maanantaina, toukokuuta 10, 2010

Miehet turma-altiita

Moottorisaha, sirkkeli, klapikone... Miehillä sattuu vuodessa 60 000 turmaa kotitöissä

Naiset näyttävät tien ulos talouskriisistä

Psykologi: Liika läheisyys tappaa vetovoiman (ma-teoria ja Laasasen "väitöskirja" mainittu)

Naisten seksuaalinen valta

Kuuluuko pojille vastuu omasta koulumenestyksestään?

22 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Bakkerin mukaan nyt tarvitaan enemmän naisia talouden johtopaikoille ja uudenlaista feminististä johtajuutta, jossa otetaan huomioon myös vaikkapa veropolitiikan vaikutukset arjen elämään."

Onpa taas melkoista tuubaa. Meillä on jo feministitä johtajuutta tarpeeksi: miehet irtisanotaan ja jätetään perheineen heitteille, mutta samaan aikaan tuottamatonta "työtä" tekeville femuille vaaditaan lisää liksaa.

Demarinaiset ilmeisesti haluavat Suomen seuraavan Kreikan esimerkkiä.

Syltty kirjoitti...

Kylläpä saadaan aikaiseski uskomatonta paskaa kun yhdistetään kaksi idiotismin muotoa: sosiaalidemokratia ja feminismi.

Homo kirjoitti...

Syltty, suudelkoot sosiaalidemokratia ja feminismi toisensa kuolemansuudelmillaan hengiltä.

Jorma kirjoitti...

Guzenina ja Alho - femukraattien talouspoliittiset nerot. Ei kannata paljon ihmetellä uskottavuuden perään.

Jape kirjoitti...

Husein Muhammedin blogista:

HBL: Biaudet’n valinnasta voi tulla oikeusjuttu

katkelma alusta:
- Erivapauden myöntäminen Eva Biaudet’lle on syrjivää ja vie vähemmistövaltuutetulta uskottavuutta, katsoo juristi Husein Muhammed.

Vähemmistövaltuutetun virkaan vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, toisin sanoen maisterin tutkinto.

Eva Biaudet (RKP) on opiskellut lakitiedettä, mutta hänellä ei ole tutkintoa. Hallitus, esittelevänä ministerinä Astrid Thors (RKP), katsoi, että Biaudet’ta ei ole varaa hylätä, vaan myönsi hänelle erivapauden.

Se tarkoittaa, että hän ei vain kilpaile vähemmistövaltuutetun virasta, vaan hänen katsotaan olevan vahvin ehdokas virkaan.

- Erivapaus ei ole mitään epätavallista, sitä käytetään usein esimerkiksi ulkoministeriössä. Ja kenelle muulle voisi myöntää erivapauden kuin Eva Biaudet’lle, jolla on ainutlaatuinen kokemus ministerinä ja ETYJ-edustajana, kommentoi Thors.

Voimakasta arvostelua prosessia kohtaan

Mutta kaikki eivät ole samaa mieltä. Husen Muhammed, joka on toiminut ylitarkastajana vähemmistövaltuutetun toimistossa, kyseenalaistaa prosessin. Hän itsekin on hakemut virkaa, mutta siitä ei ole kysymys, hän painottaa.

- Arvostelen prosessin syrjivyyttä. Ensin hallitus vaati ylempää korkeakoulututkintoa jo pelkästään hyväksyäkseen hakemukset. Tämä on niiden syrjintää, jotka olivat muuten päteviä, mutta eivät hakeneet virkaa, koska heiltä puuttuu ylempi korkeakoulututkinto.

Thors torjuu arvostelun:
- Aivan kuka tahansa on saanut vapaasti hakea virkaa. Kyse ei ole syrjinnästä.

Husein Muhammed ei ole vakuuttunut.
- Olisin ymmärtänyt poikkeuksen, jos virkaan ei olisi päteviä hakijoita. Mutta 31 henkilöä on hakenut virkaa ja heistä ainakin kymmenellä on sekä hyvät ansiot ETTÄ ylempi korkeakoulututkinto. Vaikuttaa siltä, että Biaudet’lle myönnettiin erivapaus poliittisin perustein, sanoo Husein Muhammed, joka itse on aktiivinen Vihreissä.


Aiheesta ollut 7.5.2010 juttua myös Hesarissa, mutta näkyy vain maksullisen digilehden puolella, joten en pääse tarkistmaan mitä itse jutussa oli.

Jorma kirjoitti...

"Thors torjuu arvostelun:
- Aivan kuka tahansa on saanut vapaasti hakea virkaa. Kyse ei ole syrjinnästä."

Tämä on harvinaisen typerä lausunto jopa Thorsilta. On selvää, että ihmiset olettavat kelpoisuusehtojen olevan vakavissaan laadittuja ja kaikkia hakijoita koskevia. Nyt epäilemättä moni sellainen, jolla ei esimerkiksi ole ylempää korkeakoulututkintoa, jätti hakematta, koska he ajattelivat, etteivät he voisi kuitenkaan tulla valituiksi esitettyjen kelpoisuusehtojen vuoksi. Ihan kuten Husein totesikin.

Toivoa sopii, että hän myös tekee valinnasta valituksen. Jos kukaan ei tee mitään, poliittinen korruptio ei joudu todella koetukselle. Valituksella ei toki jo tehtyä valintaa kumota, mutta ainakin se pakottaa valinnan tekijät esille korruptionsa kanssa. Kansa voi sitten vetää johtopäätöksensä vaaliuurnilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo koulutus-ongelma on periaatteessa aika helposti käsitettävissä, jos ymmärretään poikien ja tyttöjen -perustavin- ero.

Se on siis yin vs. yang. Tytöt ovat negatiivisia, sisäänpäinkäpertyviä, ulkoa sisään esim. tietoa (ja muutakin..) imeviä, passiivisia olentoja.

Pojat taas ovat ulospäinlaajenevia, positiivisia, aktiivisia olentoja.

On selvää, että oppimistavat ovat hyvin erilaisia; tytöt oppivat opettelemalla ulkoa, siis vain imemällä tieto kyseenalaistamatta.

Pojat taas haluavat suuntautua ulospäin, tutkia, miksi ja miten jokin toimii, ja olla 'involved', siis tekemisissä opettelemansa asian kanssa, ja oppia oman käden ja kokemuksen kautta.

Naiset sopivat siksi teoreettisen tiedon opiskeluun, jossa ei tarvitse omia älynystyröitä vaivata - miehet taas mieluummin prosessoivat asioita, keksivät uutta, LAAJENTAVAT totuttuja ajatustapoja, jne.

Naiset siis yksinkertaisesti toimivat toiseen suuntaan kuin miehet - miehet suuntautuvat ulospäin, naiset sisäänpäin (tämä myös selittää, miksi naiset höpöttävät niin paljon tunteistaan ja ovat niistä niin kiinnostuneita - miehet ovat kiinnostuneempia ulkomaailmasta kuin sisäisistä emootioistaan).

Tätä eroa ei oteta huomioon koulutukessa, joka on lähes pelkästään yin-ihmisille sopivaa, joten niinpä poikien ja miesten oppimistyyli ja suuntautuminen jätetään lähes täysin hyödyntämättä. Ainoa asia, jossa miehet ja pojat saavat olla omia ulospäisuuntautuvia itsejään, on lähinnä urheilu.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tässä voisin keksiä vaikka jonkin pienen esimerkin miesten ja naisten oppimisen ja opettelun eroista, joka havainnollistaisi tuota yin/yang-eroavaisuutta.

Nainen esim. opettelee käyttämään tietokonetta tyyliin "ensin klikkaan tätä, sitten painan tuosta, ja sen jälkeen pitäs tapahtua tämä, jolloin pääsen tosta tohon chattaamaan"..

Mies taas opettelee miten tiedostorakenteet toimivat, miten ohjelmat -yleensäkin- toimivat, mitä optioita valikoissa yleensä on, mitä ne tarkoittavat, mitä niistä tapahtuu jne.. miehet oppivat siis ikäänkuin sen 'logiikan', jolla tietokone toimii, naiset taas opettelevat ulkoa vaihe vaiheelta aina kunkin asian, jonka haluavat saada tietokoneella aikaan.

Tämä on siis vain esimerkki, poikkeuksia tietenkin on, koska koko yin/yang-juttu ei ole niin kiveenhakattu, vaikka yleisesti ottaen päteekin. Voitte ajatella sen olevan kuin heteroseksuaalisuus; useimmat ovat sellaisia, mutta poikkeuksia löytyy.

(Tarkoitan, että siis jotkut naiset voivat olla hyvinkin yang-tyyppiä, ja jotkut miehet taas yin-tyyppiä - mikä toisaalta osaltaan hyvin selittääkin homoseksuaalisuutta.. mutta menisi vähän ohi aiheen ja liian pitkäksi, jos juurta jaksain selittäisin kaiken tietämäni aiheesta - en suinkaan tarkoita, ettäkö voisi olla ihmisiä, jotka eivät ilmentäisi yiniä tai yangia)


- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon esimerkkiin vielä jatkaisin, että siksi miehet selviävät nopeasti ja helposti mistä tahansa heille annettavasta uudestakin tietokoneisiin liittyvästä tehtävästä, kun taas naiset menevät ihan tutkalle, jos heitä pyytää tekemään tietokoneella sellaista, jota he eivät ole aiemmin tehneet - heidän tekosyynsä lienee useimmiten "Ei mulle kukaan -sellasta- ole opettanut!"

Naisten on siis vaikeampi tehdä sellaista, jota he eivät ole erikseen vaihe vaiheelta opetelleet, miehille se taas ei ole ongelma, koska miehet ovat opetelleet tietokoneen 'logiikan', joten he vain tutkivat ja kokeilevat siltä pohjalta, kunnes asia onnistuu.

Muutenkin miehet ovat paljon tutkivaisempia ja kokeilevaisempia, olen huomannut (näin sivuhuomiona), naiset ottavat mielummin 'varman päälle'. Tästä johtuu, että naiset ajavat autoa hitaammin, kyselevät enemmän ohjeita, lukevat manuaaleja jne., kun mies taas haluaa mieluummin ymmärtää jonkin laitteen tms. toiminnan ihan omakohtaisen kokemuksen ja prosessoinnin kautta.

Nainen lukee mieluummin kylmästi vaan manuaalista miten jokin asia tehdään, eikä siten koskaan 'tule tutuksi' minkään laitteen kanssa (ellei tiettyjä väriseviä vimpaimia lasketa, köh köh)..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Aiheen vierestä: Kertokaa joku hyvä kvantitatiivinen tutkimus suomalaisten seksielämästä. Kiinnostaisi tietää suomalaisten keskimääräisestä yhdyntätiheydestä, partnerien lukumääristä yms. mielenkiintoisista aiheista.

Jape kirjoitti...

Sammalkieli: "Aiheen vierestä: Kertokaa joku hyvä kvantitatiivinen tutkimus suomalaisten seksielämästä. Kiinnostaisi tietää suomalaisten keskimääräisestä yhdyntätiheydestä, partnerien lukumääristä yms. mielenkiintoisista aiheista."

Tämä ei ole kvantitatiivinentutkimus, mutta uutinen aiheesta, joka sivuaa sitä mitä kysyt.

Kysely: Suomalaiset tyytymättömiä seksielämäänsä


Suomalaiset näyttävät tuoreen kyselyn mukaan olevan tyytymättömiä seksielämäänsä ja harrastavat seksiä myös vähemmän kuin muut pohjoismaalaiset.

Henry Laasanen kirjoitti...

Sammalkieli: "Aiheen vierestä: Kertokaa joku hyvä kvantitatiivinen tutkimus suomalaisten seksielämästä. Kiinnostaisi tietää suomalaisten keskimääräisestä yhdyntätiheydestä, partnerien lukumääristä yms. mielenkiintoisista aiheista."

Osmo Kontutulaltahan noita kirjoja löytyy, usein Haavio-Mannilan kanssa tehtyinä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Osmo_Kontula

Halu & intohimo: Tietoa suomalaisesta seksistä. Kuvitus: Sirkka-Liisa Lonka. Helsingissä: Otava, 2008.

Elina Haavio-Mannila ja Osmo Kontula: Seksin trendit: Meillä ja naapureissa. WSOY. Helsinki 2001. 592 s.

Osmo Kontula ja Elina Haavio-Mannila (toim.): Suomalainen seksi: Tietoa suomalaisten sukupuolielämän muutoksesta. WSOY. Juva 1993. 579 s.

Homo kirjoitti...

Ilmeisesti kallispalkkaisia hoitajia on liikaa tarpeeseen nähden ja isolle osalle näistä pitäisi antaa kunnon potku perseelle ja ottaa tilalle halvempia perushoitajia:

Sairaanhoitajat kokevat edelleen tekevänsä vääriä tehtäviä

Homo kirjoitti...

Berlusconin ex-vaimolle korvauksia 300 000 euroa kuussa

Homo kirjoitti...

Tästähän on kehkeytymässä oikea kunnon sukupuolisota:

Kysely: Suomalaiset tyytymättömiä seksielämäänsä

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jorma kirjoitti...

Törkeä t-paita oikeudessa vei telkien taa

"LaPentan t-paitaan oli painettu teksti "I have the p***y, so I make the rules" (suom. Minulla on p***u, joten minä laadin säännöt)."

Fiksu tyttö.

Homo kirjoitti...

8-vuotiaan raiskauksesta ja murhasta syytetty nainen tunnusti

Anonyymi kirjoitti...

Seksielämästä voisin veikata, että asia menee melkeinpä koko maailmassa jotenkin niin, että miehet eivät saa mielestään tarpeeksi seksiä, ja naiset eivät mielestään saa tarpeeksi hyvää seksiä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta 'läheisyys tappaa vetovoiman'-jutusta.. mihin 'vetovoimaa' (sillä varmaan tarkoitetaan 'attraktiota') tarvitaan, jos on läheisyyttä tarpeeksi?

Tässä lienee taas kyse siitä, että nainen kyllästyy mieheen, kun mies lakkaa olemasta alfa/PUA päästyään läheiseen ja intiimiin suhteeseen, ja nainen alkaa halveksimaan miestä jne.

En jaksa uskoa, että mies jättäisi rakastamansa naisen, jonka kanssa on miellyttävää läheisyyttä vain sen takia, että 'vetovoima' on hiipumassa tms. Naisethan useimmiten eroavat miehestä avioliitoissakin.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Scientists to test ultrasound as a male contraceptive

Homo kirjoitti...

Nainen rehtorina:

Äiti jätti lapsensa hotelliin, kännäsi ja paini itsensä putkaan