tiistaina, maaliskuuta 02, 2010

Vamppikoulu!

Areena: Uusi Kino: Vamppikoulu:
Pietarilaiset naiset haluavat oppia kuinka vietellä miehiä ja päästä rikkaisiin naimisiin. Tragikoominen dokumentti seuraa oppilaita tunneilla, joissa opin lisäksi ihmisarvo on kyseenalainen.

Germaine Greer 'didn't understand women'

How Black America Foreshadows White America’s Future

Dr. Helen: Run, Joe, Run!

Miksi Suomessa vedetään turpiin?
Ajankohtaisen Kakkosen suorassa teemaillassa kysytään, onko Suomi todella väkivaltainen maa? Siltä tilanne ainakin näyttää niin tilastojen kuin uutistenkin perusteella. Naisten pahoinpitelyllä parisuhteessa on pitkät perinteet. Kuten on turhan monessa muussakin maassa. Onko suomalainen mies sen väkivaltaisempi kuin naapurinsakaan? ohjelma kysyy.

Uuteen sukupolven ilmiöihin kuuluu tyttöjen ja nuorten naisten väkivalta. Monien mielestä tätä ilmiötä vähätellään, mistä saadaan tulevaisuudessa maksaa vielä kova hinta. Keskustelua johtavat Salla Paajanen ja Jyrki Richt.

Keskustelijoina ovat mm. oikeusministeri Tuija Brax, toimittaja Mattiesko Hytönen, kirjailija Anja Snellman, jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen, psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma, naisten väkivaltaisuuden tutkija Hannele Törrönen, poliisi Marko Kilpi, Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtaja Pasi Malmi, väkivaltaisten nuorten auttaja Timo Purjo, erityisluokanopettaja Pasi Remes ja rikostoimittaja Susanna Yliluoma.

A2 Teema: Väkivaltainen Suomi TV2 klo 21.00

Women and children first? How long have you got?

21 kommenttia:

TV kirjoitti...

Toivottavasti Ajankohtaisen Kakkosen keskustelusta tulee kunnon battle.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kakkosen keskusteluillat ovat olleet lähes poikkeuksetta pettymyksiä, joten ei kannata odottaa liikoja.

Jorma kirjoitti...

Eihän siitä mitään tule, asiallahan on YLE.

Näissä teemailloissa on aina ihan liikaa osallistujia ja asioita käytettävissä olevaan aikaan nähden. Niinpä mihinkään ei pystytä keskittymään kunnolla, ja Brax pääsee kuin koira veräjästä.

Hyvä tietysti, jos edes hieman kyseenalaistetaan feministien valheita.

Jape kirjoitti...

En odottaisi liikoja tuota Ajankohtaisen kakkosen teemaillalta, ne on yleensä yhtä sähellystä. Siellä ei juontajat ole yleensä ajan- ja asiantasalla ja sitten siellä on usein yksi "panelisti" joka on suuna ja päänä...

Ihmettelen, että eikö Sari Näre ole tuolla kertomassa suomalaisen miehen väkivaltaisuudesta? Hänhän on siinä paras asiantuntija suomessa...

Henry Laasanen kirjoitti...

"Ihmettelen, että eikö Sari Näre ole tuolla"

Kyllä alustavien tietojen nukaan oli mukana.

Jorma kirjoitti...

""People say you only care about yourself, but the analysis shows that people will sacrifice themselves," says Torgler."

Tarkemmin sanottuna, miehet uhraavat itsensä. Naisilta on moista turha odottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki.

Ehkä tuohon sivun vasempaan laitaan kannattaisi myös laitta simppeli lista miesten tasa-arvo ongelmista.

Nimittäin kyllähän me aktiivit ne suunnilleen tiedetään, mutta täällä sivuilla alkaa olla kohtalaisesti ihan uusia kävijöitä, joille tällainen selkeä, nopeasti omaksuttava lista voisi olla hyvä. Suurelle osalle tämä asia on täysin uutta.

Miesten tasa-arvo Ry:n sivuillahan on jossain mm tämä 10 ongelmakohdan lista? 11 kohdaksi voisi laittaa vaikka vielä linkin Henryn graduun, jossa asioita on käsitelty laajemmin?

Mutta, tämä vain vinkkinä joka tuli mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Haen siis sitä, että tuossahan ne miesten todelliset ongelmat ovat kyllä esitelty sivun vasemmalla puolella, mutta nuo kysymykset ovat todella, todella laajoja, koko kulttuuriin liittyviä ongelmia.

Ihmisten mieleen jää helposti selkeät, yksittäiset epäkohdat.

Anonyymi kirjoitti...

Yksittäisen miehen voi olla turhauttavaa alkaa miesaktiiviksi päämääränään muuttaa seuraavan parin vuoden aikana romanttinen rakkauden malli maailmasta -vähemmän turhauttavampaa voi olla se että ottaa päämäräkseen muuttaa asevelvollisuuttamme tai tasa-arvoyksikön kokoonpanoa.

Tai riippuu tietysti realiteettitajun määrästä.

MikkoAP kirjoitti...

Tuossa Dr. Helenin jutussa näkyy taas aika tavllinen tapaus. Siis toki miesviha itsessään, mutta myös se , kuinka heteronaiset, halutessaan neuvoja koskien heteromiehiä, kysyvät mieluummin keneltä muilta tahansa kuin heteromiehiltä itseltään.

Toisten heteronaisten, lesbojen ja homomiesten neuvot näyttävät kelpaavan.

Anonyymi kirjoitti...

Yle tunnetaan,Sari Näre, Anja Snellman ja Pasi Malmi. Onneksi sentään on mukiana myös Törrönen.

TV kirjoitti...

Joo, trailerissa on mukana Matti Nykänen:
http://atuubi.yle.fi/sites/atuubi.yle.fi/files/userfiles/file/A2%20Trailerivideot/T0238001_16_9_lo.wmv

Vortac kirjoitti...

Tarkemmin sanottuna, miehet uhraavat itsensä. Naisilta on moista turha odottaa.

Näin on. Sitten voimmekin edetä seuraavaan askelmaan, ja kysyä, MIKSI näin on.

Miksi juuri miehet uhraavat itsensä naisten hyväksi? Kuollut mies ei saa pillua (eikä sillä mitään tekisikään).. joten sillä ei voi asiaa tällä kertaa selittää.

Totuushan on siinä, että yhteiskunta pitää naisia arvokkaampina kuin miehiä (vain täysi idiootti voi tämän kieltää, suotakoon heille se oikeus), ja samanaikaisesti väittää mukamas edistävänsä tasa-arvoa; onpa sorvattu jopa joitain lakeja, joita ei kuitenkaan koskaan valvota, osoittamaan yhteiskunnan 'tasa-arvoinen' asenne (joka ei koskaan käytännössä materialisoidu).

Yhteiskunnalle, ja naisille (ja osalle miehistäkin) miehet ovat harmaata, kasvotonta massaa, josta voi muovata mitä tahansa milloinkin yhteiskunta tai nainen sattuu haluamaan. Ja miehiä voi sitten rangaista, jos he vastustavat tällaista.

Miehillä ei ole yksilöinä mitään arvoa, vaan heidän arvonsa lasketaan sen mukaan, miten he ovat onnistuneet edistämään yhteiskunnan tai naisten agendoja. Jos mies tuottaa yhteiskunnalle hyötyä vaikkapa taloudellisesti, miestä pidetään lähes ihmisarvoisena. Muuten ei.

Miehethän eivät toki vapaaehtoisesti alistuisi tällaiseen, ellei maailmassa vaikuttaisi kahta erittäin voimakasta tekijää..

1) Pillu.
2) Ehdollistaminen.

Ensimmäistä ei liene tarpeen perustella - mutta nämä ovat myöskin kytköksissä toisiinsa; miehet ehdollistetaan kuvittelemaan, että pillua saa, kun ryhtyy profeministiksi, häpeää omaa sukupuoltaan, tuntee kollektiivista syyllisyyttä harvojen rikollisten miesten teoista, availee naisille ovia ja niin edelleen. Lisäksi miehet ehdollistetaan jokaisella elämänalueella aivan sylivauvasta asti siihen, että he ovat toimijoita, joilla ei ole varsinaista omaa arvoa ilman toimintaa.

Näin ollen naisvauvaa ylistetään itsessään kauniiksi, herkäksi, jne. ja täten siis arvokkaaksi pelkästään olemassolonsa vuoksi.

Miesvauvalle taas puhutaan lujemmalla volumella, häntä hyppyytellään ja puhutellaan 'reippaaksi' sun muuta - hänelle siis aletaan jo aivan alkutaipaleella osoittamaan, että hänellä on arvoa vain aktiviteettiensa kautta, ei omana, olemassaolevana itsenään.

Aivopesu jatkuu lastentarhoissa ja lukuisissa instituutioissa, joiden läpi jokainen mies joutuu kulkemaan tavalla tai toisella, kunnes aikuisena miehet ovat omaksuneet arvottomuutensa niin syvällisesti, etteivät edes älyä kyseenalaistaa sitä näissä Titanic-tilanteissa.

Yhteiskunta ehdollistaa miehet ja naiset pitämään naisia arvokkaina jumalattarina ja miehiä korvattavina, viallisina koneen osina, joita on helppo aina saada lisää, ja joilla ei ole mitään itseisarvoa sinällään.

Tämä on oma ehdotukseni vastaukseksi kysymykseen "MIKSI"..

Olisi mukava kuulla muidenkin vastauksia.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac: http://www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/goodaboutmen.htm

bmaad kirjoitti...

"Yhteiskunnalle, ja naisille (ja osalle miehistäkin) miehet ovat harmaata, kasvotonta massaa, josta voi muovata mitä tahansa milloinkin yhteiskunta tai nainen sattuu haluamaan. Ja miehiä voi sitten rangaista, jos he vastustavat tällaista."

Miehen on monessa tilanteessa
vaikea kieltäytyä naisen oikuista.
Voi tulla sanallista kommenttia, joihin julkisella paikalla on hankala vastata.

Voihan siihen toki vastata esimerkiksi näin: "Iltaa nuori nainen, vaan, en ymmärrä mitä oikein huudatte minulle. Olen maskulisti, Bmad
ja minut löytää Henry Laasasen keskustelupalstalta omalla nimimerkilläni. Ajan sekä miesten, että naisten tasa-arvoa, ja en mitenkään voi hyväksyä että huudatte minulle. Jos jatkatte huutoanne saatan yrittää kenkäistä teitä päähän".

bmaad kirjoitti...

"Yksittäisen miehen voi olla turhauttavaa alkaa miesaktiiviksi päämääränään muuttaa seuraavan parin vuoden aikana romanttinen rakkauden malli maailmasta -vähemmän turhauttavampaa voi olla se että ottaa päämäräkseen muuttaa asevelvollisuuttamme tai tasa-arvoyksikön kokoonpanoa.
Tai riippuu tietysti realiteettitajun määrästä."

Kun asevelvollisuusongelma
on poistettu (tai edes osittain ratkaistu) ja huoltajuuspäätökset oikeudenmukaistuneet emme loppujen lopuksi ole saavuttaneet juurikaan mitään.

Asevelvollisuudelta
vapaissa läntisen Euroopan maissa on voimakkaat herrasmiesperinteet, ja junavaunuissa paikalliset "luckyladyt" nähtävissä machourheilijoiden kainaloissa.

Suomi on Venäjän riskeeraama pikkuvaltio, ja sissipuolustuksen voimakas alasajo ei välttämättä ole kauhean viisasta ennen sotilaallista järjestäytymistä.

Tasa-arvopolitiikan tulee
olla rohkeaa, ainutkertaista, uudenlaista ja pohjoismaista ja siihen voidaan tarvittaessa yrittää liittää ennennäkemättömiä elementtejä maailman historiassa. Kysyy rohkeutta lähteä ratkomaan ongelmia, joita ei ole missään päin maailmaa vielä ratkottu. Emme voi unohtaa maskuliinisen rooliodotuksen höllentämistä tai naisten velvollisuuksien lisäämistä.

Tasa-arvoon kuuluu myöskin se, että naiset päästetään tietämään sellaisia asioita, joista aikaisemmin ovat tienneet vain miehet.

Anonyymi kirjoitti...

A2 Teema: Väkivaltainen Suomi
YLE TV2 tiistaina 2.3. klo 21.00- 21.50 ja 22.05 - 23.15Katsojat voivat osallistua ohjelmaan tekstiviesteillä lähetyksen aikana.
Viestin alkuun tunnus A2 (välilyönti) ja sen jälkeen viestisi (maks 160 merkkiä).
Lähetä viesti numeroon 17113. Viestin hinta 0,35 euroa.


NYT TEKSTIVIESTEJÄ MENEMÄÄN KAIKKI. HYVÄ ON VEDOTA VAIKKAPA JO SIVISTYSMAISSA AINUTLAATUISEEN, KOKO MIESTEN IKÄLUOKKAA KOSKEVAAN "LÄHITAISTELU JA TAPPOKOULUTUS" PAKKOOMME! EI SE VOI OLLA VAIKUTTAMATTA KULTTUURIIN. SEKÄ TUODA ESIIN NAISTEN VÄKIVALTAISUUTTA!

bmaad kirjoitti...

"Pystytkö näkemään mahdollisesti jotain yhteyksiä tällä heitollasi pakolliseen asevelvollisuuteen, ja siihen että huoltajuuskiistoissa juuri pinttyneiden rooliodotusten vuoksi isän rakastama lapsi annetaan aina äidille. Entä näetkö yhteyttä siihen, että tasa-arvoyksikköihin vaaditaan miehiä juuri siksi, että he tekevät muutoksia miesten rooliodotusten vähentämiseksi, ja naisten velvollisuuksien lisäämiseksi miesten tasolle. "

On toki huojentavaa jos
asevelvollisuudesta tehdään tasa-arvokysymys ja huoltajuuskiistat sovitaan paremmin. Mielestäni kannattaisi kuitenkin siirtää painopistettä siihen, ettei eroja tulisi ja että saisimme Eurooppaan
yhtenäisen, nykyaikaisen ja tehokkaan ammattipuolustuksen.

"Eli aloitit nyt heti puolustamaan perinteisiä rooliodotuksia kunnon suomettuneen herrasmiehen tavoin ;-) Mietipä nyt ;-)"

Asevelvollisuuskysymys ei
rehellisesti sanoen kiinnosta minua
kovin paljon. En näe sen ratkaisemisessa itsessään suurtakaan tasa-arvopoliittista potentiaalia. Ja mitä itseeni tulee
minulla on psykopaatin paperit intistä. Nekin ovat pieni ongelma maailman ongelmiin nähden.

"Siis yleisesti todettakoot -eräs psykologinen defenssi on se, että tehdään kohteensiirto todellisista ongelmista abstraktien asioiden pariin."

Tosiasiassa keskeiset
ongelmat, jotka liittyvät tasa-arvoon ovat abstraktioita, jotka murskataan toisilla abstraktioilla.
Se istuuko tasa-arvojaostossa miehiä ei ole mikään merkityksetön kysymys, mutta toisaalta ei se, jos siellä miehiä olisi vielä tarkoita asioiden paranemista mihinkään suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Viestini meni ensimmäisenä läpi ;)

"Jo sivistysmaissa ainutlaatuinen, miesten yleinen asevelvollisuuspakko ei voi olla vaikuttamatta kulttuurimme suhtautumiseen väkivaltaan. Nykyaikaistakaa se."

No nyt tuli tuokin kanta heti alkuun esiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomi on Venäjän riskeeraama pikkuvaltio, ja sissipuolustuksen voimakas alasajo ei välttämättä ole kauhean viisasta ennen sotilaallista järjestäytymistä."

Asia on juuri näin. Asevelvollisuus voidaan helposti järjestää myös tasa-arvoiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Pietarilaiset naiset haluavat oppia kuinka vietellä miehiä ja päästä rikkaisiin naimisiin. Tragikoominen dokumentti seuraa oppilaita tunneilla, joissa opin lisäksi ihmisarvo on kyseenalainen."

Miten tuossa ihmisarvo oli kyseenalainen? Henry voisi seksiasiantuntijana hyvin alkaa järjestämään tuollaisia vamppikoulluja Suomeenkin.