sunnuntaina, elokuuta 14, 2011

Poikia syrjitään


Suomalainen koulu ei osaa käsitellä poikia - Kotimaa - Turun Sanomat
Sukupuolten väliset erot koulumenestyksessä ja koulussa viihtymisessä ovat Suomessa suurempia kuin useimmissa muissa maissa.
Keskustelut - TS: Pojat päätyvät tyttöjä useammin erityisopetukseen - HS.fi

Men! Feminism needs you! (Not your privilege...) - Features - The F-Word

HS: Tasa-arvo takaa parhaiten rauhallisen yhteiskunnan
Eeva Mielonen

Viime päivät ovat Britanniassa kuluneet mellakoita analysoidessa. Kysymyksiä, kuten keitä mellakoitsijat ovat, miksi he mellakoivat ja miksi tämä tapahtuu Britanniassa, on esitetty tiuhaan mediassa. Tottenhamin kaupunginosasta nopeasti muualle Lontooseen ja muihin suuriin kaupunkeihin levinneet mellakat ovat nostaneet esiin pinnan alla kyteneitä ongelmia brittiyhteiskunnassa.

Kesälomaltaan hätiin hälytetty pääministeri David Cameron (konservatiivipuolue) on puhunut yksittäisten huligaanien ja rikollisten vandalismista, totaalisesta vastuuntunnottomuudesta, jonka motiivina on ahneus. Cameron ei halua sotkea politiikkaa ja mellakoita toisiinsa. Mutta moninaisessa yhteiskunnassa löytyy myös ääniä, jotka näkevät tapahtumat monimutkaisempana yhteiskunnallisena ilmiönä.

Kuluneen vuoden aikana on brittimediassa puhuttu paljon Cameronin käsitteestä Big Society (suuri yhteiskunta), jonka yhteydessä Cameron on muun muassa ehdottanut, että julkisia palveluita pitäisi siirtää yritysten ja kansalaisjärjestöjen hoidettaviksi; valta pitäisi siis siirtää ihmisille ja yhteisöille. Ironisesti mellakat ja niiden jälkimainingit ovat nostaneet esiin juuri Cameronin toivomaa kansalaisten oma-aloitteista toimintaa, mutta kuten kolumnisti Zoe Williams Guardian-lehdessä totesi, toimiva yhteiskunta ei näytä siltä kuin se mellakoiden aikaan näytti.

Pidätetyistä mellakoitsijoista kerättyjen alustavien tietojen mukaan suurin osa, 80 prosenttia, oli työttömiä 18–24-vuotiaita miehiä. Lehtitietojen mukaan ero rikkaimman ja köyhimmän kymmenen prosentin välillä on Lontoossa kasvanut 273-kertaiseksi. Nuorisotyöttömyys on kasvanut suureksi taloudellisen taantuman takia, ja koulutuksen hankkiminen on yhä hankalampaa nykyisen hallituksen nostettua yliopistomaksujen yläkattoa aina 9 000 puntaan vuodessa. Sosiaalinen liikkuvuus yli luokkarajojen on OECD:n mukaan kehittyneiden maiden heikointa juuri Britanniassa.

Brittiläisen ystäväni mielestä kyseessä on politiikankin rajojen ulkopuolelle menevä kulttuurinen ja sosiaalinen rappio. Hän, kuten monet muutkin, spekuloi, että kyseessä on rikkinäisistä kodeista tulevien ja useimmiten yksinhuoltajaäitien kasvattamien poikien epätoivoinen kapina. Hänen mukaansa perheen ensisijainen rooli moraalin opettajana on hävinnyt osasta yhteiskuntaa.

Esitin hänelle, että politiikallakin on varmasti ollut osansa mellakoiden purkautumisessa ympäri maata. Tunnetusti myös 1980-luvun mellakat Britanniassa sattuivat laman aikaan, jolloin silloinen hallitus toimeenpani kattavaa julkisten palveluiden leikkausohjelmaa. Yhtäläisyyksiä viime päivien tapahtumiin siis on.

Vastaavat tapahtumat tuntuvat melkein mahdottomilta Suomeen sijoitettuina. Tuloerojen maltillisuus ja homogeeninen yhteiskuntarakenne luovat räikeän vastakohdan brittiyhteiskunnalle.

Ystäväni intoutui ylistämään pohjoismaista yhteiskuntamallia. Samaan hengenvetoon hän totesi, että vastaava malli olisi mahdoton Britanniassa. Kerroin hänelle, että meilläkin leikataan julkisista palveluista, tuloerot kasvavat kovaa vauhtia ja nuorisotyöttömyys on suuri. Ehkä mellakoiden pitäisikin toimia herätyskellona myös meille suomalaisille: tasa-arvoinen yhteiskunta on parempi meille kaikille, ja sen eteen työskenteleminen on sijoitus nuoriin.

valtiotieteiden maisteri
Lontoo, Britannia
HS eilen: Filosofian tohtori Leena-Maija Rossi joutuu eroamaan juuri saamastaan lehtorin työstä Helsingin yliopistossa.
Rossi nimitettiin kesäkuussa sukupuolentutkimuksen lehtoriksi. Valintansa jälkeen hän haki työstävapaata tultuaan valituksi myös Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajaksi kolmeksi vuodeksi. Uuden yliopistolain myötä entiset virkavapaat muuttuivat työstävapaiksi, koska yliopistolla ei ole enää virkoja.

Rossin esimies yliopistolla ei myöntänyt vapaata, vaikka vastaavissa tapauksissa vapaus on yleensä myönnetty automaattisesti.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida Halosta kuitenkaan harmittaa.

Ulvova Ylläri kirjoitti...

Halonenkin voisi tässä tapauksessa yrittää yksinkertaista testiä: käännetään uutisen sukupuolet päinvastoin ja katsotaan harmittaako sitten. Takaan, että aivan varmasti harmittaisi, ja syyllisinä ei todellakaan pidettäisi tyttöjä itseään.

Suomessa on aika uskomaton sukupuoliin liittyvä asenneongelma kun poikalasten koulumenestystä pidetään vähemmän tärkeänä kuin esim. aikuisten naisten keinotekoisesti luotua palkkaeron ongelmaa. Toisin sanoen poikalapset laitetaan maksamaan tulevaisuudellaan nykyisen vääristyneen tasa-arvokeskustelun tulokset.

Kyseessä on sentään lapset, joiden syyllistäminen tilanteesta kertoo aika karseasta ajatusmaailmasta. Lapsen kasvatus on aikuisten vastuulla, eikä huonon kasvatuksen saanut lapsi voi olla vastuussa kasvatuksensa seurauksista. Se vastuu kuuluu vanhemmille, koululaitokselle ja jopa Haloselle itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Esittääkö kuva Eeva vai Eero Mielosta ?

Homo kirjoitti...

Nainen ajoi humalassa Vaasassa - kyydissä alle 10-vuotiaat lapset

...
Nainen oli menettänyt ajo-oikeutensa aiemmin kesällä syyllistyttyään törkeään rattijuopumukseen.
...

Henry Laasanen kirjoitti...

Kuva esittää Leena-Maija Rossia.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi noi äärimmäiset tasa-arvon koilottajat ovat aina niin saatanan rumia? Pariutuisivat keskenään ja jättäisivät muut normaalit ihmiset rauhaan. Kaikki liikalihavia, turpeita ja löllöjä tai pieniä hinteliä kuivan kesän oravia.

Homo kirjoitti...

Genderfuck

Sheila Jeffreys: We do think... that all feminists can and should be lesbians

Homo kirjoitti...

On hyvä huomata, että suurin osa femakoista - etenkään äärifemakoista - ei kannata tasa-arvoa, vaan ainoastaan naisten edun ajamista.

Anonyymi kirjoitti...

Tapio Sadeoja kirjoittelee viikonlopun Iltalehdessä suunnitelmista vaikeuttaa poikien pääsyä jatko-opiskeluun otsikolla "Pojat".

Muuten korrekti kirjoitus vinoilee hiukan opetusministeriölle. "Ehkä opetusministeriössä ei ole huomattu, että pojat kehittyvät tyttöjä hitaammin."

Joo, tietty on huomattu, mutta se ei kiinnosta ministeriöt, joka on ollut pääosin naisen johdossa ties kuinka kauan. Kun moni on ollut vielä jonkin sortin femakko -- edellinen ministeri rupesi heti pestin loputtua NYTKISen puheenjohtajaksi! -- ei kai ole ihme, että epätasa-arvo on lisääntynyt. Nyt kun lukutaidossa pojat ovat suurin piirtein maailman huonoimpia suhteessa tyttöihin, mikä mahtaa olla seuraava tavoite? Poikien aivojen matematiikkakeskuksen naisistava lobotomia?

Anonyymi kirjoitti...

Ajatko sinä, Homo, täydellistä tasa-arvoa?

Homo kirjoitti...

Anonyymi, ainakin ajan täydellisempää tasa-arvoa kuin useimmat emakot, jotka tuppaavat esimerkiksi raivokkaasti ja puolivillaisin perustein vastustamaan asevelvollisuuden ulottamista naisiin, kieltäytyvät tunnustamasta female privilegeä, eivät ole oikeastaan missään asiassa valmiita huonontamaan tasa-arvon nimissä naisten asemaa lähemmäs miesten tasoa jne.

Homo kirjoitti...

The Lie Detector: Sheila Jeffreys is a WHITE SUPREMACIST RACIST!! ...And so's Nikki Craft

Homo kirjoitti...

"Ted" found? More information on Hugo Schwyzer's paternity fraud

Homo kirjoitti...

Blogging Family Law


For those who are new.

These documents are.
1. The criminal and perjurous documents filed in Ireland which includes orders to close my personal and company bank accounts without a single document being served on me.

2. The transcript from my “court meeting” in Australia on 26th November 26th 2009. You will note that the man calling himself David Dunkley refusing to answer whether he was serving under oath as a magistrate therefore committing the crime of impersonating a public official. That alone should have had the feds in the room arrest him.

3. The court order in my case which pretended to direct 70% of assets to my ex but actually sent 95% of assets to my ex.

http://www.peternolan.com/LinkClick.aspx?link=Jennifer+Toal+Perjurous+Court+Documents.pdf&tabid=538&mid=1230

http://www.peternolan.com/LinkClick.aspx?link=PAC6601_2007+20091126Reissue+Final.pdf&tabid=538&mid=1230

http://www.peternolan.com/LinkClick.aspx?link=PN_Order_NvN.pdf&tabid=538&mid=1230

Gents. Please spread these around. They are the evidence, that is not refutable, that the magistrates and judges in Ireland and Australia are knowing criminals.

Tell all your mates. 5% is the new 50% if you are a man.

You can tell all your mates that the evidence of these crimes has been with the national leaders in Australia since December 2009 and Irelans since October 2010.

I have, therefore, proven, beyond any doubt, that the political leaders of Australia and Ireland are fully aware of the criminal nature of the family courts and they remain silent.

In short. I have proven the governments and legal fraternity are two members of a criminal cartel. Hardly any wonder they stole my house off me. The apathy of fathers on this issue is quite stunning.

The lies and deceit of lawyers like Opus is entirely predictable.

You men here should take CLOSE NOTE. Not a single LAWYER has rebutted my claims with any lawful rebuttal. Liars like OPUS just throw insults despite the fact I have a magistrate on video committing the crime of impersonating a public officer such as a magistrate. There is no chance ANY lawyer does NOT recognise this crime.

Homo kirjoitti...

“Father Shall Take Down That Web Site and Shall Never on Any Public Media Make Any Reference to Mother At All,”

...

“nor any reference to the relationship between mother and children, nor shall he make any reference to his children other than ‘happy birthday’ or other significant school events.” That’s the text of a judge’s oral order in Morelli v. Morelli, No. A06-04–60750-C (Diane Gibbons, J., Bucks Cty., Pa. June 6, 2011). If the father says anything about the mother in public, he could be sent to jail for contempt of court. The order isn’t limited to banning libelous statements (though I think even such a much narrower ban would itself pose constitutional problems, especially under Pennsylvania law), nor is it even limited to statements about minor children (though even that sort of order strikes me as constitutionally impermissible). Rather, the court order categorically orders the removal of a Web site, and prohibits all public statements — factually accurate or not — by one person about another person.

That strikes me as a pretty clear First Amendment violation; whatever the scope of family courts’ authority to protect children’s best interests might be, it can’t extend to criminalizing one adult’s public speech about another adult. I’m pleased that the order is being appealed, and hope it will be quickly reversed. A relatively old (Jan. 5, 2010) archive of the web site that triggered this order, http://www.thepsychoexwife.com, is available on archive.org.
...

Homo kirjoitti...

Alleged Defamation of Estranged Wife Leads to Order Not to Talk About Her, Loss of Gun Rights; Court of Appeal Reverses

Homo kirjoitti...

Female rapists in war time

Homo kirjoitti...

Pelastakaa lapset äitien huonoista esimerkeistä, vaikka suomessahan ossuämmät ovat antaneet päihdeongelmaisille naisille lapset hoitoon, jotta lapset ehkä auttaisivat äitiä kuiville (ja unohdetaan samalla kokonaan lapsen etu):

Suomessa elää toisen sukupolven huumeidenkäyttäjiä

Homo kirjoitti...

Nisti saa asunnon tekemällä lapsen

Kaikki tietävät, että Helsingin asuntotilanne on todella surkea. Harvat tietävät, että nuorilla aikuisilla nisteillä on tullut tavaksi tehdä lapsi pelkästään siitä syystä, että näin toimien kaupungin on pakko järjestää heille asunto. Eipä silti, ei sitä muulla keinolla saisikaan. Tämä ilmiö ei ole vähenemässä vaan kasvaa vauhdilla. Välkyt vallanpitäjät voisivat tutkituttaa, paljonko tämä tulee pelkästään rahallisesti pitkässä juoksussa maksamaan .... huostaan otettuja lapsia, joista tulee rikollisia, usein nistejä jne. Kannattaako todella rikastutttaa rikkaita asunnonvuokraajia pitämällä vuokrat pilvissä, vaiko rakentaa asuntoja riittävästi, kyllä siihen varaa olisi. Vielä en sanonut sanaakaan inhimillisistä kärsimyksistä, joita valtaeliitti tahallaan "järjestää".

Homo kirjoitti...

It-johtajalla on maailman kamalin työ

Unohda päähän potkittu siivooja ja pienipalkkainen perushoitaja.
...

Jorma kirjoitti...

"Halonenkin voisi tässä tapauksessa yrittää yksinkertaista testiä: käännetään uutisen sukupuolet päinvastoin ja katsotaan harmittaako sitten. Takaan, että aivan varmasti harmittaisi, ja syyllisinä ei todellakaan pidettäisi tyttöjä itseään."

Näinhän se menee. Vastenmielisintä kaikesta on, että ns. tasa-arvoviranomaiset yrittävät kaikin keinoin vähätellä ongelmaa, jopa kiistää sen olemassaolon, ja syyttävät asiasta alaikäisiä lapsia.

Jorma kirjoitti...

"Filosofian tohtori Leena-Maija Rossi joutuu eroamaan"

Hyvä.

"tultuaan valituksi myös Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajaksi kolmeksi vuodeksi."

Kuka on vastuussa tästä?

Jorma kirjoitti...

Mammanpojat