maanantaina, syyskuuta 21, 2015

Feminismi ei edelleenkään tarkoita tasa-arvoa

Hanna Heimonen kirjoittaa otsikolla Tasa-arvoa – ei feminismiä.
Länsimainen nyky-yhteiskunta ei tarvitse feminismiä. Feminismin tavoitteena on tuoda naisille samat oikeudet kuin miehillekin. Miksi tällä vanhentuneella aatteella on edelleen niin paljon kannattajia, vaikka tavoite on jo saavutettu? Meitä naisia ei sorreta, meillä on äänioikeus, meillä on oikeus päättää kenen kanssa menemme naimisiin, teemmekö lapsia ja miten pukeudumme. Mieleeni ei äkkiseltään tullut yhtäkään naissukupuolen eriarvoisuusongelmaa. Pikaisen googletuksen tuloksena suurin murheenaihe feministeille näyttää olevan ”naisen euro”. On totta, että naiset tienaavat keskimäärin vähemmän kuin miehet, mutta keskiarvo selittyy yksinkertaisesti sillä, että miehet tekevät enemmän työtunteja ja päätyvät useammin parempipalkkaisiin ammatteihin. Kyse ei ole syrjinnästä tai siitä, että jollekulle maksettaisiin täysin samasta työtehtävästä eriarvoista palkkaa.
Naisten asevelvollisuus tai miesten tasa-arvoinen päätäntävalta huoltajuuskiistojen ja aborttien suhteen ei kuulosta sellaiselta, mitä olisin nähnyt feministien koskaan ajavan. Miehet kokevat eriarvoista kohtelua pienestä pitäen: koulujärjestelmä suosii tyttöjä, poikia syytetään kaikesta ja heitä pidetään huonompina.
Hanna on aivan oikeassa, minkä havainnon voimme vahvistaa kasomalla Naisjärjestöjen kannanottoa oikeus- ja työministeri Lindströmille.

Naisjärjestöjen kannanotto oikeus- ja työministeri Lindströmille

Naisjärjestöt koostuvat feministeistä. Monet feministi yrittävät väittää kivan kovaan, että feministit ajavat myös miesten asioita, mutta niin asia ei ole. Sen näkee katsomalla naisjärjestöjen kannanottoa:
  1. Naisiin kohdistuva väkivalta: Täysimääräistä toimeenpanoa tukemaan tarvitaan realistinen toteuttamissuunnitelma, joka sisältää myös suunnitelman toimien resursoinnista.
  2. Huoltajuus ja tapaamisoikeudet: Istanbulin sopimuksen artiklassa 31 valtio velvoitetaan toimimaan niin, ettei huoltajuus- tai tapaamisoikeussopimus vaaranna väkivaltaa kokeneen naisen, naisen perheen tai yhteisten lasten oikeutta turvallisuuteen ja väkivallattomaan elämään. 
  3. Työelämän tasa-arvo: Huolehditaan naisten korkean työllisyysasteen säilymisestä työelämässä. 
  4. Perheen ja työn yhdistäminen: Naisten korkea koulutustaso ja työllisyysaste ovat hyödyttäneet suuresti suomalaista yhteiskuntaa. Jos naisten osaamista ei jatkossa täysimääräisesti hyödynnetä työelämässä, heitetään hukkaan yhteisiä resursseja.
  5. Naisten osuus päätöksenteossa: Naisten osuutta yhteiskunnallisessa ja talouselämän päätöksenteossa lisätään ja seurataan aktiivisesti tavoitteiden toteutumista.
Feministit eivät pyri edistämään miesten tasa-arvoa millään tavoin.

Jopa huoltajuuskysymys on saatu käännettyä naisten tasa-arvo-ongelmaksi.

Feministinen sosialidemokraattinen ohjelma?

Demarit yrittävät väen vängällä väittää mustaa valkoiseksi, eli feminisä miesten asiaksi.

Maria Rytkönen sanoo:
Yhtenä tarkoituksena on määritellä feminismi uudestaan. Se ei ole miesvihaa tai rintsikoiden polttamista. Se on ennen kaikkea tasa-arvoa ja laajemmin ymmärrettynä sortavien rakenteiden purkamista. "Toivomme, että saisimme myös miehet puhumaan feminismin puolesta. Feministinen järjestö ei voi olla sukupuolisesti rajoittunut, vaan kaikkien feministisestä politiikasta kiinnostuneiden pitää saada osallistua."
Höpö höpö. Kuten naisjärjestöjen kannanotosta selviää, käytäånnön feminismillä ei ole mitään tekemistä miesten asian ajamisen kanssa, eivätkä feministit keskity "rakenteiden purkuun", vaan konkreettisiin vaatimuksiin yksipuoliseksi naisten aseman parantamiseksi.

8 kommenttia:

Ile kirjoitti...

Jaromir Jagria yritettiin kiristää skandaalikuvalla

Anonyymi kirjoitti...

Odotetaan nyt muutama vuosi niin feminismi alkaa ollatodella katoavaa poliittista agendaa. Jos ja itse asiassa jopa näyttää siltä, että kun näitä muslimi maahanmuuttajia saadaan tarpeekse paljon vyörymään suomeen, niin feminismi katoaa samalla kuin itsestään. Islam ja feminismi on täysin mahdoton yhtälö. Feminismi katoaa islamin ansiosta jos ei hyvällä niin pahalla. Sitähän nämä feministit eivät itse ymmärrä ideologisessa kiimassaan.

Anonyymi kirjoitti...

NYT: Yhdysvaltojen sotilaita käsketty sivuuttamaan afgaaniliittolaisten harjoittama poikien hyväksikäyttö

U.S. Soldiers Told to Ignore Afghan Allies’ Abuse of Boys - The New York Times

Lapsensa hukuttanut kuopiolaisnainen marssi oikeussaliin hunnutettuna - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa raiskataan 164 naista joka päivä!
Ruotsin raiskausluvut puhuvat puolestaan ja ovat kammottavat: Ruotsissa on kirjattu 60.000 raiskausta vuodessa, eli noin 5000 raiskausta kuukaudessa.


Muslimien osuus raiskauksista on noin 77 prosenttia (maahanmuuttajat yleensä, 90%).

Anonyymi kirjoitti...

Ylen aamu-tv
Intohimon merkitys parisuhteessa


Kuinka intohimo saadaan säilytettyä pitkässä parisuhteessa ja mikä sen merkitys on? Tästä puhuivat aamu-tv:ssä seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja tutkimusprofessori Osmo Kontula.

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntija vastaa: Kannattaako kumppanille kertoa, jos on pettänyt?

Gynekologi Anneli Kivijärvi pistäytyi maanantaina Radio Rockin Heikelä Korporaatiossa.

Kivijärvi keskusteli Juha Kortelaisen ja Harri Moision kanssa mm. siitä, kannattaako kumppanille kertoa, jos on pettänyt. Kivijärven suorasukainen vastaus kuului, että ei. Gynekologin mukaan ihmiset kertovat syrjähypyistään omantunnon tuskissaan.

- Omantunnon tuskissaan ja kärvistelyissään ihmiset menevät ja tunnustavat. Ottavat sen kiven täältä omasta rinnasta ja siirtävät sen toisen rintaan, Kivijärvi summasi ja lisäsi, että kyseinen toimintatapa saa petetyn osapuolen kärsimään tapahtuneista.

Entä pitääkö pettämisen jälkeen lähteä vai pysyä yhdessä?

Anonyymi kirjoitti...

Tänään klo 22:50 Vitoselta:

5D: Seksirobotti

Monet amerikkalaismiehet haaveilevat seksistä, tai jopa parisuhteesta, naisrobotin kanssa. Mikä ajatuksessa kiehtoo? Tapaamme myös keksijöitä, joilla on ihka oikea fembotti työn alla. (My Sex Robot, dokumentti, USA, 2010)

Anonyymi kirjoitti...

Rangaistus feminismistä vai mistä tässä oikein on kyse?:

Tämä kulttuuri halutaan Suomeen | MV!!??