keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2010

Tasa-arvoseminaari

Mies joutuu yhä useammin syrjityksi sukupuolensa vuoksi

Monella parikymppisellä naisella yli kymmenen seksipartneria

Miesten tasa-arvo ry:n lausunto hallituksen tasa-arvoselonteon luonnoksesta ja Lastensuojelun Keskusliiton kommentit luonnoksesta
hallituksen tasa-arvoselonteoksi
(vankkaa miesasiaa)

Pahoinpitelyrikos läheissuhteissa ja työpaikalla. Lausuntokooste

”Miehet ja tasa-arvo” - seminaari

”Miehet ja tasa-arvo” - seminaari kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen Suomessa toimivia aktiivisia miesjärjestöjä, jotka tekevät töitä tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta. Seminaariin osallistuvat Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja Juuso Erno, Vihreän Miesliike ry:n hallituksen jäsen Pasi Malmi ja Vantaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Teemu Hiilinen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Espoon tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Jarmo Lius (vihr.).

Seminaarin aluksi osallistuvat tahot esittäytyvät ja kertovat toiminnastaan. Seuraavassa paneelikeskustelussa osallistujat arvioivat suomalaista tasa-arvopolitiikkaa ja - keskustelua miesnäkökulmasta. Keskustelun pohjana toimii hallituksen tuore tasa-arvoselontekoluonnos.

Tilaisuudessa Lasten Oikeuksien Tuki ry:n puheenjohtaja Mikael Jämsänen käyttää puheenvuoron isyyslain uudistamisesta.

Seminaari järjestetään tasa-arvon päivänä, perjantaina 19.3.2010, Helsingissä Miessakit ry:n kokoustilassa (Annankatu 16 B 28) kello 17.00-19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Seksuaalinen häirintä puhuttaa

KOLUMNI: Lukioikäisen kouluaine vai yhteiskunnan pelastusohjelma?

49 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelun pohjana ”Miehet ja tasa-arvo” - seminaarissa on hallituksen tasa-arvoselonteko.

Kooste selonteosta löytyy mm. täältä http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=324

Jorma kirjoitti...

Lasten Suojelun Keskusliiton näkemykset ovat todella vankkaa asiaa.

On ihan naurettavaa, että tasa-arvoviranomaiset eivät muka saa edes sukupuolta määritellyksi, kun he samaan aikaan puhuvat sujuvasti naiskiintiöistä. Varmaan joku drag-artisti menisi näillä näppäimillä ihan sujuvasti naiskiintiöön.

Jorma kirjoitti...

"Kaisa Kauppinen vastaa:

”Kommentoijat eivät olleet nähtävästi lukeneet esimerkkiä kokonaan, koska omissa kommenteissaan käyttivät käsitettä silmiin katsominen. Esimerkissä käytettiin käsitettä silmiin tuijottaminen, jonka naisalainen koki epämiellyttävänä ja kenties vihjailevana, mikä tulikin esille firman juhlissa, jossa esimies kyseli tämän yksityiselämään liittyviä. Tässä kontekstissa kyse ei ollut silmiin katsomisesta vaan ihan muusta.”"

Tässähän on kyse vain yhden ihmisen subjektiivisesta näkemyksestä. Mitään ehdotonta sääntöä sille, missä katsominen loppuu ja tuijotus alkaa, ei ole olemassakaan. Se on veteen piirretty viiva. Yhdellä ihmisellä ja tietyssä tilanteessa se on tuolla ja jonkun toisen mielestä tai toisessa kohtaa se onkin täällä. Näin hataralle pohjalle ei voi mitään seksuaalisen häirinnän syytöstä oikeusvaltiossa rakentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa raflaava otsikko tuo parikymmpisillä naisilla yli kymmenen kumppania, kun sitten varsinainen tutkimustulos oli: "nuorilla naisilla on keskimäärin 5,65 eri seksikumppania ennen kuin he täyttävät 24 vuotta".

Okei, onhan niitäkin, joilla 24-vuotiaaksi mennessä kumppaneita on 0-1, joten joukossa täytyy olla myös niitä kokemusten keräilijöitä, että tuohon keskiarvoon päädytään.

Jorma kirjoitti...

Tutkijat joutuivat rasististen uhkailujen kohteiksi

Mitä ihmettä, onko Veronika Honkasalo saanut "tulta munille" -viestejä? Uhriudu vaan, Veronika, rauhassa. Ehkä saat sillä vielä jonkun hyväuskoisen hölmön myötätunnon. Me muut näemme kyllä pelisi läpi.

Ja vielä "rasistista" uhkailua? Ovatko uhkailijat siis maahanmuuttajia? HS kyntää taas todella syvissä ja sameissa vesissä.

Jorma kirjoitti...

Yli kymmenen pikkulasta kuolee vuodessa vanhempien pahoinpitelyyn

Sukupuolineutraalia ja ymmärtäväistä uutisointia. Kuinka yllättävää.

Homo kirjoitti...

Jorma, onko tuo Veronika Honkasalolla jotain äärifeministisiä edesottamuksia? Hän näyttää olleen jossain femakkotouhuissa mukana, mutta pikaisella googlaamisella ei tullut vastaan näitä annele moilasmaisia Tulta miesasiamiesten munille! -huutoja tai jotain kaikki homoporno ja heteroseksuaalinen yhdyntä, jota nainen ei ole aloittanut on rakenteellista naisten raiskausta.

Sammalkieli kirjoitti...

Tuo nuorten naisten seksikäyttäytymistä koskeva tutkimus ei Suomen oloissa ole hirveän relevantti (tiedämme kyllä kaikki miksi).

Ihmeellisin asia on silti se miten jokaista heteroseksuaalista tekoa kohden myös joku mies on välttämättä saanut seksiä. Minne pillu katoaa?

HPV muuten aiheuttaa myös siittimen syöpää, joka on esim. Afrikassa todella yleinen miesten syöpä ja myös yleinen kuolinsyy. Siittimen syövän hoitokeinona on klassisesti ollut vehkeen poistaminen (kokonaan). Lähde on 70-luvulta enkä ehdi nyt tarkastaa onko hoidoissa tapahtunut kehitystä. Tästä(kin) pitäisi kehitellä jotain tasa-arvoteemaa -naisten syöpiä kyllä seulotaan, mutta jos miehellä käy huono tuuri, vehje leikataan pois.

Anonyymi kirjoitti...

Sammalkieli: 80/20.

Seksi menee pienelle osalle miehistä.

bmaad kirjoitti...

Jorma:"Lasten Suojelun Keskusliiton näkemykset ovat todella vankkaa asiaa. "

Myös tuo miesten tasa-arvoyhdistyksen lausunto oli ensimmäistä kertaa sellainen kuin pitääkin.

Yllättäviä vetoja molemmat. En osannut odottaa.

On välttämätöntä ajaa miesten asioita riittävän abstrakteilla ihmisen tunne-elämään yltävillä tasoilla, eikä vain tyytyä pujopartamaiseen tilastolliseen vääntöön ja asioiden esittämiseen
uhrinäkökulmasta. Miesten oikeudet ja ihmisyyspuoli on saatava viimein näkyville.

Anonyymi:"Sammalkieli: 80/20.
Seksi menee pienelle osalle miehistä."

Ongelmahan on se, että naiset eivät VOI antaa
helposti muille kuin muotiosaston hyppyritukka tm. jätkille. Siinäpä ongelma, joka vavisuttaa ihmiskuntaa ja pakottaa naiset eroamaan miehistä, joiden geenit eivät ole kiiltäviä, eivätkä sosiaaliset suoritukset verisen historiankirjoituksen mukaisia yrjömäen sankaritarinoita (Panu Höglundin termi).

Jape kirjoitti...

Homo: "Jorma, onko tuo Veronika Honkasalolla jotain äärifeministisiä edesottamuksia?"

On. Veronika Honkasalo on Naisasialiitto Unionin (ex)puheenjohtaja.

toinen ano kirjoitti...

Sammalkieli: "Tuo nuorten naisten seksikäyttäytymistä koskeva tutkimus ei Suomen oloissa ole hirveän relevantti (tiedämme kyllä kaikki miksi)."

Siksi, että brittinaiset ovat Euroopan eniten ryyppäävimmät ja holtittomimman seksuaalikäytöksen omaavimmat? Totta, Suomessa keskiarvo on varmasti pienempi, mutta onhan tuo suuntaa antava.

Anonyymi:
"80/20
Seksi menee pienelle osalle miehistä."

Ei 80 % minusta mitenkään pieni osa ole, enemmistöhän tuo on. Eikös lukumäärä sitä paitsi Suomessa ole, että 90% miehistä elää parisuhteessa jossain elämänsä vaiheessa, eli 90/10.

bmaad kirjoitti...

"Ei 80 % minusta mitenkään pieni osa ole, enemmistöhän tuo on. Eikös lukumäärä sitä paitsi Suomessa ole, että 90% miehistä elää parisuhteessa jossain elämänsä vaiheessa, eli 90/10."

Sinkkuasuntoja on kohta
puolet, joten kehitys ei ole enää entisellään.

Sitä paitsi se, jos mies saa elää 30 vuotiaasta 44 vuotiaaksi avioliitossa jonkun feministisen kotkotuksen kanssa ei ole merkki mistään seksin tai sukupuolielämän oikeudenmukaisesta jakautumisesta.
Parisuhteen laatuun on syytä kiinnittää huomiota. Lisäksi seksuaalinen vaihtelunhalu pitäisi myös ujompien miesten kohdalla ottaa kriittiseksi puheenaiheeksi.

Jorma kirjoitti...

"Homo: "Jorma, onko tuo Veronika Honkasalolla jotain äärifeministisiä edesottamuksia?"

On. Veronika Honkasalo on Naisasialiitto Unionin (ex)puheenjohtaja."

Näin juuri. Tarkoituksenani ei ole suinkaan puolustella tai vähätellä uhkailua (jos sellaista nyt on ollut), mutta kun itse toimii järjestössä, joka hyväksyy kovin rankat otteet, niin kyllähän tämä todella tekopyhälle vaikuttaa.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Jopa 200 000 lasta joutuu vuosittain eriasteisen väkivallan uhriksi Suomessa, kertoo Keskisuomalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhaa asiaa ympäripyöreästi toistelevaa liirumlaarumia Miesten tasa-arvo ry:n lausunto.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki Sariola sen sijaan näkyy alkavan osata toimia.

Homo kirjoitti...

Iltasanoman keskustelu: Moni lapsi kuolee väkivallan uhrina

Jorma kirjoitti...

"Vanhaa asiaa ympäripyöreästi toistelevaa liirumlaarumia Miesten tasa-arvo ry:n lausunto."

Ympäripöyreää liirumlaarumia vaatia poliittisen vastuun kantoa ja henkilövaihdoksia?

Anonyymi kirjoitti...

Miesten tasa-arvo ry:n lausunnossa vedotaan nyt yhtäläisiin ihmisoikeuksiin. Miksi näin, Henry Laasanenhan on todennut moneen kertaan, että "tuollaisen pointin korostaminen on vain turhaa ja tekee enemmän haittaa kuin hyötyä". Ihmisoikeuksien esille nostaminen on hänen mukaansa aivan väärä pointti.

Homo kirjoitti...

Muistattehan kuinka Haitissa lopetettiin ruuan jakaminen miehille, koska muka naiset jakavat ruuan tasapuolisesti perheen miehillekin. Noh, nyt sitten ovat naiset päässeet maistamaan tämän taktiikan järkevyyttä. Ehkä olisikin järkevintä jakaa perheen ruoka miespuolisten jäsenten kautta, jotteivat naiset joudu tällaisen painostuksen alle:

Naisen mukaan hänen perheensä ei ole saanut ruoka-apua, koska ruokakuponkeja jakavat haitilaismiehet vaativat vastineeksi seksuaalisia palveluja.

Tiistaina julkaistun raportin mukaan käytäntö on leireillä yleinen. "Nuorten tyttöjen täytyy neuvotella seksuaalisesti saadakseen suojaa sateelta ja päästäkseen käsiksi ruoka-apuun."

Jorma kirjoitti...

"Miksi näin, Henry Laasanenhan"

Onko Henry Laasanen Miesten tasa-arvo ry? Tai toisinpäin?

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvovaltuutettu aloittaa kommenttinsa: "Naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyys on vakava yhteiskunnallinen ongelma Suomessa."

On irvokasta, että naisasiavalutettua kutsutaan tasa-arvovaltuutetuksi.

STM myös aloitta "yllättäen" kommenttinsa puhumalla naisiin kohdistuvat väkivallasta. Ehdotan uuden ministeriön perustamista. Se keskittyisi hoitamaan tasapuolisesti suomalaisten terveys- ja sosiaaliasioita.

No, oikeassahan he ovat siinä mielessä, että vaikka laki on olevinaan sukupuolineutraalia, se käytännössä on laadittu niin, että miesten oikeusturva heikkenee. Poliisitilastoja ja uhritutkimuksia vertailemalla käy nimittäin selväksi, että poliisi tulkitsee miehen selvästi useammin syylliseksi väkivaltaan vaikka kodeissa väkivalta jakautuu tasan ja jopa niin, että nainen selvästi useammin aloittaa väkivallan.

Joskus on ihmetelty, mihin sitä naistutkimusta oikein tarvitaan. Vastaus onkin ilmiselvä. Mistä STM, naisasiavaltuutettu jne. löytäisivät riittävän määränä feministisikoja, jos naisia ja Jukka Väisästä ei indoktrinoitaisi yliopistolla?

Anonyymi kirjoitti...

Heiskala väänsi täällä Laasasen kanssa tuosta ihmisoikeusasiasta muistaakseni viime syksynä. Eipä näkynyt täällä eikä muuallakaan ainuttakaan sellaista kirjoittajaa miesten tasa-arvo ry:sta joka olisi ollut Heiskalan puolella tuossa asiassa vaan te olitte häntä täältä pois ajamassa. Jälleen Heiskalan ajatukset näyttävät kuitenkin kelpaavan omiin kirjoituksiin ja omissa nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Lastensuojelun Keskusliitto ottaa näköjään rohkeasti kantaa lasten ja samalla miesten puolesta feministejä vastaan myös kommentoidessaan tuota läheissuhdeväkivaltamietintöä. Täytyy arvostaa rohkeutta. Varsinkin kirjoittaja ottaa riskin uran ja uskottavuuden kantilta.

Anonyymi kirjoitti...

Apua! Poliisi! Rikos! Rasistimies!

Tiistina 16.3.ilmestyneessä Keskisuomalainen-lehdessä oli kommentti:
"Ongelmista pitää puhua suoraan. Jos Suomeen otetaan 10 000 maahanmuuttajaa ja niistä 2000 saa töitä, niin miten tänne otetaan taas lisää ihmisiä?"

Tämän syvästi rasistisen ja maahanmuuttoviranomaisia häpäisevän lauseen sanoi kuusi vuotta Suomessa asunut Omar Adams, komea, hyvin ruskettunut poika.

Missä on nyt Unionin nettipartio? Missä oikeuskansleri, poliisi? Miksi kukaan ei paheksu? Ei edes Niiniluoto!

Jorma kirjoitti...

"Jälleen Heiskalan ajatukset näyttävät kuitenkin kelpaavan omiin kirjoituksiin ja omissa nimissä."

Niin yllättävää kuin se sinusta ehkä onkin, niin henkilöt A ja B saattavat ajatella jostain asiasta samalla tavalla, vaikka eivät tietäisi toistensa olemassaolosta, saatikka ajatuksista, yhtään mitään. Vasikka henkilö A saisi tuon ajatuksen ensimmäisenä ja jopa kirjaisi sen alas, se ei mitenkään estä henkilöä B ajattelemasta samalla tavalla tai ilmaisemasta noita ajatuksiaan.

Ihmisoikeuksista on tasa-arvoasioiden yhteydessä puhuttu jo paljon ennen Heiskalan syntymää.

Tuohon keskinäiseen nokitteluun eivät tietenkään ole puuttuneet sellaiset ihmiset, jotka, aivan oikein, näkevät tasa-arvon edistämisen paljon tärkeämpänä asiana kuin jatkuvan ja täysin hyödyttömän kärhämöinnin.

Anonyymi kirjoitti...

Lausunto pyydettiin noin 50 taholta. Selkeästi feministisiä oli vähintään 9 ja miesasiatahoja 3 (Miesten tasa-arvo ry, Vihreä miesliike ry, Miessakit ry).

Tässä nuo yhdeksän valehteluun panostavaa:
1. Sosiaali- ja terveysministeriö
2. Tasa-arvovaltuutettu
3. Amnesty International Suomen osasto ry
4. Naisasialiitto Unioni ry
5. Naisjärjestöjen Keskusliitto ry
6. Naisten Linja Suomessa ry
7. NYTKIS ry Naisjärjestöt Yhteistyössä
8. Suomen Miestutkimuksen Seura ry
9. Monika-Naiset liitto ry

Myös toimikunta oli valinnut feministisen vääristelykanan tilastoihin siinä mielessä, että parisuhdeväkivallan osalta viitattiin vain poliisitilastoihin vaikka tutkijat aina varoittavat tekemästä niin. Toisaalta toimikunta hämmentävästi puhui totta siitä, että lapset kohtaavat enemmän väkivaltaa äitien taholta. Siksi toimikuntaa on vaikeea sijoittaa tuolle valehtelu/feminsimi--totuus-akselille.

mies.asia kirjoitti...

Uusimpana tilastona "Nuorten sinkkujen kotityöt."

Anonyymi kirjoitti...

"Heiskala väänsi täällä Laasasen kanssa tuosta ihmisoikeusasiasta muistaakseni viime syksynä."

Ja jälleen, tapansa mukaan, Heiskala "väänsi" väärässä paikassa ja väärien henkilöiden kanssa. Eikö Heiskalalla riitä kanttia kohdistaa vääntöään oikeisiin kohteisiin, sinne päättävälle tasolle? Ei riitä näemmä.

Mitä Heiskala täällä yksityishenkilön blogissa asiasta melskaa? Oikea urpo koko Heiskala.

Anonyymi kirjoitti...

2.2 Sosiaali- ja terveysministeriö
Suomessa puuttuu kriminalisointeja koskeva erityislainsäädäntö perheväkivallan osalta.
Perhe- ja parisuhdeväkivallan erityispiirrettä ei ole tarpeeksi huomioitu nykyisessä rikoslainsäädännössä,
vaikka lainsäädäntöä on pyritty kehittämään parisuhdeväkivallan
uhrin aseman parantamiseksi. Myös kansainväliset sopimukset velvoittavat Suomea
kehittämään perheväkivallan ja sukupuolittuneen väkivallan erityislainsäädäntöä. Tämän
suuntaista kehitystä on tapahtunut paitsi Pohjoismaissa myös muissa Euroopan
maissa.

2.25 Lastensuojelun Keskusliitto ry
Suomessa on pitkään vaikuttanut ns. sukupuolittuneen väkivallan teoria, joka on keskittynyt
naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseen jättäen muut väkivallan alueet
huomiotta. Mietinnössä on katsottu aiheelliseksi perustella rikoslain sukupuolineutraalisuutta.

2.31 Amnesty International Suomen osasto ry
Sukupuolittunut, naisiin kohdistuva
väkivalta
1 on kulttuurirajat ylittävää, yhteen ihmisryhmään kohdistuvaa syrjintää
jonka mahdollistavat syrjivät rakenteet, kuten esimerkiksi lainsäädännön puutteet. Näin
ollen kyseessä on ihmisoikeusloukkaus.

1 Naisiin kohdistuva väkivalta on kattokäsite, joka pitää sisällään laajan kirjon erilaisia väkivallan muotoja, kuten seksuaalisen
väkivallan ja häirinnän, naiskaupan, yhteisöllisen tai miehisen kunnian nimissä tehdyn väkivallan, haitalliset perinteet eli esim.
tyttöjen sukuelinten silvonnan ja pari- ja lähisuhdeväkivallan. Lähikäsite, jota lausunnossa käytetään, on sukupuolittunut väkivalta
(gender based violence). Tämä käsite on yleistynyt akateemisessa tutkimuksessa kuvaamaan väkivaltailmiöitä, joissa on sukupuolittunut
ulottuvuus
. Käsite soveltuu kuvaamaan myös väkivallan muotoja jotka eivät spesifisti kohdistu naisiin, mutta joilla esimerkiksi
korostetaan väkivaltaisen normiston määrittelemää (hetero)mieheyttä, kuten vaikkapa viharikoksissa joissa uhri on homoseksuaali.

Lievän pahoinpitelyn syyteoikeuden muutos on hyvä ja tarpeellinen kaikille väkivallan
uhreille - sukupuolesta riippumatta. Sukupuolineutraalius kysymyksissä, jotka
ovat selkeästi sukupuolittuneita, on silmien ummistamista syrjinnältä ja siten yksi syrjinnän
muoto. Vaikka on selvää, että parisuhdeväkivallan aikuisuhrien enemmistö koostuu
naisista, toteutuessaan työryhmän ehdottama lakimuutos palvelee kaikkia lähisuhteissaan
väkivaltaa kokevia

Tällä hetkellä Euroopan unionissa on käynnistetty valmisteleva
tutkimus kansallisten rikoslainsäädäntöjen standardoimiseksi sekä sukupuolittuneen
väkivallan
että lapsiin kohdistuvan väkivallan osalta.7

Anonyymi kirjoitti...

2.34 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund r.y
Naisjärjestöjen Keskusliitto kannatti ja kannattaa näitä suosituksia ja odotti innolla oikeusministeriön
asiaan liittyviä toimenpiteitä toivoen, että 17.10.2008 työryhmässä olisi
ollut myös naisjärjestöedustus tai että naisjärjestöjä olisi kuultu lain valmistelussa. Näin
ehkä väkivallan sukupuolittuneisuus olisi tullut paremmin ymmärretyksi. Valitettavasti
on jouduttu pettymään näissä odotuksissa samoin kuin toimeksiannon ja mietinnön ehdotusten
suhteen.

Oikeusministeriön mietinnön henki näyttäytyy valitettavasti naisiin kohdistuvan väkivallan
erityispiirteitä ja yleisyyttä vähättelevänä. Päämääränä tuntuu olevan yritys häivyttää
väkivallan sukupuolittuneisuus ja siihen uusi yleistermi sopii hyvin.

2.37 Raiskauskriisikeskus Tukinainen
Läheissuhdeväkivalta on suurimmaksi osaksi sukupuolittunutta väkivaltaa kuten työryhmän
mietinnöstäkin ilmenee.

2.39 Suomen Miestutkimuksen Seura - Sällskapet för Mansforskning i Finland ry
Myös sellaisia ”väkivallan uhkaan perustuvia alistussuhteita” (s. 33) on olemassa, joissa
nainen on väkivallan harjoittaja ja mies on alistettu ja/tai uhrin asemassa. Naisiin kohdistuva
läheissuhdeväkivalta ansaitsee tehtyjen tutkimusten valossa edelleen erityishuomiota,
mutta myös miesten uhrina olemista on aina syytä pitää mahdollisena.

2.48 Miesten tasa-arvo ry ja Vihreä miesliike ry8
Työryhmämietinnöstä paistaa liiaksi läpi naistutkimuksen piirissä
tuotettu teoria niin sanotusta ”sukupuolittuneesta väkivallasta”. Kyseinen teoria on kuitenkin
tieteellisesti kiistanalainen ja on ristiriidassa useiden viimeaikaisten tutkimusten
ja tilastojen kanssa.

Sukupuolittuneen väkivallan teorian kriisi. Sukupuolittuneen väkivallan teorian yksipuolisuutta
ja yksipuolisia tulkintoja on viime vuosina voimakkaasti kritisoitu. (ks.
Sepponen 2007 sekä Malmi 2009). Monipuolista tutkimusta ovat ryhtyneet viime aikoina
vaatimaan myös monet asiantuntijat sekä tutkijat. Niinpä Euroopan kriminaalipoliittisen
instituutin johtaja Kauko Aromaa ehdottaa, että olisi tutkittava, ovatko parisuhdeja
perheväkivalta Suomessa 2000-luvulla sukupuolittuneita ilmiöitä (Aromaa 2009).
Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Venla Salmi esittää, että sukupuolittuneen
väkivallan teoriasta siirryttäisiin monipuoliseen tarkastelutapaan, jossa lähisuhde- ja
parisuhdeväkivaltaa ei yksioikoisesti tulkittaisi naisiin kohdistuvaksi ilmiöksi, josta
miehet ovat vastuussa (Salmi 2009a).
[...]

Monet tilastot sekä uudet suomalaiset tutkimustulokset ovat ristiriidassa sukupuolittuneen
väkivallan paradigman kanssa. Huomiota herättää tilastotieto yli kymmenen vuoden
ajalta, että parisuhteessa tehtyjen törkeiden pahoinpitelyjen tekijöistä 40 prosenttia
on naisia (Poliisitilasto, ks. Lättilä 2001)

Anonyymi kirjoitti...

2.49 Lausuntoa eivät antaneet seuraavat tahot

Espoon käräjäoikeus
Oulun käräjäoikeus
Turun hovioikeus
Lapin syyttäjänvirasto
Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos
Vantaan sovittelutoimisto
Ihmisoikeusliitto ry
Miessakit ry
Monika-Naiset liitto ry
Palvelualojen ammattiliitto PAM ry
Professori Raimo Lahti

Anonyymi kirjoitti...

2.39 Suomen Miestutkimuksen Seura - Sällskapet för Mansforskning i Finland ry

SUMS kiittää myös sitä, että niin naisiin kuin lapsiin kohdistuvan väkivallan
yhteyttä lähisuhteen valta-asetelmiin korostetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Viranomaistahot (STM ja Tasa-arvovaltuutettu), Amnesty, naisjärjestöt ja Suomen Miestutkimuksen Seura ry näyttävät panostavat feministisiin teorioihin.

:(

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010031711310863_uu.shtml

61 prosenttia surmatöistä oli naisten tekemiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kotityötilasto voi kyllä paljolti johtua siitä, että kyselytutkimuksessa miesten asenne on vähätellä "jotain helkkarin kotitöitä" ja naisten taas tapansa mukaan "uhriutua ja liioitella työtuntimääräänsä".

Ei mies laske sitä kotitöiksi, jos hän katsoo televisiota samaan aikaan kun pesukone on päällä tai broileri uunissa -nainen laskee. Esimerkiksi Laitinen on piikitellyt naisia tästä joskus.

22 tuntia sinkulla joka viikko? Miten se on mahdollista?

Anonyymi kirjoitti...

Siis sinkkunainen elää hyvin usein yksiössä. Sen imuroimiseen menee 2*3 minuuttia viikossa = 6 minuuttia.

Pyykkiä sinkun ei tarvitse pestä kuin pari koneellista viikossa, eli 4*2,5 minuuttia = 10 minuuttia. (2,5 minuuttia pyykit koneeseen ja 2,5 minuuttia ulos).

Päivät syödään työpaikalla tai koulussa ja illalla mikroateria mikroon, eli 15 sekunttia sisään ja 15 sekunttia ulos -ja äkkiä katsomaan töllöttömisestä täydellisiä naisia.

= Nykyaikaisen (poikkeuksellisen siistin) sinkkunaisen kotityöt yhteensä 16 minuuttia 30 sekunttia per viikko.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi laskuvirhe, täytyyhän mikroateria heittää joka päivä mikroon -kotityöaika pidentyy olennaisesti parilla minuutilla per viikko ;-)

Anonyymi kirjoitti...

"Kotityö. Lähinnä kodin piirissä tehtävä työ, josta saadaan hyötyä. Kotityöhön sisältyy lasten-
hoito, ruuan valmistus, kodin siivoaminen, pyykinpesu, kodin kunnostaminen ja ylläpito,
puutarhatyö, auton korjaaminen ja kaupassa käyminen. "

Anonyymi kirjoitti...

Eli sinkkunaisella tosiaankin menee noin 18 minuuttia viikossa kotitöihin aikaa.

Lapsia sinkulla ei ole, kerrostalo yksiötä ei paljoa korjailla, puutarhaa ei hoideta ja (hirveää, luontoa saastuttavaa) automobiilia ei ole.

-

Tätä tutkimusta saa siteerata virallisissa medioissa.

-

Toisaalta se juju voikin olla siinä, että loput 21 tuntia 42 minuuttia "kotitöistä" ovatkin tuota shoppailua (poikaystävän tai isän rahoilla).

Homo kirjoitti...

Study Finds That Video Games Hinder Learning In Young Boys

Anonyymi kirjoitti...

Kutomiseen voi mennä tuntitolkulla aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja shoppailuun.

Anonyymi kirjoitti...

Ja ruuanlaittoon.

Ja seksiin.

Se käy ajallisesti melkein työstä, koska nuorella naisella on melkoiset halut.

Homo kirjoitti...

Kokkipomotar linnoittautui toimistoonsa - ei halua potkuja

Scarred for life?:

Liettualaismies pahoinpiteli naispoliisia sukupuolielimellään

Homo kirjoitti...

Susan Cummings. Taposta 51 päivää linnaa

Arawn kirjoitti...

Homo: "Muistattehan kuinka Haitissa lopetettiin ruuan jakaminen miehille, koska muka naiset jakavat ruuan tasapuolisesti perheen miehillekin. Noh, nyt sitten ovat naiset päässeet maistamaan tämän taktiikan järkevyyttä. Ehkä olisikin järkevintä jakaa perheen ruoka miespuolisten jäsenten kautta, jotteivat naiset joudu tällaisen painostuksen alle:"

En tajua argumenttiasi lainkaan. Jos ruoka-apua jaettaisiin suoraan naisille, eihän naisten tarvitsisi silloin vongata sitä miehiltä! Ja jos taas oletettaisiin, että ruokaa jaetaan naisille ja naiset eivät jaa sitä miehille, mistä ihmeestä miehet saisivat kuponkeja kaupattavaksi?

Teet tosi kummallisia johtopäätöksiä, kun huomioi, että ongelma on juuri se, että miehillä on niitä kuponkeja käsissään niin sinusta ratkaisu olisi, että... annetaan miehille kuponkeja?! Joo, monikaan ei ehkä panisi perheensä jäseniä, mutta mikä estäisi miehiä antamasta oman perheensä nähdä nälkää ja käyttämästä kuponkeja vieraiden naisten vokotteluun?

Tää nyt ei olisi kerta eikä ensimmäinen, kun kolmannen maailman miehet olisivat pitäneet tärkeämpänä pesän saamista kuin ruoan hankkimista perheelleen.

Arawn kirjoitti...

22 tuntia kuulostaa kyllä aika paljolta ellei ole ihan himokokkaaja ja -siivoaja... Vaikka kyllä se 18 minuuttia päivässäkin on karkeaa aliarviointia.

Paljonkohan itsellä menisi? Useampi tunti viikossa varmasti. Ruoanlaittoon ja oheistoimintoihin 3-4 kertaa viikossa 0,5-1h kerralla. Pyykkiä 1-2 kertaa viikossa ja siihen ripustus, ehkä 20-40min yhteensä. (Mistä muuten tuli mieleen, että sinkulla voi kestää kauemmin, jos ei ole omaa pesukonetta - kamat pitää kantaa sinne pesulaan ja ripustaa siellä pitkille naruille, mikä on selkeästi vaivalloisempaa kuin kotipyykkäys.) Perussiivoukseen ehkä 3h viikossa yhteensä, jos ei ole mitään suurta. Mies yleensä tiskaa, joten sitä minulla on aika vähän, ehkä yksi tiskauskerta viikossa, 0,5h (meille aina kertyy tiskejä :P). Ja sit kaupassakäynnit, niistä voisi kai koostaa pari tuntia.

Tuosta nyt jos heittäisi jonkun karkean arvion niin ehkä 9h koko viikon aikana. Ei se kyllä tunnu erityisen pahalta, koska se jakaantuu aika tasaisesti kaikille päiville ja myös päivän eri aikoihin.