maanantaina, lokakuuta 19, 2015

Kuvat kertovat

Naisista Suomi-brändin keihäänkärki


Rakelin kuplassa pohditaan sukupuolirooleja. Miksi me kahlitsemme itsemme ja toisemme kapeampaan tilaan kuin olisi tarpeellista?

20 kommenttia:

El Ninja kirjoitti...

"Mitä se tarkoittaa? Että miehenkin euro olisi 80 senttiä? Että miehistäkin vain murto-osa olisi edustettuna yritysten johtopaikoilla"

Tämä on tosiaan sitä itkeäkö vai nauraa —osastoa. Noora ei tajua, että miehistäkin vain murto-osa ON edustettuna yritysten johtopaikoilla. Samoin jos naisen työtunti olisi 60 minuuttia, ja loma 5 työviikkoa per vuosi, niin ansiotasossa ei varmasti puhuttaisi mistään 20% erosta.

Oliko meillä vielä muita naisten tasa-arvo asioita selvitettävänä? Feministit? Noora? Jos ei, niin miehillä olisi kyllä ihan oikeitakin ongelmia ruodittaviksi...

Anonyymi kirjoitti...

Tinder jyrää yhä Suomessa: Yhdysvalloissa naiset kyllästyivät miesten alapääkuviin
Tinderiä selailee 100 000 suomalaista. Uudet deittisovellukset leviävät maailmalla: bumblessa vain nainen voi ehdottaa tapaamista. Hinge etsii deittejä, joiden kanssa on puhuttavaa.


Älykännykän treffisovellukset ovat saaneet Suomessakin valtavan suosion: Tinder etsii sopivia kumppaniehdokkaita lähialueelta, ilmaiseksi. Maailmalla Tinderille on ilmaantunut paljon kilpailijoita, mutta Suomessa ne eivät ole lyöneet itseään läpi

Yksi niistä on "bumble". Teksasilainen Whitney Wolfe huomasi, että naiset väsyivät miesten chateissä lähettämiin alapään kuviin. Wolfe on yksi Tinderin perustajista. Vuosi sitten hän perusti uuden sovelluksen. Bumblessa vain naiset saavat ehdottaa tapaamista.

Idea ei saa kannatusta deittailun asiantuntijolita. Helsinkiläinen bloggaaja Miss Ruki Ver tietää, mistä puhuu. Hän on tehnyt Tinderissä kokeiluja siitä, millaisilla kuvilla saa parhaiten seuraa. Nimimerkin takaa paljastuu äidinkielenopettaja Säde Kankare.

– En oikein innostu. Molemmilla osapuolilla pitää olla mahdollisuus ehdottaa tapaamista. Siitä huolimatta, että sain Tinderissä aika suorasukaisia seksiesityksiä, Kankare sanoo.

Samoila linjoilla on deittipalveluita tutkinut Anne Holappa Turun yliopistosta. Holappa uskoo, että bumblen kaltaisille palveluille on kohderyhmänsä: esimerkiksi ne, jotka ovat eläneet väkivaltaisessa parisuhteessa.

– Parisuhde on kuitenkin vuorovaikusta. Sovellus, jossa kumpi tahansa voi tehdä aloitteen, on kannatettavampi, Holappa sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Hännikäinen oli liikaa – Perussuomalaisten feminismiseminaarin puhujat vetäytyivät

”Kännykkäsäteilyhörhöjen kanssa voi suostua paneeliin, koska kyseinen aate ei leikittele toisten ihmisoikeuksilla.”

Helsingin perussuomalaiset nuoret järjestää 12. marraskuuta feminismiä käsittelevän seminaarin. Ohjelmassa on alustuksia ja paneelikeskustelu.

Osa tilaisuuteen lupautuneista perui maanantaina tulonsa kuultuaan, että mukana on myös äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnettu esseisti Timo Hännikäinen, joka viime juhannuksena kirjoitti Naisten linjan Facebook-sivuille muun muassa ”panen teitä perseeseen” ja Naisasialiitto Unionin sivuille, että ”olen pannut tyttäriänne perseeseen”.

Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen ilmoitti maanantaina peruuttavansa osallistumisen seminaariin Hännikäisen takia.

”Keskustelen, jos voin tuntea oloni turvalliseksi”
”Feminismiä saa tarkastella kriittisesti ja olemme luonnollisestikin valmiita tulemaan tilaisuuteen, jossa feminismiä tarkastellaan kriittisesti. Mutta emme tule tilaisuuteen, jossa rasistiset ja naisvihamieliset argumentit asetetaan samalla viivalle feminismin kanssa, ikään kuin feminististen ajatusten vastapariksi”, Pyykkönen kirjoittaa Perussuomalaisille Nuorille lähettämässään viestissä.

”Mielelläni käyn keskustelua feminismistä, mutta teen sen sellaisten ihmisten kanssa joiden seurassa voin tuntea oloni turvalliseksi ja joiden tiedän ainakin yrittävän vastata argumentteihini asiallisen tiedon pohjalta.”

”Ei lisäjulkisuutta Hännikäiselle”
Hännikäisen takia osallistumisensa seminaariin peruutti myös sosiaalisen median aktiivi Vesa Linja-aho. Blogissaan hän perustelee kieltäytymistään sillä, että esiintyminen samassa tilaisuudessa ruokkii mielikuvaa siitä, että feminismi ja antifeminismi olisivat jotenkin tasavertaiset näkemykset, ja myös Hännikäisen henkilöllä.

”Mielestäni raiskaus- ja hevosenkyrpäpuheillaan julkisuuteen nousut Timo Hännikäinen ei ansaitse yhtään lisäjulkisuutta enkä halua osallistua toimintaan joka sellaista hänelle tuo.”

”Hupimielessä voi suostua paneeliin kännykkäsäteilyhörhöjen kanssa, koska kyseinen aate ei leikittele toisten ihmisoikeuksilla ja sen kannatus ja sen aiheuttamat yhteiskunnalliset ongelmat ovat (ainakin toistaiseksi) marginaalisia. Tässäkin on tietenkin mukana sama ongelma kuin feministipaneelissakin: pelkästään samaan tilaisuuteen suostuminen nostaa myös höpöväitteiden uskottavuutta.”

Pyykkösen lisäksi toiseksi alustajaksi seminaariin on pyydetty ”feminismiin, maahanmuuttoon ja moneen muuhunkin asiaan kriittisesti suhtautuva etuoikeutettu valkoinen heteromies” Milko Aikio, jonka tuorein blogikirjoitus on otsikoitu ”Maahanmuuttajat vievät meidän naiset”.

Anonyymi kirjoitti...

Naisia häiriköinyt törkysomettaja persunuorten "feminismiseminaarin" puhujana – Järjestäjä: "Kuvittelisin ettei haittaa, jos hän tekee itsestään pellen"

Hännikäisen osallistumisen takia sekä Pyykkönen että Linja-Aho ovat päättäneet perua osallistumisensa seminaariin.
Pyykkönen sanoi Kioskille maanantaina luulleensa alustavansa tilaisuutta, johon osallistuu pääasiassa eri poliitikkoja. Hän pitää valitettavana, että asiallinen ja rakentava keskustelutilaisuus feminismistä ei välttämättä toteudukaan.
– Harmittaa, että vastapariksi asetetaan henkilö (Hännikäinen), jonka äärioikeistoyhteydet tunnetaan. Maku on mennyt nyt tästä jutusta, Pyykkönen sanoo.
Pyykkönen selventää päätöksensä syitä tarkemmin Facebook-päivityksessään.

Linja-Aho kommentoi asiaa Kioskille sanomalla, että Hännikäinen ei ansaitse tippaakaan mediatilaa.
– Vastapuolen argumentit jo tiedetään. Se on täyttä naisvihaa, ja substanssia on yhtä paljon kuin sokeritoukassa; kun litistät peukalolla, niin mitään ei jää jäljelle, Linja-Aho lainaa tunnetun hiphop-artistin tuoretta levyarvostelua.
Linja-Aho kirjoitti päätöksestään kolumnin.
"KUVITTELISIN ETTÄ PYYKKÖSTÄ TAI LINJA-AHOA EI HAITTAA, JOS HÄNNIKÄINEN TEKEE ITSESTÄÄN PELLEN MEIDÄNKIN SEMINAARISSA"
Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Jarmo Keto yllättyy kuullessaan Kioskilta, että sekä Pyykkönen että Linja-Aho eivät aio osallistua seminaariin. Hänen mielestään tapahtuman tiedotuksessa on tapahtunut virhe, jos osallistujat lukevat seminaari-ilmoituksesta, ketkä kuuluvat puhujiin.

Helsingin PS-Nuoret on aikaisemminkin järjestänyt seminaareja eri aiheista, kuten Natosta, EU:sta ja Guggenheimista. Tarkoituksena on toimia vilkkaan keskustelun herättäjänä, Keto kuvailee. Tapana on ollut, että tilaisuuksien alustajina on ollut vahvasti vastakkaisia mielipiteitä edustavat henkilöt. Hännikäiseen liittyvästä tilanteesta Keto ei halua keskustella julkisesti, mutta kommentoi asiaa Kioskille siitä huolimatta.
– Sen verran voin sanoa – Hännikäisen kirjoitukset itsekin lukeneena – että kuvittelisin, ettei Pyykköstä tai Linja-ahoa haittaa, jos Hännikäinen tekee itsestään pellen meidänkin seminaarissa. En ymmärrä, minkälaisen uhan Pyykkönen ja Linja-aho näkevät Hännikäisessa, Keto sanoo.
Hänen mukaansa asia yritetään saada "sovittua" ja seminaari toteutettua.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt se on tutkittu! Muutaman vuoden takainen kinastelu siitä, alentaako tauointi markkina-arvoa, on saanut tutkijat Britanniassa ryhtymään tuumasta toimeen.

Tatuoidut ovat vihaisempia kuin muut. "Tatuoidut ihmiset ovat verbaalisesti aggressiivisempia ja kapinallisempia", sanoo tutkimus.

http://www.theguardian.com/fashion/2015/oct/15/study-restores-link-between-tattoos-and-anger

Siis eihän se markkina-arvoa alenna silloin, kun etsitään kumppaniksi agressiivisia ja vihaisia ihmisiä. Mutta tuskin nuo piirteet nyt ovat ihan keskiarvoihmisen tavoitteissa kovinkaan kärjessä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyyh, eikö feministinen punaviherpropaganda myykään ja propagandistit lentävät paljaine perseineen routaiselle kadulle?:

Media-alan konsultti Sanomien irtisanomisista: Suomenkielisen median kohtalo voi olla konekääntäminen | Yle Uutiset | yle.fi

Homo kirjoitti...

Tätähän te punaviherfemakkoämmät halusitte tai ainakin typeryyttänne aiheutatte:

ISIS graffiti artists declare first European caliphate in Sweden | Latest News | Breaking UK News & World News Headlines | Daily Star

ISIS Tells Assyrian Christians in Sweden: Convert or Die

Naistutkijoita ja muita femakoita innostava uutinen:

Little boy has penis and fingers cut off by woman angry that he had woken her up | World | News | Daily Express

Saksan pakolaiskeskuksista joudutaan poistamaan naistyöntekijät seksuaalisen ahdistelun vuoksi | MV!!??

Refugees 'sexually abuse cleaner every day for TWO WEEKS at migrant centre' | World | News | Daily Express

Matunainen vankilaan tuhopoltosta Ruotsissa | MV!!??

Siitäs saitte valehtelusta ja karkean propagandan levittämisestä. Toivon mukaan etenkin mahdollisimman moni ällöttävä ja miesvihamielinen femakko ja multikulturalisti saa potkut:

Ensi viikolla Sanoma Oy:ssä palautetaan kulkukortteja | MV!!??

Helsingin Sanomat päätti muuttaa totuutta saksalaiseen uutiseen! | MV!!??

Lukija: Suvaitsevaisten feministien kaksoisstandardit | MV!!??

Voiko mustaihoinen nainen syyllistyä rasismiin?

Woman on London bus launches racist rant at Muslim women calling them Isis b****es’ | Daily Mail Online

Feministen oppien mukaan ei:

8 Things White People Really Need to Understand About Race — Everyday Feminism

"That's Racist Against White People!" A Discussion on Power and Privilege — Everyday Feminism

Prejudice plus power - SJWiki

Anonyymi kirjoitti...

CIA ‘Queen of Torture’ May Face Prosecution in Germany

Anonyymi kirjoitti...

Alfreda Frances Bikowsky - Wikipedia, the free encyclopedia

...
The Senate Intelligence Committee report on CIA torture, released in December 2014, showed that Bikowsky was not only a key part of the torture program, but also one of its chief apologists resulting in the media giving her the moniker "The Queen Of Torture".[3][4][5]
...
Despite the CIA's insistence on the professionalism of its interrogation program, according to two well-informed Agency sources, one particularly overzealous female officer had to be reprimanded for her role. After Mohammed was captured, the woman, who headed the Al Qaeda unit in the CTC, was so excited she flew at government expense to the black site where Mohammed was held so that she could personally watch him being waterboarded. ... Coworkers said she had no legitimate reason to be present during Mohammed's interrogation. She was not an interrogator. "She thought it would be cool to be in the room," a former colleague said. (p. 273)[7]
...

El Ninja kirjoitti...

”Keskustelen, jos voin tuntea oloni turvalliseksi”
”Feminismiä saa tarkastella kriittisesti ja olemme luonnollisestikin valmiita tulemaan tilaisuuteen, jossa feminismiä tarkastellaan kriittisesti. Mutta emme tule tilaisuuteen, jossa rasistiset ja naisvihamieliset argumentit asetetaan samalla viivalle feminismin kanssa, ikään kuin feminististen ajatusten vastapariksi”, Pyykkönen kirjoittaa

Miten tästä tulee sellainen vaikutelma, että feministi tuntee olonsa turvalliseksi vain silloin kun keskustelun kaikki osapuolet ovat samaa mieltä keskustelun aiheesta. Tai jos joku onkin eri mieltä, niin erimielisyys saa koskea korkeintaan semantiikkaa.

Olisi kaikille eduksi jos feministitkin joskus astuisivat epämukavuusalueelle, ja keskustelevat myös toista mieltä olevien ihmisten kanssa. Siinä oppii väistämättä jotain, niin itsestään kuin muistakin ihmisistä. Varsinkin siinä oppii sen, että Hännikäinenkin on ihminen, ja hänelläkin on omat syynsä mielipiteisiinsä.

Naisviha- ja rasismileimoja käytetään nykyisin pikkuisen liian löysin rantein. Ei ymmärretä, että kaikella leimaamisella on seurauksensa. Eivätkä kaikki seuraukset ole välttämättä kenenkään etujen mukaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Naisia työssä -sarjassamme tulee mieleen, että onkohan opiskelijavalinnoissa painotettu vähän vääriä valintakriteerejä?:

Osalle luokanopettajiksi opiskelevista pitää opettaa, että Maa kiertää Aurinkoa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Äitini alkoholismi pilasi lapsuuteni – katkaisin välit lasteni tähden - Alkoholi - Mielipide - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Välit poikki poikaan Playboy-kuvien takia? Susanna Tanni jatkaa alastonkuvia lasten mielipiteistä huolimatta - Viihde - Ilta-Sanomat

Taas näitä:

Kadonnut 11-vuotias tyttö löytyi kuolleena äitinsä pakastimesta Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Turvapaikanhakijoiden lapsivaimot kuohuttavat Alankomaissa

Anonyymi kirjoitti...

Onpas rasistista:

Hätämajoituskeskus sairaalan alueella - hoitajat pelkäävät "äänekkäitä miesryhmiä"

Anonyymi kirjoitti...

Sarasvuon paljastus nuoruudesta: Kiihkeä seksisuhde naisparin kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

MM: Poliisi kannusti suojautumaan pakolaisilta turvasumutteella! | MV!!??

Tajukangas: Pellet ottamassa vastaan laittomia muslimeja Luulajassa | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä taas niitä vääränlainen katse, sana, mies ei anna niin paljon shoppailurahaa kun vaadin jne --> pahoinpitely -juttuja?:

Kansanedustaja: Surullinen tosiasia Suomesta – uhreina 47% naisista | Uusi Suomi

Tämän takia naisia on vähän – syyrialainen Nesrin, 20, kertoo | Uusi Suomi

Työttömän Mervin tarina Ylellä ihmetyttää: ”Näin ei voi menetellä” | Uusi Suomi

Anonyymi kirjoitti...

PS-nuorten feminismiseminaarissa vain miehiä - uhkaa peruuntua kokonaan

Helsingin perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Jarmo Kedon mukaan tapahtumaa ei järjestetä, jos puhujien tilalle ei saada samanveroisia esiintyjiä. Järjestö kokoontui eilen illalla pohtimaan jatkotoimenpiteitä.

- Emme järjestetä keskustelua, jossa ainoastaan miehet puhuvat, koska silloinhan keskustelu on täysin epärelevantilla tasolla, Keto sanoo.

Ketoa harmittaa, että aitoa keskustelua ei synny, jos erilaiset näkemyserot eivät voi olla edustettuina. Johtopäätökset siitä, kuka on oikeassa ja kenen argumentit ovat järkeviä, kuuluu Helsingin perussuomalaisten nuorten mukaan kuulijalle.

- Olemme sitä mieltä, että ei kukaan voi nostaa itseään jalustalle ja jumalalliseen asemaan siinä, kenen keskustelu on oikeutettua, Keto sanoo.

Vesa Linja-Aho kirjoittaa blogissaan, etteivät feminismi ja antifeministi ole tasavertaiset näkemykset keskenään, joista voi "kivasti valkata itselleen sopivan, ihan niin kuin laittaako mustan vai vihreän paidan töihin vai ostaako Alepasta salmiakkia vai suklaata".

- Tosiasiassa ensin mainittu aate on parantanut satojen miljoonien ihmisten elämänlaatua jälkimmäisten jarruttaessa ja päristellessä sylkeä internetissä, Linja-Aho toteaa.

Anonyymi kirjoitti...

Feministit ja keskustelu

Sitä tietää saavuttaneensa jonkinlaisen aseman, kun onnistuu herättämään mediametelin tekemättä tai sanomatta käytännössä mitään. Perussuomalaiset nuoret on järjestämässä marraskuun 12. päiväksi feministiaiheista seminaaria, jonka yhteydessä on jonkinlainen paneelikeskustelu feministien ja heidän arvostelijoidensa välillä. Minua pyydettiin mukaan paneeliin, ja kun tieto osallistumisestani tuli julki, feministipuolta edustavat Milla Pyykkönen ja Vesa Linja-aho peruivat vastalauseeksi oman osallistumisensa seminaariin. Asiasta on sen jälkeen keskusteltu vilkkaasti sosiaalisen median puolella. Nähdäkseni tässä tilanteessa on kolme jatkovaihtoehtoa: 1) Peruuttaneiden tilalle hankitaan toiset puhujat 2) Minä ja muut antifeministit jutustelemme keskenämme 3) Minut jätetään pois paneelista, jotta peruuttaneet saadaan takaisin. Kaikki nämä vaihtoehdot sopivat minulle mainiosti.

Anonyymi kirjoitti...

Jari Sarasvuo muistelee: Amerikan-isä ahdisteli, naispari opasti