maanantaina, syyskuuta 05, 2011

Stereotyyppisen ATM:n tarina

Huoltamo: Ovatko pelimiesopit seksistisiä?

HS: tavallinen mies: Hannu ei löydä naista, vaikka hänessä ei ole mitään vikaa. Ehkä syy onkin juuri siinä.
"Mikä vika sinussa on, kun ei ole ketään löytynyt?" on pari hyvää tarkoittavaa sukulaista joskus kysynyt Hannulta.

Hannu tietää, että se on vitsi, mutta silti se loukkaa. Hannu on noin nelikymppinen eikä ole koskaan seurustellut. Yksi ja sama ajatus on tullut mieleen monta kertaa: Miksi en löydä itselleni seurustelukumppania? Joku ihan tavallinen nainen riittäisi.

Hannu haaveilee siitä, että joku koskettaisi.

Hän on vaaleatukkainen, silmälasipäinen, keskimittainen mies. Ylipainoa ei ole. Usein hän pukeutuu silitettyyn paitaan ja pikkutakkiin. Käy suihkussa päivittäin. Iho on siisti, hammasrivistö suora ja valkoinen.

"Tiedän, etten ole atleettivartaloinen lihaskimppu, mutta mielestäni aika tavallisen näköinen."

Kun Hannu katsoo peiliin, hän saattaa miettiä, onko hän ruma. Pitäisikö hankkia piilolinssit? Auttaisiko tukan värjääminen? Mitä naiset haluavat?

Hannulla on netissä sinkkuprofiili. Vuoden sisällä hän on saanut kymmenisen viestiä, joissa sanotaan, että "vaikutat kivalta tyypiltä, kerro lisää itsestäsi."

Hannukin on parin viime vuoden aikana lähettänyt toistakymmentä treffipyyntöä. Yleensä hänet on tyrmätty jo ensimmäisen viestin jälkeen tai vastausviestiä ei ole koskaan tullut.

"Silloin tuntuu, etten ole saanut edes mahdollisuutta. Vuoden aikana olen saanut yhden vastauksen", Hannu sanoo.

Pariin vuoteen hän ei ole käynyt nettiprofiilissaan ollenkaan, jotta ei tulisi enempää pettymyksiä.

Viimeksi Hannu on päässyt treffeille asti lokakuussa 2008.

"Ne olivat illallistreffit ravintolassa. Puhuimme harrastuksista, perhetaustasta ja jotain yleistä musiikki- ja elokuvamauista", Hannu muistelee.

"Mielestäni ilta meni hyvin. En olisi voinut tehdä mitään toisin."

Ilta päättyi kuitenkin pettymykseen. Satoi kaatamalla. Herrasmiehenä Hannu tarjosi naiselle suojaa sateenvarjon alla metroasemalle asti. Erotessa hän kysyi, haluaisiko nainen lähteä jonakin päivänä vaikkapa kahville.

"Ei olla ehkä samantyyppisiä", nainen vastasi ehdotukseen.

Kaverien "kyllä se oikea vielä löytyy" -kommentit alkavat tuntua aika tyhjiltä.

"Ihastun helpoiten tavallisennäköiseen naapurintyttöön, joka ei laittaudu liikaa", Hannu sanoo.

"Kyllä nainen saa olla nainen, mutta en hirveästi kiinnitä huomiota pitsipaitoihin tai hameisiin."

Hannusta tuntuu hassulta luetella naiselle asettamiaan ulkonäkökriteereitä, sillä hän uskoo olevansa aika joustava, jos muuten mukava nainen löytyisi.

Tärkeintä on, että kumppani olisi rauhallinen, ulkoilusta pitävä ja avoin. "Ei mikään bailaaja", Hannu luettelee.

Se on tärkeää, sillä Hannu ei juo alkoholia ollenkaan.

"Lopetin, koska en tarvitse alkoholia mihinkään."

Hän ei kuitenkaan katsoisi pahalla seurustelukumppanin kohtuullista juomista.

"Voisi kuvitella, että raittiuteni olisi jopa etu naismarkkinoilla. Jos ainoa keino löytää naissuhde on kolmen promillen humalassa pikkutunneilla ravintolassa, se ei ole minua varten."

Seksi on yksi iso kysymys.

Sitä Hannu ei ole koskaan harrastanut kenenkään kanssa.

Kun poikuus on tallella vielä lähes nelikymppisenä, se lisää miehen epätoivoa.

"Pistää miettimään, olenko ollenkaan normaali mies."

Ainoan naisen kosketuksen Hannu saa parturissa.

Välillä Hannu joutuu kuuntelemaan, kun hänen kaverinsa rehvastelevat seksikokemuksillaan. Hän toivoo aina, ettei kukaan vain kysyisi häneltä mitään.

"Olisi pitänyt hoitaa ensimmäinen seksikokemus pois päiväjärjestyksestä jo parikymppisenä. Opiskeluaikana olin kuitenkin auttamattoman ujo eikä asialla tuntunut olevan kiire."

Mitenköhän mies selviäisi, jos tilaisuus seksiin tulisi?

"Jännittäisi lähinnä se, miten kumppani suhtautuisi kokemattomuuteeni", Hannu sanoo.

Hän on kuitenkin sitä mieltä, että seksi kuuluu vasta vakiintuneeseen parisuhteeseen.

Vaikka seksi ei ole Hannulle ykkösasia, hän kaipaa naisen kosketusta siinä missä kuka tahansa. Hän uskoo olevansa hellä ja rakastettava mies.

Viimeksi Hannu on lukenut Riikka Pulkkisen Raja-kirjan ja toista maailmansotaa käsittelevän historiakirjan. Hän on sosiaalinen ja on sopeutunut aina hyvin työyhteisöihin. Hannulla on korkeakoulututkinto, ja hän tulee taloudellisesti hyvin toimeen. Lisäksi hän on terve, ja hänellä on kavereita.

Suhde lapsuudenperheeseen on läheinen, mutta tästä asiasta hän ei halua puhua vanhemmilleen.

"En ehkä halua tuottaa heille pettymystä", Hannu sanoo eikä siksi halua esiintyä omalla nimellään tässä jutussa.

Hän on sitä mieltä, että parisuhdemarkkinat ovat miehelle rankka pelikenttä.

"Ehkä minulta puuttuu joku karisma", Hannu pohtii.
HS: Jos jatkuvasti miettii, kelpaako – ei kelpaa
"Uskaltaako Hannu olla oma itsensä? Hän tuntuu miettivän niin paljon, mitä naiset häneltä odottavat", pohtii psykologi ja parisuhdeterapeutti Keijo Markova luettuaan Hannun tarinan.

Markova ei ole tavannut Hannua, mutta uskoo että Hannullekin on olemassa samalla lailla herkkä ja ujo nainen, mutta pettymysten takia ei pidä ruveta täyttämään toisten odotuksia, hän muistuttaa.

Kaikki haluavat tuntea itsensä rakastetuiksi, sillä hyvä itsetunto syntyy suhteesta muihin.

Markova painottaa, että tutustuakseen toiseen pitää olla rehellinen itselleen ja tunteilleen. Hannu on määritellyt itselleen tiukat säännöt, joiden mukaan elää. Hän ei juo, polta tai harrasta irtosuhteita. Ne ovat kaikki hyviä sääntöjä, mutta Markova kysyy, kuka ne on laatinut.

"Jokaisessa meissä on särmikkyyttä ja toisten mielestä jopa huonoja puolia. Tuoko Hannu sosiaalissa tilanteisissa esiin muita kuin hyviä asioita itsestään?"

Jotta parisuhde voi toimia, täytyy hyväksyä myös omat kielteiset tunteensa.

"Jos on vain yhdenlainen miehen rooli, se antaa helposti kuvan kulissimiehestä, joka ei ole todellinen ihminen ollenkaan."

Pariterapeutin mukaan parisuhdemarkkinat voivat kohdella naisia ja miehiä hyvinkin eri tavoin.

Nykyään nainen voi olla sinkku omasta vapaasta tahdostaan, mutta mieheltä kysytään helposti, että "mikäs vika sussa on, kun et ole ketään löytänyt?"

"Mies on monesti riippuvaisempi parisuhteesta kuin nainen, varsinkin jos hänellä ei ole läheisiä ystäviä. Miehet ovat myös parisuhteessa haavoittuvaisempia, sillä mies saattaa ajatella, että hän kelpaisi, jos olisi riittävän hyvä ja arvokas."

Yleensä parisuhteessa olevat miehet ovat yksineläjiä tyytyväisempiä elämäänsä.
Laasaslaisuus on valtavirtaistettu ja ATM:n stereotyyppi on todistettu oikeaksi ;-)

29 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Didn't get the job? Blame 'lookism', as discrimination against the ugly 'is the new racism'

Jorma kirjoitti...

"Ne ovat kaikki hyviä sääntöjä, mutta Markova kysyy, kuka ne on laatinut."

Se ei pane, joka valikoi.

Anonyymi kirjoitti...

Tavallinen "asiantuntijoiden" kommenttihan on syyttää flaksitonta miestä hygienian puutteesta ja/tai rumista vaatteista. Tässä "asiantuntijalle" esitetään esimerkkihenkilö jolla ei käy flaksi, vaikka näistä on huolehdittu. "Asiantuntijan" onkin keksittävä mieheen joku uusi vika, jolla syy voidaan jälleen vierittää tuon miehen eikä parisuhdemarkkinoiden rakenteelliseksi viaksi.

Hauskasti "asiantuntijan" kommentit ovat keskenään ristiriitaisia: pitäisi olla "oma itsensä" mutta toisaalta ei saisi toteuttaa vain yhdenlaista mieskuvaa. Veikkaan ettei "asiantuntijalla" ole edes mitään käsitystä siitä mitä "omana itsenä oleminen" tai tuo monitahoinen mieskuva oikeasti tarkoittaa. Saati että olisi jotain tieteellisesti tutkittuja todisteita siitä että noilla olisi vaikutusta miehen pariutumiseen.

Tässä käy ilmi se, mitä "asiantuntijuus" nyky-yhteiskunnassamme tarkoittaa: ne joilla on valtaa, palkkaavat "asiantuntijoita" kehittelemään teorioita siitä, miten mitään rakenteellista vikaa ei ole olemassa, jotta niiden joilla on valtaa, ei tarvitse muuttaa käyttäytymistään mitenkään.

Henry Laasanen kirjoitti...

Juu, nuo "parisuhdeasiantuntijoiden" antamat neuvot ovat aika huvittavia, varsinkin neuvo olla oma itsensä.

Hannuhan on ollut oma itsensä jo 40-vuotta.

Ja pääongelma Hannulla näyttää olevan - kuten ATM:llä yleensäkin - treffeille pääsy ylipäätään. Kun mitään ei saa edes alkuun, niin Hannun ominaisuuksia ei pääse edes esittelemään.

Anonyymi kirjoitti...

Ja pääongelma Hannulla näyttää olevan - kuten ATM:llä yleensäkin - treffeille pääsy ylipäätään. Kun mitään ei saa edes alkuun, niin Hannun ominaisuuksia ei pääse edes esittelemään.

Tavallaan näin. Tosin Hannu kyllä kuvittelee, että kun päästään treffeille, parisuhde on jo pulkassa.

Ei se nykyajan naisten kanssa ole todellakaan niin. Treffit ovat vain ensimmäinen, pieni askel kivikkoisella populla. Itse olen KTM, mutta ekoilta nettitreffeiltä parisuhteeseen päätymisen suhde oli jotain 50:1 luokkaa. Joillakin on kyllä parempi tuuri.

Hannun ongelma ei minusta ole kyllä se, ettei Hannu edes pääse esittelemään ominaisuuksiaan. Hannun ongelma on se, että Hannu on tavallinen, ja nykyaikaisilla parisuhdemarkkinoilla tavallisuus ei miehelle riitä.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Treffit ovat vain ensimmäinen, pieni askel kivikkoisella polulla."

Näinkin, mutta Hannu tuntuu olevan juuttunut tuohon ensimmäiseen askeleeseen.

Tuossa "alampitasoisuuden "askeleissa voi olla blogipostauksen aineksia...

Paha ja saava kirjoitti...

Vanha viisaus: "Kun menet naisen luo, älä unohda ruoskaa" kuulostaa häijyltä, mutta on totista totta, jos käsitetään ruoska vertauskuvallisena.
Juttu vaan on niin, että nainen haluaa, että häntä hiukan pakotetaan seksiin. Jos seisoo kiltisti tumput suorana saa seistä siinä lopun ikäänsä. Mutta kun murisee, että "housut pois ja hoitoon" kaikki järjestyy.

Poikkeuksena tästä säännöstä tekevät vain tosikovat naismagneetit, miljonäärit, huippurokkarit jne. Rokkareiden ei tarvitse kuin seistä lavalla ja jo alkaa pikkuhousuja sataa. Miljonääri seisoo huvipurtensa kannella ja koukistaa kevyesti sormeaan. Hetkessä laiturilla on jono kaunottaria.

Ile kirjoitti...

Vähän ikävän kuuloista puhetta Keijo Markovalta on viittaus siihen, kuinka alkoholin käytön ja tupakan tupruttelun puute sekä seksin liittäminen vain parisuhteeseen ilmentävät jonkinlaista persoonan jäykkyyttä ("Hannu on määritellyt itselleen tiukat säännöt, joiden mukaan elää.")

Vai mahtaako kyse sittenkin olla toimittajan tavasta vetää asiaa kasaan?

Joka tapauksessa tässä liikutaan sellaisella alueella, jossa ammatti-ihmisten tulisi olla varovaisia. Tupakoimattomuus, alkoholin käyttämättömyys ja seksin liittäminen vain parisuhteeseen voivat ammatti-ihmisessä herättää kysymyksen, mistä tämä mahdollisesti kyseessä olevaan ihmiseen liittyen kertoo, mutta ei näitä arveluja (ammatillisia hypoteeseja) pitäisi sellaisenaan toimittajille tarjota.

Jos olisi joku nainen, jonka seurustelusuhteen solmimisen vaikeudesta kerrottaisiin, ja tämä nainen ei tupakoisi, ei käyttäisi alkoholia ja hän haluaisi harjoittaa seksiä vasta parisuhteessa, en usko, että ammatti-ihminen luonnehtisi tällaisen naisen "määritelleen itselleen tiukat säännöt, joiden mukaan elää.".

Jorma kirjoitti...

"en usko, että ammatti-ihminen luonnehtisi tällaisen naisen "määritelleen itselleen tiukat säännöt, joiden mukaan elää."."

Ei tietenkään, sehän olisi ammattillinen itsemurha.

Miehellä ei vain ole varaa pitää kovin tiukkaa seulaa, jos haluaa edes jonkinlaisen parisuhteen itselleen joskus löytää. Sikäli Hannun elämäntapavalinnat, joissa toki ei sinällään ole mitään vikaa ja joihin hänellä on täysi oikeus, voivat vaikeuttaa hänen tilannettaan parisuhdemarkkinoilla. Hannun, tai kenekään muunkaan miehen, ei nimenomaan kannata "olla oma itsensä", jos naisseurasta haaveilee.

Tämä Hannu, jos juttuun voi yhtään luottaa, taitaa olla liian kiltti, kunnollinen ja tavallinen naisten makuun. Jostain olisi hankittava särmää. Jotta näistä "asiantuntijoista" olisi mitään hyötyä, heidän olisi osattava kertoa, kuinka se onnistuu.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Työnantaja kielsi miesten pitkät hiukset – ”Laitonta”

Jorma kirjoitti...

"Työnantaja kielsi miesten pitkät hiukset – ”Laitonta”"

Koskas tasa-arvovaltuutettu aiko puuttua puolutusvoimissa harjoitettuun sukupuolisyrjintään? Siellähän varusmiehiltä vaaditaan lyhyitä hiuksia, vapaaehtoisnaisilta taas ei.

Jorma kirjoitti...

Anteeksi kuinka, Anna Perho?


Ylioppilaslehti on häpeällisen surkea punaviherfeministinen propaganda-aviisi. Kyllä vituttaisi maksaa tällaisesta (HY:n opiskelijoiden on pakko).

Naiset kiinnostavat maisterirokkaria


"Hän vierasti naistutkimuksen opiskelijoiden ryh­mittymistarvetta, oli irigaraylaisia ja butlerilaisia, mutta myös vahva ho­mo-hetero-jako.

”Se oli mielenkiintoista laitoksel­la, joka kyseenalaistaa stereotyyppi­siä rajauksia. Kaikki olivat kuitenkin hyvin tietoisia siitä, mikä on toisten seksuaalinen suuntautuminen.”

Heterot nähtiin Swanin mielestä täysääliöinä.

”Musta on inhottavaa lokeroitua. Jos elää miehen kanssa pitkään, ei se tarkoita sitä, ettei joskus voisi elää naisen kanssa.”"

Homo kirjoitti...

Aamulehti: Odottavan äidin tupakointi riski lapsen mielenterveydelle

...
Raskauden aikana yli kymmenen tupakkaa päivässä polttaneiden äitien lapsista lähes 14 prosenttia joutuu turvautumaan psyykenlääkkeisiin. Tupakoimattomien äitien lapsista hieman yli 8 prosenttia joutuu käyttämään psyykenlääkkeitä.

Suomalaisäideistä 15 prosenttia tupakoi raskausaikana. Määrä on pysynyt samana viimeiset parikymmentä vuotta.
...

Arhinmäki: Nuorten syrjäyttämiseen ei ole varaa

Jorma kirjoitti...

Naisia houkutellaan luonnontieteisiin kertomalla hajuvesistä ja kauneusleikkauksista

Olisiko mahdollista tehdä humanistisista aineista mielenkiintoisempia ja huokuttelevampia miehille? Miksi asiaa ei koskaan edes pohdita toisinpäin?

Homo kirjoitti...

Ulvilan surmajutussa jälleen käänne - Syyttäjälle vinkannut on Anneli Auerin veli

Poliisi selvittää Anneli Auerin väittämän "Sepon" mieskunnosta

Homo kirjoitti...

Syyttäjä: Auer väkivaltainen jo ennen surmayötä

...
Syyttäjän mukaan Auerin lapset ovat kertoneet elokuussa lisätutkinnassa, että perheessä on ollut vakavia ongelmia ja että muun muassa kolmea lasta on kohdeltu poikkeuksellisen huonosti.

- Anneli Auer on kohdistanut väkivaltaa Jukka Lahteen jo ennen surmayötä, syyttäjät kirjoittavat valituslupahakemuksessa motiivia käsittelevässä osiossa.

Syyttömäksi todettu Auer kertoi käräjä- ja hovioikeudessa, että perheessä oli kaikki hyvin eikä hänellä ollut mitään painavaa syytä tappaa miestään.

- Elokuussa 2011 esiin tullut uusi todistelu osoittaa väitteen vääräksi ja päinvastoin osoittaa, että perheessä oli lukuisia ongelmia ja myös lapsiin kohdistunutta väkivaltaa, syyttäjät perustelevat valituslupahakemuksessa.
...

Homo kirjoitti...

Lapsiparat, toivottaasti totuus tulee vihdoin esiin, jottei lasten tarvitse kantaa taakkaa:

Uuden Auer-tutkinnan taustalla oli veljen vinkki

...
Syyttäjien mukaan veli otti viranomaisiin yhteyttä elokuun alussa ja toisti sen, mitä Auerin kaksi lasta olivat kertoneet hänelle murhan tapahtumakulusta. Syyttäjien mukaan uusi todistelu sulkee pois sen mahdollisuuden, että murhapaikalla olisi ollut perheen ulkopuolinen ihminen.

Ylen Satakunnan mukaan Auer on kieltänyt lapsiaan useaan eri kertaan kertomasta muun muassa sosiaalityöntekijöille ja poliisille siitä, mitä he olivat havainneet. Sen sijaan lasten oli kerrottava muun muassa ulkopuolisesta tekijästä ja Auerin soittamasta hätäpuhelusta.
...

Homo kirjoitti...

Kukaan lukenut?: Dating Design Patterns

Jorma kirjoitti...

Our husbands’ sins range from never emptying the dishwasher to letting our homes go to rack and ruin... Why must we women mock the men we love?

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän helppo tuonkin kaverin olisi aikoinaan ollut saada seuraa jos pariutuminen tapahtuisi vielä lavatanssien myötä.

Siellä olisi voinut hakea vaikka kuinka montaa tyttöä illan aikana tanssimaan ja jutella siinä samalla. Varmaan se sopivakin olisi löytynyt siinä samalla.

Nykyään baarissa voi jutella korkeintaan parin tytön kanssa illan aikana jottei leimaudu epätoivoiseksi vonkaajaksi. Jollei käy baareissa, edes yhden tytön kanssa juttelu nettitreffien kautta on valtavan työn takana.

Homo kirjoitti...

Eikös sen ulkopuolisen tappajan pitänyt rikkoa ikkuna ja tulla sieltä puukottamaan mies? Tämä ei oikein istu kuvioon:

Lapsen kertoman mukaan:

Lapsi kävi ensimmäisen kerran katsomassa vanhempiaan:
"Perheen vanhin lapsi, silloin 9-vuotias tytär, kertoi tuoreeltaan poliisille heränneensä surmayönä kovaan meteliin.
Kun lapsi meni katsomaan mitä oli tekeillä, vanhemmat käskivät hänet takaisin nukkumaan."

Lapsi kävi toisen kerran katsomassa:
"Kun melu ei laantunut, palasi tytär vanhempiensa luo. Lapsi näki terassin lasioven olevan rikki. Tuolloin isä Jukka S. Lahti oli vielä kunnossa ja seisoi. Auer makasi sängyssä peiton alla."

Lapsi kävi kolmannen kerran katsomassa:
"Kun lapsi kolmannen kerran meni vanhempiensa makuuhuoneen ovelle, oli isä lattialla haavoitettuna ja äiti poissa. Tytär ei nähnyt muita, mutta epäili hyökkääjän olleen piilossa."

Tästä päättelen ettei ulkopuolinen murhaja ole tullut kysymykseen tai muussa tapausekssa murhaaja olisi ollut jo silloin asunnossa kun tytär kävi toisen kerran katsomassa vanhempiaan, ja silloin isä seisoi lattialla ja äiti makasi sängyssä peiton alla. Missä se murhaaja sitten piileksi, äitin peiton allako?

Homo kirjoitti...

Hannun tarinaa on kommentoitu tämän kirjoituksen kommenteissakin:

Löytyykö kumppani netistä

ATM jäi ilman ennenkin kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Mitenkähän helppo tuonkin kaverin olisi aikoinaan ollut saada seuraa jos pariutuminen tapahtuisi vielä lavatanssien myötä.

Siellä olisi voinut hakea vaikka kuinka montaa tyttöä illan aikana tanssimaan ja jutella siinä samalla. Varmaan se sopivakin olisi löytynyt siinä samalla.


Hei haloo, kyllä sitä vieläkin tanssilavoja on! Sielläkin pitää osata sekä tanssia että puhua, että pääsee panemaan, ihan niinkuin menneinä vuosikymmeninäkin.

Vortac kirjoitti...

Se ei pane, joka valikoi.

Kyllä panee, jos on korkea status (eli esim. opettelee PUA:ksi).

- Vortac

Vortac kirjoitti...

ämä Hannu, jos juttuun voi yhtään luottaa, taitaa olla liian kiltti, kunnollinen ja tavallinen naisten makuun. Jostain olisi hankittava särmää. Jotta näistä "asiantuntijoista" olisi mitään hyötyä, heidän olisi osattava kertoa, kuinka se onnistuu.

Sitä he eivät voi koskaan tehdä menettämättä työpaikkaansa, uramahdollisuuksiaan jne.

Se, 'kuinka se onnistuu', on nimittäin sitä "pahaa tietoa", ja erittäin poliittisesti epäkorrektia. Näiden asioiden lausuminen julki, etenkin jossain julkisessa mediassa, voisi aiheuttaa melkoisen mullistuksen ihmisten sosiaalisessa elämässä ja käsityksessä naisista. Yhtäkkiä nainen ei voisikaan enää näyttäytyä jalona, puhtaana enkeliolentona, vaan heidän inhimillinen (ja usein epäinhimillinenkin) pahuutensa ja naaras-apinaisuutensa tulisi kaikkien tietoon.

Kohta kohdalta, näinhän se onnistuu:

The basic rules

Mutta "ammattilainen" ei voi koskaan kertoa tuota ääneen, koska se on liian poliittisesti epäkorrektia.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Olisiko mahdollista tehdä humanistisista aineista mielenkiintoisempia ja huokuttelevampia miehille? Miksi asiaa ei koskaan edes pohdita toisinpäin?

Hyvä pointti.

Mutta itse näen tuollaisen väkinäisen 'houkuttelun' sekä turhana että ajan ja resurssien haaskauksena. Mikseivät ihmiset saa tehdä / olla mitä haluavat? Miksi heitä pitää väkisin houkutella sinne sun tänne?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin keskusteluun tuli niin naurettava kommentti, että kopioin sen tähän sellaisenaan. Ilmeisesti erään ideologian perusdiskurssiin kuuluu prostituution stigmatisointi.

Joku haluaa liata puhtaan
toteaa hyvin tavallinen nainen 05.09.2011 23:40

Juu tavallisia naisia ei kiinnosta ammattilaisten luona vierailevat! Älä vaan erehdy menemään ammattilaisten luo! Silloin katoaa lopullisesti kaikki viehätys, mitä tavallinen nainen tuntee tavallista miestä kohtaan! Tavallinen nainen kaipaa uskollista, avointa ja puhdasta aviosuhdetta ja jos sitä tarjoat, varmasti löytyy kunnollinen kumppani, mutta maksullisten luona käyvä löytää vain jo monta kierrosta läpikäyneitä, eivätkä he ainakaan pysähdy kunnon kaverin kohdalle muuta kuin kuittaamaan kerrasta hiukan rahaa seuraavaa ravintolailtaansa varten ja itse menetät yhden kauneimmista ominaisuuksistasi: seksuaalisen puhtauden! Seksielämä kannattaa jakaa vain tarkoin valikoidun yksilön kanssa, ja koko loppuelämäksi! Silloin se vasta alkaa, kehittyy ja kypsyy parhaimmaksi nautinnoksi ja tuottaa todella syvää iloa, hyvää oloa ja voimavaroja muuhunkin elämään!

Anonyymi kirjoitti...

Eihä ketään voi pakottaa seurustelemaan kenenkään kanssa. Mitä siis Laasasen ja laasaslaisten mukaan pitäisi tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Eipä kukaan halua seurustella minunkaan kanssa, vaikka olen ihan tavallinen nainen.