torstaina, maaliskuuta 04, 2010

Biologisen isän oikeudet tapetilla

Pula naisjohtajista on vakava viesti

Suomen Ekonomiliitto: Tasa-arvo vaatii naisilta tervettä itsekkyyttä

Kaarina Kailo: Kuntien säästöt ja väkivallan kustannukset

Suomessa on lopultakin saatu alulle toimintaohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi, mm. EU:n huomautusten saattelemana. Viime aikoina on myös alettu käsitellä väitteitä Suomesta Euroopan väkivaltaisimpana ”vaimonhakkaajien” maana. Mm. miesliike on protestoinut kirkon miespäivillä ja mediapaneleissa tätä vastaan, väittäen jopa, että naisjärjestöjen tilastot ovat propagandaa. (Itse asiassa naisjärjestöt tukeutuvat poliisilaitoksen ja eri alojen tutkijoiden tutkimuksiin eivätkä tuota itse tilastoja!). Nuorten naisten väkivalta on kyllä huolestuttavasti nousussa, ja siihen tulee puuttua järeästi. Mutta ei tule myöskään tarkoitushakuisesti viitata tilastoihin, jotka perustuvat vain kuuden ihmisen haastatteluihin, ja johon jotkut miestutkijat perustavat väitteensä naisten ”suuremmasta” väkivallasta.

Blogilöytö: Laasanen Henry

Lasten Oikeuksien Tuki Ry ja Lapsiperheiden Etujärjestö ry tukee Lasten Oikeuksien Tuki ry:n aloitetta muuttaa isyyslakia.

Yhdistyksemme toivoo, että uudessa laissa huomioidaan riittävän yksilöidysti tilanteet, joissa lapsi on vielä niin pieni, että hän ei ole ehtinyt solmia kunnollista suhdetta etävanhempaansa. Lapselle tulisi uudessa laissa taata oikeus tuntea molemmat biologiset vanhempansa lainsäädännön ja viranomaisohjeitten kautta.

Lapsen isällä tulisi äidin ja lapsen itsensä ohella olla oikeus hakea lapsen isyyden selvittämistä ja vahvistamista viranomaisteitse. Vanhempien välirikko lapsen siittämisen jälkeen ei saisi vaikuttaa siihen, saadaanko lapsen biologinen isyys vahvistettua vai ei.

Väitös: Vähäinen koulutus lisää itsemurhariskiä ...itsemurhista ja vähäisestä koulutuksesta kärsivä sukupuoli oli...

38 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"väittäen jopa, että naisjärjestöjen tilastot ovat propagandaa. (Itse asiassa naisjärjestöt tukeutuvat poliisilaitoksen ja eri alojen tutkijoiden tutkimuksiin eivätkä tuota itse tilastoja!)"

Naisjärjestöt, naistutkimus ja tasa-arvoviranomaiset muodostavat tasa-arvon tielle hyvä sisko-verkoston. UTH yms. ovat puhdasta propagandaa.

"Mutta ei tule myöskään tarkoitushakuisesti viitata tilastoihin, jotka perustuvat vain kuuden ihmisen haastatteluihin, ja johon jotkut miestutkijat perustavat väitteensä naisten ”suuremmasta” väkivallasta."

Mitä ihmettä? Tilastot kertovat mm. sen, että naiset syyllistyvät törkeään perheväkivaltaan miehiä useammin.

Jorma kirjoitti...

"Pula naisjohtajista on vakava viesti"

Missä ovat tasa-arvoyksikön ja TANE:n miesjohtajat, työntekijät tai asiantuntijat?

Anonyymi kirjoitti...

IL: "Yritysten ei myöskään pidä uskotella itselleen tai muille, että naiset eivät halua vastuutehtäviin. Monet haluavat, jotkut ehkä eivät."

Aha, tuskallisen aivotyön tuloksena pääkirjoitustoimittaja on päätynyt tulokseen, jonka mukaan saattaa olla joku nainen, joka ei halua johtaa firmaa. Luultavasti siis ei ole, mutta noin niinku teoreettisesti voi sellaisen kuvitella.

Lukemattomat tutkimukset, joiden mukaan naiset nimenomaan keskimääräisesti haluavat selvästi miehiä harvemmin johtaa, pitää Iltalehden huomisen pääkirjoituksen mukaan polttaa.

Sopiiko IL:n logiikkaa soveltaa laajemminkin?

"Yritysten ei myöskään pidä uskotella itselleen tai muille, että naiset eivät halua viemärityöntekijöiksi. Monet haluavat, jotkut ehkä eivät."

"Työnantajien ei myöskään pidä uskotella itselleen tai muille, että miehet eivät halua opettajiksi. Monet haluavat, jotkut ehkä eivät."

Muuten olen kyllä sitä mieltä, että monilla aloilla kannattaisi hankkia naisia hallituksin. Vähittäiskauppa nyt ainakin on ilmiselvä esimerkki ja siellä naisia jo onkin. Sen sijaan on vaikea uskoa, että naiseus toisi johonkin paperi- tai koneteollisuus hallitukseen mitään merkittävää lisäarvoa. Jos toisi, kyllä naisia siellä jo olisi.

Jorma kirjoitti...

"Sen sijaan on vaikea uskoa, että naiseus toisi johonkin paperi- tai koneteollisuus hallitukseen mitään merkittävää lisäarvoa. Jos toisi, kyllä naisia siellä jo olisi."

Aivan. Kai ne omistajat pyrkivät mahdollisimman hyvään tulokseen. Koska kyse on heidän rahoistaan, niin eikö heillä tule olla oikeus päättää, miten niitä hoidetaan ja kuka niitä hoitaa?

Ville kirjoitti...

"Kaarina Kailo: Mutta ei tule myöskään tarkoitushakuisesti viitata tilastoihin, jotka perustuvat vain kuuden ihmisen haastatteluihin, ja johon jotkut miestutkijat perustavat väitteensä naisten ”suuremmasta” väkivallasta."

Höhö, nyt taisi osua naisliikkeen omaan nilkkaan ja pahasti. Entäs se kirjoituskilpailun perusteella väkivallasta tehty väitös(?) ja surullisenkuuluisat UTH:t yms., joista varsinkin jälkimmäisen "tuloksiin" on nojattu vuosikaudet.

mies.asia kirjoitti...

Kaarina Kailo, entinen naistutkimuksen professori, antaa jälleen lisää näyttöä tutkimusalansa laadusta.

Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä miestutkijat ovat Kailon mukaan viitanneet "kuuden henkilön haastatteluihin". Kuulostaa enemmänkin normaalilta kvalitatiiviselta naistutkimukselta, josta Kailolla varmasti on kokemusta.

Tuokin päätynee sitaatteihin muiden Kailon lausahdusten jatkoksi.

-- http://mies.asia/

Anonyymi kirjoitti...

"Kaarina Kailo, entinen naistutkimuksen professori"

Heh, ajattelin -- tai päätin ajatella -- että kyseessä on joku kokematon tyttönen, joka on viattomuuttaan seonnut feministisiin valheisiin. Siksi kirjoitin:

Ikävä kyllä, et tiedä lainkaan, mistä puhut. Se ei luultavasti ole oma vikasi, olet vain joutunut monen muun tapaan feministisen vedätyksen uhriksi. Lisää vedätyksestä voi lukea: Salmi, Venla: Kohti monimuotoista parisuhdeväkivaltatutkimusta.

http://www.scribd.com/Venla-Salmi-Kohti-Monimuotoista-Oikeus-2009/d/27263007

Väkivallan yleisyyttä ja jakautumista eri ryhmien välillä on vaikea tutkia. Todennäköisimmin oikean tuloksen antavat ns. meta-anlyysit, joissa tehdään yhteenvetoja useista, jopa sadoista tai tuhansista tutkimuksista. Perheväkivallasta sellaisia on tehty kansainvälisesti ainakin kaksi. Niiden mukaan miehet ja naiset ovat lähisuhteissa suurin piirtein yhtä väkivaltaisia. ( Following is the Abstract of Dr. Archer’s scholarly and widely-reported investigation, which reveals the following:
1. Women were slightly more likely than men to use physical aggression, especially among younger women.)

Sen lisäksi on useampikin tutkimus (mm. Ruotsista), jonka mukaan naiset aloittavat väkivallan miehiä useammin.

Suomalaistenkin tutkimusten mukaan (jos ohitetaan tarkoitushakuiset feministitutkimukset) väkivalta myös jakautuu suhteellisen tasaisesi sukupuolten kesken. Esimerkiksi tasa-arvobarometrin mukaan kaksinkertainen määrä miehistä pelkää väkivaltaa kotona naisiin verrattuna.

Väitteet suomalaisen perheväkivallan poikkeuksellisesta yleisyydestä ovat myös feministivedätystä ja suomalaisen miehen häpäisyä. Perheväkivaltaa luotettavasti vertailevia kansainvälisiä tutkimuksia ei ole olemassa. Yleistä väkivaltaa vertailevien EU-tutkimusten mukaan Suomi kuitenkin kuuluu Euroopan vähemmän väkivaltaisiin maihin. Siksi perheväkivaltakaan ei voi olla kovin yleistä. Korkeahkot (ei kuitenkaan lähelläkään Euroopan korkeimmat) henkirikos määrät eivät tutkijoiden mukaan kerro perheväkivallan yleisyydestä.

Tiedän, että et voi muuttaa maailmankuvaasi näiden faktojen perusteella. Toivottavasti kuitenkin ne jäävät kolkuttamaan omatuntoasi etkä enää kirjoita yhtä perättömästi kuin nyt.

(Yleensä feminsitit ovat erittäin innokkaita sensuroijia, joten en ylläty, jos tämä viesti katoaa jälkiä jättämättä.)
Jukka Lampinen kirjoitti 04.03.2010 - 11:53
Kaarina, kirjoitat näin: "... ei tule myöskään tarkoitushakuisesti viitata tilastoihin, jotka perustuvat vain kuuden ihmisen haastatteluihin, ja johon jotkut miestutkijat perustavat väitteensä naisten ”suuremmasta” väkivallasta."

Yritän seurata Suomessa käytävää väkivaltakeskustelua mahdollisimman laajasti, mutta tällaiset "kuuden ihmisen haastattelut" ja niiden varaan rakentuvat näkemykset joistain suomalaisen väkivallan ilmenemismuodoista eivät tunnu tutuilta.

Mihin mahdat Kaarina ilmaisullasi viitata?

Anonyymi kirjoitti...

IS: Asemiehet kidnappasivat 6-vuotiaan brittipojan Pakistanissa
Torstai 4.3.2010 klo 11.54

Aseilla uhkailleet miehet veivät pikkupojan vanhempiensa silmien edestä Pakistanissa torstaina.

Iso-Britanniasta Pakistaniin muuttanut Saeedin perhe kertoo Sky News -uutiskanavalle kidnappaajien vaativan 6-vuotiaasta Sahil Saeedista yli 100 000 euron lunnaita.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun asein ja käsigranaatein varustautuneet miehet tunkeutuivat Jhelumin kaupungissa sijaitsevaan taloon. Miehet pitivät perhettä vankinaan usean tunnin ajan, ennen kun he karkasivat paikalta poika mukanaan.

Iso-Britannian Oldhamista kotoisin oleva perhe sai vain muutaman tunnin aikaa kerätä lunnasrahat kokoon.

Rahojen hankkiminen näyttää täysin toivottomalta, koska ryöstäjät veivät vierailunsa aikana talosta kaiken arvokkaan. Pakistanin viranomaiset selvittävät tapausta.

Kasvava työttömyys ja vaikea taloustilanne ovat viime vuosina lisänneet rikollisuutta ja väkivallantekoja Pakistanissa.

Homo kirjoitti...

Rahan tuhlaaminen narttuihin syytä laittaa kuriin, sillä tällainen voi olla edessä:

Puttosen painajainen: Suomi on uusi Kreikka

AR kirjoitti...

Kailon blogissa peräänkuulutettiin Suomelle esikuvaksi yhteisöjä, joista väkivalta on kokonaan kitketty pois. Entisenä historianopiskelijana jätin KK:lle pyynnön muutamista esimerkeistä ja jään odottamaan mielenkiinnolla.

asdfg kirjoitti...

Suomessa taitaa olla enemmän naisjohtajien puutteesta huolestuneita tutkijoita kuin naisjohtajia. Miksiköhän?

On todella vaikea kuvitella, että uskooko joku ihan tosissaan siihen, että naisenemmistön yliopistoissa pitäisi automaattisesti johtaa naisten määrän lisääntymiseen yritysjohdoissa. Kyllä varmaan paperiteollisuuskin olisi pärjännyt ihan hiivatin paljon paremmin, jos johtokunnassa olisi pari sosiologia, kirjallisuustieteilijää, historiantutkijaa ja filosofia.

En mitenkään pyri vähättelemään (ainakaan kaikkia) em. aloja, mutta ainakaan omalla humanistisella koulutuksellani ei ole eikä pitäisikään olla mitään asiaa yritysjohdon tehtäviin.

Jorma kirjoitti...

"mutta ainakaan omalla humanistisella koulutuksellani ei ole eikä pitäisikään olla mitään asiaa yritysjohdon tehtäviin."

Voi kai sitä humanistikin olla businessmies tai nainen. Koulutuksesta huolimatta, ei sen ansiosta. Ainakin teoriassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Puttosen mielestä Suomen teollisuudella on rakenneongelman lisäksi sijaintiongelma.

- Meillä ei ole nähtävissä uusia kasvun eväitä. Tätä ei tunnuta tiedostavan ja hintalappu tulee kymmenen vuoden sisällä maksettavaksi.

Toinen vakava asia Suomelle on ikärakenne. Puttonen laskee, että ikääntymisen Suomelle aiheuttamat kustannukset ovat jopa kymmenen kertaa isommat kuin finanssikriisillä.

- Vuonna 2020 Suomen ikärakenne on Euroopan epäedullisin, Puttonen sanoo."

(ja pidämme siis jo nyt talouttamme pystyssä velkarahalla, eli tilanne olisi nytkin kestämätön pitkässä juoksussa. Kerrotaanpa se kymmenellä ;-)

-

Siihen vielä päälle hoitajien itselleen kiristämät 24% ME palkankorotukset, jotka ovat nyt levinneet koko julkiselle sektorille ja jo muillekin aloille, sekä esim järkyttävät määrät ennenaikaisia työkyvyttömyyseläkkeitä per vuosi (n 25 000/v) ja kasvaneesta alkoholin kulutuksesta tulevat haitat, jotka alkavat tulla näkyviin vasta viiveellä.

Kyllä se feministienkin hymy alkaa muutaman vuoden päästä hyytymään ;-)

asdfg kirjoitti...

Jorma: "Voi kai sitä humanistikin olla businessmies tai nainen."

Juu, toki voi, ja moni tietenkin onkin. Yksin humanistinen tutkinto ei kuitenkaan vielä pörssiyhtiön hallitukseen pätevöitä. Mitään muuta en halunnut antaa ymmärtää.

Kyllähän noita kansakoulujohtajiakin taitaa vielä siellä täällä sinnitellä. Ihan samahan se on miten ne taitonsa hankkii, kunhan hankkii.

Yleisesti sanoen olen kuitenkin huomannut, että osalla ihan tavallisista tusinamaistereista on ihan kauheat luulot siitä, kuinka hohdokasta työtä he tulevat elämässään tekemään.

asdfg kirjoitti...

IT-alallahan taitaa vielä nykyäänkin olla noita nuorehkoja ylioppilas/toimitusjohtaja -tyyppejä, mutta kyse taitaa yleensä olla itse perustetusta yrityksestä.

Jorma kirjoitti...

"Kyllä se feministienkin hymy alkaa muutaman vuoden päästä hyytymään ;-)´"

Pelkään pahoin, etteivät feministit tule olemaan ainoita kärsijöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon samaa.

Kolmas nainen kirjoitti...

Minä odotan mielenkiinnolla niitä perusteluja, joilla vielä tullaan osoittamaan, kuinka feminismin aiheuttama pahoinvointiyhteiskunta 10 vuoden päästä onnistutaan kääntämään miesten syyksi.

"Yhyy-yhyy... Se on teidän vika, miksi ette pitäneet meitä nyrkin ja hellan välissä vaan päästitte huseeraamaan? Kärsikää nyt nahoissanne..."

Anonyymi kirjoitti...

Psychology Today: Everything You Need to Know About Domestic Violence But Were Afraid to Ask

Many feminist scholars and policy makers have asserted that when approaching domestic violence, these now well-established research findings should be overlooked, repressed, or disbelieved. Perhaps even more disturbing is the public's ignorance of the changing and more nuanced reality of domestic violence.

Inside the Heart of Marital Violence

"This much I will tell you," one of its proprietors, psychologist Neil Jacobson, Ph.D., had said conspiratorially months before, "anger has nothing to do with it." He was talking about domestic violence—specifically, the latest "hard" evidence from this laboratory, where he is recording every physiologic flicker of violently distressed couples as they light into topics that, at other times and places, generally lead to blows.

In the scheme of things, this is not a politically correct thing to do (focusing on the couple relationship is seen by some as implying that women somehow collaborate in their own abuse). It is possibly even a dangerous thing to do. But it appears to contradict the little anyone really knows about spouse abuse—that anger is to batterers what acrylics are to painters.

Heiskala kirjoitti...

Katariina Kailo,

Onhan se sullekin tosi kätevää, kun jo valtion tukema virallinen tutkimus (naistutkimus ja sen rönsyt muualla) on varta vasten sinunlaisten hörhöjen käyttöön rakennettua propagandaa. Ja onhan se sullekin tosi kätevää, kun media on täynnä kaikki puolueettoman tiedonvälityksen periaatteet hylännyttä "taistelevaa rekkakuskia". Ja onhan se sullekin tosi kätevää, kun pressa on yksi noista vääristelyyn pyrkivistä hylkiöistä.

eikö vain olekin,
ah so

Anonyymi kirjoitti...

Joku aika sitten skottinaistutkija väitti, että "Women three times more likely to be arrested for domestic violence".

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/08/marianne-hester-tutkii.html

Tässä siis sitä kunnollista PV-tutkimusta (PV on DV:n käännös), vai mitä Kaarina Kallio. Sen tunnistaa siitä, että heti haistaa palanneen käryn. Pää täytyy olla aika pahasti feminismistä sekaisin, että kuvittelee poliisien suosivan miehiä väkivaltatilanteissa.

Kyseessä onkin esimerkki siitä, miten tutkimusta kuuluu manipuloida, jos maailma ei sellaisenaan tyydytä. Ei, tilastoja ei kuulu väärentää tai laskutoimituksia vääntää haluamaansa suuntaan. Sen sijaan tilastoista pitää ottaa irti vain sopivat osat ja unohtaa kaikki kriittisyys.

Täällä on hiukan kiemuraisesti selostettu, miten temppu tehdään:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/sep/06/domestic-violence-police-male-victims

Ei siis mitään räväkkää vaan vain lähdekritiikin täydellistä puuttumista. Sitä taas ei huomaa, jos ei perehdy todella syvällisesti taustalla olevaan aineistoon. Naistutkijahan ei halua tässä auttaa vaan vaikenee visusti metodologisista ongelmista.

Henry Laasanen kirjoitti...

Onkohan Kailo muistellut vahingossa tätä:
http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Paikalliset-kumppanit/Love-ry/Lapin-yliopiston-opiskelija-kertoo-opinnaytetyonsa-edistymisesta

"Lapin yliopiston opiskelijan Mari Karttusen pro gradu -tutkielma koskee parisuhdeväkivallan ilmiötä. Läheisinä käsitteinä on perheväkivalta, lähisuhdeväkivalta ja naisiin kohdistuva väkivalta.

Mari Karttusen tutkimusongelma kohdistuu naisten kokemuksiin väkivallasta. Kokemukset luovat merkityksiä, miten väkivalta on vaikuttanut naiseen ja hänen elämäänsä. Tutkimuksen aineistonkeruu on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe suoritettiin syyslukukaudella 2009. Se tapahtui keräämällä Mun stoori –kirjoitelmia. Tutkimukseen osallistuvat naiset kirjoittivat kokemuksiaan parisuhdeväkivallasta."

Anonyymi kirjoitti...

"Minä odotan mielenkiinnolla niitä perusteluja, joilla vielä tullaan osoittamaan, kuinka feminismin aiheuttama pahoinvointiyhteiskunta 10 vuoden päästä onnistutaan kääntämään miesten syyksi."

-

Mielestäni sitä tehdään jo nyt lujaa vauhtia.

Toinen laaja tranferenssi/kohteen siirto on työolot -vaikka tosiasiana työviikkomme on maailman historian lyhyin, työolot ennennäkemättömän hyvät ja palkka työstä/ostovoima ennennäkemätön. Kuninkaallakaan ei ollut vielä muutama vuosikymmen sitten mikroja, kännyköitä ja lentomatkoja etelän aurinkoon.

Sitä vastoin feminismin aikaan saannosten takia sekä lapsuuden perheet, että aikuisuuden perheet ovat ennennäkemättömän riekaleina -ja tietenkin silloin myös ihmiset.

Heiskala kirjoitti...

Näitä "Mun stoori –kirjoitelmia" - kirjoituskilpailuja naisille - joista on sitten tehty väitöskirjoja naistutkimuksen (nyk. osin "sukupuolentutkimuksen"..) parissa, tuntuu riittävän loputtomiin.

Niinpä suomalaista lainsäädäntöä ollaankin sitten lopulta oltu toteuttamassa tällaisten "Mun stoori"- kirjoitelmiin perustuvan tutkimuksen pohjalta. Viime päivien teemaani liittyen, nehän muistuttavat Akateemiselta tasoltaan koko lailla tätä stooria:lainaus / Miessakkien edesmennyt keskustelupalsta:Pasi Malmi
Jätkä

Lähetetty: Tor Maa 09, 2006 11:49 am

Viestin aihe:

Ovatko suomalaiset feministit miesvihamielisiä?Olen tekemässä parhaillaan kysely- ja haastattelututkimusta siitä, esiintyykö suomalaisten naistutkijoiden ja feministien keskuudessa miesvihamielisiä tai naisten ”yletöntä suosimista” ja miesten positiivista syrjintää kannattavia asenteita.

Tutkimus kohdistettiin naistutkimus@uta.fi-sähköpostilistan jäsenille. Kysymykset jakautuivat seuraaviin osioihin: 1) Naisen asema yhteiskunnassa, 2) Millaisia miehet ovat, 3) Miesten velvollisuudet, 4) Millaisia naiset ovat, 5) Naisten velvollisuudet, 6) Tasa-arvon edistämiskeinot.

Toistaiseksi kertyneiden vastausten valossa tilanne näyttää seuraavalta:

1. Tietoista miesvihamielisyyttä tai miehiin kohdistuvaa demonisointia ei esiinny lainkaan.

2. Mieskielteisiä stereotyyppejä sekä miehiä vähättelevää tai halventavaa essentialismia ei esiinny lainkaan.

3. Naisia suosivat kaksoisstandardit eivät saa lähes ollenkaan kannatusta eikä miehiltä vaadita naisia suosivaa romantiikkaa tai herrasmiesmäisyyttä. Ainoa pienenpieni ero on se, että vastaajat kokivat naisen orgasmin hieman merkittävämmäksi onnistuneen heteroseksin tunnusmerkiksi kuin miehen orgasmin.

4. Heterokielteinen separatismi ja laittomuuksiin yllyttävät vallankumoukselliset aatteet eivät nauti kannatusta vastaajien keskuudessa.

Päin vastoin, vastaajat olivat erittäin miesmyönteisiä mm. seuraavissa kysymyksissä:

1. Miehiin kohdistuva huoltajuussyrjintä katsottiin vakavaksi asiaksi olettaen, että huoltajuusoikeudenkäynneissä ilmenee vieläkin selittämätöntä naisia suosivaa tilastollista vinoutumaa.

2. Vain miehiä koskeva asevelvollisuus katsottiin yksimielisesti miehiin kohdistuvaksi syrjinnäksi.

3. Sukupuolirooleja kannatettiin lähes yksimieliesti uudistettaviksi mm. siten, että mm. puunkaato, halonhakkuu, ulkovessan tyhjennys, laiturien ja veneiden vesille lasku sekä muut kesämökin perinteiset miesten työt pitäisi jakaa tasan miesten ja naisten kesken.

4. Vastaajien mukaan naisten tulisi ymmärtää, että miehiin kohdistuva väkivalta on aina ihmisoikeusrikos.

5. Viranomaisten harjoittamaan positiiviseen syrjintään suhtauduttiin kielteisesti.

6. Vastaajat eivät olleet sitä mieltä, että miesten tulisi tuntea kollektiivista syyllistyyttä omasta etuoikeutetusta asemastaan suhteessa naisiin.

7. Miehiin kohdistuvasta syrjinnästä puhumista ei pidetty vastaajien keskuudessa nahjusmaisena valittamisena eikä antifeministisenä propagandana.

Tältä pohjalta katsoen voisi arvella, että miesaktivistien ja suomalaisten feministien välille olisi helppo muodostaa puheyhteys tai jopa suoranainen yhteistyösuhde.

Kysely paljasti kuitenkin myös muutamia kohtia, joissa feministien ajatukset eroavat miesaktivistien näkemyksistä. Näitä ei kuitenkaan ole tarkoitus tuoda julkisuuteen ennen kuin kysely valmistuu kokonaisuudessaan. ”


etsillee,
a

Heiskala kirjoitti...

Edelliseen liittyen vielä kysymys Henrylle:

Oletko ihan vakavissasi kun kerta toisensa jälkeen esität, että Pasi olisi parasta mitä yhdistyksenne pystyy keskusteluihin heittämään?

a

Anonyymi kirjoitti...

"Päin vastoin, vastaajat olivat erittäin miesmyönteisiä."

Mies.asia sivun uusi sitaatit osasto on muuten ihan mielenkiintoista luettavaa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kodin kuvalehdestä löytyy lisää Moilas-kommentteja:

"Miesasiamies Henry Laasanen puolestaan filosofoi, että miehille kuuluu naisia parempi palkka, koska naiset käyttävät seksuaalista valtaa.
- Hah sitä logiikkaa, Anne Moilanen hekottaa villisikojen karjahteluille."

Hauskasti toimittajan mielestä "sika" ei enää ollut riittävän halventava.

Anonyymi kirjoitti...

Näin viettelet miehen: Hymyile 35 kertaa tunnissa

Voi tuskaa! Intialaismies selvisi hengissä kolmen viikon erektiosta

Ville kirjoitti...

Seksihullu naispoliisi hävisi kiistan potkuistaan

- Olen 19-vuotias tyttö, mikä sinua vaivaa, Parfrey ihmetteli miehen vastahakoisuutta.

Kävi tyttöselle kylmät kun fiksut miehet eivät langenneet ja nyt taitaa hieman kiukuttaa. Miesten olisi pitänyt viedä tyttö oikeuteen seksuaalisestä häirinnästä.

Kun naamakin on tiedossa, ei varmasti ole helppo saada töitä. No, itsepä tiensä valitsi.

Anonyymi kirjoitti...

"No, itsepä tiensä valitsi."

Kylläpä on ollut huumorintajuttomia työkavereita.

Anonyymi kirjoitti...

"Kylläpä on ollut huumorintajuttomia työkavereita."

Siis jos miehet eivät siedä naisten suorittamaa seksuaalista häirintää työpaikoillaan, ovat nämä huumorintajuttomia, mutta jos miehet toimivat samoin ovat he rikollisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ja minä kun luulin että miehet ovat milloin tahansa valmiita pieneen seikkailuun.

Täällä kirjoittavat miehet kannustavat naisia aloitteellisuuteen.

Tosipaikan tullen meneekin sitten pupu pöksyyn.

bmaad kirjoitti...

"Täällä kirjoittavat miehet kannustavat naisia aloitteellisuuteen."

Eivät tietääkseni kaikki.

Minä edelleen kannustan avoimen
luonteen omaavia naisia aloitteellisuuteen ja lähestymään ujoja vastakappaleitaan, sekä:

-Kieltäytymään ylimenevästä herrasmieskohtelusta. Älä antaudu vanhanaikaiseen keskusteluun, jossa naiseuttasi ja kykyjäsi aliarvioidaan jonkun "vanhan koulun äijän" toimesta.

-Pyrkimään järjenkäytön tasa-arvoon, tasavertainen älynkäyttö tietää myös tasavertaista asemaa palkkauksessa, vastuunhoitoa, ja naisen objektiarvon vähentymistä. Pistä ystävättäresi tutisemaan viisaudellasi ja näytä miten naisen kuuluu toimia.

Kannattaa tehdä irtiotto muista naisista ("kanalaumasta") ja ryhtyä naiseksi, joka ei halua olla
muiden talutettavissa. Hanki itsepuolustustaidot, käsiraudat ja kaasusumutin ja lupa siihen.

Olet täysin oikealla polulla, mutta
huolehdi kuitenkin siitä, että motiivisi ovat riittävän anarkistiset ja yhteiskuntaa mullistavat.
Älä tarjoakaan pelkkää seikkailua, vaan ole valmis taistelemaan miehen rinnalla, tutustumaan mieheen ja silti tinkimättä yhtään omasta arvovallastasi. Ellei hän tähän suostu, vika on todellakin
miehessä. Jos tarjoat vain jotain puolivillaista, ei siihen kannata pitkäänkään puutteessa olleen välttämättä suostua.

Moni on pettynyt. Moni
nainen on hävinnyt taistelunsa ja palannut kanalaumaan. SINÄ VOIT OLLA ENSIMMÄINEN NAINEN KOTIKAUPUNGISSASI, JOKA ANTAA
PARKKIINTUNEILLE SUKUPUOLIKÄSITYKSILLE KYYTIÄ.
NÄYTÄ AKULIINALLE JA MUILLE FEMINISTEILLE, ETTÄ TÄÄLLÄ ON NAISEN TODELLINEN ITSENÄISYYS JA TAISTELU VAPAUDESTA.


OLE ANONYYMIEN ANONYYMI.

Sitten kun teitä on tarpeeksi ei ole enää mitään tehtävissä
ja evoluutiobiologia siirtyy museoon "vanhan koulun äijien" päänmaneoksi.

Miehet joutuvat unohtamaan sosiaaliset urotekoihinsa ja siirtymään yksinkertaisten elämäntaitojen opetteluun, kun kaltaisesti naiset näyttävät mallia
ja jaksavat lunastaa oikeutensa järjenkäyttöön. Se voi kestää vähän aikaa, älä ota paineita. Lopulta ymmärrät miestä paremmin, kuin kukaan ystävättäresi, ja olet silti nainen.

TV kirjoitti...

Loistava kirjoitus bmadilta.

Anonyymi kirjoitti...

"Oletko ihan vakavissasi kun kerta toisensa jälkeen esität, että Pasi olisi parasta mitä yhdistyksenne pystyy keskusteluihin heittämään?"

Varmasti Henkka on vakavissaan. Malmihan on ulkoisesti oikein prototyyppi siitä sakista joka täällä ajaa näitä asioita. Pieni, hintelä ja no..miten sen nyt kauniisti sanoisi. Pelokas naisten suhteen.Muistuttaa hiirtä. Eihän sitä tiedä jos vaikka iso paha nainen tulee ja pahoinpitelee tai jotain. Voi hyvänen aika sentään teitä.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten se että miksi pojat hyväksyivät tyttöjen tekemän väkivallan Irc galleriassa tehdyssä kyselyssä. Johtunee ihan siitä että pojat eivät koe tyttöjä vaarallisiksi ja ihan aiheesta.(joten läpsimistä on hankala ottaa vakavasti ja se on helppo siksi hyväksyä pinnallisena kun asiaa tarkastelee pinnallisesti.) Tytöt taasen sitä vastoin varmasti kokevat pojat vaarallisemmiksi vastaavassa tilanteessa ihan jo fyysisten seikkojen takia.

bmaad kirjoitti...

Läpsiminen menee helposti lokeroon "orastava sadomasokismi". Mutta homma toimii toisaalta myös niin, että naiset nauttivat siitä kun joutuvat sairaalaan miesten pahoinpideltyä heitä. Onhan se kuitenkin kivempi, että poikaystävä on vanttera kriminaali, kuin joku hintelä lukutoukka.

Pariutumispreferenssejä on muutettava. Ei uusia turvakoteja, eikä sadomasokimia kriminalisoivia lakeja, ei mutakaan turhia lakeja.

Mutta väkivaltaista naista voi joutua oikeasti pelkäämään. Voi hyökätä esim. nukkuessa. Eli riski on ja ei kaikki naiset hinteliä ole. Toiset osaavat lukottaa, heittää ja kaataa. :)

bmaad kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.