torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Siiven havinaa

Ritva Siipi taistelee sitkeästi sen edestä, että naisten määrä lisääntyisi pörssiyritysten hallitusten johtotasolla.
− Huomasin kokouksissa käydessäni, että monissa asioissa olisi tarvittu enemmän naisia. Naisnäkökulma on todella tärkeä.

Taustaa 1:

Lähes kaikkien suurten yhtiökokousten vakio-ohjelmanumero on helsinkiläisen Ritva Siiven puheenvuoro, jonka mukaan yhtiön hallitukseen pitää valita älykäs ja laajakatseinen nainen.

Samaa levyä toistava Siipi herättää yhtiökokouksissa sekä hyväntahtoista naureskelua että ärtynyttä mutinaa. "Miksei hän tee valmisteltua esitystä", ihmettelee moni kokouskävijä.

Wärtsilän patruunahenkisessä yhtiökokouksessa monet miehetkin närkästyivät hallituksen puheenjohtajan Robert G. Ehrnroothin vastauksesta Siiven vakiopuheenvuoroon. Viestin sisältö oli, että Wärtsilän hallitus ei tarvitse naisjäseniä, koska yhtiö on myynyt pois wc-pyttynsä ja avaimensa.

Taustaa 2: ja 3.

Yhdistyksen talous on ollut kunnossa, mutta sitä rasittaa yhdistyksemme jäsenen Ritva Siiven käynnistämän oikeudenkäynnin kustannukset. Vuoden 2006 loppuun mennessä kuluja on kertynyt 23 531,53 euroa. Oikeudenkäyntikulut ovat huomattavasti vahingoittaneet yhdistyksen taloutta. Ritva Siipi aloitti helmikuussa 2006 oikeudenkäynnin yhdistystämme vastaan. Kanteen aiheena oli syyskokouksen 28.11.2005 moite. Helsingin käräjäoikeus on 13.6.2006 antamassaan osatuomiossa hylännyt kanteen. Eräästä kysymyksestä käräjäoikeus antaa ratkaisun myöhemmin. Kantaja on valittanut tuomiosta Helsingin hovioikeuteen. Vaikka käräjäoikeus määräsi kantajan korvaamaan yhdistyksemme oikeudenkäyntikulut, on todennäköistä, että kaikkia kulujamme emme saa perittyä.

Yritys- ja yhdistyselämä tarvitsee todellakin Siiven kaltaisia naisia.

Mediaseksikäs ilotyttö

Humanistikokelas työministerinä

Romantiikka esineellistää miehen

Kummallinen käsite ”naisviha”

16 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Juuri olin miettinyt viime päivät, viimeksi tänä aamuna, kuinka meillä työministeri joka ei ole tehnyt muuta työtä kuin sepittänyt lauluja vesilätäköistä (ryystänen samalla shampanjaa ja mussuttaen juustoa).

Jorma kirjoitti...

Rkp haluaa naiset kutsuntoihin

""Tämä lisäisi toivottavasti asepalveluksen suorittavien naisten määrän. Naisten asepalvelus pitää kuitenkin säilyttää vapaaehtoisena", Bertills sanoo kannanotossaan."

Miksi sen pitäisi olla vapaaehtoista? Eihän se miehillekään ole.

Jape kirjoitti...

Ritva Siipi: "− Huomasin kokouksissa käydessäni, että monissa asioissa olisi tarvittu enemmän naisia. Naisnäkökulma on todella tärkeä. "

Minusta olisi hienoa, jos Ritva Siipi ottaisi seuraavaksi kohteekseen STM:n tasa-arvoyksikön. siellä tarvittaisiin enemmän miehiä (nyt nolla kpl). Miesnäkökulma on todella tärkeä, etenkin tasa-arvoasioissa jossa se on lähes tyystin unohdettu. Ritva Siipi, ota asiasta koppi. Please!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sen pitäisi olla vapaaehtoista? Eihän se miehillekään ole.

No katoq naiset synnyttää, senki kouluttamaton sovinistisika-luuseri, joka ei saa koskaan tyttöystävää!!11

Tämä on varmasti ainoa vastaus, jonka tulemme naisilta, naisasianaisilta tai profeministeiltä tuohon kysymykseen saamaan.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Rosa Meriläiseltä vaihteeksi ainakin osittain järkevääkin tekstiä:

Mikä naisia vaivaa?

Homo kirjoitti...

Aikoinaanhan femakot saivat hepulin, kun raiskauksen lyhyen keston katsottiin lieventäneen tekoa. Mahtavatkohan femakot olla nyt loogisesti konsistentteja ja vastustaa tuomiota sen vuoksi, että raiskauksen pitkän keston takia annettiinkin ankara rangaistus:

Hovioikeus tuomitsi ankaran rangaistuksen kaksi tuntia kestäneestä raiskauksesta

Keski-ikäiset miehet valitsevat keskustan puheenjohtajan

Homo kirjoitti...

Nyt jo pojat vievät narttujen työt?:

Taiwanilainen poika laulaa kuin Whitney Houston - katso video

Jorma kirjoitti...

HS-raati: Sukupuolten tuloerot ovat täyttä totta

HS vetää asiallisen palkka-tasa-arvokeskustelun saman tien vessanpöntöstä alas. Ikävä kritiikki on vaiennettava, jotta feministien satuilu saisi jatkua häiriöttä, on lasipalatsissa ilmeisesti tuumattu.

Jorma kirjoitti...

Kannattaa erityisesti huomata, ettei Vihreän miesliikkeen puheenjohtaja Jukka Relander pidä myyttinä sitä, että naisen euro on 80 senttiä.

Homo kirjoitti...

Kahdeksasluokkalainen tyttö sammui kesken oppitunnin

Jape kirjoitti...

"HS-raati: Sukupuolten tuloerot ovat täyttä totta"

Jep, tuloerot tai oikeammin ansioerot ovat täyttä totta. Pauli Sumanen on tämän, tilastoihin (siis faktoihin) tukeutuen todistanut ja kertonut vielä sen, mistä tämä johtuu.

Se, että HS-Raadin 73 vastaajasta 56% vastaa kysymykseen Onko väite "naisen euro on 80 senttiä" myytti EI, ei kerro muuta kuin HS-raadin muutaman vastaajan mielipiteen. Ei sen enempää. Tuo Hesarin on kysymys taas sarjassa älyttömiä kysymyksiä, koska eihän tuollaisella kysymykselä mitään mitata. Kysymys on merkitykseltään vastaava kuin vaikkapa kysymys: Onko hauki kala?

Miten muuten voidaan yleispätevästi todeta että naisen euro on 80 senttiä? Tiedän lukuisia naisia jotka tienaa reilusti enemmän kuin minä.

Onneksi tuolla HS-Raadissa on muutama joka tietää mistä on kysymys:

"Samasta työstä maksettavan palkan ero miesten ja naisten välillä on muutaman prosentin luokkaa, arvioi yliasiamies Antti Arjava."

"Miehet tekevät naisia enemmän työtunteja sekä enemmän koulutusta ja sitoutumista vaativaa työtä, väittää suomentaja Jukka Mallinen. Hänen mukaansa miehen euro on ainakin naisen euro ja viisi senttiä.

"Pitempään töissä jatkavat ja nuorempina kuolevat miehet kustantavat naisten pitkää eläkkeen nautintaa." "

Homo kirjoitti...

Olikos tämä jo täällä:

Tasa-arvon nimissä - palkankorotukset miehille

Yleinen tasa-arvo kirjoitti...

Kyllä Arno Kotron pisteet meni nyt täysin jokaisen rehellisen silmissä:

"Kaiken kaikkiaan Sumasen teesit ovat esimerkki siitä, millaista miesaktivismi voi pahimmillaan olla. Muutenkin miesasia on saanut käsittämättömiä piirteitä. Milloin joku on vaatimassa naisia tasa-arvon nimissä armeijaan, milloin halutaan kasvattaa naisten työkuormitusta entisestään tai haikaillaan menneen maailman sukupuolirooleja. Olemme saaneet äärifeminismin rinnalle tarpeetonta vastakkainasettelua ruokkivan äärimaskulinismin – vai miksi sitä pitäisi sanoa – mikä on typerää: samaan maaliin tässä kuitenkin pelataan. Ainakin äänekkäimmät miesliikkeet ja niiden kummalliset kukinnot on syytä kiertää kaukaa."

Melkoinen "ylen voitelema" kaksinaamainen profeministineiti koko mies ;-) Pauli Sumasen miesaktivismi on sellaista, mitä miesaktivismi voi parhaimmillaan olla. Omista rahoista, omalla työllä ja ajalla kokonainen kirja yksinään kasaan sekä sen jälkeen vielä kirjan levittäminen omalla työllä ilmaiseksi kirjastoihin, medioihin ja poliitikoille. Ja tämän kovan työn jälkeen pääsy julkisuuteen kumoamaan feministien tyypillisimpiä valheita. Tälläistä on miesaktivismi parhaimmillaan.

Homo kirjoitti...

Vesa Puttonen: Naiset, naiset, naiset

Homo kirjoitti...

Taitaa tällaisetkin asiat kuulua lähinnä ns. naisten vaivoihin, samoin kuin naisten pistämättömällä tunneälykkyydellä säännönmukaisesti puhkeavat kanatappelut:

Tuoksuherkkä määräilee avokonttorissa

Jorma kirjoitti...

"samaan maaliin tässä kuitenkin pelataan."

Kuinka naiivi voi ihminen oikein olla?

Kotron pisteet menivät miinukselle, ja pahasti sittenkin.