perjantaina, tammikuuta 15, 2016

Naiset vetivät herneet Vaarasen viisauksista

Heli Vaaranen töräyttää otsikolla Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”.

Oikeassahan Vaaranen on - senhän näkee jo sokea piikakin.

Naiset eivät ota kritiikkiä vallankäytöstään innostuneesti vastaan. Minä jos kuka tiedän sen.

Helmi K on tyrmistynyt.
  • Luin jutun myöhään illalla enkä meinannut saada turhautumiseltani unta. Perkele. Melkin kauhulla jään odottamaan kirjoituksen herättämää keskustelua.
Emmi Nuorgam kirjoittaa:
  • Juttujen punainen lanka oli siis se, että koulutetut naiset vähättelevät aviomiehiään, päsmäröivät näitä ja hallitsevat parisuhteissa pelolla, johon miehillä ei ole mitään sananvaltaa. En ole aivan varma, kumpi Vaarasen maalaamista rooleista on loukkaavampi.

Arjen anarkisti kirjoittaa:
  • Tällainen kirjoittelu, jos mikä, on omiaan edesauttamaan vihamielistä suhtautumista feminismiin ja tasa-arvon aatteeseen. Näkyy vaikkapa jo tuossa jomman kumman kohuartikkelin ekasta kommentista. Enkä aio tarkistaa, että kumman. Ja niinpä aion vastata siihen nyt tässä: Ei, menestyvän naisen välinpitämättömyys kumppaniaan kohtaan ei ole feminismin syytä.

LUE

Alistettu, haukuttu mies

Kolumni: Nurkkaan ajetut

42 kommenttia:

Luuserimies kirjoitti...

Feministien reaktio oli odotettavissa. Se maailmankuva on etukäteen valittu. Jos uusi informaatio ei siihen sovi, niin sitten se torjutaan, usein raivolla.

Kun suvaitsevaisuutena pidetään sitä, että pystyy asettamaan omat ajatuksensa alttiiksi kritiikille, muokkaamaan niitä uuden informaation myötä ja jopa luopumaan niistä, jos ne näyttävät risteävän todellisuuden kanssa, niin on selvää, että feminismi on yksi suojelluimmista suvaitsemattomuuden aatteista. Sillä on edelleen yllättävän paljon julkista tukea, vaikka se onkin alkanut menettää arvoaan.

Anonyymi kirjoitti...

Feminiininen nainen ja maskuliininen nainen

Anonyymi kirjoitti...

MIELIPIDE
Vaimoni ohjeisti minua yksityiskohtaisesti lasten kanssa olemisessa – ero oli valtava helpotus
Jos nykypäivän Spede tekisi sketsin ”naisen logiikasta”, hänet tuomittaisiin sovinistiksi ja hän joutuisi pyytämään anteeksi törkeyttään, kirjoittaa nimimerkki Vuh HS:n mielipidesivulla.


Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen kirjoitus ”Miestä ei tule väheksyä” (HS Mielipide 13.1.) sykähdytti. Tunnistan asiat omakohtaisesti eläinvertauksia myöten.

Yhteiskuntaamme on kiemurrellut ajatus, että miehet kykenevät tekniseen ajatteluun mutteivät muuhun ja että ylipäänsäkin miessukupuolta on sopivaa halveerata. On poliittisesti korrektia – ellei peräti osoitus naisen älykkyydestä – esittää tällaisia ajatuksia.

Vastikään minulle kerrottiin Siskonpeti-ohjelman sketsistä, kuinka ihmeessä miehet voivat johtaa yrityksiä mutteivät löydä tavaroita kaupasta. Jos nykypäivän Spede tekisi sketsin ”naisen logiikasta”, hänet tuomittaisiin sovinistiksi ja hän joutuisi pyytämään anteeksi törkeyttään.

Tunnettu nainen kertoi lehdessä avioerostaan: Hänen iässään mies on jo opetettu sisäsiistiksi tai laitettu ulkoruokintaan. Kirjoitus loukkasi minua syvästi. Kukaan ei ihmetellyt naisen näkemysten asianmukaisuutta tai pohtinut niiden loukkaavuutta.

Heli Vaarasen kuvaamaan tapaan vaimoni ohjeisti minua yksityiskohtaisesti siitä, mitä minun tulee tehdä lasteni kanssa. Niin, vaikka olen tohtori ja uskon ymmärtäväni lapsia monitasoisemmin kuin silloinen vaimoni.

Oli valtava helpotus, kun erosimme ja sain olla lasteni kanssa omalla tavallani. Elämäni siihen asti onnellisin päivä oli eron jälkeen, kun sain olla vapaasti lasteni kanssa ja leikimme hippaa mökilläni.

En halua kieltää vitsailua vastakkaisesta sukupuolesta tai neuvojen antamista. Niiden ei tulisi olla kuitenkaan naisten yksinoikeus. Molemminpuolinen kunnioitus, mieluusti ihailu, olisi hyväksi vanhemmille, lapsille ja yhteiskunnalle.

Vuh

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Aikuiset pois koulunpenkiltä – taas säästöpäätös, joka osuu pahiten pienipalkkaisiin naisiin

Nykyinen hallitus on jo ehditty julistaa tasa-arvovastaisimmaksi naismuistiin. Vuorotteluvapaan, lomien, sairauslomien, vuorolisien ja varsinkin päivähoidon heikennykset osuvat monien arvioiden mukaan pahiten pienipalkkaisiin naisiin.

Listaan voi lisätä vielä aikuiskoulutustuen, jonka 700 euron perusosan hallitus aikoo lakkauttaa kokonaan ensi vuoden alussa. Jäljelle jäisi vain ansiosidonnainen osa, joka rahoitetaan työttömyysvakuutusmaksuista. Yrittäjien aikuiskoulutustuki lakkaisi kokonaan.

Aikuiskoulutustuen saajista 77 prosenttia on naisia, keskimäärin 38-vuotiaita. Lähes puolet tienaa alle 2 500 euroa kuukaudessa. Eniten tuella opiskellaan sosiaali- ja terveysalan tutkintoja.

Nykyään tuki on 2 500 euron tuloilla 1 460 euroa kuukaudessa. Ensi vuonna se olisi enää 760 euroa kuukaudessa.

Lisäksi voi nostaa opintolainaa, mutta käytännössä aikuiskoulutustuen nostaminen ja työstä opintovapaalle jäävien aikuisopiskelu vähenevät radikaalisti.

Omasta ja monen tuttavani kokemuksesta tiedän, että täysipäiväisen työn ja tutkinto-opiskelun mahduttaminen vuorokauden 24 tuntiin on todella vaikeaa. Jompikumpi tai kumpikin, ja varsinkin perhe, kärsii.

Maailman ja työelämän muutoksesta kertoo, että tuen suosio on kasvanut kovaa vauhtia. Vuonna 2014 sitä sai 18 000 ihmistä. Melkein kaikki suorittavat tutkintoa, joten mistään työväenopiston harrastusryhmistä ei ole kyse.

Monella alalla digitalisaatio muuttaa nopeasti osaamisvaatimuksia. Samaan aikaan yritykset vähentävät jatkuvasti väkeä. Harvalla työnantajalla on enää varaa muuhun kuin aivan välttämättömän koulutuksen järjestämiseen.

Mahdollisiin potkuihin ja alanvaihtoon työntekijä on voinut varautua itse kouluttautumalla aikuiskoulutustuella.

Sinänsä hallitus toteuttaa johdonmukaisesti säästöpolitiikkaansa, jonka seurauksena kaikki kärsivät, ja pienipalkkaiset naiset kärsivät vielä enemmän.

Johdonmukaista on sekin, että hallitus leikkaa ihan kaikenikäisten koulutuksesta ja viestittää ideologiansa mukaisesti, että työmarkkinoilla pärjääminen omaa osaamista kehittämällä on yksilön eikä valtion asia.

Eikä tämänkään säästöpäätöksen seurauksia ole kunnolla laskettu. Miten paljon maksaa oppilaitoksille, kun aikuisopiskelijoiden opinnot venyvät vuosia? Ja miten paljon lopulta maksaa valtiolle, jos uudelleen kouluttautuminen tapahtuu vasta työttömänä?

Anonyymi kirjoitti...

Seksi, miehet & syylliset

"rimitiivisistä (siis ei-liberaaleista) yhteisöistä ja kulttuureista (vaihtoehtoisesti: heikoista valtioista) kulkeutuvan maahanmuuton myötä Suomeen on tullut uudenlaista naisvihamielisyyttä, joka ilmenee esimerkiksi kyvyttömyytenä ymmärtää (liberaalin) maamme tasa-arvovaatimuksia sekä suoranaisena naisiin kohdistuvana seksuaalisena ym. väkivaltana. Asia on yllätyksetön – sillä kulttuuri, uskonto ja ”konteksti” eivät poistu ihmisestä maantieteellistä sijaintia vaihtamalla – ja sitä on käsitelty blogissa lukuisia kertoja.

Kuten ennenkin, tietyt tahot pyrkivät peittämään ikävät tosiasiat vetoamalla seksuaalirikosten ja häirinnän ”iankaikkisuuteen” sekä mustamaalaamalla suomalaisia miehiä. Mitä enemmän evidenssiä naisvihamielisyyden kasvusta tulee esille (esimerkiksi uudenvuoden tapahtumat, seksuaalirikosten kasvu), sitä voimallisemmin tietyt tahot haluavat korostaa ongelman ”todellista” luonnetta eli siirtää huomiota toisaalle. Motiivi ei kuitenkaan ole ilmiön syvempi ymmärtäminen, vaan tavoitteellinen tiettyjen ihmisryhmien (”toiset”) vapauttaminen syytteistä toisten (”me”) kustannuksella. Toimintamalli on täysin identtinen tapauksesta ja ajasta toiseen, ja liberalistis(feministis)elle luennalle kaikkein ominaisin."

"Jos kerran näillä koulutuksilla ja instituutioilla on mahdollista muuttaa maahanmuuttajien toimintaa, miten on mahdollista, että ne sitten eivät ole toimineet suomalaismiesten kohdalla?

Vai ovatko ne sittenkin toimineet? Eikö tällöin pitäisi olla sitä mieltä, että suomalainen mies ei olekaan (enää) paha?"

Anonyymi kirjoitti...

Nyt avautuu suomalainen mies! "Naiselle olen sylkykuppi"

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen mukaan yhä useampi mies kärsii parisuhteessa vähättelystä ja mitätöinnistä.

Aihe nousi yleiseen keskusteluun, kun Vaaranen kirjoitti asiasta asiasta mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin. Moni Iltalehden mieslukija on samoilla linjoilla Vaarasen kanssa. Näin he kertovat kipeistä kokemuksistaan.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...


Lauantaina nuorten filosofiatapahtuma, maksullinen sis p:

" TIINA ROSENBERG: PATRIARKAATIN TUHO

Tiina Rosenberg on teatteritieteen professori Tukholman yliopistossa, Taiteen edistämiskeskuksen Taideneuvoston puheenjohtaja sekä entinen Taideyliopiston rehtori. Rosenberg on kirjoittanut lukuisia teoksia esittävän taiteen ohella queer-tutkimuksesta sekä feminismistä, josta hän saapuu keskustelemaan Nuorten filosofiatapahtumaan. Rosenbergilta ilmestyy vuoden 2016 alussa myös kirja “Don’t be quiet, start a riot! Essays on feminism and performance”.

Lauantai 16.1. klo 15.30-16.50

Juhlasali (2,5. kerros)http://www.nufit.fi/post/134919317438/tiina-rosenberg-patriarkaatin-tuho-tiina

Ile kirjoitti...

Diakonissalaitoksen työntekijän kova väite: Suomalaiset naiset yrittävät ostaa seksiä turvapaikanhakijoilta 20 eurolla

Anonyymi kirjoitti...

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Hupaisaa, persoonallisuushäiriöiset pirttihirmut polkevat jalkaansa ja raivoavat siitä, että heidän öykkäröintinsä nostetaan esiin. Vähän sama, kuin se että jos esimerkiksi kansanryhmästä X erehtyisi sanomaan tämän olevan keskimääräistä väkivaltaisempaa, että siihen reaktiona ovat kansanryhmältä saatavat tappouhkaukset.

Maahanmuuttovirasto: Suomalaisnaiset ovat etsineet seuraa vastaanottokeskusten liepeiltä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tutkii: Ulkomaalainen mies surmattiin Turussa – nainen otettu kiinni - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vaimoni ohjeisti minua yksityiskohtaisesti lasten kanssa olemisessa – ero oli valtava helpotus - Mielipide - Mielipide - Helsingin Sanomat

Nyt miehet avautuvat kylmistä parisuhteistaan: ”Tätä kidutusta meni neljännesvuosisata” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

16-vuotiaat tytöt suunnittelivat raakaa koulusurmaa Coloradossa – ihailivat Columbinen verilöylyä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Väitetyistä seksin ostoyrityksistä turvapaikanhakijoilta nousi kohu – näin vastaa poliisi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Naista lyötiin kasvoihin uudenvuodenyönä Helsingin keskustassa – epäilty ilmoittautui itse poliisille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jottei totuus unohtuisi feministien levittämien valheellisten myyttien taakse:

Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin | Yle Uutiset | yle.fi

Naisten väkivallasta vaietaan | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Itsetuho ajaa teinityttöjä vaurioittamaan itseään seksillä
Ruotsissa tehtyyn kyselytutkimukseen osallistui lähes 6 000 lukiolaista, joista 2,2 prosenttia kertoi harrastavansa seksiä vahingoittaakseen itseään.


UUTISET
ULKOMAAT
Ulkomaat 15.1.2016 klo 10:06 | päivitetty 15.1.2016 klo 10:33
Tutkimus: Itsetuho ajaa teinityttöjä vaurioittamaan itseään seksillä
Ruotsissa tehtyyn kyselytutkimukseen osallistui lähes 6 000 lukiolaista, joista 2,2 prosenttia kertoi harrastavansa seksiä vahingoittaakseen itseään.


Tyttö nojaa tiiliseinään ja pitelee itseään käsivarresta.
Kuva: Katariina Luoma / Yle
Itsetuhoiset teinitytöt harrastavat seksiä vaurioittaakseen itseään, osoittaa laaja ruotsalainen kyselytutkimus. Tytöt ovat usein joutuneet seksuaalisen tai fyysisen väkivallan kohteiksi. Kyselystä kertoo Ruotsin radio.

2,2 prosenttia kyselyyn vastanneista lukiolaisista kertoi haluavansa tehdä vahinkoa itselleen seksillä. Suurin osa oli tyttöjä. Allmänna Barnhuset -säätiön kyselyyn osallistui 5 873 lukiolaista 171 koulusta.

"He voivat huonosti jälkikäteen"

Sosionomi Linda Jonsson on haastatellut tyttöjä, jotka kertoivat vaurioittavansa itseään seksillä.

– Emme pysty sanomaan tarkalleen, missä raja menee. Emme pysty sanomaan, että tytöillä on niin tai näin monta seksikumppania, tai että he harrastavat seksiä jollakin tietyllä tavalla, selittää Linda Jonsson SR:lle.

– Jälkikäteen he voivat huonosti, ja heillä on ahdistusta. He kokevat seksin kielteisenä tai saavat fyysisiä vammoja.

Tytöt eivät hae apua

Jonssonin mukaan nämä nuoret voivat kaikista huonoiten ja hakevat kaikista vähiten apua, kun heitä vertaa muihin nuorisoryhmiin. Osa saa niin pahoja vammoja seksistä, että he joutuvat hakeutumaan lääkärihoitoon.

SR on haastatellut 24-vuotiasta Lisaa, joka oli itsetuhoinen teini-iässä.

– Halusin rangaista itseäni, koska voin huonosti. En uskonut, että ansaitsin elää. Vihasin itseäni ja kehoani. Mutta jos joku muu halusi kehoni ja oli sitä mieltä, että se kelpasi, niin sain jonkinlaista vahvistusta, kertoo Lisa.

Anonyymi kirjoitti...

Avoin kirje suomalaiselle naiselle

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen uskalsi Helsingin Sanomissa tuoda esiin valitettavan totuuden suomalaista yhteiskuntaa myrkyttävästä miesvihasta. Naiset pilkkaavat avoimesti jopa omia miehiään.

Miehelle nainen on itseisarvo, mutta miehellä on suomalaiselle naiselle vain välinearvoa. Mies on pelkkä siitoskone, lastenhoitaja ja kotiapulainen, joka saa tiskien lisäksi vaihtaa renkaatkin autoon - ja tietenkin maksaa osuutensa autolainasta. Tasa-arvoa, katsos.

Mies saa tästä kiitokseksi syytöksiä, vähättelyä ja lopulta avioeron. Nainen kyllästyy ja vaihtaa parempaan, kun tilaisuus ilmenee. Mies menettää kodin, rahat ja lapset. Kaupan päälle saattaa tulla vielä perätön rikosilmoitus ja maineen menetys.

Suomalainen mies on kuin hieman outo lapsi, joka seisoo koulun pihan laidalla ja ihmettee miksi kukaan ei leiki hänen kanssaan. Kadulla kulkevista alkoholisteista lähes kaikki ovat miehiä. Yleensä eronneita, kaiken menettäneitä ihmisraunioita, joilta nainen on riistänyt kaikki tärkeät ihmissuhteet; usein myös kodin ja rahat.

He ovat niin yksinäisiä, että juttelevat julkisissa kulkuvälineissä kenelle tahansa, kuunneltiinpa heitä tai ei. Usein vain nuoret miehet käyvät heidän kanssaan juttusille, antaen joskus jopa lantin tai kaksi kaljarahaa. He tekevät niin, koska tietävät miten helposti he voivat itse joutua samaan asemaan.

Miesviha on suomalainen ilmiö. Ulkomaalaisten kanssa seurustelleet tai muuten paljon matkustelleet miehet hämmästelevät, miten muualla maailmassa naiset arvostavat heitä - vaikka he ovat miehiä! Usein tämä on suomalaiselle miehelle ainutlaatuinen kokemus.

Tiedän, että tämä voi olla suomalaiselle uranaiselle vaikeaa, mutta kokeile seuraavaa ajatusleikkiä: ajattele erilaisia miehiä; menestyneitä, keskinkertaisia, elämän päähän potkimia. Kokeile, pystytkö tuntemaan myötätuntoa heitä kohtaan. Luo seuraavaksi mielikuva tilanteesta, jossa mies ei ole pyramidin huipulla, vaan pohjalla ja tarvitsee naisen apua. Pohdi, mitä tekisit ja miksi.

Voit myös kokeilla tosielämässä, miltä tuntuisi olla ystävällinen miehelle, olipa kyseessä tuttu tai tuntematon. Yritä esittää työpaikalla edes yksi myönteinen kommentti “sohvalla makaavasta siasta.” Ennen kaikkea muista, että miehet ovat ihmisiä, joilla voi mennä hyvin, mutta myös todella huonosti.

Lopuksi kiitän teitä onneksi vielä monia suomalaisia naisia, jotka ette vihaa miehiä. Saa meistä pitääkin, jos siltä tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

Viihde: Monikulttuurisia seksisuhteita sinun rahoillasi

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisia uhri- ja sankaritarinoita

Useissa saksalaisissa kaupungeissa sekä kotoisessa Helsingissämme sattuneet joukkoahdistelutapaukset ovat herättäneet myös feministit keskustelemaan. Luonnollisesti he eivät keskustele maahantulijoiden tekemistä raiskauksista tai naisten ahdistelusta, vaan he haluavat ohjata keskustelun sukupuolipolitiikkaan.

Tämä ei tietenkään yllätä, koska feminismi on yksi vasemmistolaisen identiteettipolitiikan haara. Moderni feministi on sisäistänyt tämän ja haluton arvostelemaan korkeamman uhristatuksen omaavia muslimeja. Valkoinen heteromies on sen sijaan vapaata riistaa.

Yksi kommentoija on Uudenmaan demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson, joka kirjoitti Iltalehteen kolumnin ”Kuka saa raiskata”. Kirjoitus itsessään ei kaikessa älyllisessä ala-arvoisuudessaan olisi kommentoinnin arvoinen, mutta se saa luvan toimia esimerkkitapauksena siitä, millä tasolla keskustelua eri osapuolten välillä käydään. Karlsson on närkästynyt seksuaalisesta väkivallasta:

Anonyymi kirjoitti...

Feminismin sokea piste

Uudenvuoden aikana sattuneet joukkoahdistelut lisäsivät entisestään löylyä sangen kuumana käyvään maahanmuuttokeskusteluun. Pakolaiskriisin alkamisen jälkeen vastaavia seksuaalirikoksia on sattunut useissa Euroopan maissa, joista Kölnin tapaus on tähän mennessä kaikista laajin. Uudenvuodenyönä sattuneet levottomuudet saivat aikaiseksi pelkästään Kölnissä yli 500 rikosilmoitusta, joista noin puolet liittyivät seksuaaliseen ahdisteluun. Syylliset olivat pääosin muslimitaustaisia nuoria miehiä, jotka suorittivat kyseiset rikokset mahdollisesti jopa tuhannen miehen porukassa. Kölnin lisäksi vastaavia sattumuksia tapahtui myös useissa muissa saksalaisissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Hampurissa, Berliinissä, Bielefeldissä, Frankfurtissa, Düsseldorfissa ja Stuttgartissa. Samanlaisia rikoksia tapahtui myös esimerkiksi Helsingissä ja Tukholmassa, tosin huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Viimeisen puolen vuoden aikana tapahtuneet joukkoahdistelut noudattavat viranomaisten tiedottamisen suhteen tiettyä kaavaa. Tapauksia pidetään ensin useita päiviä salassa, jonka jälkeen ne ryöpsähtävät sosiaalisen median ansiosta kaikkien nähtäville. Vaikeista ongelmista hiljentymistä on usein perusteltu sillä, että kyseiset tapaukset todennäköisesti lisäävät maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatusta ja kantaväestön suorittamien kostotoimenpiteiden todennäköisyyttä. Ruotsissa vastaavaan tiedon pimittämiseen turvauduttiin We are Sthml -festivaaleilla, joissa pääosin afgaanitaustaiset poikajengit ahdistelivat alaikäisiä tyttöjä isolla joukolla. Tietojen pimittämistä perusteltiin mm. sillä, että asiasta tiedottaminen saattaisi kasvattaa ruotsidemokraattien kannatusta.

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa ottaa kortsuja mukaan!:

Kyllikin siskot jalkautuivat Joensuun kaduille – video rakkauden sanomasta | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi rouvaa teki törkeän teon vastavalitulle sdp:n varapuheenjohtajalle - "Hölmistytti ja raivostutti"

Lahtelainen sdp:n kaupunginvaltuutettu ja puolueen entinen varapuheenjohtaja Eero Vainio on ottanut osaa sosiaalisessa mediassa viime aikoina käytyyn keskusteluun lääppimisestä.

Monet, pääosin naiset, ovat jakaneet kokemuksiaan epämiellyttävistä tilanteista, joissa joku on tullut sopimattomalla tavalla iholle. Twitterissä avainsanalla lääppijä tai lääppijät viestejä aiheesta on kertynyt tuhansia.

Vainio on jakanut Facebookissa Ylen uuden ajankohtaisohjelman Perjantain videon, jossa esitellään itsestään selvästi oikeita tapoja koskea.

- Tästä tuli jotenkin flashbackina mieleen se, kun vastavalittuna SDP:n varapuheenjohtajana Helsingin puoluekokouksessa kaksi keski-ikäistä rouvaa halusi yhteiskuvaan kanssani. Suostuin tottakai, ja rouvat ryhmittyivät molemmille puolilleni, ja kun kolmas rouva otti kuvaa, niin nämä kaksi (siis molemmat, ilmeisesti yhteisestä sopimuksesta) kouraisivat minua perseestä, anteeksi takamuksesta, Vainio kirjoittaa.

- Hölmistytti ja raivostutti ihan kevyesti, mutta enpä ole ennen tätä huudellut asiasta. Mutta miksi vaieta? Koska heteromaksuliinisessa kulttuurissamme miehen kuuluu olla imarreltu siitä, mikä on naiselle suurimpia loukkauksia, hän jatkaa.

Vainio muistuttaa päivityksessään, että naisten ohella myös nuoria miehiä lääpitään ja ahdistellaan.

- Minulle lääppijä ei ole mies tai nainen, vaan ääliömäisesti käyttäytyvä ihminen, hän toteaa.

Anonyymi kirjoitti...

Naisetkin lääppivät miehiä: "Humalainen nainen ilmoitti puristavansa ja sit puristi"

Minäkin olen joutunut useamman kerran seksuaalisen häirinnän kohteeksi, kaikki ovat olleet kantasuomalaisia naisia. #lääppijät
Tero Leponiemi osallistui lääppijät-tunnistellaa käytyyn Twitter-keskusteluun jakamalla kokemuksensa naisten tekemästä lääppimisestä.
- Työhöni liittyvissä juhlissa naiset ovat käyneet käsiksi intiimeihin paikkoihin. Kerran fiilis oli sellainen, että perseeni oli yleistä riistaa. Minun oletetaan nauttivan saamastani huomiosta, hän tarkentaa.
Leponiemi on huomannut, että mitä aggressiivisempaa naisen käyttäytyminen on, sitä vaikeammaksi tilanne menee.
- Syntyy minihame-efekti: teinkö minä jotain väärin, annoinko vahingossa ymmärtää jotain vai oikeuttaako pelkkä olemassaoloni moiseen.
Lääpittynä myös mies kokee heikkoutta ja alistetuksi tulemista. Leponiemen mielestä tabun ydin piilee juuri siinä.
- Lääppimisen ällöttävyyttä on vaikea myöntää, koska fyysisesti miehen pitäisi pystyä estämään se.
Minua puristellaan usein perseestä. Viimeksi humalainen nainen ilmoitti puristavansa ja sit puristi. #lääppijät, twiittaa koomikko Teemu Vesterinen.

- Naiset saattavat käydä käsiksi esimerkiksi keikalla baarissa. En minä siitä järkyty, mutta arvostukseni puristelijaa kohtaan laskee, vaikka hän olisi puolituttu.
Jokainen mies ja nainen kokee ahdistelun eri tavalla. Siksi erityistason seksuaaliterapeutti Kirsi Porras Väestöliitosta ehdottaa, että häirinnästä kysyminen otettaisiin rutiiniksi myös miesten terveystarkastuksissa. Lopetettaisiin vähättely.
Vesterisen mielestä puristelutilanteessa osapuolten väliltä katoaa kunnioitus.
- Palautuakseen se vaatii jonkinlaista kompensaatiota, hän sanoo.
Tero Leponiemi esimerkiksi päätti vältellä puristelijoiden seuraa ja postua paikalata heti, kun se on kohteliasta.

Anonyymi kirjoitti...

Miehen ulkonäön merkitys selvitettiin - lue naisten mielipide

Tutkimuksen mukaan komeat hurmurit eivät aina ole kaikista halutuimpia kumppaneita.
Miesten kannattaa olla epäitsekkäitä, jos toiveissa on pitkäaikainen parisuhde. Tuoreen brittiläisen Worcesterin yliopiston tutkimuksen mukaan naiset nimittäin arvostavat pyytettömyyttä miehessä enemmän kuin pelkästään komeaa ulkonäköä.
Evolutionary Psychology -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui yli 200 naista, jotka olivat vähän päälle 20-vuotiaita. Heille näytettiin kuvia miehistä, joiden ulkonäkö vaihteli vähemmän hyvännäköisestä hurmurin ulkonäköön.
Jokaisen miehen kohdalla naisille kerrottiin, miten hän toimii tietyissä tilanteissa. Kuvitteellisissa tilanteissa osan käytös oli itsekästä, osalla taas epäitsekästä.

Tutkimuksen mukaan naiset tahtovat pitkään parisuhteeseen mieluummin epäitsekkään ja vähemmän hyvännäköisen miehen, kuin itsekeskeisen komistuksen.
Näin ollen epäitsekkyys on kultainen ominaisuus – niin miesten, kuin toki myös naisten keskuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Demarinaiset tuomitsevat häirinnän – ”Syypäitä ovat tolkuttomat miehet”

Demarinaiset tuomitsevat kannanotossaan naispoliitikkoihin ja -järjestöihin kohdistuvan vihapuheen sekä kaikenikäisiin tyttöihin ja naisiin kohdistuvan sukupuolisen häirinnän ja ahdistelun.

Naisjärjestön mukaan edellä mainitut sekä nyt erityistä huomiota herättänyt seksuaalinen alistaminen ja väkivalta miesjoukkojen toimesta ovat kaikki ”omiaan romuttamaan Suomen demokratian sisintä ja yhteiskuntarauhaa”.

– Syypäitä ovat tolkuttomat miehet syntyperästä riippumatta. Naisrauhan rikkomista ei pidä työntää oman etnisen ryhmän ulkopuolelle, Demarinaiset linjaavat.

– Me naiset emme väisty. Meille ei käy saavutetun tasa-arvoisen itsetunnon riisuminen. Me teroitamme kyntemme ja kynämme – siten me voimaannumme väkivallattomaan vastaiskuun kansalaisoikeuksiemme puolesta.

Järjestö pitää hyvänä, että naisten oikeudet ovat nousseet laajalti esille eri foorumeilla – kirjoituksissa sekä kasvokkain keskusteluissa turuilla ja toreilla.

Me naiset emme väisty.
Katupartioita Demarinaiset eivät hyväksy, sillä ne eivät tuo lisäturvaa suomalaiseen arkeen. Puolueiden ja poliisin johdon tulee Demarinaisten mukaan yksiselitteisesti tuomita kaikenlainen oman käden oikeuden käyttö.

– On voitava luottaa poliisin kykyyn hallita järjestystä ja käsitellä asiallisesti mahdolliset seksuaaliset rikokset uhria vähättelemättä ja syyllistämättä. Siskot, emme vaikene ikinä.

Anonyymi kirjoitti...

"Olis kiva herätä aamulla niin, että tietäisi mitä tekisi" – Syrjäytyneet nuoret miehet avaavat elämänsä valokuvissa
Syrjäytyneet nuoret miehet ovat usein huolen aiheena mediassa. Valokuvaaja Kaisa Rautaheimo halusi selvittää, millaisia tyyppejä nämä yhteiskunnan ongelmatapaukset ovat. Dokumentaarisessa valokuvissa esiintyy nuoria miehiä, jotka haluavat sinnikkäästi löytää suuntansa elämälleen.


Valokuvaaja Kaisa Rautaheimo astelee Valokuvataiteen museon näyttelytilassa ja viimeistelee ripustusta. Ympärillä on kuvia tutuiksi käyneistä hahmoista, sillä Rautaheimo kuvasi nuoria miehiä puolentoista vuoden ajan. Siinä ajassa pojat, ehtivät tulla läheisiksi.

– Kyllä nämä tuntuvat jo hyviltä tutuilta. Toki pidin koko ajan roolini valokuvaajana, ja tein selväksi etten ole sossutäti enkä ystävä. Mutta totta kai, kun seurataan toisen elämää ja käydään läpi hyvin henkilökohtaisia juttuja, niin ilman muuta siinä kiintyy, Rautaheimo kertoo.

Nyky-yhteiskunnan kiihtyvä eriarvoistuminen sai Rautaheimon tarttumaan aiheeseen. Hän halusi kuvata millaista on elämä yhteiskunnan laidalla, menestyjäyhteiskunnan ulkopuolella.

– Huomasin, miten pienestä voi olla kiinni mihin suuntaan elämä lähtee viemään. Sekä hyvässä että pahassa.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Ilta-Sanomat: Suomalainen mies, sinä et ole sika (15.1.2016)

Suomalaiset miehet pitävät itsestään selvänä asioita, joita moni muunmaalainen mies ei ikinä naiselle sallisi, kirjoittaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.

Suomessa on viime syksynä ja tänä vuonna keskusteltu poikkeuksellisen paljon naisiin kohdistuneesta väkivallasta, ahdisteluista ja raiskauksista. Se on erinomaisen hyvä asia, koska kyseessä on vakava ongelma – mutta jostain syystä tämä keskustelu on viime aikoina muuttunut joko vääristelyksi tai kummalliseksi mölinäksi, jossa suomalaisista miehistä saa sanoa ihan mitä tahansa.

Otetaan esimerkiksi Uudenmaan demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson, joka puhkui äskettäin blogissaan ja Iltalehdessä raivoa. Karlsson sanoo voivansa ”fyysisesti huonosti” kohdatessaan miehiä, jotka ovat ryhtyneet taistoon suomalaisnaisten ”pelastamiseksi” turvapaikanhakijamiehiltä.
On etuoikeutettua olla suomalainen nainen

Sangen erikoinen oli myös kansanedustaja Nasima Razmyarin tuore kommentti. Razmyarin mukaan on ”hyvä muistaa, että naisen kehon seksualisoinnilla ja hyväksikäytöllä on myös suomalaisessa kulttuurissa pitkät perinteet”. Ja sitten painavat perustelut tälle mielipiteelle: koska Väinämöinenkin havitteli Akseli Gallen-Kallelan maalauksessa alastonta Ainoa. Siis Väinämöinen? Ainoa? Tuota, öö, tietääkö kansanedustaja, että Väinämöinen ja Aino ovat fiktiivisiä henkilöitä ja kyseessä on taideteos, ei tosielämän tapahtuma?
Miksi osa suomalaisnaisista on niin tuomitsevia miehiä kohtaan?

Joku tolkku pitäisi olla nyt käytävässä keskustelussa: lääppijät ansaitkoot julkisen tuomionsa, mutta jos nämä lääppijät tekevät koko Suomesta sikailevien miesten yhteiskunnan, mikä on sitten Peru, jossa teinityttöjä jatkuvasti raiskataan? Saati Razmyarin entinen kotimaa Afganistan, jossa nainen voidaan kivittää kuoliaaksi?
Onko lääppiminen naisten tekemänä tabu?

Ja sitten yksi asia. Jos ja kun Suomessa ahdistelusta keskustellaan – kuten pitääkin keskustella – sitten pitää uskaltaa puhua myös miesten kokemuksista. Ei ole lainkaan harvinaista, että ahdistelua kokevat myös miehet. Suomalaisessa yhteiskunnassa seksuaalinen vapaus ja alkoholinkäyttö on suurta. Tämä yhdistelmä aiheuttaa kaikenlaista sekä naisille että miehille, mukaan lukien sitä, että jotkut päissään olevat naiset käpälöivät miehiä tanssilattialla/baarissa. Monella miehellä on tästä kokemuksia. Osaa miehistä se ei haittaa, mutta osa voi kokea tilanteet hyvin kiusallisiksi. Naisasialiitto Unioni, onko tämä aihe tabu?
Raiskausta ei saa koskaan hyssytellä

Kokonaan eri asia sitten on, ovatko raiskausten tuomiot Suomessa kohdallaan.

Homo kirjoitti...

Kuinka helvetin tyhmiä demariämmät oikein voivat ollakaan. Alkakaahan neuloa burkhia itsellenne. Selvästikään teillä ei järki riitä ymmärtämään syitä ja seurauksia.

Anonyymi kirjoitti...

MIELIPIDE
Tasa-arvokeskustelussa miehen kannattaa vaieta


Tasa-arvokeskustelussa miesten kannattaa yleensä olla hiljaa, ellei komppaa käsitystä naisten sorretusta asemasta. Fiksut miehet tietävät tämän ja kuuntelevat kiltisti, kuinka miehet raiskaavat, tappavat, pahoinpitelevät ja etenevät uralla ilman omia ansioitaan. Väittäminen vastaan olisi osoitus sovinismista.

Kun Heli Vaaranen kirjoitti naisista vallankäyttäjinä parisuhteessa (HS Mielipide 13.1.), reaktiot ovat olleet voimakkaita. Väitteet miesten kokemuksista eivät ole mielipidekirjoittajien mukaan totta, koska naiset saavat keskimäärin pienempää palkkaa tai koska valtaosa yksinhuoltajista on naisia.

Jos tasa-arvo toteutuisi paremmin, huoltajuuskiistoissa mies ei ehkä enää olisi lähtökohtaisesti altavastaaja. Parisuhdeväkivalta on tuomittavaa. Mutta se, että osassa parisuhteissa nainen on väkivallan uhri, ei poista sitä, että osassa parisuhteissa nainen on ottanut vallan itselleen, niin sanotusti sisustanut miehen ulos tai autotalliin.

Sanat luovat todellisuutta. Jatkuva miesten leimaaminen milloin putkiaivoiksi, milloin potentiaalisiksi raiskaajiksi on osoitus halusta nostaa itseä alentamalla toisia. Rasittavaa. Tämä ei tarkoita, etteikö raiskaus olisi hirvittävä rikos, eikä sitä, että miehet ovat lähes aina syyllisiä raiskauksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin poliisi alkaa selvittää: Yrittikö suomalainen nainen ostaa seksiä alaikäiseltä?

Helsingin poliisi alkaa selvittää, ovatko suomalaisnaiset yrittäneet ostaa seksiä alaikäisiltä turvapaikanhakijoilta.

Rikosylikomisario Jonna Turunen kertoi Ilta-Sanomille perjantaina iltapäivällä, että poliisi alkaa selvittää, mistä oikein on kyse.

Helsingin poliisin hälytysyksiköstä kommentoitiin Iltalehdelle, että jos tutkinnallinen kynnys ylittyy, tapausta aletaan tutkia.

- Jos ilmoitus otetaan vastaan ja kynnys ylittyy, rikosta aletaan tutkia. Asia on tapauskohtainen, Helsingin poliisin hälytysyksiköstä kommentoidaan Iltalehdelle.

Jos rikosta epäillään, siitä tehdään rikosilmoitus.

Helsingin Diakonissalaitoksella turvapaikanhakijoiden opettajana työskentelevä kertoi eilen julkisuudessa, että epäilystä on tehty lastensuojeluilmoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Sairaus lihotti Whitney Thoren 170-kiloiseksi: ”Olin ennen hyvin onneton”

Upea lihava elämäni -tähti Whitney Thore kampanjoi oman kehon hyväksymisen puolesta. IS Tv-lehti haastatteli netti-ilmiöksi noussutta naista.
Upea lihava elämäni, perjantaisin Frii klo 20.30

Whitney Thore nousi yhdessä yössä julkisuuteen ladattuaan YouTubeen A Fat Girl Dancing -videon. Voit katsoa videon jutun lopusta.

Sairauden myötä 172-kiloiseksi lihonut nainen on käynyt pitkän tien hyväksyäkseen itsensä ulkonäkökeskeisessä yhteiskunnassa.

Uusintana alkavassa sarjassa Upea lihava elämäni (My Big Fat Fabulous Life, USA 2015) Whitney yrittää pudottaa kiloja. Laihdutus ei ole kuitenkaan pääasia, vaan positiivinen elämänasenne.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin naisjärjestö, mitä lausuisinkaan..

Olen pitänyt itseäni feministinä. Tosin muistan, että joku jo muinoin eräällä keskustelufoorumilla epäili ystävällisesti, että en ole oikea - siis sellainen paha - feministi, jollaiseksi ilmoittauduin. Siis ilmoittauduin samanlaisen isomman patriarkalismin vastaisen aatteen kannattajaksi kuin muutkin feministit. Onhan tämä pahuus meitä vallinnut sitten Aatamin ja Eevan syntiinlankeemuksen.

Äskettäisen naisjärjestöjen poliisiin kohdistuneen tuohtumuksen jälkeen olen kuitenkin ihmetellyt, että mistä oikein on kyse näinkin järjettömiltä tuntuvissa lausunnoissa, jotka eivät olleet mielestäni osoittaneet minkäänlaista tilannetajua.

Suomeen tulee siis turvapaikanhakijoita, jotka yhdessä muiden ulkomaalaisten kanssa ovat yksinomaisesti vastanneet Helsingin uudesta ilmiöstä: naisten, tyttöjen ja lasten joukolla ahdistelusta ja puskaraiskauksista. Jälkimmäisiä epäillään tapahtuneen 15 kpl vuonna 2015 ja 9 kpl vuonna 2014. Sitten tuli uusi vuosi ja Köln, jonka jälkeen tuli tietoon samanlaista joukkohäirintää Suomessakin.

Helsingin poliisi taisi olla eurooppalaista huippua, kun osasi ennakoida tilanteen uutena vuotena, ja esti juhlijoiden laajemman häirinnän. Kun poliisi sitten tulee julkisuuteen, niin mitä tekevät arvostamani naisjärjestöt?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi mieheni on aikaansaamaton vätys? Miehet vastaavat

"Miksi mies ei saa asioita aikaan? Olemme olleet "yhdessä", seurustelun kaltaisessa tilassa, jo lähes vuoden. Olen kärsivällisesti odottanut, miten mies saisi otettua seurustelun puheeksi ja asioita tapahtumaan. Olemme kuin pariskunta, mutta emme vain ole koskaan puhuneet asioista virallisesti, vakavasti ja aikuismaisesti.

Tämä aikaansaamattomuus ei koske vain seurustelun aloittamista, vaan myös päätöksiä muuton, elämänmuutoksien ja koulutuspaikan suhteen.

Onko väärin, jos nainen alkaa hoitamaan miehen (jonka kanssa ei vielä edes virallisesti seurustele) asioita ja tekemään aloitteita suuntaan jos toiseenkin? Pelkään, että toinen osapuoli ahdistuu omasta päättäväisyydestäni ja aikaansaamisestani. Olen hyvin napakka ja jopa miehekäs persoona, ja pelkään, että minut koetaan liian dominoivaksi. En usko vanhanaikaisiin käsityksiin, joiden mukaan mies on perheen pää ja ainut päättäjä, mutta haluaisin kannustaa kumppaniani itsenäiseen päätöksentekoon ja päättäväisyyteen. En myöskään halua ottaa äidin tai pomottajan roolia, mutten jaksaisi ikuisesti odottaakaan. Pitäisikö antaa miehen toimia omalla hitaudellaan, vai voinko ottaa ohjat käteen?" kyselee nimimerkki Evalena.

Anonyymi kirjoitti...

Helsinkiläinen suuhygienisti Annemari, 36, alkoi eroottiseksi tanssijaksi – tässä menee asiakkaan raja

Annemari mietti yli kymmenen vuotta, uskaltaisiko hän vaihtaa alaa. Päätöstään eroottinen viihdetaiteilija ei ole katunut.
Huone oli pieni, valaistukseltaan hämärä ja sisustukseltaan karun pelkistetty. Tuoli, se ainoa huonekalu, oli sijoitettu toiselle seinustalle. Eipä siellä juuri mitään muuta matalan esiintymiskorokkeen lisäksi ollutkaan.

Hetkeä aikaisemmin helsinkiläiseen K-18-liikkeeseen sisään astunut mies istuutui jakkaralle ja kuuli, kuinka musiikki lähti soimaan.

Seinän toisella puolella nainen katsoi itseään vielä kerran peilistä. Pitkät vaaleat hiukset laineilivat olkapäillä, kun hän otti viimeiset askeleet kohti ovea ja valmistautui tekemään sen työn, josta asiakas oli hetkeä aikaisemmin maksanut.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Ilta-Sanomat: Mietitkö, mitä miehesi sinulta haluaa? Vastaus on tässä (16.1.2016)

Haluatko tehdä kumppanisi onnelliseksi? Se on yllättävän helppoa.

Nainen, tiedätkö mitä mies haluaisi sinulta enemmän? Oikein: seksiä ja hellyyttä. Tämän vaihtoehdon valitsi yli 70 prosenttia Meidän Perheen parisuhdekyselyn miesvastaajista.

Vertailun vuoksi: naisista seksiä kaipaa lisää vain noin kolmasosa. Useammin naiset toivovat, että miehet tekisivät kotitöitä.


Huomaa:

Lähde: Meidän Perheen kysely Totuus ruuhkavuosien parisuhdearjesta, 616 vastaajaa, joista 44 miehiä.

Vauva: Tervetuloa katsomaan: tätä on rakkaus ruuhkavuosina (30.10.2015)
Vauva: Mietitkö, mitä miehesi sinulta haluaa? Vastaus on tässä (8.1.2016)

Anonyymi kirjoitti...

Naisille suunniteltu jalkapallo suututtaa

Uusi Ladyball-niminen jalkapallo on saanut naispelaajat hämilleen. Naisten asemaa on yritetty vuosia parantaa urheilupiireissä, koska monissa lajeissa ajatellaan edelleen, että nainen ei voi pelata yhtä hyvin kuin mies.

Nyt uusi naisten herkälle kosketukselle suunniteltu vaaleanpunainen Ladyball-aiheuttaa suuren takapakin tasa-arvoisuuden ajamisessa. Ladyball on naisille suunniteltu vaaleanpunainen jalkapallo, joka on saanut monet ihmettelemään, minkä vuoksi naiset eivät voisi pelata tavallisilla jalkapalloilla.

Ladyball on suunniteltu naiselliseksi ja pehmeäksi, että naisten olisi mukavampi ja helpompi käsitellä sitä. Moni toivoo Ladyball-pallon olevan vitsi, jonka takaa paljastuu jokin feministinen liike. YouTube-videon kuvauksessa yrittäjät kertovat haluavansa kannustaa naisia pelaamaan yhdessä enemmän joukkuelajeja. Naisellisen pallon myötä he yrittävät myös mullistaa tapaa, jolla naiset urheilevat.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...Ilta-Sanomat: Kaleva: Mies tunkeutui naisten suihkutiloihin Haukiputaan uimahallissa – nuorille turvapaikanhakijoille porttikielto (16.1.2016)

Nuorille, tukiasumisyksikössä asuville turvapaikanhakijoille on annettu porttikielto Haukiputaan uimahalliin Vesi-Jatuliin, uutisoi sanomalehti Kaleva.

Porttikielto on peruja torstai-iltaisesta tapauksesta, jossa nuori mies tunkeutui Vesi-Jatulissa naisten suihkutiloihin, ja järkytti monia paikalla olleita. Kalevan mukaan väärälle osastolle päätynyt mies oli nuori turvapaikanhakija.


Kaleva: Nuori mies aiheutti järkytystä naisten suih­ku­ti­lois­sa - tur­va­pai­kan­ha­ki­joil­le porttikielto Vesi-Jatuliin (16.1.2016)

Kaleva: Vesi-Jatulissa ollut nainen: Uimahallin henkilöstö ei reagoinut tarpeeksi tiukasti (16.1.2016)

Vesi-Jatulissa torstai-iltana perheineen uimassa ollut nainen kertoo, että uimahallin henkilöstö ei suhtautunut tapahtuneeseen tarpeellisella vakavuudella.

Hän kertoo olleensa pesutiloissa naisten puolella vauvansa kanssa, kun nuori turvapaikanhakijamies oli ilmaantunut naisten suihkutiloihin uimahousuissaan.

-Paikalla oli useita ala-asteikäisiä tyttöjä, mutta ei muita aikuisia ihmisiä minun lisäkseni.


Yle: Saksalaiskaupunki kielsi miespuolisilta turvapaikanhakijoilta pääsyn uimahalliin – viikoksi (15.1.2016)
Kielto aiotaan purkaa ensi viikolla. Bornheimin kaupunginhallinnon mukaan se määrättiin naisiin kohdistuvan häirinnän vuoksi.

Läntisessä Saksassa sijaitseva Bornheimin kaupunki on kieltänyt aikuisilta turvapaikanhakijamiehiltä pääsyn kaupungin uimahalliin, kertovat esimerkiksi saksalaislehdet Die Zeit ja Der Spiegel.

Kaupungin tiedottaja Rainer Schumann kertoi Der Spiegelille, että väliaikainen kielto on kuitenkin tarkoitus perua ensi viikolla. Se on siten voimassa noin viikon.

Kaupunki perusteli kieltoa sillä, että kuusi naista on ilmoittanut turvapaikanhakijoiden häirinneen heitä seksuaalisesti. Bornheimin sosiaalipäällikkö Markus Schnapka kertoi yleisradioyhtiö WRD:n mukaan, että häirintä oli sanallista eikä kyse ole rangaistavista teoista.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...Yle: Kulttuurit törmäävät uimahallissa – alastomuus on tabu, mutta niin on tuijottelukin (13.1.2016)
Kantasuomalaiset paheksuvat turvapaikanhakijoita, jotka eivät noudata uimahallien järjestyssääntöjä, kiertelevät ryhmissä altaalla ja katselevat. Turvapaikanhakijat taas ihmettelevät suomalaisten totista puurtamista altaassa.Uteliaisuus vei nuoren miehen naisten puolelle

Missään ei raportoida varsinaisesta lähentelystä, mutta Haukiputaan Vesi-Jatulissa nuori turvapaikanhakija on kuitenkin tahallaan mennyt naisten puolen suihkutiloihin.

– Kaverit hänelle kyllä näyttivät että se on naisten puoli, älä mene sinne. Mutta sinne se silti meni, utelias oli tieten, kertoo Merja Kotisaari Vesi-Jatulista.

Useimmiten valvojien ohjeistus on Haukiputaallakin mennyt perille.

– Se vain vaatii vähän töitä, toteaa Kotisaari.
Uimahalli ei ole tirkistelypaikka

Savolaisen mukaan turvapaikanhakijat tykkäävät kierrellä ja katsella altaalla 4-8 hengen ryhmissä.

– Se on herättänyt keskustelua kantasuomalaisten parissa joiden suhtautumiseen ovat vaikuttaneet myös syksyn tapahtumat. Uinninvalvojat ovat ohjeistaneet turvapaikanhakija-asiakkaita, että tyhjä istuskelu tai katselu ei ole suotavaa, vaan siihen puututaan. Suomessa uimahallissa uidaan, eikä se ole tirkistelypaikka.

Tilanne on kuitenkin Savolaisen mukaan parantunut syksyn aikana, kun ohjeistusta on jaettu tehostetusti turvapaikanhakijoille. Uimahallihenkilökunta on muun muassa käynyt vastaanottokeskuksissa kertomassa miten uimahallissa tulee käyttäytyä.
Alastomuus on tabu

Seppänen sanoo, että turvapaikanhakijoiden kulttuurissa alastomuus on tabu ja uimahousut ovat aina jalassa. Tai sitten niitä ei ole ollenkaan, ja uidaan alushoususillaan.

– Tällaisesta paikalliset tietenkin suuttuvat, kun he eivät aina noudata meidän sääntöjä. Jos itse olen valvomassa, niin äkkiä vien uikkarit ja kerron että alushousuilla ei toistaa kertaa tänne tulla, toteaa Seppänen.


Noinko se meneekin:

– Kerran aikaisemmin kyllä kokeiltiin miessiivoojaa miesten suihkutiloissa, mutta kun siitä tuli valituksia, palattiin entiseen käytäntöön. Naissiivoojat huolehtivat meillä sekä miesten että naisten puolen siivouksesta, kertoo Leviäkangas.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Yle: Miesten väheksymisestä huolestunut Vaaranen: "Naisten monopoli lapsiinsa pitäisi poistaa" (16.1.2016)
Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaarasen mielestä naisilla on valta-asema aviomieheen lasten kautta. Nykytilannetta pitäisi Vaarasen mukaan muuttaa niin, ettei lasten päätyminen äidille olisi "näkymätön sääntö" erotilanteissa.

Suomalaisen miehen asema avioliitossa on nyky-yhteiskunnassa monesti ahdas – lasten vuoksi. Näin väittää Väestäliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen lauantain Aamu-tv:ssä. Vaarasen mukaan parisuhteen käännekohta on lasten saaminen, jolloin valta-asema keikahtaa monesti äidille.

– Mies kokee itsensä uhatuksi. Kun tulee se konflikti, niin (naisen) seuraava lause on, että "jos me eroamme, niin lapset ovat minun". Mies on ikään kuin kiristetyssä tilassa.

Tilannetta tulisi Vaarasen mielestä parantaa vahvistamalla miehen asemaa erotilanteissa.


– Käytännössä niin, että naiselta poistuu tämä monopoli lapsiinsa. Se on yhä tällainen näkymätön sääntö erotessa.

Lasten menettämisen pelko voi aiheuttaa miehessä pelkotilan, joka myrkyttää koko suhdetta, Vaaranen sanoo.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...Yle: Kolme tanskalaista yökerhoa kyllästyi ahdisteleviin turvapaikanhakijoihin – ovet aukeavat kielitestin jälkeen (14.1.2016)
Kolme sønderborgilaista yökerhoa vaatii, että kaikkien sisään otettavien asiakkaiden pitää turvallisuussyistä osata tanskaa, englantia tai saksaa.

Tanskassa yökerhojen omistajat eri kaupungeissa kertovat, että naiset ovat joutuneet heidän klubeillaan turvapaikanhakijoiden ahdistelemiksi, kertoo The Copenhagen Post -lehti.

Lehden mukaan naiset Thistedissä, Sønderborgissa ja Haderslevissa ovat kertoneet joutuneensa turvapaikanhakijoiden kourimiksi ja häiritsevien ehdotusten kohteeksi yöelämässä.

Sønderborgilaisen Den Flyvende Hollænder -yökerhon omistaja Glenn Hollander kertoi TV Sydille, että kaupungin yöelämä on muuttunut sen jälkeen, kun paikalliseen armeijan tukikohtaan avattiin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus puoli vuotta sitten.

– Monien vastaanottokeskuksesta tulevien miesasiakkaiden on hyvin vaikea kunnioittaa vastakkaista sukupuolta, Hollender sanoi.

– Minun silmissäni se on ahdistelua, jos yksi tai useampi mies jatkaa nuoren tytön koskettelua sen jälkeen, kun tämä on käskenyt lopettaa.


The Copenhagen: Danish nightspots report that male refugees are assaulting female customers (January 13th, 2016)

Ile kirjoitti...

Kun nainen on väkivaltainen ja pakenee paikalta, annetaan miehestä tuntomerkkejä. Tietenkin

Nainen ei päässyt lähijunaan – löi konduktööriä ja pakeni

Linkityspalvelu kirjoitti...

Nainen ei päässyt lähijunaan – löi konduktööriä ja pakeni

Siis

Valitettavasti etsimääsi blogisivua ei ole olemassa.

Tarkoittanet

Metro: Nainen ei päässyt lähijunaan – löi konduktööriä ja pakeni (16.1.2016)

Ile kirjoitti...

Koskakohan saamme kuulla tapauksesta, jossa lapsen ÄITI lapsikaapattuaan lapsensa toiseen maahan, tuomittaisiin Suomessa KAHDEN VUODEN EHDOTTOMAAN VANKEUTEEN ???
Mies sieppasi tyttärensä Espanjaan - sai kaksi vuotta vankeutta

Kiitos "Linkityspalvelulle" yllä. Mulla oli linkityksessä joku ihmeellinen moka.

Anonyymi kirjoitti...

MIELIPIDE
Miesten tasa-arvossa on parannettavaa – valtaosa päihde­ongelmaisista ja itsemurhan tehneistä on miehiä
Valtaosa syrjäytyneistä, päihdeongelmaisista, koulupudokkaista ja itsemurhan tehneistä on miehiä.


Heli Vaaranen kirjoitti (HS Mielipide 13.1.) miesten alisteisesta asemasta, mikä kirvoitti Tuuli Pitkäsen kirjoittamaan (HS Mielipide 15.1.), ettei Vaarasen väite pidä paikkaansa. Pitkänen esitti väitteensä tueksi sen, että joka kolmas köyhyysrajan alapuolella oleva lapsi elää yksinhuoltajaäidin perheessä ja että naiset ansaitsevat kaksikymmentä prosenttia vähemmän kuin miehet.

Nykyään samasta työstä maksetaan sama palkka. Jokainen voi tähdätä ammattiin, jossa maksetaan enemmän. Tutkimuksissa kuitenkin osoitetaan, että miehiä kiinnostaa raha enemmän kuin naisia, minkä vuoksi miehet hakeutuvat hyväpalkkaisille aloille. Miehet myös tekevät keskimäärin pidempää työpäivää kuin naiset. On osoitettu, että miehen eläke on noin 25 prosenttia alhaisempi kuin naisen, sillä miesten elinikä on keskimäärin neljä vuotta vähemmän kuin naisten.

Välillä olisi hyvä puhua miehiä kohtaavista tasa-arvoasioista. Miehet esimerkiksi menettävät lastensa huoltajuuden useammin kuin naiset. Lisäksi valtaosa syrjäytyneistä, päihdeongelmaisista, koulupudokkaista ja itsemurhan tehneistä on miehiä.

Antero Kemppainen

kauppatieteiden maisteri

Helsinki

Linkityspalvelu kirjoitti...

! Kiitos "Linkityspalvelulle" yllä. Mulla oli linkityksessä joku ihmeellinen moka.

Ole hyvä.

Kun selain ei näytä osoitepalkissa tuota http:// alkua, niin joskus maalatuksi tulee koko URL http:n kanssa ja joskus se ei jää pois. Varsinkin kun sitä ei voi näe että onko se valittuna, kun sitä ei näy osoitepalkissa.

Linkki siis oli

<a href="www.metro.fi/uutiset/a1387816111530?" rel="nofollow">Nainen ei päässyt lähijunaan – löi konduktööriä ja pakeni</a>

Linkityspalvelu kirjoitti...

! joskus se ei jää pois

piti olla: joskus se jää pois

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Nuorille, tukiasumisyksikössä asuville turvapaikanhakijoille on annettu porttikielto Haukiputaan uimahalliin Vesi-Jatuliin, uutisoi sanomalehti Kaleva.

Yle: Turvapaikanhakijanuorille Oulussa annettu kollektiivinen porttikielto peruttiin (18.1.2016)
Nuori turvapaikanhakijamies on käynyt kaksi kertaa Vesi-Jatulin naisten suihkutiloissa. Kolmatta kertaa ei nuori mies voi erehtyä naisten puolelle, sanoo Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä

Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä on perunut Haukiputaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden asumisyksikön asukkaille annetun kollektiivisen porttikiellon Vesi-Jatuliin. Porttikielto koskee nyt vain naisten puolelle mennyttä nuorta miestä.

– Päädyin siihen että näin laajaa porttikieltoa ei voi antaa yhden henkilön väärinkäytöksen johdosta. Toki tämä on ollut erittäin vakava tapahtuma, eikä ollenkaan siedettävä, sanoo Penttilä.