maanantaina, maaliskuuta 01, 2010

Tasa-arvon illuusio

Työnantajan vastuuttaminen ja syrjintä työhönotossa ja Kampaamoyrittäjän kustannustaakka

The Equality Illusion: The Truth About Women and Men Today

Today it is widely believed that women and men have achieved equality. This, quite simply, is an illusion.

- Women working in the UK earn on average 23% less than men.
- Two-thirds of the world s illiterate people are women.
- The conviction rate for rape is only 6.5% in the UK.
- 1.5 million people in the UK have an eating disorder 90% of them women.
- During the 1990s the number of men paying for sex acts in the UK doubled.
- One in four women living in the UK will experience violence at the hands of a current or former partner.

Tutkimus: Uskolliset miehet ovat pettäjiä älykkäämpiä

Herrasmies auttaa aina naista hädässä (2009)

Osaamista huoltajuuskiistoihin odotettavissa

45 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"During the 1990s the number of men paying for sex acts in the UK doubled."

Eihän tämä ole mikään tasa-arvo-ongelma. Ellei sitten pidetä uhreina maksamaan joutuneita miehiä.

mies.asia kirjoitti...

Valitettavaa, että useimmat julkisuudessa päättymättömästi käsitellyt naisten tasa-arvo-ongelmat ovat joko harhaanjohtavasti muotoiltuja tai sitten niiden esittäjät ampuvat todella pahasti yli.

"- Women working in the UK earn on average 23% less than men."

Otaksuttavasti tilanne on sama kuin Suomessa: naiset valitsevat huonommin palkattuja mukavampia töitä (ja vähemmän vaarallisia, raskaita jne.) ja tekevät vähemmän työtunteja.

Naisten ei edes tarvitse valita työpaikkojansa palkan perusteella, vaan he voivat keskittyä mukavuuteen, senkin takia että he saavat tuloja miehiltään ja tulonsiirtoja valtiolta.

"- Two-thirds of the world s illiterate people are women."

Tämä on todellinen ongelma, mutta länsimaiden ja muun maailman ongelmat ovat muutenkin täysin eri suuruusluokkaa.

Näiden yhdistäminen tuntuu tarkoitushakuiselta.

"- The conviction rate for rape is only 6.5% in the UK."

Tietämättä maan tilanteesta tästä on vaikea sanoa mitään, mutta Suomessa kaikki fyysinen väkivalta on suhteellisen kevyesti rangaistua. Häkki voidaan pistää heilumaan aikaisempaa useammin ja vähäisemmällä tai olemattomalla näytöllä, mutta sillä on seurauksensa.

"- 1.5 million people in the UK have an eating disorder 90% of them women."

Kuulostaa kovin suurelta luvulta, mitenköhän syömishäiriö on määritelty.

Laihdutuskuurit ovat yleinen naisvaltainen ilmiö, joka saattaa muuttua ongelmalliseksi jossakin vaiheessa.

"- During the 1990s the number of men paying for sex acts in the UK doubled."

Miksi tämä on ongelma naisille, eikö se ole lähinnä miesten riistoa? (Osaan tosin antaa vastauksen: kilpailu.) Jos ja kun maksullinen seksi on sallittua, se on (hyvin palkattua) työtä siinä missä muukin. Kuten Anna Kontula toteaa, suurin ongelma työntekijöille on sosiaalinen stigma.

"- One in four women living in the UK will experience violence at the hands of a current or former partner."

Luultavasti tämä 25 %:n luku on jostain UTH:n tapaisesta tutkimuksesta, jossa väkivalta saattaa merkitä uhkan kokemista.

Tunnettuahan on myös se, että monet naiset valitsevat jännittäviä, vaarallisia ja väkivaltaisia miehiä, joten yksi tällainen mies voi kierrättää suuren joukon halukkaita naisia.

"Banyard believes that we are living in a "culture of hypermasculinity"

Banyard varmasti vitsailee?

"When an Australian academic called Dr Michael Flood tells her, casually, that "rape can be a way for men to bond", as though it were just another macho pastime, like football"

Luultavasti myös esimerkiksi joukkoitsemurha voi olla "miehille" "tapa sitoutua." Eri asia on sen yleisyys.

-- http://mies.asia/

mies.asia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
mies.asia kirjoitti...

Elina Kirssi: "Herrasmiehet ovat kuolleet sukupuuttoon. Tai ainakaan heitä ei asu Suomessa. - - KUN NAINEN on vaikeuksissa, on suorastaan miehinen velvollisuus auttaa."

Henkilökohtaisesti en auta tuntemattomia naisia yhtään sen enempää kuin miehiäkään, vaan harrastan tasa-arvoa.

Suosittelisin myös Elinalle STM:n mainostamien sukupuolisilmälasien käyttöönottoa.

-- -- http://mies.asia/

MikkoAP kirjoitti...

Jopas oli typerä kolumni Kirssiltä. Kuvan perusteella hän on ilmeisen nätti nuori nainen, joten on varmasti tottunut saamaan huomiota miehiltä. Ja sitten erehtynyt luulemaan olevansa oikeutettu miesten huomioon! Ei tosiaan näytä ymmärtävän, etteivät miehet ole todellakaan hänelle mitään velkaa.

Ehkä Elina oppi vähän kohtuutta ja realismia sitten, kun ikää ja kiloja on karttunut, eikä miehiltä saadut huomionosoitukset ole enää itsestäänselvyys.

Anonyymi kirjoitti...

Erehdyin kerran pankkiin mennessäni pitämään ovea auki takanani tulleelle nuorelle naiselle. "Saan mä kai vittu ton oven auki ittekki", kaunotar sähähti. Sen jälkeen en ole paljon ovia aukoillut muille kuin vaimolleni. Jos nyt sitten herrasmiehet kuolee sukupuuttoon niin voi voi.

Anonyymi kirjoitti...

Missä on herrasmiehet nykyaikana? No missä ovat ladyn näköiset vaimot, jotka seisovat miestensä rinnalla myös vastoinkäymisissä, eivätkä ota eroja miehistään?

Anonyymi kirjoitti...

Herrasmiehet varmaan ovat juosseet lopullisesti piiloon kohdatessaan noita kaduilla jyrääviä, kuikkuisen näköisiä, lyhyt tukkaisia, ja meikkaamattomia telaketjutarjoja.

Jape kirjoitti...

Elina Kirssi: "KUN NAINEN on vaikeuksissa, on suorastaan miehinen velvollisuus auttaa."

Eikä ole. Miehillä on jo niin paljon velvollisuuksia, että ei sitä aikaa riitä epäkiitollisten naisten auttamiseen loputtomasti.

Elina Kirssi: "teknisissä ongelmissa apu varmasti kelpaisi naiselle kuin naiselle."

Ilmainen apu kelpaa naiselle aina. Siinä voi säästää merkittäviä rahasummia.

Elina Kirssi: "Ehkä miehet olettavat modernin naisen olevan niin itsenäinen, että hän vaihtaa itse tottuneesti autonrenkaat ja lamput."

Ei miehet mitään oleta, vaan naiset itse sanovat olevansa moderneja ja että osaavat tehdä asiat yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin miehet. Sitten kun tulee se tosi paikka eteen, jossa se naisen osaaminen pitäisi näyttää toteen, huudetaankin miehiä apuun ja samalla moititaan ja haukutaan heitä.

Elina Kirssi: "Auttamisesta olisi kuitenkin varmasti hyötyä myös miehelle itselleen, sillä kiitollisuudenvelassa oleva nainen on verraton."

Mitä hyötyä? Miten sinä, Elina, olit valmistautunut tekemään kiitollisuutesi osoittamiseksi käytännössä? Kiitollisuudenvelka on ihan yhtä tyhjän kanssa. Velat pitäisi myös maksaa, mutta se tuppaa useilta naisilta unohtumaan.

Jorma kirjoitti...

12.3. NAISIIN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN ESTÄMINEN - PANEELIKESKUSTELU´

"Naisiin kohdistuva väkivalta on yleinen ihmisoikeusongelma sekä EU:ssa että muualla maailmassa. EU:n puheenjohtajavaltio Espanja on nostanut naisiin kohdistuvan väkivallan torjumisen yhdeksi kautensa prioriteeteista. Parlamentin tiedostustoimisto järjestää perjantaina 12.3. klo 9.30-11.00 yhdessä Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry:n kanssa paneelikeskustelun naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisestä (Eurooppa-talo, Pohjoisesplanadi 31, Helsinki).

Panelistit ovat mepit Sari Essayah, Liisa Jaakonsaari ja Heidi Hautala sekä asiantuntija Naisten linja -tukipuhelimesta ja Minna Piispa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. THL valmistelee parhaillaan naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisen toimintaohjelmaa Sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 10.3. mennessä
ephelsinki@europarl.europa.eu
tai puh. 09-622 0450.
Lisätietoja: Pia Siitonen,
pia.siitonen@europarl.europa.eu
tai puh. 09-622 04514"

Anonyymi kirjoitti...

Minusta miesten ei kannattaisi suostua huonontamaan asemaansa tässä hoitovapaa-asiassa naisten eduksi. Se on niitä harvoja asioita, joissa miehillä on jotain etua naisiin nähden, kun miesten asema on jäänyt jälkeen esimerkiksi keskimääräisessä koulutustasossa tai siinä, että työnantaja ei halua palkata miestä, jolla on asevelvollisuus vielä suorittamatta.

On syytä muistaa, että naisetkin ovat voimakkaasti vastustaneet asevelvollisuuden ulottamista naisiakin koskevaksi, vaikkeivat kustannukset juuri nousisi jos esimerkiksi haluttu määrä asevelvollisia valittaisiin vaikkapa arpomalla kustakin ikäluokasta.

Anonyymi kirjoitti...

"Naisiin kohdistuva väkivalta on yleinen ihmisoikeusongelma sekä EU:ssa että muualla maailmassa. EU:n puheenjohtajavaltio Espanja on nostanut naisiin kohdistuvan väkivallan torjumisen yhdeksi kautensa prioriteeteista."

Espenjassa homma on tainnut mennä siihen, että mies voi menettää lastensa tapaamisoikeuden 5 vuodeksi jo pelkän naisen VÄITTEEN perusteella että on ollut väkivaltainen.

Oikeusvaltio EU.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jos joku menee paneelikeskustelun katsomoon, niin kannattaa huudella, että entä valtion harjoittama väkivalta kaikkia miehiä kohtaan aseorjatyön muodossa, vankilan uhalla.

Jorma kirjoitti...

"Parlamentin tiedostustoimisto järjestää perjantaina 12.3. klo 9.30-11.00"

Tämä kertoo aika paljon. Paikalle ei haluta tavallisia kunnon työssäkäyviä veronmaksajia, vaan verovaroja imevien järjestöjen elättejä.

Anonyymi kirjoitti...

Laita Jape vastauksesi sille Kirssille suoraan äläkä määy täällä Laasasen selän takana piilossa.

Jape kirjoitti...

"Laita Jape vastauksesi sille Kirssille suoraan äläkä määy täällä Laasasen selän takana piilossa."

Onko sinulla kuukautiset vai miksi olet niin hysteerinen? Käsittelen asiaa juuri oikealla foorumilla, kun se on täällä esiin ja keskusteluun nostettu.

Mutta, mistä tiedät, jos vaikka olenkin jo Kirssille antanut palautetta, asiallisesti?

Pidetään feministipölhö jännityksessä, eikä kerrota enempää... :)

Homo kirjoitti...

Jos väitteet siitä, että uskolliset miehet ovat pettäjiä älykkäämpiä, on totta - niin missäköhän määrin se mahtaa johtua siitä ilmiöstä, että ylipäätään esimerkiksi koulutetuille miehille on neitsyyden menettäminenkin myöhäisempää ja ilmeisesti vaikeampaa kuin vähemmän koulutetuille alfouroksille...

Anonyymi kirjoitti...

Homo on oikeilla jäljillä, "älykkäämmät", siis nenä mieluummin kirjan kuin piip.. välissä viihtyvät hikipingot ja nörtit eivät paljoa tapojaan muuta senkään jälkeen kun saavat kampukselta viimein puolisokseen toisen, kenties jopa naispuolisen, hikipinpingon.

Anonyymi kirjoitti...

Japella on hauska elämä, puolet ajasta se kirjoittelee täällä (ei taida ehtiä käydä töissäkään missään välissä) ja toisen puolen vastineita joillekin Kirsseille.

Lähtisi välillä vaikka naisiin niin elämä olisi antoisampaa!

Anonyymi kirjoitti...

Intercourse and Intelligence

Last December I passed a paper along to Razib showing that high-school age adolescents with higher IQs and extremely low IQs were less likely to have had first intercourse than those with average to below average intelligence.

Depending on the specific age and gender, an adolescent with an IQ of 100 was 1.5 to 5 times more likely to have had intercourse than a teen with a score of 120 or 130. Each additional point of IQ increased the odds of virginity by 2.7% for males and 1.7% for females.

The student surveys at MIT and Wellesley also compared virginity by academic major. The chart for Wellesley displayed below shows that 0% of studio art majors were virgins, but 72% of biology majors were virgins, and 83% of biochem and math majors were virgins! Similarly, at MIT 20% of 'humanities' majors were virgins, but 73% of biology majors. (Apparently those most likely to read Darwin are also the least Darwinian!)

http://www.gnxp.com/blog/2007/04/intercourse-and-intelligence.php

Anonyymi kirjoitti...

So intelligent people have lower libidos and less masculine physiques. What hormone is responsible for both sex drive and masculine builds? That's right: testosterone.

And two new papers suggest that testosterone may depress IQ. One team found that salivary testosterone levels were lower for preadolescent boys with IQs above 130 and below 70. (the same two groups most likely to be virgins in adolescence)

Another paper suggests that a gene responsible for androgen sensitivity and higher sperm counts may also create a tradeoff for intelligence.

Anonyymi kirjoitti...

Miehellä ei ole mitään synnynnäistä velvollisuutta olla jotenkin erityisen huomaavainen naisia kohtaan. Se on ihan jokaisen oma päätös. Voi olla, että joskus kauan sitten siitä on ollut apua naisen saamisessa, mutta nykyään kiltteydellä tekee itselleen vain hallaa. On jo niin monta kertaa todettu empiirisesti, että naiset eivät (tilastollisesti) arvosta kiltteyttä tai hyviä tapoja - päinvastoin. Miksi siis olla "ritarillinen"?

Minulla ei ole asemastani huolimatta mitään aikomusta korottaa naisia miesten yläpuolelle vain sen vuoksi, että sattuvat olemaan naisia. Suurin osa tuntemistani naisista on kuitenkin niin kiukkuisia, halveksuvia, kovaäänisiä, itsekkäitä ja uskomattoman ilkeitä, ettei mitään rajoja. En näe mitään syytä osoittaa mitään "ritarillisuutta" tätä kaameaa ihmisryhmää kohtaan.

On tietysti asia erikseen, jos joku yksilö on tällaisen kohtelun arvoinen - ja siihen vaaditaan loppupeleissä hyvin vähän. Tämä on kuitenkin pelkkä teoreettinen tilanne ja sen esiintymienen käytännössä marginaalista.

- ATM

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla myös kysymys siitä, että menestyvien, älykkäiden miesten naiset ovat myös niin paljon naisellisempia ja hyvässä mielessä konservatiivisempia, että mies on tyytyväisempi.

Mitä enemmän feminismi ja Tarja Halos lookki rantautuu näidenkin naisten pariin, sitä enemmän tulee eroja ja huoltajuuskiistoja älykkäimmillekin miehille.

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Herrasnainen auttaa aina miestä puutteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Puutetta ei pääse tulemaan, kun kohtelee naista kauniisti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nykyään pääsee tulemaan. Mitä miehekkäämmät, feministiset naiset, sitä vähemmän naiset haluavat miestä ja antavat miehelle. Kokemusta on vajaa 100 naisen kanssa kumpaankin suuntaan + kaveripiiri päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Naisellinen nainen jopa pitää seksistä.

bmaad kirjoitti...

"Mitä enemmän feminismi ja Tarja Halos lookki rantautuu näidenkin naisten pariin, sitä enemmän tulee eroja ja huoltajuuskiistoja älykkäimmillekin miehille."

Ei se nyt ihan luukista ole
kiinni. Nnykynainen ei vaan ole enää niin kyvykäs vastaanottamaan miehisiä impulsseja. Miestä, jossa ei nähdä mitään pannaan kuin halpaa makkaraa. Sitten vielä odotetaan, että syrjäytyneet miehet elattavat tulevaisuudessakin
sinkkuäidit.

bmaad kirjoitti...

"On jo niin monta kertaa todettu empiirisesti, että naiset eivät (tilastollisesti) arvosta kiltteyttä tai hyviä tapoja - päinvastoin. Miksi siis olla "ritarillinen"?"

Itse olen
seksuaalisesti alistuva ja tuntuisi aika hassulta esittää naisten edessä ritaria. Motiivini on enemmänkin laskostua naisten käsivarsille, kuin laskostaa heitä omilleni. :)

bmaad kirjoitti...

"Naisellinen nainen jopa pitää seksistä."

Järkevä nainen löytää
seksuaalisen valtansa siitä kun saa miehen kiihottumaan, ei tarjoamalla puutetta ja velttoutta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/171975.shtml

"Krp tutkii: Suomalaisella vihasivustolla tappolista maan johdosta"

...koskahan tällainen lista tulee tasa-arvovirastojemme "miesvihaa potevista" vaikuttajista...Arto Jokisista ja muista...ei varmaan vie enää kovin montaa vuotta, jos tämä meno jatkuu...

Homo kirjoitti...

Anonyymi, koskakohan poliisi alkaa tutkia äärifemakkojen tekemiä tappouhkauksia miehiä kohtaan. YLEn palkkaama Anne, Tulta munille, Moilasesta alkaen.

TV:stä puheenollen, tänään 22:20 tulee TV1:ltä Uusi Kino: Vamppikoulu:

Pietarilaiset naiset haluavat oppia kuinka vietellä miehiä ja päästä rikkaisiin naimisiin. Tragikoominen dokumentti seuraa oppilaita tunneilla, joissa opin lisäksi ihmisarvo on kyseenalainen. Ohjaaja: Alina Rudnitskaya.

mies.asia kirjoitti...

Vihasta puheen ollen, tässä viimeisin lisäys sitaatteihin:

###

Nuoret tarvitsevat tietoa seksuaalisesta väkivallasta: mitä väkivalta on, mitä siitä seuraa yksilölle, yhteisölle, kuinka osaltaan voisi ennaltaehkäistä seksuaalista väkivaltaa, miten tukea henkilöä – –

Bye bye pornstar -video on valmistettu vuonna 2003 ROKSin (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) ja Stockholm Rum -tuotantoyhtiön yhteistyönä. – – Ruotsinkielinen video ja opettajien oheismateriaali on tekstitetty suomeksi tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ja tasa-arvoyksikön toimesta.

Video mahdollistaa raiskaukseen liittyvien myyttien, ennakko-oletusten käsittelyä. Bye bye pornstar herättää katsojan ajattelemaan raiskausta väkivaltaa kohdanneen näkökulmasta – – Videolla pyritään lisäämään nuorten tietoisuutta raiskauksesta – –

Yhteistyössä: Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Tasa-arvoasiain neuvottelukunta TANE, Folkhälsan, Suomen Liikunta ja Urheilu, Tyttöjen talo, Tukinainen, ROKS - Riksorganisationen för kvinnojourer i Sverige.


— Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, STM (2005). Kenen asia? Nuoret ja seksuaalinen väkivalta -seminaari 20.9.2005. Seminaarikutsu.


[ROKSin puheenjohtaja Ireen von Wachenfeldt (sittemmin eronnut) haastattelussa ruotsalaisessa Könskriget - Sukupuolisota -dokumentissa (Nordisk Film/SVT 2005, esitetty Suomessa TV2:ssa ja FST:llä; sekundaarilähde):

(Toimittaja Rubar viittaa feministi-ikoni Valerie Solanasin tekstiin, joka oli arvosteltu ROKS-järjestön lehdessä. Tunnetussa SCUM-manifestissaan Solanas mm. ehdottaa, että miessukupuoli tulisi tuhota ja jatkossa lasten tulisi olla vain tyttöjä.)
Evin Rubar: Miehet ovat elukoita ja koneita ja käveleviä tekokyrpiä...
Ireen von Wachenfeldt: Niin...
Evin Rubar: Onko se sinun kantasi?
Ireen von Wachenfeldt: Kyllä, se on minun kantani.
Evin Rubar: Miehet ovat elukoita?
Ireen von Wachenfeldt: Miehet ovat elukoita. Etkö ole samaa mieltä?]

(Lähde. Seminaariohjelma.)

###

Könskriget-dokumentti löytyy Youtubesta kuudessa osassa (lainattu kohta on katsottavissa heti kanavan etusivulla), ja Pirate Baysta torrentina. Ruotsin kielen taito on tarpeen.

-- http://mies.asia/

Since 1974 kirjoitti...

Minä ainakin olisin ainakin tarjonnut Elina Kirssille apuani ihan mielelläni.

Tiedän, että ainoastaan harvat naiset osaavat pistää ironneet ketjut paikoilleen. Meille miehillehän homma on tuttua puuhaa jo poikavuosilta.

Anonyymi kirjoitti...

Since1974:n asenteella saa myös naista. Ottakaa oppia!

vestigia kirjoitti...

Näin juuri. Elina pyöräilee sellaisen aarteen päällä, että miesten olisi pitänyt tajuta pysähtyä auttamaan häntä ihan vain kunnioituksesta sitä kohtaan. Silli on niin arvokas kala, että sitä kannattaa pyytää, vaikka ei saisikaan.

tyhjäntoimittaja kirjoitti...

Avuliaat naiset ovat kuolleet sukupuuttoon. Tai ainakaan heitä ei asu Suomessa. Sen on osoittanut äärimmäisen luotettava empiirinen tutkimus yöelämässä.

USKOLLINEN Axe-dödöni petti: tuoksu lopahti kesken baari-illan, ei sen kummempaa. Keskivertoihmiselle tämä ei olisi ongelma eikä mikään, mutta kaltaiseni sosiaalisesti täysin lahjaton mies oli luonnollisesti vaikeuksissa. Kahden tunnin ankaran yrittämisen tulos - edelleen levällään oleva setti ja hermostuneesti pureksitut sormenkynnet.

Ei auttanut muu kuin kävellä kotiin ja soittaa sihteeriopiston naiselle.

ENITEN HARMITTAA, että vonkausyritykseen käytetyn kahden tunnin aikana ohitseni valui verkkaisesti käveleviä narttuja, jotka olisivat varmasti osanneet helpottaa oloani hetkessä. Mutta ei, akot vain kävelivät ohi, vaikka halveksien katselivatkin ahdinkoani.

Ei tainnut ennenkään olla kaikki paremmin, jos nämä huonokäytöksiset naiset olivat nuoruudessaan samanlaisia. Toisaalta, myöskään parista kadulla lompsineesta puumasta ei ollut avuksi.

Naisten empatia taitaa siis sittenkin olla vain myytti.

On toki myönnettävä, että monet naisellisuuden elkeet ovat varsin turhia. Nykymiehelle tuskin tulisi mieleenkään odottaa seuralaisen asettavan raottavan römpsäänsä ravintolan vessassa, jotta herra voisi purkaa paineensa saattelematta kotiin asti. Järkevämpää on vain painua ronskisti panolle kämpille.

Silti sitä odottaisi jonkinlaista huomaavaisuutta. Ihan vain, että nainen näyttäisi tissejä tai hymyilisi.

KUN MIES on vaikeuksissa, on suorastaan naisellinen velvollisuus auttaa. Pirttihirmut feministit kuka tahansa osaa itsekin karkottaa, mutta pillunpuutteessa helpotus varmasti kelpaisi miehelle kuin miehelle.

Ehkä naiset olettavat modernin miehen olevan niin sosiaalisesti konstruoitu, että hän vaihtaa tottuneesti sukupuolista suuntautumistaan tarpeen mukaan. Auttamisesta olisi kuitenkin varmasti hyötyä myös naiselle itselleen, sillä kiitollisuudenvelassa oleva mies on verraton. Sitä paitsi, heikomman sukupuolen pelastaminen hädästä varmasti hivelisi itsetuntoa ja vahvistaisi naisellisuutta.

Siispä kaikki te naiset, jotka tunnustatte jättäneenne miehen puutteeseen, tuntekaa pisto sydämessänne. Ja tarjotkaa miehelleen korvaukseksi suihinotto.

Kirjoittaja on keskisuomalainen tyhjäntoimittaja.

mies.asia kirjoitti...

Lainaus:

###

Ruotsin tasa-arvoyksikön erityisasiantuntija Gunilla Ekberg kehotti lakivaliokuntaa lähestymään prostituutiokysymystä nimenomaan ideologisista lähtökohdista. Näin Ruotsissa oli tehty. – – Näkemykset siitä, että prostituutiota on aina ollut olemassa ja tulee olemaan, ja ettei tämän vuoksi asioita voisi muuttaa, Ekberg liitti uusliberalismiin, johon ei tullut alistua. Ruotsin hallitus ja valtiopäivät olivat määritelleet prostituution naisiin ja lapsiin kohdistuvaksi miesten harjoittaman väkivallan törkeäksi muodoksi. – – Lain valvontaa varten poliisin resursseja oli tuntuvasti lisätty. [s. 87] – –

Vastarintaliike oli voimakas ja riittävän vahva hajottamaan sekä vasemmiston että naisliikkeen. Prosessin alussa naisliike oli ollut yhtenäinen ja suhde vasemmistoon oli erittäin läheinen. Naisliikkeen menestystä puolsi myös se, että tasa-arvoelimet toimivat sisäpiiriläisen roolissa – – Eduskunnan säätämä kompromissilaki oli naisliikkeelle ja tasa-arvoelimille pettymys, mutta prostituoitujen etuliikkeelle torjuntavoitto. [s. 108-109] – –

Palaan vielä Carole Patemanin ajatukseen seksuaalisesta sopimuksesta. Lähtökohtaisesti kaikki yksilöt ovat syntyneet vapaina ja tasa-arvoisina. Luonnontilasta siirryttiin järjestäytyneeseen yhteiskuntaan sopimuksella, joka takasi yksilöiden poliittiset oikeudet hallintaa vastaan. Patemanin mukaan naiset kuitenkin jätettiin sopimuksen ulkopuolelle eivätkä he ole näin ollen vapaita yksilöitä. Siten NAISET EIVÄT MYÖSKÄÄN OLE TASAVERTAISIA SOLMIMAAN MITÄÄN SOPIMUKSIA MIESTEN KANSSA MISSÄÄN YHTEYDESSÄ, mukaan lukien prostituutio. [s. 110] - -

[Gunilla Ekberg oli eduskunnan lakivaliokunnan kuultavana seksin oston kriminalisoinnista. Kutsuttu myös puhujaksi (pöytäkirja 13/2004) eduskunnan naiskansanedustajien verkoston toimesta.]
Hallituksen esityksestä 221/2005 vp annetut lausunnot – –
- Ekberg, Gunilla 16.3.06 [s. 116]

— Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, STM (2009). Vapaaksi marginaalista – marginaalista vapautta. Naisliikkeen ja prostituoitujen etuliikkeen kamppailu seksin oston kriminalisoinnista 2002–2006. TANE-julkaisuja 12. Kirjoittanut Elina Aaltio.


[Könskriget-dokumentissa Gunilla Ekberg uhkaa toimittajaa, että mikäli hän joutuu tulevaisuudessa väkivallan kohteeksi, hän ei tule saamaan apua ROKSin julkisesti rahoitetuilta turvakodeilta, ja kutsuu häntä petturiksi. "Näin käy pettureille, sinun on turha kääntyä turvakotien puoleen, jos joskus niiden apua tarvitset." Sekundaarilähde.

Ekbergin asemaa ja kirjoituksia on kritisoitu vahvasti usealta taholta. Esimerkiksi Vincent Clausen väittää, että Ekberg on syyllistynyt huonolaatuisen aineiston käyttöön, lähteiden vääristelyyn, selvästi materiaalin kanssa ristiriitaisten johtopäätöksien tekoon ja että eräs Ekbergin laajalti lainattu artikkeli muistuttaa enemmän poliittista manifestia kuin selvitystä.] (Primaarilähde.)

###

-- http://mies.asia/

Anonyymi kirjoitti...

"Prosessin alussa naisliike oli ollut yhtenäinen ja suhde vasemmistoon oli erittäin läheinen."

Niinpä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Viikon tietokirja.: Yhteiskuntaluokka ja sukupuoli

Suomessa riittää puhetta mm. siivoojaksi kouluttautumisesta ja ammatin arvostuksesta. Ovatko luokat maasta kadonneet? Tri Tarja Tolosen kokoamasta teoksesta ´Yhteiskuntaluokka ja sukupuoli´ keskustelevat sosiologi Anna-Maija Castren ja toimittaja Jukka Arvassalo.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi Kino: Vamppikoulu

Pietarilaiset naiset haluavat oppia kuinka vietellä miehiä ja päästä rikkaisiin naimisiin. Tragikoominen dokumentti seuraa oppilaita tunneilla, joissa opin lisäksi ihmisarvo on kyseenalainen. O: Alina Rudnitskaya.

Anonyymi kirjoitti...

Titanic mahdollisti ritarillisuuden

TV kirjoitti...

tyhjäntoimittaja:

Luulisi toimittajan hommia löytyvän, osaat kirjoittaa ainakin tuon tekstin perusteella.

Tämmöinen tuli mieleen näin aamutuimaan: http://www.perhe.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/281202/_iljettavin_seksikokemus_ma_annoin_saalipillua_ker

bmaad kirjoitti...

"Pietarilaiset naiset haluavat oppia kuinka vietellä miehiä ja päästä rikkaisiin naimisiin. Tragikoominen dokumentti seuraa oppilaita tunneilla, joissa opin lisäksi ihmisarvo on kyseenalainen. O: Alina Rudnitskaya."

Voi minullekin tulla
opiskelemaan jos haluavat tietää miten nussitaan alaspäin. Tyttöystävä näyttää mallia.