lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Pelastaako nais-kortti?

Feminismi-korttia käytetään turhan usein. ja Tiura pelaa sortokortin?

Lista henkilöistä/yhteisöistä, jotka ovat lausuneet: "Naisen euro on 80 senttiä" - ja antaneet ymmärtää, että se on niiiin väärin, kun tarkastelemme asiaa tasa-arvon kannalta.

Aleatorinen materialismi ja feminiinisyyden pelko

The Fatalism of the Manosphere

Why don't powerful men support men's rights?

Viikon sitaatti:
"- Mallimarkkinat kutsuvat! Monet ovat sanoneet, että näytän 25-vuotiaalta", Mervi Nykänen sanoo.

Teurastusta terveyskeskuksissa

Churches Starting to Become Aware of Feminization Issue

123 Trapped in Chinese Coal Mine Flood; Men?


SUNNUNTAIDEBATTI: "Hyvinvointimme nojaa miesten uutteruuteen"
Miesten korkeampi ansiotaso selittyy sillä, että miehet tekevät naisia selvästi enemmän töitä, kirjoittaa palkkatilastoasiantuntija Pauli Sumanen.

Pauli Sumanen

Työelämässä on saman verran miehiä ja naisia. Tehtyä työtuntia kohden miehet saavat vähemmän palkkaa ja siihen sidottuja etuuksia kuin naiset. Mutta miehet tekevät lähes 30 prosenttia enemmän ansiotyötunteja vuodessa kuin naiset. Jos he eivät tekisi, hyvinvointiyhteiskuntamme romahtaisi.

Työelämän tasa-arvopolitiikka- raportin laatija, Jyväskylän yliopiston dosentti Raija Julkunen sanoo raportissaan: "Mieselättäjäyhteiskunnassa miehet ovat "ansainneet" enemmän pelkän sukupuolensa perusteella. Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana sukupuolen mukainen palkkaero on kaventunut, mutta Suomessa tilanne on 1980-luvun lopulta lähtien jämähtänyt suurin piirtein iskulauseenomaiselle 80 sentin tasolle."

Raportissa sotketaan käsitteet ansiotaso ja palkkataso. Miesten ansiotaso on korkeampi kuin naisten, mutta se johtuu siitä, että miehet tekevät selvästi enemmän työtunteja kuin naiset.

Jakamalla miesten ja naisten ansiotöistä saamat vuosiansiot miesten ja naisten vuoden aikana tekemillä työtunneilla, saamme keskituntipalkan, joka on miehillä ja naisilla tilastokeskuksen aineiston mukaan suunnilleen sama.

Jos samasta työstä saa saman palkan, ei voi olla väärin maksaa enemmästä työstä enemmän palkkaa.

Verotus kuitenkin syö ankarasti miesten korkeampia nimellispalkkoja. Pitemmällä työajalla ansaitut suuremmat vuosiansiot merkitsevät miehille korkeampaa veroprosenttia: vuonna 2007 miesten veroprosentti oli noin 26 ja naisten noin 21. Uutteramman työnteon vuoksi miesten osuus tuloveron tuotosta on peräti 58 prosenttia.

Suomen talous perustuu mieselättäjäyhteiskuntaan. Päätelmä ei muutu muuksi, vaikka ottaisimme huomioon kotityön osuuden, sillä ajankäytön päiväkirjamateriaalista Hannu Piekkolan työministeriölle tekemän tutkimuksen mukaan parisuhteessa elävä mies tekee viikossa yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä yli kahdeksan tuntia enemmän kuin hänen kumppaninsa.

Elämänkaarta arvioitaessa pitää lisäksi huomioida tilastoista poistettujen asevelvollisten valtiolle ilmaiseksi tekemät työtunnit.

Stakesin Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä Timo Karjalainen kertoi, että vanhuus- ja leskeneläkkeitä suoritettiin miehille 5,7 miljardia euroa ja naisille 6,6 miljardia euroa. Ansioista laskettuna naisten maksujen osuus oli noin 45 prosenttia, mutta naiset saivat maksetuista eläkkeistä noin 53 prosenttia.

Miehet siis kustantavat huomattavan määrän naisten eläkkeistä – kuten myös terveyskuluista. Naiset maksavat sairausvakuutuksen tuloista noin 45 prosenttia. Julkisen sairauden- ja terveydenhuollon sekä vanhustenhuollon menoista naisten osuus vuonna 2002 oli Timo Karjalaisen artikkelin mukaan 59 prosenttia.

EU:n erillisellä luvalla miesten ja naisten vakuutusmaksuja voidaan porrastaa vakuutetun sairausriskin mukaan. Suomen hallitus on anonut ja saanut tämän luvan, ja yksityiset vakuutusyhtiöt soveltavat sitä käytäntöön, mikä on nostanut miesten vakuutusmaksuja.

Milloin samanlainen riskin mukainen vakuutusmaksu mahtaa tulla kolmikannan hallitsemaan työeläkevakuutukseen? Se nostaisi naisten eläkemaksuja roimasti, onhan esimerkiksi tällä hetkellä syntyvän tyttövauvan eliniän ennuste noin seitsemän vuotta poikavauvan ennustetta pitempi.

Kaiken yllä olevan perusteella voimme perustellusti todeta, että elämme yhä mieselättäjäyhteiskunnassa. Sopivia lääkkeitä asian korjaamiseksi ovat aluksi riskin mukaiset sairaus- ja eläkevakuutusmaksut, miesten palkkatason nostaminen naisten tasolle, miesten veroprosentin laskeminen naisten tasolle sekä asianmukaisen palkan maksaminen asevelvollisille ja siviilipalveluksessa oleville.

Lisäksi naisten vuosityötunnit tulee pystyä nostamaan miesten tasolle, jolloin naiset saavuttaisivat miesten ansiotason. Tässä onkin minkä tahansa taustan omaavalle hallitukselle tehtävää kerrakseen.

Miesten vapautusliike

18 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Saa nähdä yrittävätkö femakot/nartut vaieta Sumasen kirjoituksen kuoliaaksi vai tuleeko heille paskahalvaus ja sitä seuraava raivisa kirjoittelu siitä kuinka naisia syrjitään, kuinka naiset eivät suinkaan saa ansiotonta etua, kuinka naisille kuuluukin maksaa ansiotonta etua, kaikki on miesten vikaa jne.

Homo kirjoitti...

Minusta voisi yrittää muuten saada lyödyksi läpi vähän samantapaisen ajatuksen nais-kortin vetämisestä eteen kuin natsikortista. Natsikortin vetämistähän usein kutsutaan suoraan argumentaation häviämiseksi ja jotain samankaltaista assosiaatiota voisi yrittää saada läpi naiskortin vetämisestä esiin, joka toivon mukaan vähentäisi halua jatkossa käyttää naiskorttia.

Jape kirjoitti...

Rautainen kirjoitus Pauli Sumaselta!

Toivottavasti joku "naisen euro on 80 senttiä" valheen jankuttajista vihdoinkin alkaisi perustella väitteiään ja ottaisi osaa asialliseen ja sensuroimattomaan keskuteluun aiheesta. Tätähän juuri mm. Pauli Sumanen koittaa käydä, mutta nuo "80 senttiä" -jankkaajat lymyilee piilossa.

Sumanen ottaa perustellen tarkeän asian esiin. Toivottavasti aiheesta vihdoin aletaan käydä keskustelua.

Homo kirjoitti...

Ilta-sanomien kannessa muuten mainostettiin juttua yli 250 ammattia, jossa nainen tienaa miestä paremmin.

Homo kirjoitti...

Törky, joka ei lähde kulumallakaan:

Tiura ei ole maksanut Nova-vaalitukea takaisin

Marja Tiura on ainut, joka ei ole palauttanut omaa osuuttaan Nova-rahoista, puoluesihteeri toteaa Ilta-Sanomille.

Tuhannet sinkut osallistuivat parinetsintämessuille Kiinassa

Ehdokkaat kertoivat myös taloudellisesta tilanteestaan sekä asumismuodostaan paperilapuilla, jotka oli asetettu esille messuhalliin.


Yleisesti ottaen vuokra-asunnoissa elävillä kiinalaissinkuilla on huonommat mahdollisuudet löytää elämänkumppani kuin omistusasunnon omaavilla.

Homo kirjoitti...

No, kuten arvata saattoi, naiset pillastuivat ja teutaroivat nyt kuin villihevoset tuossa Sumasen Hyvinvointimme nojaa miesten uutteruuteen -kirjoituksen keskustelussa. Nartut tosin ovat saaneet turpaankin ihan kelvollisesti, kun heitä vastaan on esitetty kylmiä tilastollisia faktoja, joita vastaan he eivät kykene kunnolla puolustautumaan, vaan heittäytyvät marttyyreiksi, yrittävät epäasiallisuuksilla vaihtaa puheenaihetta jne. Mies.asiaan tilastosivukin on mainittu keskustelussa, josta sivuston toivon mukaan moni uusi ihminenkin löytää ja lukee läpi.

Homo kirjoitti...

Hyvä esimerkki naisten keskustelun tasosta ja argumentointikyvystä tuosta keskustelusta:

Ei voi HIRVEÄMPÄÄ naisten halveksimista olla!

...
Jos miehille vaaditaan lisää ennestään huikeisiin etuuksiin naisiin verrattuna, on naisille myös maksettava kotona tehdystä työstä samaa keskituntiansiota vastaava palkka kuin miehille keskimäärin heidän tekemästään työstä!
Armeija ei ole naisten paikka, koska naisilla on ELÄMÄN suojelun ja hoivaamisen ominaisuus synnynnäisenä piirteenä. Miehet tapelkoon keskenään ILMAN PALKKAA!

Jos tuon em artikkelin mukaisia toimenpiteitä aletaan ajaa eteenpäin, VAIN miesten syyksi ja vastuulle voidaan lukea se, ettei naiset kestä moista miesten alistavaa vallanhimoa, vaan pelkään, että seurauksena voi olla jopa pahimmoillaan lasten surmaamista!
...
On kuitenkin Jumala, joka nämäkin kaikki näkee ja kerran tulee se päivä, jolloin kysytään arvon "herroilta": mitä teitte näille minun heikoimmilleni, näille, joita teidät, miehet, laitettiin suojelemaan, jotta heillä olisi turvallinen ja tasapainoinen koti hoitaa lapsianne. Nolo on tunnustaa, että isoa palkkaa vedettiin ja herrasmiesten klubeilla rahoinemme rellestettiin, kun vaimo itkien hoivasi pienokaisiamme kaiken puutteen keskellä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, näköjään Hankamäen Jukka on pohtinut vähän samanlaisia juttuja abortista kuin minäkin joskus. Tosin homomiehenä Hankamäki tekee sen aina ja välttämättä paremmin: hän on vapaampi intresseistä. (Lisäksi Hankamäki on myös parempi kirjoittaja mikä tietenkin on sivuseikka.)

Mutta puoli miljoonaa abortoitua ihmistä ja työvoimapula? Niin makaa kuin petaa.

Mutta miksi minun rahoillani? En halua olla rahoittamassa joukkomurhaa.

bmaad kirjoitti...

"No, kuten arvata saattoi, naiset pillastuivat ja teutaroivat nyt kuin villihevoset tuossa Sumasen Hyvinvointimme nojaa miesten uutteruuteen -kirjoituksen keskustelussa. Nartut tosin ovat saaneet turpaankin ihan kelvollisesti, kun heitä vastaan on esitetty kylmiä tilastollisia faktoja, joita vastaan he eivät kykene kunnolla puolustautumaan, vaan heittäytyvät marttyyreiksi, yrittävät epäasiallisuuksilla vaihtaa puheenaihetta jne. Mies.asiaan tilastosivukin on mainittu keskustelussa, josta sivuston toivon mukaan moni uusi ihminenkin löytää ja lukee läpi."

Nyt näyttäisi tilanne olevan
se, että kansa joutuu viimeinkin pähkäilemään tuon 80 senttiä-väitteen, ja parin muunkin asian kanssa. Jos asian käsittelyä ei onnistuta vaientamaan, aletaan tietty (jostain) Kataisen suunnalta sumuttaa mediaa tyyliin: miehet nyt vaan ehtivät ja jaksavat tehdä enemmän töitä, ja että naisen keskiansiota laskettaessa pitäisi huomioida myös lapsen "hellimiseen" käytetty aika, toisin kuin miehen kohdalla.

Tosiaan mielenkiintoista
saadaanko kommunismin nujertama kansa rauhoitettua sen verran näkyvällä paikalla tuo kolumni oli.
Popeda-huumoria loppuun: ehkäpä naisen euro onkin 20 senttiä.

Homo kirjoitti...

Tehoaako muuten heteromiehiin tuo narttujen usein harrastama marttyyrikohtailu, avuttomiksi raukkaparaksi tekeytyminen jne? Minä olen tuollaiselle niin immuuni, että sellainen näyttää lähinnä surkuhupaisalta, mutta sen verran usein tuollaista käytöstä näkee naisilta, että herää se mielikuva, että kenties sellainen tehoaa johonkin kohdeyleisöön, kun sitä kerran niin yleisesti viljellään.

Homo kirjoitti...

Tiura kulkenut kohusta kohuun

MikkoAP kirjoitti...

Homo:"Hyvä esimerkki naisten keskustelun tasosta ja argumentointikyvystä tuosta keskustelusta:"

No niinpä, mutta toisaalta, kun muistaa, mikä lehti on kyseessä, niin sitä saattoi odottaakin. Ihan kiva on, etteivät mieskommentaattorit enää nöyristele naisten edessä, kuten vielä muutama vuosi sitten olisi käynyt, vaan faktoja lyödään pöytään anteeksi pyytelemättä.

Yksi hyvä puoli tässä feministisessä dystopiassa on: kun feministinen politiikka syrjäyttää miehet ja enenevässä määrin pojat, niin feministinen järjestelmä tulee romahtamaan, koska sen toiminnan kustantavat kuitenkin lähinnä miehet.

Sitten saakin ilolla katsoa, kuinka "vahvoja" ja "itsenäisiä" nuo feministit ovat.

Miss Midnight kirjoitti...

Minusta Hesarin keskustelussa mielenkiintoinen piirre on, että suurin osa kommentoivista naisista ei tunnu edes ymmärtävän, mistä kirjoituksessa on kyse. Jokuhan siellä sanoikin suoraan mielipiteensä, että kirjoitus ei käsittele palkkatasa-arvoa, vaan hyvinvointia. Sen jälkeen huomasin, että osa naisten argumenteista tosiaan tuntui lähtevän siitä, että määritellään hyvinvointia uudestaan eikä keskustella lainkaan siitä, mikä minun tulkintani mukaan oli Sumasen pääsanoma (=nykyisen palkkatasa-arvokeskustelun perustuminen väärille olettamuksille).

Eli argumentoijilta on jäänyt huomaamatta, että otsikon hyvinvointi viittaa hyvinvointiyhteiskuntaan, jota pidetään yllä verorahoin. Tästähän seuraa loogisesti, että hyvinvointi(yhteiskunta) nojaa voimakkaimmin siihen ryhmään, joka maksaa eniten veroja. Sen sijaan määritellään sanaa hyvinvointi uudestaan ja kuohutaan siitä, kuinka miehet voivat kuvitella pelkän rahan olevan hyvinvointia...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta voisi yrittää muuten saada lyödyksi läpi vähän samantapaisen ajatuksen nais-kortin vetämisestä eteen kuin natsikortista. Natsikortin vetämistähän usein kutsutaan suoraan argumentaation häviämiseksi ja jotain samankaltaista assosiaatiota voisi yrittää saada läpi naiskortin vetämisestä esiin, joka toivon mukaan vähentäisi halua jatkossa käyttää naiskorttia.

Erittäin hyvä idea!

Toivon, että tämä todella toteutuu.. se tarkoittaisi erittäin suurta shiftiä ihmisten asenteissa..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

自拍成人全裸打炮打手槍打飛機巨乳巨奶女優大奶性交性愛淫蕩淫慾淫亂淫婦淫妹淫叫淫水淫女情慾情色做愛限制級波霸口交18禁貼圖寫真視訊援交露點爆乳潮吹..

En vielä osaa kanjeja, tunnistan tuosta lähinnä 'jin' .. hmm.. toi on lähes kokonaan pelkkää kanjia, ei hiraganaa eikä katakanaa joukossa.

Voisitko kirjoittaa edes katakanana, niin olis helpompi käsittää?

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Sumanen on oikeassa ja hienosti sai asiansa esille, vihdoin ja viimein.

"Tiura: ”Mietin sitäkin, voisiko tämä olla mahdollista, jos kysymyksessä olisi miespuolinen kansanedustaja.""

Miespuolisena olisi Tiura jo entinen kansanedustaja. Naispoliitikkojen toilailuja, kyvyttömyyttä ja osaamattomuutta katsotaan läpi sormien, mikä on synti ja häpeä.

Jorma kirjoitti...

"Pikaisena vastauksena voinkin omasta puolestani sanoa, että jos abortti ylipäänsä hyväksytään tai mikäli sillä on moraalinen oikeutus, tämä oikeus pitäisi kirjata lainsäädäntöön myös isien oikeudeksi saada aloittamalleen raskaudelle keskeytys."

Hankamäki on asian ytimessä. Onneksi kaikki filosofit eivät ole mitään himasia.

Teurastusta terveyskeskuksissa