perjantaina, heinäkuuta 08, 2011

Ällöseksi

Puheenaihe: Keski-ikäisen miehen ällöseksi

74 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Ällöäiti, eikö olisi aika ottaa lapsi huostaan ja pistää narttu pakkohoitoon?:

Äiti haluaa olla maailman lihavin: Käyttää 4-vuotiasta lastaan syöttäjänään


Maailman lihavimman synnyttäneen naisen titteliä kantava Donna Simpson haluaa lihoa lisää, kertoo Daily Mail. Apunaan hänellä on neljävuotias tyttärensä Jacqueline, joka toimii hullua ylipainoa tavoittelevan äitinsä syöttäjänä.
...
Simpson käyttää pientä tytärtään apuna esimerkiksi kaupassa, jotta hän saa haluamansa ruoat ja juomat kärryihin. Jacqueline bongailee sopivia ruokia kaupan hyllyiltä ja liikuntakyvytön Donna huristelee hänen perässään skootterilla. Tytär auttaa häntä myös laittamaan ruokaa.

Simpson tyrmää epäilyt, joiden mukaan hän ei olisi hyvä äiti lapselleen.
...
Vaikka Simpson on lihava, hänen ihannemiehensä on nuori, komea ja hyväkroppainen.
...

Jorma kirjoitti...

Kauppalehti: Urpilainen kannattaa pörssiyhtiöiden naiskiintiöitä

Homo kirjoitti...

Luulisi, ettei journalistin uralla olisi ollut odotettavissa kovinkaan suuria summia tiedossa olevaan reiluun 100 miljoonaan verrattuna...:

Amerikkalaistoimittajalla pöyristyttävä keino selviytyä raiskaustraumasta

Oho: Syrjähyppy tuli Arnold Schwarzeneggerille hirmuisen kalliiksi

...
”Sitä tosiseikkaa, että Maria luopui journalistin urastaan tukeakseen täydellisesti Arnoldin uraa, ei voi unohtaa. Hän ei olisi päässyt nykyiseen asemaan ilman Marian tukea. Syy siihen, miksi Arnold on niin arvokas, on Maria”, Filan sanoo.

Filanin mukaan oikeus tulee pohtimaan vielä eroavan parin ansaintamahdollisuuksia tulevaisuudessa. Ja koska Arnoldin mahdollisuudet ovat isommat, Shiverille pitäisi antaa siivu tulevistakin tienesteistä.

Homo kirjoitti...

Jos jotain kiintiöitä on pakko saada, niin miksi aina vain naisten hyväksi? Miksei kiiniöitä paikkoihin, joissa miehiä on hyvin vähän jos ollenkaan - tai miksei kiintiöitä vaikkapa maahanmuuttajille, homoille, liikuntavammaisille tms? Lisäksi tämän naisenemmistön suosiminen kiintiöillä tulee väistämättä johtamaan siihen, että joissain tapauksissa epäpätevämpi nainen tulee syrjäyttämään myös miespuolisia maahanmuuttajia, homoja, liikuntavammaisia yms - mikä on varsin irvokasta. Hävetkää huoraämmät!

Jorma kirjoitti...

"Keski-ikäiset miehet ovat lähes ainoa ryhmä, jota saa vapaasti pilkata, ivata ja vähätellä. Sitä sanotaan viihteeksi."

Jokelin on sinänsä ihan oikeassa, mutta hän tekee tästä asiasta ihan turhaan ikäkysymyksen, kun todellisuudessa kyse on sukupuolesta. Toki on niin, että keski-ikäisten miesten seksuaalisuuteen suhtaudutaan varmaan vielä kielteisemmin kuin nuorempien miesten, mutta pohjimmiltaan miesten seksuaalisuutta ja miehisyyttä ylipäätään ei tahdota hyväksyä ja suvaita nyky-Suomessa.

Ulvova Ylläri kirjoitti...

Juttaa pidettiin kaksi viikkoa radiohiljaisuudessa kun uutta valtiovarainministeriä koulutettiin virkamiesten toimesta... ja tuloksena oli sitten tällainen lausunto? Nyt meillä on ilmeisesti sitten sellainen valtiovarainministeri, jonka päätehtävä on vetää keskustelua sivuraiteille sillä aikaa kun virkamiehet jatkavat puuhasteluaan. Suomessa ja Euroopassa on kyllä ihan tarpeeksi talouteen liittyviä ongelmia, jotka pitäisi hoitaa ensin pois. Juuri nyt pörssiyhtiöiden sukupuolijakaumiin puuttuminen ei ole tärkeyslistalla järin korkealla.

Mielestäni tämä ulostulo leimaa Jutan lopullisesti puhtaaksi kiintiöministeriksi (ja kiintiöpuoluejohtajaksi). Uusi valtivarainministerimme painii siis aivan väärässä sarjassa kykyihinsä nähden.

Koska tilanne on nyt tämä, niin ainoa toivomme taitaa olla levittää kiintiöt mahdollisimman laajalle. Silloin saamme sentään tilastollisesti yhtä suuren määrän idiootteja molemmille puolille neuvottelupöytää. Komppaan siis Juttaa kunhan nämä kiintiöpyrkimykset eivät rajoitu Suomeen, vaan ovat yleismaailmallisia Aasiaa ja Lähi-itää myöten. Ei minulla muuta.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

The Privilege Delusion

Female privilegeä käyttää tuo nainen. Sitäpaitsi tuo feministi käyttää samaa taktiikkaa kuin SlutWalk-ilmiössä. Ensin on jokin täysin epälooginen ja idioottimainen kohu (poliisi antoi neuvoa, tai tässä tapauksessa mies kysyi kahville). Sitten feministit alkavat irrationaalisesti raivoamaan asiasta, ja rationaaliset feministikriittiset miehet voittavat feministit loogisilla argumenteilla. Sitten feministit alkavatkin puhua jostain ihan eri asiasta, kuten naisten oikeuksista yleisemmin.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Dawkinsgate

Kohu on paisunut sen verran, että ehkä on tarpeen puhua Suomenkin blogiskenessä tuosta.

Maia Oureias kirjoitti...

Ymmärrän artikkelin pointin etäisesti liioittelusta huolimatta (esim. Ilen tapaus ei tainnut ihan noin mennä), mutta täytyy vähän ihmetellä.

"Keski-ikäisen miehen tulis vetäytyä näkymättömiin eikä ainakaan tuoda esiin seksuaalisuuttaan. Se on ällöttävää. Jopa tekstiviestin lähettäminen naiselle on niin suuri synti, että ministerikin eroaa. (Muistamme Ilkka Kanervan).

Tyhmää se voi olla, mutta ei kai virilitetti rikos ole?

Miehet ovatkin kaikonneet monilta yhteiskunnan alueilta: keski-ikäisiä miehiä löytää enää pilkiltä viimaiselta jäältä tai autotallistaan. Samaan aikaan keski-ikäiset ”puumanaiset” vamppaavat nuoria miehiä: se on emansipaatiota."

Väittäisin kyllä, että näitä "keski-ikäisiä puumanaisia" on paljon vähemmän kuin selvästi nuoremman naisen löytäneitä miehiä. Puumat taitaa olla aika uusi ilmiö, eivätkä hekään ole mitä tahansa rupsahtaneita keskivartalolihavia mammoja, vaan useimmilla taitaa olla takana 30 vuotta uskollista jumppaa ja Q10-lotionia.

Monet kauniit naiset pelkäävät jopa hysteerisestä vanhenemista, koska teini-iän jälkeen on odotettavissa vain alamäkeä. Keski-ikäisen miehen ei tarvitse yrittää näyttää nuorelta eikä peitellä ikäänsä, harmaantuminen päinvastoin tuo lisää charmia. Ja jos keski-ikäinen mies panostaa ulkonäköönsä yhtä paljon kuin se puumanainen, niin ihan varmasti ei ole iästä eikä edes suurista tuloista kiinni flaksi.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Tämä on hieman vanha uutinen: EU sorvaa naiskiintiöitä pörssiyrityksiin

Positiivista on se, että kaikki neljä kommenttia ovat kriittisiä naiskiintiöitä kohtaan. Selvästi miesliike muuttaa yhteiskunnallisia arvoja näitä miehiä syrjiviä asioita kohtaan. Hyvää kehitystä.

Tämä on huomannut muutenkin uutisartikkelien kommenteissa, feministiset valheet murskataan yleensä ensimmäisissä kommenteissa. Vähän samalla tapaa kävi hiljattain maahanmuuttokriittisyyden kanssa. "Hommalaiset" pystyivät levittämään tehokkaasti ideoitaan netin avulla.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Ladie's Man

A geeky gamer wants to be MADE into a ladies man and score a date to his sophomore dance.

Sivuhuomiona, "Ladie's" on ilmeisesti väärinkirjoitettu. Jenkeillä on englanninkieli vähän hukassa..

LSHM kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Turvaseksipartiot+valistavat+matkailijoita+asemilla+ja+satamissa/1135266541628

HIV-valistuksessa kohteena on aina tuo kaiken pahan alku ja juuri, suomalainen heteromies, joka tuo kalsarien täydeltä HIViä Virosta ja Thaimaasta.

Kansanterveyslaitoksen vaikelukuisiksi tehdyistä tilastoista kuitenkin selviää, että esim. suomalaisten miesten seksistä tarttuneista HIV-tapauksista 60% on homomiehillä ja Suomessa tänä vuonna todetuista HIV-tapauksista myös 60% on ulkomaan kansalaisilla. Eli tässä HIV-asiassa suomalainen heteromies edustaa vähemmistöä...

http://www.ktl.fi/portal/suomi/terveyden_ammattilaisille/tilastot_ja_rekisterit/hiv-_ja_aids_-tilastot/

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Liian löysät housut suututtivat - mies heitettiin ulos lentokoneesta

Miehillä on aika tiukat ulkonäkövaatimukset.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Saako hississä pyytää seksiä?

Ensimmäinen profeministinen vastine hissikaustiin.

Anonyymi kirjoitti...

Huoran kertomaa, kuinka ihania viiskymppiset ovat:

Herra Huu
Otit minuun yhteyttä sähköpostitse. Kerroit olevasi nuorekas nelikymppinen, urheilullinen ja hygieniastasi huolta pitävä. Kerroit pukeutuvasi muodikkaasti ja olevasi supliikki seuramies. Kerroit olevasi hyvin varusteltu, sekä tietäväsi mistä naiset pitävät. Kerroit olevasi varma, että minunkaan nautintoni ei jäisi vajaaksi. Maallisesta mammonastakaan kuulemma ei ollut puutetta. Hyvin siis pyyhkii.

Noutaessani sinua ruudustani, seisoit kulahtaneen Nissanisi vieressä verkkahousuissa. Olemuksesi oli nuhruinen ja kaikin puolin täysin kuvailemasi vastakohta. Ikäsi oli todennäköisesti viidenkympin paremmalla puolella. Mieleni teki kävellä ohitsesi, tehdä rumat oharit. En hennonut. Olit tappi, ja kätellessämme katsoin sinua koroiltani alaspäin. Kättelysi ei ollut miehekkään jämäkkä, eikä löysä askelluksesikaan tehnyt minuun vaikutusta. "Urheilullista" keskivartaloasi komisti kunnioitettavan kokonen kumpu. Viime parturireissu oli tainnut jäädä väliin, eikä suussasi kimmeltänyt kahtakymmentäkahdeksaa helmeä, hädin tuskin kaksikymmentäneljä. Minun oli pakko kääntää kasvoni pois sinusta ja muodostaa äänettömästästi huulillani "voi vittu".

Sisätiloissa huomasin heti, että tuoksusi oli vahva, luonnollinen. Pelkäsin pistävän tuoksusi jämähtävän huoneistooni. Neuvoin sinut kylpyhuoneeseen, mutta kerroit juuri peseytyneesi. Aha. Kehoittaessani sinua maksamaan sopimamme summan, katsoit asialliseksi yrittää tinkiä hintaa puoleen. "No, otat sitten ainakin suihin paljaalla". Tiesit rajani. Olisin toivonut sinun kunnioittavan niitä.

Makuuhuoneeseen siirtyessämme toivoin edes osan puheistasi olevan totta. Et kuitenkaan ollut osannut kuvailla edes miehuuttasi realistisesti. Tottakai polveni notkahtivat, kun näin puolivelton n. 12 senttisen häräntappoaseesi, tottakai mieleni teki heti kyhnyttää itseäni vasten lässähtänyttä lihavan laihaa vartaloasi. Pippelisi haisi, ja kun painoit huulesi huulilleni, oli minun pakko illistää. Kuvotti.

"Ajaessasi" minua takaapäin tunsin mahasi peppuni päällä. Pyysit minua ohjaamaan löysähkön kalusi sisääni, ja hoit kuinka tyttöä nyt seivästetään. Seivästystäpä hyvinkin. Taisin tirskua, yritin naamioida sen ininäksi. Saatuasi seivästyksestä tarpeeksesi lysähdit päälleni ja kysyit tuntuiko hyvältä. Yritin esittää raukeaa "tosi hyvältä". Kun könysit päältäni viereeni ja silittelit hiuksiani, en pystynyt katsomaan sinua. Juttusi olivat huonoja ja olin varma, että tajuaisit kikatukseni olevan tekonaurua.

Lähtiessäsi läpsäisit minua pepulle ja kysyit haluisinko maistaa seivästäsi uudelleen. Nyökyttelin hymyillen, vaikka tiesin etten enää vastaisi sinulle.


Herra Huu ei ole kukaan asiakkaistani, hän on paloja niistä epämiellyttävistä.

M kirjoitti...

Aika outoa sisälukutaitoa, jos tuo tulkitaan ensi sijaisesti kuvaukseksi viiskymppisestä miehestä.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti on kokemusta. Monet 50-vuotiaat ovat mielestään George Clooneyta omasta mielestään, tosiasiassa peilistä katsoo Meatloafin näköinen likainen äijä. 20v.tapailin yhtä vaimonsa menettänyttä, hyvin lyhyttä, kaljua, mutta muuten komeaa miestä ( ei sitä elintaso vatsaa), oli kova kiire vaihtaa 17-vuotiaaseen... Eri sukupolvi, eri siisteyskäsitykset ( ei ikinä edes pyynnöstä käynyt suihkussa seksin jälkeen). Laasanen painottaa, että naisten pitäisi tietää oma tasonsa, mutta miehillä ei ole hajuakaan siitä minkä tasoisia itse ovat. Vaihdoin myös itse 17v. mieheen, enkä katunut. Meillä oli ikäeroa 3v., miehellä ja sillä sen unelmien 17v.neidillä olisi ollut 40v. Valitettava kuvio on se, että nuori neiti juotetaan tolkuttomaan humalaan, talutetaan kotiin ja pannaan olan takaa. Sitten kehuskellaan kavereille kuinka saatiin nuorta lihaa.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten lomailmiö: Fantasiat toteen maksullisten miesten kanssa

M kirjoitti...

^No joo, aika erikoista miten naisten "romanssiturismista" puhutaan noin eri sävyyn kuin miesten harrastamasta seksiturismista.

Homo kirjoitti...

M, onhan jotain yhteistäkin naisten "romanssiturismissa" ja miesten iljettävässä seksituristissa - nimittäin se, että kummassakin sikamiehet hyväksikäyttävät viattomia naisia!

M kirjoitti...

^ Niinpä olikin :).

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Rebecca Watson: ‘Stop Sexualizing Me!’

Atheists in Gamma Hell

Heh:
SkepChick Calendar 2007

Anonyymi kirjoitti...

Keski-ikäinen mies ahdistui – AL: ”Seksiä meillekin, änkyräfemakot”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113781-keski-ikainen-mies-ahdistui-%E2%80%93-al-%E2%80%9Dseksia-meillekin-ankyrafemakot%E2%80%9D

- lopussa linkki kyselyyn

Jaaha kirjoitti...

Tuo anonyymi satuilee. Samoin tuo lainaus huorapäiväkirjasta on kaunokirjallisuutta, ei todellisuutta. Tällainen hankehan siis oli blogistanissa jokunen vuosi sitten, joku femu teki esikoisromaania aiheesta harjoittelemalla blogissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Keski-ikäisten miesten seksielämäkö ällösetäkulttuuria?

http://yle.fi/alueet/hame/2011/07/keski-ikaisten_miesten_seksielamako_allosetakulttuuria_2712687.html

Vortac kirjoitti...

Miesten seksuaalisuus on ällöä ja iljettävää, tuomittavaa ja paheksuttavaa sekä kaikin puolin demonista ja ilkeää.

Naisten seksuaalisuus on kaunista emansipaatiota, romanttista, kannustettavaa, rakkaudellista, suloista ja ihanaa rohkeutta ilmaista ihmisyyden hurmoksellista kukkaan puhkeamista.

Niin aina.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Naisen kiukuttelu tuli kalliiksi:

Kadonneen naisen etsinnöistä jättilasku

Homo kirjoitti...

Lutkan tytärkään ei ole vaimoainesta?:

Tutkimus: Taipumus syrjähyppyyn voi periytyä

Nämä naisten tavat stressaavat miehiä - tutkitusti

Homo kirjoitti...

Mielenkiintoista propagandatyötä taas PRavdan toimittajalta, tulee vähän mieleen kuinka feministit white feather -liikkeellä pilkkaamalla yrittivät saada aikanaan miehiä tykinruuaksi sotaan:

Outi Kaartamo: Palveluspaikattomista siviilipalvelusmiehistä halutaan eroon


Nestori on vantaalainen siviilipalvelusmies, jolle maistuu tupakka ja olut.
...

Homo kirjoitti...

Yllätys, yllätys - jonkinsortin naisaktiivi kyseessä:

Naistoimittajat ry hallitus

Outi Kaartamo, outi.kaartamo(at)gmail.com

"Jo vuodesta 1946 tasa-arvoisen
median puolesta"

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Tämäkin vielä:

Journalisti Anne[, Tulta munille!], Moilaselle Naistoimittajien Juhlavuoden stipendi

Ansiona ilmeisesti tuo Tulta munille!. Koskakohan Annen lapsilomittaja, Akuliina, saa jonkun palkinnon...

Homo kirjoitti...

Heikki Koskelo kritisoi tangokisaa


Tangofinaalissa toiseksi tullut Heikki Koskelo kritisoi kovin sanoin kilpailua. Hänen mielestään voittajan sukupuoli oli etukäteen päätetty.

- Miksi ylipäätään miehiä pyydettiin kisaan, jos naisen oli vuoro voittaa, Koskelo ihmettelee.
...

Homo kirjoitti...

Feminatsi-Suomessa tuskin on toivoa siitä, että yksinhuoltajissa miesten osuus nousisi mihinkään marginaalista. Sossutanttojen mielestähän lapsi voidaan antaa alkoholistiäidille auttamaan äitiä pääsemään yli alkoholismistaan tai jos se ei muutaman vuoden yrittämiselle onnistu ja lapset on vielä hengissä, niin parempi ottaa lapset huostaan, kuin antaa isälle:

Father's Day 2011: A single purpose

...
Men now head more than a quarter of all one-parent households in Contra Costa and Alameda counties, according to new data from the U.S. Census Bureau.

In Richmond, the number of single dads climbed 28 percent over the past decade, while the number of single mothers declined for the first time since at least 1970 -- as far back as data is available.
...

"Many years ago, family courts would be reticent to award custody to the father even in the face of the mother having some issues" said Hans Johnson, of the Public Policy Institute of California. "Today, fathers are expected to take on more child-rearing responsibilities than they were 30 years ago."
...
When Marianna came along, Cook was determined to do things right. And with her mother in and out of drug rehabilitation, he had no choice but to do it alone. [Ilmeisesti jos äiti ei ole joku rappionarkkari, niin sielläkään ei ole vielä isällä hirveästi toivoa]
...
Getting help can be difficult

Razvan Barna, of Antioch, has learned to fit into lavender-walled, female-staffed family services offices. His advice: bring your own reading materials and be prepared for questions.

"You go to get benefits, they look at you funny," he said. "The first thing they ask you: 'Where's mom?' You gotta be prepared for that."
...
Like all single parents, solo dads tend to be less well-off than their partnered counterparts. Experts speculate that they may also be reluctant to go after child support because they fear that if the mother steps in, she'll regain custody.
Dads now account for 30 percent of single parents statewide, but still make up only 15 percent of child support recipients, according to data kept by the state attorney general's office.
...

Homo kirjoitti...

Miksiköhän Anusta ei olekaan oikeudenmukaista, että kumpikin pistäisi saman summan tilille, josta katetaan yhteiset menot? Ei kai Anu ole taas näitä avioprostituution puolestapuhujia?:

Yksi yhteistili on avio- ja avopareilla entistä harvinaisempi

...
Suosiotaan nostaa yhteinen taloustili, joka toimii erillisten tilien rinnalla.

Nordea Pankin mukaan tyytyväisimpiä puolisoiden väliseen tulonjakoon ovat ne, joilla on yksi yhteinen tili tai yhteinen taloustili omien tilien rinnalla.

"Se helpottaa rahatilanteiden hoitoa. Näin vältetään keskustelu ruokakaupassa siitä, kuka maksaa, eikä rahasta tarvitse arjessa riidellä", yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen sanoo.

Numminen suosittelee, että puolisot laittaisivat yhteiselle taloustilille rahaa oikeudenmukaisessa suhteessa nettotuloihinsa.

Esimerkiksi 3 000 euron tilipussin ansainnut laittaa yhteiselle taloustilille puolet palkastaan ja 1 500 euroa tienaava 750 euroa. Näin molemmille jää käyttöön myös omaa rahaa.
...

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Halosen muiden tahtoa vastaan nimittämä nainen, jonka koulutuskaan ei vastannut totuttua tasoa, ei oikein pärjääkään tehtävässään korkeimman oikeuden presidenttinä - yllätys yllätys... Valitettavasti jouduttaneen odottamaan aika monta vuotta, ennen kuin saadaan joku pätevämpi tilalle:

Korkeimman oikeuden presidentiksi Halonen nimitti esittelyn mukaisesti oikeustieteen kandidaatti Pauliine Koskelon, jota eräät oikeustieteilijät vastustivat. Koskelo ei ole suorittanut oikeustieteen tohtorin tutkintoa, joka useilla hänen edeltäjillään oli ollut.


KKO:n presidentti Koskelo torjuu parkkisakkokritiikin

...
Useat oikeustieteen professorit katsovat, että parkkisakkoasiassa korkein oikeus yksityisti julkista valtaa vastoin perustuslakia.
...

Professoreilta kylmää kyytiä korkeimmalle oikeudelle

Homo kirjoitti...

Eeva Vuoresta sensijaan suhteellisen hiljattain on päästy eroon korkeimmassa oikeudessa. Melkoinen häpeätahra sekin sotku ja Eevakin piti paikastaan kiinni kynsin ja hampain - vaikka samalla veti korkeimman oikeuden lokaan.

Homo kirjoitti...

Tapaus Vuori heikentänyt luottamusta "huomattavasti"

...
Häkämies ehdotti varhaiseläkettä. Oikeusministeri Kari Häkämies arvioi, että oikeusneuvos Eeva Vuoren tapaus on heikentänyt huomattavasti kansalaisten oikeuslaitosta kohtaan tuntemaa luottamusta. Häkämies kertoi keskiviikkona, että hän oli viime keväänä keskustellut korkeimman oikeuden presidentin Olavi Heinosen kanssa Vuoren mahdollisesta siirtymisestä varhaiseläkkeelle. Hankkeesta ei silloin tullut mitään, eikä siitä ole sen jälkeen puhuttu.
Onko Vuoren tapaus heikentänyt kansalaisten luottamusta yleensä oikeuslaitokseen? "Ilman muuta."
Pidättekö luottamuksen menetystä vakavana? "Se on huomattavaa.
Oletteko keksinyt ulospääsytien Vuoren tapauksesta? "Ulospääsytietä ei voi keksiä, sillä kenelläkään toimijalla ei ole valtaa."
Ainoa toimija on Vuori itse? "Näin on."
...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Anna Makinda Tansanian parlamentin ensimmäiseksi puhenaiseksi

Tansanian parlamentissa on 40 % naiskiintiö, ja osa naisedustajista on puolueiden nimittämiä.

Eiköhän tämä tule kohta Suomeenkin.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Lisää Tansanian epädemokratiasta. Koko parlamentti voitaisiin räjäyttää minun puolesta, jos politiikka on noin totalitaristista. Tansania tarvii demokraattisen vallankumouksen, jotta miesten syrjintä loppuisi.

Tansanian naisilla vahvat tavoitteet

Tansanian ministeriöt, parlamentin naisverkosto ja monet maan kansalaisjärjestöt ovat ottaneet tavoitteekseen saada parlamenttiin 50 prosenttia naisia vuoteen 2010 mennessä.

Ahaa, 40% kiintiöpaikat ei riitä feministeille. Toki feministeille ei riitä oikeasti edes 50% osuus. Kun naisia on joskus 55% parlamentista, niin sitten sitä ei nähdäkään enää tasa-arvo-ongelmaksi.

"On valtava haaste löytää osaavat naiset parlamenttiin, mutta se ei ole ylivoimainen tehtävä."

Ahaa, eli päteviä naisia pitää etsiä jostain kivenkoloista? Onneksi ei sentään toisteta feminististä dogmaa siitä, kuinka päteviä naisia muka olisi yllin kyllin tarjolla.

"Vain noin viisi prosenttia naiskansanedustajista on oikeasti aktiivisia."

Eihän nekään ole päteviä..

"Naisten rooli ratkaiseva maan kehityksessä"

Millä tavalla epäpätevät edustajat auttavat yhtään mihinkään?

"Emme saa tyytyä vallitsevaan tilanteeseen, vaan meidän on määrätietoisesti jatkettava työtä naisten saamiseksi tasavertaisina miesten rinnalle politiikkaan."

Ahaa, eli naiskiintiöt, eli miesten syrjintä = tasavertaisuus.

Tansanialaiset naiset äänestävät miehiä innokkaammin, mutta usein miestä.

Eli ei pidä äänestää pätevintä ehdokasta, vaan syrjiä miehiä?

M kirjoitti...

Homon aiempaan kommenttiin viitaten, onko näistä yhteistileistä yms. kotitalouden menojen/pariskunnan tulojen jakamisesta ollut enemmän keskustelua? Mikä olisi oikeudenmukainen tapa hoitaa perheen raha-asiat?

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Kulut puoliksi.

M kirjoitti...

^ Onko tästä aiheesta keskustelua olemassa?

Anonyymi kirjoitti...

Juhana Turpeinen:
Syyllisinä syntyneet

"Syyllisinä syntyneet on hyvä termi kuvaamaan sitä logiikkaa, jolla feministit nykypäivänä operoivat ja mielipiteensä perustelematta jättävät. Tasa-arvon nimissä lähdetään liikenteeseen siitä, että kaikki miehet ovat syyllisiä jo syntyessään. ..."

http://juhanaturpeinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77823-syyllisina-syntyneet

Homo kirjoitti...

M, ei kai siitä kovin tavanomaisissa tapauksissa mitään laajempaa keskustelua tarvita siitä, että parisuhteessa ollessaankin kummankin tulee maksaa itsestään aiheutuvat kulut - aivan niin kuin yksin asuessaankin. Muuten kyse on prostituutiosta.

Miksi ihmeessä parisuhteen myötä yhden osapuolen pitäisi alkaa maksaa toisen kuluja? Näin ainakin, jos parisuhde perustuu rakkaudelle tms tunteille, eikä ole mikään taloussuhde, jossa yksi osapuoli saa rahaa ja kenties toinen osapuoli saa jotain sitten rahpjensa vastineeksi.

Homo kirjoitti...

Omista kuluista vastaaminen myös parisuhteen aikana on muuten myös hyväksi naisten tasa-arvokehitykselle. Silloin nainen ei voi perinteiseen malliin heittäytyä vuosiksi joksikin kotirouvaksi miehen rahoilla loisimaan, jolloin urakehitys katkeaa kuin kanan lento. Samoin silloin voi alkaa nykyistä enemmän kiinnostaa se, että työtä ja alaa valitessa omien mielenkiintojen lisäksi painotettaisiin hieman enemmän myös tienaamismahdollisuutta ja täysien päivien/ylitöiden tekemistä. Kun elää toisen rahoilla, niin se ei kannusta ottamaan itsestään vastuuta, mistä aiheutuu tämä femakkojen lasikatto-parkuminen, vaikka syy ilmiöön löytyisi lähinnä peilistä katsomalla.

Homo kirjoitti...

Jaahas, nainen saa toimia tuomarina, lautamiehinä ja vielä ruumiillisen rangaistuksen toimeenpanijana (tuollainen nartun rankaisemattomuus on muuten pidemmän päälle omiaan kannustamaan oman käden oikeuteen, jossa käytetään myös ruumiillisia rangaistuksia sakkojen sijaan). Mitenköhän olisi käynyt, jos sukupuolet olisivat olleet päinvastaiset...:

Swedish woman beats up groper - goes free

Mitenköhän Ruotsin tasa-arvovaltuutettu suhtautuu tähän. Kun jollain alalla oli yliopistossa mieskiintiöt ja/tai miehiä jollain tavalla suosiva valintakoemenettely, jotta miehiä saataisiin enemmän naisenemmistöiselle alalle, niin hän kielsi yliopistoa käyttämästä tällaista ns. positiivista syrjintää:

Swedish fire service sued over affirmative action

...

"The response I got from Södertörn was that I wasn't qualified to apply for the summer jobs, because the jobs were reserved for women and people with an immigrant background," said Simon Wallmark to SR.

He agrees that there is a need for more women and immigrants in the field, but argues that the recruiting should be done some other way.

Out of the 32 people finally hired by the fire department, 10 lacked the relevant education for the job.
...

Homo kirjoitti...

Uutinen viime vuodelta:

Ruotsin hallitus aikoo poistaa korkeakoulujen sukupuolikiintiöt.

Krantzin mukaan koulutusjärjestelmän täytyy avata ovia, ei sulkea niitä oppi-intoisten nuorten naisten nenän edestä. Korkeakouluasetuksen muuttamista koskeva esitys on pian lähdössä lausuntokierrokselle.
Arvostelijoiden mukaan miehet ovat hyötyneet kiintiöistä suosituilla koulutusaloilla, joilla mieshakijoita on naisia vähemmän. Tämä on näkynyt muun muuassa eläinlääkäri-, lääkäri- ja psykologikoulutuksessa.
...
Svean hovioikeus päätti äskettäin, että 44 naisella oli oikeus vahingonkorvauksiin, koska he eivät kiintiöiden vuoksi päässeet eläinlääkärikoulutukseen.

Homo kirjoitti...

Naisten voima on otettava käyttöön

...
UN Womenin raportin kymmenestä toimenpidesuosituksesta yksi kehottaakin lisäämään naisten osuutta parlamenteissa kiintiöiden avulla.
...
Kiintiöiden vaikutus ei ole suoraviivaista. Ranskan vaalilaki on jo yli kymmenen vuotta vaatinut puolueita asettamaan suunnilleen yhtä paljon mies- ja naisehdokkaita. Ranskan parlamentissa naisia on silti vain viidennes.
...
Naisten osuus lainsäädäntöelimissä kasvaa niin hitaasti, että politiikan kiintiöt hyväksytään laajalti ainakin siirtymäkauden keinona. Euroopassa kiihkein kiintiöväittely onkin siirtynyt talouselämään.
...

Jorma kirjoitti...

Murharyhmän johtaja Elomaa: Seksuaalirikoksen riskiin voi itse vaikuttaa

Tästä noussee taas haloo.

Jorma kirjoitti...

Raiskaajan ehdollinen tuomio voi jatkossa tarkoittaa vankeutta

Raiskauksista, joiden uhreista suurin osa on naisia, jaetaan entistä ankarampia rangaistuksia. Pahoinpitelyistä ja henkirikoksista, joiden uhreista suurin osa on miehiä, tekijä selviää huomattavasti helpommalla.

Sattumaako?

Jorma kirjoitti...

Bisnesnainen ei pidä EU:n naisasiasta

Homo kirjoitti...

Brittinainen tappoi naapurinsa kissan mikroaaltouunissa

...
- Kissan omistaja meni keittiöön ja näki kissansa räjähtäneen mikroaaltouunin sisälle. Hän oli aivan tolaltaan, sillä hän on todellinen kissojen ystävä.
...

Homo kirjoitti...

Tämä uutinen leviää verkossa: apina oppi rahan, osti heti seksiä

Homo kirjoitti...

On jännä kuinka naisilta tuntuu sanan raiskaus kuullessa katoavan loputkin kyvyt ajatella loogisesti:

On käsittämätöntä, että Suomessa raiskauksen määritelmään ja törkeyteen liittyy sen kanssa käytetty väkivalta, vaikka raiskaus itsessään on pahimmanlaatuista väkivaltaa, hän kirjoittaa.

Vastustaako nainen siis sitä, että raiskauksessa olisi erikseen tavallinen ja törkeä tekomuoto? Ja jos vastustaa, niin pitäisikö hänestä kenties ainoaksi lakiin kirjatuksi tekomuodoksi jättää naisten tunteiden suojelemiseksi "törkeä raiskaus" - eikä siis pelkkää raiskausta?

Ja onko hän sitä mieltä, kaikki raiskaukset ovat yhtä vakavia - ja esimerkiksi loppuiäkseen pahasti vammauttavasta raiskauksesta ei pitäisi tuomita ankarammin, kuin jostain 5 sekuntia lisää seksiä kesken panojen tulleen EI:n -tapauksesta?

M kirjoitti...

Homo, olisi siinä käytännön toteutuksessa minusta aika paljonkin keskusteltavaa, joten ajattelin että ehkä esimerkiksi tässä blogissa sitä muiden aiheiden muassa olisi jo käsitelty :). Raha-asiat kai on yksi iso ongelma ihmissuhteissa ja juuri tasa-arvon kannalta.

Jos tilanne on vaikka tuollainen, että toiselle jää palkasta käteen 1500e ja toiselle 3000e, ja molemmat laittavat saman summan yhteistilille, pariskunnan yhteiset rahat ovat aika vähissä. Silloin pitää säästää kaikessa mitä siltä yhteistililtä maksetaan, asumisessa, ruoassa, lomamatkoissa, vessapaperissa. Enemmän tienaavalle jää se 1500-2000e omaan käyttöön, toiselle 0-500e, joista maksetaan omat vaatteet, harrastukset, lahjat, oma auto, mitä sitten onkin sovittu maksettavaksi.

Jotkut hoitavat arkimenot yhteistililtä, lomakulut maksetaan puoliksi omista rahoista. Enemmän tienaavalle ei olisi mikään ongelma käydä monta kertaa vuodessa ulkomailla, toisella ei ole ikinä rahaa muuta kuin ehkä Tallinnan risteilyyn. Kumman rahatilanteen mukaan silloin mennään?

Tietysti mitään ongelmaa ei ole, jos pariskunta tienaa suurin piirtein saman verran. Käytännössä yhtälö on vaikeampi, jos tuloerot ovat pidempään vähän suuremmat kuin pari satkua sinne tai tänne, ja varsinkin jos kuvioissa on lapsia, etenkin jos on sinun, minun ja meidän lapsia.

Homo kirjoitti...

M, kuka sanoo että paremmin tienaavankaan on pakko mennä ulkomaille lomalle monta kertaa vuodessa? Ja asuminen hoituu sillä, että he ostavat yhdessä asunnon, jonka omistussuhde määräytyy sen mukaan kuinka suuren osan kumpikin osapuoli asunnosta maksaa. Ja tietenkin avioehto ja erossa saa kumpikin asunnosta pois sen, minkä on itse maksanut - eikä pääse loisimaan toisen kustannuksella.

Ja ne omat vaatteet, harrastukset, lahjat, autot yms enemmän tai vähemmän harkinnanvartaiset asiat olisi joutunut maksamaan itse silloinkin, jos asuisi yksin. Miksi parisuhteessa eläessä toisen pitäisi maksaa ne henkilön itsensä puolesta?

Ja jos pakollisten menojen jälkeen köyhemmällekin jää 500 euroa omaan harkinnanvaraiseen käyttöön/säästöön (eli 6000 euroa vuodessa), niin luulisi, että silläkin rahalla saa vuodessa aika paljon rättejä ostettua ja halutessaan pääsee ulkomaille lomallekin.

M kirjoitti...

Ok, eli olisiko tasapuolinen jako sellainen, että köyhemmällekin jää tuloistaan kohtuullinen summa omaan käyttöön? Vaikka se tarkoittaisi sitä että yhteistilin summa jää pieneksi ja ruokakaupassa pitää köyhäillä että rahat riittää loppukuuksi.

Niin en tarkoita että toisen pitäisi maksaa niitä menoja, joita kumppanilla olisi vaikka asuisi yksinkin. Yhdessä asuessahan jo säästää joka tapauksessa, kun ei tarvitse kaikkea ostaa kahteen asuntoon. Mutta voisihan se jako olla joku muukin, kuten että molemmat laittaa 75% tuloistaan yhteiseen pottiin, tai että molemmille jää sama summa (ja sama aika?) omiin menoihin.

Homo kirjoitti...

M, minusta kohtuullinen summa omaan käyttöön on se, joka jää omista tuloista, kun siitä on ensiksi vähennetty pakolliset puolet yhteisistä/omat kulut. Ei ole mitään syytä miksi käteen pitäisi jäädä enemmän kuin mitä yksin asuessa on jäänyt (poislukien nyt se, että suuremmat pakkauskoot ja isompien asuntojen neliöhinnat tuovat säästöä).

M kirjoitti...

Ei olekaan mitään muuta syytä, kuin se että jos on yhteinen perhe niin ollaan samassa veneessä. Se mitkä on ne pakolliset yhteiset kulut, riippuu siitä millaista elintasoa pidetään, kyllähän sitä tarvittaessa pärjää vähälläkin ja toisaalta ihan arkisiin asioihin saa halutessaan vaikka miten paljon rahaa menemään. Miksi se jolla ei ole rahasta pulaa, jaksaisi joka ruokakauppareissulla laskea senttejä sen takia, että toinen ei pysty yhteistilille laittamaan enempää rahaa.

Jos talostakin voidaan sopia, että toinen maksaa siitä tulojensa mukaan vaikka sen 80% ja toinen 20%, miksei olisi tasapuolista sopia muutkin menot niin, että yhteistilin rahat ovat 80% peräisin varakkaammalta ja 20% köyhemmältä.

Entä, jos on tasa-arvoista että yhteisiin menoihin molemmat laittaa saman summan rahaa tuloista riippumatta, eikä ole väliä paljonko omiin kuluihin sne jälkeen jää, voiko samaa soveltaa myös aikaan, sillä tavalla että molemmilta odotetaan samaa ajallista panostusta perheeseen ja lapsiin työajoista riippumatta?

Homo kirjoitti...

M, talosta voi (oikein sovittuna) saada takaisin sinne sijoittamansa rahat, mutta toisen pelkkään tuhlaavaiseen kulutukseen hassaamia rahoja tuskin saa enää takaisin.

Ja tietenkin vähätuloisempi mieluusti surutta olisi tuhlaamassa toisen rahoja, kun ne eivät ole omia. Minua inhottaa oikein ihmiset (tulotasosta riippumatta), jotka pistävät surutta omat ja toisten rahat haisemaan, eivätkä säästä pahan päivän varalle, tuleville sukupolville jne. Sitten kun tuleekin se paha päivä eteen, niin ei ole mitään säästössä ja taas katsotaan ilman mitään tunnontuskia oikeudeksi vaatia asiansa viisammin ja vastuullisemmin hoitaneelta kovalla työllä säästettyjä rahoja taas omaan kulutukseen (oli kyse sitten puolisosta tai yhteiskunnan tasolla tapahtuvista tulonsiirroista).

Usein vielä tällaiset PA-tapaukset yrittävät syyllistää paremmin asiansa hoitaneita itsekkäiksi tai muuten pahoiksi ihmisiksi, vaikka PA-tapaus itse on surutta ja itsekkäästi kaiken haisemaan ja vaatii vielä itselleen lisää rahaa muilta. Ja ne muut eivät edes ole välttämättä tienanneet sen enempää, vaan jättäneet osan turhista ostoksista, matkoista tms tekemättä.

Ajankäytöstä toisessa viestissä.

Homo kirjoitti...

Minusta on OK vaatia, että kumpikin osapuoli osallistuisi yhtä paljon ajallisesti/työmäärällisesti (ellei muuten jostain syystä sovita) pakollisten yhteisten asioiden hoitamiseen. Mutta tämän tulisi koskea vain niitä pakollisia tai yhdessä sovittuja kohteita, eikä mitään sellaista, että nainen itse haluaa jatkuvasti harrastuksenomaisesti muuttaa sisustusta, hankkia aikaavievän puutarhan/kasveja tms - ja sitten vaativan miehenkin osallistumaan harrastukseensa.

Sama koskee minusta esimerkiksi ajallisesti poikkeuksellisen pitkään kestävää ruuanlaittoa (tätä voi pitää joko jonain kulinaristisena harrastuksena tai sitten totaalisena osaamattomuutena), sitä että nainen ostaa astioita jotka eivät kestä tiskikonetta, hankkii siivousta vaikeuttavia koriste-esineitä tai muuta krääsää yms.

Oma vaikutelmani on myös se, että naisilla tuntuu menevän hämmästyttävän kauan johonkin lähes täysin automatisoituihin asioihin, kuten pyykinpesuun tai tiskaukseen. Epäilen, että moni naksauttaa pesukoneen päälle, katsoo pesun ajan tunnin verran telkkaria - ja raportoi sitten tehneensä kotitöitä tunnin.

Fiksu ihminen sen sijaan nakkaa rätit koneeseen ja sillä aikaa tekee vaikka ruokaa. Ja kun tekee ruokaa esim. uunissa, vesihaudekattilassa tms, missä ei tarvitse kovin paljoa valvoa, jatkuvasti sekoittaa tms, niin voi silti onnistua katsomaan melkein saman verran ajan telkkaria, mutta saa hoidettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Ja jos vielä hankkii robottipölynimurin, niin ei tarvitse kovin usein uhrata aikaa edes imuroinnillekaan. Jotenkin minua ihmetyttää, että miten naiset tuppaavat olemaan niin tehottomia hoitamaan pakollisia kotitöitä. Samoin kummallista on, että miten naisilla menee vessassa niin tolkuttoman kauan aikaa. Housujen vetäminen alas ja pöntölle istumisen ei pitäisi viedä nyt niin paljon enempää aikaa.

Jos ei ole lapsia tai ulkoilutusta vaativia kotieläimiä, niin on hankala nähdä miten useimpina päivinä viikosta ei pakollisista kotitöistä selviäisi kädenkäänteessä, kun koneet tekevät suurimman osan töistä. Ja jos sellaisia koneita ei ole, niin kannattaa varmaan harkita sellaisten hankkimista.

M kirjoitti...

Ok, kiitos vastauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Vaaka keittiöön, ruoka punnittava kilohinnan mukaan. Miehet syövät enemmän, joten maksakoot osansa tai kokatkoon ruuan vastineeksi sitten, jos kulut laitetaan puoliksi. Joka annos punnitaan ja sen mukaan maksetaan mitä on syöty. Se on tasa-arvoa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Anonyymi, ei vaan valtion pitää tehdä laki jonka mukaan miehet saavat alennuksen ruokaostoksiinsa, koska biologisen seikan takia joutuvat ostamaan enemmän ruokaa. Samalla perusteella keliaakikot saavat valtiolta tukea erityisruokavalionsatakia. Miksi keliakia on biologinen haitta (ns. handicap), mutta sukupuoli ei? Samalla perusteella viina pitää olla halvempaa miehille.

Anonyymi kirjoitti...

Paskat.Itse voi valikoida mitä suuhunsa pistää. Haluaako ostaa halpaa kasvispitoista ruokaa vai sisäfilettä... Kyse on valinnoista ja miesten taipumusta mässäillä lihalla ja alkoholilla ei todellakaan tarvi tukea. Lihavuus on suuri terveysriski ja yli puolet miehistä on jo ylipainoisia. Jos on parisuhteessa ja haluaa pistää kaiken 50-50, niin kumpikin tehköön omat ruokansa. Tarviiko tukea tapoja, jotka johtavat mahdollisesti diabetekseen, selkävaivoihin, maksakirroosiin ym.? Pienemälläkin pärjää ja miehillä laihtuminen lisää sitä markkina-arvoa, vatsa katoaa, kasvot kapenevat, eliniän odote kasvaa, sydäntautiriskit vähenevät... Mutta joo, tappakaa itsenne oluella ja makkaralla, jos haluatte, mutta valtion tuet tälle on naurettavaa.

Homo kirjoitti...

Alkoholin, etenkin punaviinin, kohtuukäyttö voi itse asiassa olla kokonaisvaikutukseltaan terveydelle pikemminkin hyväksi kuin haitaksi, vaikka nostaakin hieman syöpäriskiä. Makkarat sen sijaan ovat yleensä turhaa ja epäterveellistä rasva-, jauho ja lisäainemössöä, mihin on jauhettu sekaan jotain teurasjätettä - ja sellaiset kannattaakin kiertää kaukaa. Sen sijaan hyvälaatuisen lihan kohtuukäyttö ei ole tiettävästi erityisen vaarallista. Suosin itse lähinnä rasvaista kalaa, kanaa ja kalkkunaa, kun en erityisemmin välitä nisäkäslihasta.

M kirjoitti...

Palaan sen verran asiaan, että löysin vähän paremmin tuolta Henryn toisesta Uuden Suomen blogista juttua tästä pohtimastani aiheesta, esim. tämä http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51429-rahat-parisuhteessa .

Anonyymi kirjoitti...

Joku kommentoi, että tämä on kuoleva blogi. No nyt kun olen Usarissa pyörinyt jonkun aikaa niin siellä vasta kuollutta onkin.

Täällähän keskustelu on lähes yhtä vilkasta. Kesä selittänee osan siitä miksi Usarissa on niin hiljaista, mutta ei se voi kaikkea selittää.

Inex

Homo kirjoitti...

Usarin rekisteröintipakko karkottaa tehokkaasti kommentoijat. Toisaalta usarin blogi vie kommentteja ja uusia keskustelunavauksia tästä blogista.

Nuori nainen on jäänyt Helsingissä jo 17 kertaa kiinni autoilusta ilman korttia

Jorma kirjoitti...

"Jotenkin minua ihmetyttää, että miten naiset tuppaavat olemaan niin tehottomia hoitamaan pakollisia kotitöitä."

Sama ihmetyttää täälläkin. Naisissa on myös paljon pakkomielteisiä siisteysfriikkejä. Jos he tästä johtuen ovat pölyjä poyyhkimässä tämän tästä, se on henkilökohtainen valinta, eikä miehen tarvitse sitä millään omalla tekemisellään hyvittää.

Kotityölistoista puuttuvat usein ns. miesten työt kokonaan. Vaikka kersojen kuskaaminen harrasteisiin voi olla täyspäiväistä hommaa. Listoja vääristää myös se, että sinkkunaiset puuhastelevat kotihommissa paljon enemmän kuin sinkkumiehet. Sehän ei tietenkään ole mikään tasa-arvo-ongelma.

Jorma kirjoitti...

"Jotenkin minua ihmetyttää, että miten naiset tuppaavat olemaan niin tehottomia hoitamaan pakollisia kotitöitä."

Sama ihmetyttää täälläkin. Naisissa on myös paljon pakkomielteisiä siisteysfriikkejä. Jos he tästä johtuen ovat pölyjä poyyhkimässä tämän tästä, se on henkilökohtainen valinta, eikä miehen tarvitse sitä millään omalla tekemisellään hyvittää.

Kotityölistoista puuttuvat usein ns. miesten työt kokonaan. Vaikka kersojen kuskaaminen harrasteisiin voi olla täyspäiväistä hommaa. Listoja vääristää myös se, että sinkkunaiset puuhastelevat kotihommissa paljon enemmän kuin sinkkumiehet. Sehän ei tietenkään ole mikään tasa-arvo-ongelma.

Kari Hurtta kirjoitti...

Anonyymi:
Joku kommentoi, että tämä on kuoleva blogi. No nyt kun olen Usarissa pyörinyt jonkun aikaa niin siellä vasta kuollutta onkin.

Minä lopetin sen seuraamisen siinä vaiheessa, kun siellä alettiin vaatia rekistöröitymistä kommenteille.

En pidä ajatuksesta, että jokaista sivustoa varten pitää ylläpitää tunnusta ja salasanaa.

Huomaat sen ongelmaksi viimesitään siinä vaiheessa, kun niitä joutuu siirtämään koneesta toiseen (minkäs selaimen muistissa tämän sivuston salasana olikaan).

Sinällään tuo OpenID, jota tällä sivustolla olisi mahdollista käyttää, on tässä suhteessa parempi vaihtoehto.