perjantaina, elokuuta 05, 2011

Sumaselle tukea

Kay S. Hymowitz: Why the Gender Gap Won't Go Away - WSJ.com

Let's begin by unpacking that 75-cent statistic, which actually varies from 75 to about 81, depending on the year and the study. The figure is based on the average earnings of full-time, year-round (FTYR) workers, usually defined as those who work 35 hours a week or more.

But consider the mischief contained in that "or more." It makes the full-time category embrace everyone from a clerk who arrives at her desk at 9 am and leaves promptly at 4 pm to a trial lawyer who eats dinner four nights a week—and lunch on weekends—at his desk. I assume, in this case, that the clerk is a woman and the lawyer a man for the simple reason that—and here is an average that proofers rarely mention—full-time men work more hours than full-time women do. In 2007, according to the Bureau of Labor Statistics, 27 percent of male full-time workers had workweeks of 41 or more hours, compared with 15 percent of female full-time workers; meanwhile, just 4 percent of full-time men worked 35 to 39 hours a week, while 12 percent of women did. Since FTYR men work more than FTYR women do, it shouldn't be surprising that the men, on average, earn more.

The way proofers finesse "full-time" can be a wonder to behold. Take a recent article in the Washington Post by Mariko Chang, author of a forthcoming book on the wealth gap between women and men. Chang cites a wage difference between "full-time" male and female pharmacists to show how "even when they work in the same occupation, men earn more." A moment's Googling led me to a 2001 study in the Journal of the American Pharmacists Association concluding that male pharmacists worked 44.1 hours a week, on average, while females worked 37.2 hours. That study is a bit dated, but it's a good guess that things haven't changed much in the last decade. According to a 2009 article in the American Journal of Pharmaceutical Education, female pharmacists' preference for reduced work hours is enough to lead to an industry labor shortage.

Children who spend time with their fathers have a higher IQ - Telegraph

Lutkamarssi Suomessa viikonloppuna - ”raiskaus ei ole omasta käytöksestä kiinni” – Suomenkuvalehti.fi

4 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Eli kun joku lähtee illalla baanalle, läväyttää pellin kiinni oikein kunnolla, heiluttelee kännisenä apinana rahatukkoja käsissään, päästää vieraat vilkuilemaan tunnuslukunsa baaritiskillä tai pankkiautomaatilla ja ryhtyy vielä sinapit rinnuksilla soittamaan suutaan (suoraan sanottuna haastamaan riitaa) taksijonossa tai nakkikioskilla, niin mahdollisesti seuraava ryöstö, näpistys, pahoinpitely ei ole lainkaan uhrin omasta käytöksestä kiinni?

On yksi asia todeta, ettei mikään oikeuta ryöstyä, näpistystä tai pahoinpitelyä (raiskausta unohtamatta), mutta kokonaan toinen asia on järkevästi ja ketään syyllistämättä todeta, että omalla käytöksellä on väliä ja että rikoksen uhriksi joutumisen todennäköisyyttä voi pienentää käyttäytymällä oikein. Minusta poliisiviranomaisen velvollisuutena on varoittaa kansalaisia riskikäyttäytymisestä ja neuvoa heitä käyttäytymään tavalla, jolla rikoksen uhriksi joutumisen riskiä voi pienentää. Jos joku tästä loukkaantuu, tai jopa syyllistyy, niin hänellä on vakava itsetunto-ongelma ja todellisuudentaju kateissa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Der Spiegel: Olutjuhlassa jaetaan naisille turvarannekkeita

Hienoa syrjintää taas. Kuinkakohan monta miestä pahoinpitellään Oktoberfestissä..

Anonyymi kirjoitti...

Panu, sen kuin pyydät turvarannekkeen, kun seuraavan kerran menet Oktoberfesteihin. Varmasti antavat mielellään. Ja Jormalle tutti.

Vortac kirjoitti...

Eli kun joku lähtee illalla baanalle, läväyttää pellin kiinni oikein kunnolla, heiluttelee kännisenä apinana rahatukkoja käsissään, päästää vieraat vilkuilemaan tunnuslukunsa baaritiskillä tai pankkiautomaatilla ja ryhtyy vielä sinapit rinnuksilla soittamaan suutaan (suoraan sanottuna haastamaan riitaa) taksijonossa tai nakkikioskilla, niin mahdollisesti seuraava ryöstö, näpistys, pahoinpitely ei ole lainkaan uhrin omasta käytöksestä kiinni?

Mitä raiskaukseen ja naisen käytökseen tulee - jos tuon sanomasi ottaa vertauskuvana asiaan, niin kyllä, naisen logiikan mukaan uhria ei saa syyllistää, vaikka hän pukeutuisi miten tai tekisi mitä hyvänsä. Uhrin oma käytös kun ei vain SAA vaikuttaa mihinkään mitenkään, jotta nainen voi säilyttää kaikki kortit käsissään ja ylläpitää maksimaalista valtaa (ilman vastuuta) miehiin nähden ja säilyttää myös vapauden olla mitä vaan, tehdä mitä vaan ja käyttäytyä miten vaan ilman negatiivisia seurauksia. Muu on naisen logiikan mukaan syrjintää ja patriarkaattia.

- Vortac