tiistaina, syyskuuta 07, 2010

Asevelvollisuus verottaa

More than 40% of domestic violence victims are male, report reveals

MOT: Pelastakaa lapset isältä

Huostaanotetuista lapsista suurimmassa syrjäytymisvaarassa ovat teini-iässä kodin ulkopuolelle sijoitetut pojat, jotka ovat olleet laitoshoidossa tai monessa sijoituspaikassa.

Irakin sotien perintö - naimattomat naiset
Ainakin osa naisaktivisteista kannattaa ajatusta, että miehet saisivat valtiota tukea toisen vaimon ottamiseen tai siihen, että miehet ottaisivat yli 35-vuotiaan naisen puolisokseen.

Panu Poutvaaran mielestä on rahan tuhlausta koota reserviä, josta ei voida huolehtia ja Varusmiesaika verottaa tilipussia vielä keski-ikäisenä

Tasa-arvoa asevelvollisuuteen
Kun asevelvollisuuden perusteita ja armeijaa uudistetaan, täytyy yhdeksi lähtökohdaksi ottaa sukupuolten välinen tasa-arvo. Minkään pakon ei tule koskea pelkästään miehiä, vaan velvollisuuksien on oltava samoja kaikille. Tasa-arvonäkökulmasta asevelvollisuutta voidaan uudistaa kahdella tavalla: joko niin, että velvollisuus koskee kaikkia, myös naisia, tai niin, että se on vapaaehtoista kaikille, myös miehille.

Myös naistoimittajien journalismi toteuttaa miehisiä arvoja

Girls, females between the age of 13 and 19, are perhaps the most oppressed group in consumer society. As a previous generation of feminists made clear, Western culture is marked by widespread violence against women.

Youtube: Sex Differences: Why Won't Men Commit? [erittäin informatiivinen]

Brits Voted Ugliest Women In The World

ASMO & AKULIINA PUSSAUSKOPPIIN
Akuliina Saarikoski on yksi Suomen kahdeksasta parhaasta kolumnistista, ainakin mikäli uskomme YLE:ä ja Uutta Suomea. Apinaa väite ei kylläkään vakuuta. Parhaat kolumnistit luultavasti valitaan odotettavissa olevien klikkausten perusteella – samoin kuin uutiset, joiden kärkitiloilla tällä mittarilla mitattuna keikkuvat Paris Hiltonin vilautukset ja Johanna Tukiaisen jeesustelut.

Oikeastaan pitäisi kysyä, miksi tällaiset täydellisesti maailmasta irti olevat apinat saavat niin näkyvän julkisuuden ja suunvuoron. Ettei yksinkertaisin selitys vain olisi se, että mitä vihaisempi (naaras), sitä enemmän valtaa hänelle annetaan. Homonaaraan puheet kuulostavat raikkaalta tuulahdukselta vain siksi, että sanoja on naaraaksi luokiteltava apina. Samat sanat uroksen suusta olisivat aina jotain muuta vain siksi, että näkyvä sukupuoli on väärä.

31 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Naisen koulutuksesta Suomessa vähemmän hyötyä kuin miehen

"Suomalainen yhteiskunta hyötyy raportin mukaan miehen korkeakoulututkinnosta 84 400 euroa, kun OECD:n vastaava laskennallinen summa on 67 800 euroa. Naisen korkeakoulutuksessa Suomi jää 32 700 eurolla alle OECD:n keskiarvon, joka on 41 200 euroa."

"Opetusneuvos Matti Kyrö Opetushallituksesta sanoo, että Suomessa palkkaero voi pitkälti selittää naisten koulutuksen vähäisempää hyötyä."

Säälittävää selittelyä. Todennäköisin selitys on se, että naiset kouluttautuvat pitkään ja hartaasti, täysin hyödyttömille ja tarpeettomille aloille. Taidealalla esimerkiksi koulutusta on aivan liikaa tarpeseen nähden.

Jorma kirjoitti...

Muiden kirkkojen naisvastaisuus satuttaa uutta piispaa

Mikä ihmeen naisvastaisuus? Ortodoksit ja katolilaiset ovat vain pitäneet kiinni perinteestä, toisin kuin muotivirtausten perässä uiskenteleva ev.lut. kirkko. Kai niiden näkemyksiä on suvaittava siinä missä muitakin. Sellaistahan se moniarvoisuus on.

Jorma kirjoitti...

Päihdeäitien ensikotipaikkoja vähennetään kovalla kädellä

Tähän ei rahaa löydy, vaikka rikolliset äidit tuottavat elinikäistä tuskaa ja kärsimystä sekä suuria kustannuksia yhteiskunnalle. Rahaa löytyy kyllä heti, kun on kyse miehiä syyllistävästä, valheellisesta feministipropagandakampanjasta (kuten varusmiesten syyllistämiseen perheväkivallasta).

MikkoAP kirjoitti...

"females between the age of 13 and 19, are perhaps the most oppressed group in consumer society. As a previous generation of feminists made clear, Western culture is marked by widespread violence against women. "

No voi jumalauta. Ja tuota ei ole kirjoitettu parodiatarkoituksessa..

Jorma kirjoitti...

"Journalismin kovaa ydintä ovat edelleen politiikan ja talouden uutiset ja miestapainen johtaminen johtajuuden normi."

Mitä ihmettä on "miestapainen johtajuus"?

Jos journalismin kovinta ydintä eivät ole politiikan ja talouden uutiset, niin huonosti menee. Nehän ovat niitä tärkeimpiä asioita niin yhteiskunnan kuin yksilöifdenkin kannata. No, onneksi Suomessa toimittajat keskittyvät erittäin pitkälti naiselliseen hömppään, eivätkä koskaan kyseenalaista ns. virallisia totuuksia (kuten vaikkapa feministieliitin valheita ja valta-asemaa). Eli hyvin naisellista (lue: surkeaa) on suomalainen journalismi jo nykyisinkin.

Jorma kirjoitti...

Ugly politicians and the naughty world of illicit sex according to Tony Blair (are you listening, Two Jags!)

"Recalling Mr Prescott's affair with Tracey Temple, Mr Blair observes: 'Most politicians are definitely on the debit side of the good-looks ledger. You could say the same about ugly billionaires with gorgeous women. What do they see in them? It's pretty obvious.'"

Raha ja valta kiehtovat naisia. Ehkä julkisuuskin. Miehen ulkonäkö ei ole niin olennainen asia.

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

Poutvaaran arvio alakantissa. Poutvaara katsoo, että asevelvollisuus suoritetaan alhaisen palkan kaudella. Nyt kehiin maatiaisjärkeä: Kyllä jokainen asevelvollinen tekee sen ensimmäisen työvuotensa, samoin kuin työvuodet 2-36. Häneltä jää tekemättä se viimeinen työvuosi ennen eläkkeelle lähtöä verrattuna naiseen, jos kumpikin jää eläkkeelle 60-vuotiaana. Ja Suomessa keskimääräinen työura on nykyisin 37 vuotta. Parempi arvio on siten, että mies menettää asevelvollisuuden vuoksi noin 2,5 - 3 % elinikäisistä ansiotyötunneistaan, joka on bruttokansantuotteesta lähes 1,5 %. Joka viimeisen työvuoden (eli sen menetetyn) tuloilla laskettuna tehnee lähes 4 % miehen kokonaisansioista.

Muuten olen sitä mieltä, että käyttöön pitäisi ottaa sovellettu Sveitsin malli: Jokainen nainen ja mies saa päättää, suorittaako asevelvollisuuden vai maksaako 2,5 % maanpuolustusveroa loppuikänsä. Jos kukaan ei halua asevelvolliseksi, tuolla rahalla saa Suomeen yli 100 000 ammattisotilaan armeijan (vrt. Ruotsiin tulee 50 000 ammattisotilasta)

Jorma kirjoitti...

Nännin imeminen oikeudessa: ''Pyöritteli rintoja kuin pullataikinaa''

"Ylilääkärin puolustuksen mukaan rinnan imeminen oli lääketieteellisesti poikkeuksellinen, mutta perusteltu menetelmä. Tutkimuksen tarkoitus oli manipuloida potilaan rintaa niin, että sieltä saataisiin tippa nestettä, jotta tarvittava tutkimus saataisiin tehtyä.

- Hän kysyi lupaa(imemiselle), ja sen hän myös sai, kommentoi lääkäriä avustava asianajaja Osmo Sippola."

Miksi nainen ei kieltäytynyt toimenpiteestä, jos se oli hänestä asiaton?

Vortac kirjoitti...

Miksi nainen ei kieltäytynyt toimenpiteestä, jos se oli hänestä asiaton..

Koska silloin vastuu olisi naisen, ja toisaalta, lääkäri on auktoriteetti, jota naiset automaattisesti kunnioittavat.

Kun nainen sanoo 'kyllä', se voidaan jälkikäteen aina tulkita miten tahansa halutaan... ilman tuota suostumusta, nainen ei pääse tilanteeseen, jossa voi manipuloida miestä jälkikäteen.

Kieltäytyminen toisi taas naisen hartioille liian raskan ja synkän vastuun, ja hän menettäisi tuon mainion mahdollisuuden manipuloida miehiä.

Näin sivuhuomiona; naisethan eivät muutenkaan kuuntele tai käsitä kysymyksiä suoraan ja sellaisenaan, vaan heillä käynnistyy aina monimutkainen 'lue rivien välistä'-koneisto, jota miehen pitäisi naisen mielestä sitten vain osata tulkita oikein.. miehet yleensä antavat suoraan kysymykseen suoran vastauksen (poliitikot poisluettuna), mutta naisilta tällaista suoruutta on turha odottaa.

Lisäksi, on varmasti turha odottaa vastausta tuohon sinänsä kyllä hyvään kysymykseesi, Jorma.. varsinkaan tuolta kyseiseltä naiselta saatavaa suoraa ja rehellistä vastausta.

- Vortac

Jape kirjoitti...

Minusta journalismin kovaa ydintä suomessa on naistapainen, feministinen, journalismi. Määrällisesti eniten suomessa tuotetaan ja ilmeisesti myös luetaan naistapaista hömppäjournalismia kuten muotia, luontaishoitoja (reiki, kuumat kivet, jooga), elämäntapa ja -hallinta jne.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ratsastava kohti vaaleja ehdotuksellaan tasa-arvoisemmasta intistä. Ehdotuksessa asevelvollisuus on kuitenkin edelleen vain miehillä. Uudistus on lähinnä se, että porukkaa otetaan sisään vähemmän ja siksi osa miehistä vapautuu palvelusta arvonnan perusteella.

Vihreä lanka yrittää vääntää asian tasa-arvoisemmaksi kuin se on sanakikkailulla:

"Vihreän mallin toteutuminen tarkoittaisi, että nykyisen 23 000 sijasta armeijan kävisi vain 5 300–10 500 henkeä. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on, että joukko valikoituisi täysin vapaaehtoisesti ja molemmista sukupuolista. Jos määrä ei täyty, voitaisiin käyttää miehiin kohdistuvaa arvontaa."

Suomennos: Vain miehet voidaan jatkossakin pakottaa vankilan uhalla uhraamaan henkensä naisten suojelemiseksi.

Luultavasti vihreät eivät feministeinä voi ehdottaa naisille pakkoa yleensä eikä erityisesti "tappokoulutukseen".

Juu, "Tasa-arvoa asevelvollisuuteen" tosiaan, kuten Vihreiden Elina Rantanen satuilee linkissä yllä.

Tomi

Homo kirjoitti...

Akava: Kuuden kuukauden isyysloma hallitusohjelmaan

Homo kirjoitti...

Varusmiehet tyytyväisiä asevelvollisuuteen

"...Kyselyyn vastanneet eivät koe varusmiespalvelusta henkisesti tai fyysisesti raskaaksi. Vastaajista ainoastaan viisi prosenttia on kokenut palveluksen olleen fyysisesti raskas..."

Tämähän kuulostaa fyysisen raskauden suhteen jo suunilleen samalta kuin joku kommunistivaltion vaalitulos, ellei sitten varusmiespalveluksen sisältö ole olennaisesti muuttunut siitä mitä se on aikoinaan ollut (tuskin on muuttunut niin radikaalisti). Ehkä kyse on jonkinlaisesta kognitiivisesta dissonanssista...

Homo kirjoitti...

Miehet ovat hengenvaarallisessa loukossa syvällä kaivoksen uumenissa kitumassa ja rahanhimoiset nartut tappelevat maan pinnalla keskenään siitä, että kuka saa miespoloisten rahat:

Perhedraamat kiristävät tunnelmaa Chilen turmakaivoksessa

Homo kirjoitti...

Miehille löydettiin naisia parhaiten houkutteleva tanssityyli

be'maad kirjoitti...

"Suomennos: Vain miehet voidaan jatkossakin pakottaa vankilan uhalla uhraamaan henkensä naisten suojelemiseksi.
Luultavasti vihreät eivät feministeinä voi ehdottaa naisille pakkoa yleensä eikä erityisesti "tappokoulutukseen". "

Eikä mihinkään muuhunkaan
koulutukseen. Miehelle halutaan edelleen sälyttää sotilaallinen rooliodotus: pakkovelvollisuus, joka pohjautuu naisten ylemmyydentuntojen ruokkimiseen.

Naiset haluavat sotilaallisia miehiä parisuhteisiin. Nyt etsitään nykyaikaisia ratkaisuja korostaa miesten luuseri-voittaja- asetelmaa. Asevelvollisuus halutaan muuttaa vähitellen inttiinpääsykisaksi, eli naisten keskuudessa suosituimpien miestyyppien edustajat saavat sotilaspassin. Jos esimerkiksi 50% ikäluokasta suorittaa asevelvollisuuden tulee hyvien ja huonojen miesten galleria entistä läpinäkyvämmäksi.

Toki myös asepalveluksen välttänyt mies olla viehättävä, mutta veikkaan, että tulevaisuudessa asevelvollisuuden suorittamisesta tulee parinvalinnassa entistä keskeisempi kriteeri.

be'maad kirjoitti...

"Tämähän kuulostaa fyysisen raskauden suhteen jo suunilleen samalta kuin joku kommunistivaltion vaalitulos, ellei sitten varusmiespalveluksen sisältö ole olennaisesti muuttunut siitä mitä se on aikoinaan ollut (tuskin on muuttunut niin radikaalisti). Ehkä kyse on jonkinlaisesta kognitiivisesta dissonanssista... "

Varusmiespalveluksestahan saa
eväitä elämään, kuten naisten ja rahanahneiden johtajien edessä pokkuroimiseen. Mitä sitä turhaan taistelemaan tutkainta vastaan, kun saa ilmaiseksi tällaisen koulutuksen?

Armeijassa miehenalku voi tuntea itsensä tärkeäksi, jo siksikin, että tietää saavansa sotilaspassin kanssa jatkossa terveempää kohtelua. Ei haukuta hulluksi, eikä sivariksi, vaan leikitään metässä talvisotaa ja haistellaan toisten kollien kaljuräkää.

Naisia myös kiinnostaa enemmän mies, joka osaa petata sänkynsä itse, joten ei intissä voi olla mitään vikaa. Parasta tietenkin olisi jos intissä olisi naiset valmiina raskaan työpäivän jälkeen, mutta eihän kasarmille sovi liikaa tyttöjä tuoda.

Jorma kirjoitti...

"Suomennos: Vain miehet voidaan jatkossakin pakottaa vankilan uhalla uhraamaan henkensä naisten suojelemiseksi."

Olen joskus todennut, että Vihreiden toimintaa tulee miesnäkökulmasta arvioida puolueen, ei sen miesliikkeen, linjausten valossa. Eli Vihreät eivät kannata tasa-arvoa ainakaan asevelvollisuuden suhteen. Nämä pitkän tähtäimen lupaukset ja kaavailut ovat yhtä tyhjän kanssa.

Jorma kirjoitti...

Akava: Kuuden kuukauden isyysloma hallitusohjelmaan

Ihan kiva sinänsä, mutta...

Kysymyksiä:

Kuka tämän maksaa?
Miten käy yksityisyrittäjien tai maanviljelijoiden?
Aiotaanko isille myös vihdoin antaa jotain oikeuksia? Jos ei, ei ole perusteita myöskään velvollisuuksien lisäämiseen.

Homo kirjoitti...

Ex-tyttöystävä vaatii rahaa Mel Gibsonin mustamaalaukseen

Homo kirjoitti...

Job-seekers with a military background could be required to accept a vacancy as a soldier when the Public Employment Service (Arbetsförmedlingen - AF) begins recruiting professionals for the Swedish Armed Forces (Försvarsmakten) in the autumn.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi nainen ei kieltäytynyt toimenpiteestä, jos se oli hänestä asiaton?"

No mietipä omalle kohdalle. Jos olisit jonkun alapäävaivan takia lääkärissä ja lääkäri pyytäisi lupaa koskettaa penistä, koska kyse on toimenpiteestä. Millä todennäköisyydellä antaisit luvan? No entäs sitten, kun luvan antamisen jälkeen kävisikin niin, että koskettaminen tarkoittaa hyväilevää hieromista ja toisella kädellä lääkäri vielä puristelisi pallejakin. Eikö muka yhtään tulisi sellainen olo, että et nyt kuitenkaan ihan siihen lupaa antanut.

Homo kirjoitti...

Bride who claimed she was dying of cancer accused of lying to get dream wedding

Jos tekijänä olisi ollut nainen, niin tuskin olisi saanut näin ankaraa rangaistusta - ja olisi kenties välttynyt kokonaan rangaistukselta, kuten nämä eräät kuuluisat naislapsikaapparit Suomessa:

Isälle vankeutta lasten lähettämisestä Libyaan

...
33-vuotias Sami Mohamed Abdesalam Wandi sai yli kolmen vuoden vankeustuomion. Lisäksi hänen on maksettava korvauksia.
...

be'maad kirjoitti...

http://bmaadviolencebalance.blogspot.com/

Blogissani uusi tasa-arvotiivistelmä. Mitä maskulismi minulle merkkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään:
Amerikan rankimmat duunit

MTV3 Klo: 23.35 Pvm: 08.09.2010

"Monster Trucks. Kilpailijat koettavat taitojaan Monster Trucks -romurallikuskeina. Hiekka pöllyää ja tunteet käyvät kuumina, eikä kyyneliltäkään säästytä. Realitysarjassa tavalliset amerikkalaiset pääsevät kokeilemaan kestävyyttään maailman vaarallisimmissa ja haastavimmissa hommissa, joissa työmaana on mm. öljykentät, vuorenrinteet, hyytävä jäätie ja raivoisa avomeri. Kokelaiden uudet työtoverit ja pomot arvioivat suorituksia ja heikoin lenkki saa lähtöpassit kotiin. Viimeisestäkin koitoksesta selvinnyt tosimies tai -nainen saa palkinnoksi vuoden palkan - jokaisesta hommasta!"

- mitäköhän duuneja olisi "Suomen rankimmat duunit" -ohjelmassa? Sairaanhoitajan duuni on rankin, joten se tietysti olisi mukana. Oliskohan sitten vaikka kerrossiivooja, kirjastonhoitaja ja vaikka lastenkodin täti. Ja mitä muita niitä olisikaan, niitä Suomen rankimpia duuneja.

Jorma kirjoitti...

BEL MOONEY: What have we come to when middle-class girls like this see whoring as a career choice?

Jorma kirjoitti...

Halonen, Halonen, Halonen…

"Äskettäin Ruotsissa julkaistun, suuren kansallisen seksikyselyn mukaan 43 prosentilla ruotsalaismiehistä oli vaikeuksia ymmärtää mitä naiset puhuessaan tarkoittavat, 35 prosentilla on vaikeuksia ymmärtää naisten huumoria, 29 prosentilla on vaikeuksia ymmärtää naisten ajatuksia, ja niin edelleen. Niinpä Ruotsin miehille on ehditty suositella jo Viagran sijasta Communiagraa."

Ehkä olisi kuitenkin yksinkertaisempaa, jos naiset opettelisavat puhumaan ymmärrettävästi.

Loppuosa kolumnista onkin tyypillistä itkua siitä, miten naispoliitikkoja muka sorretaan, vaikka todellisuudessa he pääsevät paljon vähemmällä kuin miespoliitikot. Ajatellaan nyt vaikka jotain Lindéniä tai Thorsia, jotka puhuvat ihan mitä sattuu, mutta saavat silti jatkaa ministereinä. Jos he olisivat miehiä, olisi kenkää tullut ajat sitten.

Sitä paitsi, Vähissä ovat Anja Snelmmannin eväät, kun hän lähtee vertaamaan Halosen mediakohtelua ex-presidenntien (miesten) vastaavaan. Luulisi aikuisen ihmisen tajuavan, että aktiivinen poliitikko saa osakseen erilaisen kohtelun kuin eläkeläinen.

"Tasavallan presidentti Halonen ei ole pelännyt tuoda omia näkemyksiään julki, mitä tulee naisten tai vähemmistöjen asemaan, pakolaiskiintiöihin tai presidentin valtaoikeuksien kaventamiseen. Naiset ja vähäväkiset on mediassa ymmärretty"

Tästä tuleekin medialle pitkä miinus. Missä on kriittisyys "koko kansan presidentiksi" julistautunutta Halosta vastaan?

Jorma kirjoitti...

High-earning wives 'are more likely to end up in a divorce'

"Researchers admit that the reason is unclear, but it may be that male pride is wounded by not being the biggest earner in the household."

Tai sitten naiset eivät arvosta miestä, joka tienaa vähemmän kuin he itse.

Kari Hurtta kirjoitti...

BEL MOONEY: What have we come to when middle-class girls like this see whoring as a career choice?

Niin. Se on ilmeisesti tälle kirjoittajalle iso järkytys että seksityöntekijöiden vastusta ei voi perustella sillä että kyseessä on ihmiskauppaa ja orjuutta.


What sort of world do we live in when middle-class girls see whoring as a viable career choice?

The beaten and abused women (often children) who are trafficked for sex all over the world have no choice about what happens to them.

Jorma kirjoitti...

"Successful women, for their part, may grow to resent a husband who doesn't appear to be pulling his weight."

Ja näinhän jutussa todetaankin.

"For a happy marriage, Professor Teachman recommends a 60:40 split in income, with the husband being the highest earner."

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä Saarikoskesta ja muista vastaavan genren edustajista.

Se, että isä tai äiti on a) varakas
b) poliitikko tai c) muuten kuuluisa, tuntuu edelleen olevan pääasiallinen syy siihen, miksi joku saa Suomessa äänensä kuuluviin ja toinen ei.

Säälittävää toisen ansioilla ratsastamista, josta minulta ei heru pisteitä.