perjantaina, helmikuuta 26, 2010

Sosiologilakko?

HS: Tasa-arvo puolustuspolitiikan edelle
Henry Laasanen

Naisten asevelvollisuutta voidaan vastustaa useilla eri argumenteilla: Voidaan esittää, että se ei ole tarkoituksenmukaista yhteiskunnan edun kannalta. Tai että tasaarvoa ei pidä tavoitella huonontamalla toisen sukupuolen asemaa. Tai että asevelvollisuudesta pitää luopua kokonaan eikä ulottaa sitä koskemaan naisia.

Tasa-arvosta keskustelemisen sijaan kommentoijilla näyttävät usein menevän sekaisin argumentit siitä, miten puolustuspolitiikka pitäisi järjestää tai mikä on yhteiskunnan kannalta edullisin ratkaisu. Ne ovat kuitenkin eri keskusteluja.

Tasa-arvon tulee asettua arvona puolustuspoliittisen tarkoituksenmukaisuuden tai yhteiskunnan edun yläpuolelle. Puolustuspoliittisen ratkaisun tulee olla sama miehille ja naisille, oli kyseessä asevelvollisuus, ammattiarmeija tai jokin muu. Jos tasa-arvon käsitettä sovelletaan oikein, asevelvollisuus ulottuu koskemaan myös naisia.

Jos sen sijaan halutaan keskustella siitä, miten puolustuspolitiikka Suomessa pitäisi järjestää, on kyseessä aivan eri keskustelu. Tasa-arvon toteutumista ei voi kuitenkaan ohittaa puolustuspolitiikan edun edistämisen argumentilla.

Yliopistoihin suunnitteilla lakkovaroitus (Hihii! Kun sosiologit menevät lakkoon, Suomi on polvillaan!)

Isä haukkui pikkulastaan, sai sakot kunnianloukkauksesta

Feminism and Chivalry

Lads' magazines should be restricted to curb sexualisation of children – report

Pojat ovat yksinäisempiä kuin tytöt

Vihreät Naiset: LÄHISUHDEVÄKIVALLAN SOVITTELUSTA ON LUOVUTTAVA
Sovittelu ei sovi lähisuhdeväkivaltarikoksiin, koska asianomistajan ja teosta epäillyn välillä on epäsuhtainen valta-asetelma
Jos henkilö A harjoittaa henkistä väkivaltaa ja verbaalisesti alakynnessä oleva henkilö B mojauttaa, niin kummalla suhteessa on valta-asema?

68 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

" Jos tasa-arvon käsitettä sovelletaan oikein, asevelvollisuus ulottuu koskemaan myös naisia."

Näin on nykyisessä, asevelvollisuudelle rakentuvassa systeemissä. Hyvä kirjoitus.

Henry kirjoitti...

Kyllä noita miesasiaa puolustavia kirjoituksia saa läpi mediassa, kun kirjoittaa yksinkertaisesti ja mukana on selkeä pointti, kuten Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtajan kirjoitukset

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2010/02/mielipidekirjoituksia.html

Kirjoituksia voivat lähettää lehtiin muutkin miesasiamiehet. Tuli mieleen, että jos joku haluaa kirjoittaa miesasiasta lehtiin, eikä ole varma kirjallisen ilmaisunsa riittävyydestä, niin esim. tänne kommenttiosastolle voisi laittaa kirjoitusluonnoksen, niin siihen saisi blogin lukijoilta (ja minulta) parannusehdotuksia, jolla kirjoitus menee toimituksen seulan läpi.

(Näköjään myös HS oli editoinut tuota kirjoitustani aika paljon otsikkoa myöten, mutta tuollaisena se lienee lähetettyä parempi.)

Jorma kirjoitti...

"Sovittelu ei sovi lähisuhdeväkivaltarikoksiin, koska asianomistajan ja teosta epäillyn välillä on epäsuhtainen valta-asetelma"

Miten niin? Samaahan voisi väittää kaikista väkivaltarikoksista, jos perusteluja ei tarvita.

Henry kirjoitti...

Eikö kuitenkin ole usein niin, että väkivallan käyttäjä turvautuu väkivaltaan epätoivossaan? Silloinhan valtasuhde on päinvastoin väkivallattomalla osapuolella.

Jaaha kirjoitti...

Ei liity asiaan, mutta pistänpä tännekin kun Myytinmurtaja tuskin blogissaan julkaisee. Hän siis valitti äitien karmeaa osaa Suomessa (ei tueta, ei välitetä) jne. jne, johon vastasin:

"Höpsistä. Samoin on surullisenkuuluisasti sanottu perheväkivallastakin; "Se on niiden oma asia"."

Kuka noin on sanonut?! Ja miten lastenhoito ja perheväkivalta liittyvät toisiinsa? Väkivalta on rikos ja siten jo valtion pakkotoimenpiteiden alainen, lastenhoito ei.

Miksi ihmeessä jollain valtiolla saisi ylipäätään olla mitään sanottavaa siihen, kuinka yksityishenkilöt päättävät lastenhoitovastuunsa jakaa?

Edelleen: miten miesten aseman huonontaminen työmarkkinoilla parantaisi naisen asemaa? Eivätkö juuri feministit toitottaneet kansalaispalveluksesta, että toisen sukupuolen aseman huonontaminen toisen tasolle ei ole tasa-arvoista?

Ja vielä: kuinka ihmeessä täällä voidaan väittää, ettei äitiyttä arvosteta? Kertokaa minulle joku maa, jossa äidit saavat paremmat tuet kuin Suomessa. Jos nainen täällä lapsen tekee, yhteiskunta takaa hänen toimeentulonsa ainakin seuraavan 18 vuoden ajan. Samoin äitiysvapaat ja työelämän suhtautuminen äitiyteen (mm. jatkuvat pitkät vapaat töistä ongelmitta) ovat Suomessa kenties maailman parhaimmalla tolalla naisten kannalta.

Ja sivukaneettina: juuri nämä äitiyslomalaiset ovat muuten suurin syy pätkätyöläisyyteen. Ironista, eikö totta? :)

Äitiys on myös tuottoisaa puuhaa, toisin kuin varusmiespalvelu. Lasten tekemisestä maksetaan jo Suomessa korvaus.

Mutta jos tosiaan halutaan lasten tekeminen jotenkin rinnastaa muihin kansalaispalvelun muotoihin (mitään ihmiselle luontaista ja tunnepitoistahan asiaan ei tietenkään liity), niin molto bene.

Romutetaan siis nykyinen järjestelmä lapsilisineen ja subjektiivisine päivähoito-oikeuksineen ja nostetaan tilalle sama järjestelmä kuin varusmiehille ja sivareille. Päiväraha taitaa olla tällä hetkellä 4,40 EUR + sitten vielä yhteismajoitus, vaipat, tuttipullot ja ruokailut päälle. Voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu!

Jaaha kirjoitti...

Niin joo, ja hyvä kirjoitus Henryltä!

Henry kirjoitti...

Iltalehden blogit

Kappas vaan, kansalaisjärjestöistä mukana bloggaajina ovat Amnesty ja Seta.

Henry kirjoitti...

Linkki Myytinmurtajan kirjoitukseen

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä homma!

Mielipidekirjoituksen sorvaaminen ei välttämättä kestä kauaa, mutta näkyvyys voi olla iso.

Henry kirjoitti...

"Mielipidekirjoituksen sorvaaminen ei välttämättä kestä kauaa, mutta näkyvyys voi olla iso"

Ei siinä montaa minuuttia mene. Tarjokkaita lehteen on paljon, joten vääjäämättä suuri jää toki julkaisematta. Vinkit kirjoittamiseen:

1. Ajankohtainen aihe
2. Ei jaarittelua
3. Lyhyet kappaleet (2-4 lausetta)
4. Selkeä pointti

mies.asia kirjoitti...

Vihreät Naiset: "Sovittelu ei sovi lähisuhdeväkivaltarikoksiin, koska asianomistajan ja teosta epäillyn välillä on epäsuhtainen valta-asetelma"

Tässä mahdollisesti viitataan feministiseen paradigmaan perustuvaan sukupuolittuneen näkökulman väkivaltatutkimukseen.

Lisäsin äskettäin Mies.asian sitaatteja-sivulle katkelmia Venla Salmen artikkelista, joka saattaa selkiyttää monen ajattelua.

Venla Salmi (2009). Kohti monimuotoista parisuhdeväkivaltatutkimusta. Oikeus 2/2009 (38): 2: 119-137:

"[Sukupuolittuneen parisuhdeväkivallan] Tutkimusperinne nojaa vahvasti feministiseen paradigmaan, jossa väkivalta nähdään miehisen vallankäytön ilmenemismuotona. Vastaavasti parisuhdeväkivallan syynä pidetään miehen halua kontrolloida naista sekä käyttää valtaa suhteessa."

"Miehen käyttämää väkivaltaa pidetään siis instrumentaalisena ja harkittuna tekona. Sen sijaan jos nainen käyttää väkivaltaa, tämä määrittyy pääosin itsepuolustukseksi."

Siis: mies käyttää aina tietoisesti väkivaltaa pönkittääkseen patriarkaalista valta-asemaansa, kun taas nainen on aina uhri.

Jos nainen on empiirisen havainnon perusteella syyllistynyt väkivaltaan miestä kohtaan, se on miehen tai patriarkaatin vika. Valta on määritelmällisesti aina miehellä.

Saattaahan tietysti olla, että sovitteluratkaisu on joistakin syistä huono ratkaisumalli lähisuhdeväkivallassa, mutta on hyvä tiedostaa, mikä saattaa olla taustalla oleva ajatusmalli.

-- mies.asia

mies.asia kirjoitti...

"YK:n kaikkinaista naisten syrjintää koskevan yleissopimuksen CEDAW-komitea on vaatinut Suomelta, että naisiin kohdistuva väkivalta tulisi tunnistaa sukupuoleen perustuvaksi syrjinnän muodoksi."

Oletettavasti CEDAW-komitea (mikä tämän koostumus ja status ikinä onkaan) ei ole vaatinut, että miehiin kohdistuva väkivalta tulisi tunnistaa sukupuoleen perustuvaksi syrjinnän muodoksi.

-- m.a.

Jape kirjoitti...

Hyvä kirjoitus Henry!

Itse ajattelin ensin kirjoittaa vastineen HS:n siihen Mari-Jaana Pelkosen "Tasa-arvoa myös synnytyksiin ja lastenhoitoon" -mielipidekirjoitukseen, ( Henkan blogissa täällä esissä), joka oli kai olevinaan vastaus naisten asevelvollisuus asiaan, ja jossa taas sekoitettin vapaaehtoinen synnytys ja lakisääteinen asevelvollisuus.

Itsellä kynnys on vain sikäli kova, kun tuo oikeinkirjoitus ei ole valttini :\
Jäi sitten tekemättä...

Anonyymi kirjoitti...

CEDAW-komiteasta löytyi artikkeli Darren Rosenblumin Unisex CEDAW: What's Wrong with Women's Rights.

"CEDAW pyrkii voimaannuttamaan naisia, mutta ei kunnioita sukupuolten välistä tasa-arvoa."

bmaad kirjoitti...

Henryn kirjoitus on ihan hyvä. Täytyy silti
muistaa, ettei asevelvollisuuden poistaminen vähennä kovin paljon sotilaallista rooliodotusta miehille. Varusmiespalvelu on vain yksi kunniavartion muoto, ja maissa, joissa armeija on ammattilaisten käsissä, naisensuojelukulttuuri elää yleisesti vahvana.

Armeija on sitä paitsi suhteellisen kevyt prosessi. Se kestää vain puoli vuotta ja tosiasiallisesti ei juurikaan haittaa miehen urakehitystä tai opiskelua.

Jorma kirjoitti...

"Itsellä kynnys on vain sikäli kova, kun tuo oikeinkirjoitus ei ole valttini :\
Jäi sitten tekemättä..."

Äläs nyt. Viestisi ovat painavaa asiaa tulvillaan ja joku oikolukuohjelma voi hoitaa viimeisen pintasiloittelun, jos sille tarvetta on.

Tilaisuuden tarjoutuessa iske kiinni vaan.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Esimerkillinen kirjoitus Henry.

Tästä näkyvimmästä tasa-arvo ongelmasta sukupuolten välillä kannattaa yrittää tehdä kaikin tavoin "julkinen tasa-arvosota", eikä esim alkaa vain vaatimaan (mies)poliitikoilta palkka-armeijaa tai asevelvollisuuden lopettamista, unohtaen naiset koko keskustelujen ulkopuolelle.

-

Noita yleisökirjoituksia saa muuten menemään nimimerkilläkin aika hyvin läpi. Itselläni oli viime vuonnakin niitä päälehdissä nimimerkillä, ja jopa niin että toimittajat olivat lisänneet yhtäkkiä täysin omatoimisesti valokuviakin näihin juttuihin.

-

Mielestäni miesasia aktiivien kannattaisi luoda yhteinen blogi johonkin lehteen, johon jokainen teistä vuorollaan kirjoittaisi. Iltalehti tietenkin olisi lukumäärältään ehkäpä se paras:

Iltalehti.fi:n kävijämäärä on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa, ja nyt sivusto saavuttaa viikottain noin 1,5 miljoonaa eri kävijää.

Jo sopimalla, että miesasia aktivistit kirjoittelisivat ns "hommalaisten tai ympäristöaktivisten" tyyliin johonkin IL keskustelufoorumin "politiikka osiolle" jatkuvasti, saisi miesasialle huimaa näkyvyyttä pitkässä juoksussa. Esimerkiksi ns hommalaisethan ovat oikeastaan pitäneet hallussaan IL kotimaa osastoa ainakin viisi vuotta. Asian tunnetuksi tekeminen suurelle yleisölle, eli ilmainen mainosarvo on ollut huikea. Nyt vasta tilanne on hieman rauhoittunut, kun IL joutui perustamaan tämän johdosta uuden, yleinen keskustelu osion jne.

-

Itse jatkan omaa tietäni, omilla suhteillani.

MGTOW

mies.asia kirjoitti...

Bmad: "Armeija on sitä paitsi suhteellisen kevyt prosessi. Se kestää vain puoli vuotta ja tosiasiallisesti ei juurikaan haittaa miehen urakehitystä tai opiskelua."

Keskimääräinen suoritusaika taitaa kuitenkin olla huomattavasti pidempi kuin 6 kuukauden minimiaika (en muista kuinka paljon), ja koordinointiongelmien takia opintojen aloittaminen saattaa viivästyä vielä suhteettomasti.

"Juurikaan"-määreestä voi olla montaa mieltä; kansantalouden ja työurien pidentämisen kannalta kyse on kuitenkin rasitteesta, tasa-arvonäkökulmasta puhumattakaan.

"Asevelvollisuuden näkymättömät kustannukset Suomelle ovat samaa suuruusluokkaa kuin puolustusbudjetti, arvioi kansantaloustieteen professori Panu Poutvaara. Valtio menettää verotuloja, koska armeija lyhentää nuorten työuria." YLE.

-- mies.asia

Jape kirjoitti...

Bmad: "Armeija on sitä paitsi suhteellisen kevyt prosessi. Se kestää vain puoli vuotta ja tosiasiallisesti ei juurikaan haittaa miehen urakehitystä tai opiskelua."

Älä hulluja höpise, Mad. Itselläni se kesti 11 kk ja se lykkäsi jatko-opintojani 1,5 vuotta. Menetin siis käytännössä vuoden palkan ja jatko-opinnot viivästyi siis 1,5 vuotta joka siis loppuvaiheessa vaikuttaa merkittävästi esim. eläkekertymmään. Että haittaa urakehitysta ja opiskelua, merkittävästi.
Varmaan niillä ei haittaa jotka lukee jotain kosmista kirjallisuutta, jotain Castanedaa ja on ns. ikuisia opiskelijoita?

Jape kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Jorma!

Täytynee sitten iskeä kiinni kun seuraava tilaisuus tulee...
tai voihan aiheeseen palata vieläkin, kenties, eihän tuo vanhentunut ole...

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisnaiset innostuivat kirjoittamaan "reilun kaupan pornoa"

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Vielä muuten yksi pieni vinkki, joka kiireessä unohtui...eli nyt on sitten lähes ensimmäistä kertaa historiassa YLELLÄ sellainen johtaja, joka ei olekaan mikään punafeministien hännystelijä...joten nykyiseen johtajaan kannattaisi yrittää olla yhteyksissä, ja selittää asioiden taustoja, ja pyytää omaa ohjelmapaikkaa miesnäkökulmallekin.

Ei ole mikään mahdottomuus tässä uudessa tilanteessa, että esimerkiksi 10 ohjelmajakson mittainen paikka radiosta irtoaisi tasa-arvon vuoksi...uusi johtaja ei nimittäin ole mikään "tulta munille ja kokoomus on naisen paskin ystävä" näkökulman kannattaja ;-)

Eikä ole Kimmo Sasikaan:
http://yle.fi/yhteydet/hn.html

Anonyymi kirjoitti...

Koulupoika hakattiin raa'asti kotibileissä

Lahtelainen 14-vuotias poika pahoinpideltiin liki tajuttomaksi kotibileiden päätteeksi. Joulukuussa 2008 tapahtuneesta pahoinpitelystä tuomittiin sakkoihin 17-vuotias tyttö.

Sakoilla mentiin taas, tietenkin.

Anonyymi kirjoitti...

PRKL, tarkemmin mietittyäni (hieman rehevakas ja retee pohojalaassukujen patruunojen jälkeeläänen kun olen) ...tarvisiko minun ihan korkeimman itseni nyt oikein ottaa Sasiin ja Kiviseen yhteys jotakin kautta ;-)

Nimittäin kun nuo kokooomus poliitikot ovat tuossa "aika lähellä" , ja kun tuolla suvussa on myös useita Nokian johtoportaan henkilöitä -Yhdysvalloista Singaporeen, ja jopa Ollila on kaukaista sukua, niin...faijan serkkukin määräsi ja komensi Nokian konsertin johtoa 15 vuotta lääketieteellisissä, ja terveydellisissä asioissa. Taisi syöttää niille jotain piriä...ilmeisesti myös Kiviselle, ja ainakin Ollilalle, sillä sen silmäthän seisoo aina päässä haastatteluissakin.


(Ja jottei nyt muodostuisi liian hienoa kuvaa kuitenkaan näin vkl kunniaksi virtuaalisesti rehavastellessani, niin mainittakoon, että oma faija on siis kylläkin yökerhoista liikaa pitävä lähes mafiatyylinen businesmies, eli varmastikin se suvun jonkin asteinen mustalammas ;-) Kuitenkin siis ihan hyvissä väleissä näihin muihin suvun jäseniin jne.)

Itseasiassa faijan eräs parhaita "liikemies ja juhlimiskavereita" on eräs tunnettu "hieman värikäs" aateelispatu, joka on Sasin parhaita nuoruuden ystäviä ja hyvä tuttu nykyäänkin. Ja hänelle voin soittaa tuosta vaikka heti, sen verran on tullut aikoinaan itsekin oltua viihteellä hänen kanssaan.

-

Täytyy oikein tosissaan miettiä, että ottaako itse tuon luurin käteen, ja alkaa selittelemään vähän näitä "kokoomus on naisen paskin ystävä" manifesteja -vai käskeekö jonkun vielä fiksumman selittää niitä tuonne Sasin ja Kivisen suuntaan.

Jonkun kannattaa se joka tapauksesa vääntää heille rautalangasta. Heräävät ainakin vähän siihen, että missä suomessa mennään, ja heidäm nyt johtamassa ylessään.

-

No anyway - MGTOW

bmaad kirjoitti...

"Älä hulluja höpise, Mad. Itselläni se kesti 11 kk ja se lykkäsi jatko-opintojani 1,5 vuotta."

Palveluksen minimiaika on käsittääkseni tuo 6kk nykyisin, vaikka on totta, että järjestelmä edellyttää sitä, että erityyppisiin palveluskokonaisuuksiin saadaan väkeä.

"Menetin siis käytännössä vuoden palkan ja jatko-opinnot viivästyi siis 1,5 vuotta joka siis loppuvaiheessa vaikuttaa merkittävästi esim. eläkekertymmään. Että haittaa urakehitysta ja opiskelua, merkittävästi."

Jos halutaan ihmiset nopeammin mukaan
työelämään kannattaisi etupäässä puuttua tarpeettoman pitkiin opiskeluaikoihin. Olen itsekin kouluja käynyt, ja kokemukseni mukaan opiskelua voisi luonnehtia monessa kohdin aika tehottomaksi.
Tradenomikoulutus vaikkapa on alkupäästä ihan älytöntä junnausta ja sitten loppua kohden tulee kiihdytys.

Pitkät opiskeluajat ovat opiskelijoiden taloudellista haittaamista ja verorahojen haakausta, kun saman asian voisi oikein paketoituna omaksua hieman nopeamminkin.

Miesten asevelvollisuus on toki tasa-arvo-ongelma. Yhtälailla
tasa-arvo-ongelmana tulisi tutkia koululaitosten toimintaa.
Miksi opetus on hidasta ja miten oppilaiden (esim. miesten ja naisten välinen) yhteishenki on oppimisilmapiirille haitaksi opintojen kannalta.

"Varmaan niillä ei haittaa jotka lukee jotain kosmista kirjallisuutta, jotain Castanedaa ja on ns. ikuisia opiskelijoita?"

Itse luen erityyppistä
kirjallisuutta, enkä ole mikään "ikuinen opiskelija". Toki minua kiinnostaa myös ne asiat, joita komeron ulkopuolella tapahtuu. Enkä tarkoita tällä pelkästään Venäjää.

Heiskala kirjoitti...

Pienet ja väkivaltaiset Vihreät naiset

"Vihreät Naiset: LÄHISUHDEVÄKIVALLAN SOVITTELUSTA ON LUOVUTTAVA"

Niinpä Virheät naiset onkin laitettava linnaan miettimään tekosiaan.

Vinkki: Älkää vaan kukaan menkö Jukka Relanderin ja Pasi Malmin halpaan.

:an

mies.asia kirjoitti...

Olisikin mielenkiintoista tietää, mikä on Vihreiden miesjärjestön kanta asiaan.

"Vihreät Miehet: LÄHISUHDEVÄKIVALLAN SOVITTELUA ON JATKETTAVA"?

Karkandula kirjoitti...

– Suurimmalla osalla asiakkaista ei ole tuloja, vaan mies maksaa kengät. Edustusvaimolla on tärkeä rooli miehen menestymisen kannalta, ja kalliit kengät on tapa investoida statusvaimoon.

Anonyymi kirjoitti...

Leena Lumi toteaa:
Pyhä jysäys, mikä naisviha vallitseekaan kuusikymppisten puutteenalaisten herrojen keskustelufoorumeilla. He tuntevat koko naissukukunnan olevan vain alkueläintä alempaa limaa, koska heidän vaimonsa ovat heidät jättäneet. Onkohan näille läskisille, viagratoimiville, suomalaisille sikaäijille tullut mieleenkään, että pitää mennä peilin eteen ja miettiä, miten on oman houkuttelevuuden laita.

bmaad kirjoitti...

"Onkohan näille läskisille, viagratoimiville, suomalaisille sikaäijille tullut mieleenkään, että pitää mennä peilin eteen ja miettiä, miten on oman houkuttelevuuden laita."

Peilistähän ei tunnetusti
näe juuri mitään, joten kannattaa hommata vaikka videokameralla varustettu kännykkä.

Ja jos Leena Lumi haluaa
seksiä, niin hänhän saa sitä ilman
vaivannäköä.

On nimittäin nainen.

Anonyymi kirjoitti...

"naisviha vallitseekaan kuusikymppisten puutteenalaisten herrojen keskustelufoorumeilla"

-

Missä tällainen foorumi on -olisi mukava käydä vaihtamassa mielipiteitä varttuneempienkin maestrojen kanssa, sen sijaan, että täällä jauhaa asioita 20-40 vuotiaiden kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Naiskiekkoilijat sikailivat jäällä - KOK raivostui

Olympiamitalistit pyörivät jäällä sikari suussa ja oluttölkki kädessä.

Pelaajat palasivat puoli tuntia mitaliseremonian jälkeen jäälle polttamaan sikareita ja juomaan olutta ja kuohuviiniä.

Anonyymi kirjoitti...

Henry -koska voimme mahdollisesti odottaa kirjaasi miesten tasa-arvo ongelmista?

Voitko antaa mitään suunta viivaa ilmestymisestä -meneekä siihen ennemminkin 2 vai 5 vuotta?

Paavo kirjoitti...

Lähisuhdeväkivallan sovittelu kuulostaa pahalta, kun kaikki tahtoo viestittää, että ovat ehdottomasti sellaista väkivaltaa vastaan. Jos joku ei täysillä tuomitse niin ei ota tarpeeksi vakavasti ja tuomitaan.

Oikeasti parisuhteessaolevat varmasti tahtovat sovittelumahdollisuuden. Lievää väkivaltaa on varmasti monissa suhteissa, ja jos asiasta ei saa mitenkään sovinnolla ja kohtuullisesti sopia, vaan syyttäjän pitää vaatia pahinta mahdollista rangaistusta, niin ei se ole kenellekään hyvä

niinkuin vaikka tuo isä, joka sai poikansa nimittelystä sakot. Saisiko sellaisia asioita sopia? Pitäisikö kunnianloukkauksetkin ottaa vakavasti. Ethän sinä vain puolusta kunnianloukkauksia. sovittelu on barbaarista.

Väkivallan uhrit varmasti haluavat mahdollisuuden sovitella. Ja on tärkeää, että poliisi kysyy haluaako jostain asiasta nostaa pahoinpitelysyytteen vai ei.

Anonyymi kirjoitti...

Korjasikohan Hesari skarppi toimittaja tämän lauseen lopulliseen muotoonsa vai oliko se järjetön alunperin:

"Tasa-arvosta keskustelemisen sijaan kommentoijilla näyttävät usein menevän sekaisin argumentit siitä, miten puolustuspolitiikka pitäisi järjestää tai mikä on yhteiskunnan kannalta edullisin ratkaisu. Ne ovat kuitenkin eri keskusteluja."

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti on yritetty sanoa: "On tavallista, että keskustelijat tasa-arvon sijasta ryhtyvät puhumaan puolustuspolitiikasta, esimerkiksi edullisimmasta tavasta järjestää maanpuolustus. Puolustuspolitiikkaa ja tasa-arvoa ei kuitenkaan pitäisi julkisessa keskustelussa sotkea tällä tavoin keskenään."

Anonyymi kirjoitti...

Jape ei tiedä edes sitä, että eläke määräytyy viimeisten työssäolovuosien palkan mukaan. Eli käytännössä työuran alkupään palkoilla - ja sillä, onko työssäoloaikaa muutama vuosi enemmän tai vähemmän - ei ole merkitystä eläkkeen suuruuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tänne eksynyt nyt joku feministi paikalle ;-)

Jape kirjoitti...

"Jape ei tiedä edes sitä, että eläke määräytyy viimeisten työssäolovuosien palkan mukaan. Eli käytännössä työuran alkupään palkoilla - ja sillä, onko työssäoloaikaa muutama vuosi enemmän tai vähemmän - ei ole merkitystä eläkkeen suuruuteen."

Huomaa, että tuokaan kommunistifeminisiti, jonka tekstin lainasin, ei tiedä mistä puhuu. Eihän tuollaiseen kommenttiin kannattaisi edes vastata. Täytyy kuitenkin hiukan tuota tyhmeliiniä opastaa ja kertoa, että eläke lasketaan koko työuran ajalta kaikista eläkelakien alaisten työsuhteiden ansioista ja yrittäjän työtulosta.

Niin, tuliko selväksi?

Asevelvollisuusaika ei kartuta eläkettä, mutta asevelvollisuuden suorittava henkilö menettää:

a) palvelusaikaa vastaavan palkan.
b) palkan mukaisen eläkekertymän.
c) mahdoliset ikälisät ja palkankorotukset lykkääntyy, kun ei ole töissä.

jne jne. Olishan nitä esimerkkejä vaikka kuinka, mutta ei viitsi tyhmeliineille selostaa. Tärkeintä on todeta, että sevelvollisuus vaikuttaa eläkekertymään ja henkilön ansioihin ja opiskelujen viivästymiseen, joka taas johtaa pahimmasaa tapauksessa tulevaisuudessa eläkkeelle siirtymisen lykkäntymiseen ja toisaalta mahdollisesti eläkkeiden leikkaamiseen. Selkiskö, tyhmeliini?

Anonyymi kirjoitti...

Yksi toimiva julkisuusstrategia on perustaa blogi Uuden Suomen blogipalveluun.

Suosittelen Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtajaa rekisteröitymään ja lähettämään mielipidekirjoituksensa myös sinne.

Tällä hetkellä 15. luetusta Vesa Hackin blogista "Helmikuu 2010 on muuten ennätyskuukausi: blogissani on 1.2. - 26.2. välisenä aikana vieraillut yli 15 000 lukijaa. Tämä on ensimmäinen kuukausi, kun tuo maaginen rajapyykki ylittyy. Kiitos lukijoilleni kiinnostuksesta!"

Anonyymi kirjoitti...

Ei mitään sovittelua. Tulta munille!

Anne Moilanen ja Sofi Oksanen yhdessä

Anonyymi kirjoitti...

Japen kannattaa ottaa selvää eläkkeen kertymisestä ennen kuin esittää epämääräisyyksiä "asiantuntijana" ja haukkuu ketään tyhmeliiniksi.

Työskentelen alalla, joten tunnen eläkeasiat kuin omat taskuni.

Muikkunen kirjoitti...

Munkin käsittääkseni, eläke alkaa kertymään jo 18-vuotiaasta lähtien, ja karttuu tällöin 1,5% työtulosta. Anonyymi voisi vähän perustella ja/tai esittää linkkejä, siihen miksi armeija ei muka vähentäisi eläkettä?

Jape kirjoitti...

anonyymityhmeliini: "Japen kannattaa ottaa selvää eläkkeen kertymisestä ennen kuin esittää epämääräisyyksiä "asiantuntijana" ja haukkuu ketään tyhmeliiniksi. "

Niin, minullahan asia ON selvillä ja esitin asian NIIN KUIN SE ON. Ei minun faktaan pohjutuvassa tiedossa ole mitään epämääräisyyksiä. Se on juuri niin kuin sanoin. Sen sijaan sinä et ole esittänyt yhtään mitään perusteluja, etkä muutakaan lähdettä väärälle tiedollesi. Et tiedä mistä puhut, selvästi.

anonyymityhmeliini: "Työskentelen alalla, joten tunnen eläkeasiat kuin omat taskuni."

Pahoittelut työnantajasi puolesta. Hän on tehnyt todellisen, kalliin, virheen. Mutta koska olet noin tietämätön, en usko että työskenetelet missän, vaan että ole noin parikymppinen työkyvyttömyyseläkeläinen, joka ei koskaan ole tehnyt työtä.

Sinulle, tyhmeliini, lisätietoa työeläkkeestä ja sen karttumisesta:
Työeläke

Ote:
Työvuodet, palkat ja karttumisprosentit

Työeläkkeen määrään vaikuttavat vuosiansiot ja ikään sidottu eläkkeen karttumisprosentti . Eläke lasketaan koko työuran ajalta kaikista eläkelakien alaisten työsuhteiden ansioista ja yrittäjän työtulosta.

Jos henkilö on työsuhteessa mutta samalla sivutoiminen yrittäjä, hänelle lasketaan erikseen eläke työsuhteesta ja yrittäjätoiminnasta.

Työeläke lasketaan eläkehakemusta käsiteltäessä. Aikaisemmat laskelmat ovat arvioita, jotka harvoin ovat täsmälleen samansuuruisia kuin eläkepäätökseen laskettu eläke. Kaikkia tietoja ei ehkä ole ollut käytettävissä arviolaskelmia tehtäessä.

Perussääntö

Perussääntö on, että jokaisen vuoden ansioista kertyy työläkettä iän mukaisella prosentilla. Karttumisprosentti on 1,5 prosenttia vuodessa ikävälillä 18-52. Karttuma kasvaa työntekijän tai yrittäjän iän myötä. 53 vuotta täyttänyt kartuttaa työeläkettään 1,9 prosenttia vuosiansioistaan ja 63 vuotta täyttäneelle kertyy jo 4,5 prosenttia

Anonyymi kirjoitti...

Jape on täysin oikeassa, eläke kertyy nykyään koko uralta, kun se aikaisemmin kertyi uran loppupäästä.

Anonyymi kirjoitti...

Kauheaa miten paljon tuloja NAISET MENETTÄVÄT asevelvollisuuden vuoksi.

Vortac kirjoitti...

Herra Laasanen, juuri tällaisia kirjoituksia olen sinulta pitkään jo odottanut! Vihdoinkin käytit sanan säilääsi täällä omassa blogissasikin ikäänkuin omana entrynään (tai ainakin lähes omana) pitkästä aikaa!

Ne varhaisemmat blogientrysihän ovat suurimmaksi osaksi juuri tällaista nasevaa ja järkevää tekstiä, josta paistaa myös viisaus kaikin tavoin. Erittäin tasa-arvoista..

Sitten tästä tuli ikäänkuin enemmän linkkiblogi (ihan ymmärrettävästi kyllä), joten nyt on todellista herkkua nähdä taas palanen vanhaa tyyliä..

Erittäin hyvin kirjoitettu! Tuollaista erottelua tarvitaan, koska etenkin feministeillä, naisilla ja militaristi-kahjoilla on tapana viedä aina keskustelu tasa-arvosta ja tasapuolisesta kohtelusta johonkin aivan muualle, ja sitten alkaa tuputtamaan omaa agendaansa siitä kuinka ydinaseiden ja scalar-wavejen aikakaudella suomen kokoinen maa ehdottomasti tarvitsee orjaksi aivopestyjä tappokoneiksi muutettuja ihmisiä enemmän kuin edes aseita suomessa heille on..

Itsehän olen sitä mieltä, että aseet olisi ajat sitten pitänyt takoa auroiksi, ja on sairas asenne olla niin paranoidi että epäilee naapurimaan HETI HYÖKKÄÄVÄN TÄNNE, jos vähäksikin aikaa miettii rauhan rakentamista ihmisten tuhoamisen sijasta.

Tuo asenne on verrattavissa siihen, että kaikilla ihmisillä olisi kotonaan pistooleja ja kivääreitä siltä varalta, että naapurissa asuva ihminen saisi päähänsä hyökätä heidän kotiinsa.. kukaan tuskin ajattelee ihan näin kahjosti sentään? Miksi sitten maidenvälisiä suhteita ajatellessa yhtäkkiä järkevänkin ihmisen päähän kajahtaa tällainen paranoia?

Pieni Raptorin viisaus lopuksi: "Isompi voi aina nappulaa painaa, ja silloin meistä jokainen on mutantti tai vainaa"..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jos henkilö A harjoittaa henkistä väkivaltaa ja verbaalisesti alakynnessä oleva henkilö B mojauttaa, niin kummalla suhteessa on valta-asema..

Sanoisin, että kumpiakin on sattunut, kummallakaan ei ole kovin paljon valtaa, jos seuraukset jäävät siihen. Muutenhan se riippuu seurauksista..

Toisella on siis valta nälviä ja provosoida, toisella taas valta lyödä tai murjoa.

Toisaalta, yhteiskuntahan suojelee esim. naisia sillä tavalla perusteellisesti, että mies on AINA alakynnessä ja miehellä on aina vähemmän valtaa, vaikka mikä olisi. Jos mies todella mojauttaa naista, joka on nalkuttanut hänen hermosolunsa räjähdyksiin, naisella on suunnaton valta järjestää miehelle helvetilliset vaikeudet koko miehen loppuelämäksi.

Toisaalta mies ei voi edes puolustaa itseään väkivaltaista naista vastaan, ilman että jotain samankaltaista todennäköisesti tapahtuu (eli loppuelämä on pilalla)..

Naiset valitsevat kuitenkin väkivaltaisia miehiä, ja sitten valittavat, että miehet ovat väkivaltaisia jne..

Hmm, ei tainnut olla hyvä päivä koettaa vastata tuohon kysymykseen; kenties en käsittänyt sitä ihan täysin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Eikö kuitenkin ole usein niin, että väkivallan käyttäjä turvautuu väkivaltaan epätoivossaan? Silloinhan valtasuhde on päinvastoin väkivallattomalla osapuolella..

No nyt taisin ymmärtää, mitä ajoit takaa. Naiset mitä ilmeisimmin usein tahallaan ensin valitsevat väkivaltaisen miehen, ja sitten provosoivat tätä, kunnes mieheltä viedään kaikki muu paitsi väkivaltainen reaktio.. eli nimenomaan saatetaan mies ensin manipulaatiolla epätoivoon, ja sitten kauhistutaan, kun mies ryhtyy epätoivoiseen tekoon.

En uskoisi tämän olevan kovin yleistä sukupuolet käännettynä, eli että mies manipuloisi naisen lyömään itseään..naisethan muutenkin tykkäävät kiduttaa itseään ja hankkia kipua ja tuskaa (selviää esim. siitä oudosta kirjasta, jossa se eukko koetti elää miehenä jonkin aikaa, mutta säilytti silti miesvihansa ja feministisen ja oudon maailmankuvansa), miehille sitä siunaantuu niin paljon muutenkin, että heillä ei liene niin paljon halua enää erikseen satuttaa itseään.

Naiset ovat nähdäkseni masokistisempia kuin miehet. Ja siinä on aina jotain sairasta..

Esimerkiksi miehet harvemmin viiltelevät itseään, mutta naisteinithän tekevät tätä aika suurissakin prosenteissa tietääkseni. Miehet joko tappavat itsensä tai vetävät kännin, naiset tekevät näitä 'vedänpäs-paljon-pillereitä-että-muut-huomaavat-minulla-olevan-ongelma-mutta-en-halua-oikeasti-tappaa-itseäni'-tempauksia ja muuta outoa masokismia..

Siispä tätä taustaa vasten voi nähdä hyvinkin naiselle ilmeisen luontevana sen, että hankitaan mies vetämään itseä turpaan - etenkin kun sillä toimellahan mieheltä häviää kaikki inhimillisyys ja ihmisyys, kaikki juridiset oikeudet, kaikki sosiaalinen kunnioitus ja kunnia, ja nainen saa täydellisen vallan hänen ylitseen (usein pelkkä valhekin tosin riittää, siis jos nainen ei esim. onnistukaan manipuloimaan miestä lyömään itseään - naisen sanaa uskotaan liian usein)..

Noh, sellasta se on..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja vielä: kuinka ihmeessä täällä voidaan väittää, ettei äitiyttä arvosteta? Kertokaa minulle joku maa, jossa äidit saavat paremmat tuet kuin Suomessa. Jos nainen täällä lapsen tekee, yhteiskunta takaa hänen toimeentulonsa ainakin seuraavan 18 vuoden ajan. Samoin äitiysvapaat ja työelämän suhtautuminen äitiyteen (mm. jatkuvat pitkät vapaat töistä ongelmitta) ovat Suomessa kenties maailman parhaimmalla tolalla naisten kannalta.

Indeed. Tämän voi havaita, jos sattuu joskus arkipäivänä aamupäivästä tai iltapäivästä olemaan liikenteessä - voi havaita ne tuhannet ja taas tuhannet naiset, jotka työntelevät toisella kädellään lastenvaunuja.

Jaa missä se toinen käsi on? No tietenkin kännykällä korvassa - vaikka mukana taapertaisi joku jatkuvaa silmälläpitoa vaativa pienempi lapsi..

Naisten välinpitämättömyydellä ei ole mitään rajoja omien kokemusteni mukaan - nainen voi vetää röökiä samalla kun hölöttää kännykkään toisten akkojen kanssa triviaa, kun heidän armas taaperonsa ryömii koiranpaskassa.. ja sitten he voivat ottaa tyhjän röökiaskin ja paiskata sen pientareeseen toisten lasten ja koirien tutkittavaksi (tämä tarina perustuu tositapahtumiin).

Kaunista ja jaloa tuo naiseus.. NOT.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Varmaan niillä ei haittaa jotka lukee jotain kosmista kirjallisuutta, jotain Castanedaa ja on ns. ikuisia opiskelijoita..

Tuo on aika ymmärtämättömästi ja loukkaavasti sanottu.

Castaneda ei ole kosmosta nähnytkään, ja hänen kirjalliset psykoottiset tuherruksensa eivät kyllä myöskään kuulu sarjaan 'kosmiset kirjoitukset'..

Todellisen kosmisen kirjoituksen tunnistaa siitä, että se on helposti ymmärrettävää, mutta silti äärettömän ytimekästä ja viisasta tekstiä.

Castaneda on pelkkää huumepäistä hörhöilyä, johon sitten monet sokeasti uskovat (kun eivät itse ole tutkineet asioita eivätkä siis tiedä paremmasta) ja sitten kognitiivinen dissonanssi saa lopulta heidät sekoamaan täysin.

Kertoo siitä, miten vinksahtaneita nämä castaneda-huijarin lööperiin hurahtaneet hörhöt ovat - sadomasoilu on heistä esim. normaalia, jne..

Kuulostaa jo Orwellin kirjoilta - 'perversion is normal', heh heh.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Teinitytöt pidätetty Ahvenanmaan kirkkopoltosta

bmaad kirjoitti...

Vortac on yksoikoinen uskovainen näissä
asioissa, ollut aina. Ensinnäkin hänellä on kaikesta kosmisesta ja esoteerisesta sellainen käsitys että kaikki on hyveellistä ja haurasta. Ei se niin mene. Esoteria ja kosmisuus on tosipohjaisesti läsnä kaikessa, mitä maan päältä löyty. Siten myös rajuimmat perversiot sisältävät esoteerisen elementtinsä. Kun on tarpeeksi kovissa kantimissa voi yhtä lailla tanssia ruoskan kanssa, kuin Henry Laasasen muistiinpanoviholla.
Tietenkään voimakkaita ja viattomia tunteita ei voida pukea sanoiksi. Ne ovat enimmäkseen lasten alaa, koska aikuistuneet ihmiset ovat jo tärväytyneet järkeilytaudin pakottamina.

Parempaa ja esoteerisempaa kirjallisuutta,
kuin mitä Castanedan suunnalta on tullut ei ole olemassa. Ne kirjat perustuvat tosipohjaisiin kuvauksiin, kertovat realistisesti elämästä ja antavat mitä parhaimmat suuntaviitat kosmiseen matkaan. Jokainen täysjärkinen tietää ettei niillä ole mitään tekemistä huumehörhöilyn tai fiktiivisen palloilun kanssa vaan ne ovat arvokkaita oppaita. Maailma on kun onkin juuri sellainen, harmoninen ja täydelle moitteettomuudelle avautuva.

Vortac on heittänyt aikaa sitten omat aivonsa jäteastiaan asettumalla todellista ja tärkeää tietoa vastaan. Hän ei ole oikeastaan esoteerikko, vaan hyveellinen maallikko.

Anonyymi kirjoitti...

Miesasiamiehet nyyhkyttävät omissa koloissaan, muuhun eivät pysty.

Homo kirjoitti...

Ruotsalaisnaiset yltyivät suutelemaan kultahuumassa - katso kuvat

"On aika tavallista, että urheilijat juhlivat näin, varsinkin jääkiekkoilussa"

Suomen naiset yllätettiin yön pronssijuhlissa!

...
Paikalla oli myös naisten ykköskannattaja, tasavallan presidentti Tarja Halonen puolisonsa, tohtori Pentti Arajärven kanssa.
...

Tuomo Ruutu haluaa paskanmaun pois suusta

Anonyymi kirjoitti...

"Miesasiamiehet nyyhkyttävät omissa koloissaan, muuhun eivät pysty."

UUH. Vielä joku jaxaa trollailla feministisellä shaming languagella.

Anonyymi kirjoitti...

14- ja 16-vuotiaat serkkutytöt hyökkäsivät seitsemännellä kuulla raskaana olevan naisen kimppuun ja saivat hänet sidottua veitsellä uhaten. Tämän jälkeen he viilsivät naisen kohdun auki ja veivät sikiön.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/171663.shtml

MikkoAP kirjoitti...

"UUH. Vielä joku jaxaa trollailla feministisellä shaming languagella.

27/2/10 14:45"

Epätoivosta johtuu. Orjat lähtevät plantaasilta, eli miehet eivät suostu enää antamaan työpanostaan feministien miesvihan tukemiseen.
Joten feministien avuton p*skasakki on hätää kärsimässä!

Oh joy! :D

Homo kirjoitti...

A Teesside woman who had sex almost 200 times with a 12-year-old boy has been jailed for nine years.

Homo kirjoitti...

Fetal Abductions

Homo kirjoitti...

Tää on seksuaalista häirintää

Poliisien työyhteisössä härskit vitsit lentelevät. Työyhteisön ainoa nainen ei pidä juttuja ongelmallisina vaan kertoo juttuja itsekin.

Naisen reaktiota sanotaan double bind eli kaksoissidosilmiöksi. Kohde altistuu härskeille vitseille eikä välttämättä koe niitä miellyttäviksi. Yhteisöllisyys ja halu samastua joukkoon ovat kuitenkin niin voimakkaita, että kohde lähtee itse mukaan toimintaan.

4. Yksipuolinen ihastus

Nuori naisalainen ja keski-ikäinen esimies asuvat lähekkäin. Kotimatkoilla nainen hakeutuu esimiehen seuraan. Töissä nainen käyttäytyy viettelevästi, hieroo pyytämättä miehen hartioita ja antaa muiden ymmärtää, että heillä kahdella on erityinen suhde. Miestä naisen käyttäytyminen kiusaa, mutta hän pohtii, onko itse yliherkkä.

Vastaus 4: Kohteena olevan miehen kannalta epämiellyttävää käyttäytymistä, joka pitkittyessään voi muuttua häirinnäksi. Nainen ei varmaan tarkoita aiheuttaa miehelle mielipahaa, mutta flirtti on flirttiä vain molemminpuolisena.

9. Esimiehen kesäasu

Esimiesasemassa oleva nainen pukeutuu kesäisin niukasti. Hameet ovat lyhyitä ja kaula-aukot anteliaita. Miesalaista pukeutuminen kiusaa.

Vastaus 9: Vaikea tapaus. Naisen pukeutuminen voidaan tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi, jos se aiheuttaa miehelle ahdistusta ja mielipahaa ja mies kokee sen seksuaalisväritteiseksi. Toisaalta pukeutumiseenkin liittyvää erilaisuutta tulisi työpaikoilla sietää.

11. Tuijotusta ja tanssia

Keski-ikäinen mies tuijottaa kolmekymppistä naisalaistaan silmiin aina, kun he puhuvat keskenään. Naisesta se on epämiellyttävää.

Firman juhlissa mies hakee naista tanssimaan ja kyselee naisen parisuhteesta: onko sitä ja onko se onnellinen.

Vastaus 11: Seksuaalista häirintää, klassinen tapaus. Tilanteen ahdistavuutta naiselle lisää se, että häiritsijä on hänen esimiehensä. Esimiehen ja alaisen välillä on valtasuhde. Nainen ei koe voivansa puolustautua kuten voisi, jos vastapuoli olisi kollega.

Homo kirjoitti...

On se niin vaikeaa, kun mies ei ilman säkkiä päässä voi välttyä edes syyllistymästä potentiaalisesti seksuaaliseen häirintään. Jos katsoo silmiin, se on kiusallista ja häirintää. Jos ujona ei katso silmiin, vaan alemmas, silloin on pervo tissien tiirailija, joka häiritsee seksuaalisesti. Jos katsoo jonnekin ihan muualle, harrastaa seksuaalista syrjintää mitätöimällä naistyöntekijää, kun ei edes katso tämän suuntaan puhuessaan tälle.

Anonyymi kirjoitti...

Kauheaa miten paljon eläkettä NAISET MENETTÄVÄT lasten vuoksi.

Lapset eivät ole velvollisuus, totta. Ihana etuoikeus.

Ilolla menetän ne muutamat vuodet eläkkeestäni - käytännössä puhutaan joistakin kympeistä per kuukausi.

Kaikkea ei voi mitata rahassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkomaalaiset miehet tulevat kadulla hieromaan tuttavuutta keskellä kirkasta päivä, jos erehtyy katsomaan päin.

Suomalaisia miehiä ei tarvitse kaihtaa katsomasta päin - moni on niin ujo, että ei ole pelkoakaan lähestymisyrityksestä. Sääli.

bmaad kirjoitti...

"Ulkomaalaiset miehet tulevat kadulla hieromaan tuttavuutta keskellä kirkasta päivä, jos erehtyy katsomaan päin."

No, voi jestas sentään!

Taitaa
aika
paljon
muutkin

miehet jutustella naisten kanssa.

"Suomalaisia miehiä ei tarvitse kaihtaa katsomasta päin - moni on niin ujo, että ei ole pelkoakaan lähestymisyrityksestä. Sääli."

Onhan se tietysti sääli, jos sinulla ei riitä rohkeutta mennä juttelemaan ohikatsoville nurkkaanajetuille suomimiehille.
Niillä voi olla jopa huonommin bodattu keskikroppa kuin sulla. Mene ja tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa. Että koko työuralta. Miten tuossa paperissa jonka sain jokin aika sitten lukee "Työsuhteet joista ei kerry eläkettä" ja lista työpaikoista, joissa olin ennen kuin täytin 23.

Nuo uudet säännöt koskevat ihmisiä eri tavoin, Ne, jotka esim. valtiolla ovat aloittaneet ennen vuotta 1992, saavat eläkkeensä ja laskelmat ns. vanhan kaavan mukaan.

Syltty kirjoitti...

"Että koko työuralta. Miten tuossa paperissa jonka sain jokin aika sitten lukee "Työsuhteet joista ei kerry eläkettä" ja lista työpaikoista, joissa olin ennen kuin täytin 23."

Olet liian vanha.

Mary Clifford kirjoitti...

Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
seuraavista:

(1) Jos haluat ex: n takaisin.
(2) jos sinulla on aina pahoja unia.
(3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
(4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
(5) Jos haluat lapsen.
(6) [Haluat olla rikas.
(7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
(8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
(9) Kasviperäinen hoito
10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
(11) Avioliitot
(12) Miracle Spells
(13) Kauneudenhahmot
(14) PROFICHY CHARM
(15) vetovoimat
(16) Evil Eye Spells
(17) Kissing Spell
(18) Poista Sairauden loitsuja
(19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
(20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
(21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
(22) Liiketoimintaperiaate
(23) Poista hiv-sairaus loitsuja

Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
+2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
määrä.