perjantaina, syyskuuta 23, 2011

Kiintiöt ay-liikkeeseen?

Saksan piraatit: Young, dynamic - misogynist?

Yhdelläkään suomalaisella pörssiyhtiöllä ei ole naistoimitusjohtajaa - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa

Obese gastric band mother Cynthia Williams is 'feeding her sons to death' | Mail Online

Kokoomusedustaja vastaa Arhinmäelle: Kiintiöt myös ay-liikkeeseen! | Vihreä Lanka

Täydellinen tasa-arvo tulee | Kulttuuri ja viihde | Ilkka

Pirjo Hassinen sanoo, että tasa-arvo on toteutunut vasta sitten, kun yhteisö hyväksyy vanhan naisen ja nuoren miehen rakkauden kuten se on perinteisesti sallinut vanhan miehen ja nuoren naisen suhteen.

-On hullua kuvitella, että vain nuori nainen haluaa vanhan miehen, jolla on valtaa. Harva vanha nainen on kuitenkin tullut esiin nuoren miehen kanssa-ja jos tulee, siinä on pilkan aspekti.

Pirjo Hassinen uskoo suhtautumisen muuttuvan, kun vaikuttamaan tottuneista suurista ikäluokista tulee vanhoja. Hän vertaa tilannetta homojen asemaan, joka on 20 vuodessa kohentunut huomattavasti.

-Nyt on jo useita julkihomoja kansanedustajia. Pirjo Hassinen kertoo kirjoittaneensa Rouvan naisten voimauttamiseksi. -Se on kirja naisille ja ylipäätänsä ihmisille. Saan postia myös fiksuilta miehiltä. Hän sanoo olevansa feministi mutta ei änkyräfeministi. En ymmärrä, miten joku nainen voi sanoa, ettei ole feministi.

Feminismi ei tarkoita muuta kuin pyrkimystä tasa-arvoon. Meidän on taisteltava itsellemme oikeus valita yhtä vapaasti kuin miehet ovat saaneet tehdä kautta historian.

Tehy vaatii naispalkkaerää keskitettyyn palkkaratkaisuun | Talous ja politiikka | YLE Uutiset | yle.fi

Norjalaista populistipoliitikkoa epäillään seksin ostosta - HS.fi - Ulkomaat

12 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Yhdelläkään suomalaisella pörssiyhtiöllä ei ole naistoimitusjohtajaa"

Mikäs naisia estää perustamasta pörssiyhtiöitä ja johtamasta niitä?

Tässä on sitä paitse kyse omistajien oikeuksien kunnioittamisesta. Minusta se on täysin yhtiön osakkeenomistajien asia, kuka yhtiötä johtaa. Valitkoot miehiä, naisia tai ketä haluavat, omatpa ovat rahansa. Ulkopuolisille se ei kuulu millään lailla. Vai haluaisiko esim. Arhinmäki, että minä tulisin lukemaan hänelle lakia siitä, kuinka hänen pitäisi omaisuuttaan hoitaa ja mitä hän saisi sillä tehdä?

Jorma kirjoitti...

"Harva vanha nainen on kuitenkin tullut esiin nuoren miehen kanssa-ja jos tulee, siinä on pilkan aspekti."

Eikö Hassinen seuraa ympäröivää maailmaa lainkaan? Vanhempia miehiä, joilla on suhde nuorempaan naiseen, sitä vasta pilkataankin. Sekä halveksutaan.

"En ymmärrä, miten joku nainen voi sanoa, ettei ole feministi."

Siten, että nainen kannattaa tasa-arvoa.

"Feminismi ei tarkoita muuta kuin pyrkimystä tasa-arvoon."

Feminismi ei tarkoita muuta kuin pyrkimystä epätasa-arvoon ja miehiin kohdistuvan sukupuolisyrjinnän lisäämiseen.

Jorma kirjoitti...

"Tehy vaatii naispalkkaerää keskitettyyn palkkaratkaisuun"

Tätä on feministien meininki: palkan pitäisi määräytyä sukupuolen perusteella.

Tomi kirjoitti...

Miksi Arhinmäki ei vaadi naistoimitusjohtajia?

Ymmärrän, että tyttöjen -- ja kansantalouden -- kannalta olisi hyvä, jos naisesikuvia olisi enemmän. En kuitenkaan usko, että kiintiönainen on tällainen kannustava idoli.

Hienoa, että firmat ovat vapaaehtoisesti asiaan puuttuneet eli nimenneet naisia hallituksiin.

Tomi kirjoitti...

Voi tietysti myös kysyä, onko tasa-arvo toteutunut muutenkaan firmojen hallituksissa -- tai ammattiyhdistysten hohdossa tai vaikka parhaiden shakinpelaajien keskuudessa. Pitäisikö pyrkiä maahanmuuttajien lisäämiseen? Entäs rumat ja liian lyhyet? Heikäläisillä nyt ei ainakaan ole mitään mahiksia Mokijan hallitukseen. Tai kehitysvammaisilla.

Näitä porukoita on tietty loputtomiin, siis näitä, jotka jonkun ominaisuuden perusteella eivät keksimäärin pärjää yhtä hyvin kuin jonkun toisen porukan jäsen keskimäärin.

Miehet ovat tietysti yksi tällainen porukka.

Jorma kirjoitti...

"Entäs rumat ja liian lyhyet?"

Rumien, lihavien ja lyhyiden ihmisten on ihan tieteellisin tutkimuksin todistettu joutuvan fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi kauniimpien (komeampien), laihempien ja pidempien ihmisten jalkoihin. Esimerkiksi työnhaussa tästä on selvää ja vahvaa näyttöä.

Maahanmuuttaja tausta saattaa myös vaikuttaa samalla tavalla, tosin voi olla, että jo kielitaitoon ja/tai koulutukseen liittyvät ongelmat aiheuttavat sen, että maahanmuuttajien on vaikeampi menestyä työnhaussa yhtä hyvin kuin kantaväestön edustajien.

Naiseudesta sitä vastoin ei ole voitu osoittaa olevan haittaa, pikemminkin päinvastoin. Moniin tehtäviin (lastenhoitoon tai edustamiseen liittyvät esimerkiksi) miehiä ei oikein meinata kelpuuttaa millään, julkishallinnossa naishakijoita suositaan (vaikka naistyöntekijät ovat julkisella sektorilla enemmistönä) ja esimerkiksi kesätyöpaikan löytäminen on tytöille selvästi helpompaa kuin pojille.

Näin ollen, ei ole mitään perustetta väittää, että naiseudesta olisi haittaa työelämässä, että naisia syrjittäisiin tai että naisia pitäisi joillain kiintiöjärjestelyillä suosia. Miehethän tässä ovat alakynnessä.

Tomi kirjoitti...

"kesätyöpaikan löytäminen on tytöille selvästi helpompaa kuin pojille"

Noin todella taitaa olla. Kun lähipiirissä on asiaa on tarkkaillut, tytöt miettivät, että mihinkäs kesähommaan sitä menisi, raflaan, kassalle vai au pairiksi Lontooseen, kun taas pojat tuskailevat työttömyyden kanssa.

Syy on tietysti se, että sellaisia palvelualan paikkoja, joissa ei paljon muuta vaadita kuin nätti olemus (ja mitä muuta hyvää ja kaunista nyt tytöt edustavat), on paljon ja lisää tulossa. Pojat taas ovat luontojaan vähän vahvempia ja rempseämpiä mutta toisaalta mielikuvissa epäluotettavia, sulkeutuneita ja luultavasti vielä aggressiivisia. Kuka sellaista nykyään kaipaa?

Itse nostelin yhden kesän sementtisäkkejä hihnalta lavalle. Siinä ei olisi tyttö pärjännyt. Seuraavana kesänä hommaan olikin jo hankittu kone.

Siis, perkele, Arhinmäki, ole mies ja puutu tähän työväenongelmaan! Älä anna niiden puolueen moraalittomien feministien juoksuttaa itseäsi!

tommi kirjoitti...

Maailma olisi täynnä nuoria poikia, jotka eivät muusta fantasioikaan kuin seksistä kokeneen naisen kanssa. Ainakin alle 70-vuotiailla on varmasti joka ikäluokan sisälläkin enemmän seksikysyntää miehillä naisista kuin toisinpäin. Puumanaisille olisi valtava tilaus, mutta miksi heitä ei juuri ole kuin fiktiossa? Olisiko niin, että iäkkäämpiä naisia ei sittenkään seksi kiinnosta yhtä paljoa kuin miehiä ja nuorempia naisia?

Homo kirjoitti...

Pirjo Hassinen vuodelta 2004

Homo kirjoitti...

Tarjotaankohan tällaista pian Suomenkin nartuille jossain kimppadiileissä alehintaan:

Mullistava keino rintojen suurentamiseksi vai lumevaikutusta? Thaimaalainen rintaläpsintä!

Tomi kirjoitti...

Jos luulee, että naisasiapoliitikot on tuomittu ikuisesti meuhkaamaan aggressiivisia valheitaan, voi saada lohdutusta kuuntelemalla aamun Ykkösaamun. Vaikka YLE:n femakkotoimittaja parhaansa yrittääkin, Filatov, Pieitilä ja Katainen eivät sorru tolkuttomuuksiin.

http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1316759282192&language=fi

No, epäanalyyttistä eturyhmäpolitiikkaa tietysti paasaavat, mutta eivät siis sorru hysteeriseen vihanlietsontaan.

Vortac kirjoitti...

Feminismi ei tarkoita muuta kuin pyrkimystä tasa-arvoon.

Tämä on maailman suurin valhe.

- Vortac