torstaina, syyskuuta 09, 2010

Uravalinta

High earning wives likely end divorce

Whoring career choice

Halonen, Halonen, Halonen…

Akava: Kuuden kuukauden isyysloma hallitusohjelmaan


Toteuttaako journalismi miehisiä arvoja?

ATM:lle uusia kavereita

47 kommenttia:

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Tytöt eivät edelleenkään huoli tietotekniikkaa ammatikseen

Mies.asia kirjoitti...

Uuden Suomen blogipalvelun jostakin asetuksista voisi pistää halutessaan ei-kirjautuneiden kommentoinnin päälle.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Uuden Suomen blogipalvelun jostakin asetuksista voisi pistää halutessaan ei-kirjautuneiden kommentoinnin päälle."

Ahaa. Sen oli tarkoitus olla päällä asetusten mukaan - toimiikohan nyt.

Jorma kirjoitti...

Toteuttaako lupamaksu"journalismi" miehisiä arvoja?

Miehet ovat kykenemättömiä sympatiaan

Ei toteuta, se toteuttaa miesvihamielisiä, feministisiä arvoja. Vaikkei niillä mitään arvoa olekaan.

Zephyr kirjoitti...

IT ala ei kiinnosta tyttöjä

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article498606.ece?s=u&wtm=tt-09092010

Jorma kirjoitti...

Raiskaussyyte hylättiin osapuolten mentyä naimisiin

"Julkisessa selosteessa oikeus kertoo lähteneensä siitä olettamuksesta, ettei naista painostettu avioliittoon."

Vai niin. Painostettiinkos miestä? Se ei taida oikeutta paljon kiinnostaa.

Jorma kirjoitti...

Rattijuopumuksesta syytetyn naisen selitys: Pakenin paniikissa seksijuhlia

Parempi naida kuin palaa?

Panu Horsmalahti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Panu Horsmalahti kirjoitti...

Mitä jos Akuliinen teksti olisi suomalaisista ja juutalaisista?

Ideana tämä.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hmm, blogger ei suostu linkittämään oikein. Noh, koitetaas tällä.

Homo kirjoitti...

The men working themselves to death: No exercise and long hours double fatal heart risk

Jorma kirjoitti...

Juutalaiset ovat kykenemättömiä empatiaan

"Tällaisenaan Akuliinan kirjoitus täyttää kaikki vihapuheen kriteerit. Etnisiin vähemmistöryhmiin tai seksuaalivähemmistöihin kajoaminen samalla sanansäilällä tuottaa kuitenkin jostain syystä syytteet uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Miksi Akuliinalla on oikeus väittää minua - henkilöä jota hän ei tunne - itsekeskeiseksi sivuseikaksi, jolta puuttuu kyky rakastaa, tuntea empatiaa ja solmia ystävyyssuhteita?"

Niin. Haluaisin kuulla Yle:n ja Uuden Suomen vastauksen tähän. Eipä sitä voi juuri selvemmin ilmaista, etteivät kaikki todellakaan ole samanarvoisia lain edessä. Tai muutenkaan.

Homo kirjoitti...

Nyt suomeksi aiemmin laittamani juttu:

Työtöntä työnhakijaa voi jatkossa odottaa melkoinen yllätys Ruotsissa. Hän saattaa nimittäin joutua hakemaan sotilaan töitä.

...
Tämän seurauksena työttömälle työnhakijalle voidaan tarjota töitä sotilaana. Jos hän kieltäytyy tarjotusta paikasta, hän menettää työttömyyskorvauksensa.

Armeijaan palkatut sotilaat joutuvat kantamaan aseita ja heidät voidaan myös lähettää komennuksille Ruotsin ulkopuolelle.

Sotilaaksi palkattavilta edellytetään "sotilastaustaa".

Aftonbladetin mukaan tilanne on vielä monin puolin epäselvä. Työvoimatoimistossa ei esimerkiksi olla varmoja siitä, lasketaanko tavallinen asepalvelus "sotilastaustaksi".
...

Homo kirjoitti...

Eikös tälle ole ihan oma sanakin olemassa?:

Seiska: Sami Kapasen vaimo tapailee nuorta miestä

Jääkiekkoilija Sami Kapasen mukaan hänen vaimonsa ja nuori mies ovat vain ystäviä, mutta läheinen suhde ja käsikkäin kävely on riesa. Kapanen kertoo asiasta 7 päivää -lehdessä.
...

Jorma kirjoitti...

"Armeijaan palkatut sotilaat joutuvat kantamaan aseita ja heidät voidaan myös lähettää komennuksille Ruotsin ulkopuolelle."

Työttömistä tykinruokaa. En ole oikein usko, että tällainen parantaa moraalia tai taisteluvalmiutta.

"Jääkiekkoilija Sami Kapasen mukaan hänen vaimonsa ja nuori mies ovat vain ystäviä, mutta läheinen suhde ja käsikkäin kävely on riesa."

Olisiko Kapanen peräti unohtanut avioehdon laatimisen?

Jorma kirjoitti...

Tutkimus: Miessukupuoli hallitsee oppikirjoja

Valtaisa ongelma on taas löytynyt. Se, että koulutusjärjestelmä suosii tyttöjä ja naisia jää taas huomiotta.

Jorma kirjoitti...

Eikä siinäkään nähdä ongelmaa, että opettajakunta on täysin naisvaltaista. Nyt siis vielä oppikirjatkin pitäisi puhdistaa samansuuntaisiksi.

Homo kirjoitti...

Lapset saavat haitallisia esimerkkejä siitä, kun oppikirjoissa on miesenemmistö, mutta lapset eivät saa haitallisia esimerkkejä siitä, että opettajissa enemmistö on naisia.

PS. "Imetin lastani vuosia"


Taaperoikäisen imetys jakaa mielipiteitä. Kolme äitiä kertoo, miksi he ovat imettäneet pitkään ja millaista keskustelua heidän ratkaisunsa on herättänyt.
...
Tiina, 36, imettää kolmevuotiastaan eikä välitä muiden mielipiteistä.
...
Koen imetyksen myönteisenä ja vaivattomana. En ole myöskään koskaan arastellut julkisella paikalla imettämistä. Se on kaiketi persoonasta kiinni. Minua eivät myöskään kiinnosta muiden mielipiteet siitä, kuinka vanhaksi lasta on hyvä imettää.

Homo kirjoitti...

Ilmeisesti ei sentään ollut ympäripöissään toisin kuin monet muut näistä lapsikaaharittarista:

Piia-Noora Kauppi kaahasi lapsi kyydissä 168 km/h: "Olen pahoillani"

...
Hän on myöntänyt teon, mutta ei katso aiheuttaneensa vaaraa muulle liikenteelle tai lapselle.
...

Anonyymi kirjoitti...

Braxin ohella myös Sinnemäki on mitä ilmeisemmin feministi. Muuten on vaikea ymmärtää nimenomaan parempiosaisen sukupuolen aseman parantamista enitsestään:
http://www.ts.fi/online/kotimaa/158230.html
Eli kyse on naisyrittäjille järjestettävästä sijaispalvelusta.

Torstain Hesarissa joku tutkija kirjoitti yleisönosastolla siitä, miten 70- ja 80-luvulla syntyneet suomalaiset miehet joutuvat kiintiönaisten (ja ulkomaalaisten) syrjäyttämiksi. Eli kyse on sellaisista "kiintiöistä", jotka syntyvät erilaisten tasa-arvo-ohjelmien seurauksena. Jos yliopisto pyrkii lisäämään naisten osuutta henkilökunnassa. Jos tällaiseen pyritään keinotekoisesti, kuten pyritään, naiset ohittavat ansioituneemmat miehet.

Tällaisilla suhteellisen pienillä askelilla on luotu se iso trendi, joka jatkuvasti parantaa parempiosaisen sukupuolen asemaa.

Tomi

Jorma kirjoitti...

Matikankirjat naistenlehdiksi?

Tohtori Hankamäki täräyttää täyslaidallisen feministiselvityksen niskaan. Osui ja upposi.

Anonyymi kirjoitti...

"Miehet jyräävät perusopetuksen oppimateriaaleissa"

Ah, ja voih, mitä patriarkaalista sortoa! 56% miehiä? Hyi! Miettikää nyt, miten huonoja vaikutteita tyttölapsemme (pojilla ei väliä) koulussa saavatkaan!

-Forte

Vortac kirjoitti...

Eikä siinäkään nähdä ongelmaa, että opettajakunta on täysin naisvaltaista. Nyt siis vielä oppikirjatkin pitäisi puhdistaa samansuuntaisiksi.

Hyvin systemaattiselta suunnitelman ja agendan realisoimiseltahan tuo kieltämättä vaikuttaa.

- Vortac

Henry Laasanen kirjoitti...

Uuden Suomen ja YLEN Jarmo Koponen kirjoittaa Akuliinan kommenttiosastolla seuraavasti:

"Akuliinan kirjoitukset ovat provosoivia, mutta eivät Uuden Suomen blogien kirjoittamissääntöjen vastaisia. Blogeista/kolumneista käydään elävää yhteiskunnallista keskustelua. Akuliina kiinnostaa, tyrmistyttää ja ihastuttaa. Hänen kolumninsa sopivat moneen mediaan. Miehet eivät mielestäni ole millään mittarilla sorrettuja siksi, että he ovat miehiä, eivätkä he näin ollen tarvitse erityistä suojaa asiattomuuksia vastaan. Mielestäni Akuliinan kirjoitukset ovat pirteitä, koska ne eivät ole lukijoiden mielenkiinnon herättämiseksi kirjoitettua puuta heinää. Vastaukseni on henkilökohtainen mielipiteeni US:n ja YLE Puheen kolumniyhteistyön tuottajana."

Homo kirjoitti...

Sukupuolijäsennus perusopetuksen oppikirjoissa (pdf)

Anonyymi kirjoitti...

Koponen on juuri lukenut tekstin, jossa miehiä demhumanisoidaan ja miesten ampumista ihannoidaan (tietysti mutkan kautta). Sitten hän puolustaa sitä, väittämällä että miehiä ei millään tavalla sorreta ja siksi miehistä saa kirjoitta miten vihamielisesti tahansa.

Mutta miten on mahdollista, että miehiä ei millään tavalla sorreta, jos heistä saa kirjoittaa kuin juutalaisista Natsi-Saksassa? Kuvitteleeko Koponen, että minä ja hän ja muut miehet ansaitsemme tulla kohdelluksi noin julkisuudessa? Niin sen täytyy olla. Onko Koponen mielisairas?

Valoisa puoli tässä on se, että näiden norsunluutornien koposten takia miesviha ja sen hyväksyttävyys tulee päivä päivältä näkyvämmäksi norsunluutornien juurella. Jonain päivänä hämmentynyt ja vihainen mutina kuuluu päättäjille asti.

Tomi

Homo kirjoitti...

On tässä vielä jotain iloitsemisen aihettakin. Vielä eivät feministit ole saaneet aikaan lakia tai edes lakialoitetta, jossa vaadittaisiin ankaria rangaistuksia, jos missä tahansa painomateriaalissa vähintään puolet henkilöistä ei ole naisia.

Homo kirjoitti...

Voisikohan tämä ryhmä puuttua miehet ja pojat erilaisista paikoista poissulkevaan ns. sukupuolisensitiivisyyteen ja naisten suosimiseen (tietenkin oikeasti turha toivo, kun se tehtailee tällaisia selvityksiä):

Segregaation lieventämistyöryhmä

Anonyymi kirjoitti...

Hankamäki täräyttää täyslaidallisen, mutta arvosteleeko hän nyt oikeasti oikeaa asiaa? (Feminismi kohteena ihan oikea, mutta tässä asiassa.)

Tai ainakin itse käsitin niin, että opettajien arvostelun kohteena olivat ala-asteen matikankirjat, joiden kuvissa on piirrettyjä poikia enemmän kuin tyttöjä eikä aikuisia naisia juuri laisinkaan. Eli kukaan ei suinkaan ollut poistamassa aitoja matematiikkojen kuvia & henkilöhistorioita, ainakaan toivottavasti...

Homo kirjoitti...

-Hieno idea, Jee Sukset. Valitettavasti Mohammed oli mies, joten tästä ei naista saa edes nykytaide.

-Sukupuolihan on nykyfeminismin mukaan pelkkä sosiaalinen konstruktio ja kyse on performatiivisuudesta, joten siitä ei tarvitse välittää. On aivan mielivaltaista, että Mohammedia kutsutaan mieheksi tai hänen tekojaan miehisiksi, koska kyse ei ole muusta kuin sosiaalisesta kontstuktiosta, joka voidaan aivan yhtä hyvin määritellä toisinkin.

-Yritä ottaa ensin selvää niistä feminismin kovin monista suuntauksista niin ei sinun tarvitse häpäistä itseäsi julkisesti. Performatiivisuudet ja muut sellaiset ovat vain yksi osa nykyfeministisestä ajattelusta.

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

'Establish state brothels': Christian Democrat

Sofie Jakobsson of Borgholm on the west coast of the island of Öland announced on Thursday that she supported the introduction of municipal or state-controlled brothels in Sweden, naming it one of the top three political issues that are most important to her on her website.
...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hmm, oikeusministeriön selvityksen mukaan naisista äänestää ~70%, miehistä 66%, vaikka miehillä on paremmat tiedot politiikasta.

MikkoAP kirjoitti...

Naisrikollisille vaaditaan kevyempiä tuomioita briteissä (eivätkös tuomiot ole jo muutenkin kevyempiä): http://www.dailymail.co.uk/news/article-1311004/Judges-ordered-mercy-women-criminals-deciding-sentences.html

Jorma kirjoitti...

"Miehet eivät mielestäni ole millään mittarilla sorrettuja siksi, että he ovat miehiä, eivätkä he näin ollen tarvitse erityistä suojaa asiattomuuksia vastaan."

Koponen ei siis ole tietoinen esim. siitä, että Suomessa vain miehillä on lakisääteinen velvollisuus suorittaa asevelvollisuus. Mistä näin sivistymättömiä ja tietämättömiä moukkia oikein sikiää?

Vaikka Koponen olisi täysin oikeassa, eikä 100 %:sti väärässä (kuten hän todellisuudessa on), ei ole silti mitään logiikkaa siinä, että miehiä vastaan sallitaan vihapuheiden esittäminen, kun taas naisista, tai muista ryhmistä, ei ikinä saa sanoa poikkipuolista sanaa. Sehän jo itsessään asettaa miehet naisia huonompaan sanaan.

Jorma kirjoitti...

"Onko Koponen mielisairas?"

Ehkä ongelma näiden kolumnien kanssa ei olekaan poliittinen, vaan lääketieteellinen. Oletettavasti tähän kuitenkin pitää vastata kielteisesti. Suunnattomasta typeryydestä ei silti ole pienintäkään epäilystä.

Jorma kirjoitti...

"Tai ainakin itse käsitin niin, että opettajien arvostelun kohteena olivat ala-asteen matikankirjat, joiden kuvissa on piirrettyjä poikia enemmän kuin tyttöjä eikä aikuisia naisia juuri laisinkaan"

Kysymys kuuluu silti, että mitä sitten? Mitä merkitystä jollasin kirjan kuvalla on verrattuna siihen, että opettajakunta koostuu yksipuolisesti naisista. Tälle, todella suurelle, tasa-arvo-ongelmalle, opetusministeriö ei ole tekemässä mitään.

suurin tasa-arvo-ongelma koulutuksessa on poikien huonompi menestys. Siihen pitäisi puuttua, eikä entisestään huonontaa sen mahdollisuuksia.

Itse en muista ala-asteen matematiikan kirjojen kuvituksesta sitä taikka tätä. Tiedän vain, että jotain kuvia niissä oli, ihmishahmoja myöskin. Kuitenkin ainakin tuolloin, 1980-luvulla, matematiikassa keskityttiin laskemiseen, ei kuviin. Lisätehtäväkirjoissa ei kuvia (siis asiaan liittymättömiä) ollut lainkaan. Ehkä se olisi matematiikassa paras ratkaisu nytkin.

Ei voi välttyä ajatukselta, että tässä selvityksessä tulos on päätetty jo etukäteen ja materiaalit, metodit yms. on valittu siten, että tuo tulos tulisi vahvistetuksi.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Depression and Gender

Anonyymi kirjoitti...

"Tai ainakin itse käsitin niin, että opettajien arvostelun kohteena olivat ala-asteen matikankirjat, joiden kuvissa on piirrettyjä poikia enemmän kuin tyttöjä eikä aikuisia naisia juuri laisinkaan"

Jorma: "Kysymys kuuluu silti, että mitä sitten? Mitä merkitystä jollasin kirjan kuvalla on verrattuna siihen, että opettajakunta koostuu yksipuolisesti naisista. Tälle, todella suurelle, tasa-arvo-ongelmalle, opetusministeriö ei ole tekemässä mitään."


Kysymys kuuluu, onko Hankamäen teksti ansiokas vai ei, jos hän käyttää koko tekstin täysin väärän asian arvosteluun.

(Tai ei nyt sinänsä väärän, on feminismin arvostelu aina paikallaan, mutta kyllähän se vähän pöljää kuvaa ihmisestä antaa, jos ei ymmärrä edes sen tutkimuksen pointtia, jota arvostelee. Toki voi olla, että homma meni Hankamäeltä ohi juuri siksi, että se ylittää parodiahorisontin niin reippaasti, että uskominen on vaikeaa. Minäkään en mielelläni uskoisi, että joku voi vakavalla naamalla tuollaisia tutkimuksia tehdä.)

Jorma kirjoitti...

"Kysymys kuuluu, onko Hankamäen teksti ansiokas vai ei, jos hän käyttää koko tekstin täysin väärän asian arvosteluun."

Koko tekstin? Täysin väärän? Ekä nyt ei kuitenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vaisto, josta miesten pitää päästä eroon ollakseen tasa-arvoisia?
http://www.destructoid.com/relic-designer-killed-saving-family-in-car-accident-183263.phtml

Anonyymi kirjoitti...

Toimisiko ytä hyvin pojan kanssa?

http://blogs.discovermagazine.com/discoblog/2010/09/07/speed-bumps-of-the-future-creepy-optical-illusion-children/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DiscoverBlogs+%28Discover+Blogs%29&utm_content=Google+Reader

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuleekin mieleen pari vuotta sitten lukemani opus liikenteen "kummallisista" lainalaisuuksista. Hemmo polkupyöräili saman reitin useaan kertaan sekä itsenään ja naiseksi pukeutuneena. Sekä mies- että naiskuskit ohittivat "naisen" selvästi varovaisemmin. Kirjassa oli turhaa pohdintaa siitä, liittyikö ilmiö käsityksiin naisista huonoina polkupyöräilijöinä vai naisten korkeammasta arvostuksesta.

Homo kirjoitti...

Suomessa teke vuosittain itsemurhan moninkertainen määrä ihmisiä verrattuna esimerkiksi liikenteessä kuolleisiin henkilöihin verrattuna, mutta asialle ei tehdä juuri mitään. Olisiko syynä se, että itsemurhan tehneistä valtaosa on miehiä?

Tutkija: Itsemurhien määrä voitaisiin jopa puolittaa

Vortac kirjoitti...

-Sukupuolihan on nykyfeminismin mukaan pelkkä sosiaalinen konstruktio ja kyse on performatiivisuudesta, joten siitä ei tarvitse välittää. On aivan mielivaltaista, että Mohammedia kutsutaan mieheksi tai hänen tekojaan miehisiksi, koska kyse ei ole muusta kuin sosiaalisesta kontstuktiosta, joka voidaan aivan yhtä hyvin määritellä toisinkin..

Femakkojen olisi kieltämättä aika päättää, onko sukupuoli sosiaalinen konstruktio, vai onko matematiikan kirjoissa tosiaan sekä naisia että miehiä tai sekä poikia että tyttöjä.

Miten naisia on edes olemassa, jos sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio? Miksi juuri se taho, joka tällaista väittää, kaikista eniten keuhkoaa nimenomaan sukupuolitettua vaahtoamista niin paljon?

Valitettavasti tämä ei ole ainoa ristiriita feministisessä (tai edes naisten) ajattelussa - logiikka kun ei heidän päätään paina, koska se on 'patriarkaalinen ja maskuliininen' ominaisuus, joten sukupuoli-konstruoidut naisethan eivät voi sellaista käyttää!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja tietenkin tähän nivoutuu kysymys, kuinka voi olla PATRIARKAATTI, jos sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio..?

- Vortac

dizi izle kirjoitti...

yemek tarifleri resimli filmini izle iffet yolun başı izle artı 18 dizisi sırat dizisi canan dizisi canan izle sırat izle izmir çetesi izle filmini izle film izle artı 18 izle derin sular izle derin sular dizisi