tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Pojat kypsyvät hitaammin

HS: Koulutodistusten tuijottaminen suosisi tyttöjä
Lauri Tenhunen

Koulutuksen piirissä työtään tekevät huomaavat kokemuksesta, että pojat kypsyvät aikuisiksi tyttöjä hitaammin. Saman osoittavat monet psykologiset tutkimustulokset eri maissa.

Tytöistä suhteellisesti suurempi osuus opiskelee kouluaikanaan tunnollisesti, ja koulujen päästötodistuksissa tytöillä onkin korkeammat keskiarvot. Pojat kypsyvät hitaammin, ja monet heistä ymmärtävät opiskelun tärkeyden vasta koulun loppuvaiheessa tai sen jo päätyttyä. Pojista tulee kunnon kansalaisia hitaamman kypsymisen kautta.

Jos yliopistojen pääsykokeet jätetään pois ja valinnat suoritetaan vain koulutodistuksen perusteella, syntyy selvä vääristymä, joka suosii valinnoissa tunnollisia tyttöjä. Olisi mahdollista, että pojista suhteettoman suuri osa jäisi ilman korkeakouluopintojen mahdollisuutta tulevaisuudessa.

Päättäjien tulisi paremmin tuntea nuorten kehitysratoja ja psykologisia tutkimuksia aikuisuuteen kypsymisestä. Jotta pojat saisivat samat mahdollisuudet tyttöjen kanssa, tulee yliopistojen säilyttää ja edelleen kehittää useita erilaisia tapoja valitessaan opiskelijoitaan. Olkoon suora koulutodistusvalinta yksi niiden joukossa, mutta valintakokeita tarvitaan ehdottomasti niiden lisäksi.

dosentti, yliopettaja

Hillary Clinton, U.S. Secretary of State, has been quoted as follows:
"Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons in combat."

Boys and Young Men: A New Cause for Liberals

Kutsu keskustelutilaisuuteen
Miesten tasa-arvo ry järjestää maaliskuussa kaikille tasa-arvosta kiinnostuneille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan mahdollisuutta korvata nykyinen, vain miehiä koskeva, asevelvollisuusjärjestelmä koko ikäluokkaa koskevalla kansalaispalveluksella. Tilaisuudessa alustavan puheenvuoron pitää Matti Ihamuotila (kansalaispalvelu.fi).

Tilaisuus järjestetään pääsiäisen vuoksi keskiviikkona 31.3.2010 kello 18.30 alkaen. Kokouspaikaksi on varattu Helsingin rautatieaseman ravintola Elielin kabinetti.

Valtaeliitin uusherrasmiehet miesten tasa-arvon esteenä

16 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

Tuo "Boys and Young Men" artikkeli on hyvä, mutta sen kommettiosiossa löytyy paljon feminististä roskaa.

Jorma kirjoitti...

"Jos yliopistojen pääsykokeet jätetään pois ja valinnat suoritetaan vain koulutodistuksen perusteella, syntyy selvä vääristymä, joka suosii valinnoissa tunnollisia tyttöjä. Olisi mahdollista, että pojista suhteettoman suuri osa jäisi ilman korkeakouluopintojen mahdollisuutta tulevaisuudessa."

Tämä ongelma on jo olemassa. Pääsykokeista luopuminen vain pahentaisi sitä entisestään.

Jorma kirjoitti...

"Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons in combat."

Hillary Clinton on siis vielä hullumpi kuin Tarja Halonen. Melkoinen saavutus sinänsä, joskaan ei erityinen ylpeilyn aihe.

Jape kirjoitti...

Voi helvetti sentään taas...

Poikavauvan ympärileikkaus taas käräjillä -
Äiti kiistää syytteen


Helsingin käräjäoikeudessa on jälleen puitu poikavauvan ympärileikkaukseen liittyvää rikossyytettä.

Syytteessä on äiti, joka tilasi Ruotsista miehen ympärileikkaamaan puolen vuoden ikäisen poikavauvansa.

Leikkaus tehtiin kotona, ja siinä tiettävästi käytettiin puudutusainetta. Leikkaaja ei kuitenkaan ollut ainakaan Suomessa rekisteröity lääkäri.

Syyttäjä vaatii vankeutta

Syyttäjä vaatii äidille puolentoista vuoden vankeutta törkeästä pahoinpitelystä tai ainakin siihen yllytyksestä.

Äiti kiistää syytteen. Äidin mukaan hän leikkautti lapsensa lääketieteellisestä syystä.


Tukka pois ja linnaan, sanon minä.

Homo kirjoitti...

Jape, tuosta uutisesta oli vielä "unohtuneet" pahimmat palat:

Tuntemattomaksi jäänyt henkilö ympärileikkasi pojan perheen olohuoneessa Helsingissä huhtikuussa 2008. Äiti oli tilannut ympärileikkaajan kotiinsa puhelimitse.

...
Lapselle olisi annettu myös punasoluja, mutta tästä äiti kieltäytyi.
...
Hän kertoi tilanneensa pojalleen ympärileikkauksen tämän atooppisen ihon takia. Äidin mukaan syy leikkaukseen oli terveydellinen, ei uskonnollinen. Äiti on islaminuskoinen.

Tuntemattomaksi jäänyt ympärileikkaaja sai äidin mukaan palkkioksi sata euroa. Äidin mukaan henkilö oli kertonut olevansa yleiskirurgi, ja näyttänyt asiasta jonkinlaisen todistuksen. Henkilö kertoi asuvansa Ruotsissa ja käyvänsä tekemässä Suomessa ympärileikkauksia lapsille. Äiti ei muistanut henkilön nimeä.

Äidin mukaan teossa oli käytetty puudutusainetta eikä lapsi ollut itkenyt noin tunnin kestäneen operaation aikana.

Syyttäjän mukaan mitään takeita ei ole siitä, että lapsen leikannut henkilö on oikea lääkäri. Syyttäjän mukaan lapsen sukuelimen iho oli sen alapuolelta poistettu melkein kokonaan.
...

Minusta tällainen teko on paljon törkeämpi ja kauheampi kuin mikään tyypillinen raiskaus, josta naiset jaksavat aina kitistä ja josta ei tule kuin jotain mielipahaa (poikkeuksena ne harvat raiskaukset, joissa on käyttetty pysyvät vammat aiheuttavaa väkivaltaa tai on saanut jonkun HIV:n tms). Tällainen tekohan jättää pysyvän ruumiinvamman ja kaiken lisäksi sukupuolielimiin.

Pravdakin on "unohtanut" kertoa likaiset yksityiskohdat, mutta ehkä ne onnistuu uutiskeskustelussa uittaa sinne.

Homo kirjoitti...

Arkkiatri: Ympärileikkauksista luovuttava

Lastenkirurgit: Ympärileikkaus ei edistä pojan terveyttä

Seurakunta: Ympärileikkaajan ei ole pakko olla lääkäri

Homo kirjoitti...

Ympärileikkauskomplikaatio se tämäkin, katso kuvat:

Epidemic Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus:
Dramatically Increased Risk for Circumcised Newborn Boys

Jorma kirjoitti...

Kiitti vitusti, KKO.

Olette siellä varmaan nyt oikein ylpeitä itsestänne. Te halusitte poikavauvojen verta, ja nyt sitä sitten saadaan.

Homo kirjoitti...

Varo! Nämä työpaikat ovat surmanloukkuja

Jape kirjoitti...

"Äidin mukaan teossa oli käytetty puudutusainetta eikä lapsi ollut itkenyt noin tunnin kestäneen operaation aikana."

Äidin mukaan? Tuollaisen äidin sanaan ei ole syytä luottaa ollenkaan.

puolimieli kirjoitti...

Yliopistojen opiskelijavalintoihin pitäisi ottaa mukaan Yhdysvalloissa käytössä olevien SAT-testien kaltainen, enemmän älykkyyttä kuin ahkeruutta mittaava koe. Yhdessä yo-kokeen ja lukion päättötodistuksen kanssa se voisi korvata pääsykokeet. Pojat saavat tällaisissa kokeissa vähintään yhtä hyviä tuloksia kuin tytöt, joten koe hillitsisi yliopistojen naisistumista vähentämättä sisäänpääsyn meritokraattisuutta. Yhdysvalloissa SAT-kokeet ennustavat yliopisto-opintomenestystä paremmin kuin high school -arvosanat.

Jorma kirjoitti...

"Yliopistojen opiskelijavalintoihin pitäisi ottaa mukaan Yhdysvalloissa käytössä olevien SAT-testien kaltainen, enemmän älykkyyttä kuin ahkeruutta mittaava koe."

Minusta tämä ei ole yhtään hullumpi idea.

Jorma kirjoitti...

Suurtutkimuksen yllätyslöytö: Suomen naiset rakastavat nössömpiä miehiä - miksi?

Jorma kirjoitti...

Sukupuolihierarkiat istuvat tiukassa työpaikoilla

Homo kirjoitti...

Naiset kohta miehiä rikkaampia

Homo kirjoitti...

Suomessa olisi varmaan saanut pääntaputuksia ja ymmärrystä ja pohjimmiltaan kyse olisi ollut miesten, yhteiskunnan tms - ja jos vankeutta olisi tullut, niin Halonen olisi kuitenkin armahtanut alta aikayksikön niin kuin tämän rahanhimoisen insuliinimurhaajattarenkin:

Kuwaitilaisnainen tuomittiin hirtettäväksi tuhopoltosta

Oikeus katsoi toteen näytetyksi, että nainen oli sytyttänyt tahallaan tuleen hääteltan, jossa juhlittiin hänen aviomiehensä toista avioliittoa. Tulipalossa kuoli lähes 60 ihmistä ja kymmenet saivat pahoja vammoja.

Tämänkin uutisen otsikosta saa sen vaikutelman, että joku toinen on huumannut naisen eikä nainen ole ainakaan täydessä vastuussa itse:

Nainen ajoi räjähteitä täynnä olevaa autoa huumattuna

...
Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio pysäytti Rajamäellä henkilöauton, jota kuljetti paikkakuntalainen noin 25-vuotias nainen. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.
...