keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2011

Feministit kaapissa

Tällä sivulla julkaisemme niiden eduskuntavaaliehdokkaiden nimet, jotka osallistuvat Feministit ulos kaapista! -kampanjaan.

Ehdokkaiden kommentteja:
Sirpa Asko-Seljavaara (KOK, Helsinki): ”En ole feministi vaan ajan tasapuoliesti ihmisten oikeuksia.”
Kaappifeministien koston paluu
Tänään sähköpostiin tipahti Feministit ulos kaapista -kampanjan sähköpostikutsu jossa ehdokasta pyritään yksiselitteisesti vastaamaan joko "Kyllä, olen feministi" tai "ei, en ole feministi". Kampanjan verkkosivuilla ei kuitenkaan suvaita kertoa alkuunsakkaan mistä heidän mielestään feminismissä on kysymys tai mitä feminismin kannattaminen tarkoittaa.
Jukka Relander: 10 hyvää syytä äänestää vihreitä
6) Tasa-arvoa ei ole Suomessa saavutettu. Palkkaerot rehottavat edelleen ja erityisesti naisia pompotetaan pätkätyökierteessä. Samapalkkaisuusohjelma on uudistettava ja sitä on toteutettava kunnianhimoisemmin. Vihreät kannattaa vanhempainvapaiden tasaisempaa jakamista paitsi tasa-arvon takia, myös lapsen edun takia. Myös vanhempainvapaiden kustannukset on jaettava kaikkien työnantajien kesken. Naisten työuralla etenemisen esteitä on määrätietoisesti purettava.

7) Tasa-arvon toteutuessa kaikki voittavat. Isyysvapaiden pitäminen on miesten oikeus, ei velvollisuus. Lasten kasvua on saatava seurata lattiatasolta. Vanhemmuudessa laatu ei riitä, tarvitaan myös määrää. Miehet kärsivät enemmän stressi- ja uupumusperäisistä sairauksista kuin naiset, tekevät enemmän itsemurhia, kuolevat useammin työtapaturmiin ja elävät keskimäärin lyhyemmän elämän kuin naiset. Vihreä tasa-arvopolitiikka lähtee siitä, että myös miesten asiat on saatava kuntoon.
Miksi miesten aseman parantamiseksi ei ole mainittu mitään konkreettista?

22 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Miksi miesten aseman parantamiseksi ei ole mainittu mitään konkreettista?"

Koska miesten aseman parantamiseksi ei ole aikomustakaan tehdä mitään konkreettista.

Jorma kirjoitti...

Naisyrittäjät itsepuolustusta oppimaan

Anonyymi kirjoitti...

"Naisyrittäjät itsepuolustusta oppimaan"

Toivottavasti oppivat tuolla, että paras itsepuolustus peliliike on karkuun lähteminen ja lähteminen pois tilanteesta.

Pitäisi kuulua ihan alkeiskurssiin.

Inex

Anonyymi kirjoitti...

Relanderin mielestä paras tapa lisätä sukupuolten tasa-arvoa näyttäisi siis olevan miesten aseman heikentäminen työmarkkinoilla. Tosin hän ei tietenkään mainitse tätä puolta asiasta. Ehkä hän on liian tyhmä. Tai sitten hän on kaappifeministi ja haluaakin heikentää miesten suhteellista asemaa. (On oikeasti käsittämätöntä, että puhutaan yleisemminkin kuin miesten työmarkkina-aseman heikentäminen olisi ongelmaton projekti. Entäs ne vuosi vuodelta huonommin työllistyvät miehet, joiden ainoa oljenkorsi olisi työpaikka? No, onneksi Vihreät miesaktivistit ja muut feministit eivät luultavasti saaneet tahtoaan läpi ja perheet voivat jatkossakin itse päättää, miten vanhempainlomansa järjestävät.)

Tyhmä, tyhmempi, poliitikko kirjoitti...

"Relanderin mielestä paras tapa lisätä sukupuolten tasa-arvoa näyttäisi siis olevan miesten aseman heikentäminen työmarkkinoilla. Tosin hän ei tietenkään mainitse tätä puolta asiasta."

Samalla logiikalla köyhyyttäkin vähennetään parhaiten alentamalla keskituloisten palkkoja...

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

Relander: "Samapalkkaisuusohjelma on uudistettava".

Minä olen Jukan kanssa samoilla linjoilla. Minun mielestäni samapalkkaisuusohjelmaan uhratut miljoonat pitäisi käyttää hyödyllisemmin ja koko ohjelma pitää lopettaa, koska miehillä ja naisilla on Suomessa ollut sama keskituntipalkka jo vuosikymmeniä.

Tätähän se Relanderkin varmaan tarkoitti?

Anonyymi kirjoitti...

"Koska miesten aseman parantamiseksi ei ole aikomustakaan tehdä mitään konkreettista."

Minulle tuli idea.

Henry voisi muuttaa isompaan asuntoon ja heti toukokuussa alkaa markkinoida miesasialuokkaretkiä yläastelaisille.

Oppilaat ja luokanvalvojat asuisivat hänen kotonaan viikon verran. Siellä harrastettaisiin tietenkin säädyllistä yhdessäoloa ja välillä Henry heijastelisi kalvoilta miesten tasa-arvotilannetta ja murahtelisi mukavia. :)


-bmad

Raimo kirjoitti...

Puolalainen aletheia93: "I know about Sweden genocidal tendencies toward Finland. I know about Finnish Winter War and I know about putative neutrality of Sweden (Just to remind Swedes, needs of Nazi military industry brought wealth to Sweden).

I think that demands of Swedish minority of Finland are outrageous and arguments and insane. They are just symptoms of inherit Swedish racism toward Finland."

We have compulsory Swedish because Finland is not a democracy.

www.thelocal.se/28470/20100819/

Näistä mielipiteistä YLE (+ kok, kepu, vas, sdp, vih, kd) kertoi vain Ruotsin hallituksen virallisen kannan, kuin YLE olisi Ruotsin hallituksen tiedottaja

7.3.2011 18.50 TV2 uutiset, Arto Nurmi. RUOTSI PUUTTUU ASIOIHIMME
"Ruotsissa tunnetaan huolta suomenruotsalaisia koskevasta keskustelusta, Suomessa. Muun muassa vähemmistökysymyksistä vastaavaa integraatioministeri Erik Ullenhagia huolestuttaa keskustelun sävy, jossa käännytään vähemmistöjä vastaan. Hänen mielestään Suomen kannattaa pitää huolta ruotsin kielestä. Ullenhag muistuttaa, että ruotsinkielinen vähemmistö on tärkeä osa Suomen historiaa ja nykyaikaa."

YLE / ARTO NURMI LEVITTI naapurimaan PROPAGANDAA, EI KOMMENTOINUT EIKÄ KERTONUT TAUSTOISTA MITÄÄN.

The oddest thing for me as an immigrant from a 'Western' country to Finland is how Finland-Swedish speakers keep insisting on the fact that THEIR peculiar and odd dialect of Swedish somehow binds Finland not only to Scandinavia, but ALL of western civilization, as if Finnish by itself in Finland would automatically place Finland within the same group as Azerbaijian, Tajikistan or Uzbekistan. I challenge this ethno-centrist and -extremely- outdated view. The Finnish language is a bridge to other western countries like Estonia and Hungary, and Finnish is a Nordic, Scandinavian language. Finland-Swedes are only a bridge to a bygone era when the coast of modern Finland was colonized by Sweden.

JA VIELÄ

Finland-swedes are the most pampered minority on Earth. (http://www.nytimes.com/2005/12/25/international/europe/25finland.html) Millions of Euros a year in tax revenues go to propping up the archaic Finland-swedish language and culture. People that speak Finnish, whether they were born in Joensuu, Mogadishu, Phuket or Dallas such as myself are denied career advancement in the upper echelons of Finnish industry and government due to the fact that knowledge of Finnish is considered a "disadvantage" due to the fact that we would not be serving the minority and their language.

Swedish should be removed as an official language in Finland and made a minority one (which in reality it is) like Saami. It should have the same status in Finland as Finnish does in Sweden. A municipality should be bilingual only when the minority language is spoken by 20 percent of the population (EU recommendations), not the ludicrous 6 percent or minimum 3000 speakers! This leads to ridiculous situations, such as in Vantaa, with nearly 200000 inhabitants, translating all government documentation into Finland-Swedish because of the 3000 (or 1,5 % of the population!) speak Finland-swedish.

Homo kirjoitti...

Taas näitä feminismin voimaannuttamia naisia, joiden olemassaoloa sukupuolittuneesta väkivallasta pseudotieteellisesti horisevat eivät edes tunnusta:

Nainen sai täysin järjettömän mustasukkaisuuskohtauksen ja päätti kostaa avopuolisolleen ottamalla uhriksi tämän villakoiran. Epäilty hakkasi villakoiraa kirveen hamarapuolella useita kertoja päähän. Koira ei kuollut iskuihin vaan jäi kitumaan.

Säälimätön nainen ei pienen koiran kitumisesta välittänyt vaan hän laittoi koiran peiton sisään ja lähti ajelemaan autolla. Hetken kuluttua nainen palasi takaisin kotiinsa ja sytytti avopuolisonsa auton palamaan.
...
Pariskunnan lähipiiriin kuuluva henkilö ilmoitti asiasta poliiseille, jotka järkyttyivät löydettyään takakontista pikkuisen, kituvan ja verisen koiran. Eläinlääkärin luvalla koira oli lopetettava.

Naista epäillään eläinsuojelurikoksesta ja vahingonteosta. Hän on tunnustanut tekonsa. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

Moj kirjoitti...

Jos joku viitsisi lukea:

www.vihreamiesliike.fi

niin ei tarttis persulinjalla arvostella täällä munattomuudesta Jukka Relanderia ja Vihreitä.

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

Olin jo lukenut nuo vihreän miesliikkeen sivut ja luin ne uudestaan, kun luulin, että niitä oli muutettu.

Relander sanoo vaaliohjelmassaan: 6) Tasa-arvoa ei ole Suomessa saavutettu. Palkkaerot rehottavat edelleen ... Samapalkkaisuusohjelma on uudistettava ja sitä on toteutettava kunnianhimoisemmin"

Ei tätä profeminististä kannanottoa löydy noilta nettisivuilta, joten ne ovat puheenjohtajan omia aisan yli potkimisia.

Palkkaerot rehottavat edelleen, sanoo Jukka. Vaadin todistusaineistoa!!!! Tällaista skeidaa ei olettaisi kenenkään enään nykyään suustaan päästävän, kun totuus asiasta on jo tullut julki: Suomessa miehillä ja naisilla on samansuuruinen keskituntiansio, kun teemme vertailun ILO:n periaatteen "sama palkka samanarvoisesta työstä" - mukaan.

Jorma kirjoitti...

"munattomuudesta Jukka Relanderia ja Vihreitä."

Vihreän miesliikkeen ohjelma ja linja ovat varsin hyviä. Vihreiden ja kansanedustajaehdokas Jukka Relanderin ohjelma ja linja eivät ikävä kyllä tasa-arvoasioissa ole samalla tasolla.

Vortac kirjoitti...

Toivottavasti oppivat tuolla, että paras itsepuolustus peliliike on karkuun lähteminen ja lähteminen pois tilanteesta.

Vielä parempi on se, ettei edes hankkiudu 'tilanteeseen'.

"Älykäs selviää tilanteista, joihin viisas ei koskaan joudu"..

Mutta maailmassa, jossa "naisella on oikeus", se ei vain mahdu kovinkaan monen naaraan kuuppaan, että provosoivassa huorauniformussa yömyöhään pahamaineisilla seuduilla yksin kännissä hoipertelu voisi olla ihan naisen oma moka, jos jotain 'tilanteita' tapahtuu.

Ei. Mieluummin opetellaan itsepuolustusta ja syytetään miehiä, kuin otetaan vastuu omasta käytöksestä, pukeutumisesta, omista valinnoista ja tunteista. Halutaan kuin väen vängällä päätyä noihin 'tilanteisiin', koska .. (kaik yhes koos:) "Naisella on oikeus!".

Tällä logiikalla tämä koko yhteiskunta nykyisin pyörii.. naisia pitää suojella kaikin voimin, tekivätpä he miten tökeröitä ja typeriä päätöksiä hyvänsä, ja jos koettaa kertoa, että hölmöillä valinnoilla voi olla vakavia seurauksia, tulee uhrikortti esiin nopeammin kuin ehtii sanoa "fema-fasisti", ja aletaan syyttämään uhrin syyllistämisestä. Ei tätä touhua voi kuin katsella päätään pyöritellen ja sen sijaan, että pohtisi "mihin tämä maailma on menossa", voi vain katsoa, että "tähän se maailma on nyt sitten päätynyt".

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nainen sai täysin järjettömän mustasukkaisuuskohtauksen ja päätti kostaa avopuolisolleen ottamalla uhriksi tämän villakoiran. Epäilty hakkasi villakoiraa kirveen hamarapuolella useita kertoja päähän. Koira ei kuollut iskuihin vaan jäi kitumaan.

Ovatko naisten mustasukkaisuuskohtaukset ikinä "järjellisiä"?

Näistä naisten kohtauksista kun tarpeeksi lukee, voi vain ihmetellä, että miksi "hysteria" on nykyisin epätieteelliseksi ja paikkansapitämättömäksi päätetty termi.. hysteria on selvästi voimissaan. Ja se pitäisi tunnustaa tosiasiaksi ja ottaa vakavasti naisiin suhtauduttaessa.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Tutkimus: Nuorten miesten kuolleisuus jo lapsikuolleisuutta suurempaa

Varusmiesliitto palauttaisi kotiuttamisrahan

Jorma kirjoitti...

Has feminism blocked social mobility for men?

Jorma kirjoitti...

Anna-lehti: Sofi Oksanen saa tappouhkauksia tv-ohjelman takia

Jorma kirjoitti...

Lasten pahoinpitelyt lisääntyivät yli kymmenyksellä

Jorma kirjoitti...

Georgian woman cuts off web access to whole of Armenia

Ile kirjoitti...

"Suomalaisen popmusiikkikulttuurin kivijalkana iät ja ajat pidetty lehti ei ole enää musiikkilehti, vaan nuorten, varsinkin nuorten naisten, yleisviikkolehti muoti- ja elämäntapajuttuineen."

http://www.hs.fi/juttusarja/mattila/artikkeli/Hyv%C3%A4stit+vanhoille+suosikeille/1135265193988/?cmp=tm_etu_kolumni

Jorma kirjoitti...

Tutkijat uskovat löytäneensä ensimmäisen homoseksuaalin luolaihmisen

"Kivikaudelta pronssikaudelle ulottuvassa nuorakeraamisessa kulttuurissa (usein myös vasarakirveskulttuuri), miehet haudattiin perinteisesti oikealle kyljelleen pää länteen päin ja naiset vasemmalle kyljelleen pää itään päin.

Miehet haudattiin aseiden, vasaroiden ja veitsien sekä ruoka- ja juoma-annosten kanssa. Naisten hautaan taas laitettiin hampaista tehtyjä kaulakoruja, lemmikkieläimiä, kuparisia korvakoruja sekä kannuja ja ruukkuja."

On hyvin ikävää, että peruskoulu, päiväkoti, oppikirjat ja tv-mainokset pakottivat nuorakeraamisen kulttuurin miehet ja naiset muokautumaan näin ahtaisiin ja sterotyyppisiin sukupuolirooleihin.

Anonyymi kirjoitti...

Panu horsmalahti feministi? eikö poju uskalla sanoa vastaan?