lauantaina, joulukuuta 18, 2010

Tasa-arvo yliopistossa

Tasa-arvovaltuutettu toivoo keskustelua sukupuolten tasa-arvosta yliopistoissa

Unisex-pukeutuminen tasa-arvon asialla

Naisjohtajia kaivataan

Prostituoidun ikä ei ole este kysynnälle.
Kalevankadun asunnoista oli tavattu jo 70 vuotta täyttänyt nainen. Rikosylikonstaapelin mukaan hän on toiseksi vanhin Helsingissä työskentelevä prostituoitu.

Puheenaihe: Tasa-arvo pintaa syvempi ongelma yliopistoissa

Ristiriitaista tietoa tasa-arvosta

Modern Dutch Muslim women can't find suitable partners

The woman language translator

50 kommenttia:

Homo kirjoitti...

[Taas] Naisvartija rakastui vankiin

Panu Horsmalahti kirjoitti...

ATM:stä eunukkeja syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Homo kirjoitti...

Ruotsalaisnainen Julian Assangesta: Maailman huonointa seksiä!

Jorma kirjoitti...

Gender-neuvojat kentälle


Vau, uusi ase puolustusvoimilla. Mahtaa Putinia pelottaa. Jos vaikka gender-neuvoja tekee alfa-uroksesta naaraan.

"Operaatioihin kuuluu osana vuorovaikutus paikallisen väestön kanssa. Sen vuoksi naisia tarvitaan kriisinhallintatehtäviin tasapuolisesti. Kansallisen toimintasuunnitelman neljäs tavoite on naisten kriisinhallintatehtäviin hakeutumisen edistäminen."

Voisitte aloittaa asevelvollisuuden sukupuolineutralisoimisesta.

QuoVadis kirjoitti...

Henri, voisitko kirjoittaa blogiisi artikkelin naisjohtajista. Muistan lukeneeni tutkimuksen, jonka mukaan menestyvien naisjohtajien testosteronitaso on poikkeuksellisen korkea. Toisin sanoen johtamiseen tarvitaan miehistä otetta. Vai olenko väärässä? Onko menestyviä 'naisellisia' naisjohtajia?

Vortac kirjoitti...

Toisin sanoen johtamiseen tarvitaan miehistä otetta. Vai olenko väärässä? Onko menestyviä 'naisellisia' naisjohtajia?

Olen itse tullut siihen tulokseen, että melkeinpä mihin tahansa menestykseen tarvitaan 'miehistä otetta'.

Jos kyseessä ei ole nälvimiskilpailu, puhelimessa juoruamisen tai sms-textaroinnin ennätysyritys, käsilaukkujen ja kenkien vuoksi kuolaamisen miehille niin hankala taito, tai asia, jossa tarvitaan kykyä olla kahta täysin vastakkaista mieltä yhtaikaa näkemättä siinä mitään ristiriitaa, niin naiselliset naiset eivät yleensä kovin 'menestyksekkäitä' ole.

Jos nyt puhutaan niin taistelua täynnä olevasta alueesta kuin korporaatiohierarkian ylimmät askeleet, siinä ei ole mitään toivoakaan pärjätä ilman "miehistä otetta" ilman jotain suurta ulkoista tukea (kuten vaikka johtajakiintiöitä tms.)

Naiset eivät pärjää miehille fyysisissä, mentaalisissa, henkisissä, luovissa, tai sitkeyttä ja kestävyyttä vaativissa asioissa.

Vaatekaappinsa krumeluurilla ja tilbehöörillä täyttämisessä naiset tosin loistavat ihan omassa luokassaan.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jäi mainitsematta tarkkuutta, tarkkaavaisuutta ja kolmiulotteista hahmotusta vaativat asiat, teknologista ymmärrystä vaativat asiat jne jne jne.. kuten nyt vaikkapa mikropiirin suunnittelu tai helikopteripilotin homma, mutta olkoon.. nopeampi ja helpompi on tosiaan listata asiat, joissa naiset pärjäävät miehille kuin ne, joissa naisilla ei ole mitään toivoakaan (ilman esim. valtion väliintuloa tai 'etumatkaa', kuten nyt vaikkapa golfissa ja maratoneissa on tapana naisille järjestää helpotuksia) miehille pärjäämisestä, saati heidän päihittämisestään.

Naisten miehille-pärjäämis-lista kun on tosiaan tavattoman lyhyt.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Lisäksi on syytä muistaa, että melkein millä tahansa alalla huipulla on miehet, vaikka alalla tarvittava kykyprofiili suosisikin naisia. Esimerkkeinä nyt voisi mainita vaikkapa kirjailijat, joissa ei esimerkiksi kovin montaa naisnobelistia ole.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Assange-epäilyt nostattivat Ruotsissa keskustelun seksin rajoista

Uutinen perustuu tähän verkkokirjoitukseen:
Let’s #talkaboutit

Jorma kirjoitti...

Simpanssitytöt pitävät keppejä nukkeina

Jorma kirjoitti...

Naisvankien teatteriesitys tulee Helsinkiin


Taitaa naisvangeille riittää enemmän resursseja ja harrastustoimintaa kuin miesvangeille.

Vortac kirjoitti...

Lisäksi on syytä muistaa, että melkein millä tahansa alalla huipulla on miehet, vaikka alalla tarvittava kykyprofiili suosisikin naisia. Esimerkkeinä nyt voisi mainita vaikkapa kirjailijat, joissa ei esimerkiksi kovin montaa naisnobelistia ole.

Jep. Tilannehan on se, että vaikka maailma suosii naisia, auttaa naisia, helpottaa naisten pääsyä paikkoihin, antaa naisille handicappia ja tukee naisia kaikin tavoin, miehet SILTI päihittävät naiset näilläkin aloilla.

Naiset ovat kyllä hyviä tiskaamaan, pyykkäämään, ompelemaan, parsimaan, sekä sosiaalisessa manipulaatiossa. Olettaisin, että miesten on vaikea päihittää naisia näissä asioissa.

Luulisin, että erot johtuvat osittain siitä, että naiset ovat "sisäänpäin" suuntautuneita, ja miehet "ulospäin" suuntautuneita. Naiset mielellään näpertelevät ja puuhastelevat jotain pientä (kuten kaikki koristelu, pitsin olemassaolo ja muu vastaava krääsä todistaa), kun taas miehillä on ikäänkuin suurempia ja laajempia kunnianhimoja ja projekteja.

Esimerkiksi nainen voi käyttää suunnattoman paljon aikaa koristellakseen jotain profiiliaan tai kotisivuaan jossain ja täyttääksen sen kaikenmaailman animaatioilla ja krääsällä, kun mies taas tutkii vaikkapa yhteiskunnallisia asioita, kuten herra Laasanen tekee, ja koettaa ymmärtää laajempia kuvioita maailmasta vaikkapa matkustellen kaukaisiin maihin.

Naisille myös "verkostoituminen" toisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa vaikuttaisi olevan elintärkeää, miehelle taas on tärkeämpää se, mitä tällä kaikella voidaan saavuttaa. Sosiaalisuus ja sosiaalinen manipulaatio (sitä voisi kutsua vaikka sosiaaliseksi peliksi) ja 'kommunikaatio' on naiselle itseisarvo - miehelle on tärkeämpää, mitä sanotaan. Naisille on tärkeintä, että yleensä pidetään jatkuva kälätys ja juoruaminen käynnissä, ja sisällöksi riittää lähes mikä tahansa. Parasta toki on 'mehevät juorut' jostain syystä.

Mies taas mieluummin saavuttaisi kommunikaatiolla jotain olennaisempaa.

Tästä ehkä johtuu, että naiset ovat käsittämättömän huonoja keskustelussa, jossa argumentoidaan tärkeistä asioista. He mieluummin koettavat manipuloida tilannetta omaksi hyväkseen (ja toisten tappioksi) kuin päätyä keskustelussa totuuden-, ja johdonmukaiseen syvempään ymmärrykseen.

Naisten kanssa on siksi turha koettaa argumentoida - mitä järkevämpiä ja totuudenmukaisempia argumentteja mies esittää, sitä enemmän nainen yrittää keskustelua vesittää henkilöön hyökkäämällä.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Sofi Oksanen: Raiskaus ei ole surkea pano, vaan väkivaltaa

Homo kirjoitti...

Tekisi tasa-arvovaltuutettu selvityksen oman toimistonsa lähes täydestä naismiehityksestä, puhumattakaan eräiden tasa-arvoelimien täydestä naismiehityksestä - ja tietenkin sen edelleen puuttuvan tasa-arvosuunnitelman, josta näkyisi miten miesten asemaa organisaatiossa on tarkoitus parantaa:

Yliopistolta vaaditaan tasa-arvoselvitys

Homo kirjoitti...

Conscription map of the world

Homo kirjoitti...

Rikkinäinen kondomi voi koitua Assangen kohtaloksi

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Lesbians make more money than straight women

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Wallinin 6+6+6 -malli vanhempainvapaista tuskin toteutuu

Ile kirjoitti...

Simpanssitytöillä eri leikit kuin pojilla

http://www.tiede.fi/uutiset/4148/simpanssitytoilla_eri_leikit_kuin_pojilla

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Love-Shy (A Senior Thesis Film) by Sara Gardephe

Jorma kirjoitti...

Sukupuoli ja väkivalta

"NFG on julkaissut uuden artikkelikokoelman ”Sukupuoli ja väkivalta”, jonka ovat toimittaneet Timo Purjo ja Eevastiina Gjerstad."

"Kirjassa todetaan, että suomalaisen väkivallan vähentämispyrkimyksissä on aloitettava siitä, että murretaan erilaiset tabut ja virheelliset yleistykset. Yksi tällainen sitkeästi juurtunut myytti on väkivallan sukupuolittuneisuus, vaikka on monin tavoin osoitettu, että väkivalta on sukupuolesta riippumaton ongelma. On eettisesti arveluttavaa, jos jommankumman sukupuolen väkivaltaisuudelta suljetaan silmät. Väkivallan sukupuolittaisen arvottamisen sijaan olisi kiinnitettävä huomiota siihen, että väkivaltaa on ihmisten keskuudessa ja että se on liian monen ihmisen ongelma. Väkivallasta kärsivien ihmisten – sekä tekijöiden että uhrien – auttamisessa on keskityttävä löytämään sopivia auttamismenetelmiä molemmille sukupuolille yhdessä ja erikseen tarpeen mukaan. Väkivallan ei-sukupuolittuneisuus ei kuitenkaan merkitse sukupuolierojen kieltämistä, vaan sukupuolen merkityksellisyys osana ihmisyyttä asettaa eettisiä velvoitteita sen huomioimiselle."

Onko joku sattunut lukemaan tätä? Kovin hiljaisia tämän suhteen on mediassa oltu, mikä ei yllätä tietysti yhtään.

Jorma kirjoitti...

Isien asema erotilanteessa

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Tutkimus: Öljynvaihto lähes tuntematonta suomalaisille autoilijoille

Naisista 53 prosenttia ilmoittaa osaavansa lisätä öljyä, kun taas miehistä 88 % kertoo taitavansa toimenpiteen.

Jorma kirjoitti...

Öljyn lisääminen ei ole temppu eikä mikään, vaihtaminen voi olla hivenen hankalampaa.

Homo kirjoitti...

Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset tässäkin asiassa:

Ruotsinkielinen kaupunginosa

Homo kirjoitti...

Kriminalisoidaankohan kohta sellainen tiedekin, joka tuottaa feminismin vastaisia tuloksia:

Effi: Sananvapauden merkitys hukassa rasismirikostyöryhmällä

...
Myös laittoman materiaalin määritelmää ollaan laajentamassa, kuvat mainitaan erikseen -- pilapiirtäjät varokaa! -- ja tieteelle, taiteelle ja journalismille halutaan tiukkoja mutta epämääräisiä, vaikeasti ennakoitavia rajoja.

"Ajatus 'rikollisesta tiedosta' on hämmästyttävä", toteaa Effin puheenjohtaja Tapani Tarvainen. "Tieteellisen tutkimuksen julkaisun laillisuus voisi riippua siitä, onko se tehty 'tavalla jota pidetään oikeana tapana tehdä tiedettä' ja onko sen 'lopputulos hyväksyttävä' -- todenmukaisuudesta ei puhuta mitään!
...

Homo kirjoitti...

Pamfletti: Naisten suosikit pääsevät kirjastoon, porno ei

Homo kirjoitti...

Euroopan komissio lobbaa
rahalla lapsijärjestöjä kannattamaan nettisensuurilainsäädännön aikaansaamista, jota voidaan sitten jatkossa laajentaa kätevästi lapsista laajemmaltikin ulottuvaksi:

Lastensuojelujärjestöille maksetaan nettisensuurin tukemisesta

Homo kirjoitti...

Feminismi etenee Intiassakin kovaa vauhtia:

Not so happily ever after as Indian divorce rate doubles

Homo kirjoitti...

Naiset kirkuvat vastaan kommenteissa, ilmeisesti peläten markkina-arvonsa laskua:

Miestenlehtiä tulee ilmaiseksi verkkoon

Homo kirjoitti...

Ettei vain olisi lopputulos kohta se, että Ronalda on ilman lasta, ei saa takaisin kauppasummaa, vaan joutuu maksamaan vielä päälle elarit. Naisethan tunnetusti ovat katalia kuin käärmeet, eikä niiden sanaan voi luottaa sekuntiakaan:

Ronaldo iski lapsensa äidin kuin Tarzan

...
- Minä, sinä, pan***an, pan***an, hän ehdotti käyttäen amerikkalaisten suosimaa f-alkuista sanaa.
Tyyli oli vähän kuin Tarzanilta apinoitu, sillä viidakon miehen tunnettu repliikki on "Minä Tarzan, sinä Jane".
Ikävä kyllä iskulause oli niin huonosti artikuloitu, ettei nainen ymmärtänyt sitä. Sen jälkeen Ronaldo piirsi sydämen ilmaan sormillaan ja sanoi:
- Minä, sinä, suudelma!
Kökkölauseet ilmeisesti tehosivat, sillä Ronaldo sai houkuteltua naisen hotelliinsa.
Kesäkuussa syntyi yhden yön jutun seurauksena poika, jonka Ronaldo osti naiselta 12, 5 miljoonalla eurolla.
...

Cristiano Ronaldon yllätyslapsen äiti paljastui

...
Nyt 20-vuotias nainen kuulemma haluaisi lapsensa takaisin.
...

Jorma kirjoitti...

Why single women go for married men: We take our cue from others when deciding who's attractive

Vortac kirjoitti...

Why single women go for married men: We take our cue from others when deciding who's attractive..

Jotenkin väsyttää kattoa, kun nämä vanhat, tutkitut, testatut, koetut, itsestäänselvät totuudet aina julkaistaan jonain shokkiuutisena, ikäänkuin kyseessä olisi jotain täysin maailmojamullistavaa ja ihmeellistä, jotain, jota kukaan ei aiemmin tiennyt tai tullut ajatelleeksi.

Naisen seksimoduli tosiaan toimii tolla tavalla - ilmiön nimi on pre-selection. Sekä sen voi yhdistää myös termiin 'social proof'.

Naiset eivät heti näe miehestä, onko hän 'attraktiivinen' vai ei samalla tavalla kuin mies näkee moisen heti naisesta. Naisen seksimoduli siis on 'confused', ennenkuin voi jostain miehen ulkopuolisista asioista selvittää jutun. Naimisissa = aha, attraktiivinen mies. Sinkku, jota muutkaan naiset eivät halua = aha, ei-attraktiivinen mies.

Jne.

Näitähän olen itsekin vuositolkulla koettanut tolkuttaa, mutta eipä ole menneet nämä totuudet ihmisten yleiseen tajuntaan.. ja sitten yhtäkkiä tulee taas uutisena näitä "Naiset tykkäävät naimisissaolevista miehistä, koska eivät osaa itse päättää, onko mies attraktiivinen, vaan antavat toisten naisten suosion kertoa asian"-juttuja..

Olisi kiva, kun olisi jokin "ikuinen bulletiini", jossa olisi vain totuutta - siellä sitten lukisi kaikki nämä naisten seksimodulin outoudet, niin voisimme sanoa "jeps, naiset ovat tällaisia, heidän seksimodulinsa ja MO:nsa ovat tällaisia, nyt voimme ottaa tämän huomioon kehittäessämme tasa-arvoa", ja saada oikeasti jotain aikaiseksi.

Nyt tämä on aina näiden samojen asioiden jankkausta, ja femakat sekä muutkin akat jaksavat inttää näitä perustotuuksia vastaan.

- Vortac

Panu Horsmalahti kirjoitti...

SLUTS vs STUDS

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Lisää YouTubesta:

Feminists Disrupt a Forum About Battered Husbands

Feminism Sucks

Homo kirjoitti...

Kuinkakohan miesvihamielinen tilaisuus on luvassa ja vaaditaanko taas ihmisoikeusperiaatteiden vastaisesti syyttömyysolettamasta luopumista ja käänteistä todistustaakkaa raiskausväitteiden kohdalla:

Asia: Seminaari eduskunnassa 1.2.2011

Kriminaalipolitiikka ja rikosoikeus ihmisoikeuksien valossa

Seminaarissa tarkastellaan suomalaisen kriminaalipolitiikan ja rikosoikeuden
periaatteita ja arvoja Suomea sitovien kansainvälisten ihmisoikeusnormien ja
-periaatteiden valossa. Rikosten uhrien oikeuksien esiin nouseminen
viimeisten kahden vuosikymmenen aikana on tuonut kriminaalipolitiikkaan ja
rikosoikeuteen monivivahteisuutta. Myös kansainvälisten ihmisoikeuksien
tulkinnassa esiintyy uusia painotuksia. Seminaarissa tarkastellaan
suomalaisen kriminaalipolitiikan ja rikosoikeuden linjausten suhdetta
ihmisoikeuksiin kirjattuihin arvoihin ja periaatteisiin tässä uudessa
tilanteessa. Esiin nostetaan erityisesti alueella olevia jännitteitä ja
ristiriitoja. Näistä teemoista on tärkeä keskustella kevään eduskuntavaalien
alla.

Aika: ti 1.2.2011, klo 9.30-13

Paikka: Eduskunnan kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki

OHJELMA

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla 9.30

10.00-10.45 Pääpuheenvuoro:

Terttu Utriainen, rikosoikeuden professori, Lapin yliopisto: Keitä
rikosoikeudella tulisi suojella ja miten?

10.45-12.15 Kommenttipuheenvuorot:

Oikeusministeriön edustaja (vahvistusta odotetaan)

Johanna Niemi, professori, Helsingin yliopisto: Epäillyn ja uhrin oikeudet:
voidaanko molemmat turvata?

Kevät Nousiainen, professori, Turun yliopisto: Rikosoikeus
tasa-arvopolitiikan välineenä?

Kansanedustajapuheenvuorot (2-3 puhujaa)

Pia Puu Oksanen, Amnesty International, Suomen osasto

12.15-13 Yleiskeskustelu

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kutsua voi vapaasti lähettää
eteenpäin.

Ilmoittautuminen 27.1.2011 mennessä: tanja.auvinen(at)nytkis.org.

Järjestäjät: Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Turun yliopiston
oikeustieteellisen tiedekunnan yleisen oikeustieteen ja kansainvälisen
oikeuden oppiaineet, Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan
rikosoikeuden oppiaine, Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan
sukupuolen tutkimuksen oppiaine, Naisjärjestöt Yhteistyössä -
Kvinnoorganisationer i Samarbere NYTKIS ry, Amnesty Internationalin Suomen
osasto ja Raiskauskriisikeskus Tukinainen.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Markkina-arvoteoria edelleen voimissaan

Jorma kirjoitti...

"Hakim kirjoittaa ajatushautomo Centre for Policy Studiesin julkaisemassa raportissa, että useimmissa Euroopan maissa nainen pyrkii valitsemaan miehen, joka elättäisi hänet."

Kukapa olisi arvannut?

Raju väite: ”Uranainen on pelkkä myytti”

Homo kirjoitti...

YOU GO GIRRRRL!!!:

Nainen yritti tehdä vaikutuksen Unelmien poikamieheen - löi heti kättelyssä

Homo kirjoitti...

Panu & Jorma, oikein hyviä poimintoja.

Jorma kirjoitti...

"Aika: ti 1.2.2011, klo 9.30-13"

Ajankohta on pyritty valitsemaan siten, ettei paikalle vain vahingossakaan eksyisi häiritseviä tekijöitä, kuten miehiä (jotka ovat tuollaiseen aikaan töissä).

"Paikka: Eduskunnan kansalaisinfo"

Ala-arvoisen surkea paikka. Kuinka monta miljoonaa tämä Pikkuparlamentti maksoikaan, mutta silti ei saatu edes yhtä ainutta kunnollista tilaa suurelle yleisölle suunnattuja tilaisuuksia varten. Pytingin edessä on sitten, tyypilliseen tapaan, valtavan suuri aukio, jolla ei ole yhtään mitään käyttöä, ei etenkään näissä sääoloissa. Tyhjiä ja tuulisia toreja on Helsinki täynnä. Olisivat rakentaneet vaikka vuokra-asuntoja siihen, jos yleisötilan rakentaminen ei kiinnostanut.

Jorma kirjoitti...

"Terttu Utriainen, rikosoikeuden professori, Lapin yliopisto: Keitä
rikosoikeudella tulisi suojella ja miten?"

Lyhyt tiivistys Utriaisen tulevan puheenvuoron sisällöstä: Tulisi suojella naisia tekemällä miehistä lähtökohtaisesti syyllisiä.

"Johanna Niemi, professori, Helsingin yliopisto: Epäillyn ja uhrin oikeudet:
voidaanko molemmat turvata?"

Lyhyt tiivistelmä Niemen tulevan puheenvuoron sisällöstä: Kyllä voidaan. Epäillyn oikeuksia suojellaan silloin kun hän on nainen ja uhrin oikeuksia silloin kun hän on nainen. Miehillä ei oikeuksia ole.

"Kevät Nousiainen, professori, Turun yliopisto: Rikosoikeus
tasa-arvopolitiikan välineenä?"

Lyhyt tiivistelmä Nousiaisen tulevan puheenvuoron sisällöstä: tehdään miehistä lähtökohtaisesti syyllisiä ja lopetetaan rikosoikeudellinen vastuu naisten osalta kokonaan.

"Pia Puu Oksanen, Amnesty International, Suomen osasto"

Puu "Pää" Oksanen, Suomen Al-quaida.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ne naiset oikeasti haluavat:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1343954/100-000-Islam-converts-living-UK-White-women-keen-embrace-Muslim-faith.html

Jorma kirjoitti...

Potilaan nänniä imeneelle lääkärille sakkorangaistus


Lääkäri yritti kiihottua - puristeli potilaan rintoja


"Kun sellaista ei tullut, lääkäri pyysi lupaa ja sen saatuaan imi potilaan nänniä."

Miten tässä maassa voidaan pitää naisia syyntakeisina lainkaan? Tässäkin tapauksessa naispotilas on itse hyväksynyt toimenpiteen, tullut sitten katumapäälle ja nyt mieslääkäriä rangaistaan.

Homo kirjoitti...

Tänne olisi hyvä ehdottaa Henryä tms, mutta tuskinpa tuollainen profeministinen saareke olisi valmis Henryä hyväksymään:

Kuka on tehnyt Miehen työn?

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta jakaa vuosittain Miehen työ ?palkinnon miehelle, naiselle tai järjestölle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen. Neuvottelukunta pyytää ehdotuksia palkinnon saajaksi vuodelle 2011 ensi viikon maanantaihin 10.1.2011 mennessä osoitteeseen arto (piste) jokinen (at) stm.fi.

Miehen työ ?palkinto on jaettu 11 kertaa vuodesta 1998 alkaen. Viimeksi palkittiin elokuvaohjaajat Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen (Miesten vuoro), Visa Koiso-Kanttila (Miehen kuva) ja Mika Ronkainen (Freetime Machos) ansiokkaista miehiä käsittelevistä dokumenttielokuvista. Heitä ennen on palkittu mm. poliisitarkastaja Mikko Lampikoski tasa-arvotietoisesta poliisityöstä Helsingissä, Hilmi Oral maahanmuuttajamiesten parissa tehtävästä tasa-arvotyöstä Oulussa ja luokanopettaja Aaro Heikki sukupuolisensitiivisestä kasvatustyöstä alakouluikäisten opetuksessa Kajaanissa.

Palkinto on suunnattu nimenomaan poikien ja miesten parissa tehtävään tasa-arvotyöhön, koska sillä halutaan muistuttaa, että tasa-arvon edistämisestä hyötyvät sekä miehet että naiset.

Ehdotukset Miehen työ -palkinnon saajasta vuodelle 2011 perusteluineen pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen arto (.)jokinen (at) stm.fi tai postitse maanantaihin 10.1.2011 klo 16.00 mennessä. Ainoastaan perustellut ehdotukset otetaan huomioon. Palkinnon saajan valitsee tasa-arvoasiain neuvottelukunta Miesjaoston ehdotuksen perusteella.

Parhain terveisin

Arto Jokinen
Miesjaoston sihteeri
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta
PL 33, 00023 Valtioneuvosto

Lisätietoja: arto.jokinen(at)uta.fi

050 346 9534

Homo kirjoitti...

Toivottavasti tämä ei johda siihen, että miestä vastassa on entistäkin suurempi miesvihaisten femakkojen armeija:

Psykologit ja sosiaalityöntekijät mukaan huoltajuusriitoihin

Anonyymi kirjoitti...

Päivänpoliitikasta mielenkiintoinen huomio - Hankamäki ei sitten "sattumalta" päässytkään PS listalle. Sellaista sattuu. Kiitos Soini.

Ja nyt takaisin muihin maisemiin.

Homo kirjoitti...

Tulikin tuosta How 100,000 Britons have chosen to become Muslim... and average convert is 27-year-old white woman -jutun kuvasta mieleen muslimitaustaisen ystäväni aikoinaan esittämä kommentti siitä, että kuinka usein nuo käännynnäisnaiset ovat silmälasipäisiä ja verhoutuessaan kaiken maailman kaapuihin näyttävät silmälaseineen aivan kuin torakoilta.

Vortac kirjoitti...

Toivottavasti tämä ei johda siihen, että miestä vastassa on entistäkin suurempi miesvihaisten femakkojen armeija:

Psykologit ja sosiaalityöntekijät mukaan huoltajuusriitoihin
..

En näe, miten se voisi olla johtamatta.

Suurin osa sosiaalivirkailijoista on perinteisesti ollut nimenomaan naisia. Joskus muinoin selailin jotain sossutätien listaa, eikä listassa ollut ainoatakaan miehen nimeä.

Toki miehiä sossuissa jne. työskentelee, jopa "sossutäteinä", mutta sanoisin että erittäin aliedustettuina.

Sossutädit lienevät harvoin mitään lempeitä ja ymmärtäväisiä ihmisiä, kun asiakkaana on mies - sehän on nähty näissä huoltajuusjutuissa ennenkin.

Sitä vain ihmettelen, että eikös sossu ole kautta aikojen ollut huoltajuusriidoissa mukana? (tästä tulisikin hieno sossun mainoslause)

Korjatkaa muuten toki, jos tietoni ovat vanhentuneita.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kesäkuussa syntyi yhden yön jutun seurauksena poika, jonka Ronaldo osti naiselta 12, 5 miljoonalla eurolla.

Ihmiskauppaa? Miten pojan voi ostaa, jos se ei ole ihmiskauppaa?

- Vortac