tiistaina, toukokuuta 31, 2016

Feminismi jyrää joka suunnalta

Joka tuutista pursuaa feminismiä ja media on valjastettu toimimaan feministien kritiikittömänä äänitorvena.

Joitakin esimerkkejä lähiajoilta.

1. Brändätään feminismi uusiksi - tervetuloa edistämään suomalaista tasa-arvoa 3.6. Kuntsille Vaasaan
Kulttuurifestivaali WOW Women of The World on kansainvälisesti levinnyt naisliike ja tapahtumakonsepti, joka rantautuu vihdoin myös Suomeen ja Tampere-taloon maaliskuussa 2017 osana itsenäisyyden juhlavuotta. Tampereen päätapahtuman sisältöjä, puhujia ja muuta ohjelmaa ideoidaan yhteisöllisesti eri puolilla Suomea pidettävissä avoimissa tapaamisissa.
2. KAIKKI TASAN! -pamfletti julki
Paikka: Kirjasto 10, Helsinki
Aika: to 9.6. klo 15 – 16.30

TASAN! –verkosto kutsuu keskustelemaan tasa-arvosta ja tutustumaan verkoston uunituoreeseen pamflettiin. Sanat vaativat tekoja, ja tasa-arvo vaatii tekojen tueksi sanoja enemmän kuin vuosikymmeniin.
3. Canth magazine
Canth on linjaltaan joustamattoman feministinen, antirasistinen ja kukkahattumyönteinen itsenäinen verkkomedia.
 4. Feministit kokoamassa omaa puoluetta


5. Loputonta mediatilaa feministeille

Tutkija: Naisille puhutaan rumasti Facebookissa – "Tarkoitus on vaientaa heidät

6. Miesviha etenee

Piirrä setämies -kilpailun voittaja valittu


12 asiaa, jotka todellinen herrasmies tekee toisin kuin muut miehet


7. Media feministien äänitorvena

Tasa-arvo työelämässä taantuu hallituksen päätöksillä

Feldt-Ranta: Uusi hallitus voi olla tasa-arvokehityksen jarru

Turvapaikanhakijat jakoivat ruusuja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi

29 kommenttia:

Hoho kirjoitti...

Naiset lähettävät naisille törkyviesteistä itse puolet ja...

"...viidestä miljoonasta kauneuteen ja kehonkuvaan liittyvästä kielteisestä viestistä neljä miljoonaa oli naisten lähettämiä."

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/naisvihamielisten-viestien-lahettajat-tutkittiin-tama-ihmisryhma-lahettaa-puolet-torkyviesteista-6554493

Anonyymi kirjoitti...

Perheväkivallan uhreista lähes 70 prosenttia on naisia – törkeistä pahoinpitelyistä yli puolet kohdistuu miehiin

PARISUHTEISSA ja muissa lähisuhteissa tehdyt väkivaltarikokset lisääntyivät Suomessa viime vuonna, ilmenee Tilastokeskuksen keräämästä aineistoista.

Rikoksen uhriksi joutui 8 800 ihmistä, mikä on 6,7 prosenttia enemmän kuin edellisvuotena. Uhreista lähes 70 prosenttia oli naisia. Kuitenkin törkeistä pahoinpitelyistä ja henkirikoksen yrityksistä yli puolet kohdistui miehiin. Näitä tapauksia oli viime vuonna yhteensä 292. Miehiin niistä kohdistui 157.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen haluaa seksiä toisen naisen kanssa aiempaa enemmän – ja myös toimii halunsa mukaan
18-44-vuotiaista naisista joka viides kertoo kokeneensa kiihottavia hyväilyjä tai sitä pidemmälle menevää seksiä toisen naisen kanssa. Kokemuksensa jakaneet ovat seksuaalisesti kiinnostuneita pääosin miehistä.


Osa naisista etsii seksuaalista nautintoa aiempaa aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Tämä näkyy muiden naisten kanssa seksiä kokeneiden kasvaneena määränä. Kiihottavia hyväilyjä tai muuta seksiä toisen naisen kanssa kertoo kokeilleensa noin 20 prosenttia nuorista naisista Finsex 2015 -tutkimuksen mukaan. Määrä on 1990-lukuun verrattuna kaksinkertaistunut.

Naiskokemuksistaan kertoneet vastaajat ovat voittopuolisesti kiinnostuneita miehistä. Heitä yhdistää myös muita vastaajia suurempi halu yhdyntöihin ja itsetyydytykseen sekä vapaamielisemmät asenteet seksuaalisuuteen.

Avaramielisyys voi lisätä heidän parisuhteidensa onnellisuutta, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula arvioi kirjoituksessaan.

Kiinnostuksesta ei vaieta entiseen tapaan

Edes pelkästä mielenkiinnostaan naisia kohtaan ei ennen 2000-lukua kertonut kuin viisi prosenttia eri-ikäisistä naisista. Viime vuosikymmenellä tilanne muuttui: alle 30-vuotiaista naisista joka neljäs kertoi halustaan naisiin vuonna 2007 ja viime vuonna luku oli jo 35 prosenttia.

Uusi tutkimus osoittaa, että halu johtaa nyt myös tekoihin.

Miehillä vastaavaa seksuaalisuuden uudistumista omaa sukupuoltaan kohtaan ei tässä mittaluokassa ole havaittu.

Tutkija: Netti saattaa haluavat yhteen

Kuuluuko ilmiötä nimittää naisten biseksuaalisuuden yleistymiseksi? Tutkimusprofessori Osmo Kontulan mielestä ei, sillä nyt kokeilunhaluaan toteuttavat naiset eivät ole yhtä kiinnostuneita molemmista sukupuolista vaan haluavat pääosin miehiä.

Mikä sitten on johtanut halujen toteuttamiseen? Kontulan arvion mukaan ainakin fantasioiden vapaampi jakaminen keskustelupalstoilla ja netin helpottama yhteydenpito samanhenkisten kanssa.

Seksiä naisen kanssa on yli puolella sitä kokeilleista ollut vain yhden kumppanin kanssa, lopuilla muutaman naisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/tiede/a1464573823253

Facebookissa naiset ovat kiitollisia, miehet vapaita – algoritmi osaa päätellä sukupuolesi päivitystesi perusteella
Stereotypiat toteutuvat sosiaalisessa mediassa, ja sukupuoli paljastuu kielenkäytöstä. Tutkijat seuloivat noin kymmenen miljoonaa Facebook-viestiä.

MIESTEN on väitetty olevan Marsista ja naisten Venuksesta – ja tämä kaavamainen mielikuva näyttää olevan totta ainakin Facebookissa, osoitti yhdysvaltalais-australialainen tutkimus.

Stony Brookin, Pennsylvanian ja Melbournen yliopistojen tutkijaryhmä pyysi yli 65 000:lta Facebook-käyttäjältä luvan tutkia heidän viestejään. Seulottavaksi noukittiin noin kymmenen miljoonaa viestiä.


Kävi ilmi, että naiset käyttävät lämminhenkisempiä sanoja kuin miehet. He suosivat esimerkiksi termejä ihana, onnellinen, syntymäpäivä, tytär, vauva, innostunut ja kiitollinen. Miesten useimmin käyttämiin sanoihin taas lukeutui muun muassa vapaus, voittaa, hävitä, taistelu ja vihollinen.

- OskariSisu

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunta historiaa uudelleenkirjoittamassa

Vuosi 1906 on erittäin merkittävä merkkipaalu Suomen poliittisessa historiassa, sillä tuolloin säädettiin maassamme laki yleisestä ja yhtäläisestä äänioikeudesta. Samalla säätyvaltiopäivät korvattiin yksikamarisella Eduskunnalla. Suomesta tuli kerta heitolla demokratian ja tasa-arvon edelläkävijä maailmassa. Tämän saavutuksen voisi luulla olevan kansallisen ylpeyden aihe.


Suomen Eduskunta ei kuitenkaan vietä tänä vuonna yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden 110-vuotisjuhlia. Eduskunnassa järjestetään merkkivuoden kunniaksi vain naisten äänioikeuden 110-vuotisjuhlaistunto. Tämä on historian väärentämistä. Eduskunnan toiminta antaa kansalaisille virheellisen kuvan 110 vuoden takaisesta poliittisesta tilanteesta ja tapahtumista. Varsinkin historiaa huonommin tuntevat kuvittelevat nyt helposti, että vuoden 1906 uudistuksessa olisi ollut kyse ainoastaan naisten äänioikeudesta ja että miehillä olisi ollut äänioikeus jo aiemmin. Historiallinen tosiasia kuitenkin on, että valtaosa miehistä sai äänioikeuden yhtä aikaa naisten kanssa. Vuoden 1906 valtiopäiväjärjestyksen myötä äänioikeutettujen määrä kymmenkertaistui reilusta sadasta tuhannesta yli miljoonaan.


Miesten tasa-arvo ry pitää käsittämättömänä, ettei Suomen Eduskunta kunnioita maamme poliittista historiaa ja suomalaista kansanvaltaa. Miesten poliittisia oikeuksia Eduskunta ei pidä juhlimisen, tai edes huomioimisen, arvoisina. 110 vuotta sitten saavutetun yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden hienous on kuitenkin juuri siinä, että sukupuolesta riippumatta jokaisen ääni on yhtä arvokas. Tasa-arvon ja demokratian ydinsanoma on hukkunut 110 vuodessa sukupuolitetun uhridiskurssin alle.


Eduskunta historiaa uudelleenkirjoittamassa
.

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuurimarksismin voittokulku jatkuu ja sitten onkin gulag vankileirit rakennettava kommunistisen sukupuoli-ideologian mukaisesti pelkästään miehille. Suomen kommunistisen ykiopistolaitoksen ja kommunistisen median ansiosta sumuverho on lähes täydellinen ja muutos eteneen sen verran<hitaasti, että siinen ei tavalliset tallaajat ymmärrä kiinnittää mitään huomiota.

Sitten vaan alteaan Neuvostokommunistiseen tapaan laittamaan miehiä sukupuolen perusteella vankilaan esimerkiski väärästä mielipiteestä tai ajatuksesta. Tämä on vasemmistolaisuuden neuvostoparatiisissa hyväksi testaama malli. Mihinkähän nämä mies gulag leirit laitetaan vai vuokrataanko palvelu naapurista Herra Putinilta?

Toiseutta edustavia miehiä ei luonnollisestikaan oteta talteen vaan he toimivat naisten lemmikkeinä ja maskotteina ja heille myös sallitaan kulttuurinsa mukainen macho käytös ja myös väkivalta naisia kohtaan. Silloin monikullttuurinen edistyksellisyys no kauneimmassa kukassaan ja valkoihoiset miehet saatu pois häiritsemästä väärillä mielipiteilläänn feminististä onnea.

miestentasaarvo kirjoitti...

Miehet loukkaantuivat naisten äänioikeutta juhlistavalle eduskunnalle: ”Historiaa väärennetään”

Miesten tasa-arvo -yhdistys on suivaantunut tavasta, jolla eduskunta aikoo juhlistaa naisten äänioikeuden 110-vuotista olemassaoloa.


Eduskunnassa järjestetään keskiviikkona naisten äänioikeuden 110-vuotisjuhlaistunto, jota televisioidaan suorana myös yleisölle.


Vuonna 1906 säädettiin tuolloin vielä Venäjään kuuluneessa Suomessa laki yleisestä ja yhtäläisestä äänioikeudesta ja eduskunta sai alkunsa korvatessaan säätyvaltiopäivät.


Tasa-arvomiehet eivät tätä ymmärrä. Heidän mielestään keskiviikkona ei pitäisi juhlia vain naisten äänioikeutta, vaan yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden toteutumista. He muistuttavat, että vuonna 1906 valtiopäiväjärjestyksen äänioikeutettujen määrä kasvoi noin sadastatuhannesta yli miljoonaan.


– Tämä on historian väärentämistä. Varsinkin historiaa huonommin tuntevat kuvittelevat nyt helposti, että vuoden 1906 uudistuksessa olisi ollut kyse ainoastaan naisten äänioikeudesta ja että miehillä olisi ollut äänioikeus jo aiemmin. Historiallinen tosiasia kuitenkin on, että valtaosa miehistä sai äänioikeuden yhtä aikaa naisten kanssa, Miesten tasa-arvo ry:n tiedotteessa sanotaan.


Järjestö syyttää, ettei eduskunta kunnioita poliittista historiaa ja suomalaista kansanvaltaa.


– Miesten poliittisia oikeuksia eduskunta ei pidä juhlimisen, tai edes huomioimisen, arvoisina. 110 vuotta sitten saavutetun yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden hienous on kuitenkin juuri siinä, että sukupuolesta riippumatta jokaisen ääni on yhtä arvokas. Tasa-arvon ja demokratian ydinsanoma on hukkunut 110 vuodessa sukupuolitetun uhridiskurssin alle, se paheksuu.


Miesten tasa-arvo ry ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka mielestä sukupuolten tasa-arvo ei ole pelkkä naisasiakysymys.

Anonyymi kirjoitti...

EU:n huippujuristi: Työnantajalle oikeus kieltää pään peittävän huivin käyttö
EU-tuomioistuin linjaa ensimmäistä kertaa kantaansa päähuivien käyttöön tapauksessa, joka koskee belgialaisnaisen erottamista turvallisuusfirmasta huivin käytön takia.


TYÖNANTAJILLA pitäisi olla oikeus kieltää pään peittävät huivit työaikana, jos myös muut uskonnolliset ja poliittiset symbolit ovat kiellettyjä yhtiön sääntöjen mukaan, sanoo Euroopan unionin tuomioistuimen julkisasiamies.

Kannanotto liittyy Belgiassa sattuneeseen tapaukseen, jossa turvallisuusyhtiölle työskennellyt musliminainen irtisanottiin huivin käytön takia. Nainen on syyttänyt entistä työnantajaansa uskonnollisesta syrjinnästä ja hakenut korvauksia alemman asteen belgialaisista tuomioistuimista. Korvaushakemukset on hylätty, mutta belgialainen tuomioistuin haki asiassa linjausta EU-tuomioistuimelta.

”Jos islaminuskoista naispuolista työntekijää kielletään käyttämästä työpaikalla islamilaista huivia, kyseessä ei ole - - uskontoon perustuva syrjintä, jos kielto perustuu yrityksen yleisiin sääntöihin, joissa kielletään näkyvien poliittisten, filosofisten ja uskonnollisten tunnusmerkkien käyttö työpaikalla”, julkisasiamies Juliane Kokott kirjoittaa ratkaisuehdotuksessaan, jonka Euroopan unionin tuomioistuin julkaisi tiistaina.

”Työntekijä ei voi jättää sukupuoltaan, ihonväriään, etnisyyttään, seksuaalista suuntautumistaan, ikäänsä tai vammaansa ovensuuhun astuessaan työnantajan tiloihin, mutta hänen voidaan edellyttää rajoittavan uskonnon harjoittamista työpaikalla”, Kokott linjaa.

JULKISASIAMIEHEN ratkaisuehdotus ei sido Euroopan unionin tuomioistuinta, joka antaa asiasta lopullisen päätöksen myöhemmin tänä vuonna. Yleensä tuomioistuin kuitenkin noudattelee julkisasiamiehen ehdotusta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun EU:n korkein tuomioistuin ottaa kantaa päähuivien kieltoon. Aihe on erityisen arka ja ajankohtainen juuri nyt, koska Eurooppaan on saapunut paljon islaminuskoisia pakolaisia ja siirtolaisia.

Oikeus antaa tuomion myös toisesta vastaavasta tapauksesta tänä vuonna.

BELGIAN TAPAUS koskee Samira Achbitaa, joka aloitti työt turvallisuusyhtiö G4S:n palveluksessa vastaanottovirkailijana helmikuussa 2003.

Turvallisuusyhtiön työntekijät eivät yhtiön sääntöjen mukaan saa käyttää uskonnollisia tai poliittisia symboleita työaikana.

Oikeuden asiakirjan mukaan ensimmäiset kolme vuotta Achbita noudatti sääntöä ja käytti huivia vain työn ulkopuolella. Huhtikuussa 2006 hän kuitenkin ilmoitti ryhtyvänsä käyttämään huivia uskonnollisista syistä myös työaikana. Turvallisuusyhtiön johto huomautti Achbitalle, että tämä on vastoin yhtiön politiikkaa.

Kesäkuussa 2006 Achbita irtisanottiin. Hänelle maksettiin irtisanomiskorvaus.

JULKISASIAMIES Kokott linjaa, että uskonnollisten tunnusmerkkien kieltämiseen täytyy olla perusteet. Syyt voivat perustua esimerkiksi hygienia- ja turvallisuusvaatimuksiin, mutta myös muihin yhtiön pukeutumissääntöihin ja politiikkaan varsinkin sellaisissa ammateissa, joissa työntekijät ovat jatkuvasti kasvokkain asiakkaiden kanssa.

”Tilanne voi olla kuitenkin erilainen sellaisten työntekijöiden kohdalla, joiden työhön ei sisälly kasvokkaista kanssakäymistä asiakkaiden kanssa”, Kokott kirjoittaa.

Esimerkiksi puhelinkeskuksen työntekijöiltä uskonnollisten tunnusmerkkien kieltäminen ei välttämättä olisi julkisasiamiehen mukaan perusteltua.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan taustalla jotain miesvihaa, jota pitäisi käyttää koventamisperusteena rangaistuksissa?:

Liam Fee’s mother Rachel and her partner Nyomi found GUILTY of his murder | Daily Mail Online

'Can wives be in prison together?' Lesbian couple's incriminating Google searches before they battered two-year-old son so hard his heart RUPTURED are revealed as social services admit boy 'fell off radar'
...
They tied another boy to a chair in the dark in a room with snakes and rats
...
Imprisoning one boy in a cage made from a fire guard, using cable ties to bind his hands behind his back;

Tying another boy naked to a chair in a dark room with nine snakes and several rats, forcing him to eat his own vomit and telling him a boa constrictor ‘ate naughty little boys’;

Forcing the youngsters to take cold showers when they wet the bed.

Days before Liam was found dead with his leg broken, the pair, who used to live in Ryton, Gateshead, had used Google to look up ‘Morphine for children’, ‘Will a hip fracture heal on its own?’, and ‘Can wives go to prison together?’
...
The couple had tried to blame another boy, who cannot be named for legal reasons, for Liam’s death. Nyomi had forced the boy’s fist into Liam’s mouth after his death in March 2014 in order to leave DNA traces, Livingston High Court heard.
...
Repeated concerns had been raised by a childminder and nursery staff – but a senior social worker admitted Liam ‘fell off the radar’.
...
The jury heard the boy tell how he was not allowed to get up to go to the toilet during the night, which sometimes meant he would wet the bed .He told interviewers he would then 'have to get a shower, a cold one' as a punishment, which would leave him 'shaking'.
The boy said he would then have to stand on a towel in the corridor of the house and would have to drip dry there, sometimes without even a vest on.
...
The same boy also said he fell unconscious when Fee put her foot on his neck as he lay on a floor. She also smacked and punched the child during the attack.
...
Later, it was the turn of the second boy, who said he was banned from going to the toilet in the night but given cold showers 'for 15 or 20 minutes' if he wet the bed.
One day he spent the whole day in a cold shower, drip drying in between.
...

Jobless Kingston University graduate rich thanks to wealthy divorced SUGAR DADDY | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Naiset, jotka ajattelevat naisten parasta

Feminismiä kritisoivien naisten haastattelu KulttuuriCocktailissa herätti taannoin kiivasta keskustelua. Haastateltavat mainitsivat yhdeksi radikaaliksi feministiseksi toimijaksi Naisasialiitto Unionin. Miltä antifeministinen keskustelu vaikuttaa Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Katju Aron mielestä? Millaisia väärinkäsityksiä feminismiin liittyy?

KC: Et pitänyt siitä, että haastattelemani feminismikriitikot olivat nimettömänä. Miksi?

KA: Pidin sitä ongelmallisena, koska haastateltavat kuitenkin esittivät nimettyä ja kohdennettua kritiikkiä. Silloin on perusteltua, että myös haasteltava esiintyy nimellään. He myös esittivät feminismin kritisoimisen vaikuttavan heidän uraansa julkisesti. Väittäisin, että otan esimerkiksi itse suuremman riskin puolustamalla feminismiä nimelläni. Julkifeministiksi tunnustautuva ja tasa-arvo-ongelmiin puuttuva koetaan nyky-Suomessa todennäköisemmin hankalana ilonpilaajana kuin feminismikriitikko. Äskettäin Yhdysvalloissa julkaistiin tutkimus, joka osoitti, että työpaikallaan tasa-arvo- tai diversiteettikysymyksiin puuttuviin henkilöihin suhtaudutaan johtoportaassa kielteisemmin kuin muihin ja heidän etenemismahdollisuutensa ovat heikommat.

Anonyymi kirjoitti...

Feminismi on syöpä

Anonyymi kirjoitti...

Lakiopiskelijan hämmentävä paljastus: Sain varakkaat miehet rahoittamaan opintoni

Amerikkalaisnainen suoritti yliopistotutkintonsa ilman senttiäkään opintovelkaa – toisin kuin opiskelukaverinsa.

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa sijaitsevasta Villanovan yliopistosta vastavalmistunut Candice Kashani suoritti lakiopintonsa varakkaiden miesystäviensä anteliaalla avustuksella.

Kashani kertoo Daily Mailille yliopistonsa vuosimaksujen nousseen jopa 50 000 dollariin eli noin 46 000 euroon, vaikka nainen oli saanut opintojensa tueksi stipendin.

Nainen päättikin, ettei aikoisi valmistua velallisena ja laittoi treffi-ilmoituksen deittisivustolle, jossa haki taloudellista apua miehiltä, jotka saisivat vastineeksi naiselta seuraa ja seksiä.

Kolmen vuoden opiskelujen jälkeen Kashani kertoo hänellä olleen useita eri sugar daddyja eli miehiä, jotka antavat hänelle rahaa naisen seuraa vastaan. Yhdestä miehestä on jopa tullut yksi naisen parhaista ystävistä.

Nainen kertoo valmistuttuaan tänä keväänä ilman opintovelkaa, jota hänen ystävilleen on puolestaan kertynyt jopa satojen tuhansien eurojen verran.

Kyseessä ei ole tuore ilmiö
Yhdysvalloissa opiskelijat valmistuvat kouluistaan keskimäärin 35 000 dollarin eli noin 32 00 euron opintovelan kanssa. Velan määrä on viime vuosina noussut tasaisesti.

Joten samalla kun sekä koulujen vuosimaksut ja vuokrat ovat nousseet, on kasvanut myös kyseisten treffipalvelujen suosio.

Ilmiö sellaisenaan ei ole uusi, mutta Daily Mailin haastattelemat asiantuntijat arvelevat moisten palveluiden tulleen helpommin saataville muun muassa internetin tarjoamien deittisivustojen avulla.

Järjestely on myös saanut kritiikkiä: toisten mielestä varakkaiden miesten rahojen pyytäminen erilaisia palveluksia vastaan on naisen arvoa alentavaa ja verrattavissa prostituutioon.

Anonyymi kirjoitti...

Naisia ahdisteltiin seksuaalisesti ulkoilmakonsertissa Saksassa

Naisia ahdisteltiin seksuaalisesti viime lauantaina ulkoilmakonsertissa Saksan Darmstadtissa, kertoo uutiskanava CNN.

Jo 26 iältään 16-25-vuotiasta naista on ilmoittanut joutuneensa ahdistelun kohteeksi Schlossgrabenfestin aikana Darmstadtissa, kertovat viranomaiset. Festivaali kesti viime torstaista sunnuntaihin. Poliisi arvelee, että ilmoituksia voi tulla vielä lisää.

Lauantain konserttiin osallistui 80 000 ihmistä ja koko festivaalin sen aikana 400 000 kävijää.

Darmstadtin poliisin tiedottajan mukaan ahdistelijoita saattoi olla ainakin kymmenen. Tähän mennessä teoista epäiltynä on otettu kiinni kolme pakistanilaista miestä. Yksi heistä on asunut Saksassa pidempään, kaksi muuta on äskettäin tulleita.

Naisten seksuaalinen ahdistelu on ollut erityisesti esillä Saksassa Kölnin uudenvuodenaaton tapahtumien vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyi vittu!

Tutkija: Miksi seksistä synnytyksen jälkeen ei puhuta ääneen? | Uusi Suomi

...
Tutkimuksen mukaan yleisimpiä naisten kokemia oireita ensimmäisen vuoden aikana synnytyksestä olivat emättimen kostumisen vaikeus, yhdyntäkivut, peräpukamat sekä arpikudoksen kipu ja kiristys. Myös virtsankarkailua sekä ilman karkailua emättimestä ja peräsuolesta esiintyy ensimmäisen vuoden aikana synnytyksestä, Mietola-Koivisto kertoo.

Suurin osa ensisynnyttäjistä aloitti sukupuoliyhdynnät kolmen kuukauden kuluttua synnytyksestä. Sukupuolinen halukkuus ja tyytyväisyys seksielämään ovat huonompia kuin ennen raskautta ja synnytystä, tutkimuksessa todetaan.
...

Anonyymi kirjoitti...

Opettaja tuli raskaaksi hyväksikäytettyään 13-vuotiasta poikaa USA:ssa - seksiä miltei joka päivä

Nainen osti naapurilta pakastimen - löysi sieltä ruumiinosia | IL-TV Uutiset | Iltalehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Rakkausvalmentaja tietää, miksi kumppania ei löydy ja kehottaa sinkkuja tunnustamaan tosiasiat: ”Treffeillä toista arvioidaan kuin koiranäyttelyssä”
Mia Halonen kannustaa sinkkuja unohtamaan kohtalonuskon ja olemaan aktiivisia. ”Ei kukaan työtönkään ajattele, että kyllä minä vielä kohtaan sen oikean työn.”


Sinkut eivät kohtaa Suomessa, kertoi HS toukokuun puolivälissä. Korkeasti koulutetut naiset elävät kaupungissa, matalammin koulutetut miehet maalla.

Toimittaja-juontaja Mia Halonen, 50, muistaa, että samaa keskustelua käytiin jo 1980-luvulla.

”Naisia pidetään nirsoina, kun he eivät huoli maaseudun miehiä. Mutta eivät miehetkään välttämättä halua koulutettua, paljon matkustellutta naista. Siitä saattaa tulla miehelle alemmuudentuntoa, ja nainen joutuu pönkittämään miehen egoa.”

Halonen on vuosien varrella kommentoinut julkisuudessa paljon rakkauteen ja sinkkuuteen liittyviä asioita. Rakkausvalmentajaksi tituleerattu Halonen käy myös luennoimassa aihepiiristä muun muassa naistenilloissa.

Halosta on pidetty sinkkujen äänitorvena, vaikka ei hän edes ole mikään ikisinkku. Nyt hän on tosin elänyt yksin yli neljä vuotta, mikä on pisin aika hänen aikuiselämässään.

Halonen matkustelee, opiskelee ja nettideittailee ulkomaisilla sivustoilla. Ystäviä on paljon, ja ystävien lapsetkin ovat läheisiä. Halonen puhuu ”itse valitusta perheestä”, jollainen hänellä on sukulaisten lisäksi.

”Olen kummitäti, kummitar ja tyttövaari. Viime joulunkin vietin kummipojan perheen kanssa.”

Silti sinkkuna eläminen ei ole aina kivaa. Etenkin kun viisikymppisenä se tuntuu vaikeammalta kuin kymmenen vuotta aiemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Lesboparille syntyi poika – sosiaalityöntekijät huolestuivat: Kuka opettaa pojan käymään puskapissalla?
Osa lapsen saavista naispareista kokee syrjintää tai asiatonta kohtelua adoptioprosessin aikana. Heidi ja Miia Lampénilta kysyttiin sosiaalitoimistossa, kuka opettaa heidän poikansa pissaamaan seisaaltaan.


Isäkuukautta parhaillaan viettävä Heidi Lampén asettelee yhdeksän kuukautta vanhan Sisu-pojan tottunein käsin sitteriin. Sisu on Heidin ja hänen vaimonsa Miian esikoinen.

Kahden naisen tie vanhemmiksi on ollut etenkin Heidin osalta mutkainen. Sisu sai alkunsa Väestöliiton klinikalla tehdyistä hedelmöityshoidoista.

– Miiaa hoidettiin koko ajan yksinäisenä naisena. Sain olla mukana koko prosessin ajan, mutta en merkinnyt juuri mitään. Psykologitapaamisissa käytiin läpi sitä, miten toisen biologisen vanhemman puuttuminen vaikuttaa lapseen, Heidi Lampén toteaa.

Naisparit eivät pääse julkisella puolella hedelmöityshoitoihin, eivätkä Lampénit saaneet Kela-korvauksia yksityiseltä puoleltakaan. Neuvolan papereihin Heidi Lampén joutuu piirtämään aina ylimääräisen ruudun.

– Kaikissa papereissa on vaihtoehtoina vain isä ja äiti. Miksei yhtenä vaihtoehtona voisi olla esimerkiksi toinen huoltaja?

Anonyymi kirjoitti...

More Americans Enjoy Same-Sex Experiences - Hit & Run : Reason.com

Study: More Americans say they have had gay sex

Americans accept and engage in same-sex experiences more than ever, study finds -- ScienceDaily

Bisexual Behavior Has Doubled Since 1990 - The Daily Beast

More Americans engaging in same-sex encounters - UPI.com

Rise in number of bisexual individuals further increases homosexual encounters in US | NH Voice

Anonyymi kirjoitti...

Seksi samaa sukupuolta olevan kanssa lisääntynyt Jenkeissä - psykologian professori pohtii syitä

Suomessa naisten halu naisia kohtaan on kasvanut. Yhdysvalloissa seksi samaa sukupuolta olevan kanssa on yleistynyt. Olisiko kyse samasta ilmiöstä?

Väestöliitto julkaisi alkuviikosta FINSEX-tutkimuksensa tuloksia. Yksi mullistavimmista oli, että suomalaisten naisten halu naisia kohtaan on kasvanut valtavasti.

Yhdysvalloista kuuluu samaan, seksuaalisuuden uudistumiseen viittava uutinen. Sen mukaan seksisuhteet samaa sukupuolta olevan kanssa ovat lisääntyneet.

Tuoreessa Archives of Sexual Behaviour -lehdessä julkaistu tutkimus kattoi 28 000 aikuisen tiedot vuodesta 1989 vuoteen 2014. Tutkimuksen perusteella yhä useampi yhdysvaltalainen on harrastanut ainakin kerran seksiä samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Tutkimuksessa verrattiin 1990-luvun alun tilannetta 2010-luvun tilanteeseen.

Miesten, jotka ovat harrastaneet seksiä toisen miehen kanssa, määrä oli noussut 4,5 prosentista 8,2 prosenttiin ja naisten kanssa seksiä harrastaneiden naisten määrä 3,6 prosentista 8,7 prosenttiin.

Suhtautuminen homoseksiin on myös muuttunut entistä hyväksyvämmäksi. Vuonna 1990 samaa sukupuolta olevien suhteet hyväksyi 13 prosenttia, kun vuonna 2014 luku oli jo 49 prosenttia. Mutkattomimmin asiaan suhtautuivat 19-29 -vuotiaat.

Kulttuuri muuttunut yksilökeskeiseksi
Psykologian professori Jean M. Twenge pohtii Psychology Today -julkaisussa, mistä Yhdysvalloissa tapahtunut muutos johtuu.

Twenge näkee taustalla useita kulttuurisia muutoksia, kuten sukupuolten tasa-arvon lisääntyminen, yhä suurempi keskittyminen omaan itseen ja omaan ainutlaatuisuuteen sekä perinteisiin sosiaalisiin sääntöihin turvautumisen väheneminen. Kulttuurista on tullut yksilökeskeisempi. Painopiste on enemmän omassa itsessä ja vähemmän sosiaalisissa säännöissä. Tätä näkemystä Twenge avaa tarkemmin kirjassaan Generation Me.

Yksilökeskeisyys näkyy monissa eri asioissa aina kirjoissa käytetystä kielestä lapsille annettuihin nimiin, uskonnon merkityksen vähenemiseen ja siihen, miten näemme itsemme. Ja se näkyy myös seksuaalisuudessa.

Yhteiskunnassa, jossa yksilökeskeisyys on noussut etusijalle, muuttuu seksuaalisuus vapaammaksi ja avoimemmaksi. Naimisiinmeno ei ole vallitsevana ehtona seksin harrastamiselle, eikä seksikumppanin tarvitse välttämättä olla eri sukupuolta. "Tee, mikä on itsellesi oikein", kuuluu modernin elämän ohjenuora. Se tarkoittaa, että yksilöillä on enemmän vapauksia ryhtyä suhteeseen samaa sukupuolta olevan kanssa ja hyväksyä samaa sukupuolta olevien väliset suhteet.

Yksilökeskeisyyden vaikutus seksuaalisuuteen
Twengen mukaan yksilökeskeisyyden varjopuoliin voi kuulua lisääntynyt narsismi ja katkennut yhteys muihin ihmisiin.

Sen sijaan seksuaalisuuden kannalta Twenge näkee muutoksen positiivisena, sillä se merkitsee suurempaa vapautta tutkiskella omaa seksuaalisuutta ja entistä hyväksyvämpää suhtautumista niin tekeviä kohtaan.

Pahimmillaan ajatus "tee, mikä on itsellesi oikein" voi johtaa itsekeskeisyyteen, jossa muiden tunteita ei oteta huomioon.

Mutta parhaimmillaan se tarkoittaa Twengen näkemyksen mukaan seksuaalisuuden ja rakkauden ilmaisemista toisen kanssa, ja sellaisena se avoimuuden, ei itsekeskeisyyden, ilmaus.

- Yksilökeskeisyys tarkoittaa vähemmän vihaa. Se tarkoittaa, että naisilla on enemmän vaihtoehtoja. Se tarkoittaa, että sukupuolivähemmistöihin kuuluvat voivat viimeinkin elää täyttä elämää. Kun rakkaus voittaa, me kaikki voitamme, Twenge päättää.

Lähde: Psychology Today

Anonyymi kirjoitti...

Tänään alkaa kaksi uutta seksisarjaa: Juontajina polyamoristi ja 27-vuotiaaksi neitsyenä elänyt

Kaikki seksistä -sarjassa ei turhia kainostella. Seksileikeistä putkaan taas kertoo pieleen menneistä lemmenleikeistä.

Ylen seksille omistettu toukokuu päättyi juuri. Kesäkuussa samaa aihepiiriä käsitellään Friillä. Tänään alkaa kaksi uutta seksisarjaa: Kaikki seksistä ja Seksileikeistä putkaan.

Ensimmäisessä uutuudessa neljän naisen paneeli ruotii turhia kainostelematta paitsi seksiin, myös rakkauteen ja parisuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Kaikki seksistä -joukkoa luotsaa Drop Dead Divasta muistettava koomikko Margaret Cho, joka esittelee itsensä polyamoristiksi eli henkilöksi, jolla voi olla useita rakkaus- ja seksisuhteita samanaikaisesti. Hänen kanssaan asialla ovat stand up -koomikko, 27-vuotiaaksi uskontonsa vuoksi neitsyenä pysytellyt Heather McDonald, näyttelijä Marissa Jaret Winokur (Melissa ja Joey) sekä seksi-ja parisuhdeterapeutti Tiffanie Davis Henry. He ottavat rennosti viinilasit käsissään kantaa ajankohtaisiin seksiaiheisiin, kuten 30 päivän seksikuuriin ja kahdella peniksellä varustettuun Double Dick Dudeen. Tässä tapauksessa ajankohtaisuus tarkoittaa vuotta 2014, jolloin sarja on valmistunut.

Illan toinen tulokas on vuotta tuoreempi tapaus. Seksileikeistä putkaan kertoo tositapauksista, joissa hurjiksi yltyneet seksileikit ovat päättyneet telkien taakse. Ihmisten henkilöllisyyden suojelemiseksi joitakin nimiä ja yksityiskohtia on muutettu.

Avausosassa käsitellään mustan huumorin turvin kahden seksinnälkäisen kohtaloa. Ensin opiskelijaneito ryhtyy lemmenleikkeihin ex-vangin kanssa - ja tulee virkavallan keskeyttämäksi kriittisellä hetkellä peräti kahdesti. Sen jälkeen Los Angelesiin juhlimaan saapunut Alesio tekee kännipäissään väärän valinnan ja lähtee kolmen ventovieraan naisen matkaan. Herätys on karu. Kaikki tarinat noudattavat samaa linjaa. Tulevissa osissa vanhempi pariskunta käy esimerkiksi tositoimiin parkkipaikalla ja roolileikkiin antautuneet rakastavaiset saavat poliisin hämilleen kidnappausfantasioillaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Yäk, pimppikarvoja museossa!" – Noora Schroderus lietsoo taiteellaan karvakapinaa

Karvat ovat ällöttäviä, ne ovat ällöttäviä nimenomaan naisella, nimenomaan päästä alaspäin. Hiuksia on hyvä olla paljon, se on merkki elinvoimasta ja naisellisuudesta, mutta muualta naisen kuuluu olla sileä kuin vauvan pylly. Erityisen iljettäviä ovat häpykarvat. Sen vuoksi Noora Schroderus keräsi säkkikaupalla karvoja, myös niitä noloja, teki niistä kukkia ja vei museoon.

Anonyymi kirjoitti...

Liian kovaa tavaraa?:

Nuori mies vapautti Kaijan, ei epäröi enää sängyssä
http://hommaforum.org/index.php/topic,113786.msg2303038/topicseen.html#msg2303038

Pääsy kielletty | ET
http://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/ihmissuhteet/nuori_mies_vapautti_kaijan_enaa_en_eparoi_sangyssa

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä linkkeinä:

Nuori mies vapautti Kaijan, ei epäröi enää sängyssä

Pääsy kielletty | ET

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Enbuske blogissaan: Homoksi synnytään, lesboksi pamahdetaan

Oy Yleisradio Ab, Hesari ja Iltalehti kertoivat tällä viikolla: "Nainen haluaa seksiä naisen kanssa aiempaa enemmän".

Otos on liian pieni, ja näihin kyselyihin vastaavat vain ne, joita asia koskee. Kyllä naiset himoitsivat toisiaan myös 100 ja 10 000 vuotta sitten. Sen sijaan nykyään kyllä lesboillaan enemmän. Elämähän on sekä kammottavaa että ihan liian lyhyt. Ja kuolemanjälkeinen elämä on vain narsistinen harha. Siksi kannattaa naida aina, kun siltä tuntuu. Aina. Kunhan on toisen lupa, eikä Bill Cosbyn lääkekaappia käytössään. Päivi Räsänen on siinä oikeassa, että Raamattu kieltää hyvin selkeästi homoseksin. Onneksi yhä harvempi enää uskoo länsimaissa siihen höpötykseen.

Olen siinä iässä, että kaveripiirissäni eroillaan nyt enemmän kuin mennään naimisiin. Parikin puolituttua miestä on kertonut, että ex-vaimo on eron jälkeen löytänyt naisen. Tyypit vitsailevat, että "ilmeisesti olin huono sängyssä, kun naisesta tuli lesbo". Vitsi on huono ja ajatus sovinistinen. Ikään kuin naisen seksuaalisuus määrittyisi miehen kautta. Kerron nyt järkyttävän faktan: ihan kaikki ei pyörikään miehen ympärillä.

Arvostettu neurotieteilijä Simon LeVay kertoo loistavassa ja epäkorrektissa "Gay Straight, and the Reason Why" -kirjassaan tutkimuksista naisten ja miesten seksuaalisuuden eroista.

LeVay on tutkinut lesbosuhteessa eläviä neli-viisikymppisiä naisia, jotka nuorempana ovat eläneet miesten kanssa. Lähes poikkeuksetta he sanovat, että naiseen rakastuminen tuli heille yllätyksenä. Kaapista kypsemmällä iällä tulleet miehet taas kertovat, että he ovat tienneet homoudestaan jo kivesten laskeuduttua. He ovat vain yrittäneet esittää heteroa.

Toki on paljon naisia, jotka tuntevat olevansa lesboja jo teini-iässä. Naisilla lesbouden lisääntyminen iän myötä liittyy eniten lisääntymiskyvyn loppumiseen. Kylmästi sanottuna: kun lapset on hankittu, miehiä ei enää tarvita kuin ruokkojen maksajaksi. Lajin säilymisen kannalta miehen heterous on vahvempi voima kuin naisen. Naisten seksuaalisuus taas on älyllisempää. Mieshän voi siittää vielä 100-vuotiaana kuolinvuoteellaan, tosin yleensä vain, jos käyttötilillä on painetta.

Kristillisten piirien väite, että homous on "luonnotonta" on argumenttina naurettava. Homous on samalla tavalla "luonnotonta" kuin neliapila. Harvinaisempaa kuin kolmiapila, mutta silti luonnollista. Homoutta esiintyy eläimillä siinä missä ihmisilläkin. Mutta entä vaikkei esiintyisikään? Miksi se, että olisimme muiden eläinten kaltaisia, olisi hienoa?

Eivät eläimet ole osanneet keksiä kvanttifysiikkaa, aivokirurgiaa, videotaidetta tai Tempation Island -sarjaa. Lisäksi ihmisten lisääntyminen on eläimistä hankalinta. On erikoisia sukupuolten välisiä poliittisia ja henkilökohtaisia ristiriitoja, monimutkaista molemminpuolista pelaamista sekä statuksen ja viehätysvoiman monimutkaista esittelyä. Vaikka sitä voi olla Onnelan baaritiskillä hankala uskoa, juuri soidinmenojemme monimutkaisuus on tehnyt ihmisestä kaikkein älykkäimmän eläimen.

Ihmisen mahtava kyky kiihottua mitä erikoisemmista asioista kertoo lajimme älykkyydestä. Juuri nämä pissa, -kenkä- ja kumifetissit, transuus, homous ja pornografia kertovat lajimme nerokkuudesta. Ihmiselämä jäljittelee toki huonoa televisiota, mutta seksimme jäljittelee parhaimmillaan taidetta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa vieraileva Vex Ashley: "Pornoalalla työskentely on tehnyt hyvää parisuhteelleni"

IL-TV tapasi Suomessa parhaillaan vierailevan uuden aallon pornografian airuen, Vex Ashleyn. Jutun video sisältää näytteitä Ashleyn työstä, eikä välttämättä sovellu herkimmille katsojille.

26-vuotias Vex Ashley on feministi, ja hän tekee vain sellaisia elokuvia kuin hän itse haluaa.

Hänen omassa tuotannossaan pääosassa on aktiivinen nainen. Ashleyn tuottamassa pornografiassa on myös huumoria.

- Itse aloitin pornobisneksessä, koska seksi on minusta tärkeää ja kiinnostavaa, hän kertoo.

Vex Ashley ei ole tämän nuoren naisen oikea nimi.

Pornon vaikein asia

Ashleytä pidetään uuden aallon pornografian airuena, joka antaa seksuaalisuudesta ja seksuaalisesta nautinnosta monipuolisemman kuvan kuin perinteinen, lähinnä heteromiehiä ajatellen tehty porno.

- Haluan tarjota ihmisille jotain luovempaa ja tutkivampaa kuin mitä pornografiassa on yleensä tarjottu.

Pornovideoiden tekemisessä Ashleystä vaikeinta ei suinkaan ole näytteleminen, vaan kaikki se hyvin epäseksikäs byrokratia, joka työhön välttämättä liittyy.

- Sopimuksia, sähköposteja, loputonta järjestelyä... Kaikki se vie valtavasti aikaa, Ashley toteaa.

Ei rikkauksia

Ashley pitää itseään onnekkaana koska, hän pystyy hankkimaan pornobisneksessä elantonsa, mutta rikastumaan hän ei ole omien sanojen mukaan ainakaan vielä ehtinyt.

Yksi rahoituskanava on ollut joukkorahoitus, joka vetää Ashleyn mukaan jopa yllättävän hyvin.

Ashleyn mukaan pornobisnes ei ole häirinnyt hänen yksityiselämäänsä, vaan päinvastoin. Hän on edelleen parisuhteessa saman henkilön kanssa, jonka kanssa hän oli yhdessä jo ennen alalle ryhtymistä.

- Tunnen monia pariskuntia, joista toinen on pornobisneksessä, mutta jotka ovat onnellisia yhdessä. Kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin kommunikaatio toimii.

- Työni pornoalalla on auttanut minua puhumaan vaikeistakin asioista seksissä myös yksityiselämässä, Ashley kertoo.

Vex Ashley on 3.-5.6. Helsingin Suvilahdessa järjestettävän Wonderlust-festivaalin tähtiesiintyjä.

Anonyymi kirjoitti...

MIELIPIDE
Missä ovat kumppaniksi kelpaavat vapaat miehet?
Olen turhaan etsinyt elämänkumppania ravintoloista, deittisivustoilta ja harrastuksista, kirjoittaa nimimerkki Yrittänyt.


RAKKAUSVALMENTAJA ja juontaja Mia Halonen (HS Torstai 2.6.) toteaa liian monen sinkun odottavan, että rakkaus kävelee sattumalta vastaan. Olen 50-vuotias, runsaat kaksi vuotta sitten eronnut akateemisesti koulutettu nuorekas ja elämälle avoin nainen. Kohdalleni ei ole osunut yhtäkään kumppaniehdokasta, vaikka olen yrittänyt aktiivisesti vuoden ajan löytää elämänkumppania ravintoloista, deittisivustoilta ja harrastuksista.

Halonen on valitettavan oikeassa: kivoja, vapaita kundeja ei ole jonoksi asti. En ole tavannut yhtäkään.

Vastaani on tullut lähinnä naimissa olevia miehiä, jotka etsivät eräänlaista salaista rakastettua, kun omasta parisuhteesta on kadonnut lämpö ja läheisyys mutta muun muassa omaisuuden vuoksi ei voida eikä haluta erota.

Vapaat miehet, mahdolliset elämänkumppanit: kertokaa minulle ja muille, missä olette. Luulen, että monet meistä 50-vuotiaista naisista ymmärtävät hyvin, ettei kumppanin tarvitse jakaa teatteri-, ooppera- tai taideharrastuksiamme. Kaipaamme tavallista yhdessä oloa, luontevaa keskusteluyhteyttä arjen asioista, läheisyyttä ja seksiä.

En ole odotellut onnea passiivisena, mutta toivosta olen luopunut. Näillä näkymin olen kahden vuoden päästä edelleen yksin kotona, en ole naimisissa enkä ole juossut sitä maratoniakaan – eivätkä useat yritykseni löytää kumppani ole valitettavasti johtaneet mihinkään.

Yrittänyt

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Iltalehti: Futuristit: androidit vievät seksityöläisten työpaikat 2050 mennessä (4.6.2016)
Tutkijat hahmottelivat spekulatiivisen tulevaisuudenkuvan, jossa androidibordellit ovat todellisuutta jo vuonna 2050.

The Mirror: Amsterdam sex robot BROTHEL 'will help prevent human trafficking and spread of STDs' (28 May 2016)
Scientists Ian Yeoman and Michelle Mars have imagined what a brothel will look like in 2050 and say android sex workers will help stamp out people trafficking and STIs

Tuo artikkeli on siis vuodelta 2012: Robots, men and sex tourism (Futures: Volume 44, Issue 4, May 2012, Pages 365–371)

Anonyymi kirjoitti...

Naiselta lähti nenä ja otsa vaihtoehtoisella syöpähoidolla (kuvat ja video) | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

”Tee se itse” -miehen rakentama talo jäi avovaimolle – Hovioikeudesta 100 000 €:n korvaus

Avoparin vuosikymmenten pituinen suhde päättyi ja miehen lähes täysin itse rakentama talo jäi avovaimon omistukseen. Hovioikeus arvioi äskettäin, että miehen tarkoitus ei ollut kartuttaa avovaimonsa omaisuutta siinä tapauksessa, että suhde päättyisi eroon, ja määräsi avovaimon maksamaan miehelle 100 000 euron korvauksen.
Hovioikeuden käsittelyssä oli kyse kotityön ja toisaalta oman kodin rakennustyön arvosta avoliiton päättyessä. Avoliittolain mukaan avopuolisolla on oikeus hyvitykseen, jos hän on yhteistalouden hyväksi antamallaan panoksella auttanut toista avopuolisoa kartuttamaan omaisuuttaan niin, että yhteistalouden purkaminen vain omistussuhteiden perusteella johtaisi toisen perusteettomaan etuun.

Avoparin tapauksessa talo – jonka mies oli rakentanut itse tontin raivaamista, hirsitalon puiden kaatamista ja putkitöitä myöten – oli asetettu avovaimon nimiin ja omistukseen, koska tämä oli oikeutettu ASP-lainaan ja ensiasunnon varainsiirtoverovapauteen. Myös miehen rahallinen panos kiinteistön hankkimiseen oli aikanaan ollut moninkertainen avovaimon osuuteen nähden.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt miehen korvausvaatimuksen. Käräjäoikeuden mukaan avovaimo ei ollut saanut perusteetonta hyötyä noin 400 000 euron arvoisen talon päätymisestä omistukseensa, koska hän oli lasten hoitamisella ja kotitöillä osaltaan mahdollistanut miehen työuran ja rakennustyöt sekä maksanut miehelle vuosien aikana kaikkiaan noin 96 000 euroa talon hankkimis- ja rakennuskustannuksista. Osa tästä summasta oli avoparin solmiman velkakirjan mukaista maksua, osa elinkustannuksia.

Käräjäoikeus myös katsoi miehen saaneen huomattavan taloudellisen ”asumishyödyn” siitä, että oli asunut perheen kodissa 15 vuotta maksamatta vuokraa.

Mies vaati hovioikeudelta käräjäoikeuden tuomion kumoamista ja haki avovaimoltaan vähintään 190 000 euron hyvitystä.

Hovioikeus oli käräjäoikeuden kanssa eri mieltä muun muassa miehen saamasta väitetystä asumishyödystä. Koska kyseinen kiinteistö oli tarkoitettu perheen yhteiseksi kodiksi, ja sitä oli myös käytetty näin, ei miehen asumista omassa kodissaan tullut hovioikeuden mielestä ottaa huomioon vastikkeena hänen työpanoksestaan.

Hovioikeus katsoi naisen tililtä miehen tilille tehtyjen tilisiirtojen epäsäännöllisyyden osoittavan, että käytännössä kaikki hänen liikenevät varansa siirrettiin miehen tilille. Koska rahat päätyivät lainanmaksuun ja perheen elinkustannuksiin, kyse ei hovioikeuden mielestä ollut pariskunnan velkakirjan mukaisista maksuista vaan osallistumisestä perheen arkitalouden pyörittämiseen.

Hovioikeuden mielestä ei ollut pääteltävissä, että miehen olisi ollut tarkoitus kartuttaa avovaimonsa omaisuutta näin merkittävissä määrin avoliiton päättyessä eroon. Siten miehellä oli hovioikeuden mielestä oikeus saada korvaus panoksestaan kiinteistön hankkimiseen ja rakentamiseen eli avovaimon omaisuuden kartuttamiseen. Hovioikeus määräsi avovaimon korvaamaan tälle 100 000 euroa.

Tuomiossa otettiin huomioon, että avovaimon kotityö oli mahdollistanut rakennustyön lisäksi miehen työuran ja tähän liittyneen sijoitusvarallisuuden kartuttamisen. Kuitenkin myös mies oli osallistunut yhteistalouden pyörittämiseen ja lastenhoitoon avovaimon palattua töihin.

Kun lisäksi avopuolisot olivat molemmat osallistuneet talon rakentamisen ja muun perhe-elämän kustannuksiin kykynsä mukaan, mutta miehen alkupanostus oli ollut selvästi suurempi, oli avovaimo hovioikeuden mielestä saanut perusteetonta etua miehen työpanoksesta.

Vaasan hovioikeuden ratkaisusta kertoi ensin uutispalvelu Edilex.