perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Väkivaltakeskustelua

Enbuske: Kärsivätkö miehet parisuhdeväkivallasta?
Paikalla olivat Johanna Pakkanen Naisasialiitto Unionista, miesasiamies Hannu T. Sepponen sekä psykologi Maria Lindroos, joka auttaa väkivaltaa tekeviä naisia.

Kohti tulevaisuuden tasa-arvopolitiikkaa

Arvoisa toimitus!

Väitös: 11.12. Työaika sanelee, paljonko kotitöitä ehditään tehdä (Oinas)

Naistutkimus tiedemaailmassa

Arto Jokinen: Puheenvuoro: Miesliikkeen uusi agenda

Tasa-arvoa vihreiden nuorten malliin

Naomi Wolf: Julian Assange Captured by World's Dating Police

54 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Selailin tuossa Helsingin yliopiston sukupuolen tutkimuksen laitoksen henkilökunnan julkaisuluetteloita (http://www.helsinki.fi/sukupuolentutkimus/henkilokunta/index.html) ja yritin löytää kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa vertaisarvioituja artikkeleita. Ainuttakaan ei osunut silmiin, sen sijaan johonkin Voimaan kirjoitetut jutut oli kyllä listattu ikään kuin ne jotenkin lisäisivät kirjoittajan tieteellistä pätevyyttä. Jos minäkin alkaisin listaamaan kaikki kirjoitukseni alkaen jostain ala-asteen koulun lehteen rustaamistani jutuista, niin eiköhän tässä kannattaisi kohta jo hakea dosentuuria.

Homo kirjoitti...

Uusi mieserityinen tanssitapa?

Homo kirjoitti...

Espionage Act: How the Government Can Engage in Serious Aggression Against the People of the United States

Homo kirjoitti...

Järkevät länsimaat ovat lähteneet tai kohta lähdössä toivottomasta Afganistanista, mutta femakko-Pravda vain hehkuttaa joutavuuksia (sinällään kyllä minusta sinne voisi lähettää vaikka kuinka naisia tapettavaksi):

Afganistaniin kaivataan lisää naissotilaita

...
AIBAK. Afganistaniin kaivataan kipeästi lisää naissotilaita, jotta afganistanilaisten luottamus kansainvälisiin joukkoihin kasvaisi. Afganistanissa naiselle voi puhua vain toinen nainen.

Yhdysvaltojen ja Britannian joukot yrittävät nyt saada joka partioon ainakin yhden naisen. Hyökkäyssotaan kapinallisia vastaan naiset eivät kuitenkaan saa osallistua.
...
Aibakin kaupungin kaduilla Pohjois-Afganistanissa huomaa, että naisia olisi tärkeä saada lisää. Ohikulkeva afgaaninainen pysäyttää suomalaisen luutnantin Elinan, raottaa burkansa huppua ja aloittaa keskustelun.

Elina ei juuri osaa paikallista kieltä daria, joten keskustelusta ei tule pitkää. Mutta se on kuitenkin alku.
...

Jos kymmenen vuoden kuluttua ollaan niinkin hyvässä tilanteessa, että joku paikallisnainen voi tehdä epäonnistuneen kommunikointiyrityksen, niin kauanko ja millä resursseilla pitäisi toimia, että saataisiin joku todellinen loppukin koko sotkulle...

Homo kirjoitti...

Naispaholaiset pääsivät Suomeen, miehet lähtetettiin takaisin

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hölmöjä vastauksia helppoon kysymykseen

Homo kirjoitti...

Ylioppilaslehti: Lapsettomat ovat tutkitusti onnellisempia ihmisiä

Anonyymi kirjoitti...

Törkeää kuinka joku naomi wolf kirjoittaa sarkastisesti absurdeista käytönnöistä joita hänen edustamansa ideologia on ollut synnyttämässä. Interpolin syyhä se tietty...

Vortac kirjoitti...

Väkivaltakeskusteluun tämä palanen on olennainen osa kokonaiskuvaa.

Yippee we are all abusers now

Aika käteviä väkivallan määritelmiä. Jos mies on eri mieltä vaimonsa kanssa, se on väkivaltaa. Jos mies turhautuu siitä, että vaimo on toista mieltä = väkivaltaa. Ja jos mies kehtaakin jättää jotain kertomatta vaimolleen ("withholding information"), hän on syyllistynyt väkivaltaiseen tekoon!

Milloinkahan tämä kaikki on lain tukemaa todellisuutta suomessa? Epäilisin, että nopeammin kuin suurin osa uskaltaa kuvitella. Toivottavasti olen väärässä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Lapsettomat ovat tutkitusti onnellisempia ihmisiä..

Elämme maailmassa, jossa itsestäänselvät faktat ovat shokeeraavia, ilmeiset tosiasiat täytyy "tutkia", ennenkuin kukaan suostuu niitä uskomaan, ja jossa totuuden kertominen / toteaminen on tosiaankin radikaalia ja kummallista.

Totta hitossa vapaa ihminen on onnellisempi, kuin esim. kälättävään ja halveksivaan, päivä päivältä rumenevaan, pihtaavaan akkaan ja kiljuviin, väkivaltaisiin ja itsekkäisiin pieniin räkänokkiin ja jokapäiväiseen vaipanvaihtoon itsensä kahlinnut palkkaorja.

Ei kai tuon toteamiseen oltaisi tutkimusta tarvittu.

- Vortac

Mortimer kirjoitti...

On Wolf kuitenkin mennyt positiivisempaan suuntaan, jos vertaa 90-lukuun. Beauty Myth esimerkiksi on todellista nollalla jakamista. Siinä esitellään "tilastoja", joissa ei enää voi puhua vääristelystä tai selektiivisestä otannasta etc, vaan siis aivan puhtaasta valehtelusta.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miltä tuntuu harrastaa seksiä rahasta?

Vortac kirjoitti...

Väkivallasta vielä..

Ystävämme Bernard Chapin, olen huomannut, tekee usein samaa kuin herra Laasanen. Eli ottaa jonkin älyttömän (mutta kuuluisan ja valtaapitävän) femakkahaahkan kanakotkotus-valhekirjoituksen, ja repii sen palasiksi puhtaalla logiikalla silmiemme edessä.

Tämä video on hyvä esimerkki siitä, ja se sisältää lainauksen "The term 'feminist thought' is an oxymoron".

Only Men Are Violent

Suosittelen - herra Chapin on nimittäin usein aika viihdyttäväkin.

Tarvitsisimme ehkä suomessakin jonkun, joka tekee samaa kuin herra Chapin - ehkä videoformaatissa viesti menisi helpommin perille, ja väärinkäsitykset olisi helpompi välttää. Usein jopa herra Chapinin kommentoijat ilmentävät silkkaa fiksuutta.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Tämä ihan pantavan näköinen, mutta epäonninen Ruotsin itsemurhapommittaja ei tunnu ainakaan äkkiseltään istuvan siihen kuvaan itsemurhapommittajista seksuaalisesti turhautuneina ATM:nä (tosin tämä kyllä etsi lisäksi toistakin vaimoa, joka voisi viitata seksin puutteeseen):

Perheenisä paljastui itsemurhapommittajaksi

Homo kirjoitti...

Tässä kuvassa ei tosin ehkä niin kovin erikoisen näköinen:

Sweden bomber fulfilled al-Qaeda threat: will

Homo kirjoitti...

Seksuaalinen väkivalta piinaa monia iäkkäitä naisia

...
Noin puolet seksuaalisesta väkivallasta oli yrityksiä pakottaa yhdyntään. Lisäksi naiset kärsivät häiritsevästä koskettelusta ja seksipuheista.
...
Tutkimuksen mukaan noin neljäsosa iäkkäistä suomalaisnaisista oli kohdannut vuoden aikana jonkinlaista väkivaltaa. Yleisintä on henkinen väkivalta kuten haukkuminen, vähättely ja läheisistä eristäminen.
...

Ilmari kirjoitti...

Homo: tuohan on ihan totaalista BS että itsemurhapommittajat olisivat jotenkin ATM:iä. Useimmat ovat ihan keskiluokkaisia tapauksia.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Lucia-neito kruunataan tänään

Suvun ylpeys: neitsyt.

Kirkon ihanne kiltiksi ja kelpaavaksi nuoreksi: neitsyt.

Tämä on aika järkyttävää, katolista pyhimyskuva-palvontaa: juhlitaan naista, joka silpoo itseään, jotta pysyisi neitsyeenä.

Tässä uhrirituaalissa juhlitaan oikeastaan suvun kunniakäsityksiä ja kirkon puhtauskäsityksiä - juuri niitä, joiden takia Euroopassa tehdään kunniamurhia.

Mentaalisten mallien rituaaleja.

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54932-lucia-neito-kruunataan-tanaan-suvun-ylpeys-on-neitsyt-joulu-santa-lucia-pyhimykset-perinteet-r

Lucia-kulkue Klo 18 Tuomiokirkko

Homo kirjoitti...

Ilmari, keskiluokkainen ei tarkoita sitä, etteikö voisi olla ATM, pikemminkin päinvastoin. Esimerkiksi erilaiset kiltit ja kynäniskaiset lukutoukat, kirjanpitäjät yms tuppaavat olemaan keskiluokkaisia, mutta sangen usein myös parisuhdemarkkinoilla ongelmajätettä.

Ja usein on tehty se havainto, että monet itsetuhoiseen väkivaltaan syyllistyneistä miehistä ovat olleet myös enemmän tai vähemmän seksin puutteessa tai parisuhdemarkkinoilta syrjäytyneitä. Tämä on vaikuttanut pätevän usein myös esimerkiksi ei-islamilaisiin kouluammuskelijoihin.

En ole itse vakuuttunut siitä, että kuinka suuren osan tällaisesta käytöksestä seksuaalinen turhautuminen tai ATM-rooli selittää, mutta kyse on tuskin ainakaan täydestä sattumasta. Eräs vaikutusmekanismi voisi olla myös masennus, joka osalla tuntuu aiheuttavan väkivaltaista käytöstä.

Olisi myös mielenkiintoista jos ATM-statuksen lisäksi selvitettäisiin testosteronitasoja näissä eri ryhmissä. Äkkiseltään voisi kuvitella, että lukutoukilla voisi keskimääräiset tasot olla alhaisempia ja urheilijanuorukaisilla ylempiä. Tässä tapauksessa tosin arvelen, että testosteronitasot ovat voineet hyvinkin olla vähintään keskitasoa mm. kasvonpiirteistä, parrankasvusta ja atleettisesta taustasta pääteltynä.

Ilmari kirjoitti...

Kyllä se käsittääkseni arabimaissa jonkinlaisen pariutumisen takaa, jos on esim. ylempää keskiluokkaa. Bin Laden ei ole itsaripommittaja, mutta hän on terroristi, ja ökyrikkaasta suvusta.

Tuolla miehellä ei ollut naisenpuutetta ja kuten sanoit homo, hänen testotasonsa olivat todennäköisesti melko korkeat. Turha työntää naisselityksiä paikkoihin joihin ne eivät kuulu. En ole mitenkään vakuuttunut, että itsemurhaterroristipaikoissa olisi jotenkin vähän vaimokandidaatteja. Tsetseniasta nuoret miehet käytännössä tuhottiin ja itsemurhaiskujen tekijöiksi siirtyivät naiset. Turha tähän on jotain pillunpuuteselitystä etsiä. Vai onko sitten niin että nuo naiset olivat (usein katkerina leskinaisina) miehenpuutteessa tms...?

Homo kirjoitti...

Miehillähän muuten katsotaan masennuksen olevan harvinaisempaa kuin naisilla, vaikka onnistuneita itsemurhia miehet tekevätkin selvästi enemmän. Osa tästä erosta saattaa kuitenkin selittyä sillä, että klassiset masennusoireet on määritelty pitkälti naisille tyypillisten masennusoireiden perusteella, kun taas miehillä voi aggressiivinen käytös olla yleisempi masennusoire kuin naisilla.

Pitäisi pyrkiä kaivamaan luotettavan oloisia tutkimuksia siitä, että kuinka yleistä aggressiivisuus on miesten ja naisten masennuksessa - mikäli tällaisia tutkimuksia edes on. Eräs www-sivu sanoo asiasta tällaista:

...
The second thing you should know about men and depression is that men do not react in the same way as women do when depressed. Women, when depressed, tend to feel hopeless, worthless and tender. Men on the other hand tend to feel irritated; they work excessively and usually behave aggressively.

Aggressive behavior is one of the most common signs of depression in men. A very small percentage of depressed men will cry however, a big percentage of them will break something in the house, hit doors or hurt some member of the family. Aggression toward another person is never a solution to any problem; it only causes more problems and suffering.

Unfortunately men’s aggression is almost never taken as a sign of male depression. Instead male aggression is understood as men’s way of expressing themselves and as men’s reaction to stress. This is why you must know the difference between tolerable and intolerable aggressive behavior.
...
There are many other signs of depression in men, aside from aggressive behavior and alcohol abuse and they are discussed in detail on this site. Here you can also find out more about alcoholism and men, male depression and suicide, postpartum male depression, symptoms of male depression, causes of male depression, treatment for male depression and many other related topics.
...

Mielenkiintoisesti myös ainakin ikääntyvissä miehissä alhainen testosteronitaso näyttää liittyvän masentuneisuuteen ja tällaisissa tapauksissa testosteronilla hoitaminen näyttää vähentävän masentuneisuutta.

Ilmari kirjoitti...

Homo: tutkimusryhmässäni jotkut ovat nimenomaan tutkineet masennusta, ja kukaan ei tiedä mikä miesten masennuksen todellinen taso on. Itse en ole perehtynyt aiheeseen paria kahvipöytäkeskustelua enempää.

Itselleni miesten agression luokitteleminen depressioksi olisi vähän outoa, ihan määritelmällisistä syistä. Viimeaikaisia kehityksiä luokittelussa on ollut hajottaa ahdistushäiriöt kahteen luokkaan, obsessiivis-kompulsiivis-fobiatyyppisiin (ei virallinen nimi) ahdistuksiin, sekä varsinaisiin yleisiin ahdistuneisuushäiriöihin. "Oikea" ahdistuneisuus liittyy usein samanaikaiseen masennukseen. Ahdistuneisuus poikkeaa masennuksesta mm. siinä, että siinä on aktiivinen komponentti, eli ahdistunut ihminen saattaa esimerkiksi ahdistuksen takia lähteä liikkeelle, kun masennuksesta kärsivä usein nimenomaan tekee usein mahdollisimman vähän mitään.

Jos miesten negatiivisten tunteiden aiheuttama aggressio haluttaisiin yhdistää tuohon ahdistus-masennus-kuvioon, tarvittaisiin uudenlaisia määritelmiä joita tuskin ihan heti on tulossa kun vihdoin ahdistus saatiin jaettua kahtia. Näin ollen asia vaatisi ihan toisenlaisia määritelmiä.

Oma mielipiteeni, joka ei perustu mihinkään, on se että miehet ja naiset yksinkertaisesti verbalisoivat asioita eri tavoin. Naisilla on taipumuksena liioitella subjektiivisia negatiivisia tuntemuksiaan helpommin ja näin ollen he ovat masentuneita. Miehet valittavat vähemmän ja eri asioista, esimerkiksi "miesflunssa". Miehen ei kuitenkaan sovi sanoa mielellään "olen arvoton, huono, syyllisyydentuntoinen ja luuseri", vaan aivan kuin monilla eläimillä (kissa peittelee vammojaan), miehen pitää esittää tietyillä alueilla vahvaa vaikka mikä olisi.

Toisaalta on myös mahdollista, että esimerkiksi testosteroni vaikuttaa asiaan paljonkin. Onhan niin, että ilmeisesti testosteronin takia miesten neuroottisuus/harm avoidance (nimi riippuu persoonallisuus/temperamenttimallista) on naisilla korkeampaa luonnostaan, ilman masennustakin. Korkea harm avoidance puolestaan ennustaa esimerkiksi masennusta.

Välittäjäainetasot (serotoniini), kortisolitasot ja testosteronitasot kuitenkin vaihtelevat tilanneriippuvaisesti. Voi olla niin, että miehille esimerkiksi totaalisen epäonnistumisen aiheuttama testosteronitasojen tippuminen ja muut stressireaktiot aiheuttaa paljon voimakkaampaa ahdistusta kuin naisille, ja tämä heijastuu esimerkiksi itsemurhatilastoissa. On eri asia siis puhua ääri-ilmiöistä, kuin keskimääräisestä tai lievästi patologisesta mielialasta.

Ilmari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Ilmari, itsemurhapommittajien keski-ikä ei ole kovin korkea, jolloin realistisia mahdollisuuksia naimakauppohin ei matalan iän tai muun syyn takia useinkaan ole. Eikä se mikään ihme minusta ole, jos esimerkiksi puoliso ja/tai lapsiperhe ovat itsemurhapommituksen riskiä vähentäviä tekijöitä, kun on jotain syitä minkä vuoksi elää ja olla aiheuttamatta menetystä. Samoin kuin tietenkin se, että säännöllinen seksi tuppaa pitämään mielen positiivisempana kuin pitkään kestävä säännöllisen seksin puute.

Eikä tämä ideasiitä, että seksin puute olisi osaselitys itsemurhapommitusten (tai kouluammuskelujen) takana ole mikään minun idea, vaan erilaisissa muodoissa usein esitetty idea. Pikemminkin toin tämänkertaisen itsemurhapommittajan esiin jossain määrin poikkeavana tapauksena.

Vaikka itse suhtaudun suuremmalla varauksella tuon hypoteesin selittävään voimaan, niin hämmästyttävän usein tämänkaltaisiin tekoihin syyllistyvät henkilöt ovat nuoria miehiä, joilla ei ole juurikaan hävittävää. Esimerkiksi kotikutoisiin kouluammuskelijoihin, Myyrmannin pommittajaan yms tapauksiin tuntuu liittyvän huono menestys parisuhdemarkkinoilla, yksinäisyyttä, mielenterveysongelmia, kiusatuksi joutumista - ja kenties osaltaan myös sosiaaliseen syrjäytymiseen johtavia ja hieman poikkeavia käyttäytymispiirteitä.

Tosin on syytä huomioida myös se, että joissain tapauksissa ulkoiset tahot ovat hyvin merkittävässä asemassa, eikä kyse ole ainakaan kovin voimakkaasti omaehtoisesta käytöksestä. Esimerkkeinä tällaisesta voi pitää esimerkiksi hyvin nuoria tai vammaisia itsemurhapommittajia, jotka on manipuloitu - mahdollisesti jopa itse tietämättään - itsemurhapommittajiksi. Toinen ryhmä on taas esimerkiksi muslimimaissa muuten häpeään tai suureen vaaraan joutuneet avioliiton ulkopuolista seksiä harrastaneet naiset tai homot, jotka on voitu painostaa itsemurhapommittajiksi tarjoamalla aktiivisesti itsemurhapommittajaksi ryhtymistä pienempänä pahana.

Homo kirjoitti...

Aihe vaikuttaa kiistanalaiselta (tosin lienee myös virhe niputtaa kaikki itsemurhatappajat joksikin homogeeniseksi massaksi):

The truth about suicide bombers

Are they religious fanatics? Deluded ideologues? New research suggests something more mundane: They just want to commit suicide.
...

Homo kirjoitti...

Ai niin vielä tuli mieleeni se, että naisillahan on perinteisesti aggressiivista käyttäytymistä pyritty selittämään masennuksella ja/tai uupumuksella. Esimerkiksi lapsensurmasta annettavia huomattavan lieviä rangaistuksia on ainakin keskusteluissa usein pyritty oikeuttamaan synnytyksen jälkeisellä masennuksella - ja naisten lapsiin kohdistamaa väkivaltaa uupumisella. Lakitekstissäkin taidettiin lapsensurmassa puhua uupumuksesta, vaikkakaan ei mainita varsinaisesti synntyksen jälkeistä masennusta.

Homo kirjoitti...

Sekin tuli mieleen, että nuoret miehethän ovat yliedustettu ryhmä väkivaltarikollisuuden tekijöissä ylipäätään. Voisiko masennus tai muuntyyppiset mielialaongelmat - mahdollisesti yhdistettyna sopivaan ympäristöön (kuten läheisiksi koettuja tappava miehittäjävaltio) - olla omiaan ohjaamaan muutenkin siinä ikäluokassa esiintyvää väkivaltaista käytöstä sellaiseen suuntaan, jossa tarkoituksena on saada myös itseltä henki pois suurella todennäköisyydellä?

Kyseessä voisi olla myös eräänlainen altruistinen itsemurha.

Vortac kirjoitti...

On vaarallista lähteä niputtamaan ihmisiä (miehetkin ovat ihmisiä) ylipäätään liian herkästi, mutta sanoisin, että tässä "ATM tarkoittaa itsaripommittajaa"-päätelmässä on se vaara erityisesti, että ATM:t nähdään jonkinlaisena potentiaalisesti kahelina tyyppinä vain siksi, etteivät he päädy petiin akkojen kanssa.

(Homot välttävät kätevästi tämän vaaran)

Siis että yhteiskuntakritiikistä tyyliin "Jos yhteiskunta ja naiset pimittävät perustarpeita miehiltä ja tekevät suurimmasta osasta ihmisiä ATM:iä keinotekoisesti(kin), voi tapahtua kamalia, joten olisi parasta järjestää asiat niin, että mahdollisimman moni saisi seksiä" - tuleekin sitten yhtäkkiä ATM:iä syyllistävä ja rikollisiksi tuomitseva ja kategorisoiva päätelmä "Jos miehet eivät saa seksiä, heistä tulee itsemurhapommittajia, joten ATM:t ovat kaikki potentiaalisia rikollisia ja hulluja, joten heidät voisikin jo laittaa lääkitykseen/vankilaan geenien perusteella heti vauvasta lähtien" tms..

Tarkoitan, että yhteiskuntakritiikki muuttuu tällaisissa tarkasteluissa helposti ATM:n syyttämiseksi - lyödään lyötyä, syyllistetään uhria, jne..

Kun suurin osa ATM:istä on kuitenkin nimenomaan liian kilttejä tehdäkseen edes kärpäselle mitään pahaa, ja muuten ihan kunnon ihmisiä - naiset eivät vain kiihotu "kunnollisuudesta", ja tämä fakta on tuonut aika paljon ongelmia tälle planeetalle.

Itsaripommittajan täytyy olla joka tapauksessa mentaalisesti vääristynyt ja henkisesti heikko tapaus, joka poikkeaa tavallisesta ihmisestä monessa suhteessa. Mutta ATM:t ovat suuri, helposti hyväksikäytettävä massa, joten tottakai sieltä on helpointa poimia näitä tapauksia ja lupailla heille suuria - se ei silti tarkoita, että suurin osa ATM:istä olisi parilla lupauksella indoktrinoitavissa itsaripommittajaksi.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Tampereen yliopiston pääluottamusmies: "Tasa-arvo unohtui johtajavalinnoissa"


"Vuoden 2008 tilastojen mukaan Tampereen yliopiston työntekijöistä on naisia 67 prosenttia ja opiskelijoista 65 prosenttia."

Mihin unohtui tasa-arvo opiskelijavalinnoissa?

Jos johtajista on 50 prosentin, pätevyydestä tai sopivuudesta riippumatta oltava naisia, on opiskelijoista luonnollisesti puolet oltava miehiä.

Homo kirjoitti...

Sinkkunaiset pahimpia - suomalaiset haaskaavat valtavasti ruokaa

Itsemurhapommittajan profiilia on lähes mahdotonta laatia

...
Yhdistäviä tekijöitä ovat muun muassa syrjäytyneisyys tai jopa psyykkiset ongelmat. On kuitenkin mahdotonta hakea yhtä ainutta muottia, josta itsemurhaiskijä putkahtaa, sanoo Portaankorva.
...

Homo kirjoitti...

Sinällään minusta on kummallista, että usein tunnutaan itsemurhapommituksia pidettävän jotenkin pahempana tai pelottavampana asiana kuin tavallisia pommituksia. Luulisi, ettei uhrien tai potentiaalisten kannalta olisi hirveästi väliä sillä, että kummalla tavalla heitä pommitetaan. Ja sama koskee tietenkin vaikkapa lentokoneista tehtäviä pommituksia, joita on yritetty osin onnistuneesti länsimaissa viimeaikoina glorifioida.

Täytyy kyllä sanoa, että näillä 911-iskuilla esimerkiksi Mohamed Atta onnistui nostamaan itsensä eräänlaiseksi historian suurmieheksi, kun taas ilman iskuja olisi tulevaisuus ollut ilmeisesti suhteellisen vaatimaton. Ja onhan se niin, että paljon ihmisiä tapettaessa inhimillinen tragedia ihmisten mielissä hämärtyy pelkiksi tilastoiksi ja suuria määriä ihmisiä tapattaneita johtajia tupataan pitämään suurmiehinä, olivatpa he sitten vaikkapa länsimaiden johtajia, kuten Bush, Churchill tai vaikkapa itäisemmät Mao tai Stalin. Väittäisin, että hyvin moni länsimaalainenkin vanhempi olisi vähintään salaa jossain määrin ylpeä siitä, jos oma lapsi pystyisi saavuttamaan jotain yhtä massiivista - vaikkei ehkä kannattaisikaan päämääriä eikä keinoja niiden saavuttamiseksi. Saattaisi koskea hyvin minuakin.

Luulen tosin, että Atta onnistui tempussaan paremmin kuin uskalsi aavistaakaan. Melkein kuka tahansa huligaani onnistuu halutessaan tekemään miljoonavahingot, vaikkapa vain tuikkaamalla jonkun vanhan kirkon tuleen. Miljardiluokan vahinkoihin tarvitaan tyypillisesti jo enemmän suunnitelmallisuutta tai onnea. Jos mukaan lasketaan kuitenkin enemmän tai vähemmän näiden iskujen alullepanemat sodat Afganistanissa ja Irakissa, ei puhuta kuitenkaan enää miljoonista, eikä miljardeista, vaan biljoonista - ja kustannukset ylittävät jo esimerkiksi Vietnamin ja Korean sodan kustannukset.

Kuitenkin tarvittiin presidenttinä huseeraaneen Bushin pienuus ja kyvyttömyys johtajana (mistä oltiin nähty jo liike-elämässäkin esimerkkejä tätä ennen), mikä johti karkeasti arvioiden tuhovaikutuksen tuhatkertaistumisen ja nosti siten melko hyvin onnistuneen ja melko vähillä resursseilla tehdyn terrori-iskun tekijät todellisiksi historian suurmiehiksi. Tietenkin tätä osaltaan edesvaikutti se, että Bush oli niin vaikutusaltis sionististen neokonnien sotaa lietsoville ja verenhimoisille seireeninhuudoille, minkä vuoksi hyökättiin Irakiinkin, jolla ei ollut iskujen kanssa mitään tekemistä.

Suuri saatana ei ehkä saanut tuosta kuolettavaa iskua, mutta hyvin pahasti ja pitkään kirvelevän iskun. Samalla jenkkilän good will ja arvovalta ovat kärsineet kovan iskun, mistä ei ole kunnolla vieläkään toipumisen merkkejä, kun Guantanamo, kiduttajien suojelu yms ovat edelleen märkivä haava, joka ei osoita paranemisen merkkejä. Ja Assange vielä sirottelee haavaan suolaa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

”Feminismi vapauttaa myös miehiä”

Homo kirjoitti...

Mikäköhän mahtaa olla sukupuolijakauma potentiaalisesti vaaralliseen kaivostyöhön yhteiskunnan tukien lopettamisen uhalla lähetetyistä työttömistä:

Paltamon työtä kaikille -hanke

...
Alustavan suunnitelman mukaan vuoden 2009 alusta jokaiselle kunnassa asuvalle työttömälle tarjotaan vaihtoehtoina joko työllistymistä tai korvausten maksun loppumista. Terveydellisistä syistä voi päästä kuntoutukseen tai eläkeprosessiin, mutta muuten ei jousteta.
...
Noin kolmannes työstä on aiottu vapaille markkinoille. Osa työttömistä lähetettäisiin "kiven sisään" Sotkamon Talvivaaran kaivokseen, muille työtä aiottaisiin saada hyvän työtilanteen Kajaanista ja eläköitymisen kautta.
...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Tuolla Paltamon työväentalon keittiössä ainakin työskentelee lähinnä naisia (ne naiset ovat siis myös näitä "työttömiä"). Kuulemma miehet eivät halua työskennellä siellä keittiössä.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Paavo Arhinmäellä on myöskin hyvä pylly

Kommenttini: Hmm, kuinkakohan paljon raivostuneita kommentteja tulisi, jos kirjoittaisin blogikirjoituksen otsikolla " on hyvät tissit" tms. Nainen saa toki 'esineellistää' miehiä, koska se on feminististä tasa-arvoa.

Homo kirjoitti...

Selvitys: Hyväpalkkaisten naisten palkkaero miehiin kapenee

Anonyymi kirjoitti...

Hi, i just want to say hello to the community

Homo kirjoitti...

Suomalaismiljonääri tarjosi tytärtään prinssi Williamille

Vankila uhkaa Tukiaista

Jorma kirjoitti...

"Vaatimuksia, joiden kohdalla on pohdittava, ovatko ne tasa-arvo-, mies- vai sosiaalisia kysymyksiä."

Jokisen Artsi voisi joulunpyhinä pohtia vaikka sitä, onko tulopolitiikka tasa-arvokysymys lainkaan. Vai pitäisikö sitä pikemminkin ajatella oikeudenmukaisuuskysymyksenä?

Nythän on nimittäin käynyt näin:

Hyvätuloiset naiset hyötyivät palkkauudistuksista


Eli rikkaat rikastuvat, mutta köyhien tilanne ei korjaannu. Tasa-arvoa käytetään eliittinaisten keppihevosena, matalapalkkaiset miesvaltaiset alat ovat etenkin jääneet ahdinkoon.

Jorma kirjoitti...

”Feminismi vapauttaa myös miehiä”

Feminismi ei vapauta ketään, vaan orjuuttaa ihmisiä. Feminismin tavoite on vain korvata yhdet, ns. perinteiset sukupuoliroolit toisilla, ihan yhtä ahtailla ja ahdistavilkla rooleilla. Ei se ole mitään vapauttamista, eikä eteenpäinmenoa. Todellisesta vapaudesta ja tasa-arvosta voidaan puhua vasta silloin, kun ihmiset, jotka haluavat elää ns. perinteisten roolien mukaan, saavat niin tehdä ja saavat siihen ihan saman tuen ja kannustuksen kuin ne ihmiset, jotka valitsevatkin jonkin toisenlaisen elämäntyylin. Ei yhtään sitä ennen.

Jorma kirjoitti...

Good Morning America weather girl quizzed over 'falsely claiming she was raped while jogging in Central Park'

"If convicted of lying, Miss Jones could face up to a year in jail, or be fined $1,000 (£640)."

Koska Suomessa?

Jorma kirjoitti...

Käsityöstä halutaan samansisältöinen aine tytöille ja pojille

Jorma kirjoitti...

Kätkytkuolemissa selvä piikki uudenvuodenpäivänä

Homo kirjoitti...

Prostituoidun ikä ei ole este kysynnälle

...
Jutussa Kalevankadun asunnoista oli tavattu jo 70 vuotta täyttänyt nainen. Rikosylikonstaapelin mukaan hän on toiseksi vanhin Helsingissä työskentelevä prostituoitu.
...

Vortac kirjoitti...

"If convicted of lying, Miss Jones could face up to a year in jail, or be fined $1,000 (£640)."

Koska Suomessa
?

Nooh, kyllähän Suomessakin jossitella osataan.

- Vortac

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Pakkokastraatio tulossa Suomeen

Jorma kirjoitti...

Tampereen yliopistoon yritettiin rekrytoida naista vielä maanantaina


"Hakemuksia tuli miehiltä johtajan paikoille yhteensä 23 ja naisilta 9. Haastatteluihin pääsi miehistä 12 ja naisista 6. Tässä vaiheessa yritimme suosia naisia. Haastateltavista valitsimme pätevimmät ja sopivimmat.

– Olisin toivonut, että johtajan paikoille olisi löytynyt myös naisia. Kyselin sopivia ehdokkaita talon ulkopuolelta ja vielä maanantaina yritin rekrytoida yhtä henkilöä Joensuun yliopistosta, mutta työ ei tuottanut tulosta."

Jorma kirjoitti...

"kyllähän Suomessakin jossitella osataan."

Yleensä ei ole ollut edes jossiteltavaa, kun nainen on selvinnyt valheellisista syytöksistä ihan ilman rangaistusta.

Jorma kirjoitti...

Tässäkö ratkaisu sinkkujen pulmiin? Yksinhuoltajakiintiöt!

Panu Horsmalahti kirjoitti...

""Hakemuksia tuli miehiltä johtajan paikoille yhteensä 23 ja naisilta 9. Haastatteluihin pääsi miehistä 12 ja naisista 6. Tässä vaiheessa yritimme suosia naisia."

Tuosta voisi antaa parin vuoden vankeusrangaistuksen tai vähintäänkin potkut. Julkisesti tukee ja noudattaa sukupuolisyrjintää. Hurjaa touhua.

Väsynyt kirjoitti...

Naisenergiaa käytännössä, ja tunnelmakin meni pilalle:

"Naisenergian käytön taustalla on seurustelusuhde, jonka 51-vuotias yrittäjä katkaisi. Hän seurusteli asuntoon tunkeutuneen äidin siskon kanssa.

Raju hyökkäys tuli miehelle täytenä yllätyksenä.

Hän nukkui talonsa sohvalla, kun yhtäkkiä heräsi keskellä yötä päähän tulleeseen nyrkkisateeseen. Hetken kuluttua mies makasi lattialla ja potkuja sateli eri puolille kroppaa.

Tunnelma meni lopullisesti pilalle, kun yrittäjän alahuuli halkesi ja kännykkä lähti naisten matkaan."


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Mies%20katkaisi%20seurustelusuhteen%20-%20naiset%20hakkasivat%20ja%20potkivat/art-1288356890001.html

Vortac kirjoitti...

Yleensä ei ole ollut edes jossiteltavaa, kun nainen on selvinnyt valheellisista syytöksistä ihan ilman rangaistusta.

Juup. Mutta tarkoitin lähinnä kiinnittää huomion tuohon "IF"-sanaan, ikäänkuin olisit hieman nuolaissut, ennenkuin tipahti. Siis eihän siinä sanottu, että nainen tuomittiin, vaan että JOS sitä tai tätä, niin hänelle VOI langeta jopa tuomio.

Samanlaista puheenparttahan on kyllä ollut helppoa nähdä suomessakin..

"JOS" sitä tai "JOS" tätä.

Olet kyllä sikäli oikeassa, että naiset pääsevät helpommin kuin koira veräjästä kaikenmaailman rikoksista, etenkin kyyneltä tirauttamalla ja sanomalla "äiti oli vähän väsynyt".

Mutta silti, ei tuo nyt vielä herätä aihetta hurraahuutoihin oikeussysteemin oikeasti oikeudenmukaiseksi muuttumisen johdosta.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

The еarliest texts on eгotic massage гequire a dеeρ ѕtudу and prοper intегрretatiоn as they cover all aspects οf one's being, from bodily health to self realization. In addition to the warm stones for a rest.

Also visit my web site sensual massage web site here

Anonyymi kirjoitti...

I’m not that much of a online reader to be honest but
your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Cheers

Have a look at my web blog :: payday loans for bad credit