torstaina, lokakuuta 27, 2011

Ylöspäin pariutuminen

Huoltamo: Naiset pariutuvat ylöspäin

Steven Pinker – ‘We are Less Violent Because of Female Empowerment’ | Anti-Feminist Theory of Feminism, Male Sexuality, Men's Rights

Tasa-arvo ei ole vielä valmis | Tarja Filatov

Harvemmin esiin nostettuja ongelmia

Tiesimmekö, että pojat saavat koulussa helpommilla ansioilla numeroita noin yhden numeron verran, kertovat opetushallituksen uudet tutkimukset.
Tiesimmekö, että kunnat tukevat selvästi enemmän investointeja pojille mieluisiin liikuntaharrastuksiin kuin tyttöjen suosimiin lajeihin. Miellämmekö, että työmarkkinatuen puolison tulojen tarveharkinta koskee useammin naisia kuin miehiä. Naisia nollapäivärahalla on moninkertainen määrä, vaikka rahattomuus on molempien sukupuolienkohdalla yhtä nöyryyttävää. Ymmärrämmekö, että Suomessa kuolee 30 naista vuodessa perheväkivallan seurauksena. Väkivaltaa kokee lähes 100.000 naista. Kotitöistä naiset tekevät yhä valtaosan, mutta brittitutkimus osoittaa, että miehet, jotka tiskaavat ja imuroivat ovat onnellisempia. Eli kotityöt kannattaa jakaa tasan. Miesten tasa-arvo-ongelmat ovat erilaisia. Miesten on yhä vaikea saada tasavertaista kohtelua erotilanteissa lapsen huoltajuuden suhteen. Jos naisen euro on 82 senttiä, niin miehen vuosi on 11 kuukautta, koska miehet kuolevat varhemmin.

PEKKARINEN PUHUI RYNTÄISTÄ « Simpanssifilosofiaa

Tasa-arvoisia mahdollisuuksia työmarkkinoille | Sofia Vikman

Ahvenanmaan seksuaalirikosaloite kaatui eduskunnassa - Politiikka - HS.fi

A-studio | Toista | YLE Areena | yle.fi
Unohtuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo palkkaneuvotteluissa?

28 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Filatov"

Femakko-Filatov osoittaa taas kerran, että hänen tasa-arvotietämyksensä on täysin olematonta.

Jorma kirjoitti...

"Vuosipalkaksi muutettuna tämä naisen 82-prosenttinen palkka on kuluvana vuonna maksettu 26.10. mennessä. Naisten palkanmaksun voidaan siis todeta päättyneen tältä vuodelta tänään."

vs.

"Työnantajalle on nyt lähtökohtaisesti taloudellisesti suurempi riski palkata nainen kuin mies."

Sofia Vikman antaa tässä malliesimerkin feministien "logiikasta": yhtäältä hänen mukaansa naiset saavat vähemmän palkkaa ja toisaalta naistyöntekijät tulevat hänen mukaansa työnantajille kalliimmiksi kuin miestyöntekijät. Tässähän on selvä ristiriita, sillä eihän sellainen työntekijä, jolle voi maksaa vähemmän palkkaa, tule työnantajalle millään kalliimmaksi kuin sellainen, jolle pitää maksaa palkkaa enemmän.

Yrittäisivät femakkoressut nyt edes ajatella tämän asian valmiiksi ennen uhoamistaan.

Jorma kirjoitti...

Jokin mättää

Miten lie ollut näytön laita tapauksessa numero 1. Onko ollut mitään muuta kuin syytös?

Homo kirjoitti...

Siinä sitä ihmiskauppaa femakoille:

Tuhannet brasilialaiset uurastavat orjuutta muistuttavissa oloissa

...
Järjestön raportin mukaan pakkotyössä uurastavat ovat useimmiten mustia miehiä, jotka ovat kasvaneet köyhissä oloissa ja joilla ei ole juurikaan koulutusta. He työskentelevät liki orjuutta muistuttavissa oloissa, jopa ilman palkkaa tai mahdollisuutta poistua työmaalta.
...

Homo kirjoitti...

Mies rikkoi kännykän, vaimo löi veitsen rintalastan lävitse

Pitkä 18 vuotta kestänyt parisuhde ja pariskunnan nuhteeton elämä lievensivät miestään vakavasti puukottaneen nainen tuomiota.

Salpausselän kihlakunnansyyttäjä vaati keski-ikäiselle lahtelaisnaiselle ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi hänet törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja 11 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
...
Jäykkäteräinen veitsi upposi 15 sentin syvyyteen. Terä meni rintalastan lävitse, puhkaisi vatsalaukun ja aiheutti vuotavan haavan maksaan.
...

Tomi kirjoitti...

Tarja Filatov on ottanut mukaan kaksi oikeaa miesten ongelmaa. On aikoihin eletty, nimittäin sellaisiin, kun feministit yrittävät säätää julkisuuskuvaansa myönteisemmäksi teeskentelemällä kiinnostusta huono-osaisemman sukupuolen tasa-arvo-ongelmiin.

Muutenhan juttu on sitten täynnä tyypillisiä valheita ja puolitotuuksia.

Valehtelua on esimerkiksi väitteet palkkaerosta.

Puolitotuus taas on esimerkiksi väite kotitöistä, vaikka ne eivät voi olla ongelma niin kauan kun naiset harrastavat kotitöitä enemmän myös sinkkutalouksissa ja miehet tekevät vastaavasti enemmän ansiotyötä. Kokonaistyöajassahan ei ole kovin suurta eroa -- paitsi että naiset saavat olla enemmän siellä missä haluavat.

Kun propaganda on karsittu, mitä jää jäljelle Filatovin ongelmista?

Vaikea sanoa, sillä tutkimukset joihin hän viittaa näyttäisivät kuuluvan naistutkimuksen piiriin eli eivät luultavasti ole tutkimusta lainkaan vaan politiikkaa.

Esimerkiksi investoivatko kunnat tosiaan enemmän poikien kuin tyttöjen lajeihin? Väite kuulostaa niin täyspäiseltä, että voi hyvin olla totta.

Mutta onko kukaan oikeasti tutkinut asiaa ottaen huomioon, että pojat ja miehet harrastavat urheilua enemmän? Eihän nimittäin voi olla, että urheiluinvestointeja tehdään saman verran vähemmistölle kuin enemmistölle.

Nykytilanne voikin siis yllättäen olla, että tyttöjen tiloihin investoitu enemmän per nenä kuin poikien tiloihin.

Jonkun _tutkijan_ pitäisi vain tutkia asiaa.

Homo kirjoitti...

Kyldyyriä tämäkin:

Taiteilija synnytti yleisölle avoimessa galleriassa

...
36-vuotias taiteilija-äiti, Marni Kotak, oli lavastanut gallerian sinisävyiseksi makuuhuoneeksi, ja pystyttänyt sinne kotisynnytyskeskuksen. Etukäteen hän kuvasi galleriassa tapahtuvaa synnytystään "korkeimmaksi mahdolliseksi taiteen muodoksi."
...

Jorma kirjoitti...

"On aikoihin eletty, nimittäin sellaisiin, kun feministit yrittävät säätää julkisuuskuvaansa myönteisemmäksi teeskentelemällä kiinnostusta huono-osaisemman sukupuolen tasa-arvo-ongelmiin."

Teeskentelemällä nimenomaan. Mitä käytännössä on tehty miesten keskimäärin lyhyemmän eliiän pidentämiseksi? Eihän tätä asiaa edes tasa-arvopoliittisessa selonteoissa tai raporteissa noteerata, saati, että esitettäisiin jotain toimia tilanteen korjaamiseksi. Aivan sama juttu huoltajuuskiistoissa tapahtuvan syrjinnän kanssa. Filatov olisi itse halutessaan voinut näissä asioissa saada aikaan edes sen, että ne tasa-arvopolitiikkaa linjaavissa asiakirjoissa tunnustettaisiin tasa-arvo-ongelmiksi, mutta eipä tietenkään.

Jorma kirjoitti...

"Eihän nimittäin voi olla, että urheiluinvestointeja tehdään saman verran vähemmistölle kuin enemmistölle."

Juuri tästä on kyse ja juuri sitä feministit vaativat.

Kouluarvosanojen osalta totta on, että pojat saavat helpommin osaamistaan parempia arvosanoja kieliaineissa (koska opettajat haluavat päästä heistä nopeasti eroon), mutta tytöt taas saavat osaamistaan parempia arvosanoja matematiikassa, jossa pojat puolestaan saavat osaamistaan huonompia numeroita. Eli Filatov kertoo hyvin väritetyn ja tarkoitushakuisen puolitotuuden.

Koulutuksen keskeisin tasa-arvo-ongelma on kuitenkin juuri poikien alisuyorittaminen, syrjäytyminen ja aliedustus korkeakoulutuksessa. Tätähän ei meillä vieläkään tunnusteta, etupäässä juuri Filatovin kaltaisen miehiävihaavien ja tasa-arvoa vastustavien femakkojen vuoksi.

Filatovin väkivaltaluvut ovat täysin hatusta vedettyä roskaa. Kirjoitus todistaa lähinnä sen, että Filatov hyväksyy miehiin ja lapsiin kohdistuvan perheväkivallan.

Tomi kirjoitti...

Miesten eliniästä.Ruotsissa joukko mieslääkäreitä on juuri kiinnittänyt huomiota miesten huonompaan terveydenhuoltoon: http://genusnytt.wordpress.com/2011/10/27/lakare-skriver-att-mans-sjukvard-ar-for-dalig/

Naisia kutustaan terveystarkastuksiin läpi elämän toisin kuin miehiä. Naisilla on kuulema myös parempi pääsy erilaisten erikoislääkäreiden pakeille.

Juttelin asiasta erään miespuolisen ylilääkärin kanssa joku aika sitten. Kyselin, miten on Suomen terveydenhuollon laita.

Ylilääkäri piti itsestään selvänä faktana naisten parempaa kohtelua ja paheksui asiantilaa. Hän ei vai kokenut pystyvänsä vaikuttamaan asiaan oikein mitenkään. Monet päätökset tehdään korkeammalla. Hän myös koki, että asian ottaminen esille oli kiusallista eli ilmeisesti asenneilmapiiri on jotenkin hankala. Kun kysyin suoraan, saavatko naiset parempaa hoitoa yksinkertaisesti siksi, että lääkärit haluavat panostaa heihin enemmän, ylilääkäri varovasti myönteli, että asia saattaa hyvin niin olla.

No, yhden lääkärin mielipide ei paljoa todista. Siksi tätäkin asiaa pitäisi estottomasti tutkia. Onhan aika sietämätöntä, jos esimerkiksi minä saan huonompaa palvelua lääkäreiden seksistisen asenteen takia.

Mahtaisiko jonkun yliopiston tasa-arvontutkimuslaitos haluta tarttua asiaan? :-P

Tomi kirjoitti...

"Ahvenanmaan seksuaalirikosaloite kaatui eduskunnassa"

Ahvenanmaa oikeastaan ehdotti, Hesarin jutun perustella, että Suomen rikoslaki pitäisi harmonisoida Ruotsin rikoslakiin. Kun olisi aloitettu seksuaalirikoksista -- koska "ne voivat sattua laivalla" -- olisi ollut luontevaa muuttaa sen jälkeen kaikki muutkin lait, jotka koskeva rikoksia, jotka voivat tapahtua laivalla. Ja mitä nyt Ruotsin-laivalla ei voisi sattua!

Hanke on tietysti ylipäänsä älytön. Erityisen älytöntä kuitenkin olisi alkaa soveltaa seksirikoksia koskevia lakeja. En minä ainakaan halua Suomesta "feminismin Saudi-Arabiaa".

Jorma kirjoitti...

"Ahvenanmaan seksuaalirikosaloite kaatui eduskunnassa"

Olisiko mitenkään mahdollista katkaista kaikki (tieto)liikenneyhteydet Ahvenanmaan ja mannermaan väliltä?

LSHM kirjoitti...

Ahvenanmaalaiset saavat saarilleen Ruotsin lait liittymällä Ruotsiin.

Taitaa vain jäädä tekemättä, koska ruotsalaisilta tuskin saa joka asiassa samanlaista posiitiivista erityiskohtelua kuin suomalaisilta.

Anonyymi kirjoitti...

http://areena.yle.fi/audio/1319635427351
Politiikkaradio: Päivän kansanedustaja - Tarja Filatov

Sosiaalidemokraatti Tarja Filatov on 48-vuotias perheenäiti ja entinen toimittaja. Poliitikkona Filatov on yksi nykyeduskunnan konkareista, nainen joka omien sanojensa mukaan taisteli työministerinä seitsemän pitkää vuotta työttömyyden ja eriarvoistumisen nujertamiseksi. Filatovin mukaan Suomen työmarkkinat jakautuvat naisten ja miesten töihin. Sama jakautuminen näkyy myös poliittisessa vallankäytössä: miehet johtavat politiikan kovia lohkoja, naiset kantavat vastuuta hoivasta. Vaan mitä tarkoittaa Filatovin väite ”politiikan pitää olla totta”? Tarja Filatovia haastattelee Tapio Pajunen.

Jorma kirjoitti...

"miehet johtavat politiikan kovia lohkoja, naiset kantavat vastuuta hoivasta."

Mikäs ihme muka estää Filatovia ja kumppaneita toimimasta aktiivisesti millä tahansa politiikan lohkolla? "Patriarkaattiko" sen estää?

Kerro ihmeessä, ex-työministeri Tarja Filatov, konkreettiset suunitelmasi vaikkapa Suomen kilpailu- ja maanpuolustuskyvyn turvaamiseksi jatkossa. Toki voit myös kertoa ratkaisusi sen suhteen, miten hyvinvointipalveluita lisättäisiin ja valtionvelkaa leikattaisiin samanaikaisesti.

Tosiasia vain on se, ettei näillä kiintiökitisijöillä ole yhtään mitään annettavaa. Tyhjänpäiväistä lässytystä ja uhriutumista kyllä piisaa vaikka muille jaettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Filatov väittää, että poikien/miesten liikuntaharrastuksiin laitetaan enemmän rahaa kuin naisten. Voi olla totta, mutta entäs sitten musiikkiopistot, teatterit, oopperat, kirjastot ja työväenopistot?

Anonyymi kirjoitti...

Ei miesten kotitöihin osallistumisessa ole mitään ongelmaa. Naiset vain katsovat tilastoja, joissa on mukana myös yhden hengen taloudet. Ja vanhatpiiat siivoavat, tiskaavat ja laittavat ruokaa taatusti enemmän kuin vanhatpojat.

Parisuhteessa elävä mies tekee viikossa 8,5 tuntia enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä (Työministeriö, Hannu Piekkolan tutkimus, löytyy verkosta). Jos miehet halutaan osallistumaan lisää kotitöihin, ensin täytyy ratkaista, mistä se aika otetaan ja miksi 8,5 tunnin ero ei riitä. Sehän on yli tunti päivässä! Ansiotöistä ei voi vähentää, muuten menee kansantalous vielä enemmän kuralle kuin se nyt jo on.

Siinäpä Filatoville pulma ratkaistavaksi.

Tomi kirjoitti...

Lapsiperheissä äitien kokonaistyöaika on suurempi kuin isien. Se voi olla ongelma tai sitten ei. Eli jos naiset haluavat käyttää aikansa kotitöihin silloinkin kun ei ole pakko, se ei ole ongelma. Jos taas miehet luistavat pakollisista kotitöistä, kyse on ongelmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Savon Sanomat: Suuttui vieraalle - järjesti pulaan poliisin kanssa
Julkaistu: 27.10.2011 20:31

Sonkajärveläinen nainen suuttui luonaan kyläilevään mieheen ja soitti poliisille väittäen miehen ajaneen autoa humalassa, kertoo Savon Sanomat.
Poliisit tulivat paikalle ja veivät miehen kahteen verikokeeseen sekä määräsivät hänet väliaikaiseen ajokieltoon.

Nainen pysyi väitteidensä takana vielä seuraavanakin aamuna, kun häntä kuultiin asian esitutkinnassa.

Kahden viikon kuluttua tapahtuneesta nainen kuitenkin tuli toisiin ajatuksiin ja otti yhteyttä poliisiin tunnustaen puhuneensa suutuspäissään palturia.

Savon Sanomien mukaan Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen väärästä ilmiannosta 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
__________________________________

Miksi ei voinut väittää miehen raiskanneen hänet. Olisi selvinnyt ilman rangaistusta. Siinä olisi ollut sana sanaa vastaan ja nainen olisi voittanut. Tyhmä mikä tyhmä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalaisisä pakotti tyttärensä teeskentelemään sairasta

Ruotsissa on paljastunut tapaus, jossa isä piti tytärtään vuosikausia suljettuna kotiin ja pakotti tämän teeskentelemään vakavasti sairasta.

Isä sai 100 000 kruunua eli runsaat 11 000 euroa kuussa sairaan tyttärensä hoitamiseen.

Tyttö oli vankina kodissaan 7-vuotiaasta asti. Hän ei voinut "sairautensa" vuoksi käydä myöskään koulua.

Ehdittyään 18 vuoden ikään tyttö karkasi kotoaan ja teki poliisi-ilmoituksen isän uhkailuista. Tutkimuksissa hänellä ei todettu minkäänlaisia toimintahäiriöitä.

Isää odottavat syytteet vapaudenriistosta ja törkeästä huijauksesta.

STT-TT

Anonyymi kirjoitti...

Tomi sanoi:
"Lapsiperheissä äitien kokonaistyöaika on suurempi kuin isien."

Tuo on minulle uusi tieto. Voitko kertoa lähteesi, jotta voin tarkistaa, onko se mutu-tietoa vai oiketa tilastollista tulkintaa?

Anonyymi kirjoitti...

"Ruotsalaisisä pakotti tyttärensä teeskentelemään sairasta."

Tuossahan ei ole mitään uutta.

Suomessa oman paikallislehteni alueella (yli 150 000 asukasta) lehti teki otannan ja sai selville, että 5 % palkansaajista pitää yhden tai useamman lomapäivän kuukaudessa "sairauteen" nojautuen, vaikka ei ole sairas. Kun yksityisellä tuo ei ole mahdollista, sen täytyy olla kunnissa, joissa 80 % työntekijöistä on naisia ja sairaslomaehdot hölliä.

Pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa meidän vain täytyy sopetua näihin välistävetäjiin, eikä aina olla kitisemässä niistä, jotka osaavat käyttää systeemiä hyväkseen.

Tomi kirjoitti...

Tieto nuorten lasten äitien ja isien kokonaistyöajasta on tilastokeskuksen ajankäyttötilasoista. En nyt jaksa googlata sen tarkemmin. Tarkoittaa kai sellaisia äitejä, jotka ovat ansiotyössä.

Jorma kirjoitti...

Antakaa meille takaisin meidän sanat ja munat!

Hieno juttu.

Pari puutetta tässä kuitenkin on.

"Mikäs siinä: kyllä me miehet tietenkin olemme tämän kaiken ansainneet, kun olemme naisia vuosituhansien ajan sortaneet."

Tämä ei pidä paikkaansa. Harva meistä, etenkään miehistä, edes elää tuhansia vuosia. Toisekseen miehet, etenkään tavalliset suomalaiset miehet, eivät ole suinkaan sortaneet, vaan suojelleet naisia iät ja ajat. Kolmanneksi, vaikka joku mies olisikin jossain jotain naista sortanut, se ei todellakaan tee kaikista miehistä sortoon syypäitä. Jokainen vastaa vain omista tekemisistään.

"Kertokaa nyt tällaiselle tyhmälle ja vanhanaikaiselle äijälle, että miten tässä pitäisi olla!"

Ei mies tarvitse naisilta mitään käytöskoulutusta tai lupaa mihinkään. Mies tekee mitä miehen on tehtävä.

Jorma kirjoitti...

Sanoistaan ja munistaan huolestuneille

Vortac kirjoitti...

Sofia Vikman antaa tässä malliesimerkin feministien "logiikasta": yhtäältä hänen mukaansa naiset saavat vähemmän palkkaa ja toisaalta naistyöntekijät tulevat hänen mukaansa työnantajille kalliimmiksi kuin miestyöntekijät. Tässähän on selvä ristiriita, sillä eihän sellainen työntekijä, jolle voi maksaa vähemmän palkkaa, tule työnantajalle millään kalliimmaksi kuin sellainen, jolle pitää maksaa palkkaa enemmän.

Feminismi on suorastaan ristiriitaisen ajattelun (ja käytöksen) määritelmä.

Logiikka kun on paha patriarkaalinen työkalu, jota ei feministi käytä. Niinpä he ovat vapaita kaikesta johdonmukaisuudesta, ja näin ollen voivat väittää mitä tahansa, perustellen sen miten tahansa, ja takkia voi käännellä tilanteen mukaan mihin suuntaan hyvänsä, miten siitä parhaiten itse hyötyy. Kätevää.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuosta kännykkä-veitsi-jutusta.. eipä se ole ensimmäinen kerta, jossa nainen pahasti ylireagoi, kun mies ottaa naiselta kännykän pois. Tulee mieleen se tapaus, jossa isä otti tyttäreltään kännykän pois, ja tytär hakkasi isänsä pahoin - en nyt muista yksityiskohtia sen paremmin.

Naiset identifioituvat krääsäleluihinsa (ne kun ovat niin kiiltäviä ja 'ihania') niin syvästi, että en ihmettelisi, vaikka jotkut naiset ihan tosissaan väittäisivät tulleensa raiskatuiksi sen perusteella, että mies on hiplannut heidän kännykkäänsä luvatta.

Tästähän ei tietenkään saisi puhua, kuten monesta muustakaan naisiin liittyvästä kummallisesta totuudesta, joita on miehen tai edes ihmisen näkökulmasta hyvin vaikea käsittää.

Mutta pointtina on, että hyvinkin moni kaupasta ostettava asia on naiselle paljon tärkeämpi kuin mies tai miehen ihmisoikeudet tai edes miehen elämä.

Niin kauan kuin tästä ei saa julkisesti puhua, tilanne todennäköisesti pahenee vain entisestään.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tämä ei pidä paikkaansa. Harva meistä, etenkään miehistä, edes elää tuhansia vuosia. Toisekseen miehet, etenkään tavalliset suomalaiset miehet, eivät ole suinkaan sortaneet, vaan suojelleet naisia iät ja ajat. Kolmanneksi, vaikka joku mies olisikin jossain jotain naista sortanut, se ei todellakaan tee kaikista miehistä sortoon syypäitä. Jokainen vastaa vain omista tekemisistään.

Aivan - hyvin sanottu jälleen.

Lisään mielelläni kuitenkin pari omintakeista näkökulmaani asiaan;

Jos otamme inkarnaatioteorian huomioon mahdollisena totuutena, silloin on mahdollista, että nämä ihmiset, jotka nyt elävät naisen kehossa naisen ylellistä elämää, ovat nimenomaan olleet naisia sortavia miehiä edellisissä ruumiillistumissaan.

Toisekseen, jos otamme huomioon kaiken sen valheellisen propagandan, jota meille on puoli vuosisataa (ellei pidempäänkin) syötetty, ja havaitsemme sen poikkeavan suuresti todellisuudesta, voimme käsittää, että naiset ovat KAUTTA IHMISKUNNAN HISTORIAN olleet kaikista suojelluin, vähiten sorrettu, ylellisyydessä elänein, jalustalle nostetuin, armoitetuin, valtaa eniten omistavin ihmisryhmä.

Ainahan sanotaan, että prostituutio on maailman vanhin ammatti. Se tarkoittaa, että naisilla on -aina- ollut niin paljon seksiä, että ylimääräistä seksiä on jopa varaa myydä. Se myös tarkoittaa, että miehet ovat aina eläneet seksuaalisessa puutteessa, mikä on mahdollistanut naisen seksuaalisen vallan käytön - eli käytännössä miesten törkeän ja helpon hyväksikäytön.

Miehet ovat siis aina raataneet niska limassa saadakseen edes perustarpeitaan edes joskus tyydytetyksi, ja naiset ovat miehiltä vieneet nämä vähätkin pennoset, pelkästään makaamalla eri asennoissa - mikäs voisi olla sen helpompaa - ja siten saaneet aina elää varsinaista työtä tekemättä ylellisyydessä, jollaisesta miehet eivät ole voineet edes uneksua.

Jos naisia onkin joskus historiassa sorrettu, on miehiä AINA sorrettu paljon, paljon rankemmin - paljon pahemmin, paljon suuremmassa mittakaavassa, ja lukumääräisesti ylivoimaisesti eniten. Tavallinen nainen on aina ollut vähemmän sorrettu, kuin tavallinen mies. Tilanne ei ole muuttunut tästä yhtään miksikään.

Kun huomaa katsoa historiaa totuudenmukaisesti näiden näkökulmien kautta, voi oivaltaa, että kaikki (jopa itse-)syytökset siitä, että miehet olisivat tuhansia vuosia sortaneet naisia, ovat ei vain valheellisia, vaan myös naurettavan typeriä, sekä suorastaan täysin mielipuolisia.

Jormahan sen jo hyvin sanoikin, mutta toistettakoon se vielä; mikään historiassa tapahtunut sorto EI oikeuta nykyisin tapahtunutta sortoa. Kosto ei ole asia, jonka varaan oikeutta voi koskaan rakentaa - sillä saadaan vain lisää vääryyttä. Two wrongs do not make a right.

- Vortac