maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Naistenpäivä

Amnesty: Suomi epäonnistunut seksuaalirikosten torjunnassa

France: 18-24-YO Males Unemployed at 25.3%

Tyttöä ei voi kasvattaa pojaksi

Tasa-arvokouluttaja: Syömishäiriöt johtuvat prinsessaleikeistä

Välillä feministinen kasvatustoiminta tosin näyttää tasan samalta kuin köyhistä oloista tulleiden äkkirikastuneiden halu taata jälkikasvulleen mahdollisimman yltäkylläinen elämä. Kaikki realismi katoaa, kun halutaan antaa kaikki, koska siihen on kerrankin varaa. Se on inhimillistä, mutta siitä huolimatta moukkamaista.

HS: Vain kolmannes suomalaisyrityksistä yrittää edistää naisten etenemistä

Suuryritykset menettävät tärkeää osaamista, koska ne eivät ymmärrä hyödyntää naisten tietotaitoa.

Tähän lopputulokseen tuli Sveitsissä toimiva talousfoorumi World Economic Forum, joka maanantaina vietettävän kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi selvitti naisten aseman suuryrityksissä.

Se ei ole kummoinen.

"Raportin tulokset osoittavat, että yritykset eivät tee tarpeeksi tasoittaakseen sukupuolten välistä kuilua työelämässä. Vain muutamat pohjoismaiset, amerikkalaiset ja brittiläiset yhtiöt ovat onnistuneet integroimaan naiset tehokkaasti yrityksiinsä. Muut yhtiöt ovat kaukana mainostamastaan naisystävällisyydestä", sanoo World Economic Forumin naisjohtajaohjelman päällikkö Saadia Zahidi raportissa.

Raportin mukaan naiset jämähtävät useimmiten yritysten keskihallintoon ja heitä on vain harvoin johtopalleilla.

Norja on ainoa poikkeus, jossa naisten osuus johtokunnissa on noussut yli 40 prosenttiin. Tämä johtuu paljolti lakisääteisestä kiintiöstä, joka määrää valtionyritysten johtokuntiin vähintään 40 prosenttia naisia.

Suomessa naistoimitusjohtajien osuus on katsausmaiden suurin eli 13 prosenttia. Turkissa on vähän naisia työntekijöinä, mutta he nousevat yllättävän usein johtajiksi: 12 prosenttia turkkilaisista yritysjohtajista on naisia.

Maatiedoista selviää, että vain 27 prosentilla Suomen suuryrityksistä on ohjelma tai kiintiö, joilla edistetään naisjohtajien etenemistä.

Palkoista selvitys paljastaa, että vaikka naisten ja miesten palkkaerot ovat olleet pitkään kaikkien tiedossa, 72 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä ei ole tehnyt mitään palkkaerojen poistamiseksi.

Sen sijaan Suomessa yli 70 prosenttia yrityksistä valvoo ja yrittää tasoittaa miesten ja naisten välisiä palkkaeroja.

Suurin este naisten kohoamiselle yritysjohtajiksi on vastaajien mukaan miehissä sekä yritysten ja maiden machokulttuurissa. Vain vähäiseksi jarruksi kuvattiin äitiyslomien ja työlakien puutteita.

Keskipohjanmaa: Siivottavaa riittää tasa-arvossa

Naisten seksuaalinen valta työelämässä

18 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Mitkä ihmeen palkkaerot? Hyvinhän naisilla menee, kun "ongelmatkin" näyttävät olevan täysin keksittyjä.

mies.asia kirjoitti...

Hyvää naistenpäivää itse kullekin.

Päivän kunniaksi olen äskettäin lisännyt kuvia niin sanotuista (Arto Jokista mukaillen) naisen kasvoista lainauksien yhteyteen. Mukana on myös muutamia niin sanottuja miehiä.

Kuvitus lisää selvästi vaikuttavuutta: vakivallassa marinoitu Johanna Korhonen ja fallisen objektin kanssa kuvattu Kaarina Kailo (molemmat kuvat suoraan Wikipediasta) havainnollistavat sanomaa.

Luin myös Jouni Varangan klassikkogradun.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kuvat ovat hyvä lisäys mies.asian sivulla: ne selkeyttävät sivua.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on varmaan ärsyttävää, mutta en malttanut olla laittamatta Hesarin kirjoitustani tänne, koska lehti usein jättää julkaisematta kärjekkäitä kirjoituksia tuntemattomasta syystä. Aihe on siis Amnestyn raiskausraportti.

"Suomen Amnestyhän on, kuten moni tietää, valehtelee ja lietsoo vihaa poliittisista syistä. Jos ei usko, kannattaa tutustua Joku raja -kampanjan materiaaliin. Ei ole mitään syytä olettaa, että Amnesty tässä asiassa olisi yhtään totuudenmukaisempi.

Suomesta pitäisikin löytyä tahoa, joka uskaltaisi pistää Amnestyn kaltaisille poliittisille viharyhmille hanttiin. Vihoviimeistä olisi, että tällaiset viharyhmittymät pystyisivät vaikuttamaan Suomen lainsäädäntöön tai oikeuskäytäntöihin.

Luotan siis ehdottomasti enemmän Suomen oikeuslaitoksen kuin Amnestyn järkevyyteen. Oikeuslaitoksessa tiedetään, että raiskaussyytökset on usein perättömiä tai syytökseen johtaneet tapahtumat vähintään tulkinnanvaraisia eikä totuutta hevillä löydy. Siksi oikeusmurhan mahdollisuus on suuri. Siksi prosessi ei saa liiallisesti suosia väitettyä uhria, eivätkä tuomiot saa olla tolkuttoman ankaria.

Amnestyn kaltaiset viharyhmittymät eivät tietenkään ole ymmärtävinään tällaisista kohtuullisuusperiaatteista mitään. Onhan tarkoitus puolustaa vainottua enkelisukupuolta miessikojen raivoisalta vallankäytöltä.

Jos joudut joskus syyttä tuomiolle raiskauksesta, toivo, että Amnesty tai muut viharyhmät eivät ole saaneet tahtoaan läpi ja muuttanet oikeuslaitosta miesten lynkkauslaitokseksi. Toivo myös, että tuomari on nainen, sillä naiset tietävät miehiä paremmin, mistä on kysymys ja antavat tuomituille paljon pienempiä tuomioita.

Äläkä missään nimessä anna rahaa Amenstylle, Suomen Sisulle tai muillekaan valheita levittäville ja vihaa lietsoville ryhmittymille!

Jorma kirjoitti...

Amnesty: Vain 13 prosenttia ilmoitetuista raiskauksista johtaa tuomioon

"Raportin mukaan vain noin 13 prosenttia poliisille ilmoitetuista raiskauksista johtaa epäillyn tuomitsemiseen."

Amnesty siis väittää, ettei perusteettomia raiskaussyytöksiä tehtäisi. Tämä on yksiselitteisesti väärä ja valheellinen väite. Amnesty on valehteleva femupropagandaa suoltava huijariorganisaatio.

Anonyymi kirjoitti...

Vain Jorma, ja vain Jorma tietää Totuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Vain Jorma, ja vain Jorma tietää Totuuden.

Jorma kirjoitti...

"Vain Jorma, ja vain Jorma tietää Totuuden."

Kyllä sen tietävät monet muutkin. Ilman Amnestyä sen tietäisivät paljon useammat.

Jorma kirjoitti...

Jos Suomesta löytyisi asiansa osaavia toimittajia ja tutkivaa journalismia, niin Amnestya vietäisiin ja kovaa. Mutta kun ei , niin ei.

Arhi Finnsanity kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Arhi Finnsanity kirjoitti...

Feministinen asennevaikuttaja ei tässä varsinaisesti kysy, miksi joku lapsi tuntee  tarvetta leikkiä maanisesti prinsessaleikkejä.

" Kerro pojalle, ettei ole aina helppoa olla rohkea."

Kehottaisiko joku feministi julkisesti äitiä sanomaan näin esim. poikatytölleen?

Ohjeissa löytyy siis pojan aktiivisuutta vaimentavaa opastusta kun taas kaikki tyttöihin kohdistuvat opastukset ovat aktivoivia.

Prinsessaleikit korostavat pohjimmiltaan  samaa ihmiskuvaa kuin feministinen ihmiskuva: tytöt ovat erikoisempia ja huomionarvoisempia lapsia kuin pojat ja voivat olla yhtä aikaa olla niin tyttö ja kuin poika.

Vaikka häiriintynyt äiti noudattaisi tarkkaan tämän ohjeistuksen kaikkia neuvoja lapsen tarkastelussa ja ohjaamisessa, nämä vain pahentaisivat neuroottisesti kontrolloivan äidin manipulatiivista suhtautumista tyttäreensä. Käytännössä sairaalloista suhdetta ylläpitävä aikuinen ei voi parantaa itseään tehostamalla kontrollia mm. feminististen ihanteiden mukaisesti.

Tytöillehän seksuaalisuus ei geneerisesti ole ontologinen ongelma  vaan ongelma seksuaalisuudesta on aina ensisijaisesti tyttöjen vanhempien/yhteisön ongelma.  Tässä olen feministien kanssa samaa mieltä. Jos feministisenä ihanteena on poikamaisesti/seksuaalisesti neutraalimmin käyttäytyvä tyttö, sekin voi olla tytön seksuaalisuuden problematisointia kelpaavuuskysymyksenä ja uhkana, aivan samalla tavalla kuin perinteinen tyttöyttäminen.

Kognitiivis-feministisessä ihmiskuvassa ongelmien lähtökohtana nähdään leikit ja roolit malleina sinänsä, ei tytön tärkein suhde eli äitisuhde, äidin psyykkinen dynamiikka omakuvan ulkoisen hallinnan kautta. Tässä ohjelitaniassa ei edellytetä ja pohdita laajasti, onko jokin häiriö olemassa perheolosuhteissa ennen lapsen obsessiivisia prinsessaleikkejä ja leluostoksia.

Psykodynaamisesti (eli modernin sovelletun freudilaisesti) prinsessaleikki ei välttämättä ole lapsen ongelmien lähtökohta vaan vanhempien ja kenties äidin korostetut  vaatimukset tytön feminiinisiä ominaisuuksia kohtaan.

Jos äiti ei hyväksy tytön aggressioita ja roolivapautta vaan kokee tytön omaehtoisuuden ja persoonallisuuden uhmaavan äidin valtaa sekä äidin mielikuvien  symbioottista unelmalapsisuhdetta, hän osoittaa lapselle suoraan sekä epäsuoraan, että tyttö ei ole ensisijaisesti ihminen vaan äidin naiskuvan toteuttaja, puhtaaksi kasvava lapsi vain naisellisena tyttönä.

Taustalla on usein äidin trauma päinvastaisesta omasta lapsuudesta, jolloin äiti ei ole lapsuudessaan saanut olla feminiinisen seksuaalinen ilman moraalista painostusta ja moraalista tehtävää perheen kunnian näyteikkunana.

Tyttärestä tulee siten äidin menetetyn lapsuuden toteuttaja, äidin ahdistuksen neutralisoija mitä ihmeellisimissä asioissa. Äiti etsii hyvän äitiyden sairaalloista varmistusta hygieenisistä naiseuden roolimielikuvista joiden toteuttajana hänelle on oma prinsessatytär. Tytön ei tarvitse saada lainkaan kannustusta rajoittuneihin prinsessaleikkeihin vaan hän alkaa tuottaa niitä aivan itse vanhempien ihannetytär-rooliajattelun kautta.

Lapsi voi joutua kokemaan hurjaa psyykkistä manipulaatiota, jos vanhemmat kokevat lapsen seksuaalisuuden olevan uhmaava, outo tai liian vapaa vanhempien unelmista.

Kaikissa anoreksia- ja bulimiatapauksissa, joita olen voinut tarkastella perheen vuorovikutuksen kautta, on mielestäni selvää tyttären ja äidin häiriintynyt suhde. Ja nimenomaan äidin korostuneet manipulaatiotavat ja tiukat neuroottiset rajat tyttären kelpaavuudelle äidin hyväksynnän saavuttamiseksi.


Raiskauksista:

Suomessa on ollut rankka raiskauskulttuuri ja oikeuslaitos on vieläkin todella kevyt otteissaan raiskaajien suhteen.

Itävällassa 20% kaikista naisista on raiskattu virallisten tilastojen mukaan ja Suomessa arvioisin luvun olevan 15%.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Suomalainen raiskauskulttuuri:

http://www.ruutu.fi/video?vt=video&vid=67167

Anonyymi kirjoitti...

Jonkun tialston mukaan puolet Helsingissä tehdyistä raiskauksista oli ulkomaalaisten tekemiä...

Ebe kirjoitti...

"Vain kolmannes suomalaisyrityksistä yrittää edistää naisten etenemistä"

Hyvät raget sai tosta eilen lukiessani.

Älä kehtaa lähestyä hirviö! http://demi.fi/keskustelut/307230/avaudutaan-karmeista-eksist-auml-ihailijoistamme

MikkoAP kirjoitti...

"Älä kehtaa lähestyä hirviö! http://demi.fi/keskustelut/307230/avaudutaan-karmeista-eksist-auml-ihailijoistamme"

No onhan noissa jokunen ihan oikeasti ikävä tapaus.

Noh, mutta varmaan kaikilla meillä tavallisen tylsillä miehillä on lukemattomia kokemuksia ivasta ja v*ttuilusta, kun on kohteliaasti jotain naista lähestynyt.

Onhan se tuskallista, mutta kyllä sitä tyhminkin siinä meiningissä ja toisaalta seuratessa, millaisille miehille naiset eniten osoittavat suosiotaan, oppii, ettei naisten hyväksyntä loppujenlopuksi mitenkään ihmeellisen hieno juttu ole.

Muuten, kun on salin ja lenkkeilyn myötä ulkonäkö parantunut (rumilus olen silti edelleen), on minullekin tullut kokemuksia siitä, millaista on torjua lähestyminen. Lähestyjät ovat siis olleet rupsahtaneita ja tupakalta haisevia, vähintään keski-ikäisiä naisia.

Luultavasti näillä naisilla on nuoruusvuosinaan ollut samanlainen asenne, kuin noilla Demin keskustelijoilla. Torjuin kohteliaasti ja kaikki paitsi yksi uskoivat kerralla. Se yksi sitten olikin melkoisen ärsyttävä tapaus, joten opin vähän ymmärtämään naisnäkökulmaa sen suhteen, kuinka inhottavaa voi olla, kun mies ei vaan usko , kun nainen sanoo "ei"

Ehkä keski-ikäisten sinkkunaisten pitäisi puhua demipissiksille vähän järkeä.

bmaad kirjoitti...

"Muuten, kun on salin ja lenkkeilyn myötä ulkonäkö parantunut (rumilus olen silti edelleen), on minullekin tullut kokemuksia siitä, millaista on torjua lähestyminen. Lähestyjät ovat siis olleet rupsahtaneita ja tupakalta haisevia, vähintään keski-ikäisiä naisia. "

Omalla kohdallani pidän
outona sitä, että satunnaisia lähestyjiä on yleensä hyvin vähän, mutta ne ovat sitten lähes poikkeuksetta olleet sieltä ulkonäköhuipulta. Myös naiset, joiden kanssa olen elämää viettänyt ja seksiä harrastanut, ovat olleet ulkonäköhuippua.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos Suomesta löytyisi asiansa osaavia toimittajia ja tutkivaa journalismia, niin Amnestya vietäisiin ja kovaa. Mutta kun ei , niin ei."

Kyllä toimittajiakin varmaa löytyisi, mutta kun esim. Yle ja Hesari ovat samassa juonessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Itävällassa 20% kaikista naisista on raiskattu virallisten tilastojen mukaan ja Suomessa arvioisin luvun olevan 15%."

Voisitko esittää nämä tilastot ja niiden tekijät, sekä perusteet arviooosi.

Laskelma Suomen tilanteesta Anna Kontulan blogista