tiistaina, maaliskuuta 15, 2011

JYYn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspäivä

Latino men are possessive and Asians are rubbish in bed: One woman's politically-incorrect verdict on interracial lovers

Kauhanvarresta telaketjuun

Tasa-arvo ei toteudu aina edes silloin, kun tietoista syrjintää ei ole

office_environment_comic.jpg

Men 55 and older face soaring unemployment


5 Ways Feminism Has Ruined America

JYYn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspäivä | JYY Equality Day
Ajankohta 16. maaliskuuta 2011 klo 8:00 - 17:00

Luennot (päärakennuksen sali C 3)

Klo 14:00 SETAn kouluttaja Petri Janhunen: Sukupuolikasvatus peruskoulussa

Klo 16:00 Sukupuolijärjestelmän tutkija Henry Laasanen: Miesliikkeen kamppailu tasa-arvon totuudesta
LISÄYKSIÄ:

Panu Horsmalahti Radio-Rockissa

Thomas Wallgren (Julkaistu myös Hesarissa mielipidekirjoituksena)
Suomalaiset miehet, myös koulutetut, ovat Euroopan väkivaltaisimpia. Joka viides suomalaisnainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Suomessa viisitoista miestä tappaa rakkaansa joka vuosi. Kunniastaan he yleensä pitävät kiinni - viimeiseen saakka.

Joskus häpeän olla valkoinen, suomalainen korkeasti koulutettu mies jolla on tällaisen miehen asenteet. Se on kuitenkin kohtaloni. Sen kanssa on tultava toimeen.

21 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Tasa-arvo ei toteudu aina edes silloin, kun tietoista syrjintää ei ole"

Ei toteudu, mutta se koskee miehiä ihan yhtä lailla kuin naisiakin. Perheasioissa tasa-arvon toteuttaminen edellyyttä miesten ja isien oikeuksien nostamista samalla tasolle naisten ja äitien oikeuksien kanssa.

Jorma kirjoitti...

Kysely: Monet pariskunnat salaavat nettisurffailuja toisiltaan

Yksityisasiat ovat yksityisasioita - parisuhteessakin.

Jorma kirjoitti...

"Suomalaiset miehet, myös koulutetut, ovat Euroopan väkivaltaisimpia."

Ei pidä paikkaansa.

"Joka viides suomalaisnainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan."

Näinköhän?

"Kunniastaan he yleensä pitävät kiinni"

Mistä ihmeen kunniasta?

"Joskus häpeän olla valkoinen, suomalainen korkeasti koulutettu mies jolla on tällaisen miehen asenteet."

Omapa on häpeäsi, jos asenteesi ovat tuollaiset. Älä sotke meitä muita henkilökohtaisiin ongelmiisi.

Anonyymi kirjoitti...

Thomas Wallgren rasisminvastaisessa (!) kirjoituksessaan Usarissa: "Suomalaiset miehet, myös koulutetut, ovat Euroopan väkivaltaisimpia. Joka viides suomalaisnainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. "

Feminismi saastuttaa kaiken, mihin se koskee, jopa rasismin vastustamisen.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on hienoa, että myöntää olevansa rasisti. Yhtä hienoa ei ole syyttää kaikkia samasta ongelmasta ja yrittää leimata muutkin rasisteiksi pelkän sukupuolen tai kansalaisuuden ja omien ennakkoluulojensa perusteella

Inex

Jorma kirjoitti...

Ovatko naiset liian kranttuja?


"Ovatko naiset liian kranttuja?"

Jos haluavat jonkun miehen saada, niin monet ovat.

"Sinkkunaisia pidetään liian valikoivina, mutta oikeasti kranttuja ovat miehet. Kysynnän ja tarjonnan laki on heidän puolellaan. Suomessa on eniten sinkkunaisia koko EU:ssa – Helsingissä kymmeniätuhansia enemmän kuin sinkkumiehiä."

Eihän tämä tarkoita, että kysynnän ja tarjonnan laki olisi miesten puolella. Olennaista on pariutumisiässä olevien ihmisten määrä. Nuoremmissa ikäluokissä miehiä on enemmän kuin naisia, sillä poikia syntyy enemmän kuin tyttöjä, ja vaikka poikia ja miehiä karsiutuu kovaan tahtiin joukosta, niin naiset saavuttavat enemmistöaseman käytännössä vasta varttuneemmissa ikäluokissa. Toisin sanoen, sinkkumummoja on paljon.

Sitä paitsi monet nuoremmat naiset ovat nostaneet rimansa niin epärealistisen korkealle, etteivät he tule ketään löytämään. Korkeintaan pääsevät jonkun alfamiehen rakastajattareksi, jos sitäkään.

Jorma kirjoitti...

Frederik tunnustaa: En tiedä lasteni määrää

Jorma kirjoitti...

Tukiaisen liitto edelleen kriisissä:
Arto jätti avioerohakemuksen

Jorma kirjoitti...

Tunteikas kotiinpaluu

"Poikaystävä Niko Väyrynen on ollut tähän asti mukana Pian rinnalla kaikissa missitapahtumissa. Jatkossakin pariskunta aikoo tavata toisiaan niin usein kuin se vain on mahdollista. Pia uskoo suhteen kestävän missivuoden pyörteissä."

Mistä vetoa, ettei kestä?

Anonyymi kirjoitti...

"Mistä vetoa, ettei kestä?"

Ei kestä, sillä naisen status alfojen silmissä on noussut niin paljon, että tämä nainen pyöritellään pyörryksiin. Lisäksi hän tulee törmäämään niihin todellisiin massimiehiin ja alfoihin uuden työnkuvansa kautta.

Inex

Anonyymi kirjoitti...

"Pitäisikö nuorten naisten katsoa peiliin? Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin parikymppinen pissis joka haluaa julkisuuteen hinnalla hyvänsä ja vaatii miesystävältä hunksin ulkonäköä, metroseksuaalin pukeutumistapaa, ökyautoa ja kämppää ja mulkkukin olisi hyvä jos olisi tehty suklaasta ja sylkisi rahaa."

Inex

Jorma kirjoitti...

Oliko tämä syynä Arto Länsmanin erohakemukseen?

"Arton ainoa saavutus on se tähän asti, että pääsi mun kanssa ilmaiseksi naimisiin."

Pitäisikö naimisiin pääsemisestä vielä maksaa? Kenen ja kenelle?

"Artoa Tukiainen kutsuu siipeilijäksi, joka ei antanut edes lahjoja."

Voi, voi.

Homo kirjoitti...

Mikäköhän mahtaa taas kerran olla terveytensä ja henkensä kaupalla Japanin ydinvoimalaonnettomuutta hoitavien sukupuolijakauma...

Anonyymi kirjoitti...

En seuraa tätä Tuksuilua, mutta minulle pitäisi maksaa että olisin tuon naisen kanssa missään tekemisissä. Surullistahan tuo "mielisairaiden" ja alkoholistien elämä on, vierestä seuranneena voin kertoa ja monia ihmisikohtaloita nähneenä, että jossain vaiheessa siitä loppuu hauskuus kun se pää hajoaa lopullisesti tai terveys pettää.

Inex

Jorma kirjoitti...

Surullista on sekoilu, se on selvä

Uutisointi, jota olen seurannut vain ilmaisten väylien kautta (en osta paskalehtiä) on yleisemmällä tasolla mielenkiintoista.

Julkkistapaukset (Tuksu ja Arto, Matti & Mervi yms.) opettavat toivottavasti tavalliselle kaduntallaajalle jotain parisuhdeväkivallan todellisuudesta. Väkivalta onkin erittäin usein molemminpuolista. Toivottavasti tämä uutisointi murtaa ennakkoluuloja. Tilastot ovat tämän jo aiemmin todistaneet, mutta nyt on sitten konkreettistakin näyttöä, jolloin asia on varmasti helpompi visualisoida.

Femakot tekivät, Tuksulta mitään lupaa kysymättä, Tukiaisesta oman miesvihamielisen ja tasa-arvon vastaisen ristiretkensä välikappaleen kun Kanervan tapaus oli kuumimmillaan. Tukiainen yritettiin esittää vanhemman, sikailevan miespoliitikon nuorena ja viattomana uhrina. Femakkojen puuhastelu asettuu nyt entistäkin huvittavampaan valoon, kun Tuksu yrittää esittää avioliitossaan uhria, vaikka kyse on vain siitä, ettei hän ilmeisesti ole tässä suhteessa se suurin siipeilijä. Esille tulee hyvin perinteinen näkemys miehen ja naisen roolista: miehen tulee elättää naista ja lahjoa tätä jatkuvasti, edes avioliitto ei ole miehelle ilmainen. Asenne ei varmaan ole kovin harvinainen, mutta Tuksu sanoo sen suoraan ja tekee kaksinaismoralismista aivan ilmeisen kaikille.

Kaksinaismoralismi jyllää myös käytöksessä: Tuksu, koska hän on nainen, saa vapaasti haukkua ja pilkata miestään (henkisestä väkivallasta on selvästi kyse), eikä kukaan reagoi asiaan mitenkään. Jos Arto kohtelisi Tuksua julkisesti samalla tavalla (on toki mahdollista, että yksityisesti tapahtuu vaikka mitä), niin hän saisi hyvin nopeasti julkisen tuomion. Mieheltä odotetaan viimeiseen saakka herrasmiesmäistä kohteliaisuutta naista kohtaan, vaikka tämä käyttäytyisi miten huonosti tahansa.

Jorma kirjoitti...

Esko: Ei Martina voi sanoa, että ottaa lapsen

Anonyymi kirjoitti...

Itse kiinnostuin tasa-arvo asioista juuri tämän seikan vuoksi, kun kovasti rummutettiin miesten pahuutta ja kertoiltiin, että lähes jokainen Suomimies pieksee naisia ja kaikkea mikä liikkuu.

Omat kokemukseni ja havaintoni kyllä kertoi varsinkin parisuhteissa tapahtuvasta touhusta jotain aivan muuta, sentakia rupesin ottamaan selvää ja osallistumaan näihin keskusteluihin jossa mies leimattiin automaattisesti ja pyrin tuomaan sitä oikeaa totuutta esiin.

Minä väitän, että feministit omilla valheillaan ovat aktivoineet aika monen miehen näihin keskusteluihin ja saaneet myös miehet kiinnostumaan tasa-arvo asioista, sillä niin räikeitä nämä valheet ovat että ei niitä kovin moni ihan purematta niele eikä ole niellyt.

Inex

Anonyymi kirjoitti...

Jorma: "Väkivalta onkin erittäin usein molemminpuolista. "

Juu, ja vielä niin, että naiset selvästi miehiä useammin:
-aloittavat väkivallan
-ovat yksipuolisesti väkivaltaisia

Tämä on ilmeisesti sietämätön ajatus perustoimittajalle. Jos nimittäin ei olisi, siitä kerrottaisiin.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Mikäköhän mahtaa taas kerran olla terveytensä ja henkensä kaupalla Japanin ydinvoimalaonnettomuutta hoitavien sukupuolijakauma..."

Kaikki ovat ilmeisesti miehiä

http://www.aolnews.com/2011/03/15/heroic-team-inside-fukushima-nuclear-plant-probably-terrified/

Jorma kirjoitti...

Women feel pain more than men, scientists say after studying brain scans

Jorma kirjoitti...

SEGREGAATIOSTA