maanantaina, huhtikuuta 04, 2011

Vuoden visionääri

Suvi-Anne Siimes: Miehyyden paineet synnyttävät yhteiskunnallista kitkaa

Suvi Lindén on vuoden visionääri

Esko Eerikäinen puoltaa isien oikeuksia

15 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Esko Eerikäinen puoltaa isien oikeuksia"

Hyvä juttu. Ikävä vain, että niin kovin moni havahtuu näihin ongelmiin vasta kun ne osuvat omaan nilkkaan.

"Suvi Lindén on vuoden visionääri"

Stereotyyppinen esimerkki sukupuolensa avulla edenneestä poliittisesta broilerista, jonka substanssiosaaminen ei vain riitä, mutta joka siitä huolimatta vain porskuttaa eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

"Suvi Lindén on vuoden visionääri"

Menee jo pikkuisen huonoksi huumoriksi tämä touhu. Senverran surkealla tolalla tämän maan tietoyhteiskunta on ja niin paljon aivan käsittämättömiä ja räikeitä virheitä tällä saralla on tehty. Enkä usko, että tietoyhteiskunnan tila tästä paranee vaan päinvastoin. Tokihan jos Suomea vertaa joihinkin kehitysmaihin, mutta onko ne ihan oikeita vertailumaita.

Inex

Sammalkieli kirjoitti...

Raiskaus ei oikeuta aborttia:

http://sammalkieli.blogspot.com/2011/04/kannanotto.html

Homo kirjoitti...

Nykyäänhän täysi-ikäisen naisen hyväksikäyttäessä tai jopa raiskatessa alaikäisen pojan, joutuu mahdollisessa raskaustapauksessa poika elatusvelvolliseksi. Perusteluna on juuri se, että lapsi ei ole syyllinen mihinkään. Samalla logiikalla voisi aivan hyvin kieltää abortit raiskatuilta naisilta ja vielä velvoittaa heidät tarvittaessa maksamaan elatusmaksuja.

Sammalkieli kirjoitti...

Tuo on varmaan enemmän moraalifilosofinen kuin empiirinen asetelma? :)

Anonyymi kirjoitti...

"Senverran surkealla tolalla tämän maan tietoyhteiskunta on ja niin paljon aivan käsittämättömiä ja räikeitä virheitä tällä saralla on tehty. Enkä usko, että tietoyhteiskunnan tila tästä paranee vaan päinvastoin. Tokihan jos Suomea vertaa joihinkin kehitysmaihin, mutta onko ne ihan oikeita vertailumaita."

Suomen kutsuminen maailmaa johtavaksi hyvinvointi- ja teknologiavaltioksi on kyllä melkoista hourailua. Tämä on itse asiassa skitsoutunut ja uppoava maa, jonka osoittaa tällä hetkellä myös paikallinen puoluepolitiikka. Teknisestikin painimme vielä pikkuasioiden parissa, eli emme ole edelläkävijöitä. Suomen kannattaisi tosissaan satsata robottiteollisuuteen, jotta se lunastaisi jälleen uskottavuutensa globaalin kehityksen lippulaivana Nokian nukahdettua.

Valtiomme on kyllä ollut aiemmin sitoutuneena (joskus ennen -95 lamaa) ihan näyttäväänkin hyvinvointimalliin. Se malli on nyt -11 vanha lahoava torso, josta on muistot ja juhlapuheet jäljellä, kuin vanhasta avioliitosta. On melko outoa, etteivät suomalaiset (edes ulkomaalaiset) kiinnitä enempää huomiota tähän sosiaalijärjestelmämme ylistämiseen, jonka perusteet on haudattu menneisyyteen ja muut EU-maat monissa asioissa Suomen edellä, jopa ihmisten perusterveydenhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Newsweekikään ei ole enää ajan tasalla, vaan ilmoittaa Euroopan tylsimmän ja raadollisimman valtion hyvinvointilistan kärkeen sivuhuomioiden perusteella. Pitäisi olla kaikille selvää, että suomalainen nykykehitys on vain amerikkalaisten ihanteiden kopiointia/kierrättämistä, ja yleispoliittisena intressinämme toteuttaa kasvavaa luokkajakoa ja ongelmia erityisesti miessukupuolen edustajille.

Tietysti Suomessa on edelleen jotain hyvääkin tallessa, äskeisestä MOITTEESTA huolimatta, joten Henry: pidä Suomen lippu korkealla ja käytä miesasiakalvoja jatkossakin naisten perseiden pyyhkimiseen.


-bmad

Homo kirjoitti...

Tanssii valaiden kanssa:

Tanssiparin jalka petti ylipainoisen tv-tähden alla

Duudsonien Jukka Hilden raivostui Maria!-ohjelman ehdotuksesta kokeilla vodkatamponia.

Homo kirjoitti...

Luvassa mitä luultavammin iso ämpärillinen ehtoa femakkoviemärilietettä:

Paneelikeskustelu parisuhdeväkivallan sovittelusta osa II

Parisuhdeväkivallan sovittelu on Suomessa yleistä ja se on Helsingissä erityisen laajaa. Miksi sovitteluun lähetetään vakavampaa parisuhdeväkivaltaa kuin muuta väkivaltaa? Minkälaista väkivaltaa sovitellaan? Mitä sovitteluistunnossa tapahtuu? Miten sovittelu vaikuttaa väkivaltaa kokeneen oikeusturvaan? Pidetäänkö uhria sovittelussa vallitsevan väkivaltakäsityksen mukaan osasyyllisenä väkivaltaan? Suurimassa osassa soviteltavassa lähisuhdeväkivallassa on kyse parisuhdeväkivallasta, jossa väkivallan uhri on nainen. Syrjiikö parisuhdeväkivallan käsittely virallisen oikeusprosessin ulkopuolisella sovittelumenettelyllä naisia väkivallan uhreina? Hämärtääkö sovittelu parisuhdeväkivallan rikosluonteen?

Hallituksen lakiesityksessä koskien lievien lähisuhteessa tapahtuvien pahoinpitelyjen muuttamista virallisen syytteen alaisiksi katsotaan lähisuhdeväkivallan aiheuttavan vallan epätasapainoa osapuolten välille. Sovittelun periaatteisiin kuitenkin kuuluu, että osapuolet ovat tasavertaisessa neuvotteluasemassa. Miten parisuhdeväkivallan sovittelu on mahdollista tämä huomioon ottaen? Vastaako sovittelu rikoksen uhrin odotuksiin rikosilmoituksen tekemisen seurauksista? Antaako parisuhdeväkivallan sovittelu tarpeeksi vahvan signaalin väkivallan tuomittavuudesta?

Panelisteina asiasta keskustelemassa ovat

Mauri Anholt (Helsingin sovittelutoiminta, sovittelija)
Rauni Kortesalmi (Naisten linja Suomessa ry, väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneiden naisten vertaistukiryhmän ohjaaja)
Olli Salin (Helsingin kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö), Tiina Qvist (Lapin yliopisto) sekä puolueiden edustajat

Tarja Kantola (SDP)
Jarmo Nieminen (Kokoomus)
Sanna Vesikansa (Vihreät)
Tea Viksted (Vas)

Aikaa myös yleisön kysymyksille.

Puhetta johtaa naisten oikeuksien asiantuntija Pia Puu Oksanen (Amnestyn Suomen osasto).

Aika: Torstai 7.4.2011 kello 17.30–19.30

Paikka: Sosiaaliviraston täydennyskoulutustilojen auditorio, Käenkuja 3 a A, 2. kerros, 00500 Helsinki (Sörnäinen). Kartta: http://ra.fi/MWzY

Tilaisuus on kaikille avoin eikä tilaisuuteen tarvitse ilmoittautua. Järjestäjä: Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta. Tiedustelut: Riikka Henttonen: riikka.henttonen@helsinki.fi tai puhelin 050-466 1053.

TERVETULOA!

Homo kirjoitti...

Samaa tavaraa:

Yhtiöiden naiskiintiöt tapetille EU:ssa

Homo kirjoitti...

Sublimaatiota/eläinrääkkäystä tämäkin?:

Jos hevosta ei ole, ratsastajatyttö satuloi lehmän

Anonyymi kirjoitti...

"Suurimpien kaupunkien turvakodeissa maahanmuuttajien määrä on ollut 2000-luvulla 25-30 prosenttia."

Onko tämäkin suomalaisen pottunenän vika ?

Inex

Homo kirjoitti...

Inex, tietenkin se on supi-suomalaisten miesten vika, sillä femakkojen mielestä miehillä on kollektiivinen syyllisyys, minkä vuoksi he haluavat myös miesveroa ja kohdistavat kampanjansa kilttejä miehiä vastaan. Toisekseen, feministien mukaanhan luultavasti suurin osa noistakin naisista on jotain ihmiskaupan uhriksi joutuneita iljettävien suomalaisten miesten thai-vaimoja tms.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se toki kätevää jos miehillä on kollektiivinen syyllisyys, ei tarvitse ottaa huomioon uskontoja tai erilaisia kulttuureita. Väkivallan uhreista kuitenkin suurin osa on miehiä, tämä ei ole ongelma minkätakia? Miehen ihmisarvo ja oikeus koskemattomuuteen ei ole tärkeää ilmeisesti.

Inex

Homo kirjoitti...

Tällaista kehitystä viherfemakot käytännössä toimillaan haluavat Suomeen, vaikka varmasti yrittävät syyllistää supisuomalaiset miehet taas typeryytensä seurauksista ja haastaa oikeuteen, kuten Jussi Halla-Ahon:

Kellarihuora

Vortac kirjoitti...

Väkivallan uhreista kuitenkin suurin osa on miehiä, tämä ei ole ongelma minkätakia?

Koska se on miesten oma moka, mitäs hakkaavat toisiaan.. jne. Tai kun naiset hakkaavat miehiä, niin mitäs ovat menneet tekemään jotain niin pahaa viatonta naisparkaa kohtaan, että ansaitsevatkin saada turpaan - nainenhan ei _KOSKAAN_ ole väkivaltainen miestä kohtaan ilman syytä - ja se syy on aina miehen vastuulla ja miehen aiheuttama.

Näin se logiikka menee. Miehellä on _AINA_ vastuu ja syyllisyys kaikesta, aina naisen tunteita myöten.

Naisella on _AINA_ uhristatus ja heikkous puolellaan, eikä vastuuta yhtään mistään, edes omista tunteistaan.

Mies ei saa olla heikko, vaikka nainen saakin olla vahva. Tasa-arvoa ei kyllä tosiaan ole näköpiirissä.

- Vortac