perjantaina, maaliskuuta 05, 2010

Sexual Economics

Pariutumisen problematiikka

The Modified Theory of Sexual Economics

Avasin Uuden Suomen blogipalveluun oman blogin. Ideana on lähinnä kierrättää vanhoja kirjoituksia uudelleen ja ehkäpä luoda uusia ajankohtaisista aiheista. Blogi on perustettu kokeiluluonteisesti: miesasialle saattaa löytyy tuota kautta uusia lukijoita ja enemmän näkyvyyttä.

Naistutkimus näennäistiedettä

74 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"miesasialle saattaa löytyy tuota kautta uusia lukijoita ja enemmän näkyvyyttä."

Hyvä avaus.

tpjs kirjoitti...

Äh, taas mua linkitetään täällä... No, ei siinä sinänsä mitään, mutta nyt on sitten pakko ottaa anonyymikommentointi pois päältä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Sinne kannattaa vaikka kannatuksen takia kommentoida tasaisin väliajoin, sillä aina kun jonkun blogiin kommentoidaan, niin se nousee blogien etusivulla ensimmäiseksi kohdassa: viimeksi kommentoidut artikkelit.

Ja jos tarpeeksi kommentoidaan, niin se näkyy kohdassa: kommentoidummat, kuvan kera.

Anonyymi kirjoitti...

Jorman ainakin kannattaa vartin välein käydä kommentoimassa.

Anonyymi kirjoitti...

Naisjärjestöt vaativat perheväkivallan sovittelun lopettamista

Kotimaa

Kirjoittanut STT 05.03.2010 12:50

Väkivallan uhrien oikeuksia on parannettava ja heidän oikeutensa apuun tulee kirjata lakiin.

Lisäksi Suomeen tarvitaan salaisia turvakoteja ja turvakoteja on saatava lisää. Esimerkiksi näitä asioita vaaditaan 115 kansanedustajan allekirjoittamassa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa julistuksessa.

Naisjärjestöjen kirjelmässä vaaditaan, että kaikki väkivaltarikokset muutettaisiin virallisen syytteen alaisiksi. Väkivaltarikoksia, eikä erityisesti perheväkivaltaa ei saisi enää kirjelmän allekirjoittajien mielestä sovitella.

Lisäksi allekirjoittajat vaativat, että naisiin kohdistuvan väkivallan toimintaohjelmaa varten on saatava tarpeeksi voimavaroja.

Eduskunnan puhemiehistö vastaanotti perjantaina naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen julistuksen, jonka olivat laatineet Naisjärjestöt yhteistyössä Nytkis ry ja Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio, joka on osa eurooppalaista naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista verkostoa.

Anonyymi kirjoitti...

Väkivaltarikoksista halutaan sovittelumahdollisuus pois

Henk.koht. suhtaudun nykyään suurella varauksella kaikkeen mitä mm. Nytkis esittää.

Naisjärjestöt ovat tuhonneet uskottavuutensa.

Jorma kirjoitti...

"Naisjärjestöjen kirjelmässä vaaditaan, että kaikki väkivaltarikokset muutettaisiin virallisen syytteen alaisiksi."

Kaikkiko? Sepä uutta.

"Väkivaltarikoksia, eikä erityisesti perheväkivaltaa ei saisi enää kirjelmän allekirjoittajien mielestä sovitella."

Miksi ei?

Jorma kirjoitti...

"115 kansanedustajan"

Tiedän nyt siis ainakin 115 tyyppiä, joita en äänestä.

Anonyymi kirjoitti...

Yllättäen naisjärjestöt valittavat vain naisiin kohdistuvasta väkivallasta, eivät miehiin. No, eihän se feminismi ole koskaan miesten asemaa parantamaan pyrkinyt, vaikka jotkut niin ovat yrittäneet väittää.

Anonyymi kirjoitti...

Juttu "gendercidestä" eli tyttösikiöiden ja -vauvojen tappamisesta.

http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=15606229&source=hptextfeature

Siinä onkin kulttuurinmurrosta kerrassaan, kun länsimaiset vanhemmat eli äidit taas suosivat voimakkaasti tyttöjä. En tosin usko, että täällä abortteja tapahtuu ainakaan paljoa lapsen väärän sukupuolen takia. Mutta on kai varmaa, että nyt adoptiossa ja kyselyissä näkyvä voimakas tyttöjen preferointi näkyy tulevaisuudessa, jos lapsen sukupuolen voi päättää. Ihan mahdotonta ei tietenkään ole abortitkaan sukupuolen perusteella, kun tarkemmin miettii. Onkohan asiaa tutkittu? Saako lapsen sukupuolen tietää ennen aborttia ja jos saa kuinka paljon todennäköisemmin poika abortoidaan tyttöön verrattuna länsimaissa?

Jorma kirjoitti...

"Eduskunnan puhemiehistö vastaanotti perjantaina naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen julistuksen"

Tämä tarkoittaa hiljaisen hyväksynnän antamista miehiin kohdistuvalle väkivallalle.

Anonyymi kirjoitti...

Henrylle ihan privana:

Taidatpa perustaa uuden blogin ihan siksi että sinulla eivät jutut riitä monipuolisena tähän blogiinn ts. pitää jollain tavalla perustella se että miksi julkaisee vanhoja juttuja. Eli keskustelua ei synny mutta se johtuu vain siitä että juttusi eivät ole mitenkään uusia tai ihmeellisiä. Ne ovat viihteellistä julkisuudenhakuista kakkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on artikkeli, jonka mukaan japanilaiset vanhemmat eli käytännössä äidit yhä useammin haluavat tyttöjä. Japanilaiset lääkärit eivät kuitenkaan saa kertoa abortioikäisen lapsen sukupuolta. Siksi arvellaan, että sukupuolten jakauma ei ainakaan vielä heijasta tätä tyttölasten suosimista.

http://www.fww.org/famnews/1124b.htm

Anonyymi kirjoitti...

"Naisjärjestöjen kirjelmässä vaaditaan, että kaikki väkivaltarikokset muutettaisiin virallisen syytteen alaisiksi."

eli noin 10 000 murhasyytettä lisää suomalaisnaisille vuosittain?

Anonyymi kirjoitti...

"Taidatpa perustaa uuden blogin ihan siksi että sinulla eivät jutut riitä monipuolisena tähän blogiinn ts. pitää jollain tavalla perustella se että miksi julkaisee vanhoja juttuja."

Öh, mitäs pahaa vanhojen juttujen julkaisemisessa on?

Suurin osa ihmisistä ei tiedä näistä jutuista yhtään mitään.

"Eli keskustelua ei synny mutta se johtuu vain siitä että juttusi eivät ole mitenkään uusia tai ihmeellisiä."

Mitäköhän tämä uusi ja ihmeellinen olisi?

"Ne ovat viihteellistä julkisuudenhakuista kakkaa."

Julkisuus on äärimmäisen tärkeää miesasian ajamisessa. Eikä tuo ensimmäinen kirjoitus mitenkään viihteelliseltä vaikuttanut.

Kai Henry saa kirjoittaa miten haluaa, anonyymi? Siitä vaan tekemään asiat paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla US blogeissa on uusi mielenkiintoinen kirjoitus naistutkimuksesta tällä Porilaisella hyvännäköisellä blondilla -oliko sen sukunimi Näre muistaakseni?

-

Ja totta hlvt miesasia tarvitsee lisää näkyvyyttä. Ajatelkaa nyt miten naiset lykkää markkinoille yhä uudestaan , miljoona kertaa samaa "naisen euro on 80 centtiä" ym skeidaansa.

Esimerkillistä toimintaa Henryltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kauhiasti on juttua poikien suosimisesta, mutta äkkiseltään ei löydy paljoakaan matskua tyttöjen suosimisesta.

Teoriani on se, että poikia suositaan silloin, kun se on taloudellisesti välttämätöntä eli köyhissä oloissa, joissa tytöistä täytyy maksaa myötäjäiset kun taas pojat tuottavat työllään selvää rahaa. Vauraissa olosuhteissa aletaan suosia tyttöjä, koska naiset eivät pidä miehistä/pojista lainkaan niin paljon kuin naisista/tytöistä (vrt. yhteiskunnallinen miesviha, johon kyllä monet miehetkin syyllistyvät). Ja kuten tiedetään naisilla on valta ja voima erityisesti perhettä koskevissa asioissa.

Pistetään nyt näitä gender preferences -jutskoi, kun silmiin osu.
-Nuorista japsiparikunnista (luultavasti käytännössä siis naisista) 75% haluaa tytön.
-Ulkomailta adoptoivista jenkeistä 70-90% haluaa tytön.
-Jokaista sataa adoptoitua tyttöä kohtaan adoptoidaan 56 poikaa
-Tytöt luonnollisesti myös maksavat siten enemmän kuin pojat silloin, kun joutuvat (tai pääsevät) ihmiskaupan piiriin.

Mortimer kirjoitti...

Hyvä idea avata blogi Uusi Suomi palveluun. Se tuo varmasti uusia lukijoita aiheen piiriin, ja mahdollisesti tavoittaa kokonaan uusia kansankerroksia, jolle ehdottomasti olisi tarvetta.

Anonyymi kirjoitti...

Mickey Rourke: Harrastin yhtenä yönä seksiä 14 naisen kanssa

Anonyymi kirjoitti...

Lady Gaga: Haluan rakastella monen rokkarin kanssa

Charlie Sheenillä ja vaimolla on ollut jopa 10 yhteistä rakastajaa

Vortac kirjoitti...

Viikonlopun vilosofisena viisautena.. mieleeni tuli, että ehkäpä naisten tehtävä on tuoda helvetti maan päälle.

Kukaan muu ei ole koskaan onnistunut siinä yhtä taitavasti ja perinpohjaisesti.

- Vortac

Jape kirjoitti...

Päivi Istala: Naistenpäivä ennen ja nyt

otteita:
[...]1990-luvulla käytiin läpi myös sitä, miten naisia ei oteta vakavasti, vaan ulkonäkökäsitykset naisten kohdalla määrittävät heidän olemustaan .. Usein tuon perinteisen naiskuvan alle jäävät kaikki muut ominaisuudet, sellaiset kuin ammattitaito, pätevyys tai osaaminen…[...]

Silloin Naisten tunti melkoisen haipakan jälkeen saatiin silloin uuden Radio Suomen ohjelmistoon. Pirjo Bergström laati ihka tuoreen tunnussävelen uudelle ohjelmalle, ja muutakin tekoapua sain varsinkin siinä alkuvaiheessa upeilta kolleegoilta, mm. Hilppa Kimpanpäältä ja Sinikka Siekkiseltä. Jatkossa jaoin Mustia helmiä julkisuudessa osoitetusta naisten halveksunnasta tai ohittamisesta – niistä kehittyi paljonkin mekkalaa aikaan saanut sikapalkinto.

Se, sikapalkinto siis, ei varmaan ollut kaikkein korrektein tapa osoittaa, miten naisia ei oteta vakavasti, mutta oli siitä yksi iso ilo ja hyöty! Julkiselle areenalle, tai estradille – aivan kuinka haluatte – nousi enimmäistä kertaa asioita, joihin aiemmin ei ollut puututtu. Naisia oli saanut nimitellä aivan miten vain, naisten näkemyksiä sai pitää naurettavina, naisen elämänpiiriä
arvioida pieneksi ja mitättömäksi, naisen osaamista vähätellä - ilman että juuri kukaan protestoi. [...]


Ja Päivi Istala, joka itse valittaa väitetystä naisten haukkumisesta, kehittää itse miehiä haukkuakseen ja mollatakseen sikapalkinnon. Kuka tuollaista sikailijaa ottaa tosiassaan?


Avoin kysymys: Koska muuten on miestenpäivä?

Anonyymi kirjoitti...

Vortac -kyllä itseni välillä on kanssa hyvin, hyvin vaikea selittää nykyisen naissukukunnan toimintaa ja suunnitelmia terveen järjen puitteissa.

Siis tottakai miessukukunnankin käytöksessä on asioita mitä voi oikeutetusti kritisoida -mutta kun niitä katsoo tarkemmin, niin ne johtuvat paljolti siitä, että mies on menettänyt elämänsä hallinnan (esim juominen, väkivaltaiset epätoivoiset teot)-ja yleensäkin hänen elämänsä vaihtoehdot ovat hyvin vähissä. Kyseessä on myöskin vain tietty osa miehistä.


Sitävastoin naissukunnalla alkaa olla kaikki valta hiljalleen, ja he hallitsevat elämänsä hyvin. Ja nyt elämä hallinnassaan, valta käsissään, selvänä, kirkkaasti ja harkiten...millaisia ovatkaan heidän valintansa -he valitsevat koko naissukuntana yhä uudelleen ja yhä enemmän tekoja, jotka rakentavat helvetin maan päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Naisjärjestöt siis vaativat, että lähes kaikki lapset otetaan yksinhuoltajaäideiltä huostaan.

Anonyymi kirjoitti...

Naisjärjestöt siis vaativat, että lähes kaikki lapset otetaan yksinhuoltajaäideiltä huostaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää raha Ylelle! Lisää Sikapalkintoja! Lisää Päivi Istaloita!

Anonyymi kirjoitti...

Hurraa mediamaksu! Lisää Moilasia! Lisää Saarikoskia! Lisää Korhosia! Lisää!

Kolmas nainen kirjoitti...

"Avoin kysymys: Koska muuten on miestenpäivä?"

Näyttäisi olevan 10. syyskuuta. Kiva kun tasa-arvo etenee tälläkin saralla :-)

Ile kirjoitti...

Jape sanoi...
"Päivi Istala: Naistenpäivä ennen ja nyt"

Loistopoiminta Jape! Enpä tiennytkään, että verovaroin maksettua miesvihapuhetta on radiossa suollettu jo tuolloin. Moilasen ja Saarikosken kuviot eivät siis olekaan mitään uutta tässä maassa.

Homo kirjoitti...

Olikoko tuolla Päivi Istalan sikapalkinnolla mitään tekemistä sen kanssa, kun hän ilmeisesti suunnilleen joka ohjelmassa huusi jonkun sikasikasika-huudon?

Heiskala kirjoitti...

"(Kommenttisi on vielä odottamassa arviointia.)"

"arviointia"


Henryn Uuden Suomen blogista

( ja varsin ikävästi siellä heti ensimetreillä päänsä nostaneesta Henryn suorittamasta sensuurista )


Tässä Henryn blogiin laittamani huomio ( jonka senkin Henry sensuroi) sen jälkeen kun oli jo sensuroinut pari aika valaisevaa kirjoitustani hänen itsensä blogikirjoituksessaan esiin nostamasta "asinatuntijasta".


"Antti Heiskala kommentoi: (Kommenttisi on vielä odottamassa arviointia.)
6.3.2010 16.49

Henry hyvä,

Jos sinä aiot säilyttää jonkinlaisen uskottavuuden, niin kehottaisin sinua olemaan sensuroimatta niitä puheenvuoroja joihin et kykene vastaamaan. Nythän teit näin koskien erästä yhteistyökumppaniasi, jota tässäkin blogikirjoituksessasi asiantuntijana nostat esiin, mutta jonka todellista toimintaa ja puheenvuoroja ei näemmä saa tässä blogissa sivuta.

Henry, kun arvostelet naistutkimusta epäkriittisyydestä ja kyseenalaisista menetelmistä, niin olisi syytä katsoa ettei oma toiminta ole juuri samanlaista, samaa sukua.

a
http://www.lapsenoikeus.info":a/

Heiskala kirjoitti...

Näytti siellä Henryn Uuden Suomen blogissa joku sivustakatsojakin jo turhautuneen Henryn sensuuriin:


"sivustakatsoja kommentoi:
6.3.2010 16.31

Ei voi olla totta, Henry Laasanen. Naistutkimuksen höttöisellä tiellä sitä sitten sinäkin olet, kun kiusalliset yhdistyskumppaniasi, Pasi Malmia, ja hänen uskottavuuttaan koskevat puheenvuorot täältä sensuroit."


:a/

Heiskala kirjoitti...

Henry,

Kirjoitat uusimmassa Uuden Suomen blogikirjoituksessasi otsikolla:

"Mitä on tasa-arvo?"

Aika koomiseksi tuon otsikoinnin tekee tällä kertaa se, että et itse pysty tasa-arvoon edes tuon blogisi sisällä vaan estät yhteistyökumppaniesi ja siis oman toimintasi kriittisen tarkastelun, edes heidän omiin kirjoituksiinsa pohjaten.


tuosta on kyllä aika paljon varaa parantaa.

:aH

Henry Laasanen kirjoitti...

"Näytti siellä Henryn Uuden Suomen blogissa joku sivustakatsojakin jo turhautuneen Henryn sensuuriin:"

Uuden Suomen blogini moderointipolitiikka on se, että huonot ja aiheen vierestä menevät poistetaan.

Heiskala on siirretty pysyvästi karanteeniin. Heiskalalla ja nimim. "sivustakatsojalla" on sama IP-numero. Eli Heiskala ja sivustakatsoja ovat sama henkilö. Tai sitten mystinen "tarkkonen" on istunut Heiskalan polvella viestejä näpyttelemässä.

Heiskalaa ja muita spämmäreitä kehotan perustamaan oman blogin ja kirjoittelemaan sinne niin monilla sivupersoonilla kuin huvittaa.

Heiskala kirjoitti...

"Uuden Suomen blogini moderointipolitiikka on se, että huonot ja aiheen vierestä menevät poistetaan."

Miksi ihmeessä sitten poistit viestini?

Heiskala kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heiskala kirjoitti...

Henry,

Nimenomaan Jaana Kuusipalon ja Pasi Malmin kirjoituksiahan sinä tuossa Uuteen Suomeen kirjoittamassasi "Mitä on tasa-arvo?".... blogikirjoituksessasi käsittelit.

Miksi blogissasi ei siis saanut kirjoittaa hyvin ja tiukasti aiheesta? Siksikö, että sinä olet täysin kyvytön vastaamaan mihinkään vähänkään vaativampiin kysymyksiin tasa-arvoisella pohjalla?

Tässä nuo toiset Henryn sensuroimat kommenttini hänen "Mitä on tasa-arvo"...kirjoitukseensa Uuden Suomen blogiinsa:


"Antti Heiskala kommentoi:
6.3.2010 16.03

”POSITIIVISTA” SYRJINTÄÄ

”Kymmenen syytä olla profeministi” ( Pasi Malmi 2005 )
http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=199&start=0

”Positiivista” syrjintää
http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?p=1557#1557"


ja

"Antti Heiskala kommentoi:
6.3.2010 16.13

Ai niin,

Unohdin tässä mainita, että nimenomaan ”antiessentialistista tasa-arvofeminismiä” kannattava, naistutkimusta harrastellut Akateeminen Pasi Malmi on kehottanut meitä lukemaan kuinka viisaasti ”tasa-arvofeministi” Jaana Kuusipalo kirjoittaa. "

a

Heiskala kirjoitti...

Ja Henry kuule,

tottakai kirjoitin sensuurisi jälkeen sivustakatsojana, kun sellaiseksi minut tahdot heittää. Surkeaa. Tuon Jaana Kuusipalo -jutunkin muuten poimit tänne jälleen muutama päivä esiin laittamastani kommentistani:


TANE TIEDOTTAA:

”YTL Jaana Kuusipalo:

MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?

(Lyhennelmä alustuksesta)”


”Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä.”


Juuri niin. Aivan niin kuin tekevät ”hedelmöityshoitolaki”, isyyslaki ja laki ”yleisestä” asevelvollisuudesta

____________________
”sitten lapsella vain on kaksi äitiä”–Tarja Halonen


( niin että hohhoijaa taas vaan, arvoisia Henry Laasanen... )


:a[

Heiskala kirjoitti...

Henry: "Heiskalaa ja muita spämmäreitä kehotan..."

Henry (omasta Uuuden Suomen blogistaan): "Ideana on lähinnä kierrättää vanhoja kirjoituksia uudelleen..."

Otettaisko Henry erä shakkia?

:a]

Anonyymi kirjoitti...

Taputtaako tuolle Hieskalalle pitäisi, vai mitä se odottaa? Hänelle pitäisi antaa kunniaa ja seistä asenossa kun hän linkkaa tai copy/paste:lla laittaa juttuja jostain Kuusipalosta tänne kommenttilootaan?

Ei Henryn tarvitse vastata yhteenkään sinun esittämään kysymykseen, miltään pohjalta. Ei hän sinulle ole selvitys- tai selitysvelvollinen. Sen sijaan sinä, Hieskala, olet selitysvelvollinen siihen, että miten olet niin tavattoman typerä? Vai olko tämä nyt liian "vähänkään vaativampi" kysymys vastattavaksesi?

Pistä Hieskala oma blogi Uuteen Suomeen, niin saat paremmin agendaasi esille. "jtarkkon" varmaan kommentoisi siihen myös.

Jape kirjoitti...

"Näyttäisi olevan 10. syyskuuta. Kiva kun tasa-arvo etenee tälläkin saralla :-)"

Jep, vielä kun saataisiin tuo viralliseksi ja kalenteriin asti.

Jape kirjoitti...

Ile: "Loistopoiminta Jape! Enpä tiennytkään, että verovaroin maksettua miesvihapuhetta on radiossa suollettu jo tuolloin."

No Istala taustajoukkoineen "lauloi" oikein sikailaulua Naistenilta ohjelmassan, kun hokivat rytmikkästi mantrana: Sika, sikasikasika, sika!!!

Päivi Istala on nyttemmin hieman rahoittuntu, kun häneltä "katkottiin siivet" eli hänet (omien sanojensa mukaan) asetettiin sivuraiteele YLEssä eikä Päiville annetu enään hänen haluamaansa aikaa eetterissä. tästä hän huomaa kyllä tasaisin väliajoin rutista. Nykyisin feminsitiräyhäyksestä YLEssä, veronmaksajien piikkiin, vastaa pääasiassa Anne Moilanen ja Akuliina Saarikoski. Toki niitä pikkufeministejä sielä on vielä vaikka kuinka antamssa taustatukea...

bmaad kirjoitti...

Heiskala voi spammata, mutta tasa-arvoa sillä
tuskin saadaan huoltajuuskysymyksiin. Ja toisaalta mitäpä me viidakossa elävät tasa-arvolla tehdään.

Homo kirjoitti...

Ei kukaan ole onnistunut löytämään Päivi Istalan sikasikasika-huutoa sisältävää nauhoitusta esim. vanhasta ohjelmasta? Yritin YLEn elävästä arkistosta etsiä, mutta ei siellä taida olla tai sitten en osannut vain etsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Henry käsitteli Kuusipalon kirjoituksia ja hän lainasi lisäksi paljon Malmia. Sitten hän poisti kommentteja, jotka liittyivät molempien kirjoituksiin ja bännäsi sitten vielä.

Aika turha puhua mistää spämmistä kenellekään, kun on juuri itse kertonut aikovansa spämmästä vanhoja kirjoituksiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Henry alkaa osoittaa karvansa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei Henryn tarvitse vastata yhteenkään sinun esittämään kysymykseen, miltään pohjalta. Ei hän sinulle ole selvitys- tai selitysvelvollinen. Sen sijaan sinä, Hieskala, olet selitysvelvollinen siihen, että miten olet niin tavattoman typerä?"


Henrylle ihan privana:

Taidatpa perustaa uuden blogin ihan siksi että sinulla eivät jutut riitä monipuolisena tähän blogiinn ts. pitää jollain tavalla perustella se että miksi julkaisee vanhoja juttuja. Eli keskustelua ei synny mutta se johtuu vain siitä että juttusi eivät ole mitenkään uusia tai ihmeellisiä. Ne ovat viihteellistä julkisuudenhakuista kakkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Henryn shakkinappulat on tänään vähän tahmaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Laasasen sensuuri osoittaa miten heikko suomalainen miesliike on. Sen teoriat ovat sitä luokkaa, että kun yksi mies vähän kyselee niiden perään niin Laasanen bännää ja sensuroi petikaverinsa teoriat. Mahtavin tasa-arvokysymys on se kun hän ei saa piirakkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Laasasen sensuuri osoittaa miten heikko suomalainen miesliike on. Sen teoriat ovat sitä luokkaa, että kun yksi mies vähän kyselee niiden perään niin Laasanen bännää ja sensuroi petikaverinsa teoriat. Mahtavin tasa-arvokysymys on se kun hän ei saa piirakkaa.

bmaad kirjoitti...

"Laasasen sensuuri osoittaa miten heikko suomalainen miesliike on. "

Miesliike odottaa vielä miehiä.

"Mahtavin tasa-arvokysymys on se kun hän ei saa piirakkaa."

Mahtavin kysymys, on mihin tasa-arvoa tarvitaan, jos piirakka jakautuu muutenkin oikein? Vai pitäisikö karjalanpiirakankin hintaa nostaa?

Anonyymi kirjoitti...

"Mahtavin tasa-arvokysymys on se kun hän ei saa piirakkaa."

Livia Hekanaho Suomen miestutkimuksen seurasta on ratkaissut Henryn ongelmat ja nyt saa suklaakakku riittää.

Anonyymi kirjoitti...

"Henry (omasta Uuuden Suomen blogistaan): "Ideana on lähinnä kierrättää vanhoja kirjoituksia uudelleen...""

Henryn uusimman blogimerkinnän tarkoitus näyttää olevan Heiskalan kirjoitusten kierrättäminen omissa nimissään:

"Miessakkien vision mukaan ”Järjestöllä ei ole eikä voi olla omaa kantaa mihinkään yhteiskuntapoliittiseen kysymykseen, jollei hallituksessa ole erityisestä syystä nimenomaisesti toisin päätetty. Tässä on syytä olla erityisen varovainen, jotta järjestö ei leimaudu miesten intressijärjestöksi, mikä saattaisi olennaisesti vaikeuttaa sen työtä.” "

Henry Laasanen kirjoitti...

"Henryn uusimman blogimerkinnän tarkoitus näyttää olevan Heiskalan kirjoitusten kierrättäminen omissa nimissään:

”Järjestöllä ei ole eikä voi olla omaa kantaa mihinkään yhteiskuntapoliittiseen kysymykseen, jollei hallituksessa ole erityisestä syystä nimenomaisesti toisin päätetty. Tässä on syytä olla erityisen varovainen, jotta järjestö ei leimaudu miesten intressijärjestöksi, mikä saattaisi olennaisesti vaikeuttaa sen työtä.” "

Ei tuo ole Heiskalan tekstiä, vaan kirjoittaja on Antti-Veikko Perheentupa Miessakeista...
http://www.miessakit.fi/fi/urho/arkisto/voimalla_7n
kuten kirjoituksessani linkitetään.

Tästä blogista kirjoituksen lainaus löytyy jo vuodelta 2008
http://ihmissuhteet.blogspot.com/2008/04/sukupuolikeskustelun-tila-suomessa.html

Anonyymi kirjoitti...

" Anonyymi sanoi...

Miesten tasa-arvo ryn Henry Laasanen mollaa nyt Miessakkeja bännäämänsä Heiskalan kirjoituksista kopioimillaan miessakkisitaateilla!"

7/3/10 14:49


Anonyymi sanoi...

Laasaselle miesten tasa-arvo tarkoittaa näköjään Heiskalan kopioimista, bännäämistä ja tavaran spämmäämistä omissa nimissään."

Vortac kirjoitti...

Tohon TJSP:n (menikö nimi oikein?) entryyn ei voi kommentoida google-accountilla tai anonyymina, niin että tässä mun replyni (jonka ehdin kirjoittaa, ennenkuin havaitsin asiantilan) siihen pariutumisen problematiikan alkupuoliskoon.

""Vaikka kuinka haluaisin ajatella, että olen loppuelämäni yksin ja ihan tyytyväinen tähän asiaintilaan, eipä kai ihmistä oikein ole tarkoitettu ajattelemaan niin. Kyllä se pariutuminen kuitenkin pyörii mielessä, sillä lailla meidät on rakennettu."

Puhu vain omasta puolestasi, älä muiden. Minua ei ole 'rakennettu' (oikea sana on LUOTU, toim. huom.) elämään parisuhteessa. Zen-mestareita ei myöskään ole 'rakennettu' elämään parisuhteessa.

Sekoitat nyt meinaan ihmisen alimmat vaistotoiminnot, siis ihmisen eläimellisen puolen, jonka yli jokainen ihminen pystyy nousemaan, ja ihmisen kohtalon, sekä korkeammat sieluntoiminnot.

Ei ihmisen ole pakko kuunnella kehonsa seireenilauluja tai totella hormoniensa himoja. Näitä asioita voi oppia hallitsemaan, ja sitäpaitsi 'parisuhde' on illusorinen joka tapauksessa. Ainoa syy olla parisuhteessa on lisääntyminen. Tämä planeetta on kuitenkin jo täynnä ihmisiä, joten mitään hyvää syytä moiselle suhteelle ei edes ole.

Jos itse saan käyttää vastaavanlaista puheenpartta, niin ihmistä ei NIMENOMAAN OLE tarkoitettu elämään jonkun toisen ihmisen kanssa koko elämäänsä. Omassa itsessä on itse kullakin jo ihan tarpeeksi tekemistä.. monogamia on luonnoton, keinotekoisesti rakennettu tilanne. Jos nyt hormonit keväällä huutavat, ei se tarkoita, että ihmisen olisi jotenkin -tarkoitus- elää jossain hiton 'suhteessa'.

Romantiikka, ihmissuhteisiin liittyvä toisen ihmisen kaihoaminen ja se, mitä ihmiset kutsuvat 'rakkaudeksi' (mutta tosiasiassa on vain himoa ja intohimoa), perustuu puhtaasti illuusioon; siihen romanttis-idealistiseen mielikuvaan ja mielikuvitukseen, jota ihminen näiden hormonien huudon kutsuessa rupeaa päässään rakentelemaan. Todellisuus ei koskaan vastaa, eikä koskaan voi vastata näitä mielikuvia ja unelmia. Kun kemiallinen alkukiihko ja kevään energioiden yliaktivoiva vaikutus on hieman laantunut, arkipäivä iskee kehiin, ja ennen niin ihana, täydellinen ja suorastaan unelmainen kumppani paljastuukin tavalliseksi ihmiseksi, toopeksi, kömpelöksi hölmöksi, joka on itsekäs paskiainen ja tekee typeriä virheitä, ajattelee ihan eri tavalla kuin aluksi luulimme, ja joka saattaa jopa hairahtua 'pettämään'..

Sanoisin, että luonnollisin yhteiskuntarakenne ihmisille olisi sellainen, jossa kaikki ilakoisivat kenen tahansa kanssa, mutta se ilakointi perustuisi aitoon ja todelliseen rakkauteen, joka voisi kestää lyhyenkin aikaa, jolloin taas voitaisiin ilakoida uuden partnerin kanssa. Siis iloista ja leikkisää elämää, tämän raskaan ja dramaattisen romanssijaarittelun sijasta. Lapset olisivat sitten kaikkien yhteisiä lapsia, eikä lisääntymistä tapahtuisi harkitsematta ja suunnittelematta sitä kokonaisuuden kannalta.

Tällaisessa yhteiskuntamuodossa kaikki olisivat onnellisia, ja seksiä, hellyyttä ja läheisyyttä piisaisi yllin kyllin kaikille.

Jos ihminen on siis johonkin muotoon 'tarkoitettu' (ja tästä olen muutenkin eri mieltä, sillä ihmiset ovat sielultaan yksilöitä, ja heillä on yksilöllinen elämänsuunnitelma ja karma, joskus ihminen on tarkoitettu elämään yltiösosiaalista elämää, jossain toisessa inkarnaatiossa taas super-yksinäistä elämää - kaikki elämän puolet on nähtävä ja koettava karman puitteissa ja käytävä läpi), niin sanoisin että edelläkuvaamani yhteiskuntamuoto olisi lähinnä totuutta. "

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Woodstockin aikoihin tuota Vortacin mallia kokeiltiin, mutta jo parin kesän jälkeen huomattiin, että siitä tulee paha olo ja yhteisöt rappioituvat.

Anonyymi kirjoitti...

This is What a Feminist Looks Like

Anonyymi kirjoitti...

Seksikäs feministi

bmaad kirjoitti...

Vortacin malli on osittain oikea (jälleen). Nykymaailmassa parisuhteet on itsekkyyden, ei niinkään ihmissuhteiden ilmentymiä. Osapuolet pyrkivät omimaan toisiaan ja toteuttamaan asioita toistensa katveessa, hankkimaan actionia ja muistoja elämään. Alkuhuuman jälkeen homma joko tasaantuu pitkäaikaiseksi vetelehtimiseksi tai toisiaan (mukamas) niin rakastaneet erkautuvat, joskus jopa hyvinkin mielivaltaisesti. Joissain harvoissa tapauksissa yhteiselo perustuukin johonkin syvempään, ja suhde voi jatkua hamaan tulevaisuuteen häiriöttä.

Ideaali tilanne olisi tietysti se, että ihmisillä olisi mahdollisuudet ystäviin, kun kovaa tarvetta siihen ilmenee. Samoin tulisi voida elellä yksin tai harrastaa seksiä jouhevasti myös suhteiden ulkopuolella. Nykyinen rengastettujen nimettömien uskolisuusyhteiskunta aiheuttaa pahoinvointia, kilpailua ja tekee ihmisistä vainoharhaisia, elämää huonosti käsittäviä tapauksia. Vortacille kuitenkin pointsit hyvästä näkemyksen osasesta.

Anonyymi kirjoitti...

Henry Laasanen, miesasiamies:

"Myös esille nostetut pointit, kuten Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä."

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=199&start=0

tpjs kirjoitti...

Vortac kommentoi täällä blogiani, joten vastaan tähän yhteen kohtaan:

"Puhu vain omasta puolestasi, älä muiden."

Tuota noin. Minä kirjoitan omassa blogissani siitä, miltä minusta tuntuu ja miten itse ajattelen. En siis puhu muiden puolesta, enkä nähdäkseni ole sellaista edes väittänyt. En ylipäätään ole hakenut blogilleni mitään laajempaa huomiota, mutta jostain minulle epäselvästä syystä Laasanen nyt halusi linkittää sen tänne. Sanon siis vain, että jos minun juttuni tavalla tai toisella ärsyttävät, niin älkää lukeko niitä.

Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ärsytä,tpjs, päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:
"Sanoisin, että luonnollisin yhteiskuntarakenne ihmisille olisi sellainen, jossa kaikki ilakoisivat kenen tahansa kanssa...lapset olisivat sitten kaikkien yhteisiä lapsia..."

Bmad:
"Samoin tulisi voida...harrastaa seksiä jouhevasti myös suhteiden ulkopuolella."

**

Neuvostoliitossa naisten työllisyys oli n. 100% (itseasiassa jossain vaiheessa suurempi kuin miehillä), naiset tekivät sarkapuku päällä miesten töitä yhtälailla kuin miehet, ja ydinperheet oli sosialisoitu ja yhteisö omisti lapset.


Seuraukset olivat hirvittäviä muutamassa vuosikymmenessä -varsinkin miesten hyvinvoinnille.


Samaa kokeiltiin mm Israelin Kibbutseilla -kokeilu jouduttiin lopettamaan koska sekä aikuiset, että lapset tulivat päästään viallisiksi.

Ja ne hippikommuuni ajat jo mainittiinkin. Kokeilu epäonnistui myös silloin täydellisesti.

Monia muitakin vastaavia kokeiluja oli sosialismin innoittamana. Jälki oli aina samanlaista.

**

Miten muuten ajattelisitte, että miesaktiivien "kaikki pankoon kaikkia, mies on luonnostaankin vain jatkuvasti uutta seksiä metsästävä MAT kone ja isien lapsetkin annettakkoon muille mieluusti kasvatettavaksi" teoriat vaikuttavat huoltajuuskiista lainsäädäntöihin ja muihin miesaktivismin ajamiin keskeisiin asioihin?

**

"Miehet ovat gorillasta seuraavia, yksiaivosoluisia viettiolentoja, joille ei huoltajuutta voi antaa, eivätkä he sitä haluakaan ja jotka eivät näin ollen sovi opettajaksi lapsille, sekä ovat itse tällöin luonnollisesti syypäitä mieskurjaliston syntymiseen"

T:Suomen miesaktiivit?

Anonyymi kirjoitti...

"Miten muuten ajattelisitte, että miesaktiivien "kaikki pankoon kaikkia, mies on luonnostaankin vain jatkuvasti uutta seksiä metsästävä MAT kone ja isien lapsetkin annettakkoon muille mieluusti kasvatettavaksi" teoriat vaikuttavat huoltajuuskiista lainsäädäntöihin ja muihin miesaktivismin ajamiin keskeisiin asioihin?"

Ihan pelleteorioita noi Laasasen yleistykset. Haitallisia miesten tasa-arvopyrkimyksille.

Anonyymi kirjoitti...

"Henry Laasanen, miesasiamies:

"Myös esille nostetut pointit, kuten Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä."

http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=199&start=0"

WTF?

bmaad kirjoitti...

"Ihan pelleteorioita noi Laasasen yleistykset. Haitallisia miesten tasa-arvopyrkimyksille."

Toisaalta voidaan kysyä onko
miehillä mitään tasa-arvo-ongelmia, joita tarvitsisi tunnustaa tai muuttaa? Ainakaan Heiskalan sun muiden juttuja lukiessa tuntuisi paremmalta, että nämä kaverit olisivat vain tyytyväisiä tilanteeseen.

bmaad kirjoitti...

"Miten muuten ajattelisitte, että miesaktiivien "kaikki pankoon kaikkia, mies on luonnostaankin vain jatkuvasti uutta seksiä metsästävä MAT kone ja isien lapsetkin annettakkoon muille mieluusti kasvatettavaksi" teoriat vaikuttavat huoltajuuskiista lainsäädäntöihin ja muihin miesaktivismin ajamiin keskeisiin asioihin?"

En minä "kaikki pankoon
kaikkia"-maailmanjärjestystä ole ajamassa. Ihmiset ovat eri arvoisia, aina joku toinen on toista arvokkaampi. Näin sanoi jo Pentti LInkola. Puliukkoja esimerkiksi tulee minusta syrjiä seksuaalisesti ja vieläpä aivan järjestelmällisesti.

Ainakin minä pidän siitä
tunteesta, kun saan olla naisen kanssa, joka ei anna KENELLE TAHANSA, mutta ANTAA KUITENKIN MINULLE. Uskon, että muutkin miehet ja naiset yleensä pitävät tästä tunteesta. Ja että seksuaalinen syrjäytyminen on POP.

Mistä sitten kiikastaa?
Minä en hyväksy sitä, että pillua vaihdetaan sosiaalisiin suorituksiin, ja että miehellä ei ole enää ihmisarvoa, vaan vain suoritusarvoa. Pariutumispreferenssejä tulee järkeistää. Naisten tulee kehittyä älykkäämmiksi olennoiksi. Miehet eivät saa asettua naisten kehittymisen esteeksi omalla pillunhimollaan.

Mitään huoltajuuskysymyksiä ei takuulla ratkaista, ennenkuin tämä asia, jonka minä tuossa yllä esitin on ratkaistu. Heiskala saa maailman tappiin selittää asioitaan ja Espoon sosiaalitantat tekevät aina erävoiton. Näin ollen Heiskala syrjäytyy miesaktiivina. Ja se on POP juttu.

bmaad kirjoitti...

"Ei ärsytä,tpjs, päinvastoin."

Itseä pidän tpjs:stä, tyyppi
tekee tosi hauskaa sarjakuvaa ja on muutenkin aikamoinen persoona. Ei nyt sellainen minuun yhteensopiva tyyppi, mutta legotarjous on yhä voimassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Pari huomiota.

Huoltajuuskiistat ovat keskeinen ongelma mm miesten tasa-arvo Ry:llekin ja keskeisin ongelma läpi länsimaiden miesliikkeiden.

Lisäksi -katso luontoa, katso ihmistä ja katso ihmisen historiaa. Ja katso kaunistelematta.

Se on ollut loputon valtataistelujen ja kaupankäynnin historia.

Naisten ja miesten seksuaaliset ero ovat biologispohjaiset.

Naisella on miesten eniten haluama palvelu ja tavara. Biologiaa ei voi älyllistää.

Miehillä taas on ylivoimainen tekninen äly ja fyysinen suorituskyky jota ilman naisen elämästä ei tulisi mitään.

Naiset pettivät vaihtokaupan. Edessä on väistämätön sukupuolten sota. Markkinakriisi.

Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

bmaad kirjoitti...

"Pari huomiota.
Huoltajuuskiistat ovat keskeinen ongelma mm miesten tasa-arvo Ry:llekin ja keskeisin ongelma läpi länsimaiden miesliikkeiden."

Keskeistä on edelleen
vaikuttaa
huoltajuuskiistojen taustalla oleviin mätiin rakenteisiin, esim. vähentämällä avioerojen määrää. Olen ehdottanut jo ainakin kymmenen kertaa, että avioerosta pitäisi tehdä maksullinen toimenpide.

"Lisäksi -katso luontoa, katso ihmistä ja katso ihmisen historiaa. Ja katso kaunistelematta."

Minulla on kokemusta
useammasta naisesta, vuosikausia, ilman toiveajattelua tai mielikuvitusta. Minun ei tarvitse kiinnostua siitä mitä naiset yleensä tekevät. Minä tutkin valioluokan naisprototyyppejä kehityksen mittareina.

"Naisten ja miesten seksuaaliset ero ovat biologispohjaiset."

Niin ovat, mutta ei sillä
lailla kuin monasti väitetään. Jos kanalauma tekee jotain se ei tarkoita, että kaikki perustuu biologiaan.

"Naisella on miesten eniten haluama palvelu ja tavara. Biologiaa ei voi älyllistää."

Naisen kykyä saada mieheltä
vastinetta voidaan lisätä, jolloin antaminen helpottuu.

"Miehillä taas on ylivoimainen tekninen äly ja fyysinen suorituskyky jota ilman naisen elämästä ei tulisi mitään."

Voi elämä mikä väite taas.

"Naiset pettivät vaihtokaupan. Edessä on väistämätön sukupuolten sota. Markkinakriisi. "

Juu, kyllähän tässä kriisiin ollaan menossa lujaa vauhtia. Koko Suomi natisee jo liitoksistaan. Edessä on veronkorotukset.

"Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan."

Ei, vaan anna naisen kasvaa rauhassa ja jätä turhat pillunhimot pois.

tpjs kirjoitti...

bmad: Kiitos. Pidän tarjouksen mielessä. :D

Anonyymi kirjoitti...

"Olen ehdottanut jo ainakin kymmenen kertaa, että avioerosta pitäisi tehdä maksullinen toimenpide."

Mutta onko tämä ollenkaan realistinen ehdotus?

Kääntäenhän ehdotuksesi menee niin, että jos nainen ei saa avioerosta ja sinkkuilusta sellaista taloudellistä hyötyä mitä nyt niin erot vähenevät. Tämä on jo paljon realistisempi vaihtoehto toteuttaa ja tämä käänteinen vaihtoehto liittyy juuri noihin huoltajuuskiista asioihin, sekä verotukseen. Silti senkin toteutuminen vaati valtavia taisteluja tulevaisuudessa.


"Ei, vaan anna naisen kasvaa rauhassa ja jätä turhat pillunhimot pois."

Tämän on kuin työorjan tai profeministi miehen puhetta :)

Luepa Henryn uusin blogi US. Lue myös se vastaus naisen kolmoispalkasta.

bmaad kirjoitti...

"Mutta onko tämä ollenkaan realistinen ehdotus?
Kääntäenhän ehdotuksesi menee niin, että jos nainen ei saa avioerosta ja sinkkuilusta sellaista taloudellistä hyötyä mitä nyt niin erot vähenevät. Tämä on jo paljon realistisempi vaihtoehto toteuttaa ja tämä käänteinen vaihtoehto liittyy juuri noihin huoltajuuskiista asioihin, sekä verotukseen. Silti senkin toteutuminen vaati valtavia taisteluja tulevaisuudessa."

Huoltajuusepätasa-arvosta
puhuminen on muodikasta, mutta suora puuttuminen huutavaan ongelmaan voi olla ristiriitaista jos yhteisön rakenteet ovat äitejä ja naisia suosivia. Mikäli naisten seksuaaliseen valtaankaan ei tohdita puuttua, niin silloin on todennäköisesti nieltävä myös se, että naiset saavat viedä lapsensa ja vieläpä tehdä niille mitä haluaa ilman, että biologiselle isälle jää sananvaltaa.

Minä peräänkuulutan sitä,
että ihmiset on saatava ymmärtämään miten arvokkaasta asiasta on kyse, silloin kun perustetaan perhe ja/tai mennään naimisiin. Ei ole oikeudenmukaista,
että ihmiset saavat jättää kotinsa ja rapauttaa yhteiskuntaa maksamatta korvauksia valtiolle. Erojen kustannukset kustannamme ME verorahojen muodossa. Helpottaisi kummasti, jos voisimme ulosmitata eron ottajan asunnon arvosta puolet valtion "pohjattomaan kassaan". Se pistäisi naiset (varsinkin) miettimään tuota vastuunottamisen merkitystä yleensäkin.

Kyllä ihmisellä tietenkin
pitää olla oikeus valita elääkö hän yksin, vai jonkun kanssa - tai kenen kanssa. Mutta jos mennään virallisesti naimisiin tai hankitaan lapsia, pitäisi siinä vaiheessa olla selvää, että liiton on kestettävä, ja mahdollinen vaihtelunhalu hankitaan sopimalla suhde avoimeksi tai sitten maksetaan ne viulut, jotka sekoilu aiheuttaa.

""Ei, vaan anna naisen kasvaa rauhassa ja jätä turhat pillunhimot pois."

"Tämän on kuin työorjan tai profeministi miehen puhetta :)"

Jos koko ajan naisen korvassa joku sänkiposki roikkuu, että "saisinko pillua" se ei ole hyväksi naisen kehitykselle. Kyllä naisia saa lähestyä, en minä sitä kiellä, mutta antakaa heidän kasvaa ja kehittyä.

Eläköön vapaa, itsenäinen nainen...