keskiviikkona, marraskuuta 03, 2010

Sofia neuvoo

Haluaisin jo lapsia, mies ei
Sofia: Mitä ehkäisyä te käytätte? Jos ehkäisy on sinun vastuullasi, lopeta menetelmän käyttö. Kerro miehelle, että se, joka ei halua lapsia, ehkäisee. Kondomiehkäisy onneksi pettää aika helposti ja usein jo vuoden parin sisällä. Salaa ei sinun pidä kuitenkaan omaa ehkäisyäsi lopettaa, vaan pitää olla avoimesti ja rehellisesti vaativa.

ILMIÖITÄ: Puolet aborteista perheenäideille

Mikä on törkein mieslaji, mikä baarista löytyy?
...tissipaita kai teki sen, että sain enemmän miesten kosketuksia kuin koskaan aikaisemmin. Olin oikea "läähättävät lähentelijät"-magneetti. Jatkossa siis pysyn kiltisti säärien esittelyssä SexyBiatch-kengissäni ja pistän pian taas AA-kerhoon kuuluvat kultaseni visusti piiloon.

Ensin mennään "tissipaidassa" baariin esittelemään tissejä ja sitten ihmetellään, että tissit kiinnostavat miehiä...

Täysi tasa-arvo yhä kaukana
Vaikka Suomi on Maailman talousfoorumin WEF:n raportin mukaan maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa, niin tyytyväiseen hykertelyyn ei ole mitään syytä. Hyvä sijoitus vertailumaiden rankinglistalla ei nimittäin missään nimessä tarkoita sitä, että sukupuolten välinen tasa-arvo olisi saavutettu tai ettei parantamisen varaa edelleen olisi.

Jopa maailman tasa-arvoisimmassa maassa, Islannissa, naisten terveydelliset, taloudelliset, poliittiset ja koulutukselliset mahdollisuudet ovat raportin mukaan kuitenkin vain 85 prosenttia miesten vastaavista. Suomessa vastaava luku on 82,6 prosenttia.

Tasa-arvoista onnelaa ei siis vielä ole missään, joten parantamisen varaa on, vaikka kärkisijat ovatkin Suomelle ja muille Pohjoismaille tuttuja. Esimerkiksi viime vuonna vastaavassa vertailussa maamme oli hopealla, ja nyt edellemme kiilannut Norja pronssilla.

Vaikka Suomen erinomainen sijoitus tällä listalla on hieno asia, niin se on kuitenkin vain välirasti kohti maalia edetessä. Vasta kun tasa-arvo on sata prosenttia nykyisen 82,6 prosentin sijasta on maalinauha todella katkaistu.

Taisi tulla pääkirjoitusten sarjan huonouden uusi ennätys.

Naiset eivät arvosta työtään

63 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

43% Say Men, Women Earn Equal Pay, 42% Disagree

Jorma kirjoitti...

"Kerro miehelle, että se, joka ei halua lapsia, ehkäisee."

Hellpoahan se naisilla on, kun aina voi tehdä abortin. Isyyslakia on muutettava siten, että isyydestä voi halutessaan luopua. Loppuu tämä syrjintä seinään.

Jorma kirjoitti...

" Islannissa, naisten terveydelliset, taloudelliset, poliittiset ja koulutukselliset mahdollisuudet ovat raportin mukaan kuitenkin vain 85 prosenttia miesten vastaavista. Suomessa vastaava luku on 82,6 prosenttia."

Millä ihmeellä moisiin lukuihin on päädytty? Hyvä jos miesten terveydelliset, taloudelliset, poliittiset ja koulutukselliset mahdollisuudet ovat edes 2/3 naisten vastaavista. Siis Suomessa.

Homo kirjoitti...

Asiantuntijat huolissaan brittimiesten terveydestä

Homo kirjoitti...

Uimahallit suhtautuvat perheisiin maalaisjärjellä

...
Savolainen tietää, että miehet eivät ole niin tarkkoja, jos isompi tyttö tulee miesten puolelle isänsä kanssa.
- Mutta naiset antavat heti palautetta, jos vaikka toka- tai kolmasluokkalainen poika kulkee naisten puolella.
...

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

LeAnn suhteestaan ukkomieheen: ”En kadu mitään”

Jorma kirjoitti...

Väestöliitto: Moni varusmies ei kehtaa hakea apua ongelmiinsa


"Varusmiehille on tarjolla useita erilaisia mielenterveyspalveluita, mutta moni ei tohdi hakea apua."

Onko palveluita erityisesti suunnattu heille tai suunniteltu heille sopiviksi? Kukkahattulässytys ei iske kaikkiin.

Missä ovat nuoremmille miehille suunnatut palvelut? Väestöliiton poikien puhelin on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi, mutta mitkä ovat sen resurssit?

Fenii kirjoitti...

Eipäs tuossa kirjoituksessani ihmetelty kyllä sitä, että MIKSI tissit kiinnostavat miehiä, vaan että MIKSI niitä pitää tulla puristelemaan tai ylipäätänsä tullaan halailemaan tjsp. ;) Totta kai tissit kiinnostaa, kyllä minäkin tuijotan hyvännäköisiä tissejä, vaikka heteronainen olenkin, mutta ei tulisi mieleenikään lähteä lääppimään naista vain siksi, että hänellä on tissipaita.

Ja mitä tulee siihen, että nainen ajattelee, että hällä on oikeus lopettaa ehkäisy vaikka mies ei lapsia haluaisi on minusta absurdia ja todella törkeää miestä kohtaan. Jos haluaa lapsia ja mies ei halua lapsia, niin kannattaa mielestäni mieluummin alkaa pohtia sitä, että onko järkevää olla suhteessa, jossa osapuolet etenevät eri tahtia tai haluavat tulevaisuudelta eriasioita.

Jorma kirjoitti...

1. INTERNATIONALES ANTIFEMINISMUS-TREFFEN

Sääli, että tämä tapahtuma on jo mennyt. Sveitsissä näemmä osataan.

Homo kirjoitti...

Miten YTM helposti toimii, kun kerta on tilaisuus:

Väite: Berlusconilla näköispatsas Teräsmies-asussa

...
Tuorein kohuttu nainen, 28-vuotias Nadia Macri, taas paljastaa Berlusconin järjestäneen hurjia huume- ja seksijuhlia. Macri kertoo, että juhliin tuotiin marijuanaa pääministerin yksityislentokoneella, ja että pidot olivat varsinaisia orgioita.

- Naisia oli jopa 25 jonottamassa porealtaalle, ja hän [Berlusconi] sanoi vain: "seuraava". Joskus olimme kaikki altaassa harrastamassa seksiä, Macri kuvailee medialle vuotaneessa lausunnossaan.
...

Aftonbladet: Kuninkaallisen kohukirjan naiset valmiita astumaan esiin

Homo kirjoitti...

Luulisi, että solariumissa arat paikat kärähtäisivät helposti:

Nyt puhuu kuninkaan "kantayöklubin" omistaja - katso video

Tukholmalaisen yksityisklubin omistaja, alamaailmassa tunnettu jugoslavialainen Mille Markovic kertoo tuoreessa kohukirjassa toimittaneensa kuningas Kaarle Kustaan seurueelle lukuisia naisia.

Markovic sanoo kirjassa, että strippiklubin ammattilaiset tarjoilivat bileissä juotavaa ja seksiä harrastettiin sekä solariumissa että porealtaassa. Markovicin mukaan myöskään huumeiden käyttö ei bileissä ollut harvinaista.

Markovicin kertoo, että kuninkaan seurueella oli pysyvä varaus klubille joka maanantai.
...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Vielä vähän seksistä ja tasa-arvosta

Homo kirjoitti...

Äiti kehotti pieksemään naapurinpojan

Homo kirjoitti...

Divorce insurance to cover damages when the vows break

...
Divorce insurance is sold in units of protection, with each unit costing about $16 per month for $1,250 in coverage. Wedlock adds $250 in coverage to each unit every year after the mandatory waiting period of three to four years — a caveat in place to prevent imminently separated couples from exploiting the product.

“It’s not cheap, but look at the risk we’re taking,” says Logan, who lost his house and effectively went broke during his own divorce a decade ago. “We’re not home insurance, where the chances are one in 300 that you file a claim; our odds are one in three.”
...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Male sex partners vs arrested

Miehistä joita oli pidätetty vuoden aikana 2.8% olivat ilman seksiä, ja miehistä joita ei oltu pidätetty 11.9% olivat ilman seksiä.

Naisilla tulos oli päinvastainen.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Pistin vielä ikärajoiksi 18-40, ja luvut olivat 0% ja 12.8%..

Sofisti kirjoitti...

"Ensin mennään "tissipaidassa" baariin esittelemään tissejä ja sitten ihmetellään, että tissit kiinnostavat miehiä..."

Linkityksen ja kommentin pointti oli mikä?

Siis eukko valitti ihan oikeasta asiasta: -Joku tulee iholle ilman lupaa.

Selvennys: Sama miten olet pukeutunut, käsiksi ei käydä. Tämä nyt on jokaiselle täyspäiselle ihmiselle itsestäänselvyys. Katseita ja huomiota ei voi välttyä, mutta ne ovat omalla vastuulla. Hyvännäköisiin ja hyvin laittautuneisiin ihmisiin saa ja pitää kiinnittää huomiota. Ja siitä on niiden turha valittaa.

Mutta miten tämä nyt on jotenkin ihmeellisesti miehiä sortavaa jos vaaditaan, että henkilökohtaista koskemattomuutta ei rikota?

Pitäisikö arvon maskulinisteille olla jokin lakiin kirjattu sääntö, jolloin saa koskea kun ei näköjään arkijärki pelaa?

Jorma kirjoitti...

"Pitäisikö arvon maskulinisteille olla jokin lakiin kirjattu sääntö, jolloin saa koskea kun ei näköjään arkijärki pelaa?"

Eiköhän se ole selvää kaikille, ettei lääppimään pidä mennä, mutta katsoa saa vapaasti. Ongelmahan nyt on vain siinä, että jopa niistä katseista ahdistutaan ja valitetaan, vaikka olisi varta vasten pukeuduttu huomiota herättävällä tavalla.

Tietysti on myös niin, että Suomessa ovat viime vuosina yleistyneet muualta matkitut kuviot, kuten poskisuudelmat ja halaukset tavattaessa. Mihin tässä vedetään raja? Onko niin, että humaltunut nainen saa kyllä halailla kaikkia vastaantulijoita, mutta meihelle se ei sitten olekaan sopivaa?

"hällä on oikeus lopettaa ehkäisy vaikka mies ei lapsia haluaisi on minusta absurdia ja todella törkeää miestä kohtaan."

Mutta täysin laillista feministi-Suomessa. Siksipä isyyslakiin on säädettävä oikeus kieltäytyä isyydestä. Silloin puntit olisivat tasan.

Sofisti kirjoitti...

Jep. Tuo "oikeus" hankkiutua raskaaksi on joillekkin harvinaislaatuisen oudoille naisille kaiken yli menevä itseisarvo. Olin aikalailla hämmentynyt kun selitin eräälle edelliselle seurustelukumppanille, miltä mahdollinen (toivomaton) raskaus tuntuisi. Siis vaikka kuinka sovittaisiin, että minulla ei olisi vastuuta hypoteettisesta jälkikasvusta niin silti periaatteessa milloin tahansa minulle voisi sysätä juridisen velvoitteen. Ja että semmoinen ahdistaa, että joku muu pääsee määrittelemään elämääni. Tähän nainen totesi: "-Tuo on ihan totta! Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi". Hillitsin itseni enkä räjähtänyt hänelle: -Niin. Tässä on toinen ihminen, jolla on tunteet!!!!

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Sukupuoliroolit alistavat sekä miehiä että naisia

Homo kirjoitti...

Middle-class mother who fell in love with Nigerian she met on web... and didn't hesitate when he asked for £40k to fund oil scam

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miesliike nyt?

Homo kirjoitti...

Olipas vastenmielinen oksennus tuo Katariina Mäkisen Miesliike nyt? -oksennus.

Jorma kirjoitti...

"Olipas vastenmielinen oksennus tuo Katariina Mäkisen Miesliike nyt? -oksennus."

Jep. Ihan puhdasta paskaa alusta loppuun. Esimerkiksi Henry Laasasen leimaaminen joksikin sukupuolikonservatiiviksi on täysin älytöntä.

Jorma kirjoitti...

Mikäli nyt oikein havaitsin, ei koko teksitissä edes mainita Miesten tasa-arvo ry:tä. Se ei ole yllättävää, koska Katariina Mäkisen ja muiden miehiävihaavien ja sukupuolten välistä tasa-arvoa vastustavien feministien on pakko vältellä keskustelua tasa-arvo-ongelmista ja keskittyä toisten syyttelyyn ja laimaamiseen johtuen näden väitetyistä motiiveista. Feminismin ongelmille he ovat täysin sokeita.

Homo kirjoitti...

Laitoin pikaisesti jonkinlaisen kommentin tuonne. Tässä vielä sama siltä varalta, että se ei pääse moderoinnista läpi:

Tekstin pituuden takia kommenttipalstalla en voi esittää vasta-argumentteja jokaiseen havaitsemaani epäkohtaan, mutta tässä kuitenkin joitain poimintoja:

Ensinnäkään seksuaalisessa markkina-arvoteoriassa ei ole kyse mistään Henry Laasasen omasta keksinnöstä, joka selviäisi lukemalla Laasasen kirjoituksia lähdeviitteineen.

Yleisradiolla on muuten pitkä historia hyvin miesvastaisten ohjelmien esittämisestä ja naisten palkkaamisesta osassa näistä tapauksista varsin kyseenalaisin meriitein. Esimerkiksi Päivi Istalan ohjelmat, Anne Moilasen Tulta munille! -ohjelma ja Akuliina Saarikosken (meriittinä ilmeisesti miesvastaisuuden lisäksi lähinnä se, että isä on YLEn toimittaja) Bensaa liekkeihin!. Anne Moilanenhan eministisen Tulva-lehden päätoimittajana toimiessaan julkaisi myös Tulta munille! -otsikalla jutun, jossa nainen osoittelee aseella ja siinä uhataan väkivallalla miesasialiikettä ja esitetään nimeltä mm. Henry Laasanen, koska mainitsemasi miesasialiikkeen “kuoliaaksi vaikeneminen ei ole toiminut”.

Mitä tulee miesten asemaan liittyviin ongelmiin nyky-Suomessa, niin siihen ei pitäisi kovin keskeisesti liittyä globaalin kontekstin – eli muinaisen historian tai sen, että jossain muualla maailmassa naisia kohdellaan huonosti. Eikä miesten sortamista monissa asioissa Suomessa voida perustella sillä, että jossain muualla naisia sorretaan.

Sukupuolittuneesta väkivallasta puhumiseen on yleisesti huonosti määritelty termi, mutta sen käytöstä on huomattavissa se, että kyseessä tuntuu usein olevan jokin feministinen keino vähätellä miesten kokemaa väkivaltaa ja naisten tekemää väkivaltaa. Heteroseksuaalisten miesuhrien lisäksi sen käyttäminen heikentää esimerkiksi lesbo- ja homoparisuhteessa parisuhdeväkivaltaa kokeneiden näkyvyyttä ongelmista puhuttaessa. Hyvä esimerkki tästä miesten kokeman väkivallan vähättelystä on omakin kirjoituksesi, jossa pidät yllättävänä sitä, että väkivalta on määritelty miehiä koskevaksi ongelmaksi, vaikka väkivallan uhreista valtaosa on miehiä ja törkeän parisuhdeväkivallan uhreistakin on miehiä noin 40 prosenttia.

Osa tyttöjen ympärileikkausmuodoista on itse asiassa lievempiä kuin poikien ympärileikkaukset. Ja anatomisesti pelkän klitorista peittävän ihopoimun poistaminen vastaa poikien ympärileikkausta. Vaikka yleisimmät tyttöjen ympärileikkausmuodot ovatkin toki haitallisempia kuin yleisimmät poikien ympärileikkausmuodot, on pohjimmiltaan kyse samasta perusarvosta – eli lapsen oikeudesta sukupuolielintensä koskemattomuuteen. Oikeuden siihen, ettei sukupuolielimiä silvota ilman omaa suostumusta, tulee koskea tietenkin kumpaakin sukupuolta.

Mitä tulee sihen, että: “yhteiskunnallista keskustelua on historiallisesti tarkasteltuna jo pitkään määrittänyt ajattelu, jonka mukaan asiat eivät määrity ongelmiksi, mikäli ne eivät koske miehiä”, niin tämä ei kyllä pidä millään tavalla paikkaansa. Monesta yksinomaan tai lähes yksinomaan naisia koskevasta ongelmasta puhutaan julkisuudessa paljon ja näiden eteen myös tehdään paljon yhteiskunnallisia panostuksia. Sen sijaan monia enimmäkseen miehiä koskeviin ongelmiin ei ole ainakaan merkittävissä määrin suostuttu puuttumaan, kuten asunnottomuus, syrjäytyminen, miesten terveysongelmat vain miehiä koskeva asevelvollisuus, hokemat siitä että naista ei saa lyödä (mikä implisiittisesti pitää miehen lyömistä hyväksyttävämpänä) jne.

Turvakodeista ainakin Espoon turvakoti on tiettävästi edelleen vain naisia asiakkaikseen hyväksymä feministinen turvakoti, lieneeköhän edes ainoa näin toimiva. Ruotsissahan tämä feministinen turvakotiajattelu on mennyt niin pitkälle, että edes tietyn ikärajan ylittänyt teinipoika ei voi tulla äitinsä mukana turvakotiin.

Homo kirjoitti...

Naistutkimuslistallahan erään miesasiamiehethän pyrkivät nimenomaan rationaaliseen vuoropuheluun feministien kanssa, mutta feministit eivät pääsääntöisesti pystyneet vastaamaan asia-argumenteilla, vaan erilaisilla epäasiallisuuksilla. Tätä taustaa vasten on outoa kutsua tätä miesmeluksi, vaikka epäasiallisia puheenvuoroja käyttivät lähinnä vain naiset. Samoin esimerkiksi eduskunnan miesverkosto on valmis ottamaan miesten ongelmista kiinnostuneita naisjäseniä, kun taas erittäin suuri osa naisaktivismista kiellettyä. Naisasialiitto unionin tiloihin ei edes pääsääntöisesti saa miehet mennä, mikä on osoittautunut ongelmaksi, kun Yliopiston naistutkimuksen joitain tilaisuuksia on järjstetty siellä, mutta feminismiin myönteisestikin suhtautuvilta miehiltäkin on sukupuolisyrjivästi evätty pääsy opiskelutilaisuuteen.

Mitä tulee suomalaisten miehen etuoikeuksista puhumiseen, niin kummasti feministeiltä unohtuu se, että tosiasiassa myös suomalainen nainen on monilla alueilla etuoikeutettu suomalaiseen miehen nähden. Esimerkiksi asevelvollisuus ei koske naisia, naisten terveydenhuoltoon ja muihin ongelmiin satsataan enemmän, vaikka naiset elävät vuosikausia miehiä pidempään. Ja tämän naisten pidemmän eliniän takia myös miesten eläkkeitä leikataan entistä pienemmäksi ja tarjotaan taas lisää ansiotonta etua naisten hyväksi.

Ja toisin kuin väität, ei miesasialiikkeestä suuri osa suhtaudu mitenkään torjuvasti kaikkiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, vaan suorastaan ajaa niitä, vaikka muu yhteiskunta, feministit mukana, niitä vastustavatkin. Esimerkkejä tällaisista asioista on asevelvollisuuden ulottamininen myös naisia koskevaksi, kohdunvuokrauksen salliminen ja miehen oikeus kieltäytyä isyydestä ei-toivotussa raskaudessa, aivan niin kuin käytännössä on jo nykyään naisilla.

Jorma kirjoitti...

"Tässä vielä sama siltä varalta, että se ei pääse moderoinnista läpi"

Ihmettelen suuresti jos pääsee.

Mäkinen mm. puolustelee isien syrjintää huoltajuuskiistoissa, vedoten mm. siihen, että äidit ovat pidemmän aikaa lasten kanssa kotona kuin isät. Eihän se, että on töissä raatamassa leipää perheensä pöytään anna mitään oikeutta sukupuolisyrjintään. Oikeasti huoltajuudesta tulisi päättää lapsen edun mukaan siten, että hänen oikeutensa isään ja äitiin, sekä toisaalta näiden vanhempåien oikeus lapseensa toteutuu. Joku hoitovapaan pituus on tässä tarkastelussa aivan yhdentekevä asia.

Lainsäädännössä meillä on ainoastaan miehiä sukupuolen perusteella syrjiviä lakeja. Tähän epäkohtaan feminismi ei ole koskaan puuttunut. Silti Mäkinen väittää miesten olevan etuoikeutetussa asemassa yhteiskunnassa.

Lisäksi juttun kuuluvat puheet "feministisestä salaliitosta". Tällaista ei ole, siillä feministien vallankäyttö on aivan avbointa ja julkista.

"Ja toisin kuin väität, ei miesasialiikkeestä suuri osa suhtaudu mitenkään torjuvasti kaikkiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, vaan suorastaan ajaa niitä, vaikka muu yhteiskunta, feministit mukana, niitä vastustavatkin."

Näin juuri. Mäkisen ja muiden miestenvihaajien kannalta ongelma on se, että miesliikkeen muutostavoitteet ja näkemys tasa-arvosta on varsin toinen kuin feministien. Femut haluaisivat päättää yksin, millaisia miehet saavat olla ja mitä tasa-arvo merkitsee, mutta eihän se ole mitään tasa-arvoa, ettei miesten mieltä kuunnella.

Homo kirjoitti...

Kannattaa muidenkin laittaa tuonne kommentteja tuosta miesvastaisesta kirjoituksesta. Minusta on hyvä, että tuollaista saastaa ei päästetä lojumaan netissä ilman mitään vastalauseita.

Homo kirjoitti...

Piiri pieni pyörii, pieni profilointi tuosta miesvihamielisen oksennuksen kirjoittajasta, Katariina Mäkisestä:

Katariina Mäkinen

Katariina Mäkinen kirjoitti
Naistutkimus-lehden Vuoden artikkelin tv-sarjasta


Myytävänä minä

Naistutkimus uudessa yliopistossa

Riikka Taavetin haastattelu: Sosialistinen feminismi 70-luvulla ja nyt

Mielenkiintoisesti tämäkin femakko tuntuu assosioituvan puoluekartan vasemmalle laidalle, vaikka kirjoituksessaan kirkui sitä kauheutta, että feminismi yhdistetään kommunismiin. Tietenkään kommunismi ja sosialismi eivät ole synonyymejä, mutta varsin monella noissa piireissa liikkuvalla vasurilla on kyllä selkeä stallarimenneisyys, jos puhutaan sillä aikakaudella jo eläneistä feministeistä. Ja aikoinaan juuri Tampereen yliopistolla stallareilla oli hyvin vahva ote. Olikohan 70-luvulla, kun jäötettiin tenttejäkin pitämättä, koska ajateltiin vallankumouksen alkavan hetkenä minä hyvänsä.

Homo kirjoitti...

Kommentti näyttää päässeen läpi.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kirjoitan tuosta Mäkisen artikkelista laajan analyysin Uuden Suomen blogiini

Homo kirjoitti...

Tutkimus: Parasetamol-särkylääke voi aiheuttaa vaurioita poikavauvoille

Jorma kirjoitti...

"Kommentti näyttää päässeen läpi."

Saapa nähdä,kauanko se siellä pysyy. En oikein jaksa uskoa, että Mäsellä olisi mitään halua dialogiin. Sitä paitsi, hän ei oikein näytä ymmärtävän lukemaansa. Ideologiset silmälasit estävät sen tehokkaasti.

Olen tuhoisa miesliikkeen kannattaja

Jorma kirjoitti...

"Tapahtuman jälkeen tärisen, itken ja oksennan"


Perinteiseen tapaan tarvitaan miesvartijoita suojelemaan naismyyjiä suomalaisten miesten absoluuttiselta pahuudelta. Perinteiset roolimallit kunniaan!

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miesliike nyt!

Oma vastineeni Katariinalle.

Homo kirjoitti...

On mielenkiintoista, että feministi yrittää lietsoa sotanorsujoukkojaan ohjailemaan sitä, että millaiseksi miesasialiike muodostuu. Minusta tämä kannattaa pistää korvan taakse ja aina kun on havaitsevinaan ohjailua, tulee silloin pysähtyä ja miettiä, että onko järkevää alistua femakkojen ohjaukseen. Tietysti feministien kanssa voi joistain asioista olla suunnilleen samaa mieltä, eikä kategorisesti vastustaa kaikkea (olihan Hitlerilläkin jotain järkeviäkin ajatuksia, kuten tieverkoston kunnostaminen) - mutta mitään avointa valtakirjaa ei pidä antaa, vaan pikemminkin hyvin kriittisesti suhtautua kaikkeen femakkojen tekemään.

Homo kirjoitti...

Kommenteissa orastavaa esimerkkiä miesasiakeskustelun valtavirtaistumisesta:

Nuoren naisen epäillään tappaneen avopuolisonsa Helsingissä

Jorma kirjoitti...

"Oma vastineeni Katariinalle."

Vahvaa settiä.

Katsu on ilmeisesti oikein kovan linjan telketjufeministi. Lukutaidon ja logiikan puute oikein kruunaavat hänen lapselliset itkupotkuraivarinsa. Suhteellisuuden- tai todellisuudentajua nyt on turha femujen kirjoituksilta odottaakaan.

Ensin muija itkee siitä, kuinka pahat maskulistit ovat pitäneet feministejä nimenomaan naisten etujen puolustajina ja että miesasiamiesten mukaan feministit pitävät naisia parempina kuin miehiä.

Sitten hän menee ja todistaa maskulistien näkemyksen aivan oikeaksi mm. puolustelemalla isiin kohdistuvaa syrjintää huoltajuuskiistoissa ja vastustamalla poikien ei-lääketieteellisten ympärileikkausten vastustamista ja miehiin kohdistuvan väkivallan huomioimista perheväkivallan vastaisessa työssä.

Hän jopa pitää "tuhoisana" ja "vahingollisena" sitä, että miesliike vaatii tasa-arvoa lainsäädäntöön, tasa-arvopolittiikkaan ja viranomaisten toimintaan.

Lisäksi hän inisee jostain dialogin puutteesta. Sivuuttaen täysin esimerkiksi feministien miesaktivisteihin suuntaamat tappouhkaukset ja naistutkimuslistan sulkemisen feministien vaatimuksesta, epäasiallisen feministiargumentoinnin jälkeen. Eivätkä miesasiamiesten argumentit, mielipiteet tai näkemykset Mäkiselle kelpaa nytkään, joten rakenna siinä sitten dialogia.

Uskomatonta, miten aikuinen ihminen voi tehdä itsestään täysin naurunalaisen yhdellä surkealla kolunmnilla. Feministiltä onnistuu näköjään sekin.

Jorma kirjoitti...

"Minusta tämä kannattaa pistää korvan taakse ja aina kun on havaitsevinaan ohjailua, tulee silloin pysähtyä ja miettiä, että onko järkevää alistua femakkojen ohjaukseen."

Ihan varmasti. STM ainakin pyrkii jatkuvasti ohjailemaan miesliikettä tutun turvallisille, profeministisille vesille.

Mäkisen kolumnissa näkyy, että paine kohdistuu nyt etenkin Vihreisiin miehiin ja eduskunnan miesverkostoon. Ne halutaan pelotella feministien tossun alle. Ilmeisesti Miesten tasa-arvo ry:tä (jonka nimeä Mäkinen ei kolumnissaan suostu edes mainitsemaan) pidetään toivottomien hörhöjen vaikutuskanavana. Niinpä se pyritään eristämään marginaaliin ja vaikenemaan kuoliaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minun aivan asialliset kommenttini eivät päässeet sensuurin läpi tuohon Megafonin kirjoitukseen.

Jorma kirjoitti...

"Minun aivan asialliset kommenttini eivät päässeet sensuurin läpi tuohon Megafonin kirjoitukseen."

Ei yllätä. Feministit ovat valmiita "dialogiin" vain silloin kun se tapahtuu heidän omilla ehdoillaan ja johtaa viime kädessä siihen, että heidän kantansa vie pidemmän korren.

Jorma kirjoitti...

Lähetin itsekin tuonne pari kommenttia. Asiallisuudessaan ne olivat korkeampaa tasoa kuin Mäkisen kolumni, mutta toki suorasanaisia feministejä kohtaan, joten moderointiin juuttuivat. Tuskin maksaa vaivaa lähettää tuonne sen enempää, sillä Mäkisen keskustelukyvyttömyys on jo tullut todettua.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin viestin

"Teemu Hiilisen mukaan hänen kantojaan on tässä kirjoituksessa vääristelty tarkoitushakuisesti mm. puoluekokoukseen liittyen. Täällä tarkempi kuvaus tästä asiasta:

http://hiilinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51270-olen-tuhoisa-miesliikkeen-kannattaja"

ja viestin

"Naistutkimuslistan keskusteluista on muuten käsittääkseni olemassa kattava arkisto, jonka ainakin vähän aikaa sitten pystyi palasissa hakemaan itsekin. Ja monet lukijat ovat myös tallentaneet itsekin useamman vuoden ajalta viestit."

tuolle palstalle, mutta niitä ei hyväksytty.

Homo kirjoitti...

Poikien tukipuhelin pirisee seksihuolista

Panu Horsmalahti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Panu Horsmalahti kirjoitti...

Koitetaas uusiksi:

Ovatko miehet jääneet Suomessa alakynteen?

Homo kirjoitti...

Kannattaa muuten laittaa itselleen talteen kommentit joita laittaa eri palstoille, joissa on moderointi ja/tai laittaa kommentit myös tänne talteen.

Homo kirjoitti...

Toivottavasti Katariina Mäkinen ei käytä väitöskirjassaan yhtä pahasti muunneltua totuutta kuin tuossa pahasti vääristelevässä Miesliike nyt? -propagandakirjoituksessaan.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Eduskunnan naisverkosto vs miesverkosto

Vortac kirjoitti...

Homo, tuo kirjoituksesi on erinomainen!

Kiitos, että sain lukea sen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Minusta tämä kannattaa pistää korvan taakse ja aina kun on havaitsevinaan ohjailua, tulee silloin pysähtyä ja miettiä, että onko järkevää alistua femakkojen ohjaukseen.

Don't worry. Miesasiaihmiset ovat tavanomaisia ihmisiä älykkäämpiä, valppaampia ja valveutuneempia. Heitä ei ole helppo ohjailla, etenkään femakkojen on turha haihatella luuloja siitä, että he siihen pystyisivät (eiväthän he pysty edes yksinkertaiseen, faktapohjaiseen dialogiin).

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Toivottavasti Katariina Mäkinen ei käytä väitöskirjassaan yhtä pahasti muunneltua totuutta"

Varmaan käyttää. Saa siitä vielä kehuja ja kiitosta.

Jorma kirjoitti...

The gay father, the lesbian partners and a battle over the future of two children

Jorma kirjoitti...

Amerikkalaiset naismatkustajat tympääntyivät turvatarkastuksiinTaas tuli naisten herkkyys todistettua.

Homo kirjoitti...

Jorma, osittain minusta noissa uusissa turvatarkistuksista närkästymisessä on minusta ihan oikeasta asiasta kyse. Niitähän hiljattain muutettiin tahallaan niin kiusallisiksi, että mahdollisimman moni henkilö saataisiin suostumaan säteilyaltistukseen perustuvaan kuvaukseen.

Tosin osittainhan tämä kuvauskin on turvallisuusteatteria. Sen enempää sukupuolielinten puristelu kuin kroppaa pintapuolisesti kuvaava ja säteilyaltistava laitteisto ei välttämättä paljasta esimerkiksi ruumiinonteloihin piilotettuja räjähteitä, joita on joiden lähteiden mukaan jo käytetty yhdessä Venäjällä sattuneessa lentokoneen pudottamisessa. Siinä eräiden tietojen mukaan naiset olisivat kuljettaneet räjähteet alapään ruumiinonteloissaan koneeseen. Pitäisikö seuraavaksi kaikilta matkustajilta alkaa tarkastaa peräsuoli ja naisilta vielä lisäksi emätin? Tai käyttää kunnolla kropan läpäisevää röntgeniä havaitsemaan mahdollisesti kirurgisesti mahaan kätketyt räjähteet?

PS, miestenviikon uutisointia vähän lisää, kannattaa lukea myös kommentteja:

Miehet luulevat maksavansa enemmän kuin naiset

Joka toinen pariskunta riitelee rahasta

Jorma kirjoitti...

"Jorma, osittain minusta noissa uusissa turvatarkistuksista närkästymisessä on minusta ihan oikeasta asiasta kyse."

Kyllähän ne närkästyttävät ja harmittavat, se on totta. Turvallisuusteatterista on hyvin pitkälle kysymys. Kuitenkin on aika kuvaavaa, että juuri naisten parissa tästä nousee äläkkä. No, naisten huolta varmaan kuunnellaan, miehet ovat jo pienestä pitäen oppineet alistumaan tällaiseen.

Jorma kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan, miten miesten viikon uutisointi etenee. Koska päästetään HS:n femakkokolumnistit irti häkeistään? Kyllä siellä monella on varmaan kone kovilla kierroksilla. Lyökö YLE taas isänpäivän kunniaksi pöytään valistavan dokumentin väkivaltaisista alkoholisti-isistä?

Jorma kirjoitti...

"Nordean tutkimuksessa miehet sanoivat maksavansa enemmän muista kuin päivittäistavaroista, lahjoista, vaatteista ja sisustamisesta."

Lahjat, vaatteet ja sisustus? Naiset pistävät rahaa surutta täysin turhaan tilpehööriin ja härskisti ilmoittavat käyttäneensä rahat perheen elatukseen.

Homo kirjoitti...

Suhteellisen rauhallista ollut vielä miesvastainen kirjoittelu miesten viikolla, toisin kuin perinteisesti. Nyt on jopa jossain määrin miehille hyödyllisiä juttuja:

Jacksonin tytär: Kukaan ei tajunnut, miten hyvä isä Michael oli

Hyvännäköiset naiset pahoinpitelivät miehen

Tutkimus: Lähes puolet pariskunnista riitelee rahasta

Jaase kirjoitti...

Täällä on myös tuosta poikien puhelimesta, kerrotaan myös kokeilusta, jossa naiset vastasivat puhelimeen. Pojille kaikki aiheet eivät olleet sellaisia, joista he halusivat keskustella naisvastaajien kanssa.

Mielenkiintoista!

http://www.helistin.fi/?page=2265932&id=3608042&ad=tervefi#

Homo kirjoitti...

Poiminta arkistoista:

Voi voi, ekofeministien luontoretki Nuuksioon ei mene ihan suunnitelmien mukaan.

Muutakin erikoista materiaalia herstoryssa.

Homo kirjoitti...

Täällä muuten joitain potentiaalisia huolestumisen aiheita noista lentokenttäröntgeneistä:

http://www.npr.org/assets/news/2010/05/17/concern.pdf