perjantaina, kesäkuuta 17, 2011

Riikinkukkoja

Jaana Kuusipalon väitöskirja

Tutkimus: Porschella pullistelevat miehet ovat kuin riikinkukkoja

Kiima näkyvissä

Lutkat ja hampuusit

Sukupuolen sosiologia -kurssi (Arto Jokinen, SUOMALAISET MIEHET, MIESLIIKE JA TASA-ARVO)
1. Miesasiakeskustelu on kärjistynyt, vastakkainasettelu, Miesten tasa-arvo ry tullut mukaan poliittiseen keskusteluun, miksi juuri laman aikana?

2. Henry Laasanen: ”Naisten seksuaalinen valta” blogi, keskustelu- ja uutisfoorumi henkilökohtaisuuksiin menevää herjausta

3. Miesten tasa-arvo ry: tammikuussa 2009, jäseneksi miehet ja naiset, jäseniä 50-100
ryhmittynyt äänekkäin osa mieskeskustelijoista, kärkevimmät ja hyökkäävimmät mielipiteet, miehet vs. naiset, miesasiamiehet

48 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Me naiset

Femakot käyttävät YK:tä häikäilemättä hyväkseen valheidensa levittämisessä.

Arto "Panssarimies" Jokinen osoittaa taas tasonsa. Vastenmielinen tapaus.

Jorma kirjoitti...

Artsi Jokinen ei tiedä hevonhelvettiä suomalaisesta miesliikkeestä, tasa-arvosta tai suomalaisista miehistä. Tämäkö on Turun yliopiston tieteellinen taso? Että kuka hyvänsä voi päästä laukomaan valheitaan, väärinkäsityksiään ja mielipiteitään asiasta kuin asiasta, tiesipä siitä mitään tai ei?

Ingenieur kirjoitti...

"Turun yliopiston tieteellinen taso? Että kuka hyvänsä voi päästä laukomaan valheitaan, väärinkäsityksiään ja mielipiteitään asiasta kuin asiasta, tiesipä siitä mitään tai ei?"

Näin kertoo nimimerkki "Jorma" tutkija/kansalaisaktivisti Henry Laasasen blogin kommenttipalstalla. Tämä ehkä uskottavin ja luotettavin auktoriteetti Suomen miesaktivistikentällä.

Vedäpä nyt vaihteeksi vittu päähäsi.

Hieno juttu että ihmisiä kiinnostaa. Erityisen hienoa, että miesaktivismista ovat kiinnostuneita ja sitä harjoittavat moninaisia näkökulmia edustavat henkilöt. Jos oikeasti halutaan että miesaktivisteja kuunnellaan ja otetaan vakavasti, tulee osata elää niin kuin opettaa.

Jorma kirjoitti...

"Erityisen hienoa, että miesaktivismista ovat kiinnostuneita ja sitä harjoittavat moninaisia näkökulmia edustavat henkilöt."

Älä nyt jaksa. Arto Jokinen vihaa miesaktivismia ja vastustaa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Lisäksi tuo powerpoint-esitys on täyttä roskaa. Jokisen väitteet eivät perustu yhtään mihinkään. Tieteessä väitteet pitäisi pystyä perustelemaan, mutta Jokinen ei siihen kykene.

Jorma kirjoitti...

IL selvitti:
Miesten ja naisten palkkaerot valtion leivissä


Iltalehti on taas kerran ihan hukassa palkkatasa-arvon käsitteen ja tilastojen kanssa.

Jorma kirjoitti...

Vain joka kolmas mies syö tuoreita kasviksia päivittäin

Homo kirjoitti...

Taas sarjassamme nainen kertoo:

Poliisi paljasti murhapolton lavastaneen naisen

Kainuun poliisin mukaan parikymppinen nainen yritti lavastaa kaksi miestä syylliseksi murhayritykseensä. Tapahtuma sattui 13. huhtikuuta Kajaanin Nakertajantiellä. Poliisi tutki juttua murhan yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että asunnon haltija on itse sytyttänyt tulipalon asuntonsa olohuoneessa, minkä jälkeen hän on sitonut itsensä teipillä tuoliin kiinni. Sitomisen jälkeen hän on siirtynyt tuolin kanssa asunnon etupuolella olevalle tasanteelle ja huutanut apua.

Asunnon haltija on tapahtuman jälkeen kertonut kuulusteluissa, että kaksi miestä olisivat sitoneet hänet tuoliin ja sytyttäneet tulipalon. Asunnon haltija on myöhemmin esitutkinnassa kertonut tämän olleen väärää tietoa.
...

Homo kirjoitti...

Tuosta tulee hieman mieleen eräs tapaus muutaman vuoden takaa, jossa nuori nainen poltti lapsensa hengiltä ja lähti loppuyöksi bilettämään, kun lapsista ei ollut enää taakkaa. En muista tähän hätään, että yrittikö hän väittää jonkun vieraan miehen tulleen polttamaan lapset hengiltä vai että kyseessä olisi ollut onnettomuus.

Anonyymi kirjoitti...

Lausunto Korkeimpaan Oikeuteen lapsen edun ja oikeuksien toteutumisesta huoltoriidassa

Homo kirjoitti...

Oikeustapauksia väkivallasta

Homo kirjoitti...

Ronja Heinon tekemä kaksoispolttomurha - joulukuu 2004

Anonyymi kirjoitti...

"Sukupuolen sosiologia -kurssi"

Keskustellaan keskustelijoista, jos keskusteltaisiin kuitenkin niistä miesten tasa-arvo ja muista ongelmista, sekä tulevaisuuden haasteista mikäli jatkamme samalla linjalla eikä ongelmiin puututa.

Ihmisten tunteenpurkaukset keskusteluissa on vain oire jostain isommasta, yhtenä syynä voidaan mielestäni pitää sitä kun ei kuunnella eikä oteta tosissaan, monet miehet ovat näkymättömiä tässä maassa eikä heidän ongelmansa kiinnosta ketään. Kun mies kertoo asiallisesti elämästään ja minkälaisia vaikeuksia hän on kohdannut, niin reaktiona on vittuilu ja pään aukominen.

Yleisimpinä juttuina mitä mies saa kuulla on: Ota itseäsi niskasta kiinni, mitä oikein ruikutat ja kyseenalaistetaan miehen seksuaalisuus ja kehoitetaan ryhtymään homoksi.

Inex

Homo kirjoitti...

Mitäköhän nuo naisjärjestöt oikein tekivät tuon karsean Arto Jokisen esityksessä, jos kyseessä oli kuitenkin miehet? Ja jos miesjärjestejä ja mieskeskustelijoita haukuttiin kärjistämisestä yms, niin miksi vastaavaa käsittelyä eivät saaneet esimerkiksi naisjärjestöjen Tulva-lehden Tulta-munille-huutelut, yhteisrintamassa toteutettu pyrkimys estää RAY:n rahoitus naisten aggressiivisuuden tutkimukselle ja miesten herjaamiselle yms? Todella munatonta touhua tuo profeminismi.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Maria Morri: Naiset eivät valehtele

Morrilla hyvää settiä tasa-arvosta.

Jorma kirjoitti...

Morrilta sellaista settiä, josta Jokisen Arton kannattaisi totisesti ottaa opikseen. Jos hän vain siihen pystyisi.

Anonyymi kirjoitti...

"Naiset eivät valehtele. Ikinä."

Meikäläinen repesi ihan täysillä, että tälläistä väitetään ihan pokerinaamalla joissakin piireissä. Voi hellanlettas sentään.

Inex

Politrukki kirjoitti...

Joku kokoomuksen Toivo: aviovaimon saa raiskata

Panu Horsmalahti kirjoitti...

MTV3 Uutisten tiedot: Kristillisille sisäministerin paikka, liikenneministeriö vasemmistoliitolle

Tasa-arvoasioita hoitavan ministerin salkku menossa Vasemmistoliitolle. Vaikea sanoa onko tämä hyvä vai huono asia. Vasemmistoliitosta löytyy sekä miesasiaa että telaketjufeminismiä.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Täysistuntojen puheenvuorot: Merja Kyllönen (Vas.) 2.3.2011 klo 19.14

Tuossa yksi mahdollinen vassari tasa-arvoministeriksi.

Homo kirjoitti...

Tutkimus: Makkarat aivohalvausriski myös miehille

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hallitusohjelmasta.

"Uudistetaan isyyslaki ja ajanmukaistetaan avoliitossa syntyvien lasten isyyden tunnustamista koskeva
sääntely."

Panu Horsmalahti kirjoitti...

"Perhevapaajärjestelmällä edistetään lapsen hyvinvointia ja tuetaan molempien vanhempien mahdolli-
suuksia osallistua lasten hoitoon ja työelämään."

Tavoitteena on lisätä isille merkittyjä vapaita, joustavoittaa isien perhevapaiden käyttöä ja mahdollis-
taa lapsen hoitaminen kotona vanhempainpäivärahan turvin nykyistä pitempään. Lisäksi pyritään pa-
rantamaan adoptio-, monikko- ja sijaisperheiden yhdenvertaisuutta muiden perheiden kanssa."

Sitten tasa-arvopolitiikassa höttöä:

"Naisten ja miesten välisen tasa-arvon parantaminen

Naisten ja miesten välinen tasa-arvo on keskeinen yhteiskunnallinen päämäärä. Tämä tulee ottaa huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja toiminnassa. Molemmilla sukupuolilla tulee olla yhtäläiset oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet.


Vaalikauden alussa laaditaan tasa-arvo-ohjelma. Siinä otetaan huomioon eduskunnan 21.10.2010 hyväksymä valtioneuvoston selonteko naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta.

Kolmikantaista samanpalkkaisuusohjelmaa jatketaan tavoitteena naisten ja miesten palkkaeron kaventaminen enintään 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä. Tarvittavien toimenpiteiden täsmentämiseksi käynnistetään kaksi laaja-alaista tutkimushanketta. Näistä ensimmäisessä selvitetään työelämän
rakennemuutosten ja muuttuvien työelämätarpeiden vaikutuksia molempien sukupuolten työllisyyteen,
työmarkkina-asemaan, työmarkkinoille kiinnittymiseen, urakehitykseen, työssä jatkamiseen ja hoitovastuun jakaantumiseen. Toinen hanke koskee sukupuoliennakkoluulojen ja -odotusten vaikutusta koulutus- ja uravalintoihin.

Työmarkkinoiden jakautumisen vähentämiseen tähtääviä toimia eri hallinnonaloilla vahvistetaan. Tasa-
arvolain ja tasa-arvosuunnittelun toimivuutta seurataan yhdessä työelämän osapuolten kanssa.

Jatketaan sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista lainvalmistelussa, talousarvion laadinnassa sekä
muissa tasa-arvon kannalta merkittävissä hankkeissa.

Tavoitteet sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisestä sisällytetään kasvatus- ja koulutuspoliittiseen
suunnittelu- ja kehittämistyöhön. Hallitus jatkaa yhteistyötä työelämän osapuolten kanssa naisten
urakehityksen edistämiseksi.

Kehitetään keinoja ehkäistä lähisuhde- ja perheväkivaltaa eri hallinnonalojen yhteistyönä tavoitteena vähentää kärsimystä sekä väkivallasta aiheutuvia kustannuksia uhreille, työnantajille ja kunnille. Kehitetään palveluja lähisuhde- ja perheväkivallan sekä seksuaalisen väkivallan uhreille. Jatketaan naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseen tähtäävän ohjelman toimeenpanoa. Turvakotipalveluja lisätään
alueellisen tasa-arvon edistämiseksi."

Lisäksi puolueiden naisjärjestöjen tuki tippuu kaksi prosenttiyksikköä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos miehiä pakotetaan tai puolipakotetaan ottamaan isyyslomia, se heikentää miesten työmarkkina-asemaa ja vastaavasti parantaa naisten. Tämä tietysti on tarkoituskin mutta luulen, että monet eivät asian oikeaa laitaa tajua.

"Tasa-arvohöttö" on toinen huijaus. Puhutaan tasa-arvosta ja tarkoitetaan naisten aseman parantamista. Strategia lienee ainoa mahdollinen feministien kannalta. Se on myös riskaabeli: miten laajentaa (valtavirtaistaa yms) tasa-arvotyön aluetta niin, että se ei lipsahda oikeasti tasa-arvotyöksi eli ala ottaa huomioon myös miesten tasa-arvo-ongelmia?

Homo kirjoitti...

Hähhääh, hyvä että pakotetaan femakot puolustuskannalle, jolloin niillä riittää vähemmän aikaa miesten vainoamiseen:

Aborttilain tiukennusta selvitetään

Uusi hallitus selvittää, onko raskauden keskeytyksen viikkorajaa syytä muuttaa.

Tämä voi tarkoittaa, että hallitus harkitsee nykyisen arborttilainsäädännön tiukentamista.
...

Anonyymi kirjoitti...

Arto Jokinen kysyy: Miksi miesliike on aktivoitunut juuri laman aikana?

Tilastotieteilijänä minulla on vastaus: Vuodesta 2007 vuoteen 2010 miesten tekenät työtunnit vähenivät noin 30 %, mutta naisten vain 10 %. Miestyöttömiä tuli samaan aikaan noin 50 000 enemmän kuin naistyöttömiä.

Lama koskeekin siis etupäässä miehiä, sillä naiset tekevät työtä "suojatyöpaikoissa".

- Pauli Sumanen-

Homo kirjoitti...

Mitenköhän luulen, että tämä ei tule kuitenkaan koskemaan asevelvollisuutta:

"Naisten ja miesten välinen tasa-arvo on keskeinen yhteiskunnallinen päämäärä. Tämä tulee ottaa huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja toiminnassa. Molemmilla sukupuolilla tulee olla yhtäläiset oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet."

Homo kirjoitti...

Lutkasta ei ole vaimoksi?:

Tutkimuksen mukaan alle 16-vuotiaana seksielämän aloittaneilla [naisilla] on muita huomattavasti korkeampi avioeroriski.

Homo kirjoitti...

Don’t Quit This Day Job

Homo kirjoitti...

U.S. Supreme Court Rules Fathers are Inferior

Homo kirjoitti...

NCFM defends father whose son was given away by family court without his consent

Homo kirjoitti...

Women are more selfish than men and more likely to bad-mouth their friends says study

Homo kirjoitti...

Feminism is so passe. It's the boys who need help now

Homo kirjoitti...

A Polk County sheriff's deputy filmed herself strapping naked children to a desk and spanking them with sex toys, then sent the videos to a boyfriend she met on a fetish website, investigators said.

Homo kirjoitti...

Pillukartelli murtumassa, naiset kauhuissaan uudesta kilpailusta:

Gulf women fear Jordan, Morocco entry into GCC

Say their men might turn to women from those two countries after joining GCC
...

Homo kirjoitti...

Woman rapes boy at knifepoint

15-year-old girl rapes several young boys

...
Interestingly, despite being charged with the rape of three boys under 11, the girl was released to her parents. The three boys in Georgia remain locked in “detention,” which is just a politically correct word for juvenile jail, despite being 9 and 8-years-old and despite that two of the boys never actually touched the accuser. They are in jail, but a 15-year-old girl who decided to have sex with boys 10-years-old and under is free.
...

Woman Who Raped Boy Almost 200 Times Sentenced to 9 years

Muistuttaa Suomalaista tapausta, jossa yli varojensa elänyt nainen tappoi perheensä haulikolla ja poliisi ensitöikseen syytti viatonta miesuhria:

Blame Boys First

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija Katriina Järvinen kammoksuu feminismiä

Vortac kirjoitti...

Sarjassamme "Arkipäivän todisteita yhteiskunnan misandriasta ja matriarkaalisuudesta"..

Itäkeskus satsaa naisiin

Itse juttu on vieläkin ärsyttävämpi kuin otsikko, mutta voitteko kuvitella EDES otsikkoa koskaan missään mainstream-julkaisussa sukupuolet käänteisinä?

"Itäkeskus satsaa miehiin"

Emme tule kyllä tuollaista ihan heti näkemään, joten miesaktivisteilla kyllä riittää sarkaa.

Erityisesti tämä kohta otti jutussa nuppiin:

"Uusittua ravintolamaailmaa on suunniteltu ”naiset edellä”, sillä naiset johtavat Kymäläisen mukaan perhettä - ainakin mitä ostosten tekemiseen tulee."

Voitte itse miettiä, miksi.

Joka kerta kun joku kana piipittää asuvansa patriarkaatissa, tai että miehet hallitsevat ja johtavat kaikkea, voitte lykätä tuon artikkelin heidän lärviinsä.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Hyvä osoitus tasa-arvon tilasta Suomessa:

ESS: Nainenkin voi saada isyysrahaa, mutta yksinhuoltajaisä ei

Homo kirjoitti...

Ehkä olisi aika tehdä näin surkealle tekniikalle jotain. Tai ehkä kyseessä onkin feature, jolla miehiä räikeästi syrjivä moderointi saadaan jälkikäteen aina tarvittaessa seliteltyä tekniseksi ongelmaksi:

HS-moderointi

Ohjelmamme tekniikka ei ole sillä tasolla, että 100 %:sti kaikki mitä moderoija on hyväksynyt näkyy myös keskustelupalstalla. Valitamme tästä aiheutuvaa häiriötä keskustelun seuraamisessa. Aika ajoin viestejä näyttää katovan ilman, että syynä olisi jälkimoderointi, kuten tässäkin tapauksessa on kyse.

Homo kirjoitti...

Nyt vetävät leveäperseiset femakkoämmät herneen syvälle sieraimeen. Kauankohan kestää, ennen kuin keinolla tai toisella saadaan tuhottua tämä feminististä hegemoniaa uhkaava yritys tuhottua:

AL: Ensimmäinen seksiä myyvä yritys rekisteriin Suomessa

Homo kirjoitti...

Pravdassa alkanut jo keskustelu aiheesta, mutta sekin tuntuu kärsivän näistä Neuvostoliitosta tutuista "tekninisistä häiriöistä", joissa viestejä joutuu muistiaukkoon ja välillä koko keskustelu katoaa:

AL: Ensimmäinen seksiä myyvä yrittäjä kaupparekisteriin

Homo kirjoitti...

Siinä esimerkkiä lutkamarssilaisille. Onneksi sentään tällä kertaa väliin menneet sivulliset eivät taas kerran olleet miehiä:

Epäily: Ruotsalaisnaisen puukottaja yritti raiskausta

...
Hotellin omistajan mukaan mies olisi tavannut naiset diskossa samana iltana.

Homo kirjoitti...

Samaa voisi soveltaa muihinkin narttuihin:

Shorter parental leave for immigrants: minister

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hallitukseen 10 miestä ja 9 naista. Nyt vain odotellaan kuka feministi kritisoi ensimmäisenä hallitusta miesenemmistöisyydestä (kun taas edellistä naisenemmistöistä hallitusta ei kritisoitu).

Homo kirjoitti...

Yllätys, yllätys:

Brittimiljonäärin suomalaisvaimo: "Petin miestäni pian häiden jälkeen"

Vortac kirjoitti...

Aika ajoin viestejä näyttää katovan ilman, että syynä olisi jälkimoderointi, kuten tässäkin tapauksessa on kyse.

How convenient.

Niinku aikoinaan toisinajattelijoitakin vain "näytti katoavan", ilman että syynä olisi KGB tai kommunismi.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

It's not just absent fathers, Mr Cameron. Family breakdown is driven by single mothers on benefits

Anonyymi kirjoitti...

Ajatelkaa - mä toimitan parhaillaan kirjaa Mieskysymys: Miesliike, -työ, -tutkimus ja tasa-arvopolitiikka. Älkää tukehtuko pullaanne

t. Arto Jokinen ;)