keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Miesviikon miesasiaa

Tasa-arvo on Ase

Vasemmistoliiton Kari Uotila vaati sekä isyyslain että tasa-arvolain uudistamista puhuessaan keskiviikkona Miehet ja tasa-arvopolitiikka -seminaarissa Helsingissä.

Miesasialiike vaatii tasa-arvoa

Äitimyytti vie lapset isiltä

Yleisessä vessassa käyneistä naisista alle puolet pesi kätensä

Healthy sex life makes men live longer

Family Minister Schröder locked in blazing feminism row

Iskurepliikki

"Hyvännäköiset" naiset pahoinpitelivät miehen

Top 10 Utterly Ridiculous Gender Studies Courses

91 kommenttia:

suolihuuhtelu kirjoitti...

Omituista että tuo "hyvännäköisten naisten" pahoinpitelemä mies ei puolustanut itseään. Hän olisi varmasti voittanut ilman suurempia vaikeuksia.

Homo kirjoitti...

Suolihuuhtelu, mies saattoi olla esimerkiksi sen verran päihtynyt, ettei kyennyt puolustautumaan.

Tästä uutisesta on muuten alkanut keskustelu Pravdassa:

Huoltoriidoista miljoonien eurojen kustannukset vuosittain

Homo kirjoitti...

Nyt otti nartuille ohranleipä, ellei rikasta miestä löydy? Parasta ahmia varastoon sitä ennen paljon halpaa lapsiorjatyövoimalla tuotettua suklaata senkin edestä:

Suklaa saattaa maksaa tulevaisuudessa yhtä paljon kuin kaviaari

Jorma kirjoitti...

Kari Uotila on aivan oikealla asialla. Isyyslaki ja tasa-arvolaki on modernisoitava.

"Kokonaisuutena arvioituna selonteko on kuitenkin miesten kannalta laiha. Yhdestä jos toisestakin asiasta todetaan, että pitää ottaa enemmän huomioon, mutta kovinkaan konkreettisia esityksiä miesten aseman parantamiseksi hallitus ei tee."

Aivan oikeanlaista kriittisyyttä Uotilalta. Jos eduskunnan miesverkosto pitää tasa-arvoselonteon käsittelyssä tällaista äääntä, niin se on aivan loistavaa.

Homo kirjoitti...

I'm worried that my husband, who has donated sperm, may be traced by his biological offspring

Fitness fanatics 'have high sex drives'

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miehet ja tasa-arvopolitiikka

Lyhyt raportti seminaarista..

Homo kirjoitti...

Panu, millaoinen tuo Pekka Saurin kertoma esimerkki radikaalifeminismistä oikein oli?

Miehet kertovat:
Tällainen on ihannenainen!


Tällaisia naisiahan Anne, Tulta munille!, Moilanen puolusteli, onneksi eivät olleet tällä kertaa pikkalspet sentään pakkasyössä pyjamissa harhailemassa:

IS: Äiti hylkäsi lapsensa - itku kantautui naapuriin

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Jos en väärin muista, niin oli Sheila Jeffreys.

vestigia kirjoitti...

Laitan tänne kommenttini Katariina Mäkisen jutuista, koska epäilen, että hän ei sitä tule blogissaan julkaisemaan:

"Omaisuudesta naisten hallussa on alle prosentti."

Tämä ei mitenkään voi pitää paikkansa, koska tiedetään, että:
1) länsimaissa naisilla alkaa pian olla jo enemmän omaisuutta kuin miehillä*
2) valtava enemmistö maailman kokonaisomaisuudesta on länsimaissa

Koska olet palkittu naistutkija, asettaa tällaisten ilmiselvästi hatusta vedettyjen lukuja kritiikitön levittely kyseenalaiseksi paitsi oman tieteellisen lukutaitosi, myös koko edustamasi alan uskottavuuden.

Miesliikkeen kritiikkisi ydin näyttäisi olevan siinä, että miesten tasa-arvosta puhuminen on vaarallista, koska naiset ovat edelleen se "yhteiskunnallisessa kokonaiskuvassa" huonommassa asemassa oleva sukupuoli.

Ongelma on siinä, että et määrittele tätä yhteiskunnallista kokonaiskuvaa mitenkään. Vetoat vain epämääräisesti "laajempaan ja sekä teoreettisesti että empiirisesti perusteltuun analyysiin", joka tietysti tarkoittaa nykyistä feministisestä naisnäkökulmasta tehtyä naistutkimusta.

Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin arvovalinnoista eikä mistään tieteellisestä tutkimuksesta. Esim. sinä ja muut naistutkijat korostatte usein taloudellisia seikkoja vedotessanne naisten huonompaan asemaan. Mutta entä jos raha ei minun arvomaailmassani ole niin keskeistä, vaan pidän esim. terveyttä ja ihmissuhteita paljon tärkeämpinä asioina elämässä? Enkö silloin voi - lukuisiin tilastoihin vedoten - aivan yhtä perustellusti esittää naisten olevan tässä yhteiskunnassa se etuoikeutettu sukupuoli?

*lähteitä: http://knowledge.allianz.com/en/globalissues/demographic_change/gender_diversity/women_money_us.html
http://www.timesonline.co.uk/tol/money/money_makeover/article1078993.ece
http://www.talouselama.fi/kirjat/article198096.ece

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Onko hän sittenkään Se Oikea?

Ns. "mikään ei riitä" tapaus. Huomioitavaa on Sofian vastauksesta: ".. tai on selvää, että liittoutumisesta on vaikkapa taloudellista etua."

Homo kirjoitti...

Vestigia, lisäksi ainakin parisuhteesa elävien osalla miesten kokonaistyöaika (mikä sisältää kotityöt) on suurempi kuin naisilla.

Homo kirjoitti...

Naisethan usein kehtaavatkin valittaa siitä, että miehet usein istuvat haarat levällään. Terveyssyistä tällainen istumistapa on kuitenkin miehille erittäin suositeltava, jotteivat kivekset ylikuumene (ei kannata otsikoinnin antaa hämätä, sillä ilmiö tapahtuu pitkälti vaikka läppärin ja haarojen välissä olisi alusta, koska silloinkin yleensä jalkoja pidetään haitallisella tavalla yhdessä):

Is Your Laptop Cooking Your Testicles?

Homo kirjoitti...

The Arab myth of western women

Jorma kirjoitti...

"Jos en väärin muista, niin oli Sheila Jeffreys."

Eikös tämä Jeffreys ollut taannoin oikein TANE:n kutsuma vieraana Suomessa? Eli häntä suomalaiset femakot pitävät oikein guruna.

Jorma kirjoitti...

"Healthy sex life makes men live longer"

Tästäpä STM:lle vinkkiä, kun pohditaan keinoja miesten elikäodotteen nostamiseksi. Naisille syöpäselontoja ja miehille seksiä, kiitos.

Vortac kirjoitti...

Omituista että tuo "hyvännäköisten naisten" pahoinpitelemä mies ei puolustanut itseään. Hän olisi varmasti voittanut ilman suurempia vaikeuksia.

Onko se tosiaan niin omituista?

Miehille tolkutetaan pienestä lähtien, että naista ei saa lyödä, ja miehet eivät itke/valita.

Jos mies puolustautuu naista vastaan, vaikka vain ottamalla tämän ranteista kiinni, on kyseessä miehen harjoittama väkivalta naista kohtaan yhteiskunnan näkökulmasta, ja mies joutuu siitä vaikeuksiin.

Kolme vastaan yksi on muutenkin tilanne, jossa on vaikea puolustautua, etenkin, jos väkivalta tapahtuu yhtäkkisesti ja yllättäen.

Lisäksi, mikäs siinä niin omituista on, jos kerran naiset ovat niin paljon miestä parempia kaikessa (myös siis väkivallassa ja tappelussa)?

Oletko siis sitä mieltä, että naiset ovat miestä huonompia, ja heikompia olentoja?

Olisi aika tämän rusinapullafeminismin jo päättyä. Tällaisissa tapauksissa kyllä myönnetään, että naiset ovat miehiä (usein) heikompia, mutta sitten kun koetetaan aivan toisenlaisessa tilanteessa vakuuttaa, että miehet ovat jollain tavalla naisia parempia tai vahvempia, niin johan nousee feministinen älämölö ja sovinistileimat lentelevät.

Juuri tämä tekopyhyys on kuin kuvottava paskakökkäre ulosteen päällä tässä miesvihaisessa yhteiskunnassa ja kaltaistesi ihmisten asenteissa.

Olisiko aika huuhdella hieman muutakin kuin suoli?

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Vuoden isä -palkinto jaetaan kolmelle

Äitienpäivänä ansoituneet äidit ovat varsinaisessa mitalisateessa, mutta isänpäivänä jaetaan vain joku mitätön pilpali-palkinto. Eipä sitä voi paljon selvemmäksi tehdä, ettei valtiovalta edelleenkään pidä isyyttä yhtä suuressa arvossa kuin äitiyttä.

Homo kirjoitti...

Hiljattainhan naisten työssäkäynnille joissain muslimimaissa on noussut lisää esteitä:

Kaupat uhmaavat kassaneitikieltoa Saudi-Arabiassa

Olisiko tässä fatwassa monelle työpaikalle ratkaisu, vaikkei se ehkä kovin hyvin kassatyöhön sovikaan:

[Fatwa]
issued a couple of years ago by a cleric of al-Azhar, which purported to resolve the thorny issue of mixed gender workplaces by advising female workers to breastfeed their male colleagues, thereby becoming their "mother through breastfeeding" (umm fil reda'a)

Homo kirjoitti...

Voi, voi kuinka harmillista - mutta ei se varmaan johdu naisjohtajasta:

Ruotsin demarit johtajakriisissä

...
Aftonbladet-lehden poliittinen kommentaattori Lena Mellin sanoo puolueen olevan täydellisessä kaaoksessa ja katsoo, että demarien olisi pidettävä pikaisesti ylimääräinen puoluekokous.

Voisihan demarit toki kokeilla sitä tietenkin, että auttaisiko alasti häpeäpaaluun laittaminen ja julkinen ruoskinta. Päänkin voisi laittaa varoittavana esimerkkinä paalun päähän. Omasta mielestäni on kuitenkin parasta antaa näiden demarien naisjohtajien niin Ruotsissa kuin Suomessa näyttää todelliset naisten kyvyt ja jatkaa rohkeasti valitsemallaan linjalla. Don't swap horses in midstream.

Jonkinlaiseen reality-sarjaan osallistuminenkin demarien naisjohtajilta voisi olla paikallaan. Juttakin voisi osallistua vaikka johonkin haluan pornotähdeksi -sarjaan - tai sitten vähän arkisempaan Big brotheriin.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Keitä ovat feministit?

Homo kirjoitti...

Hyvä verrata tätä sitä hiljattain olleeseen tapaukseen, jossa nuoren naisen miesten rankkauslista penisten kokoineen levisi netissä ja nainen esitettiin suunnilleen uhrina:

Top accountancy firm launches probe over 'rating' of new female staff by male colleagues in 'viral' e-mail

Why are so many wives telling their husbands to have the snip?

suolihuuhtelu kirjoitti...

"Onko se tosiaan niin omituista?"

On.

"Kolme vastaan yksi on muutenkin tilanne, jossa on vaikea puolustautua, etenkin, jos väkivalta tapahtuu yhtäkkisesti ja yllättäen."

Naiset ovat heikkoja taistelijoita.

"Oletko siis sitä mieltä, että naiset ovat miestä huonompia, ja heikompia olentoja?"

No ilmiselvästi ovat. Naiset ovat pienempiä ja heillä on vähemmän voimaa ja aggressiota.

"Olisi aika tämän rusinapullafeminismin jo päättyä."

On siis feminismiä ehdottaa että miesten pitäisi käyttää väkivaltaa puolustautuakseen naisten hyökkäyksiltä? Sinähän tässä feministi olet. Vain feministi väittäisi että miehet eivät saa puolustaa itseään.

Homo kirjoitti...

Pitäisiköhän feministejä matkien järjestää maskulinistisia itsepuolustuskursseja väkivaltaisia naisia kohtaan ja katsoa mitä femakot tuumaisivat. Ohjeena voisi olla vaikka tukasta kumoon vetäminen, korvalehden repäisy täysillä, lujat kasvoluita murtavat iskut naamaan yms.

Homo kirjoitti...

Mitenköhän olisi käynyt, jos sukupuolet olisivat olleet toisin päin...:

16-vuotias vapautettiin syytteistä - harrasti seksiä totuus vai tehtävä -pelissä

Ruotsin oikeusistuin on hylännyt seksuaalisen hyväksikäyttösyytteen, joka nostettiin 16-vuotiasta tyttöä vastaan. Tapahtumahetkellä 15-vuotias tyttö harrasti seksiä kahden 13-vuotiaan pojan kanssa totuus vai tehtävä -pelin jälkeen.
Oikeuden mukaan tyttö ei ollut hyväksikäyttänyt poikia. Oikeuden mukaan pojat itse asiassa käyttivät hyväkseen tyttöä päästäkseen eroon neitsyydestään.
...

Jorma kirjoitti...

Top accountancy firm launches probe over 'rating' of new female staff by male colleagues in 'viral' e-mail

Ginngerbread 'person', the PC pudding: Now even biscuits can't escape the politically correct brigade

Jorma kirjoitti...

Isä meidän, joka olet...


Kysely: Isä on ihana, juoppo ja aina töissäJoopa joo. Onhan tuollla hieman päälleliimattua positiivisuutta, mutta perusviesti on tietenkin, kuten feministi-hesarille sopii, isiä syyllistävä ja haukkuva. Tavoittena on ollut ilmeisesti leimata isät juopoiksi. Kommentointi heijastaa tätä.

Jorma kirjoitti...

"He ovat juoppoja, poissaolevia ja jyrähtelijöitä. He ovat tohottajia. Ja ihania.

Kun vastauksia oikein tiivisti ja rajasi, alkoi tuntua, että edellä mainittuihin viiteen tyyppiin mahtuu meidän kaikkien 20–35-vuotiaiden isät."

No, ei sitten millään. Tarkoitushakuisuus paistaa tästä roskasta kauas.

Jorma kirjoitti...

Kakolaan teljetty nuori: Matti Nykänen paras miehen malli

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Mitä se maskulismi on

Homo kirjoitti...

Ruotsalaistutkimus: Akne pahentaa itsemurhariskiä

Ruotsalaistyttöjen Facebook-kuvista tehtiin rankkaussivusto

Tämä on taas sitä feminististä lainsäädäntöä, jossa miehen pitäisi ensiksi maksaa itsensä kipeäksi naisen loisimisesta kotona ja sitten vielä erossa uudestaan:
Avoerojen pesänselvitys repii rivejä eduskunnassa

Hurraa:
Anneli Auer sai elinkautisen miehensä murhasta

Homo kirjoitti...

Teenager who cried rape after cheating with ex-boyfriend is jailed for 12 months

U-turn as coalition ditches pledge to give anonymity to men accused of rape


Isien osuus perhevapaista kasvaa


Pentti Arajärvi: Isät on otettava tosissaan

Mikäköhän mahtaa olla sukupuolijakauma?:

Väitös: Työ tappaa yli kaksi miljoonaa ihmistä joka vuosi

Vortac kirjoitti...

Naisten ja miesten eroja englanniksi..

Men do. Women are.
Men prepare. Women use.
Men build. Women populate.
Men lead. Women manage.
Men create. Women copy.
Men postulate. Women concur.
Men honor. Women classify.
Men commit. Women evade.
Men endure. Women accept.
Men converge. Women diverge.

(Tuo pätkä löytyy alunperin the-spearheadista)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Mitenköhän olisi käynyt, jos sukupuolet olisivat olleet toisin päin...:

16-vuotias vapautettiin syytteistä - harrasti seksiä totuus vai tehtävä -pelissä

Ruotsin oikeusistuin on hylännyt seksuaalisen hyväksikäyttösyytteen, joka nostettiin 16-vuotiasta tyttöä vastaan. Tapahtumahetkellä 15-vuotias tyttö harrasti seksiä kahden 13-vuotiaan pojan kanssa totuus vai tehtävä -pelin jälkeen.
Oikeuden mukaan tyttö ei ollut hyväksikäyttänyt poikia. Oikeuden mukaan pojat itse asiassa käyttivät hyväkseen tyttöä päästäkseen eroon neitsyydestään
.

En kyllä osaa edes kuvitella ikinä näkeväni vastaavaa selittelyä sukupuolet toisinpäin käännettyinä.

"Oikeuden mukaan 15-vuotias poika ei ollut hyväksikäyttänyt tyttöjä. Oikeuden mukaan 13-vuotiaat tytöt itseasiassa käyttivät hyväkseen poikaa päästäkseen eroon neitsyydestään"..

(eikö tuon pitäisi muuten olla 'neitsyyksistään'?)

En osaa kyllä nähdä tuota tapahtuvan ihan lähitulevaisuudessa. Mieshän se on aina alistaja, vaikka nainen olisi miestä merkittävästi vanhempi ja valistuneempi (ja siten pitäisi olla vastuullisempi).

Siis luulisi 15-vuotiaalla olevan enemmän älyä, järkeä, viisautta ja juridista vastuuta kuin 13-vuotiailla - etenkin tässä tapauksessa, kun naiset ja femakothan aina yleensä muistavat kaakattaa naisten 'aikuistuvan nuorempina'... eli voisimmeko siis ajatella, että kyseessä olisi 16-vuotiasta vastaava nainen ja 11-vuotiaita vastaavat pojat..?

Tällainen tekopyhyys kyllä tosiaan ottaa kupoliin.. miksi miehet ja naiset eivät ole vieläkään lähelläkään tasa-arvoisia lain edessä edes tällaisissa, räikeissä hyväksikäyttötapauksissa?

Miksi feministit eivät ole nyt suuna päänä huutamassa, että naiset aikuistuvat paljon miehiä nuorempina?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Joopa joo. Onhan tuollla hieman päälleliimattua positiivisuutta, mutta perusviesti on tietenkin, kuten feministi-hesarille sopii, isiä syyllistävä ja haukkuva. Tavoittena on ollut ilmeisesti leimata isät juopoiksi. Kommentointi heijastaa tätä.

Tästä tulee juuri tämä laajempi kuvio mieleen. On jotenkin kummallista, miten näkeminen tyssää lyhyeen.

Siis yhteiskunta ja femakot näkevät, että on hirvittävää, jos aviomies tai isä on väkivaltainen. Mutta he eivät näe sitä, että nainen NIMENOMAAN VALITSI VÄKIVALTAISEN MIEHEN sen väkivallattoman ja pasifistisen silmälasipäisen, ujon nörtin sijasta siellä nurkassa.

Miksi tätä ajatusta ei koskaan viedä niin pitkälle, että nähdään, missä se alkuperäinen ongelma on? Aivan, koska silloin nainen joutuisi ottamaan vastuuta valinnoistaan, ja sehän ei naisille, femakoille tai yhteiskunnalle sovi.

Naiset, valitkaa väkivallattomia miehiä, niin parissa sukupolvessa ei enää ole olemassakaan sellaista asiaa kuin väkivaltainen aviomies tai väkivaltainen isä!

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuosta naisten käsien pesemättömyydestä; huomatkaa kommenttiosastolla hirveä selittely ja rationalisointi naisten puolelta / hyväksi..

Miksi ikinä en ole nähnyt vastaavaa selittelyä miesten hyväksi, vaan päin vastoin, jos uutisessa lukisi että miehet pesevät käsiään vähemmän, olisi varmasti kaikenmaailman syyllistystä, demonisointua ja tuomitsemista kommenttiosiossa.

Ja silti naiset pysyvät alati sokeina yhteiskunnan joka päivä kasvavalle misandrialle, joka on nivoutunut kaikkeen.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Yäk, narttubakteereita:

Women's Hands Home To More Bacteria


Ugly Truth About One Night Stands: Men Less Choosy Than Women

Homo kirjoitti...

Lapset jonottavat miehen mallia

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Maskulismin kritiikki

Anonyymi kirjoitti...

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/11/lapsipotilaat_ovat_usein_vajaaravittuja_2137829.html

ninni, tänään klo 17:21

"Saiaalaruoka on kehnoa: vanhukset ja lapset ovat aliravittuja. Ruokaa ei saa santsata vaikka haluaisi.

Olin kerran yliopistosairaalassa jakamassa ruokaa, kun niitä vielä jaettiin ja kävin kysymässä kuka haluaa lisää: nuoret miehet ottivat. Sitten pyysin lisää keittiöltä. Seuraavana päivänä keittiön emäntä tuli käymään ja sitten en saanut enää jakaa ruokaa. Henkilökunnalle ei jäänyt mitään tähteeksi.

Monissa sairaaloissa sairaalan henkiläkunta syö potilasruokaa, jos ette sitä tienneet."

- hoitajattaret siis syövät ruoan, joka maistusi nuorille miehille.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Isien tasa-arvo-ongelmat

Ossi J kirjoitti...

MAT:lle on uusi nimitys. Jatkossa sitä voidaan kutsua myös "kohtaloksi":

http://www.iltalehti.fi/viihde/2010110412638928_vi.shtml

Panu Horsmalahti kirjoitti...

FINSEX-tilastoja

Homo kirjoitti...

The Brillant Paula Bean

Homo kirjoitti...

Ruben Oskar Jansson eli Auervaara

...
Hannu Lauerman asiantuntijavieraana Kakolassa (21.11.) tavataan naistutkimuksen dosentti Anna Rotkirch, joka esittää oman arvionsa siitä, miksi auervaarat niin usein onnistuvat hämäämään muuten järkeviä naisihmisiä.

Homo kirjoitti...

Isä voittaa huoltajuuskiistan yhä useammin

-jutussa tosin hämärtyy se, että kuinka monessa miehen "voittamassa" jutussa kyse on kuitenkin vain osittaisesta torjuntavoitosta, jossa äidillä on kuitenkin lähivanhemmuus...

Ding dong (mutta ainahan voidaan uudeksi puheenjohtajaksi kaivaa joku narttu):

Ruotsin demareiden kriisi huipentui Sahlinin eroilmoitukseen

Naisten osuus eduskuntaan pyrkivistä nousussa

Nettikysymys: Yli puolet viettäisi miestenpäivää

Jorma kirjoitti...

"Huoltajuuskiistojen ratkaisuissa isä jää lasten huoltajaksi jo joka kolmannessa tapauksessa.

Erityisesti järjestely, jossa lapset asuvat vuoroviikoin isänsä ja äitinsä luona, on yhä yleisempi."

Aika kaukana ollaan tasa-arvosta edelleen.

Jorma kirjoitti...

"miksi auervaarat niin usein onnistuvat hämäämään muuten järkeviä naisihmisiä."

Muuten järkeviä?

Jorma kirjoitti...

TS: Tutkija ehdottaa odottaville naisille meikkauskieltoa

Jorma kirjoitti...

HS: Sihteeri vedätti firmalta 100 000 € – ”Perhe painosti”

Kari Hurtta kirjoitti...

Entistä useampi vauvaperhe eroaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun sosiaaliviranomaiset ovat huolestuneita vauvojen ja pienten lasten vanhempien erojen lisääntymisestä.

Vortac kirjoitti...

Näistä "Idump4u.com"-audioclipeistä kyllä saa aika hyvin selvää ihmisen psykologiasta.

Etenkin tässä clipissä paljastuu täydellisesti, miten naiset 'argumentoivat'.

Chris dumps Kaytie

Myöskin se, miten naiset suhtautuvat, kun todellisuus onkin erilainen kuin heidän omat pikku kuvitelmansa - kognitiivinen dissonanssi oikein rutisee. Suosittelen myös pelkkänä viihteenä, tuon akan kommentit ovat siihen erinomaisia.

Mielestäni kuitenkin paras anti näillä clipeillä on juurikin naisen pään sisään kurkistaminen ja siten naisen psykologiasta/emotionaalisesta elämästä, argumentointityyleistä ja entitlement-complexista oppiminen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jos naiset näkevät tuon kommenttini, olen aika varma, että he tykittävät suorastaan kuorossa NAWALTia.

Ihan sivuhuomiona..

Tavallaan on surullista, miten ennustettavia naiset ovat, ja miten vähän heiltä tulee mitään itsemietittyä, omaperäistä pohdintaa. Aina sitä samaa shaming languagea ja ad hominemia maailman tappiin asti (itse asiaan koskaan koskemattakaan).

Joka kerta, kun herra Laasanen esimerkiksi täräyttää uuden, totuudenmukaisen entryn Uuden Suomen blogiinsa (eipä siellä juuri muunlaisia taida ollakaan), tämä sama naisten kommenttien ennustettavuus on helposti havaittavissa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toivottavasti tästä ei nyt tule paha tapa, mutta kun pläräilin vielä lisää näitä Idump4u.com-clippejä lävitse, tämä oli suorastaan pakko tuoda tänne.

Tuo nainen.. huh! Hän kuvittelee omistavansa poikaystävänsä ja voivansa KOULUTTAA HÄNET 'oikeanlaiseksi'!

Tuo oikeasti sai jo vähän veriäni kiehumaan.

Jacob dumps Nicole

Onneksi kommenteista näkee, että miehet alkavat herätä, ja että tällainen nykynaisen entitlement ei enää mene ihan suorilta läpi kaikille.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Dok: Katujat
YLE FST5 | ma 15.11. klo 21.50

Kaksi kuusikymppistä ruotsalaismiestä muuttivat itsensä leikkauksella naisiksi. Nyt he pitävät sukupuolenvaihdosta
elämänsä suurimpana virheenä.

http://yle.fi/ohjelmat/860909

Vortac kirjoitti...

Tässä muuten vielä yksi näitä Idump4u.com-clippejä.

Tämä clippi on siitä erikoinen, että kerrankin MIES jättää naisen sen takia, että hän on liian 'nice' (eli kiltti tms.)!

Postaan tämän linkin kuitenkin lähinnä sen kommenttien vuoksi, jotka paljastavat äärettömän, syväänjuurtuneen tekopyhyyden.

Kun nainen jättää miehen sen takia, että mies on 'liian kiltti' (too nice), kukaan ei hauku naista assholeksi, cuntfuckiksi tai miksikään muuksikaan.

Kun mies tekee tismalleen sen, mitä naiset ovat kautta vuosituhansien tehneet miehille vailla kunnollista selitystä, mies saakin yhtäkkiä hirvittävän viharyöpyn päälleen.

Missä tasa-arvo, missä logiikka, missä sen näkeminen, että ei se 'kiltteys' välttämättä aina ole miehellekään herkkua?

Miksi naista aina ymmärretään, miestä ei koskaan?

Phil dumps Abbie

Tässä ei oteta muuten myöskään huomioon sitä, että miten hankala miesten on yleensäkin saada naisia, suhteutettuna siihen, miten helppo naisen on saada miehiä. Philiä solvataan siitä, että kehtaakin rikkoa kilttien naisten sydämiä (vaikka moisen toteuttaminen tahallaankin olisi äärimmäisen työn takana miehelle, toisin kuin naiselle)..

Mutta naisia ei solvata kilttien miesten sydänten rikkomisesta (paitsi ehkä MRA-piireissä, mutta sielläkin usein ollaan hyvin ymmärtäväisiä biologisille vieteille yms.), vaikka moisen toteuttaminen on äärimmäisen helppoa naiselle.

Tasan ei käy arvo tässä maailmassa. En kyllä yhtään ihmettele miesten suurempaa itsarimäärää.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jälleen poikkeuksellisen hyvä Bernard's Inferno..

She fears you!

Miesten pakollisesta indoktrinaatiosta yliopistoissa ja siitä, miten naurettavia asenteita meihin yritetään syöttää - kuinka naiset ovat muka pelkän genitaliansa ansiosta jotenkin arvokkaampia, kuin miehet.

- Vortac

Homo kirjoitti...

En ole vielä ehtinyt oikein tutustua tähän, mutta tämä saattaisi kiinnostaa joitain:

Isyyden ihanteet, arki ja kokemukset - Raportti isyyden tutkimuksesta Suomessa

Homo kirjoitti...

Unohtui mainita, mutta edellinen linkki on siis linkki pdf-tiedostoon.

Homo kirjoitti...

Kiitoksia asiantuntijalausunnosta:

Lihavuus ei ole aina terveysriski

Mediatutkija Katariina Kyrölän mukaan mediassa korostetaan lihavuuden riskejä, koska kärjistäminen myy.
- Lievän lihavuuden riskittömyyttä ei juuri mainosteta mediassa.
Yleisenä nyrkkisääntönä on, että naisen pitäisi huolestua terveydestään kun vyötärön ympärys on yli 80 senttimetriä. Miehellä vastaava rajapyykki on 90 senttimetriä.
Katariina Kyröläkään ei tyrmää täysin voimassa olevia terveyssuosituksia.
- Olen valmis myöntämään, että hyvin korkeissa painoissa on suurempi riski sairastua tiettyihin sairauksiin kuin hoikkana.
Siinäkään tapauksessa tutkija ei suosittelisi ratkaisuksi laihdutusta, koska tutkimusten mukaan jopa 90 prosenttia niistä epäonnistuu kuitenkin.
- Todella ylipainoisen kohdalla voisi miettiä, voisiko ratkaisu löytyä paremmasta ravinnosta ja liikunnasta, Katariina Kyrölä ehdottaa.
...
Tutkijan mukaan ihmisten tulisikin lopettaa tiukka vaa`an tuijottaminen ja keskittyä ruokailun positiivisiin ominaisuuksiin.
- Ruokailu on parhaimmillaan nautinto ja sosiaalinen tapahtuma.
Katariina Kyrölä on tehnyt väitöskirjatutkimuksen lihavan ruumiillisuuden katsomisesta ja esittämisestä populaareissa nykymedioissa. Erityisesti häntä ovat kiinnostaneet kysymykset ruumiiden rajoista ja muovautuvuuksista sekä näihin liittyvistä valta-asetelmista.

Jorma kirjoitti...

Penniless waiter who married multi-millionairess ordered to pay HER £57,000 after marriage crumbles

Anonyymi kirjoitti...

"newyorkilainen tuomioistuin on määrännyt 66-vuotiaan Michael Douglasin maksamaan puolet Wall Street: Money Never Sleeps -elokuvan uudesta versiosta saamistaan miljoonista 52-vuotiaalle ex-vaimolleen Diandra Douglasille. Tuomio on mielenkiintoinen, sillä pari erosi jo kymmenen vuotta sitten."

. . .

"Keväällä Michael Douglas paljastaa Elle-lehdessä olleensa teinipoikana seksisuhteessa itseään tuplasti vanhempien naisten kanssa. Osa naisista oli hänen äitinsä ystäviä."

http://www.stara.fi/2010/11/16/ex-vaimo-vei-puolet-wall-street-leffan-miljoonista/

Homo kirjoitti...

Norjalaisjärjestö kieltäisi silikonirinnat

...
Partapuoli vastustaa työväenpuolueen ehdotusta kieltää lailla koko kasvot peittävä niqab-huntu ja koko vartalon peittävä burka-kaapu julkisilla paikoilla.

Siinä tapauksessa pitäisi kieltää myös silikonirinnat, missikisat, strippiklubit, meikit ja laihdutuskuurit, hän luettelee.
...

Homo kirjoitti...

Insure yourself against divorce: Minister's advice on marriage as huge legal aid crackdown looms

Jorma kirjoitti...

Henkilökohtaisen mies- ja naistutkimukseni hedelmiä

Persu-Pekka Siikala vauhdissa taas. Juttu ei sinällää huomiota kaipaa, mutta onhan se huvittava.

Jorma kirjoitti...

"Siinä tapauksessa pitäisi kieltää myös silikonirinnat, missikisat, strippiklubit, meikit ja laihdutuskuurit, hän luettelee."

Miksi pitäisi?

En kyllä kieltäisi edes huntujakaan, sillä jos joku haluaa väen vängällä pukeutua säkkiin mistä hyvänsä syystä, niin siitä vaan. Mitäs se muille kuuluu? Eri asia on tietysti se, jos hygienia, turvallisuus tai esteettisistä syistä kiellettään pukeutuminen tiettyyn tyyliin töissä, kouluissa tai muualla. Sellaisen hyväksyn, kunhan perustelut ovat kohdallaan.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Rosa Meriläinen: 
Miesten vuoro

Jorma kirjoitti...

"Niin väkevä, vapauttava oli elokuvan sanoma."

Että oikein itkettävä elokuva. Ja mitä sitten? Missä ovat Vihreiden teot tämän ongelman korjaamiseksi? Kai nyt sentään feministinen puolue on pannut hallituksessa tämän asian kuntoon? Ai ei vai? No, jopas on kumma.

"Miesasian edistämisessä näyttää yleensä olevan vastassa ihan samat ongelmat kuin naisasian edistämisessä: syyt tasa-arvo-ongelman takana ovat monimutkaiset ja niitä on kiihkottomasti vaikea myöntää."

Ei pidä tämäkään ihan paikkaansa. On kiihkoton tosiasia, että esimerkiksi isiä syrjitään. Syynä tähän on antiikkinen lainsäädäntö, isyyteen vähätellen suhtautuvat viranomaiset ja feministien käsissä oleva tasa-arvopolitiikka, jossa miesten ongelmia ei suostuta ottamaan huomioon.

Toki monimutkaisempaakin juttua löytyy, mutta esimerkiksi lainsäädännöllinen sukupuolisyrjintä, miesedustuksen vähäisyys tasa-arvoelimissä ja isyyden aliarvostus äitiyteen verrattuna ovat asioita, jotka olisivat helposti korjattavissa, jos vain halua löytyisi. Vain höyrypäisimmät feministit hangoittelevat vastaan.

"kiukkuisuus yhdistyy epäonnistumaan tuomittuun yritykseen puhua koko sukupuolen suulla."

Miesaktivistit tuntuvat puhuvan kaikkien muiden miesten, paitsi profeministien, suulla. ainakin suurimmaksi osaksi. Feministit ajavat lähinnä omaa etuaan.

"Miesaktivistiparat vielä argumentoivat kuvitteellisia radikaalifeministejä vastaan ja heidän logiikallaan eli ikään kuin olisi olemassa joku toisen sukupuolen ilkeä salaliitto, jonka paljastaminen ja syylliseksi osoittaminen muuttaisi maailman shangri-laksi."

Ei ole salaliittoa, vaan feministien vallankäyttö on avointa ja julkista. Sen paljastaminen ei sinällään muuta mitään paremmaksi, vaan tasa-arvoon kielteisesti suhtautuvat voimat on vain raivattava pois tieltä.

"Itse en tällä hetkellä kuulu Vihreisiin naisiin, vaan Vihreään miesliikkeeseen."

Melkein käy sääliksi pieniä vihreitä miehiä. Mutta sääli on sairautta.

Jorma kirjoitti...

"Naiset eivät luontaisesti edistä naisasiaa, saati sukupuolten välistä tasa-arvoa. Tämän tiedämme jo siitä, että naiset äänestävät miehiä vilkkaammin ja siis usein miehiä."

Millä perusteella se, että nainen äänestää miestä olisi muka tasa-arvo-ongelma?

"Lähes mikä tahansa tilasto joka kertoo sukupuolierosta, kertoo myös tasa-arvo-ongelmasta. Jos tasa-arvo vallitsisi, asiat menisivät pitkällä aikavälillä sattumalta tasan."

Väärin. Miehet ja naiset ovat erilaisia. Tilasto, joka kertoo sukupuolierosta saattaa olla osoitus tasa-arvo-ongelmasta, mutta ei välttämättä.

Yleensä vain ne tiladtot, jotka ovat osoittaneet miesten aseman olevan naisia huonompi, eivät ole feministien monopolisoimaan tasa-arvopolitiikkaan kelvanneet.

"Onkin outoa, että Vihreät naiset sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisen sijaan ovat toistuvasti vaaleissa käyttäneet huimia summia vihreiden naisehdokkaiden rahalliseen tukemiseen."

Ei se ole outua, että naisjärjestö tukee naisia. Se on outoa, ettei miesjärjestöllä ole samoja mahdollisuuksia tukea miehiä. Rahat pitäisi jakaa tasan.

"Kaikki naiset kun eivät ikävä kyllä ole feministejä."

Onneksi eivät. Suurin osa naisista tukee sukupuolten välistä tasa-arvoa.

"Vain feministi omistautuu sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiselle – silloinkin kun se tarkoittaa miesasiaa."

Älä viitsi valehdella, Rosa Meriläinen. Mitä feministit muka ovat koskaan miesten oikeuksien lisäämiseksi ja aseman parantamiseksi tehneet?

"Jos siis vihreässä eduskuntaryhmässä on toistuvasti selkeä naisenemmistö, se kertoo tasa-arvo-ongelmasta"

Enemmän se kertoo Vihreiden politiikasta. Se ei ole paljon miehille tarjonnut, tai ei ainkaan yhtä paljon kuin naisille.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Jorma, sinun kannattaisi pistää blogi pystyyn. Hyvää analyysia.

Ile kirjoitti...

Vihreiden isien manifesti: Olen isä, olen olemassa

http://www.vihreat.fi/isamanifesti

Ile kirjoitti...

Jo toinen nainen puukotti itseään – oikeus vangitsi teosta väärän miehen

Turun Sanomat 16.11 2010 16:11:11

Turun Pääskyvuoressa tapahtunut puukotus on osoittautunut lavastetuksi. Se on jo toinen puukotuslavastus ja kolmas lavastettu rikos Turussa kuukauden sisällä.

Turun poliisille ilmoitettiin puukotuksesta Pääskyvuoren Pääskynlennossa 27. lokakuuta. Ilmoituksen mukaan mies oli täysin yllättäen puukottanut naista rappukäytävässä, kun nainen astui ulos asunnostaan. Loukkaantunut nainen kuljetettiin sairaalaan. Hän on nyt toipumassa vammoistaan.

Poliisi pidätti pian teosta epäiltynä 36-vuotiaan miehen, ja käräjäoikeus vangitsi hänet. Poliisin mukaan mies oli ”todella hyvä epäilty” tekoon, ja oikeudessakin hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.

Rikoskomisario Veikko Koirasen mukaan poliisi alkoi epäillä miestä osittain naisen kertomuksen takia. Mies ei tunnustanut tekoa, eikä poliisi löytänyt mitään järkeenkäypää motiivia sille.

Tutkinnan edetessä paljastui lopulta, että nainen olikin puukottanut itseään. Poliisin mukaan taustalla on naisen henkinen pahoinvointi. Vangittu mies vapautettiin heti totuuden selvittyä.
Lukuisia lavastuksia

Edellisestä kerrasta, kun puukotus paljastui lavastukseksi Turussa, on vain vähän aikaa. Raskaana oleva nainen ilmoitti lokakuun lopussa poliisille, että häntä oli puukotettu Turun Halisissa. Poliisi aloitti suuren operaation puukottajan löytämiseksi, mutta myöhemmin tutkinnassa osoittautui, että nainen oli puukottanut itseään.

Lokakuun lopussa 17-vuotias turkulaistyttö puolestaan sepitti tarinan ryöstöstä Turun Kauppatorilla. Todellisuudessa hän oli itse hävittänyt tavaransa ravintolassa.

Kesällä sai suurta huomiota tapaus, jossa 16-vuotias tyttö väitti, että hänet oli kaapattu Salossa ja sidottu jääkylmään puroon. Sekin osoittautui lavastukseksi perusteellisessa poliisitutkinnassa.

TUOMAS RIMPILÄINEN

http://www.ts.fi/online/kotimaa/174615.html

Ile kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ile kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ile kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Humalainen nainen repi taksamittarin irti ja tarttui taksin rattiin Salossa

Turun Sanomat 16.11 2010 10:12:14

Vahvassa humalassa ollut 39-vuotias salolaisnainen riehui taksissa varhain tiistaiaamuna. Hän repi taksin taksamittarin ja navigaattorin irti sekä yritti ohjata taksin tien sivuun.

Nainen oli tilannut itselleen taksin kello 2 tiistaiaamuna Salon keskustasta. Perille päästyään nainen yritti lähteä kyydistä maksamatta ja suuttui kun tämä ei onnistunut.

Revittyään taksamittarin ja navigaattorin nainen pääsi käsiksi auton vaihdekeppiin ja rattiin. Taksinkuljettaja painoi hätäpainiketta, ja poliisipartio tuli paikalle.

Poliisi puhallutti naisen Salon poliisiasemalla. Puhalluskoe antoi tulokseksi 1,13 mg/l eli yli 2,5 promillea. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja vahingonteosta.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/174498.html

- jos riehuja olisi ollut mies, taksikuski olisi luultavasti pamputtanut miestä tai suihkuttanut kyynelkaasua. Nyt taksikuski ei (viisaasti) itse uskaltanut tehdä mitään, vaan kutsui yksinomaan virkavallan paikalle

Homo kirjoitti...

Muistakaa tutkia kiveksenne säännöllisesti:

Turkulaislääkäri vahvistaa: Kivessyöpätapaukset selkeästi kasvussa - mutta miksi?

Jorma kirjoitti...

"Hyvää analyysia."

Kiitos, Panu. On minulla blogin pitämisestä kokemusta, mutta tahdon olla vain niin laiska/kiireinen, että helpommaksi tulee muiden blogien kommentointi, etenkin jos blogi on hyvä, kuten sinun blogisi on.

"Vihreät ajaa vanhempainvapaan uudistamiseksi mallia, joka koostuisi kolmesta kuuden kuukauden jaksosta; yhden käyttäisi äiti, yhden isä ja yksi jakso jaettaisiin vanhempien kesken heidän sopimallaan tavalla. Vapaita ei olisi tietenkään pakko käyttää, vaan kyse on mahdollisuudesta."

Tässä on kyllä pointtinsa. Mallin pitää olla sillä tavalla joustava, että esimerkiksi yksityisyrittäjät tai maanviljelijät eivät kärsi kohtuuttomasti, mutta muutoin kannatan ajatusta. Ei tämä tosin kaikkia isyteen liittyviä tasa-arvo-ogelmia tule ratkaisemaan.

Vihreiden suhteen tilanne on aika jännä, kun siellä on ihan järkevääkin tasa-arvoajattelua, etenkin tietysti Vihreissä miehissä, mutta sitten siellä on ihan järkyttävää telaketjumentaliteettia. Sitten siellä on näitä välimaastoon sijoittuvia rosa meriläisiä, jotka eivät ole äärilinjan feministejä mutta jotka eivät myöskään hiffaa, mistä miesliikkessä on oikeasti kysymys. Vinkki Rosalle: kyse ei ole naisten pillin mukaan tanssimisesta, vaan miesten omien näkemysten ja oikeuksien edistämisestä.

Hallituksessa Vihreiden politiikkaa on ikävä kyllä ollut enemmän tätä telaketjuosaston meininkiä, kuten toki muillakin.

Vortac kirjoitti...

Partapuoli vastustaa työväenpuolueen ehdotusta kieltää lailla koko kasvot peittävä niqab-huntu ja koko vartalon peittävä burka-kaapu julkisilla paikoilla..

Olen samoilla linjoilla kuin Jorma.

Mielestäni maailmassa ja yhteiskunnassa, saati lainsäädännössä on jo muutenkin aivan liikaa kieltoja. Aikuisia ihmisiä pitää mukamas jatkuvasti kieltää tekemästä sitä ja tätä ja tuota jne.. alkaa mennä aika naurettavaksi.

Paras yhteiskuntajärjestys olisi mahdollisimman löyhät ja joustavat käytännöt, joista poikkeamisesta sitten olisi luonnollisesti seurauksia. Jos murhaat, menet vankilaan. Jos pukeudut ninjaksi, ei olisi mitään seurauksia.

Ei valtion pidä tai tarvitse puuttua jokaikiseen yksilönvalintaan perustuvaan asiaan, kuten nyt vaikkapa pukeutumiseen, jos se ei erityisesti aiheuta haittaa tai häiriötä tai tuskaa muille (ja tuskaahan naisten provosoiva pukeutuminen nimenomaan aiheuttaa miehille, automaattisella tasolla, ilman, että miehet voivat sitä helposti kontrolloida).

Kieltäkää vaihteeksi vaikka kieltäminen, niin sitten olis kaikilla mukavampaa (:

Pukeutukoon siis jokainen, miten lystää, niin kauan kuin se ei aiheuta toisille ihmisille vahinkoa. Erogeeniset alueet on hyvä arkipäivän pukeutumisessa peittää huolellisesti, ja tämä koskee naisia moninkertaisesti.

Mutta jos pukeutuu burkhaan, säkkiin, tai muuhun vastaavaan, mielestäni kenelläkään ei ole syytä siihen puuttua.

Jormaa haluaisin kannustaa ja kiittää, tosiaan erinomaisista analyyseista ja hyvien ja totuudenmukaisten vastalauseiden esittämisestä idiooteille, sekopäille sekä muille vastaaville hurahtaneille femakoille.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

*** Tiedote/Otavamedia Oy/Anna: Puhu nyt. Älä vaikene kuoliaaksi. -kampanja - Lähisuhdeväkivallan poistaminen on jokaisen asia ***


Tässäpä teille haiseva läjä ihan sitä ihteään.

Jorma kirjoitti...

100 000 suomalaisnaista joutuu väkivallan uhriksi joka vuosi


Missä on kriittinen media? Kauanko tällainen paska menee oikein läpi? STM:n vastuu aiheuttamistaan kärsimyksistä on suunnaton.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

http://community.livejournal.com/dot_poly_snark/599197.html?thread=15513757

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Uimahallin naistenvuorojen lainmukaisuus (Dnro TAS/75/2008)

Tasa-arvovaltuutettu katsoi, ettei naisille suunnattu erillinen uimavuoro ole ristiriidassa tasa-arvolain kanssa.

Kaikki uimahallit eivät salli burkinia

Helsingissä naisten erilliset uintivuorot palaavat Jakomäen uimahalliin, kun halli avataan remontin jälkeen tammikuussa.

Johtopäätös: Miehiä saa aina syrjiä

Jorma kirjoitti...

"Johtopäätös: Miehiä saa aina syrjiä"

Näinhän se menee. Tasa-arvovaltuutetun keskeisin työtehtävä näyttää olevan se, että hänen toimistossaan keksitään toinen toistaan naurettavampia perusteluja miehiin kohdistuvalle sukupuolisyrjinnälle.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miesten syrjintä uimahalleissa jatkuu

Vortac kirjoitti...

Tasa-arvovaltuutettu katsoi..

Se on vaan eri harmillista, että meillä on sellainen tasa-arvovaltuutettu, joka ei NÄE, vaikka kuinka katsoo.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

International Men's Day

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Eräs tasa-arvopoliittinen puheenvuoro

Kerrankin kirjoittelulla jotain vaikutusta.

Homo kirjoitti...

It-Barbie kannustaa tyttöjä insinööreiksi

Jorma kirjoitti...

"Eräs tasa-arvopoliittinen puheenvuoro"

Vau!

Imitation is the sincerest form of flattery, vai miten se meni?


Saatko tekijänoikeuskorvauksia?

Jorma kirjoitti...

Kansanedustajan copy paste -puhe paljastui

Vortac kirjoitti...

.It-Barbie kannustaa tyttöjä insinööreiksi..

Mutta hetkonen!

Eikös se ollutkaan se Patriarkaatti, joka ESTÄÄ naisia hakeutumasta insinööreiksi?

Onko kyse siis sittenkin naisten (tai TYTTÖJEN, köh) omista valinnoista?

Kuinka kannustus voi vaikuttaa, jos kyse ei ole nimenomaan omasta valinnasta?

Eli tuossahan käytännössä todetaan feministinen propaganda valheeksi (mikä oikein onkin)..

Mitäs femakot tähän toteavat?

- Vortac