perjantaina, elokuuta 19, 2011

Päiväkodin sukupuolivallankumous

Sex? Most women would rather have a pet hamster | Mail Online

The Sixties heralded a new dawn in sexual politics — and spawned the received wisdom that, when it comes to libido, men and women are equal. Thanks to the contraceptive pill and changing attitudes, sex was finally fun for a generation of women whose Victorian ancestors had simply had to grit their teeth and think of England.

But despite the sexual revolution, there is no shortage of convincing evidence that women experience lower levels of sexual desire than men. This is one of the topics of a ground-breaking new book, Honey Money: The Power Of Erotic Capital by leading academic Catherine Hakim.

As part of her research, she scoured dozens of international sex surveys whose findings explode the myth that men and women have equal sex drives.

Pilottipäiväkodissa muhii sukupuolivallankumous | Helsingin Uutiset
Jos sukupuolisensitiiviseksi kutsuttu kasvatusideologia leviäisi laajemmin Suomen päiväkoteihin, kyseessä olisi pikemminkin sukupuolivallankumous.

Tiedostaminen on Clara Gustafssonin mukaan muutoksessa kaiken a ja o.

– Sitä helposti ajattelee kohtelevansa kaikkia lapsia samalla tavalla, hän huomauttaa.

– Oman toimintansa näkeminen videolta on kuitenkin herättävää.

Muutoksen tekeminen ei Gustafssonin mukaan ole ihan helppoa.

– Välillä sai purra kieltä, ettei sano vaikkapa pojat hei, olkaa hiljempaa.

Britain’s drunkest woman downs 28 PINTS a day | The Sun |News

19 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Muutoksen tekeminen ei Gustafssonin mukaan ole ihan helppoa."

Biologisille tosiasioille te ette vain voi mitään. Koittaisitte vain hyväksyä sen.

Tomi kirjoitti...

"– Välillä sai purra kieltä, ettei sano vaikkapa pojat hei, olkaa hiljempaa."

Sama vähän kärjekkäämmin: Sadan miehen ryhmästä yksi lyö vaimoaan. Feministi kuulee asiasta ja huutaa: "miehet, perkele, lakatkaa hakkaamasta vaimojanne".

Tästä voimme päätellä, että femakoille pitäisi opettaa sukupuolisensitiivisyyttä (jos kerran sukupuolisensitiivisessä päiväkodissa ei saa tehdä sukupuoleen perustuvia yleistyksiä).

Yksi ero kannattaa kuitenkin tehdä: miehistä pienen pieni vähemmistö lyö vaimojaan, kun taas päiväkodin pojista enemmistö käyttäytyy väistämättä eli biologiansa määrääminä poikamaisesti, esimerkiksi usein liian vilkkaasti ja äänekkäästi.

Tämä ero puolestaan saa kysymään sen klassikkokysymyksen, jota jo viimeistään Platon pohti: koska ja millä ehdoin saa tehdä yksittäistapauksista yleistyksen? Jos kymmenestä pojasta kymmenen on liian äänekästä, voi ehkä käskeä "poikia" olemaan hiljaa. Mutta entä jos äänekkäitä on yhdeksän? Kuusi? Neljä?

Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Eri filosofisilla suuntauksilla on eri vastaukset.

Päiväkotien ja koulujen kai on suhtauduttava asiaan pragmaattisesti: mikä on tavoite, mitkä resurssit ja mikä näillä ehdoilla toimii. Jos tavoite on hiljainen luokka ja kaikki pojat meluavat, olisi resurssien tuhlausta käskeä kutakin poikaa erikseen olemaan hiljaa. Jos taas tavoite on häivyttää sukupuoli (olla sukupuolisensitiivinen!), jokaisen pojan käskeminen erikseen ei olisi resurssien tuhlaamista.

Toki opettaja voisi käyttää muutakin kuin sukupuolikategoriaa: "kaikki joilla on pippeli, olkaa hiljaa!"

Arwo Tasa kirjoitti...

"Toki opettaja voisi käyttää muutakin kuin sukupuolikategoriaa: "kaikki joilla on pippeli, olkaa hiljaa!"

Kun mun eukolla on pippeli koneessa, niin se ei kyl pysy hiljaa eikä paikallaan!

Tomi kirjoitti...

Artikkeli päiväkodista on masentavaa luettavaa. Kyse ei nimittäin ole yksittäisestä femakkopäikkäristä, vaan sukupuolisensitiivisyyttä ollaan hommaamassa peruskoulun kehittämisen keskiöön.

Alustavan kuvan siitä, millaiseen mies- ja naiskuvaan tällaiset hankkeet perustuvat saa femakkojen kommentista: "–Tulos [nykyisestä, ei-sukupuolisensitiivisestä päiväkodista] voi olla kolmikymppinen mies, joka ei osaa siivota tai kantaa vastuuta omista tai perheensä asioista.  Naiset taas väsyvät, kun unohtavat omat tarpeensa muiden hyväksi toimiessaan".

Mitäpä muuta siis kuin vastuuton ja avuton mies ja taakkansa alle tuupertuva naisuhri!

Mutta ihmiskuvan varsinainen vaarallisuus aukenee vasta kun ajattelee asiaa laasasmaisesti naisten seksuaalisen vallan kannalta.

Tytöt eivät kärsi sukupuolisensitiivisyydestä, hehän kelpaavat myöhemmin -- ainakin joillekin -- vaikka kiroilevina metsureina.

Tyttömäiseen suuntaa kasvatetut pojat sen sijaan eivät kelpaa kennelkään.

Koska femakot kieltävät naisten seksuaalisen vallan, sen biologisen perustan ja siitä johtuvan miehisen roolin kapeuden, he eivät ehkä ymmärrä tekevänsä hallaa pojille näillä hankkeillaan. Tai ehkä ymmärtäväkin mutta eivät vain välitä.

Peruskoulun sukupuolisensitiivisyys on siis vaarallista, jos siihen ei pystytä ymppäämään mukaan poikien kilpailut ja sankarileikit. Kukaan ei varmaan usko, että tämä onnistuisi nykyisten jakku-sihvosten valtakaudella.

Tomi kirjoitti...

Sukupuolisensitiivinen peruskoulu tuskin tuhoaisi poikien enemmistön mahiksia naismarkkinoilla. Varmasti se jopa parantaisi joidenkin poikien "markkina-arvoa".

Uskon kuitenkin, että on suuri joukko poikia, joiden asemaa se heikentäisi. Tarkoitan niitä, joilla on myöhemmin vaikeuksia parisuhde markkinoilla epämiehekkäiden luonteenpiirteiden takia.

Heitä ei pitäisi koulussa kannustaa vahvistamaan näitä luonteenpiirteitä sukupuolisensitiivisyyden nimissä vaan taistelemaan niitä vastaan, muuttamaan itseään vähitellen paremmin miehiseen rooliin sopivaksi.

Nykyinen koulu ei taida tehdä kovin hyvää näille paroille, mutta arvelen femakkojen suunnitteleman tulevan peruskoulun olevan heille katastrofi.

Ongelmahan on aina mutta toivottavasti ei kuitenkaan ikuisesti se, miten säilyttää poikamainen, miehisyyteen kasvattava kulttuuri mutta muuttaa sitä niin, että heikoimmatkin pääsevät sen hedelmistä osallisiksi.

Naisetkaan eivät pistäisi hanttiin (femakoita lukuun ottamatta), jos miehistä kasvaisi vahvoja isiä, jotka kantaisivat perinteisen roolinsa sivistyksen airuina -- jos näin juhlallisesti saa sanoa.

MikkoAP kirjoitti...

"
– Välillä sai purra kieltä, ettei sano vaikkapa pojat hei, olkaa hiljempaa."

Kyse on todellakin tyttöjen näköalojenlaajentamisesta ja siitä, että pojat nähdään syntymästään viallisina, joita sitten pitää korjata "sukupuolineutraaliin" suuntaan.

On täyttä valehtelua esittää tämä menettely jonkinlaisena vapauden lisäämisenä: kyse ei ole siitä, että lasten sallittaisiin yksilöllisesti toteuttaa omia taipumuksia rakentavasti vaan nimenomaan PAKOTTAMISESTA tiettyyn muottiin, jos ja kun lasten luonnolliset taipumukset sattuvatkin olemaan pojilla ja tytöillä erilaisia ja, hyi kauhistus, erilaisia ja, hirveintä kaikista, perinteisiä sukupuolirooleja noudattavia!

Itse en kyllä vastusta sitä, että pikkupoika leikkisi nukeilla , tai pikkutyttö autoilla, JOS he sitä todella haluavat, mutta totuus on, että he ovat harvinaisia poikkeuksia, joiden perusteella EI voi väittää sukupuolten olevan vain sosiaalisia konstruktioita!

Anonyymi kirjoitti...

Oletko Henry koskaan tutkinut miten entisajan lavatanssikulttuurin korvautuminen baarikulttuurilla on vaikuttanut pariutumiseen ja miksi?

Panu Horsmalahti kirjoitti...

ESS: Häirikkönainen piinasi alakerran naapureitaan vuosia

Lisäksi hän otti neljä kertaa yhteyttä lastensuojeluviranomaisiin ja vihjasi naapuriperheen isän käyttävän perheen toista lasta seksuaalisesti hyväkseen.

:|

Anonyymi kirjoitti...

Varoitus heteroille!!!!

Heterovihapäivää on vietetty vuodesta 2007 ympäri maailman 28.8. Tänä vuonna se on ensi viikon sunnuntaina. Me kaikki heterot olemme silloin sisätiloissa, tietenkin se kuuluisa puoliautomaattinen reserviase varmistin poistettuna.

Miksi??

Katsokaa täältä viime vuoden heterovihapäivän ilmoitusta: http://www.kamplust.se/heterohat/program.php

Toki se on ruotsalaisten heterovihaajien ilmoitus, mutta luulenpa, että nyt se on jo täällä. Ei kaikki "hyvä" pysy Suomen rajojen ulkopuolella.

Tämä varoitus tulee anonyyminä, kuka hullu nyt haluaisi vapaaehtoisesti maalitauluksi.

Varoittavin terveisin valkoinen lihaa syövä hetero mies.

Anonyymi kirjoitti...

The decline of Asian marriage

Asia's lonely hearts

Women are rejecting marriage in Asia. The social implications are serious

http://www.economist.com/node/21526350

Homo kirjoitti...

Naisten auto rajusti päin tolppaa Hämeenlinnassa

...
Parikymppinen nainen oli ottanut kaverinsa auton luvatta käyttöön ja lähti ajelulle samanikäisen naisen kanssa. Poliisin alustavien tietojen mukaan molemmat naiset olivat päihtyneitä.
...

Homo kirjoitti...

Miesten kasvonhoitotuotteiden myynti romahti

...
Kauneudenhoidosta väitöskirjaa valmistelevan tutkijan mukaan miehet käyttävätkin kosmetiikkaa vähemmän kuin yleisesti ajatellaan. Tutkijan mukaan ääri-ilmiöstä on yritetty tehdä julkisuudessa arkipäivän ilmiötä.

Kasvojenhoitotuotteita myydään Suomessa vuosittain Teknokemian yhdistyksen tilastojen mukaan noin 75 miljoonalla eurolla, josta miesten tuotteiden osuus on vain noin 5 prosenttia. Tilastoihin lasketaan noin 90 prosenttia alan markkinoista Suomessa.
...
Naisten mainonnassa pelataan mielikuvilla, kun miehillä pitäisi vedota järkisyihin", sanoo tutkija Outi Sarpila Turun yliopistosta.

Homo kirjoitti...

Frederik MTV3:lle:
Makuuhuoneeseen viety seuralainen olikin "ladyboy"


...
Kokemuksesta syntyi kappale Ladyboy. Laulaja paljastaa MTV3:lle, että hänen ensi kesän esityksissään tulee esiintymään kaksi thaimaalaista ladyboyta.

Frederik Ladyboyna: Olenpa hyvännäköinen nainen!

Homo kirjoitti...

Uutisesta käy ilmi myös joitain tietoja vakavista ongelmista saada vapaaehtoisia:

Ruotsin armeija laski alokkaansa väärin

...
Puolustusvoimat oli aiemmin ilmoittanut vahvuudekseen noin 2 700 osa-aikaista alokasta, mutta todellisuudessa osa-aikaisessa palveluksessa olevia alokkaita olikin vain noin 300.
...
Muutettuaan pakolliseen asevelvollisuuteen perustuneen järjestelmänsä palkka-armeijaksi vuosi sitten, Ruotsin puolustusvoimat on asettanut tavoitteekseen värvätä noin 6 600 uutta alokasta. 3 900 heistä olisi kokoaikaisia ja 2 700 osa-aikaisia. Tavoitetta on sittemmin laskettu osa-aikaisten sotilaiden osalta 2 000.

Heinäkuussa Svenska Dagbladet uutisoi, että Ruotsin armeijalla on vaikeuksia värväystavoitteidensa kanssa. Useat värvätyt lopettavat palveluksensa jo peruskoulutuksen aikana tai pian sen jälkeen. Ruotsin armeijan henkilöstöpäällikkö myönsikin, että heidän tulee mahdollisesti helpottaa pääsyvaatimuksia uusille alokkaille.

Vortac kirjoitti...

Tämä ero puolestaan saa kysymään sen klassikkokysymyksen, jota jo viimeistään Platon pohti..

Jopa Henrykin on syyllistynyt tähän samaan, kummalliseen virheeseen.

Se on Plato, ei Platon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Plato

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Hei Atlas. Miksi ratsastat isäsi maineella. Jos ihminen haluaa olla neutraali kaikinpuolin, niin älä matki meitä miehiä, et ole mies vaan säälittävä kopio siitä. Hei Atlas.

Inex

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, tarkista seuraavalla kerralla suomalaisesta Wikipediasta, kun täällä kerran suomea kirjoitellaan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Platon

Vai onko se "tarkasta", ei "tarkista"? Siinä sinulle seuraava pulma.

Anonyymi kirjoitti...

Homon märkäuni:http://www.youtube.com/watch?v=Ux74kJLv7KY&feature=relmfu

Tätähän nämä laasaslaiset toivovat.

vittuperkele kirjoitti...

Olet vitun tyhmä ja ruma mies, etkä halua edes koota tekstejäsi yksittäiseen blogiin? Vaan ne pitää jakaa moniin pikku osiin?
Siinä ilmeisesti jotain osviittaa omasta pikku seksuaalisuudestasi.