maanantaina, kesäkuuta 20, 2011

Kuin rattijuopot

David Cameron: Absent fathers are as bad as drink drivers

Runaway dads should be shamed like drink-drivers, says David Cameron

PM David Cameron says 'runaway dads' should be 'shamed'

29 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Sukupuoltenvälinen yhdenvertaisuus feminismin tavoitteena(ko?)

"Otetaan kuviteellinen tilanne, jossa mies ja nainen elävät vapaaehtoisesti suhteessa, jossa noudatetaan perinteisiä "miehen ja naisen rooleja", joissa mies katsoo urheiluottelua TV:stä ja nainen tuo miehelle jääkaapista kylmän oluen. Kumpikin on siis täysin tyytyväinen suhteeseen. Kuka tästä nostaa haloon? Feministi."

Ingenieur kirjoitti...

Jaa,

Uutisoinnista päätellen eilen juhlittiin taas toisaalla isänpäivää...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Naisten positiivinen syrjintä poliisikoulun pääsykokeiden kuntotestissä

Homo kirjoitti...

Nyt kun joku vain huolisi naistutkimuksen ja muun humanistisen hömpän asiantuntijat töihin suojatyöpaikkojen ulkopuolella:

Naisopettajat lähtökuopissa yliopistoissa

Naisopettajat harkitsevat selvästi miehiä enemmän lähtöä yliopistosta, käy ilmi Tieteentekijöiden jäsenkyselystä, joka julkistettiin maanantaina.
...

SK: Totaalikieltäytyjä voi selvitä jatkossa jalkapantarangaistuksella

Pravda hädissään säröstä propagandaansa?:

Median roolista perussuomalaisten vaalivoitossa laaja tutkimus

...
Hankkeessa tutkitaan muun muassa, miten ehdokkaat lainasivat perinteisen median uutisointia omilla sivuillaan ja "kehystivät" uutiset omaan agendaansa sopiviksi.
...
Jytkyn anatomia -tutkimushankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain säätiö.
...

Tutkimus: Naisjohtajat vaativat itseltään liikaa

Jorma kirjoitti...

"Naisten positiivinen syrjintä poliisikoulun pääsykokeiden kuntotestissä"

En oikein löytänyt mitään pointtia tästä blogikirjoituksesta. Se, että naisilta vaaditaan vähäisempiä fyysisiä suorituksia poliisikoulun pääsykokeiden kuntotestausosiossa on sukupuolisyrjintää. Ei se muuta asiaa miksikään, että pääsykokeissa on muitakin osioita. Jos katsotaan, että poliisiksi kelpaa nainen, jonka kunto riittää tietyntasoisiin fyysisiin suorituksiin, niin silloin on tasa-arvon nimissä todettava, että vastaavaan suoritukseen yltänyt mies kelpaa myös poliisiksi. Ei häneltä voida sen enempää, koska kyse on yhdestä ja samasta työstä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, samaa mieltä Jorman kanssa naispoliiseista. Mutta esim. naishammaslääkärit ovat poikkeuksetta parempia kuin miehet samassa työssä. Ehkä miehillä on liian suuri ja kankea käsi esim. suukirurgiaan. Naisia pitäisi suosia hammaslääketieteelliseen ja lääketieteelliseen parempien ihmissuhdetaitojen ja manuaalisen käsinäppäryyden (kenties myös koulun käsityöt) perusteella.

Homo kirjoitti...

Vihreät haluaa toiseksi ministeriksi naisen

Homo kirjoitti...

Ja milläköhän mittareilla naishammaslääkärit ovat "poikkeuksetta parempia kuin miehet"? Omien ja tuttavieni kokemusten perusteella naiset eivät ole kyllä erottuneet millään tavalla edukseen.

Eräälläkin tuttavallani eksyi yhden viisaudenhampaan poistajaksi nainen, joka tuhersi ainakin tunnin hampaan kimpussa, mutta ei saanut poistettua sitä, ennen kuin apuun kutsuttiin mieshammaslääkäri. Vähemmällä olisi potilas päässyt, jos mieshammaslääkäri olisi ollut heti alusta lähtien poistamassa hammasta.

Mitä tulee koulun käsitöihin, niin vaikka ompelemisesta tyttöjen käsityöstä voikin olla apua, niin sen sijaan esimerkiksi kirurgiassa käytettävien talttojen ja sahojen käyttämisessä lienee taas enemmän poikien käsityöstä apua. Tosin on aika älytöntä vain sukupuolen (tai edes suoritetun käsityövalinnan) perusteella tehdä tällaisia olettamuksia.

Lisäksi muuten kirurgiassa yleistyy kovaa vauhtia tähystysleikkaukset, joissa voisi hyvin kuvitella olevan apua miesten paremmasta avaruudellisesta hahmottamiskyvystä, paremmasta paineensietokyvystä ja tekniikkaa pelkäämättömyydestä. Mutta on hyvä muistaa, että yksilöiden välillä on sukupuolten sisälläkin suuria eroja - ja toisaalta, ei tuollaiset seikat ole niitä ainoita merkitseviä tekijöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Moni ei kaipaa riskejä omaan terveyteensä. Mieshammaslääkäreistä on enemmän valituksia ja siihen luuporaan ei tarvita fyysistä voimaa. Sen sijaan pieni käsi, näppärästi laitetut tikit ja potilaan ymmärtäminen ovat tärkeämpiä.Myös puudutus onnistunee paremmin naiselta kuin mieheltä.Riskinottokykyä kukaan ei halua kirurgilta, ainakaan leikkauksen ollessa käynnissä, tai kömpelöitä isoja käsiä. Tai huonoja tikkejä. Kömpelyys ja taipumus ottaa riskejä eivät sovi terveydenhuoltoalalle.

Homo kirjoitti...

Esimerkiksi ortopediassa joudutaan motorisoitujen työkalujen lisäksi käyttämään ihan käsivoimiakin, esimerkiksi vasaran kanssa. Ja voimien puuttuminen näkyi ongelmina jo siinä hampaan poistamisessa.

Lisäksi niitä käsiä ei ole tapana työntää kokonaisuudessaan suuhun, vaan suurimmaksi osaksi suuhun tungetaan erilaisia instrumentteja.

Ja mikä saa sinut kuvittelemaan, että naisen sukupuolielimillä esimerkiksi puudutus onnistuisi paremmin kuin mieheltä? Mitä tulee riskinottokykyyn, niin etenkin tietyissä leikkauksissa on omat riskinsä ja kirurgin täytyy pystyä toimimaan nopeasti ja tarvittaessa kyetä myös improvisoimaan, jotta tilanne saadaan hallintaan.

Esimerkiksi tietyissä tähystysleikkauksissa on riski siitä, että kesken leikkauksen alkaakin voimakas verenvuoto. Jos verenvuotoa ei saada nopeasti tyrehdytettyä (mistä aiheutuu nopeasti myös se, että verenvuoto estää näkemästä vuotokohtaa), täytyy leikkaus muuttaa nopeasti tähystysleikkauksesta perinteiseksi leikkaukseksi, jotta verenvuoto saadaan nopeasti pysäytettyä. Henkilön, joka ei pysty toimimaan tuollaisessa stressitilanteessa määrätietoisesti, ei pidä yrittääkään suorittaa tuollaisia leikkauksia.

Samoin onnettomuuksien seurauksena ihmisiä päätyy leikkauksiin välillä erittäin heikossa kunnossa ja ilman selvää tietoa mitä kaikkia on vialla tai kuinka pahasti. Tällöin voi joutua improvisoimaan, toimimaan vajaan tiedon pohjalta ja punnitsemaan riskejä.

Homo kirjoitti...

Tässä vain pari esimerkkiä, mutta samansuuntaisia alustavia tuloksia tuntuu olevan monista muistakin vaativista tähystysleikkauksista:

Visuospatial ability correlates with performance in simulated gynecological laparoscopy

Visuospatial abilities correlate with performance of senior endoscopy specialist in simulated colonoscopy

Anonyymi kirjoitti...

Taas vedetään itse sukupuolielimet siihen mihin ei niitä tarvita. Kun puhutaan miehistä ja naisista, ei puhuta pilluista ja pippeleistä. Tunkeeko mieskirurgi elimensä potilaan aukkoihin oleellisella tavalla, joka lisää leikkauksen onnistumista? Puhutaan vain ominaisuuksista, jotka yleisesti liitetään miehiin/naisiin. Mutta totta, miehen sukupuolielimillä ja taipumuksella tunkea se milloin mihinkin, lisätään leikkauksen riskiä. Menee naurettavaksi. Puhukaa vaikka roduista sitten. Aasialainen/afrikkalainen kirurgi? Kumpaan luotat? Mies/nainen? Monelle se on nainen ja aasialainen ennen afrikkalaista. Kyseessä on pieni koko, näppärät kädet, huolellisuus ym.ja uskottavuus (mitä valkoisella hetero kirurgilla voi toki olla, vaikka taidot puuttuvat). 2 kertaa operoinut mieskirurgi itseäni, kummastakin tulehdukset lääkkeistä huolimatta, 5 naista tehnyt samaa, kaikki aina mennyt hyvin ( 3hammasleikkausta, umpisuoli, jalka, olkapää ja nielurisat).

Homo kirjoitti...

Ehkä nartuillakin silti jotain toivoa:

A single administration of testosterone improves visuospatial ability in young women

Homo kirjoitti...

Anonyymi ei nyt taaskaan tunnu hallitsevan oikein naiserityiseen tapaansa tilastotiedon perusteita. Muutamasta omakohtaisesta anekdoottisesta kokemuksesta ei voi yleistää mitään suurempia linjoja (ne voivat korkeintaan toimia vastaesimerkkeinä sille, että aina tai ei koskaan olisi jotain) - etenkään, kun kyse ei ole ollut samasta leikkaustyypistä.

Minua on taas operoinut leikkaukseksi laskettavalla tavalla 4 mieslääkäriä. Koskaan ei ole ollut mainittavampia kipuja, eikä tietääkseni mitään infektiota (tätä kai tarkoitit tulehduksella, joka vähintään vähäisessä määrin on aina osa normaalia elimistön korjausprosessia haavaan syntyessä) tai muita komplikaatioita.

Anonyymi kirjoitti...

Homo itse veti yhden hampaan poiston perusteella joukon naishammaslääkäreitä epäpäteviksi. Miksi miehet eivät koskaan kysy: "Mitä tein/sanoin väärin?", syy on aina jossain muussa, ja aina naisessa.

Homo kirjoitti...

Anonyymillä änkyrällä on nyt selviä vaikeuksia luetun ymmärtämisessä. Väännetään nyt rautalangasta:

1. "Muutamasta omakohtaisesta anekdoottisesta kokemuksesta ei voi yleistää mitään suurempia linjoja (ne voivat korkeintaan toimia vastaesimerkkeinä sille, että aina tai ei koskaan olisi jotain) - etenkään, kun kyse ei ole ollut samasta leikkaustyypistä."
2. "Ja milläköhän mittareilla naishammaslääkärit ovat "poikkeuksetta parempia kuin miehet"? Omien ja tuttavieni kokemusten perusteella naiset eivät ole kyllä erottuneet millään tavalla edukseen.

Eräälläkin tuttavallani eksyi yhden viisaudenhampaan poistajaksi nainen, joka tuhersi ainakin tunnin hampaan kimpussa, mutta ei saanut poistettua sitä, ennen kuin apuun kutsuttiin mieshammaslääkäri. Vähemmällä olisi potilas päässyt, jos mieshammaslääkäri olisi ollut heti alusta lähtien poistamassa hammasta."

Ensinnäkin kohdassa 1 todetaan, ettei anekdoottinen evidenssi kelpaa kunnolliseksi tilastolliseksi todisteeksi (siis esimerkiksi erilaisten tarkkojen numeroarvojen laskemiseksi, keskinäiseen vertailuun tms), vaan voi korkeintaan toimia vastaesimerkkinä. Anonyymi änkyrä taas oli väittänyt, että: "naishammaslääkärit ovat poikkeuksetta parempia kuin miehet samassa työssä" - eli on väittänyt siis suunnilleen, että naishammaslääkärit ovat aina kaikessa parempia kuin mieshammaslääkärit. Kohdan 2 kirjoituksessa ei sanottu, että kaikki naishammaslääkärit olisivat korkeintaan yhtä hyviä tai huonompia kuin mieshammaslääkärit (tai edes esitetty jotain suhdelukuja), vaan ainoastaan annettiin vastaesimerkki anonyymin änkyrän paikkaansapitämättömälle väitteelle siitä, että "naishammaslääkärit ovat [muka] poikkeuksetta parempia kuin miehet samassa työssä."

Toivottavasti asia meni jakeluun, ettei rautalangan sijaan jouduta menemään kohta rautalangan atomeihin asti.

Homo kirjoitti...

Ja femakkoja taas ulvomassa keskustelussa:

Lasikatto räsähti

...
Jos miehet maksavat 2/3 osaa Suomen veroista tarkoittaa se tietenkin sitä, että he ansaitsevat helkutisti enemmän kuin naiset. Miksi veljeni saa 4 vuoden koulutuksellaan (AMK-insinööri) 5000 €/kk kun minä, 10 vuoden koulutuksella (korkeakoulutus) saan 2000€/kk? Suht samat geenit, eri mielenkiinnonkohteet.
...
Veljeni on ollut 10-vuotiaasta kiinnostunut tietokoneista, minä en.

Sattumalta tunnen it-alalla työskentelevän saksalaisen, jonka kk-tulot ovat 27 000€ ja sen päälle työsuhde-porsche, puhelin, bensat ja kaikki.

Onko tuollaisessa järkeä, kun toiset raatavat ja saavat 1000 €/kk? Minusta kaikissa ammateissa tulisi olla palkkakatto ja loput rahat yhteiseksi hyväksi. Alipalkatut siivojan, lastenhoitajan yms. duunit ansaitsevat reilun korotuksen.
...

Ingenieur kirjoitti...

"Jos miehet maksavat 2/3 osaa Suomen veroista tarkoittaa se tietenkin sitä, että he ansaitsevat helkutisti enemmän kuin naiset. Miksi veljeni saa 4 vuoden koulutuksellaan (AMK-insinööri) 5000 €/kk kun minä, 10 vuoden koulutuksella (korkeakoulutus) saan 2000€/kk? Suht samat geenit, eri mielenkiinnonkohteet.
...
Veljeni on ollut 10-vuotiaasta kiinnostunut tietokoneista, minä en."


:D
Ei. Ole. Totta!

XD

Hyvä jätkät. Keep on pushing!

Mäkin haluan huippujääkiekkoilijaksi. Ottaisikohan Jalonen tiimiin jos hommaisin 10 vuoden koulutuksen tässä vaiheessa. Onhan se nyt ihan perseestä että tommoisia 10-vuotiaasta harjoitelleita päästetään edelle...

Homo kirjoitti...

Kuitenkin kyseessä on vielä joku muinaisassyrologialaista hieroglyfikirjoitusta Butlerin heteroseksuaalisen performaatiomatriisin kautta tulkitseva humanoidisti, joka itkee, ettei hänen 10 vuoden ahkerista opinnoistaan huolimattaan oikein kukaan tunnu kaipaavan hänen työpanostaan - ainakaan niin kipeästi, että olisi siitä valmis maksamaan. Ehkäpä nämä naisasialiikkeen väitetyt 500 000 jäsentä olisivat valmiita palkkaamaan näinkin hyödyllisiä naistutkijoita.

Homo kirjoitti...

Kas vain, joku onkin ehtinyt ennen minua oikeasti käyttää tuota väännöstä:

Acting Out and Sounding Off: Sacrifice and Performativity in Alice, Sweet Alice
Text and Performance Quarterly


This essay argues that the cinematic performance of ritualized sacrifice becomes a key regulatory practice within the performative matrix of hegemonic masculinity.
...

Anonyymi kirjoitti...

Asepalvelus lyhentyy todennäköisesti neljään kuukauteen

Asiasta ei kuitenkaan sovittu lopullisesti Säätytalossa.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Asepalvelus+lyhentyy+todenn%C3%A4k%C3%B6isesti+nelj%C3%A4%C3%A4n+kuukauteen/1135267054193?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Libero 2/2011

Jiri Niemiseltä kirjoitus "Feminismin haasteet Suomessa".

Homo kirjoitti...

Jättipalkkaa nostaneen Merisalon ex-vaimo: Olin yhtiössä "uskonluojana"

...
Poliisikuulusteluissa Aija Merisalo kuvaili omaa rooliaan yhtiössä "uskonluojaksi" ja piti palkkaansa perusteltuna.
...
Yksi rikosjutussa syytetyistä, Tapani Yli-Saunamäki kuvaili Aija Merisalon roolia poliisikuulusteluissa.

- En tiedä. Olikohan hän hallituksen puheenjohtaja. Käytännössä nolla. Ei mitään. Hän oli kokouksissa hiljaa, söi pullan ja lähti pois.

Yhtiön hallintojohtaja arvioi puolestaan poliisille, että kukaan ei huomaisi, jos Aija Merisalo eroaisi tehtävästään tai jäisi sairaslomalle.
...

Jorma kirjoitti...

"Ehkäpä nämä naisasialiikkeen väitetyt 500 000 jäsentä olisivat valmiita palkkaamaan näinkin hyödyllisiä naistutkijoita."

Eivät ole henkilökohtaisesti. Ideana heillä on se, että valtion pitäisi työllistää nämä femakkoänkyrät johonkin johtohommaan (ei tosin mihinkään raskaaseen, vastuulliseen tai aikaa vievään) ja maksaa heille vähintään saman tason liksaa, kuin mitä yksityisen sektorin yritysjohtajat saavat.

Jorma kirjoitti...

"Asepalvelus lyhentyy todennäköisesti neljään kuukauteen"

Herää kysymys, että onko tässä mitään järkeä? Onko tarkoitus kouluttaa osasta kesäajan joukkoja ja toisista talviajan reserviä?

Eikö olisi fiksumpaa kouluttaa pienempää joukkoa pidempään ja paremmin, kuin isoa joukkoa ylimalkaisesti ja huonosti?

Miksi meille ei kelpaisi mukautettu Sveitsin malli? Koulutettaisiin vapaaehtoisesta ja palvelukseen kelpaavista riittävä reservi (johon koulutettavien olisi sitouduttava) ja lyötäisiin kaikille muille, siis myös naisille, ylimääräinen maanpuolustusvero maksettavaksi. Näin päästäisiin myös totaalikieltäytyjistä ja näistä NHL-sotureista eroon. Intoilijoille voitaisiin antaa koulutusta sitten vaikka jossain kodinturvajoukoissa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Näinkin pärjää: "Äiti antaa ruokaa, faija fyrkkaa"

Jorma kirjoitti...

Naisjärjestö: Kristillisen yhdistyksen kehitysapuraha syrjii vähemmistöjä


Hohhoijaa. Suomen virallisessa kehitysyhteistyössä on nimenomaan panostettu naisiin keskittyviin projekteihin. Koko homma on siis syrjintää täynnä, mutta sepä ei ole Naisasialiitto Unionia häirinnyt.

Vortac kirjoitti...

Ja milläköhän mittareilla naishammaslääkärit ovat "poikkeuksetta parempia kuin miehet"? Omien ja tuttavieni kokemusten perusteella naiset eivät ole kyllä erottuneet millään tavalla edukseen.

Itse en ole varsinaisesti tutkinut tätä asiaa kovin tarkasti, mutta omat kokemukseni kyllä myöskin kertovat siitä, että naiset ovat varsin surkeita hammaslääkäreitä, ja miehet taas erinomaisia.

Naiset solvaavat potilaitaan, tekevät virhediagnooseja, sylkevät PMS-kohtauksensa potilaan kasvoille jne.

Miehet taas kohtelevat potilasta ihmisenä, ystävällisesti ja toteavat rauhallisesti faktat, sekä rohkaisevat ja kannustavat potilasta.

Se, mitä nykyisin muutenkin tiedän naisista, vahvistaa käsitystäni naisten huonoudesta hammaslääkäriydessä. Naiset ovat parempia "apu"hommissa, kuten hammaslääkärin apulaisena, ja yleensäkin tehtävissä, joissa on jokin mies heitä korkeammassa asemassa kertomassa heille, mitä tehdä.

Naiset ovat varsin huonoja miehen korvikkeita tehtävissä, joissa ei ole ketään heidän yläpuolellaan käskyttämässä. Kummallista on, että mainstream yrittää vieläkin väittää päinvastaista, vaikka realiteetit ovat jo vuosikymmenten ajan näyttäneet kyseisen faktan todeksi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Anonyymi ei nyt taaskaan tunnu hallitsevan oikein naiserityiseen tapaansa tilastotiedon perusteita..

Anonyymit ovat keskustelupalstojen linjaroskaa. Kohtele niitä sellaisena, niin keskustelun taso säilyy hyvänä.

- Vortac