sunnuntaina, tammikuuta 17, 2016

Saara Särmä töräyttää jälleen

Lisää ihqua feminismiä luvassa vuodelle 2017, ihan kuin feministiseminaareja ei olisi tarpeeksi jo nyt.


Saara särmä töräyttää Kansan uutisissa otsikolla Radikaalia feminismiä.Radikaalifeministejä syytetään miesvihasta, eikä aina edes syyttä. Alkuperäistekstejä lukiessa paljastuu liikkeen olleen jo omana aikanaan myös paljon muuta. Erilaisten kokoomateosten sivuilta tulee eteen valtava määrä itseironiaa ja viiltävää hauskuutta.
Olen lukenut kilometkin korkuisen pinon feminististä kirjallisuutta, enkä ole löytänyt huumoria mistään. Ilmeisesti kyse on ns. "naishuumorista", jossa nainen sanoo lauseen kuten "Unohdin käsilaukun kotiin" ja siskot nauravat kippurassa naisemme "hassulle" letkautukselle.
  • Radikaalia hauskuus on silloin kun se kirvoittaa vapauttavan naurun. Tällainen hauskuus paljastaa vallan paikkoja, joihin olemme arjessa niin turtuneita, että emme niitä näe. Miespaneelit (pelkästään miehistä koostuvat asiantuntijapaneelit) ovat hyvä esimerkki tästä: ilmiö, joka on ollut jokaisen havaittavissa ja josta pienet piirit ovat kriittisesti keskustelleet. Tarvittiin kuitenkin humoristinen väliintulo, ennen kuin asia sai laajaa huomiota.
Miespaneelitko ovat hauskoja? Sallikaa minun nauraa.

Saara Särmän väitöskirja oli täynnä kirkkoveneitä. Se on Saaran käsitys hauskuudesta.
Minulle feminismi on ennen kaikkea vapauden aate. Se tarkoittaa vapautta olla juuri sellainen kuin on sukupuolesta riippumatta.
Nyt minuakin naurattaa. Mikään aate ei korosta sukupuolen merkitystä yhtä innokkaasti kuin feminismi.
Feministinä pyrin muuttamaan yhteiskuntaa ja kulttuuria sallivampaan suuntaan niin, että vapaus tulisi mahdolliseksi ihan kaikille. 
Miespaneeli kampanja on saanut aikaan reaktion, jossa paneelien järjestäjät yrittävät kuumeisesti saada paneeleihin kiintiönaisia, vaikka naisasiantuntijoita tai keskusteluun halukkaita naisia ei löydy mistään. Mitä sallivuutta siinä on?

Paksuin tuuba tulee tässä
Radikaaleinta on pitää naisista. Tämä pätee on sitten itse mitä sukupuolta hyvänsä. Se, että aidosti pitää naisista on uskomattoman vaikeaa, eikä tapahdu mitenkään automaattisesti. Seksistinen kulttuuri pommittaa meitä kaikkia naisvihalla jatkuvasti. Naisvihan ja seksismin vastapainoksi ei riitä, että ei vihaa naisia. Miehistä pitäminen on helppoa, jokaisen miesyksilön kohdalla voi tehdä valinnan, tykkääkö tästä kyseisestä yksilöstä vai ei. Naisen kohdalla asia ei ole niin suoraviivaista. Seksismi ja naisviha vaikeuttavat kykyämme arvioida tilannetta yksilöllisesti, koska etenkin monet naisiin liitetyt ominaisuudet arvotetaan kulttuurisesti alempiarvoiseksi.
Miksi 90 % syrjäytyneistä ja kodittomista on miehiä. Siksi, että miehistä ei välitä eikä pidä juuri kukaan.

Onko Saara huomioinut, kuinka paljon enemmän tykkäyksiä naiset saavat sosiaalisessa mediassa kuin miehet?
Tuore tutkimus kertoo, että Linkedin naisprofiileista pidetään paljon miesprofiileja enemmän.

Aito naisista pitäminen on sitä, että kunnioittaa naisia, kuuntelee naisten kokemuksia ja näkemyksiä ja uskoo siihen, että nainen voi todellakin olla oman kokemuksensa paras asiantuntija. Monet meistä kyllä rakastavat itselleen läheisiä naisia, äitejä, tyttäriä ja ystävättäriä, mutta eivät kuitenkaan pysty vilpittömästi pitämään naisista.
"Naisten kunnioittaminen" eräs naisille kuuluvista etuoikeuksista, josta miehet voivat vain haaveilla. Juuri kukaan ei edes kehtaa puhuamiesten kunnioittamisesta, koska siitä saa päällee ämpärillisen sontaa.

Kukaan ei kunnioita minua miehisyyteni takia, mitä nyt naiset pitävät yleensä "kunnioittavan" etäisyyden ja "kunnioittavan" välttelyn katsekontaktiin.
  1. Kun nyt vuodenvaihde näyttäytyy meille luontevana tilanteena pyrkiä kohti uutta ja parempaa minuutta, kehtaankin esittää haasteen empatian lisäämiseksi, että ei vain jokainen itse, vaan maailma paranisi.
  2. Itse olen jo vuosia sitten kyllästynyt lukemaan länsimaisen valkoisen heteromiehen angsteista kertovaa kirjallisuutta, jota maailmankirjallisuuden kaanon on pullollaan. Olenkin siis lukenut pääasiassa naisten ja ei-länsimaisten miesten kirjoittamaa kirjallisuutta jo toistakymmentä vuotta.  
Saara näytti "hienon" esimerkin empatiastaan valkoisia heteromiehiä kohtaan...
Lue laajasti ja lue ajan kanssa. Lue naisten, rodullistettujen, ja/tai ei-länsimaalaisten kirjailijoiden teoksia.
No, en varmasti lue.

38 kommenttia:

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Iltalehti: Jasmin Mäntylä blogissaan: Olen pettäjä ja valehtelija, mutta en kadu tapahtunutta (17.1.2016)
Jasmin Mäntylä kirjoittaa blogissaan, ettei ole pahoillaan viime aikojen tapahumista. Hän on löytänyt onnellisuuden ja hyvinvoinnin elämäänsä.

Jasmin Mäntylä avaa blogissaan sanaisen arkkunsa hänen ja Dennis Bramleyn eron aikaisista tapahtumista otsikolla "Olen pettäjä ja valehtelija." Jasmin ja Dennis erosivat joulun tietämillä.


Jasmin Mäntylä: Olen pettäjä ja valehtelija. (16.1.2016)

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Näinhän se menee.

Ilta-Sanomat: Maisa Torppa villeistä sinkkuajoistaan: valitsi miehet urheilusivuilta – ”Jääkiekkoilijat petti cheerleadereiden kanssa” (17.1.2015)
Tosi-tv-tähti Maisa Torppa kertoo tuoreessa blogipäivityksessäään, kuinka hän sinkkuaikoinaan kierrätti lukuisia urheilijamiehiä.

ISTV:ssä omaa Maisa ja miehen tuoksu -keskusteluohjelmaansa (tuorein jakso nähtävissä yllä olevalla videolla) vetävä tosi-tv-tähti Maisa Torppa käy tuoreimmassa blogikirjoituksessaan läpi omaa parisuhdehistoriaansa.

Maisa, 25, kertoo blogissa, että hänellä ja ystävillään oli nuorempana peli, jonka avulla he valitsivat petikumppaneitaan.

– Meillä oli kaveripiirissä peli. Yksi tytöistä selasi Iltiksen urheilusivuja ja valkkasi aina miehen, kenet piti napata seuraavaksi. Se oli naurettavan helppoa. Riitti, että lisäsi kyseisen herrasmiehen Facebookissa kaveriksi tai ”sattumalta” meni samaan paikkaan tyypin takia. BINGO! Tehtävä oli suoritettu ja valittiin seuraava pelinappula.

Anonyymi kirjoitti...

Saara on selvästi nähnyt vaivaa oman turvallisuutensa eteen stailaamalla itsensä niin, ettei hänellä ole pelkoa ullatusseksistä edes pikkutunneilla kadulla liikkuessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Top 15 härskeimmät kuvat Johanna Tukiaisesta – näitä et hevin unohda! - Panu Hörkkö - Käyttäjiltä - Seiska Live

Anonyymi kirjoitti...

Näistä osa on varmaan jo ollut, mutta uskoakseni ei ainakaan kaikki. Pahoittelut mahdollisesti aiemmin olleiden laittamisesta uudelleen:

Sosiaalitoimistojen työntekijöistä vain kourallinen miehiä – HS kysyy, syrjitäänkö miehiä - sosiaalityö - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Tasa-arvokeskustelussa miehen kannattaa vaieta - Mielipide - Mielipide - Helsingin Sanomat

Naisten väheksymisellä on pitkä historia - Mielipide - Mielipide - Helsingin Sanomat

Väestöliiton asiantuntija: Olen huolissani miesten väheksymisestä liitoissa ja sinkkuelämässä - Mielipide - Mielipide - Helsingin Sanomat

Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas” - Parisuhde - Elämä - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tuhosi feminismin - Pauli Sumanen vastaa Blogi US Pauli Sumanen 17.1.2016

Anonyymi kirjoitti...

Rasistiksi leimautumisen pelko estää keskustelua seksuaalirikoksista - Eurooppa - Sunnuntai - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Raskaana olevat naiset tupakoivat Suomessa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa - Raskaus - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Naisilta hurjia ehdotuksia isännöitsijöille: "Kaapit tarkastettu, voitko tarkastaa lakanatkin?"

Anonyymi kirjoitti...

Oikeus määräsi lapset isälle – äiti vei turvakotiin | MOT | yle.fi

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Ilta-Sanomat: Maisa Torppa villeistä sinkkuajoistaan: valitsi miehet urheilusivuilta – ”Jääkiekkoilijat petti cheerleadereiden kanssa” (17.1.2015)

Pitäisi tietysti olla: (17.1.2016)

Homo kirjoitti...

Henry, kannattaa ihan rohkeasti tutustua vaikkapa Ayaan Hirsi Alin ja Ehsan Jamin tuotantoon. Kumpikin heistä on kirjoittanut varsin mielenkiintoista kritiikkiä islamia kohtaan. Jotenkin tosin luulen, että Saara ei tarkoittanut tällaisten "väärinajattelijoiden" tuotoksia...

Homo kirjoitti...

Kunpa Mona Walkerkin ryhtyisi tuotteliaaksi kirjailijaksi, niin siinä olisi islamismia ajavilla femakoilla selittelemistä asioita parhain päin...

Anonyymi kirjoitti...

Ayaan Hirsi Ali kertoi kirjassaan"Pakomatkalla" mielenkiintoisesti ensimmäisestä kävelyllä käynnistään Hollantiin muuttamisen jälkeen: Ayaan ihmetteli ovatko hollantilaiset miehet miehiä ollenkaan, kun kukaan ei edes katso päin häneen, yksin kadulla kävelevään naiseen, joka pukeutunut niinkin kevytmielisesti kuin farkkuihin.

Anonyymi kirjoitti...

Katolisen poikakuoron jäseniä raiskattiin ja hakattiin vuosikymmeniä – tutkimus kolminkertaisti uhrimäärän | Yle Uutiset | yle.fi

kirjoitti...Haluatko lukea koko artikkelin? Hanki rajaton lukuoikeus:

New Identity

Näiden linkkipläjäyksien lukemiseen tarvittiin jo New Identity -nappia.

kirjoitti...(HS) Kyseessä on Britanniaa ravisuttanut Rotherhamin skandaali. Rotherham on palannut brittiläiseen keskusteluun Kölnin uudenvuodenyön joukkoahdistelujen myötä. Kölnin ja muiden kaupunkien ahdisteluja seurasi päiviä kestänyt hiljaisuus ja peittely. Rotherhamissa peittely kesti vuosikausia, mutta syy oli sama: pelko rasistiksi leimautumisesta.

Mitä Rotherhamissa tapahtui? Pohjoisenglantilainen kaupunki ja sen lähiympäristö olivat vuosia laajamittaisen lasten seksuaalisen hyväksikäytön näyttämö. Vuosina 1997–2013 alueella joutui seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan kohteeksi noin 1 400 lasta ja nuorta. Uhrit olivat suurelta enemmistöltä valkoisia tyttöjä. Rikollisille he olivat seksuaalista käyttö- ja kauppatavaraa.

Hyväksikäyttö alkoi grooming-prosessilla. Tyttöjä vietiin autoajelulle, ja heille annettiin lahjoja, alkoholia ja tupakkaa. Vähitellen otteet kovenivat. Uhreja alettiin käyttää seksuaalisesti hyväksi. Heitä raiskattiin, kidutettiin, kaupattiin ja uhkailtiin. Heitä jaettiin miesten kesken ja miesjoukolta toiselle.
Rotherhamin hyväksikäyttöepidemian laajuus ja vakavuus oli todettu jo elokuussa 2014 julkistetussa riippumattomassa raportissa. Tämä professori Alexis Jayn 153-sivuinen selvitys kertoi muun muassa, että nuorimmat raiskatut tytöt olivat 11-vuotiaita.

Vasta Caseyn raportti pureutui kunnolla hyväksikäytön peittelyn sekä rasistiksi leimautumisen pelon väliseen linkkiin.

”Ongelman kanssa tekemisiin joutuneet viranomaiset olivat selvästi huolissaan siitä, että heidät leimataan rasisteiksi”, Caseyn raportti toteaa.

Kölnin uudenvuodenyön tapahtumat ovat šokeeraneet niin Saksassa kuin muuallakin Euroopassa. Uudenvuodenyönä Kölnin rautatieasemalla naiset joutuivat joukkoahdistelun uhreiksi. Saksan poliisin mukaan Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat miehet pakottivat naiset kujanjuoksuun, jollaista ei ole nähty nyky-Euroopassa.

Rikosilmoituksia Kölnissä on tehty jo yli 650. Niistä noin puolet liittyy seksuaaliseen ahdisteluun. Ahdisteluja tapahtui myös muissa kaupungeissa.
Ruotsissa Dagens Nyheter -lehti uutisoi kuluvalla viikolla tyttöjen ja nuorten naisten seksuaalisesta ahdistelusta Tukholman nuorisofestivaaleilla. Nuorimmat uhrit olivat 11–12-vuotiaita. Vaikka ahdisteluista on raportoitu poliisille vuosina 2014 ja 2015, poliisi ei ole katsonut aiheelliseksi ryhtyä toimiin. Ahdisteluista ei myöskään kerrottu tiedotusvälineille eikä yleisölle.

Taustalla saattoi vaikuttaa se, että monet ahdistelijoista olivat nuorena Ruotsiin tulleita afganistanilaistaustaisia miehiä.

”Tämä on arka paikka. Emme uskalla aina kertoa asioiden todellista laitaa, koska pelkäämme sen pelaavan ruotsidemokraattien (SD) pussiin”, poliisipäällikkö Peter Ågren sanoi DN:n mukaan.


Anonyymi kirjoitti...

Feminismi on institutionalisoitua miesvihaa (tai pikemmin miehiin kohdistuvaa pelkoa ja inhoa). Miksi ei ole institutionalisoitua naisvihaa? Koska naisia ei saa vihata julkisesti eikä naisia edes paljon kukaan vihaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Rasistiksi leimautumisen pelko estää keskustelua seksuaalirikoksista - Eurooppa - Sunnuntai - Helsingin Sanomat"

LOL. Hesarilla peiliin katsomisen paikka?

Anonyymi kirjoitti...

Hesari on tämän vuoden alusta kirjoittanut miesten tasa-arvosta enemmän kuin aikaisemmin yhteensä. Laasasta ei kuitenkaan ole mainittu sanallakaan,vaikka Hesarista on yhtäkkiä tullut kuin Laasasen päätoimittama.

Anonyymi kirjoitti...

Paloittelusurmasta tuomittu nainen surmasi uudelleen vapauduttuaan

...
Iltalehden tietojen mukaan naisen oli määrä päästä ehdonalaiseen vapauteen kesällä 2012. On mahdollista, että vankeinhoidollisesti naista on pidetty ensikertalaisena, jos hän ei ole suorittanut vankeusrangaistusta rikosta edeltävän kolmen vuoden aikana.

Vuonna 2000 nainen antoi Alibi-lehdelle haastattelun, jossa hän kertoi katuvansa paloittelusurmaa.
...

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi tutkii epäilyä: Miesjoukko piiritti äidin ja tyttären uutenavuotena

Uudenvuodenyön tapahtumista tehty seitsemän rikosilmoitusta - poliisilla ainakin yksi epäilty

Tyttö yritettiin raiskata uudenvuodenaattona Helsingin ydinkeskustassa

Anonyymi kirjoitti...

2016-01-18 Poliisi epäilee: Ulk.taustaisten miesten joukko piiritti (uusivuosi)

2016-01-18 VU: Kölnissä paljastunut uusi joukkoahdistelu

2016-01-18 YLE: Uimahallit ovat jämähtäneet 1970-luvulle

Anonyymi kirjoitti...

Jasmin Mäntylällä jo uusi rakas: Näin kohukaunottaren salasuhde naimisissa olevaan liikemieheen alkoi - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

"Hesari on tämän vuoden alusta kirjoittanut miesten tasa-arvosta enemmän kuin aikaisemmin yhteensä. "

Siltä tuntuu. Aggressiivinen seksismi on sen sijaan olut jo monta vuotta laskuaa. Feministit ovat kuitenkin aivan viime aikoina taas kirjoitelleet sontaansa aiempaa enemmän. Imperiumin vastaisku. Uutispäällikkö tuntuu olevan yksi noista mielipuolifeministeistä, jotka fantasioivat maailman kuplassaan teorian mukaiseksi. En ymmärrä miten feministi voi olla uutispäällikkö, jos heillä ei sitten ole kiintiö.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi epäilee joukkohyökkäystä uudenvuodenyönä – äiti joutui katsomaan vierestä, kun tyttären naamaa nuoltiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

...

Miehet eristivät heidät toisistaan ja alkoivat nuolla tyttären kaulaa ja naamaa. Kun äiti yritti mennä väliin, häntä ryhdyttiin lyömään lapsen edessä.
...

Anonyymi kirjoitti...

Taharrush gamea ja raiskaukset vasta alkua Suomessakin? Seuraavaksi vuorossa terrorismi?:

Ex-poliisijohtaja radiossa: ”Suomi ei kestäisi 30 000 uutta turvapaikanhakijaa” | Uusi Suomi

...
Ohjelman juontaja, koomikko Ali Jahangiri kysyi Paaterolta, mitä tietoa ihmisiltä puuttuu.

– Se, miten ulkomaalaiset yleensä käyttäytyvät ja mitä sääntöjä siellä on.

Husseinin mielestä Suomessa pitäisi varautua pahimpaan, esimerkiksi siihen, että jossain kellarissa katkotaan päitä.

–Tapasin viime vuonna muutamia kansanedustajia sanoin heille suoraan, että näiden ihmisten joukossa on rikollisia. Näiden ihmisten joukossa on niitä, jotka ovat katkoneet päitä. Sanoin poliitikoille, että teidän pitäisi valmistautua pahimpaan skenaarioon, eli Suomessa jossain kellarissa jonkun tyypin pää katkaistaan ja sitä videoidaan ja näytetään meille Suomessa. Sanoin, että teidän pitäisi valmistautua tähän skenaarioon ja tehdä kaikkenne estääksenne se, Husu sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa paljastui: Monet alaikäiset turvapaikanhakijat ovat naimisissa

Ruotsissa on paljastunut, että monet ilman vanhempia maahan tulleet alaikäiset turvapaikanhakijat ovat naimisissa.

Ruotsin radion Ekot-ohjelman selvityksessä kuudesta Ruotsin kunnasta löytyi ainakin 70 avioliiton solminutta alaikäistä. Useimmat ovat 15-17-vuotiaita tyttöjä, ja useimmat saavat asua yhdessä puolisonsa kanssa.

Lapsiavioliitot on laissa kielletty Ruotsissa. Alaikäisenä ulkomailla solmitut liitot voidaan lain mukaan hyväksyä vain, jos niille on erityiset syyt.

Anonyymi kirjoitti...

Muslim women's segregation in UK communities must end - Cameron - BBC News

Anonyymi kirjoitti...

Pari ehdokasta vuoden naistutkimusteoksi. Tällainen toimintahan on femakkojen erityisessä suojeluksessa:

Hei, me kivitetään transuja! | MV!!??

Young Girl attacked and robbed by Moroccan Immigrants in Netherlands - YouTube


Anonyymi kirjoitti...

Kuinkakohan Suomessa?:

Ruotsin Seta: Lapsukaisille järjestettävä seksikursseja | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Näkökulma: Mies, mielipiteesi on tärkeä, mutta lopulta nainen päättää
Milloin miehen kannattaa aukaista suunsa ja milloin se on syytä pitää tiukasti kiinni? A-studion toimittaja Markus Liimatainen pohtii paikkaansa naisten rinnalla.


Flirttaileeko tuo nuori naistarjoilija minulle, pohtii mies baaritiskillä. Mies vilkuilee hämmentyneenä ympärilleen, baarissa ei ole ketään muita. Miten tämä voi olla mahdollista? Aurinko on polttanut nenän ja posket kalareissulla, maastohousuilla ja flanellipaidalla on enemmän tahroja kuin yksivuotiaan ruokalapulla. Pipo tuoksuu silliltä, leuassa sojottaa ajamattomat karvat ja kynsien alle on kovettunut verta. Oli tarkoitus pyörähtää yhdellä pikaisella ennen kotiin paluuta. Mutta nyt tulee silmää, hymyä ja hiussuortuvan pyörittelyä. Miksi nyt? Tällaista ei ole tarjolla miehelle normiarjessa.

Tavallisena arkiaamuna mies kiskoo vaatteita päälle eteisessä. Vaimo haluaa uuden pöytäliinan. Valkoinen vai pellavanvärinen? Vaimo odottaa vastausta samalla, kun mies kiskoo takkia niskaansa. Miehelle käy kumpi tahansa. Vaimosta olisi kiva, jos pöytäliinasta voitaisiin päättää yhdessä. Mies sitoo kengännauhoja ja muistelee, että kaapissa on jo kolme tai neljä valkoista liinaa. Vaimo ilmoittaa, ettei sitten osteta koko liinaa, koska niitä on miehen mielestä liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja femakot ovat tästäkin aivan vaiti, kummallista. Mistäköhän tämä vaikeneminen mahtaa johtua?:

2009-05-10 YHDISTETTY: Rikosuutisia ulkomailta

Venäjän mediassa liikkuu juttua, että 13 vuotias venäläistaustainen tyttö olisi kaapattu ja raiskattu 30 tunnin ajan Saksassa, kunnes dumbattu jonnekin ojaan puolikuolleena.
...

Anonyymi kirjoitti...

Tänään TV1 klo 21:00 A-studio, jossa aiheena miesten oleminen tossun alla.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Ilta-Sanomat: The Economist: Miesten osuus Ruotsissa kasvaa rajusti maahanmuuttajien takia – ”Tämä on huolestuttavaa” ( 17.1.2015 )
The Economist -lehden mukaan turvapaikanhakijat vinouttavat sukupuolijakaumaa etenkin pienissä maissa.
Eurooppaan tuli viime vuonna 1,2 miljoonaa turvapaikanhakijaa, joista suuri enemmistö, 73 prosenttia, on miehiä.

The Economist -lehti selvitti, mitä tämä merkitsee eri maiden sukupuolijakaumalle.

Economist otti esimerkkimaaksi Ruotsin, joka on vastaanottanut väkilukuun suhteutettuna eniten turvapaikanhakijoita.

Ruotsiin on tullut poikkeuksellisen paljon alaikäisiä nuoria miehiä. Viime vuonna Ruotsiin tulleista miespuolisista turvapaikanhakijoista peräti 17 prosenttia oli 14–17-vuotiaita.


...

– Euroopalla ei ole miesongelmaa, Ruotsilla voi olla, Economist päättää artikkelinsa.

Lehden vertailussa ei ollut lainkaan Suomea mukana. Suomessa on reilut 5 miljoonaa asukasta.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

17.1.2015 po. 17.1.2016

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Siis

Rahmispossu: Ruotsin Seta: Lapsukaisille järjestettävä seksikursseja (17-01-2016)

Nyt Ruotsin Seta tahtoo, että aivan yksin saapuneille pakolaislapsukaisille annettaisiin koulutusta seksi- ja ihmissuhdeasioissa. Tämä siksi, koska monet lapsosista eivät ole käyneet päivääkään koulua, eikä heille liiemmin ole annettu seksuaalikasvatustakaan.

”Tarve on akuutti. Tietoa täytyy jakaa niin sukupuolitaudeista ja kondomeista, kuin aborttioikeudesta, tasa-arvosta, lainsäädännöstä ja homojen oikeuksista”, Kristina Ljungfors ja Maria Andersson Ruotsin Setasta sanovat.

yanmaneee kirjoitti...

golden goose
fila shoes
jordan 1 off white
michael kors outlet
yeezy shoes
cheap jordans
bape hoodie
moncler
golden goose
yeezy