keskiviikkona, toukokuuta 19, 2010

Suomi on kuin Albania

HS: Ihmettelen, missä hirviöäidit ovat
Pojan äiti

Helsingin Sanomien mielipidesivuilla on viime päivinä keskusteltu isyydestä. Hienoa, että näin on, mutta valitettavasti keskusteluissa toistellaan jälleen kerran samaa virhettä. Väitteestä, että isiä hyljeksitään huoltajuuskiistoissa (muun muassa nimimerkki Poikiensa kohtaloa sureva isä 18. 5.), on tullut isäkeskustelun kyseenalaistamaton fakta. Väite on yliampuva.

Esimerkiksi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen vuonna 2006 julkaistun tutkimuksen mukaan oikeuteen päättyvissä huoltoriitatapauksissa lapsi päätyy asumaan isän kanssa joka kolmannessa tapauksessa.

Luku on varsin suuri siihen nähden, että pääasiallinen lastenhoitovastuu on muiden tutkimusten mukaan yhä äideillä, vaikka isien lasten kanssa viettämä aika on onneksi kasvanut.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus toteaakin, että väite siitä, että oikeusistuimissa äitiä suosittaisiin lähivanhempana, ei pidä paikkaansa.

Valitettavasti liian moni isä syrjäyttää itse itsensä lastensa elämästä. Tästä ei kuitenkaan voi syyttää vain isää itseään, vaan yhteiskunnassamme syvällä olevia konservatiivisia käsityksiä sukupuolesta ja vanhemmuudesta.

Esimerkiksi feminismi on nimenomaan ollut isien asialla, kun se on pyrkinyt purkamaan näitä miehiin, naisiin, isiin ja äiteihin liitettyjä stereotyyppisiä käsityksiä. Feminismin tavoite ei ole äitimyytin pönkittäminen vaan juuri vanhemmuuden jakaminen – niin eron jälkeen kuin ennen sitä.

Itselläni on poika, jota hänen isänsä surukseni haluaa nähdä hyvin vähän. Elämäntilanteeni on tutustuttanut minut moniin muihin yksinhuoltajaäiteihin. Usein mietimme, missä mediassa usein mainitut isältä tapaamisoikeuden riistävät hirviöäidit ovat. Jokainen meistä toivoisi, että isä tapaisi lapsiaan nykyistä enemmän. Tärkein syy on oman lapsen etu, mutta syyt ovat myös itsekkäät: yksinhuoltaja kaipaa välillä omaa aikaa.

Yhteiskunnan tuleekin vaikuttaa huoltajuuspäätösten vääristymiin jo ennalta. Yksi hyvä keino on patistaa isät pitämään vanhempainvapaata oman etunsa nimissä.

Tähänkin asiaan liittyy valitettavasti paljon uskomuksia ja mielikuvitusta. Miehet luulevat Stakesin ja Kelan selvitysten mukaan, että se laskisi perheen tulotasoa merkittävästi, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Itse asiassa monen perheen vuositulot kasvaisivat. Tässäkin asiassa päätökset perustuvat usein stereotypioihin, eivät faktoihin.

Isät, älkää uskoko virheellistä propagandaa. Uskaltakaa ottaa vastuu vanhemmuudestanne. Se kuuluu teille, ja jokainen normaali äiti on valmis jakamaan sen kanssanne.

Keski-ikäiset naiset kiukkuisia työpaikoilla

Dosentti: Naispiispa voisi olla kirkolle hyvää peeärrää


Miehet puuttukoot itse pahoinvointiinsa

Women marrying men with less income

Alle 60-vuotiaiden suomalaismiesten kuolleisuus Albanian tasoa

Huomaamaton feministinen bias

14 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimus toteaakin, että väite siitä, että oikeusistuimissa äitiä suosittaisiin lähivanhempana, ei pidä paikkaansa."

Ei tuo tutkimus todista mitään tuollaista. Faktat ovat näköjään täysin hakusessa.

"Esimerkiksi feminismi on nimenomaan ollut isien asialla, kun se on pyrkinyt purkamaan näitä miehiin, naisiin, isiin ja äiteihin liitettyjä stereotyyppisiä käsityksiä. Feminismin tavoite ei ole äitimyytin pönkittäminen vaan juuri vanhemmuuden jakaminen – niin eron jälkeen kuin ennen sitä."

Ei pidä paikkaansa. Feminismin tavoitteena on aina ollut miesten ja isien syrjintä.

Anonyymi kirjoitti...

Älykkäät ihmiset ilmeisesti sukupuoleen katsomatta tajuavat, että kumppanissa on muitakin ominaisuuksia kuin tämän tulotaso. Silti ne ominaisuudet ovat olemassa:

She said she adores her 39-year-old blue-collar partner for the way he listens, for his affectionate hugs and musical talents.

Raha ei todellakaan ratkaise kaikkea, koska on paljon muitakin resursseja kuin raha. Jos ei ymmärrä tätä, seuraukset voivat olla aika surullisia.

Kun naiset saavat yhä enemmän työelämän näköalapaikkoja haltuunsa, saattaa lisääntyä sellainen trendi joka tekee miehistä yhä lisääntyvässä määrin miellyttäjiä rahoittajien sijasta. Valta on toki edelleen naisilla, koska markkinoiden tas-arvo on aina silmänlumetta.

Homo kirjoitti...

Lapset tehdään kohta ilman seksiä


Kansanedustaja: Miehille perustettava turvakoteja

Homo kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2153257&pos=no-tu
Huivikohu: Tämä sallittiin Raaseporissa

...
Huivia saa pitää, mutta kasvot pitää näkyä, linjasi lautakunta.
...
Kajander pohtii, ryhtyvätkö pojat kokeilemaan rajoja oppitunneilla. Periaatteessa kaikilla on nyt lupa pitää huivia päässään Raaseporin kouluissa.

- Jos tässä mennään älyttömyyksiin, niin katsotaan asiaa sitten uudelleen, hän aprikoi.

Markus Haapamäki

Homo kirjoitti...

Naurettavasta vieläkin naurettavammaksi?:


Yleinen asevelvollisuus siirtyy historiaan Ruotsissa


Ruotsin armeija on ollut selkeästi Pohjolan kallein, mutta samalla tehottomin. Yleinen liikekannallepano olisi saattanut kestää jopa kolme vuotta, tieto, joka oli shokki ruotsalaisille.

Jatkossa puolustusvoimien runko on ammattisotilaita, tilapäisesti palkattuja ja kodinturvajoukkoja. Enimmillään jopa puolen miljoonan varusmiesarmeija supistuu kymmenesosaan. Syy on uhkakuvan muutos, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Homo kirjoitti...

Adulterous Spanish woman told to pay husband €200,000 in damages

Woman to sue phone company after husband discovered affair through bill

Tällaista tarvittaisiin Suomeenkin kaikkien femakkolakien, pakkoruotsin, lex-karpeloiden yms hävittämiseksi:

Nick Clegg: tell us the laws that you want scrapped

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Ukot ovat ihan yhtä vaativia ja kiukkuisia työpaikoilla kuin keski-ikäiset naiset, silloin vain pidetään sitä täysin luonnollisena ja miehekkäänä.

(Homo, Ruotsin armeija ei ole sotinut pariin sataan vuoteen. Maailmahan muuttunut tuossakin asiassa, uhkakuvan muutos. Suomessakin.)

Homo kirjoitti...

Hannelle-mummeli, Venäjä ei ole hävinnyt mihinkään, eikä tuhansien kilometrien päässä Afganistanissa olevat Talibanit ole Suomelle mikään uhka, toisin kuin Venäjä.

Justice Not As Blind As Previously Thought

"I doubt this is much of a surprise but apparently Cornell University did a study that seems to show you're more likely to get convicted if you're ugly. From the article: 'According to a Cornell University study, unattractive defendants are 22 percent more likely to be convicted than good-looking ones. And the unattractive also get slapped with harsher sentences — an average of 22 months longer in prison.'"

Jape kirjoitti...

Pojan äiti: "Esimerkiksi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen vuonna 2006 julkaistun tutkimuksen mukaan oikeuteen päättyvissä huoltoriitatapauksissa lapsi päätyy asumaan isän kanssa joka kolmannessa tapauksessa."

Tuohon tutkimukseen ei ole luottamista. Pojan ädin kanattiai ensin selvittää mistä uossa "tukimuksessa" on kysymys ja kuinka se on laaditu. nsinnäkin vuosittain oikeuteen päätyvistä huoltajuusriidoista (noin 2000 kpl/vuosi) tuohon "tutkimukseen" oli poimittu vain noin 500. Voidaan epäillä, onko tutkimukseen poimiuttu mukaan ylikorostuneesti niitä keissejä joissa isä on saanut huoltajuuden jotta kokonaiskuvan karmeus ei paljastu ja prosentilukujen tylyys isejä kohtan ei lyö suoraan silmille. Lisäksi "tutkimuksen" laatijat olivat feministejä, joten puolueettomuudesta ei ole tietoakaan.

Lisäsi tuo "tukimus" ei ota huomioon sitä, että kakki iät eivät jaksa lähteä oikeusteitse kamppailemaan oikeuksistaan. Sossun lausunnot ja tuki takanaan äiti voittaa lähes aina. Ja niissä oikeuteen menevissä tapauksissa sossun asenteellinen lausunto on eräs niistä tekijöistä, joka lannista miehen jo alussa. Kun ei saa tasapuolista ja tasa-arvoista kohtelua. Lisksi oikeuslaitoksen asenne ilmapiiri on vanhanaikainen, ei suotuisa miehille.

Ne ei ole miehet jotka laskevat niitä euroja, vaan naiset, jotka työntävät miehen töihin jota äippä saa olla kotona. Tämä on tutkittu fakta.

Isälle kernaasti jaetaan lisää vastuuta, vaikka hän jo kantaa vastuuta koko perheestä. Silti se ei näy huoltajuuksien jakaantumisessa oikein mitenkään, ei ainakaan miehen eduksi.

Pojan äiti: "Isät, älkää uskoko virheellistä propagandaa."

Eivät he uskokkaan. Esimerkiksi sinun feminismin sävyttämää propagandaa ei ole uskominen. Faktat on väärin.

Jape kirjoitti...

Ja vielä:
Suurin ongelma isien huoltajuuden saannin vaikeudessa on a) äitien asenne, b) sossun asenne ja c) oikeuslaitoksen asenne.

♥ Hannele mummu kirjoitti...

Homo, Venäjä on hävinnyt...
etkö lue edes iltalehtiä.

Homo kirjoitti...

Hannele, taidat elää jossain rinnakkaisulottuvuudessa, jossa maailma on kovin erinäköinen, jos kerta sinun todellisuudessa Venäjä on hävinnyt (=kadonnut?).

Wilma Schlizewski erosi miehestään Robin Schlizewskistä tämän opintojen takia

Ilmari kirjoitti...

Homo: Venäjä-keskustelussa tuntuu usein unohtuvan se, että Venäjä on nykyisellään jo jonkinlainen kvasidemokratia. Venäjä ei voi enää satunnaisesti hyökätä mihin tahansa naapurimaahan.

Venäläiset puolestaan arvostavat Suomea ja suomalaisia hyvin paljon. Esimerkiksi Baltian maita kohtaan tunnettua vainoharhaista vihaa (tämä pätee varsinkin Latviaan) ei tunneta Venäjällä ollenkaan Suomea kohtaan. Kaikki jututtamani venäläiset ovat suhtautuneet positiivisesti tai vähintään neutraalisti Suomeen. Lisäksi käytännössä kaikki, jotka ylipäätään tietävät talvisodan, tuomitsevat sen. Nämä seikat ovat jääneet suomalaisessa keskustelussa jotenkin vähälle huomiolle. Venäläisille olisi yhtä absurdia hyökätä Suomeen, kuin suomalaisille olisi hyökätä vaikka Norjaan.

Homo kirjoitti...

Ilmari, pelkkiin ailahteleviin mielipideilmastoihin ei kannata hirveästi luottaa turvallisuustakuuna suurvallan naapurina. Näin etenkin, kun kansan mielipiteellä ei ole hirveästi merkitystä vaan poliittisilla päättäjillä, joiden on helppo manipuloida nopeastikin kansan tahtoa oman tahtonsa suuntaiseksi ulkomaita kohtaan erilaisella propagandalla.

Lisäksi Suomi ja Norja ovat kokoluokassaankin lähempänä toisiaan, kun sen sijaan Venäjään verrattuna Suomi yksinään on varsin mitätön.