keskiviikkona, toukokuuta 12, 2010

Suhdannepuskuri

Kaarina Kailo: KÄÄNTEINEN TASA-ARVO
Kun verovaroja siis suunnataan luottokriisinkin hetkellä ensisijaisesti naisvaltaisten alojen sijaan rakentamiseen, tieinvestointeihin ja miesaloille, on selvää, että naisaloja ja naisia kohdellaan suhdanne-puskureina. Naisia on yli puolet ihmiskunnasta. Kyse ei saa olla enää siitä, miten he voivat edistää yritysmaailman kilpailukykyä vaan kuinka voimme korvata uusliberalistisen talouskokeilun ekososiaalisesti kestävän tulevaisuuden yhteiskuntavisioilla. On täysin kestämätöntä, että Kreikan, Islannin ja muiden maiden naisvaltaisen julkisen sektorin naiset alistetaan sille menokurille, lomautuksille ja supistuksille, joilla pörssirosvojen keinottelun seuraukset kuitataan. Mutta siitähän on kyse.

Kysely: Suomalaiset tyytymättömiä seksielämäänsä

French Finance Minister Christine Lagarde: Constant Efforts Required to Realize Women’s Power

Vanhojen miesten seksuaalisuuden vapauttaminen

18 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Kun verovaroja siis suunnataan luottokriisinkin hetkellä ensisijaisesti naisvaltaisten alojen sijaan rakentamiseen, tieinvestointeihin ja miesaloille, on selvää, että naisaloja ja naisia kohdellaan suhdanne-puskureina."

Jos lama-aikana ei investoida infrastruktuuriin, niin koskas sitten? Korkeasuhdanteenko aikana? Jos infrastruktuurista ei pidetä huolta, ei naisalojakaan kohta ole.

"On täysin kestämätöntä, että Kreikan, Islannin ja muiden maiden naisvaltaisen julkisen sektorin naiset alistetaan sille menokurille, lomautuksille ja supistuksille, joilla pörssirosvojen keinottelun seuraukset kuitataan."

Sekö on sitten kestettävää, kun näissä maissa ja vaikkapa Suomessa, yksityinen sektori pistää miehiä kilometritehtaalle, hyvin usein vain siksi, että osakkeiden arvo nousisi hieman?

Julkinen sektori elää yksityisen sektorin tuotolla. Jos jälkimmäinen kutistuu, on myös ensiksi mainittua karsittava.

Homo kirjoitti...

Onkohan Kaarina Kailo koskaan päästänyt mitään järkevää suustaan? On oikeastaan eräänlainen synergiaetu, että Vasemmistoliitossa on niin paljon vastenmielisiä kaistapäisyyksiä liukuhihnalta laukovia, joka karkottaa tehokkaasti potentiaalisia äänestäjiä heiltä.

SDP:kin on aika lähellä samaa tilannetta, vaikka onhan heillä sentään Erkki Tuomioja, joka on eittämättä suhteellisen fiksu, vaikkei kaikesta hänen kanssaan voisi samaa mieltä ollakaan.

Kailon höpinöissä Islannissa voi ehkä ajatellakin pankkikeinottelijoiden syösseen maan kurjaan tilanteeseen, mutta ainakin Kreikan tapauksessa etenkin naiset ovat päässeet hyötymään tästä hulvattomasta lainanotosta. Naimattomat ja eronneet naiset ovat perineet virkamiesvanhempiensa eläkkeet - ja tämän vuoksi 40000 naista tälläkin hetkellä imuroi puoli mirjardia euroa joka vuosi itselleen. Samoin naiset ovat päässeet vuosia miehiä nuorempina eläkkeelle, vaikka naiset ovat pitkäikäisempiä.

Oikeastaan pohjimmiltaan Kailon horinat edustavat tyyppiesimerkkiä tästä ns. naisen tavasta tietää. Nyt käytetty menetelmä on itkeä, kiukutella, yrittää kaiken maailman epäloogisuuksilla syyllistää miehiä antamaan lisää mammonaa nartuille. Parisuhteissahan tällainen käytös on suhteellisen toimiva menetelmä, joten sen käyttöä yritetään sitten laajemmassakin kontekstissa.

Henry Laasanen kirjoitti...

Vasemmistoliitolta on tulossa miesohjelma

Vasemmistoliiton miespoliittista ohjelmaa valmisteleva työryhmä julkistaa ohjelman kaksi tuoreinta osiota Eduskuntatalossa, Vasemmistoliiton ryhmähuoneessa tiistaina 18.5.2010 klo 15.

Miehen vuosi on yksitoista kuukautta – miten miesten terveystilannetta voidaan parantaa? Vaatiiko miehinen kulttuuri miehiä selviämään myös terveysongelmista yksin? Mies saa turpaan nakkikioskilla, mutta yhä useammin myös kotona. Miksi väkivalta on niin usein osa miehen elämää? Entä miten erottaa väkivalta mieheksi kasvamisesta?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan terveyttä ja väkivaltaa käsittelevissä ohjelmateksteissä. Keskustelemassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat työryhmän vetäjä, kansanedustaja Kari Uotila sekä työryhmän jäsenet.

Homo kirjoitti...

Ylityöt voivat tappaa

...
Ylitöitä tekevät
ovat useimmiten miehiä
...

Vortac kirjoitti...

Tätä videota on mielenkiintoista seurata Markkina-ArvoTeorian kautta.

Siinä sitä on ilmielävä ATM ja ATN samassa videossa!

Ja etenkin lopputulos on jollain tavalla mielenkiintoinen..

http://www.youtube.com/watch?v=cGZaGXN69Tw&feature=related

- Vortac

Homo kirjoitti...

Vortac, en nyt kommentoi naista mitenkään, mutta käsittääkseni tuo ATM:ksi määrittelemäsi henkilö on legendaarinen Juhapekka Tolvanen. Ihan asiallinen ote hänestä minulla tuossakin, vaikka olisi tietenkin voinut tehdä jotain pullonpohjalaseilla yms pientä tuunausta.

Homo kirjoitti...

Juhapekka on muuten käsittääkseni yhteiskuntatieteen maisteri - eli YTM ja on opiskellut sen lisäksi mm. naistutkimusta ja tietotekniikkaa.

Homo kirjoitti...

Anger over reality television 'virgin auction'

Vortac kirjoitti...

15 Askelta Naisen Sydämeen (hauska sketsi siitä, miten naistenlehdet johtavat miehiä harhaan, ja miten vaikea miesten on lopulta tajuta naisia ja heidän antamiaan älyttömiä 'vinkkejä', jotka eivät toimi tosielämässä)..

http://www.youtube.com/watch?v=uEi_4i68Nss

Sopii tähän blogiin kuin nakutettu informaatiosisältönsä ja toivottavasti naisten silmiä miesten ongelmille avaavan luonteensa johdosta!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ihan asiallinen ote hänestä minulla tuossakin, vaikka olisi tietenkin voinut tehdä jotain pullonpohjalaseilla yms pientä tuunausta.

Kappas, hän on kirjoittanut nimensä Katakanallakin.. juuri ja juuri osaan se siitä lukea.

No, en tiedä, miten legendaarinen hän on, mutta todella, todella nörtähtävältä hän tuossa näyttää, hänen olemuksensa ja body languagensa on erittäin nörtähtävää ja "viihdyn enimmäkseen kotona" ja jotain "irkkitapaamisia" yms. mainitsee..

Ei oikein alfauros ole ensimmäinen sana, joka tulee mieleen. Tai 'sliipattu PUA'..

Otaksuisin, että -molemmat- osapuolet kauhistuivat siitä, että "tuommoisenko kanssa pitäisi matkalle lähteä"..

Homo, mitä ajattelit siitä eukosta? Tietenkin sun lienee hieman vaikeampi naisia katsella ihan 'sillä' silmällä, mutta sanoisin, että siinä oli kyllä aito ATN (vaikka toikin eukko saa kyllä halutessaan seksiä, jos laadulla ei ole pahemmin väliä, toisin kuin ATM:t) .

Juhapekka Tolvanen kuulostaa tutulta, mutta en nyt ole ihan varma, mikä hänet on tehnyt legendaariseksi. Hmm, voisin tietenkin pyytää teikäläistä valottamaan asiaa, mutta toisaalta ehkäpä tutkin itse, se on hauskenpaa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ärsyttää tuollainen.. "Vaatiiko miehinen kulttuuri" blaablaa..

Eihän se kulttuuri ole ollenkaan miehinen, vaan matriarkaattihan tässä kulttuuria on luomassa, ja miehiä 'miehen rooliin' painostamassa. Se, että myös miehet osallistuvat tähän, ei tarkoita, että kulttuuri olisi erityisen 'miehinen'..

Tällä tavalla semantiikalla halutaan aina sysätä miesten ongelmat miesten itsensä ratkottaviksi, vaikka naiset ja yhteiskunta olisivat ne aiheuttaneet.

Tuollainen retoriikka siis pistää vihaksi. Koskaan ei puhuta, että 'vaatiiko naiseinen kulttuuri naisilta ulkonäköä liikaa' tms.. ei, siinäki puhutaan aina miehistä, jotka aiheuttavat naisille mukamas ulkonäköpaineita.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Aaa, Juhapekka Tolvanen! No nyt tajuan, kuka hän on - jos olisin muistanut, että hän on NAULA, niin sitten olis ollu eri juttu, heh. Tokihan nyt ymmärrän.. wow, olipas hän nörtti kyllä tohon aikaan. Edes itse en ole aivan noin täydellisesti osannut nörtähtää. Mutta mikä tahansa julkisuus on hyvää julkisuutta, sanovat (-8

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuosta Homon linkistä..

"Technically I'm selling my virginity for money, technically that would be classified as prostitution, but it's not going to be a regular thing, so in my head I can justify that I'm not going to be a prostitute," she told the paper.

Indeed. Naisten voima 'rationalisoida' asiat 'in their head' on kyllä valtava. Ihan sama, MITÄ nainen on tekemässä tai tehnyt, hän voi rationalisoida sen päässään, ja sitten omatunto on taas hiljaa ja kaikki hyvin.

Naisella ei ole mitään suoraa syiden ja seurausten tajua, eikä kykyä todella ymmärtää, että ei oikein voi olla viaton ja kiltti nainen jos on huorannut pitkin kyliä ja kaupunkeja satojen eri miesten kanssa - mutta hän voi kuitenkin selittää sen itselleen omassa päässään noin, niin sitten hän uskoo sen, ja ihmettelee sekä ehkä jopa suuttuu, jos joku muu ei usko.

Naisilla on aivan käsittämätön kyky valehdella itselleen ja vakuuttaa itsensä rationalisoinnilla omassa pikku päässään mistä tahansa asiasta, kunhan se vain tuo hyvän omatunnon - olipa tuo asia totta tai ei.

Mies ei onneksi tähän pysty, sillä mies on looginen, rationaalinen olento, joka kyllä ymmärtää tehneensä väärin, jos on jonkin väärän teon tehnyt, eikä pysty sitä itselleen koskaan täysin hyväksi rationalisoimaan. Mies ei kertakaikkiaan pysty olemaan itselleen yhtä epärehellinen ja valheellinen kuin nainen.

Onkohan tätä asiaa muuten koskaan tieteellisesti tutkittu?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Juhapekka on muuten käsittääkseni yhteiskuntatieteen maisteri - eli YTM ja on opiskellut sen lisäksi mm. naistutkimusta ja tietotekniikkaa..

Juuh, mutta ei tämä hänestä PUA:a tai alfaurosta tee, joten hän on ATM, jos ei toisin todisteta.. monenko naisen luulet kostuvan hänestä tuota videota katsoessaan?

- Vortac

TV kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
TV kirjoitti...

http://www.pelulamu.net/archive/

Linkistä selviää, että Tolvanen todellakin on legenda. Mielummin noita lukee kun Roissya :)

Vortac kirjoitti...

Mun viestini tulivat vähän oudossa järjestyksessä tänne. Siis kyllähän nyt tajuan, kuka hän on, jne.

Silti, tuossa napakymppi-videossa hän ilmentää kyllä totaalista introverttiä, ujoa, saamatonta, hissukkaista peräkammarin poikaa, jolla ei ole paljon resursseja tai statusta naisille tarjottavana.

Alfauros -ei- olisi maininnut 'irkkitapaamista' tai että 'viihtyy enimmäkseen kotona itsekseen' jne..

En siis kiistä Tolvasen legendaarisuutta, vain kyseenalaistan Homon käsityksen siitä, että hän olisi jotenkin YTM ja siis naisten suosiossa.

- Vortac

p.s. Näissä asioissa YTM:ksi ei siis riitä 'yhteiskuntatieteiden maisteri'..

Vortac kirjoitti...

Heh, en tiennytkään, että Tolvanen on noin koominen kirjoittaja - tuo 'Iskuvinkkejä'-teksti on kyllä osuvaa ironiaa monen PUA-tekniikoista mitään tietämättömän, eli naisen egoelämää täysin tuntemattoman nössykän elämästä ja aatelmista...

Toivoa vaan täytyy, ettei se ole tositarinaa, vaan tosiaan on vain terävää ironiaa..

- Vortac