torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Naiset myöhemmin eläkkeelle!

Vaihtoehto eläkekeskusteluun:

Naiset eläkkeelle miehiä myöhemmin? Vauhtia keskusteluun voisi antaa matemaattinen kysymys tasa-arvosta: miksi suomalaiset naiset pääsevät eläkkeelle yhtäaikaa kuin miehet, vaikka miehet kuolevat nuorempina.

- Kun kerran naiset elävät pitempään, ja näin ollen saavat eläkettä pidemmän aikaa, niin tältä kannalta voisi sitten hakea perusteita sille, että heidän pitäisi joko maksaa korkeampaa eläkemaksua, tai saada pienempää eläkettä, tai jatkaa töissä pitempään, sanoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Sixten Korkman.

Tasa-arvolaki epäilyttää työnantajia

Nais- ja miesliikkeiden kamppailu uhripääomasta

17 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Tutkimuksen julkistamistilaisuudessa tasa-arvoministeri Stefan Wallin (r.) peräänkuulutti lisää ponnistuksia, jotta suunnitelmien laatua saataisiin hilattua ylöspäin ja jotta pienetkin firmat saataisiin innostumaan aiheesta."

Ponnistellen innostukseen?

Jorma kirjoitti...

Joukkotappeluaikeet Vantaalla saivat alkunsa tyttöjen riidasta

Arhi Finnsanity kirjoitti...

"Jones on viimeisen vuoden aikana paljastanut 60 miestä ja maannut heistä 15 kanssa. Jones kertoo, että hänen onnistumisprosenttinsa on 100. Hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan epäonnistunut yrittäessään saada miestä suutelemaan itseään. "

http://www.mtv3.fi/helmi/seksi/artikkeli.shtml/2010/03/1085927

Syltty kirjoitti...

Henkka, sun pitää työllistää itsesi tasa-arvokonsulttina. Voisit aivan hyvin alkaa laatimaan pk-firmoille tasa-arvosuunnitelmia.

Ei muuta kuin hankit ensimmäisen asiakkaan ja siitä iso juttu keskisuomalaiseen. Jos olisin töissä suuremmassa firmassa niin järkkäisin henkan itse tänne duunaamaan suunnitelmaa ;)

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Vinkki Henrylle.

Jos sinulla on ylimääräistä aikaa ja energiaa, niin kannattaa käydä tuolla US myös vastailemassa muiden kirjoituksiin.

Tämä on ilmaista mainosta omalle blogillesi ja herättää esimerkiksi maamme tunnetuimpien poliitikkojen kiinnostuksen miesasiaa kohtaan.

-

Toinen vinkki lonkalta

Esimerkiksi mies.asia sivustolle kannattaisi joskus kehittää jonkinlainen "rektytointi, markkinointi ja delegointi" sivusto...eli siis sivusto, jossa kannustettaisiin poliittiseen miesaktivismiin eri muodoissa ja jossa neuvottaisiin luomaan omia nettisivuja, blogeja, lehtien yleisökirjoituksia, kirjoja, miesjärjestöjä ym.

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Vielä tuosta US ja maamme johtaville poliitikoille kommentoimisesta (heidän päivittäisten kirjoitustensa aihepiirin mukaan tietty)...eli sitä tietenkin voi harrastaa muutkin kuin Henry...

...tälloin mielipiteet menevät joka kerta varmasti perille kyseiselle poliitikolle...eikä pelkästään hänelle, sillä jos vaikkapa Kokoomuksen varapuheenjohtaja Eija-Riitta Korhola tai Vihreiden Satu Hassi kirjoittaa US, niin kyllä sen kirjoituksen kommentteineen lukee kymmenet poliitikot joka kerta. Sama pätee kaikkien tunnettujen poliitikkojen kohdalla.

Homo kirjoitti...

On hyvä muistaa, että Suomessa aiemmin (en ole varma, mutta työelämässä saattaa olla edelleen jotain miehiä ja naisia, joita tämä vielä koskee) nartuilla oli useamman vuoden alhaisempi eläkeikä jostain käsittämättömästä ritarillisesti syystä. Monessa maassa Euroopassa tällaista on käsittääkseni edelleen.

Mahtaakohan muuten Sixten Korkman lukea näitä MRA-aiheisia kirjoituksia, joista levinneet ajatukset ovat alkaneet saada jo hieman jalansijaa valtavirtaisemmissakin keskusteluissa muidenkin kuin varsinaisten MRA-aktivistien kirjoituksissa - vai onkohan Sixten päätynyt ajatukseensa ihan yleisten oikeudenmukaisuus- ja kustannusajattelun kautta...

Homo kirjoitti...

Oltaisiinkohan tähän päädytty ja vielä vastoin tuomioistuimen päätöksiä, jos kyseessä olisivatkin olleet isoisistä?:

Isoäitien käännytys keskeytettiin

Homo kirjoitti...

Suomalaisesta Päivistä tuli Hollywoodiin ökyrikas vaimo - katso kuva

Jorma kirjoitti...

Islanti kielsi striptease-esitykset kokonaan

Hyvää yötä, Islanti.

Maan asiat ovat päin persettä, mutta parlamentti keskittyy feministisen kieltoyhteiskunnan rakentamiseen. Tässä on jotain tuttua.

Homo kirjoitti...

Filosofi Himanen: Nettikeskustelut ovat kuin wc

...
Himasen tilaustyönä tekemä tulevaisuusstrategia on herättänyt vilkasta keskustelua netin keskustelupalstoilla, eikä vastaanotto ei ole aina ollut positiivista.

"Mä en lue ollenkaan nettikeskusteluita. En anna sille painoarvoa", Himanen sanoi Nyt-liitteen Kuka Nyt -haastattelussa.
...

Homo kirjoitti...

Selviääkö Ulvilan surman koko totuus?

Ensin lapset menettävät isänsä, sitten syyttäjä tahtoo heidän äitinsä elinkaudeksi vankilaan, tämä tarkoittaa vähintään 12 vuoden istumista, täysin kohtuutonta lasten kannalta.

Homo kirjoitti...

Aimpien tietojen mukaan muuten murhattu mies oli vaimoaan pienikokoisempi ja rampa. Lisäksi mies oli halunnut, että vaimo olisi palannut työelämään eikä arvostanut riittävästi kotiäitiylyä siihen liittyvine www-sivustoineen. Jonkun tiedon mukaan kotiäitiylystä huolimatta lapsista ei olisi huolehdittu riittävästi, joten olisiko aika mennyt enemmän www-sivujen ylläpidon ja saippuaoopperoiden parissa.


Syyttäjä hakee tuomiota murhasta tai toissijaisesti taposta ns. Ulvilan surmatyössä. Syyttäjän mukaan uhri oli puolustuskyvytön ja kärsi pitkään ennen kuolemaansa.

Lisäksi syytetyn ja uhrin lapset olivat nähneet osan tapahtumista.


...
Veriteko tapahtui joulukuussa 2006, kun uhri oli saapunut illalla yhdentoista aikaan kotiinsa. Syyttäjän version mukaan uhri ja epäilty olivat riidelleet, ja sanaharkka muuttui pian tappeluksi. Tappelussa käytettiin mm. takkapuita ja keittiöveistä.

Tappelun alkuvaiheessa uhri oli lyönyt veitsellä epäiltyä. Myöhemmässä vaiheessa epäilty sai veitsen käsiinsä ja löi sillä uhria sekä käsiin että vartaloon. Vartaloiskut saivat uhrin toimintakyvyttömäksi ja hän lysähti maahan. Syytetty luuli uhrin kuolleen.
...
Lavastustyön jälkeen syytetty oli soittanut hätäkeskukseen ilmoittaakseen, että ulkopuolinen oli surmannut hänen miehensä.

Kesken puhelun syytetty kuuli uhrin vaikeroivan, antoi puhelimen lapselleen ja kävi lyömässä uhria kaksi kertaa painavalla esineellä. Tähän uhri menehtyi.
...

Keskustelua uutisesta

...
Ainakin tuon jutun valossa toi oli puhdasta itsepuolustusta. Se että tollanen juttu menee edes oikeuteen on puhdas vitsi.
...
Tässä on käynyt
niin,että peruskiltti nainen on kestänyt liian kauan pirullista ukkoaan.Sitten on vaan tullut mittari täyteen ja tulipa tapettua koko ukko.

Itse psykopaatin kanssa eläneenä,tiedän mitä helvettiä se voi olla,eikä sellaisesta edes pääse irti millään.Onneksi en tehnyt mitään peruuttamatonta,vaikka välillä kävi mielessä.Usko miehiin meni,mutta se on pientä.Käsiään ei kannata liata pahuuden tähden.
...
ei tarvitse kuin vilkaista herra Auerin pärstäkerrointa,niin tietää missä on menty.
...

Homo kirjoitti...

Ulvilan surma: Näihin todisteisiin syyttäjä vetoaa

Jorma kirjoitti...

"Oltaisiinkohan tähän päädytty ja vielä vastoin tuomioistuimen päätöksiä, jos kyseessä olisivatkin olleet isoisistä?"

Ei takuulla olisi.

Aika uskomatonta venkoilua: poliisi ei pistä täytäntöön tuomioistuimen päätöstä, koska saattaa olla, että lakia muutetaan tulevaisuudessa toisenlaiseksi.

Kuka vielä pitää Suomea oikeusvaltiona? Poliittiset päättäjämme, Muumiomamma Halosen johdolla tietenkin, näyttävät kävelevän tuomioistuinlaitoksen ratkaisujen yli ihan tuosta vaan.

Homo kirjoitti...

Naisjohtaja miesvaltaisella alalla - haasteena naiset

Homo kirjoitti...

Joka toinen tyttö käyttää väkivaltaa