kehtaa edelleen esiintyä auttajan valepuvussa vaikka onkin todellisuudessa ihmisoikleusrikoksia lietsova läpipoliittiinen ryhmä, ja se että se rikoksineen on myös valtiovallan suojeluksessa.

Homo kirjoitti...

Amnestyssä on se hyvä puoli sentään, ettei se käsittääkseni saa tai suostu ottamaan vastaan valtion rahoja, toisin kuin vino pino muita narttujärjestöjä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei Suostu ottamaan valtion rahoja"

No kuule rahoja voi ottaa niin monella tavalla, esimerkiksi ilmaisena mainosaikana YLE:n kanavilla.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Amnesty käräjille ihmisoikeusrikoksista

Anonyymi kirjoitti...

Antti Heiskala
25.9.2007
www.lapsenoikeus.info
antti.heiskala@lapsenoikeus.info
Arvoisa Suomen Amnesty


Kiitos palautteestanne. Palautteenne johdosta kohteliaimmin tiedustelisin, mahtaakohan Suomen Amnestyn virallinen kanta olla se, että lapsen ihmisoikeuksia turvaavan ihmisoikeussopimuksen maassamme jo tapahtuneen väärentämisen esiintuominen on sopimatonta?

Muistutan Suomen Amnestyä joka tapauksessa siitä, että velvollisuus tuon Suomessa tarkoituksellisesti väärennetyn YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen sisällön esiin tuomisesta on jo sinänsä sisällytetty tuohon samaiseen Suomen valtiota sitovaan ihmisoikeussopimukseen. Kannattaiskohan teidän joskus lukea se?

Tiedustelisinkin Suomen Amnestyltä nyt myös seuraavaa: Mitä Suomen Amnesty aikoo tehdä tuon lapsen ihmisoikeudet turvaavan ihmisoikeussopimuksen sisällön esiin tuomiseksi ja kansalaisten tietoisuuteen saattamiseksi? Ja ennen kaikkea tiedustelen sitä, mitä Suomen Amnesty aikoo tehdä tuon ihmisoikeussopimustekstin sen suomentamisen yhteydessä tehdyn tahallisen väärentämisen suhteen? Vai eikö mitään?

Kuten tämän kirjeen vastaanottajalistasta huomaatte, kannatan avointa keskustelua lastemme turvallisuuteen ja ihmisoikeuksiin liittyvissä asioissa. Umpimielisen salaamisen ja tunkkaisten lapsen ihmisoikeuksilla pilkkaa tekevien kähmintöjen aika on jo ohi.
Pikaista vastaustanne odottaen.


ystävällisesti
antti heiskala

Glowing_ kirjoitti...

"Naisiin kohdistuva väkivalta määritellään ihmisoikeusloukkaukseksi siksi, että naisiin kohdistuva väkivalta liittyy niihin rakenteisiin jotka aiheuttavat naisen alisteisen aseman perheessä, parisuhteessa ja yhteiskunnassa."

-Mitä ovat "ne rakenteet", jotka aiheuttavat naisen alisteisen aseman
-perhessä
-parisuhteessa
-yhteiskunnassa

Onko suomalainen nainen alisteisessa asemassa esim. perheessä?

Ilmeisesti lapset eivät kuitenkaan ole alisteisessa asemassa perheessä, koskapa lapsiin kohdistuva väkivalta ei ole Amnestyn mielestä ihmisoikeusloukkaus.

Anonyymi kirjoitti...

"niihin rakenteisiin jotka aiheuttavat naisen alisteisen aseman perheessä, parisuhteessa ja yhteiskunnassa."

Veikkaan, että Suomen Amnestyn mielestä esimerkiksi heidän itsensä lobbaamansa "hedelmöityshoitolaki" "liittyy niihin rakenteisiin jotka aiheuttavat naisen alisteisen aseman perheessä, parisuhteessa ja yhteiskunnassa."


:a( mitä sitä tyhmyydelle voisi?)

Glowing_ kirjoitti...

lyömätön logiikka:

Toimenpiteet, joilla vahvistetaan enemmistön oikeuksia, vahvistavat samalla kaikkien oikeuksia.
.
.
.
Toimenpiteet, joilla vahvistetaan arjalaisten oikeuksia, vahvistavat samalla juutalaisten oikeuksia.
.
.
.
Toimenpiteet, joilla vahvistetaan valkoisen suomalaisenemmistön oikeuksia, vahvistavat samalla kaikkien värillisten somalien oikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Soomen Amnesty: " Soomen Amnesty korostaa, että on selvää että rorostamalla somalien kantasuomalaisiin kohdistamaa väkivaltaa ja heille tyyppillisiä raiskauksia ( kirjailija Soofi Oksanen mukaan ) ja heidän yleistä huonoutta, sekä vaatimalla näitä lakiin erikseen kirjatuiksi ihmisoikeusrikoksiksi vahvistetaan samalla somalien itsensä oikeuksia"

Hallelujaa miten vähäisellä järjellä tätä maailmaa johdetaankaan, terveisiä "ylipäällikkö" Tarja Haloselle!

:a[

Anonyymi kirjoitti...

Ostakaapa IL ja lukekaa sivu 6.

Henry kirjoitti...

"Ostakaapa IL ja lukekaa sivu 6."

Mitäs siellä piilee?

Ville kirjoitti...

"Miesten välistä väkivaltaa oikeuttava ja ihannoiva asenne, kuten puheet poikien nyrkkitappeluista reiluna tapana ratkoa ongelmia, antaa oikeutuksen myös tytöille käyttää väkivaltaa. Tämä asenne ylläpitää ja tuottaa väkivaltaa yli sukupuolirajojen."

Tyttöjen asenne väkivaltaa poikia kohtaan on järkyttävä, kuten tuli ilmi tuoreessa teinien parisuhdeväkivallasta kertoneessa uutisessa, jonka mukaan tytöt käyttävät poikia useammin väkivaltaa suhteessa: Poikaa voi lyödä jos on hyvä syy. Tämä on vielä pahempi väkivaltaa ihannoiva asenne kuin poikien nyrkkitappelut reiluna tapana ratkoa ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti aukeama s 6-7, eli heti tästä pääkirjoitusosiosta seuraava aukeama.

Kissankokoisin kirjaimin:

TASA-ARVOINEN ARMEIJA

Anonyymi kirjoitti...

Pia Puupää Oksasen, Suomen Amnestyn, kannaottoja lukiessa sitä vain joutuu ihmettelemään miten vähän miehet lopultakin käyttävätkään minkäänlaista väkivaltaa, edes tuollaisen Amnestyn Akkaryhmän edustaman jatkuvan sairaalloisen henkisen väkivallan edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi rassukat teitä. Jos teillä on jotakin sanottavaa Oksaselle, niin lähettäkää viestinne hänelle. Täällä niitä ei lue kuin muutama vakipölkkypää ja satunnaiset vierailijat

Anonyymi kirjoitti...

"Selvää on, että Suomen Amnesty on eräs pahimmista järjestäytyneen rikollisuuden ilmentymistä Suomessa. Erääksi kaikkein haitallisimmista rikollisjärjestöistämme Suomen Amnestyn tekee se, että se kehtaa edelleen esiintyä auttajan valepuvussa vaikka onkin todellisuudessa ihmisoikeusrikoksia lietsova läpipoliittiinen ryhmä, ja se että se rikoksineen on myös valtiovallan suojeluksessa."


"On aivan selvää, että Suomen Amnesty on vihaa lietsova ihmisoikeusloukkauksiin propagoiva poliittiinen järjestö.

Kansainvälistä Amnesty Internationalia olisi informoitava, mahdollisimman monalta taholta, siitä että heidän Suomen osastonta on häikäilemättömien ihmisoikeusrikollisten käsissä."


Tätä sanomaa kannattaa levittää mahdollisimman monille muillekin palstoille, ei noita muuten kuriin saa.

Anonyymi kirjoitti...

Puupää Oksanen tuskin osaa lukea, hänelle on kyllä tänne kirjoittaneet rassukat postia lähettäneet, mutta mitä sellainen auttaa, posti lukutaidottomalle Pia-rassukkalle.

Anonyymi kirjoitti...

Lacrosse accuser faces assault, arson charges

DURHAM -- Crystal Gale Mangum, the woman who wrongly accused three Duke lacrosse players of rape, has been arrested on assault and arson charges.

[...]

Crystal Gale Mangum and her boyfriend had an altercation which resulted in her assaulting him, police said.

[...]

Mangum was charged with five counts of arson, simple assault, ID theft, communicating a threat, damage to property, resist delay and obstruct and three counts of child endangerment.

Anonyymi kirjoitti...

"Voi rassukat teitä. Jos teillä on jotakin sanottavaa Oksaselle, niin lähettäkää viestinne hänelle. Täällä niitä ei lue kuin muutama vakipölkkypää ja satunnaiset vierailijat"

Feministirassukka, oliko tuo parasta mihin kykenit?

Anonyymi kirjoitti...

Toisin kuin palstalle tullut yksinkertainen rassukka kirjoittaa, ei missään tapauksessa kannata lähettää Pia Puupää Oksaseen ja Suomen "Amnestyyn" kohdistettua kritiikkiä ( ainakaan pelkästään ) Puupäälle ja Amnestylle itselleen, silloin sillä ei ole minkäänlaista merkitystä.

Ystävällisesti ja maltillisesti kehotan teitä laittaamaan kaiken terävimmän kritiikkinne esille sellaisille palstoille kuten Helsingin Sanomat, Iltalehti, Aamulehti, Uusi Suomi, Suomi24 jne. Eiköhän sitten ala menemään sanoma perille pahimmillekin Puupäille. Ainakin tähän mennessä näin on aina käynyt.( mutta muistakaa ehdottomasti aina henkilöidä asianne, vastuussa olevan henkilön nimen esiin kommentteihinne laittaen.)

:ah

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen vielä lisäys:

Kun "asiat taistelevat, eivät henkilöt", niin silloin on ehdottomman tärkeää mainita aina nimeltä ne henkilöt joiden esittämät ... "asiat taistelevat"...( hohhoijjaa)

:ahah!

Anonyymi kirjoitti...

"Yle Areena"

Mikael Jungner Tulva-lehden päätoimittajaksi?

ainiin mutta sukupuoli on esteenä.


:ah

Anonyymi kirjoitti...

Siellä taas kerran, (miljoonannen) kerran, väännetään miesnäkökulmaa Iltalehdessä.

Vortac kirjoitti...

Voi rassukat teitä.

Code Lavender, sanoisin.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Tutkija: Asevelvollisuus tulee Suomelle kalliiksi

bmaad kirjoitti...

"Voi rassukat teitä. Jos teillä on jotakin sanottavaa Oksaselle, niin lähettäkää viestinne hänelle. Täällä niitä ei lue kuin muutama vakipölkkypää ja satunnaiset vierailijat"

Ei vielä. Mutta tänne me kuitenkin kirjoitamme.

Ville kirjoitti...

Voisi sanoa että Puu-Oksasen alustus on vähintäänkin yksipuolinen. Foorumin aihe oli lähisuhdeväkivalta eikä naisiin kohdistunut väkivalta.

Teinityttö murhasi äitinsä miesystävän

Poliisin mukaan tyttö ei pitänyt Pazista eikä halunnut tämän jatkavan suhdetta hänen äitinsä kanssa.

Kuulusteluissa Juarez tunnusti suunnitelleensa verityötä jo puolitoista viikkoa,


Eriskummallinen tapa tuoda mielipiteensä julki äidin miesystävästä. Toisaalta tyttö on oppinut jo nuorena yleensä vain miesten tavan hoitaa mustasukkaisuuttaan ihmissuhteissa: päästetään "kilpailija" tai oman rakkauden kohde hengiltä. Puu-Oksanen varmaan sanoisi, että tyttö oikeutti tekonsa sillä, että miehetkin tekee niin eli miesten syy. Sairasta.

Miksi se on niin vaikea käsittää, että joillain ihmisillä sukupuolesta riippumatta vain on alempi kynnys käyttää väkivaltaa. Vaikka yksikään mies ei tappelisi, jotkut naiset käyttäisivät silti väkivaltaa.