perjantaina, maaliskuuta 26, 2010

WC-keskustelut

Jälkijättöisiä naistenpäivämietteitä
Tulva -lehden päätoimittaja Elsi Hyttinen kirjoitti palanneensa naistenpäiväksi kotiin lomamatkalta Kuubasta.

Hyttistä ei ilmeisesti häiritse se, että Kuubassa "poliittisesti vaarallisia" henkilöitä suljetaan vankiloihin ja mielisairaaloihin, että Solzhenitsynin Vankileirien saariston omistamisesta voi saada kahdeksan vuoden tuomion ja että valtion muodostamat "nopean toiminnan prikaatit" mukiloivat toisinajattelijoiksi epäiltyjä kaduilla. Sitäkään hän ei mainitse, että maassa vainottiin aktiivisesti homoseksuaaleja 1990-luvun alkupuolelle saakka, ja että he ovat edelleen toisen luokan kansalaisen asemassa. Sen sijaan länsimaisten miesten harjoittama seksiturismi on aivan pöyristyttävää.

Eniten Hyttistä näyttää kismittävän se, että kuubattarien seuraan hakeutuvat miehet ovat selvästi seuralaisiaan iäkkäämpiä.

Eli minä kysyn sinulta Suomen mies: oletko valmis taistelemaan kuolemaan saakka, oletko valmis uhraamaan henkesi rouva Airiston, rouva Istalan, näiden muiden Suomen neitojen puolesta? Ja voinhan minä saman tien vastatakin. Taitaisi olla pieni se porukka suomalaisia miehiä, joka olisi valmis viisi vuotta istumaan hangessa näiden itsekkäiden, omaa etuaan ajavien, meitä miehiä haukkuvien suomalaisten naisten puolesta. Omasta puolestani lisään, että olisin valmis panemaan upseerinkunniani peliin vain silloin, jos tietäisin, että takanani on uskollinen, ahkera, minua kunnioittava nainen Thaimaasta, Kiinasta tai Japanista. Suomalaisen naisen takia en hädän hetkellä viitsisi edes saappaitani kiillottaa.

Tulvan juttu.

"Makaan miehesi kanssa todistaakseni, että hän pettää"

Filosofi Himanen: Nettikeskustelut ovat kuin wc

Naisjohtaja miesvaltaisella alalla - haasteena naiset

Joka toinen tyttö käyttää väkivaltaa

Sokrates ja feministi keskustelevat tasa-arvosta

27 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Tutkittu juttu: Tämän vuoksi mies ajattelee seksiä

Jorma kirjoitti...

Vai eivät Himaselle nettimielipiteet kelpaa?

Ei yhtään yllätä, että femakot ihannoivat Kuuban kaltaista diktatuuria.

Jorma kirjoitti...

HS-raati: Kehitysapu tepsii köyhyyteen

HS:n raati se ei koskaan petä.

Jos Björn Wahlroos on joskus ollut oikeassa, niin tässä kehitysapuasiassa. Kannattaisi HS-raatilaistenkin tutustua Dambisa Moyon kirjaan Dead Aid. Jos HS-raatilaiset osaavat lukea.

Jorma kirjoitti...

Niin, oli tuossa jutussa jotain tasa-arvoa koskevaakin:

"Kehitysavun tehokkuus riippuu siitä, miten se kohdistetaan, pohdiskelee kirjailija Kaari Utrio.

"Mielestäni koko suomalainen kehitysapu tulee kohdentaa kehitysmaiden naisten ja tyttöjen terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä ehkäisyneuvontaan. Puhdas vesi, lukutaito ja kierukka auttavat naisia auttamaan itseään.""

Eli apua vain naisille, miehille ei mitään. Tyyppillistä feministiajattelua.

Homo kirjoitti...

Netissä kuohuu - suomalaisäiti haluaa vauvalleen tatuoinnin

Homo kirjoitti...

Jopa 8-vuotiaat puhuvat ronskisti seksistä

Jorma kirjoitti...

"Netissä kuohuu - suomalaisäiti haluaa vauvalleen tatuoinnin"

Eikai tuossa mitään pahaa ole, kun kerran poikavauvojen ei-lääketieteelliset sukupuolielinten silpomiset hyväksytään mukisematta.

bmaad kirjoitti...

"Vai eivät Himaselle nettimielipiteet kelpaa? "

Pitäisi kai ruveta julkaisemaan sanomalehteä näistäkin kirjoituksista. Sitten ne kelpaisivat korkea-arvoiselle tosielämän herralle.

Sammalkieli kirjoitti...

Himanen on kyllä ihan uskomaton pelle.

Sammalkieli kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010032611365427_ul.shtml

"Pojat olivat ainoastaan kolmella kyvykkyyden osa-alueella tyttöjä edellä. Pojat osaavat tarttua uuteen teknologiaan, rakentaa esineitä ja suoriutua yhteen ja vähennyslaskuista tyttöjä paremmin."

Tulee jälleen kerran sellainen olo että tyttöjen kykyjä on "pilkottu" hyvinkin pieniin osiin kun taas poikien kyvykkyyttä matemaattis-loogisessa ajattelussa ei ole eritelty sen tarkemmin.

Keskittymiskyky esim. laulutunneilla ei ole mikään älyllinen kyky, jos musiikki ei esim. kiinnosta poikaa.

Homo kirjoitti...

Väkivaltainenkin tarvitsee apua

mies.asia kirjoitti...

Hyvin tunnettuahan on, että pojat kehittyvät tyttöjä hitaammin. Viisivuotiaiden kohdalla en olisi yhtään yllättynyt moisesta tuloksesta: pojat tulevat myöhemmin perässä.

Koulussa tämä tosin saattaa aiheuttaa ongelmia, jos opetus on suunniteltu tyttöjä varten ja pojat vain "aiheuttavat ongelmia". Kukahan on tällöin se normi ja kuka "ymmärretty sukupuoleksi"?

mies.asia kirjoitti...

Jutun otsikointi on vakaata iltalehtitasoa.

Homo kirjoitti...

Talouskriisi sai japanittaret taas haaveilemaan kotirouvan urasta

Sammalkieli kirjoitti...

mies.asia:

En itse olisi tuosta mitenkään varma. Yleensähän tyttöjen nopeammasta henkisestä kehityksestä puhutaan erityisesti murrosikäisten kohdalla, koska nuoret tytöt (13-14v) tykkäävät paneskella mieluummin vähän vanhempia poikia (16-17v) kuin omanikäisiään.

Tätä omituisuutta oikeuttamaan sitten tarvitaan myytti siitä että tytöt olisivat jotenkin ikäisiään poikia kypsempiä. Myytti on kyllä hyvin tunnettu mutta ei siinä silti ole mitään perää.

Sammalkieli kirjoitti...

Ainakin sen fiksumman Vanhasen mukaan juuri loogis-matemaattinen kyvykkyys on sitä oikeaa geneeristä älykkyyttä. Lasten kehitystasoa korreloikin juuri hahmotuskyky ja laskutaito.

Kirjoitustaito, pitkäjänteisyys yms. ovat pikemminkin päiväkodin ja koulun tuottaman indoktrinaation tulosta -enkä nyt ihan heti lähtisi ajattelemaan että alttius indoktrinaatiolle olisi juuri älykkyyden merkki.

mies.asia kirjoitti...

Child Development: 13- to 16-Year-Olds

"Boys and girls still exhibit markedly different levels of physical maturity as they enter middle adolescence. Girls' rapid growth is generally tapering off, while many boys have yet to see the beginning of their much anticipated growth spurt. By the end of this period most girls will be near their adult height; boys may continue to grow until age 18 or 19."

mies.asia kirjoitti...

Wikipedia: "The markedly different age at puberty of boys and girls means that boys and girls of age 11 or 12 are at very different points in maturation and may reverse the usual sex difference in physical size."

mies.asia kirjoitti...

Wikipediasta 5-vuotiaiden kehitystasosta.

kävelevä dildo kirjoitti...

Biologia, tuo feministien kiroama patriarkaattinen luonnontiede, iskee jälleen:

Tutkittu juttu: Tämän vuoksi mies ajattelee seksiä

"Miesten ja naisten aivojen niin sanotussa seksialueessa on huomattava kokoero: miesten eduksi. Miehen aivojen seksialue on 2,5 kertaa niin suuri kuin naisten.

Asiasta kertoo arvostettu yhdysvaltalainen psykologi ja neurologi Louann Brizendine CNN:llä.

Tutkimuksensa perusteella hän antaa synninpäästön seksuaalisesti naisia vireämmille miehille."

kävelevä dildo kirjoitti...

Oho, olinpas sokea. Jormahan laittoi saman linkin jo ekaan postaukseen.

mies.asia kirjoitti...

Louann Brizendine ei taida olla kovin luotettava lähde mihinkään.

Esim.
"Brizendine, true to stereotype"
"‘The Male Brain’, or How to Write a Pop Science Book without Evidence"

Pari muuta linkkiä:

Why No Sex Prizes?
Miehen työ -palkinto keräisi paljon enemmän huomiota, jos se vaihtaisi palkintosummansa vähemmän materiaaliseen muotoon.

Animal Lovers: Zoophiles Make Scientists Rethink Human Sexuality
Ei-heteronormatiivista.

Homo kirjoitti...

Ideologia verhoutuntut tieteen kaapuun (en tosin ole jaksanut lukea kyseistä väitöskirjaa)?:

Väitös: Lihansyönnistä voidaan joutua luopumaan kokonaan

mies.asia kirjoitti...

(Jos Miehen työ -palkintoon siis liittyy palkintosumma, arvaisin että siihen ei liity. Mutta joka tapauksessa joku TANEn tai tasa-arvoyksikön jäsen voisi kuitenkin tarjota palkinnon lisäkannustimena? Sukupuolellahan ei tässä yhteydessä ole väliä, koska palkinto menee profeministille, jolle homososiaalisuuskin on täysin luontevaa.)

Homo kirjoitti...

Talouselämä: naisten valta kasvaa pörssiyrityksissä

Vortac kirjoitti...

"Nettimielipide" - aika omituinen termi. Ihmisten mielipiteitähän ne ovat, formaatista riippumatta. Eivät mielipiteet sen arvokkaampia tai uskottavampia ole, jos ne on painettu paperille, kuin jos ne on kirjoitettu bitteinä monitorin ruudulle.

Se, mitä sanotaan, on aina tärkeintä, ei se, mitä uomaa tuohon sanomiseen käytetään.

Toiseksi tärkeimmäksi nousee se, kuka sanoo.

Ei ole mitään mystistä 'internettiä' älyllisenä entiteettinä, joka tuottaisi omia mielipiteitään, joilla ei sitten ole mitään arvoa - tällainen näkemys teknologisesti ummikoilla ja avuttomilla vaikuttaisi usein asioista olevan. Että 'netti' on jokin outo ja mysteerinomainen olio, josta kumpuaviin mielipiteisiin ei ole luottamista..

Totuus on kuitenkin se, että internet on vain tietokoneiden muodostama verkko, jossa ihmisyksilöt ilmaisevat niitä samoja mielipiteitä, joita he ilmaisisivat missä tahansa muussa anonymiteettisuojan mahdollistamassa formaatissa. Älkää syyttäkö nettiä siitä, jos ihmisten mielipiteet eivät miellytä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kirjoitustaito, pitkäjänteisyys yms. ovat pikemminkin päiväkodin ja koulun tuottaman indoktrinaation tulosta -enkä nyt ihan heti lähtisi ajattelemaan että alttius indoktrinaatiolle olisi juuri älykkyyden merkki.

Hyvin sanottu!

Näin kuitenkin ihmiset on ehdollistettu ajattelemaan; jos olet kiltti ja imet valheita kyseenalaistamatta mitään (etenkään auktoriteetteja), olet älykäs ja 'hyvä ihminen' jne..

- Vortac