lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Koulu tuottaa sukupuolijaottelua

Opettaja jakaa tytöt ja pojat eri leiriin
Koulu tuottaa vahvaa sukupuolijaottelua tyttöjen ja poikien välille. Tähän tulokseen tulivat suomen kielen opiskelijat Penni Pietilä ja Anne Norema havainnoidessaan oppitunteja helsinkiläisissä peruskouluissa ja lukioissa.

Sukupuolijaottelu itsessään ei Pietilää ja Noremaa hämmästyttänyt – onhan meillä jo vuosien ajan puhuttu siitä, miten eri tavalla tyttöjä ja poikia koulussa kohdellaan.

Yllättävämpää opiskelijoiden mielestä oli se, miten isolta osin sukupuolieron ja eriarvoisuuden tuottaminen tapahtuu huomaamatta ja kuin itsestään selvyytenä.

– Tasa-arvo on asia, jota kaikki opettajat sanovat kannattavansa. Enkä uskokaan, että kukaan tahallaan mollaa toista sukupuolta, Norema sanoo.

Nainen, näin sinullekin heruu palkankorotus

Tosimiehet

Pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa on paljon hienoja periaatteita, jotka eivät enää ole voimassa. Olemme menossa alamäkeen.
Tasa-arvo ei enää tarkoita sitä, mitä se ennen tarkoitti. Suomalainen keski-iän ylittänyt terve heteromies, joka toimii yrittäjänä, on syvässä tasa-arvoloukussa, vaikka hän ei kuulu pieneen vähemmistöön. Juuri tästä syystä hän onkin ansassa.

Hyvinvointiyhteiskunnasta on tullut paapomisyhteiskunta. Omalla työllään pärjäävät ja muita kansalaisia työllistävät ihmiset ovat muuttuneet riiston kohteiksi.

Kun aikanaan vasemmistolaiset lauloivat työn orjista, niitä ovat nykyisin yrittäjät. He tekevät paljon töitä, tulotaso on keskimääräistä alhaisempi ja sosiaaliturva surkea. Ainoa asia, jonka yrittäjät ovat säilyttäneet, on ylpeys. Nyt onkin jännittävää seurata, kuinka kauan kestää ennen kuin yrittäjien hymy hyytyy ja ilme vääntyy vaativaksi.

Tasokeskustelun surkea taso netissä

4 kommenttia:

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jape kirjoitti...

" Tasa-arvo ei enää tarkoita sitä, mitä se ennen tarkoitti. Suomalainen keski-iän ylittänyt terve heteromies, joka toimii yrittäjänä, on syvässä tasa-arvoloukussa, vaikka hän ei kuulu pieneen vähemmistöön. Juuri tästä syystä hän onkin ansassa.

Hyvinvointiyhteiskunnasta on tullut paapomisyhteiskunta. Omalla työllään pärjäävät ja muita kansalaisia työllistävät ihmiset ovat muuttuneet riiston kohteiksi.

Kun aikanaan vasemmistolaiset lauloivat työn orjista, niitä ovat nykyisin yrittäjät. He tekevät paljon töitä, tulotaso on keskimääräistä alhaisempi ja sosiaaliturva surkea. Ainoa asia, jonka yrittäjät ovat säilyttäneet, on ylpeys. Nyt onkin jännittävää seurata, kuinka kauan kestää ennen kuin yrittäjien hymy hyytyy ja ilme vääntyy vaativaksi. "

Siinä on totuuden sanoja, todella. Koen kuuluvani mainittuun viiteryhmään ja voin vahvistaa yllä olevan sanoman ihan omaan kokemukseni perustuen.

Itseäni jotenkin sieppaa se,että erityisesti useat naiset korostavat kuinka kouluttautuneita he ovat. Mitä sitten? Ei koulutus mitään takaa.
Tämähän tässä mättääkin. Kouluttaudutaan kovalla tohinalla yliopistoissa humanisteiksi, mutta kun helle ei ole mitään järkevää työtä tarjolla. Sitten rutistaan siitä, että yhtiskunta on kouluttanut, mutta ei tarjoa töitä. Kaikille ei kuulkaa riitä niitä siistejä sisätöitä, jossa voi päivät pitkät turista ja kertoa lomakokemuksiaan. Sitten, jos joku erehtyy huomauttamaan, että pitäisiköhän välillä tehdä töitäkin, niin siitähän tulee sota ja on ties mikä riistäjä ja ahdistelija...

Jos yksilöt luottavat noin sokeasti yhteiskunnan ohjaavuuteen ja jopa holhoukseen, että yliopisto koulutuksen jälkeen pitää vielä tarjota työtä, niin sitten vaadin, että se ohjaus ja holhous aloitetaan jo aiemmin ja 2/3 yliopistopiskelijoista ohjataan (vaikka väkisin) amamttikouluun esim. levyseppähitsari, metallitekniikanperustutkinto (koneistaja) tai putkimies -tutkintoa suorittamaan.

Toinen vaihtoehto on, että jokainen ottaa vastuun itsestään ja alkaa työllistämään itsensä.

Idea: Jokainen henkilö on/perustaa yrityksen. Sitten palveluita ostetaan siltä, joka tarjoaa niitä sopivin ehdoin. Jokainen vastaa omien eläkkeidensä jne. maksamisesta.
Presidenttikin olisi yritys ja jos on huono presidentti, kuten esim.ylipäällikkö Halonen, niin ei osteta häneltä enään palvelua vaan kilpailutetaan tuokin posti uusiksi.

Ja virkamiehetkin olivat yrittäjiä. Näin päästäisiin huonoista ja tehottomista virkamiehistä nopeasti eroon, kun ei uusita moisen rutjakkeen sopimusta vaan kilpailutetaan uusiksi.

Homo kirjoitti...

Avatars Used For Australian Online Sex Appeal Study

Vaskitsa kirjoitti...

Kun Pietilät ja Noremaat aloittavat uransa opettajina, he toteuttavat sukupuolijaottelua eturintamassa. Heillä on missio!

Toden näköisesti he jakavat aikansa "oikein", yrittävät saada pojat "tavoille" ja lopuksi turhautuvat, kun seurauksena on pelkkää oppilaiden v***lua. Heiltä jää huomaamatta että sukupuoliero on lapsille itsestäänselvyys ja jopa tarkkarajainen. Se on lähes yhtä tarkkarajainen kun sosiaalisen konstruktionsa hallitsevilla Pietilöillä ja Noremailla.

Ihan oikeasti odotan noista sukupuolihämmästely-graduista edes hivenen ideaalia; Miten ammattikasvattajan olisi hyvä toimia, jotta eriarvoiselta sukupuolikohtelulta leikattaisiin siivet? Tähän ei yksikään tällainen tutkimus ole antanut edes puolen lauseen mittaista johtolankaa.