keskiviikkona, toukokuuta 11, 2016

Miksi miehet eivät osallistu tasa-arvokeskusteluihin?

Kirjoitin vuonna 2008 artikkelin Miksi miehet eivät osallistu tasa-arvokeskusteluihin? kirjaan Sukupuolikysymys.

Kirja näyttää vihdoin ilmestyvän tänä vuonna, mutta Laasasen artikkeli ei ole enää mukana. Sen sijaan kirjan kirjoittajat koostuvat all female paneelista.
Miten sukupuoleen liittyvät merkitykset ja yhteiskunnalliset jaot vaikuttavat ihmisten elämään? Sukupuolikysymys tarjoaa perustiedot siitä, miksi ja millä tavoin sukupuoli ja erilaiset lähestymistavat siihen nykyisin jakavat ja yhdistävät meitä.
Arvostelu kirjasta
.

140 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun luin 30 vuotta sitten työlainsäädännön peruskurssia, käsitteet "palkka" ja "ansio" vaikuttivat täysin selkeiltä perusasioilta. Silti vain yhä edelleen lähes päivittäin törmää "Suomen Perustassa" olevan kirja-arvostelun "Tasa-arvoa vai naisasiaa?" kaltaisiin kirjoituksiin, joissa nuo käsitteet menevät kirjoittajalta sekaisin.

Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää, että kahdesta samapalkkaisesta henkilöstä enemmän työtä tekevällä on isommat ansiot?


Anonyymi kirjoitti...

HS-Pravdan all female -panel myös taas vauhdissa (kannattaa muuten muistaa myös se, että lapsiin kohdistuva perheväkivalta, mukaan lukien vakavimmat tekomuodot, on pääosin naisten tekemää):

HS kävi läpi kolmen kuukauden huoltajuuskiistat: Epäily äitien suosimisesta ei saa tukea | Huoltajuuskiistat | HS

Perheväkivalta ei aina vaikuta lapsen huoltajuuspäätökseen – ”Perusteluja ei voi mitenkään ymmärtää”, hämmästelee psykiatri | Huoltajuuskiistat | HS

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ano1: No onhan se aivan päivänselvää että miehet tekevät enemmän töitä, sehän on heidän velvollisuutensa. Naisille taas kuuluu lyhyempi työaika ja vähintään samansuuruinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta kuin miehillekin, työajasta riippumatta. Se on naisen oikeus.

Anonyymi kirjoitti...

Tälläkään ei ole mitään tekemistä islamin kanssa, kysykää vaikka emäfemakoilta!:

Tanska suunnittelee tiukkoja toimia radikaalien imaamien suitsimiseksi – Aarhusin moskeijalla kivitys on osa uskoa | Tanska | HS

...
Ohjelma näytti, kuinka moskeijan imaami puhui kuulijoilleen muun muassa siitä, kuinka kivittäminen on islamin mukainen rangaistus aviorikoksesta.

Puheet eivät sillään olleet yllättäviä. Salafistista islamin suuntausta noudattavan moskeijan radikaalius on huolestuttanut jo kauan viranomaisia ja poliitikkoja Tanskassa.
...
Itä-Jyllannin poliisin mukaan moskeijassa käyvistä nuorista 23 on matkustanut Irakiin tai Syyriaan taistelemaan.
...
Dokumenttisarja toi niitä esiin myös toisesta alueen moskeijasta. ”Oli yllätys, että osassa maltillisempina pitämissämme moskeijoissa paljastui hyvin voimakasta sosiaalista painostusta ja antiikkisia asenteita esimerkiksi naisten oikeuksista”, pormestari Jacob Bundsgaard sanoo.
...

Anonyymi kirjoitti...

Young vasen-top: "Creepy" väite, että on olemassa biologinen sukupuoli | free kertaa

Viral elokuva herättää vihaa Södertörn | free kertaa

Anonyymi kirjoitti...

Konekivääriampuja ja "kiväärimies" ovat USA:n ensimmäiset naiset etulinjassa
Kaksi värvättyä naissotilasta oli pyytänyt päästä taistelujen etulinjaan ja Yhdysvaltain merijalkaväki suostui heidän pyyntöönsä.


Yhdysvalloissa merijalkaväki on määrännyt ensimmäiset naiset etulinjan taistelutehtäviin, kertoo maan puolustusministeriö.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun naisia määrätään taistelutehtäviin sääntöjen muuttamisen jälkeen. Aiemmin Pentagon ei sallinut naisia lähitaistelutehtävissä, kuten jalkaväessä tai erityisoperaatioita hoitavissa taistelujoukoissa.

Merijalkaväki kertoi tiedotteessaan tiistaina, että kaksi värvättyä naista oli pyytänyt päästä etulinjaan ja heidän pyyntöönsä oli suostuttu.

Toisesta naisesta tulee konekivääriampuja ja toisesta kiväärimies. Merijalkaväen mukaan kestää jonkin aikaa ennenkuin he aloittavat joukoissaan, koska naisten koulutus erityistehtäviin kestää kolmisen kuukautta.

Presidentti Barack Obaman hallinto päätti kolme vuotta sitten, että kaikkien Yhdysvaltain sotavoimien tehtävien tulee olla avoinna myös naisille vuoteen 2016 mennessä.

Merijalkaväki yritti saada poikkeusluvan sulkea tietyt taistelutehtävät edelleen naisilta, mutta puolustusministeriö Ashton Carter ei suostunut pyyntöön.

Amerikkalaiset naissotilaat ovat joutuneet säännöllisesti taistelutilanteisiin muun muassa Irakissa ja Afganistanissa, vaikka säännöt ovat kieltäneet heiltä sotimisen etulinjassa. Tällä hetkellä noin 15,6 prosenttia Yhdysvaltain sotavoimien aktiivihenkilöstöstä on naisia.

Anonyymi kirjoitti...

Naisasiakas: Bussikuski ehdotti päiväpanoa takapenkillä – ”Matkustin 3,5 tuntia peläten ja itkua pidätellen”

Savonlinjan bussikuski ehdotti ainoana matkustajana olleelle naiselle seksiä takapenkillä.

Joensuulainen opiskelija Sara Salonen kertoo Facebookissa ahdistavasta bussimatkastaan. Hän oli pitkän matkan bussissa matkalla Jyväskylästä Joensuuhun, kun kuljettaja pyysi Salosta käymään luonaan ja ehdotti tälle ”päiväpanoa bussin takapenkillä”.

Kieltäytymisen jälkeen kuski pyyteli jatkuvasti anteeksi ja välillä jopa pysäytti bussin tyhjälle pysäkille jutellakseen Salosen kanssa.

– Sain matkustaa 3,5 tuntia tämän pervon kanssa peläten ja itkua pidätellen, Salonen kirjoittaa Facebookissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti: Tanssityttöjen moralisoinnissa haisee tekopyhyys

Venäjän MM-kisoissa nähdyt tanssitytöt ovat herättäneet pahennusta sekä ruotsalaisessa että suomalaisessa mediassa.

Koko keskustelu lähti liikkeelle Ruotsin naismaajoukkuetta valmentavan Leif Boorkin kommenteista. Kokenut kiekkomies piti kyseenalaisena tanssityttöjen heilumista käynnissä olevissa arvokisoissa.

Puheenvuoro oli monessa mielessä asiallinen. On ollut jo pitkään relevanttia kysyä, kuuluvatko tanssitytöt vielä 2010-luvulla oleellisesti urheilutapahtumaan.

Erikoiseksi keskustelun on tehnyt kuitenkin se, että aihe on noussut pinnalle vasta kisojen ollessa Venäjällä.

Tanssityttöjä on nähty vuosikausia MM-kisoissa ilman sen suurempaa kohua. Ja esimerkiksi Suomessa lähestulkoon jokaisella SM-liigapaikkakunnalla nähdään ottelutapahtuman yhteydessä nuoria tyttöjä tanssimassa.

Toinen koominen seikka on puhujien roolit. Suhtautuisin aina varauksella, kun keski-ikäiset miehet kertovat mediassa, mitä naisten kuuluu tehdä ja mitä ei. Kuvaavaa oli, että Expressenin tehdyssä jutussa naiskiekkoilijat suhtautuivat ilmiöön Boorkia huomattavasti kevyemmin.

Sen sijaan, että keskustelua käytäisiin tanssityttöjen lisäarvosta kiekkotapahtuman rakentamiseen, on keskustelu siirtynyt automaattisesti nuorten tyttöjen suojeluun. En usko, että edes Venäjällä tanssijoita on raahattu väkisin katsomoiden reunoille heilumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Liittyen lätkämatsien tanssityttöihin: Rebecka Naatus kyseli joitakin vuosia sitten mihin heitä tarvitaan, ja arveli tanssityttöjen tarkoituksen olevan houkutella keski-ikäisiä miehiä hallille kuolaamaan. Olen itse keski-ikäinen mies, mutta en tunnista tuota. Lätkämatsiin ei tarvita muuta kuin kaukalo, kaksi joukkuetta ja tuomarit. Kaikki muut kotkotukset, maamme-laulu, tauko-ohjelmat ym. ovat tavallaan turhia, mutta kuitenkin niitä on.
Onkohan muuten kenellekään tullut mieleen kysyä tanssitytöiltä itseltään yhtään mitään?

Baldur

Anonyymi kirjoitti...

http://catalogingthedeclineofamerica.tumblr.com/tagged/woman-card

Anonyymi kirjoitti...

"Onkohan muuten kenellekään tullut mieleen kysyä tanssitytöiltä itseltään yhtään mitään?"

Eihän se käy, sillä sieltä tulisi todennäköisesti väärä vastaus. Huvittavaa sinänsä, että feministiä leikkivät kukkahattusedät haluavat päättää naisten puolesta, mikä on ok ja mikä ei.

Joo, eivät lätkämatsissa paljon tanssitytöt kiinnosta, kyllä siellä ollaan ihan muista syistä. Mutta kun kerran haluavat tällaista järjestää, ja halukkaita tanssijoita on riittämiin, niin mikäs siinä. Mitä se muka on keneltäkään pois?

Skarppina nyt alf rehnit ja kumppanit!

Jääkylmää feministivettä Alf "Minä olen menestyjä!" Rehnin niskaan. Vahingonilo on vilpittömintä iloa.

Anonyymi kirjoitti...

Vain nainen voi puhua deiteillä seksistä
Miehen ja naisen deiteillä vain nainen voi kertoa onnistuneesta viettelystä, kirjoittaa Kyösti Niemelä kolumnissaan.


Vuosia sitten, pitkän suhteen päättymisen jälkeen, aloin käydä aktiivisesti treffeillä. Eniten deittailussa minua hämmästytti se, kuinka usein naiset puhuivat seksistä.

Ihan ensimmäisillä eronjälkeisillä treffeilläni nainen mainitsi keskustelussa muutaman miehen, joiden kanssa oli harrastanut pari vuotta aikaisemmin seksiä. Hän ei kertonut miesten nimiä, mutta identifioi heidät sen verran tarkasti, että jos olisimme alkaneet seurustella, olisin kyllä saanut nopeasti tietää, keistä on kyse. En oikein tiennyt, miten reagoida. Olin vähän että ööh, jaha.

Sen jälkeen olen kuullut deiteillä juttuja seksimieltymyksistä, onnistuneista viettely-yrityksistä, kavereiden seksielämän ongelmista ja kerran myös kuvauksen naisen edellisten deittien loppuvaiheista. Läheskään kaikki eivät puhu seksistä, mutta yllättävän moni puhuu.

IHAN aluksi olin seksijutuista hämmentynyt, jopa hieman ahdistunut. Sittemmin olen tottunut aiheeseen, ja otan jutut kevyenä flirttinä.

Sillä flirttailua ja pientä testailua se uskoakseni yleensä on. Nainen haluaa tehdä deittien tunnelmasta intensiivisemmän, vähän nostaa niiden lämpötilaa, viedä keskustelun henkilökohtaisemman alueelle.

Tietysti voisin yrittää vastata seksitarinaan seksitarinalla. Se ei kuitenkaan tunnu sopivalta. En koe, että minulla olisi yhtäläistä vapautta puhua deiteillä seksielämästäni. Olen kysellyt asiasta parilta kaveriltani, ja he ovat olleet yksimielisiä: miehen ja naisen deiteillä vain nainen voi kertoa onnistuneesta viettelystä.

MIEHEN kertomina vastaavat jutut kuulostaisivat helposti junttimaiselta retostelulta tai teinimäiseltä leveilyltä. Se johtuu tietysti historian painolastista, miehisestä seksillä kehuskelun traditiosta. Jos puhuisin deiteillä seksielämästäni, juttuni asettuisivat helposti osaksi tätä traditiota. Naisilla ei ole vastaavaa traditiota.

Seksin juonikas historia näyttää kiemurrelleen vaiheeseen, jossa voin deiteillä vain kuunnella intensiivisesti naisten seksipuhetta ja sanoa nyökytellen, että mahtava homma, kiehtovaa, onpas sitä, sä oot cool.

Kirjoittaja on helsinkiläinen deittailija.

Anonyymi kirjoitti...

Diplomi-insinöörien työllistyminen kohentunut – naisia on alalla yhä niukasti

VASTAVALMISTUNEISTA ei-suomalaisista vain joka neljäs on jo työsuhteessa, kun suomalaisista työpaikka on lähes kahdella kolmasosalla.

Jokisen mukaan hyvä uutinen on, että tekniikan maisteriopintoihin tullaan aiempaa monipuolisemmalla taustalla. Opiskelijoita tulee aiempaa enemmän muista koti- ja ulkomaisista yliopistoista sekä ammattikorkeakouluista. Sen sijaan naisten osuus tekniikan alan opiskelijoista on edelleen vain vajaa neljännes.

”Naisia tarvitaan tekniikan alalle enemmän. Tarvitsemme mukaan parhaat kyvyt ja mahdollisimman laajan osaamispotentiaalin”, Jokinen sanoo. Tyttöjä pitäisi Jokisen mukaan rohkaista matematiikan opintoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos narttu pihtaa, pistä jääkaappiin lukko:

Hyvinvointi lisääntyy kun syö vähemmän - koskee myös seksielämää

Sano EI rumille häpyhyylille!:

Erikoislääkäri illan tiededokumentissa: Kukkakaali-häpyhuulilla ei asiaa saunaan

Kannattaako häpyhuulet leikkauttaa?

Miten pyytää naista peseytymään?

Anonyymi kirjoitti...

Neljä saa syytteen raiskauksesta Ruotsin-laivalla

Ennenhän tällaisia taidettiin hoitaa käärmekuopilla:

Euroviisuissa suuri huoli Norjan Agneten terveydestä – perunut haastattelut, kasaa palapeliä omissa oloissaan

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Miehen voi raiskata

Miesten kokemuksia naisten tekemästä perheväkivallasta tutkineen Kati Federleyn mukaan miehen voi jopa raiskata.

Federleyn pro gradu -tutkielmaansa haastattelemat miehet olivat joutuneet naisten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi.

– Se on siinä mielessä aika raflaava tulos, kun ajatusmaailma on aina se, että miestä ei voi raiskata. Tässäkin näkyy se monimuotoisuus. Kun nainen sitä seksuaalista kanssakäymistä haluaa, niin silloin sitä pitää tapahtua. Miehellä ei ole oikeutta sanoa ei, oli tilanne mikä hyvänsä. Miehen tunteet sivuutetaan ja hänestä tulee vain suorittaja, Federley selittää tulosta Tampereen yliopiston Yliopistouutisissa.

Seksuaalista hyväksikäyttöä on myös koskettelu vastoin miehen tahtoa ja paikoista, joista mies ei halua.

Federley pitää tutkimustulosta merkittävänä, sillä miehiä on tutkittu vähän naisten seksuaalisen hyväksikäytön uhreina.

Ulkopuolisen on vaikea ymmärtää tutkimustulosta, sillä mies on useimmiten naista fyysisesti vahvempi.

Federley yllättyi väkivallan monimuotoisuudesta tehdessään hoitotieteen pro gradu -tutkielmaa aiheesta, johon oli aluksi vaikea löytää haastateltavia.

Miesten kokemukset naisten tekemästä parisuhdeväkivallasta on vaiettu asia, josta ei haluta puhua sen häpeällisyyden vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi mies saa uuden naisen kanssa orgasmin niin nopeasti? Tiede on selittänyt tämänkin

Siemennesteesi on yllättävän ilkikurista.

Siittiösi pitävät yhden illan jutuista: Seksi uuden naisen kanssa saattaa tuottaa parempilaatuista siemennestettä, paljasti Woosterin Collegessa tehty tutkimus viime syksynä.

Tutkimusta varten miehet masturboivat katsellen seitsemää erilaista aikuisviihde-elokuvaa kahden viikon ajanjakson aikana – kukin oman kotinsa suojissa. Ensimmäistä kuutta elokuvaa tähditti sama näyttelijä, mutta seitsemättä eri kaunotar.

Osallistujat kertoivat saavuttaneensa orgasmin nopeammin katsoessaan ennestään tuntematonta naista. Lisäksi selvisi, että siemennestettä oli enemmän ja siinä oli enemmän terveitä siittiöitä.

Tutkijat eivät voineet olla varmoja syystä, mutta he uskovat, että se voisi olla evolutionistista mukautumista, joka antoi paleoliittisella kaudella miehille paremman kyvyn saattaa raskaaksi useita kumppaneita – varmistaakseen sukupuun jatkumisen. Toki nykyaikana moista toimintaa paheksuttaisiin.

Tutkimusta johtanut Paul Joseph huomauttaa, etteivät tulokset automaattisesti tarkoita sitä, että siemennesteen laatu heikentyisi yksiavioisessa suhteessa. Mutta tiedätpähän ainakin tieteellisen syyn sille, miksi satunnaiset sutinat voivat olla jännittäviä!

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Helsingin Uutiset: Kahden äipän puolesta saatiin kerättyä 50 000 nimeä (12.5.2016)
Äitiyslaki-kansalaisaloite sai kerättyä vaaditut 50 000 nimeä.

Nimienkeruun loppukiri alkoi äitienpäivänä hurjalla somevyöryllä kun useiden yksityishenkilöiden Facebookiin perustama tapahtuma alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. Myös useat julkisuuden henkilöt asettuivat aloitteen taakse.

Kansalaisaloitteessa on kyse siitä, että kahden äidin perheeseen syntyvälle, hedelmöityshoidoilla alkunsa saaneelle lapselle voitaisiin vahvistaa kaksi vanhempaa jo ennen lapsen syntymää.


Kansalaisaloite: Äitiyslaki (28.11.2015)

Anonyymi kirjoitti...

Saksan oikeusministerin ratkaisu muslimimiesten raiskausvimmaan: ei seksikkäitä naisia mainoksiin! | MV!!??

K- Citymarket mainostaa tulevaa matujen raiskausaaltoa – Megakesän kuumin tuote… hälytin ja turvasumute! | MV!!??Anonyymi kirjoitti...

Yliopistouutiset - Tampereen yliopisto - Ajankohtaista

GRADU-1458733112.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Mies ryöstettiin karusti Haminassa - metalliputki uhattiin tunkea takapuoleen

Tuntematon pahoinpiteli naisen Nokialla - uhri huomautti koirien kaltoinkohtelusta

...
Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tapauksesta, jossa keski-ikäinen nainen joutui koiraa ulkoiluttaneen tuntemattoman naisen hyökkäyksen kohteeksi.
...

Miksi suomalaiset naiset ovat epänaisellisia?

Anonyymi kirjoitti...

Tytär kuvasi salaa hoitajan käynnin vanhan äitinsä kotona (video) | MV!!??

Nainen masturboi New Yorkin metrossa avoimesti | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Auerilta miljoonien korvaushakemus | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Professori varoittaa rakastumisen vaaroista

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen luennoi tänään tiedekeskus Heurekassa rakastumisesta.
Heurekan rakkausteeman otsikko on ajankohtaan sopivasti "heila helluntaiksi". Partonen ottaa kuitenkin perinteisestä hiukan poikkeavan näkökulman: hänen luentonsa otsikko on rakkauden vaarat.

Heurekan tuottamalla YouTube-videolla Partonen kertoo rakkauden olevan ihmisille lajityypillistä, mutta kontrollin ulottumattomissa. Ja kevään aurinko saa ihmiset rakastumaan.

Naisia, joiden painoindeksi on hieman yli 20, pidetään vartaloltaan yleisesti viehättävimpinä. Miehillä ratkaisee rinnanympäryksen suuruus suhteessa vyötärönympärykseen - mitä suurempi, sitä parempi. Kasvoissa puolestaan katsotaan silmiä ja poskipäitä, leuka ei saa olla liian jykevä, Partonen kertoo Helsingin Sanomille.

Mutta entä ne rakastumisen vaarat? Rakastuminen on elimistölle hormonimyrsky, joka miehillä alentaa testosteronin määrää ja naisilla kasvattaa sitä. Stressihormonin määrä nousee, serotoniinin kasvanut eritys puolestaan saa aikaan ekstaattisen läheisyyden ja hyvänolon tunteen, Partonen kertoo THL:n sivuilla.

- Olotila saa rakastuneen paitsi himokkaaksi myös samalla alttiiksi syrjähypyille, Partonen sanoo.

Rakastunut on peloton eikä mieti tulevaa. Dopamiinin voimistunut eritys estää näkemästä rakkauden kohteen mahdollisia huonoja puolia, ajatukset täyttyvät rakastetusta ja häneen liittyvistä asioista.

Elimistön omat morfiinia muistuttavat aineet tuovat hyvän olon ja onnen tunteen, eikä rakastunut tunne nälkää tai kipua, ei masennusta tai suruakaan. Miehillä rakastumiseen liittyvät muutokset hillitsevät kivesten toimintaa: aivokuvissa rakastuminen muistuttaa enemmän riemua kuin seksiä, ja miehistä voi tulla käytökseltään pehmeämpiä, Partonen kuvaa.

Elimistön muutoksilla mahdollistetaan suhteen vakiintuminen ja jatko rakkaudesta rakastumiseen.

Mutta vaikka rakkaus kuulostaa hurjalta, ei se vähennä rakkauden arvoa ihmiselle, Partonen kirjoittaa:

- Tieto rakastumisen kemiasta ei mitätöi tunnetta eikä pyri oikomaan rakastumisen monimutkaisuutta. Rakastumista ei myöskään tarvitse analysoida tieteen keinoin tai selittää millään. Tunteesta voi aina halutessaan pelkästään nauttia.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi hän ei enää soittanutkaan - irtosuhteissa on kaava

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen avustava psykologi kertoo, miksi irtosuhteisiin pettyy kerta toisensa jälkeen.

Suurin osa ihmisistä on kokenut sen, yleensä useita kertoja elämässään: se ei niin mukava tunne, minkä vallassa tekee kotimatkaansa aamun tunteita satunnaisen seksikumppanin asunnolta. Joskus siihen voi liittyä varovainen toive siitä, että tapauksesta voisi muodostua jotakin pysyvämpää, mutta usein niin ei halua tai uskalla kuitenkaan ajatella.

Päätit edellisen vakavamman suhteen jälkeen ottaa vähän rennommin. Ajattelit hymyillen kuoria kermat kakun päältä ilman sitoutumisen kahleita. Kokeilit satunnaista seksiä. Alussa nautitkin. Oli imartelevaa huomata, kuinka ilta toisensa perään baarin komein tai kaunein lähti matkaasi. Riemua lisäsi se, kun asiasta ohimennen kehaisi kavereille. He kadehtivat vauhdikasta elämääsi. Mutta jossain vaiheessa kerma kakun päällä alkoi maistua pilaantuneelta. Nyt on vaikeaa myöntää, että irtoseksi ei riitä. Olo tuntuu jotenkin hyväksikäytetyltä. Häpeät, kadut ja olet vihainen. Tunnet olevasi umpikujassa, psykologi Sanna Korpela kirjoittaa Väestöliiton blogissaan. Korpela on Väestöliiton Parisuhdekeskuksen avustava psykologi.

Tapa torjua toinen

Miesten irtosuhteisiin suhtaudutaan kevyemmin kuin naisten ja ne käsitetään hauskanpidoksi. Se voikin olla hauskaa tiettyyn pisteeseen asti, mutta irtosuhteiden harrastamisen taustalla voi olla myös toinen puoli. Ja mahdollinen syy sille, miksi edellisen yön suhde ei ole kantavalla pohjalla, vaikka tilanteelta toivoi paljon.

- Heikko itsetunto saa kokeilemaan irtosuhteita. Irtosuhteissa saadut haavat painavat itsetuntoa entisestään alemmas, Korpela toteaa.

Toinen syy sille, miksi toinen ei enää ota yhteyttä, on tietynlainen pelko siitä, että ei kelpaakaan.

- On helpompi jättää kuin tulla jätetyksi. Ihmiset eivät välttämättä ole tietoisia tavastaan torjua toinen ikään kuin automaattisesti, Sanna Korpela sanoo.

Siipirikkoina suhteeseen

Korpelan mukaan oma asenne rakkautta kohtaan vaikuttaa siihen, harrastaako esimerkiksi irtosuhteita esimerkiksi irtosuhteita tai kevyitä seksisuhteita kavereiden kanssa ilman sitoutumista. Asenne rakkauteen muokkaa, millaista kaavaa ne kulkevat.

- Jos rakkaus on sinulle pelailua ja mielellään vältät sitoutumista, on sinun helpompi pitää tunteet erossa suhteistasi. Jos taas rakkaus on sinulle romanttista, on sinun vaikeampaa olla toivomatta suhteesi vakavoituvan, hän kirjoittaa blogissaan.

Käsitykset siitä, millainen parisuhteen ja kumppanin pitäisi olla voivat olla myös suorastaan utopistisia. Toiset perääntyvät heti ensimmäisten ongelmien ilmetessä tai ensimmäisten kiusallisten hetkien jälkeen. Tällöin he jäävät irtosuhteiden kierteeseen.

- Ei ole olemassa täydellistä kumppania, Korpela sanoo kuitenkin.

- Kukaan ei tule maailmasta, jossa kaikki elämänkokemukset olisivat hyviä. Meihin vaikuttavat elämänhistoriamme tapahtumat ja parisuhteen mallit lähipiirissä sekä pettymykset edellisissä suhteissa. Kaikki tulevat suhteisiin hieman siipirikkoina, Sanna Korpela toteaa.

Sana parisuhdemarkkinat kuvaa myös vääristynyttä tilannetta. Aivan kuin ihmiset olisivat tuotteita kaupan hyllyltä ja voidaan palautetaan, jos jokin vähänkin vaivaa. Olemme huomaamatta tottuneet vaatimaan virheettömyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

https://fuhrerious88blog.wordpress.com/2016/05/14/fixed-2/

Anonyymi kirjoitti...

http://www.telegraph.co.uk/fashion/people/eff-your-beauty-standards-meet-the-size-26-tattooed-supermodel-w/

Anonyymi kirjoitti...

Vanhemmat käyneet huolissaan paikan päällä: maahanmuuttajapojat vetävät uusia teinityttöjä nuorisotiloihin Porvoossa

Kommenteista:

"Olisi mielenkiintoista järjestää sosiaalinen koe ja laittaa yksi 20-30 vuotias suomalainen heteromies joraamaan nuorisotilan discoon alaikäisten tyttöjen sekaan ja seurata miten suvaitsevainen henkilökunta (ja vanhemmat) reagoisivat asiaan."

Anonyymi kirjoitti...

My Girlfriend Is A Third World Prostitute and I Bought Her Family a Cow - YouTube

Anonyymi kirjoitti...


Yksin jääneet – kymmenissä Suomen kunnissa miehille ei riitä naisia
Suomessa on 155 kuntaa, joissa on merkittävästi enemmän nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Nyt olisi aika tehdä asialle jotain, sanovat perhetutkijat. Kolme poikamiestä Joutsasta kertoo, millaista on elää yksin.


KELTAISEN OMAKOTITALON pihassa seisoo mies kukkapenkissä. Talon isäntä Kari Valtonen on ylpeä kukistaan, jotka puskevat vaaleanvihreinä esiin mullasta.

Avovaimo teki kukkapenkin paraatioven edustalle ensimmäisenä keväänä. Silloin kun vastarakennettuun taloon yhdessä muutettiin. Teki ja piti huolta, ennen kuin kyllästyi Valtosen kanssa elämiseen ja lähti.

Lähdöstä on nelisen vuotta, eikä Valtonen ole sen jälkeen juuri käyttänyt talon paraatiovea. Työkseen tukkirekkaa ajava isäntä kulkee sisään ja ulos sivuoven kautta. Se on Valtosesta riittävän hyvä reitti kotiin, jossa hän ei yksin oikein viihdy.

Valtonen sanoo ymmärtävänsä avovaimon lähdön syitä.

”Minä olin työhullu, ja avovaimolla oli viisi lasta ja lapsenlapsia. Minusta väkeä kävi liikaa, ja osoitin mieltäni. Lähdin puukasalle”, Valtonen kertoo ja astuu pois penkistä.

”Mutta kyllä minä sitä rakastin.”

Anonyymi kirjoitti...

Alaikäisten raaka väkivalta järkyttää – poliisi tutkinut alkuvuonna jo kolmea tapon yritystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Esimerkiksi alle 15-vuotiaan tytön epäillään lyöneen äitipuoltaan veitsellä Enonkoskella maaliskuun lopussa. Epäilty tapon yritys tapahtui yksityisasunnossa.
...

15-vuotias tyttö narahti auton ratista Nokialla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Video: Vesilahden kirkkoherra löysi naiseutensa | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

HS: Miksi pariutumisongelmat eivät ole meillä samanlainen väestökatastrofi kuin Kiinassa? - Suomessa on lukuisia kuntia, joissa ei ole riittävästi naisia

Tilastokeskuksen väestönrakennetilaston mukaan Suomessa oli viime vuonna 155 kuntaa, joissa 20–29-vuotiaiden sukupuolijakauma oli yhtä epätasapainossa kuin Kiinassa, Helsingin Sanomat kertoo. Suomessa kuntia on yhteensä 313.

Joutsa on yksi Suomen kymmenistä kunnista, joissa miehiä on merkittävästi enemmän kuin naisia. Vuodesta 2000 viime vuoteen asti 20–44-vuotiaita joutsalaismiehiä on ollut sataa naista kohti keskimäärin 118. Joutsan sukupuolijakauma on täsmälleen sama kuin Kiinassa.

Väestöliiton perhetutkija Lassi Lainialan mukaan epäsuhta on viime vuosina suurentunut. Yli 200 kunnassa miesten määrä ylittää naisten määrän kaikissa 20–69-vuotiaiden ikäryhmissä.

Kehitys näkyy myös lapsiluvuissa. Launialan mukaan naisten keskimäärin saama lapsimäärä on romahtanut 1,65:een. Vielä vuonna 2009 vastaava luku oli 1,9.

”Silloin ajateltiin, että Suomeen on tulossa vauvabuumi ja että siitä on kiittäminen onnistunutta perhepolitiikkaa. Nyt on pudottu, eikä Suomessa ole herätty sukupuolijakauman epäsuhtaan ja kumppanin löytämisen vaikeuteen”, Lainiala sanoo.

Meillä pariutumisongelmia ei pidetä vielä väestökatastrofina niin kuin Kiinassa. Miksi?

Launialan mukaan siksi, että Suomessa naisia on, mutta he muuttavat Joutsan kaltaisista paikoista suuriin kaupunkeihin.

Nuorilla naisilla saattaa olla suurissa opiskelukaupungeissa hankalaa löytää miestä, mutta yleisellä tasolla tarkasteltuna suomalaismiesten tilanne on naisia paljon vaikeampi.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa bionarttujen markkina-arvo tippua kohta nollaan:

VirtuaDolls: An Adult VR Game Controller | Indiegogo

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat: 13-vuotias tyttö kaahasi poliisia pakoon 100 km/h – romutti sukulaisilta viedyn auton - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Harvinainen oikeuskiista: Kaksosilla eri isät – taustalla monimutkainen kolmiodraama - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Aid worker ‘paid 35p to RAPE boys as young as EIGHT’ in Turkish camp | World | News | Daily Express

Anonyymi kirjoitti...

Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professorin valinta nosti tasa-arvokohun
Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professoriksi on valittu latvialainen ohjaaja ja elokuvateoreetikko Dāvis Sīmanis.Tieto valinnasta vuoti julkisuuteen, kun ohjaaja Saara Cantell kysyi Facebook-päivityksessään viikonloppuna, syyllistyttiinkö professorivalinnassa tasa-arvorikkomukseen


UUTISET
KULTTUURI
Kulttuuri 16.5.2016 klo 17:57 | päivitetty 16.5.2016 klo 17:57
Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professorin valinta nosti tasa-arvokohun
Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professoriksi on valittu latvialainen ohjaaja ja elokuvateoreetikko Dāvis Sīmanis.Tieto valinnasta vuoti julkisuuteen, kun ohjaaja Saara Cantell kysyi Facebook-päivityksessään viikonloppuna, syyllistyttiinkö professorivalinnassa tasa-arvorikkomukseen.


Dāvis Sīmanis
Dāvis Sīmanis Kuva: Latvian kansallinen elokuvakeskus
Somekohu oli valmis, kun ohjaaja Saara Cantell päivitti Facebookissa hämmästelynsä professorin valinnasta.

Cantell on tuohtunut siitä, että nuorehko latvialaismies on ajanut valinnassa kolmen kokeneen suomalaisnaisen ohi. Loppusuoralla professorin virkaa tavoittelivat Simaniksen ohella myös ohjaajat Auli Mantila, Taru Mäkelä sekä Saara Saarela.

Virkaan valitulla Dāvis Sīmanisilla ei ole alan tutkintoa toisin kuin kolmella rannalle jääneellä naisella. Taiteilijaprofessorin arvonimellä palkitulla Auli Mantilalla on elokuva-alan tutkinnon lisäksi takanaan myös pedagogisia opintoja. Sīmanis on koulutukseltaan filosofian maisteri.

Sīmanisin valinnan tehneen Aalto-yliopiston laitostyöryhmän puheenjohtajan Aleksi Bardyn mukaan keskustelussa on aliarvioitu tämän laajaa ammattitaitoaan.

– Dāvis Sīmanis on ohjannut kaksi pitkää näytelmäelokuvaa sekä useita dokumentteja. Hän on ollut mukana elokuvanteossa jo pienestä pojasta saakka, sillä hänen isänsä on elokuvaohjaaja, Bardy kertoo.

Professorin haku oli kansainvälinen. Hakemuksia tuli toista kymmentä, joista jo mainitut neljä ylsivät loppusuoralle. Kaikki antoivat opetusnäytteen ja heidät haastateltiin. Lisäksi hakijat kävivät läpi niin sanotun vertaisarvioinnin, jossa kansainväliset alan asiantuntijat arvioivat heidän osaamistaan.

Aleksi Bardyn mukaan kaikki neljä hakijaa ovat erinomaisia.

– Silti Sīmanis arvioitiin kaikissa näissä vaiheissa tehtävään parhaiten soveltuvaksi, Bardy sanoo.

Elokuva- ja tv-käsikirjoituksen opiskelija, opiskelija-aktiivi Taimi Nevaluoma kertoo opiskelijoiden olleen kautta linjan tyytyväisiä Sīmanisin valintaan.

– Elokuvaohjauksen professorin pitää oman alansa taitojen lisäksi osata ohjata opiskelijoita taiteilijaidentiteetin rakentamisessa. Tämä on kirjattu jopa taideyliopiston opetusohjelmaan.

– Opiskelijoiden tukeminen identiteetin etsinnässä pitäisi olla yksi professorin tärkeimmistä tehtävistä. Opetusnäytteen perusteella Sīmanisilla on hyvät edellytykset tähän, Nevaluoma arvioi.

Anonyymi kirjoitti...

Leffarahoittajat Irina Krohnille: Naisten tekemät elokuvat eivät vain kiinnosta suomalaisia
Kesän jälkeen työnsä Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajana jättävä Irina Krohn paljastaa, että kymmenen vuotta sitten naisten epätasa-arvoisesta asemasta elokuva-alalla ei uskallettu edes keskustella. Aihe on jälleen puhuttanut Suomessa viime aikoina, ja myös elokuvasäätiö on saanut kritiikkiä.


Naisten asema elokuva-alalla on taas viime aikoina puhuttanut Suomessa. Vielä elokuuhun asti elokuvasäätiön toimitusjohtajana työskentelevä Irina Krohn on seurannut tasa-arvosta käytyä keskustelua ja kritiikkiä siitä, että elokuvasäätiöltä tukea saavat eniten miehet. Julkisessa keskustelussa on pohdittu myös, olisivatko sukupuolikiintiöt tarpeelliset.

– Kiintiöt ovat nopea tapa, vallankumous evoluution sijaan. Mutta meillä on toisaalta nuori sukupolvi, joka ei ole kiinni sukupuolessa, sanoo Krohn.

Esimerkiksi näyttelijät ja ohjaajat Elina Knihtilä ja Mari Rantasila ovat viime aikoina ottaneet kantaa elokuva-alan epätasa-arvoon. Myös Suomen 100-vuotisjuhlavuoden miehistä elokuvaedustusta on pohdittu mediassa.

Epätasa-arvolla on pitkät juuret, etenkin pitkää fiktioelokuvaa pääsivät pitkään tekemään lähinnä miehet. Aloittaessaan kymmenen vuotta sitten elokuvasäätiön johdossa teatterimaailmasta tullut Krohn tyrmistyi sukupuolten eriarvoisuudesta elokuva-alalla.

– Silloin alalla oltiin sitä mieltä, että tästä ei saa edes puhua, koska se heikentää tilannetta entisestään.

Elokuvasäätiössä oli ennen Krohnia ollut yksi nainen toimitusjohtajana ja yksi nainen pitkän draamaelokuvan tuotantoneuvojana, tosin vain sijaisena. Kun ensimmäinen naistuotantoneuvoja valittiin, uutisoitiin, että Krohn jakaa rahaa naisille, Irina Krohn muistaa.

Krohnin mukaan hänen aikanaan aloitettu tilastointi tukibudjettien jakautumisesta naisille ja miehille oli iso askel. Krohnin mielestä tilastointi kuuluisi myös elokuvia ja tv-ohjelmia rahoittavalle Ylelle.

– Verorahoja käyttäessään Ylen pitäisi tilastoida myös rahoittamansa hankkeiden miesten ja naisten osuudet, ketkä pääsevät tarinoita kertomaan, sanoo Krohn.

Ylen yhteistuotantojen tilaaja Erkki Astala suhtautuu Krohnin ehdotukseen myönteisesti, ja sukupuolten tasa-arvoa tutkitaankin parhaillaan.

– Voi olla ihan kiinnostavaa erotella säätiön tilastoista Ylen elokuvat, ja katsoa miten niiden osalta asiat ovat. Näin tehdäänkin meneillään olevassa Cuporen tutkimuksessa. Oman vakinaisen henkilöstön osalta yhtiö seuraa tasa-arvon toteutumista. Saman toteuttaminen Ylen hankkimien ja tuottamien ohjelmien tekijöiden osalta ei olisi vierasta yhtiön arvoille ja toimintatavalle, sanoo Astala.

Anonyymi kirjoitti...

HALLITUS KATKAISI 1960-LUVULTA NOUDATETUN LINJAN

Tasa-arvo-ohjelmasta puuttuu perhevapaiden kehittäminen.
Hallitus julkaisi pitkään odotetun sukupuolten tasa-arvo-ohjelmansa toukokuun alussa. Lähes yhdeksän kuukautta kestänyt valmistelu ei sisältänyt aiemmin tavanomaista kuulemis- tai lausuntokierrosta.

THL:n tutkimuspäällikkö Minna Salmi pitää ohjelmaa historiallisena.

”Ensimmäistä kertaa tasa-arvo-ohjelmien parikymmenvuotisessa historiassa ohjelmassa ei ole suunnitelmia kehittää perhevapaita ja edistää sukupuolten tasa-arvoa lisäämällä isien vanhempainvapaan käyttöä”, Salmi kirjoittaa THL:n blogissa.

Hänen mukaansa nyt katkaistiin pitkä perhepolitiikan linja, joka sai alkunsa 1960-luvun tasa-arvoliikkeestä ja konkretisoitui hallitusohjelmissa ja hallituksen tasa-arvo-ohjelmissa 1990-luvun alusta lähtien.

Juha Sipilän hallituksen mielestä tasa-arvon kannalta suurimpia ongelmakohtia Suomessa ovat ”palkkaerot, sukupuolen mukaan eriytyneet alat ja ammatit, lähisuhdeväkivalta sekä miesten suuret hyvinvointierot.”

Perhevapaiden käytön epätasainen jakautuminen ja siitä johtuva naisten heikompi työmarkkina-asema eivät siis tämän hallituksen määrittelyn mukaan kuulu enää suurimpiin ongelmakohtiin, Minna Salmi toteaa. Hän huomauttaa, että sukupuolten palkkaeron yhtenä selittäjänä on kuitenkin pidetty juuri sitä, että äidit käyttävät valtaosan perhevapaista.

Salmen mukaan yksi maltillinen vaihtoehto olisi pidentää ansiosidonnaisia vapaita kahdella lisäviikolla isyysvapaaseen. Se pitenisi tällöin 54 päivästä viikkoa vaille kolmeen kuukauteen. Hän laskee, että jos kolmannes isistä käyttäisi lisäpäivät – nykyisin isyysvapaata käyttää kolmannes isistä keskimäärin neljä viikkoa – lisäkustannuksia nykyisiin vanhempainpäivärahamenoihin kertyisi 1,8 prosenttia isien keskimääräisen vanhempainpäivärahan perusteella laskien (19 miljoonaa euroa). Jos puolet isistä käyttäisi lisäpäivät, kustannukset nousisivat 2,7 prosenttia vuoden 2014 tasosta.

Anonyymi kirjoitti...


Porno tekee ihmisistä uskonnollisempia


Aikuisviihdettä pahana asiana pitävät nostavat yleensä esille siihen liittyviä eettisiä, moraalisia ja siveellisiä kysymyksiä ja puutteita. Nyt on kuitenkin saatu yllättävää tutkimustulosta siitä, että aikuisviihteen katsominen tekisi itseasiassa ihmisistä uskonnollisempia.

Mirror-lehti kertoo Oklahoman yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, johon kerättiin kuuden vuoden ajalta tietoja yli 1.300 aikuiselta. Tutkimuksen pohjalta saatiin melko yllättävää tietoa aikuisviihdettä kuluttavista ihmisistä. Aikuisviihdettä säännöllisesti katsovien huomattiin tulevan uskonnollisemmiksi kuin henkilöiden, jotka eivät katsoneet aikuisviihdettä.

Yli kerran viikossa aikuisviihdettä katsovat henkilöt alkoivat kiinnostumaan enemmän jumalasta ja uskonnosta. He rukoilivat enemmän ja heillä oli vähemmän epäluuloja uskontoihin liittyen. Tutkimuksessa ei saatu selvää syytä uskonnollisuuden ja aikuisviihteen katsomisen väliseen yhteyteen, mutta tutkijat uskovat sen liittyvän aikuisviihteen katsomisen aiheuttamaan syyllisyydentuntoon.

Anonyymi kirjoitti...

19-vuotias kaunis nainen haluaa leikkauttaa rintansa tullakseen sukupuolineutraaliksi
Nuori kaunis brittinainen häpeää naiseuttaan. Hän haluaa leikkauttaa rintansa ja näyttää sukupuolettomalta.


Dailymail.co.uk uutisoi, että 19-vuotias Cambridgeshirelainen Opi Baron haluaa kerätä ihmisiltä 6 000 puntaa rintojenpoistoleikkausta varten. Hän haluaa olla sukupuolineutraali.

Opi on biologisesti nainen ja hänet on kasvatettukin tyttönä, mutta hän kokee, että puberteetti-ikä jätti häneen häpeän tunteen naiseudesta.

Hän ei halua pitkää jonotusaikaa julkisen terveydenhuollon piirissä, joten hän yrittää saada kasaan leikkaukseen tarvittavan rahoituksen yksityisesti.

22-vuotias poikaystävä Phill Abbot antaa täyden tukensa Opille tämän päätöksen suhteen.

Opi yrittää pukeutua sukupuolineutraalisti. Hän sitoo rintansa tiukasti, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman huomaamattomilta.

Saadakseen lahjoituksia tuntemattomilta ihmisiltä Opi on luonut profiilin gofundme.com-sivustolle : https://www.gofundme.com/msypdbys

Anonyymi kirjoitti...

Yhdysvalloissa tehtiin peniksensiirto - luovuttajana kuollut mies

Anonyymi kirjoitti...

Syyriasta kotoisin olevan professorin mielipide:

Frauenrechte: Junge Männer, die die Kultur der Gewalt mitbringen - DIE WELT

Young men who bring the culture of violence, the events of Cologne were only a prelude: Many Arab migrants bring a misogynistic society image to Germany. This makes it hard to integrate. A guest commentary.
...
Cologne was only the beginning. If Germany gets over a million people from the world of Islam and does not meet their expectations, you have to expect to be impressed. From advertising these young men think they know that every European a luxury apartment, a car and a "pretty blonde" has; they think that they are getting this well and be involved in the prosperity.

But when these young men instead come in a emergency accommodation in schools and sports centers, then they feel cheated, even discriminated. So they develop feelings of revenge towards the European man. The disappointed and angry Arab men therefore retaliated in Cologne and Hamburg to the German men, by their wives.

As Syrians, who represents an enlightened Islam and for respect for women einsteht, I say: This was a culturally anchored revenge. What is criticizing here is not only that so often complained false tolerance, but also ignorance about other cultures.
...
The Syrian conflict is an example of an ongoing process of state failure in the Middle East. This place is currently held in Iraq, Libya and Yemen. The consequence will be that send huge demographic avalanches in Europe in the coming years.

Germany is thanks to the invitation of Chancellor Angela Merkel as the main goal of the refugees. But the other Europeans do not. The children quarrel between all German parties on ceilings and a limitation of the number shows that German politicians do not understand the scale of the problems.
...
As Syrians from Damascus I live since 1962 in Germany, and I know that patriarchal minded men from a misogynistic culture can not be integrated. A European, civil Islam, the Islam officials in this country reject as Euro-Islam, would be the alternative. Currently, he has no chance. My teacher Max Horkheimer Europe called "island of freedom in the ocean of tyranny". This freedom I see now at risk.
...

Anonyymi kirjoitti...

Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitosta syytetään sukupuolisesta syrjinnästä – laitoksen mukaan professorinimityksessä ”ei ole kyse cv:n pituudesta”
Elokuvaohjaaja Saara Cantellin mukaan latvialainen Dāvis Sīmanis valittiin kolmen pätevän naishakijan ohi


LATVIALAISEN Dāvis Sīmaniksen nimittäminen Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professoriksi on herättänyt kysymyksiä sukupuolisesta syrjinnästä.

Viikonloppuna asiasta keskustelua herätteli muun muassa elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Saara Cantell, jonka mukaan kyse on sukupuolisesta syrjinnästä.

Cantellin mukaan 36-vuotias Sīmanis on valittu tehtävään kolmen pätevämmän naishakijan eli Auli Mantilan, Saara Saarelan ja Taru Mäkelän ohi. Cantellin mukaan Sīmanis on ohjannut vasta yhden pitkän fiktioelokuvan ja senkin vasta tänä vuonna.

”Kyse on sen verran isosta asiasta koko alalle - ja niin räikeästä tasa-arvorikkeestä! - että toivon äänekästä kyseenalaistamista ihan joka rintamalta”, Cantell kirjoitti julkisessa Facebook-statuksessa.

Professorivalintaa valmistelleen laitostyöryhmän puheenjohtaja Aleksi Bardy vahvistaa, että tehtävään haki useita miehiä ja naisia, ja niin sanotulle shortlistille pääsi Sīmanis ja kolme naista.

Bardyn mukaan Sīmaniksen meriittejä on kuitenkin vähätelty aiheesta käydyssä keskustelussa.

Sīmanis on Bardyn mukaan ohjannut sekä dokumentteja että fiktiota sekä opettanut useissa elokuvakouluissa ympäri maailmaa. Sīmanis on taiteiden tohtori ja toimii tällä hetkellä vastaavissa tehtävissä elokuvaohjauksen Associate Professorina Latvian kulttuuriakatemiassa.

”EHDOKKAITA arvioitiin hyvinkin monella eri tavalla: kansainväliset arvioitsijat, opiskelijat, opetuksen arviointilautakunta, [laitostyöryhmä], dekaani ja vielä tenure track -komitea kävivät tämän läpi, ja lopputuloksena oli Sīmaniksen valinta”, Bardy sanoo.

”Se on yllättävä valinta. Me olemme ehkä tottuneet Suomessa valitsemaan enemmän omasta kaveripiiristä ja tulee ehkä vähän shokkina että valitaan nuorehko henkilö joka tulee täysin meidän ympyröiden ulkopuolelta.”

Bardy korostaa, että valinnassa ei ollut kyse ”cv:n pituudesta” vaan kokonaisarviosta hakijoiden pätevyydestä, sopivuudesta, innokkuudesta ja näkemyksellisyydestä.

”Asia, jossa [Sīmanis] oli erityisen hyvä oli kehittämistä ja opetusta koskevat suunnitelmat, eli millä tavalla elokuvaohjaajaksi kasvetaan ja miten elokuvaohjaajuutta koulutetaan. Hän oli myös erittäin motivoitunut ottamaan tehtävän vastaan. Näistä näkemyksistä, aikaisemmista aktiviteeteista ja taiteellisista ansioista muodostuu se kokonaisuus jolla arvio tehdään.”

Sīmaniksen nimitti dekaani Anna Valtonen.

KESKUSTELUN yhteydessä on myös esitetty ajatus siitä, että Sīmaniksen valinta on osa Aalto-yliopiston suunnitelmaa yhdistää elokuva- ja dokumenttiohjauksen professuurit. Dokumenttiohjauksen professuuri on toistaiseksi ollut täyttämättä.

Siitä ei Bardyn mukaan ole kyse.

”Dokumenttiprofessuuri pitäisi saada hakuun mahdollisimman pian, mutta tähän asti sen on estänyt surkea taloustilanne.”

Anonyymi kirjoitti...

Saksa julkaisi seksioppaan pakolaisille – rohkeat ohjeet ja kuvat nostattivat kohun

Zanzu-sivusto opettaa pakolaisille saksalaista seksuaalikulttuuria.
Saksa on julkaissut netissä laajan, pakolaisille ja ulkomaalaisille tarkoitetun oppaan seksuaalisuudesta.

Zanzu – kehoni sanoina ja kuvina -niminen portaali pyrkii opastamaan, miten Saksassa suhtaudutaan seksiin ja seksuaaliseen kanssakäymiseen. Opas sisältää kuitenkin myös epätyypillisempiä osioita, joissa näytetään esimerkiksi varsin yksityiskohtaisesti erilaisia yhdyntäasentoja.

Omat ohjeistuksensa löytyvät myös muun muassa itsetyydytyksestä ja prostituutiosta.

Sivuston julkaisu on yleisesti yhdistetty Saksaa ja maailmaa kuohuttaneisiin Kölnin uudenvuodenyön tapahtumiin, jossa turvapaikanhakijataustaisten miesten epäillään ahdistelleen satoja naisia.

Sivusto on kuitenkin ollut tekeillä jo pari vuotta. Asiantuntijavoimin Saksassa ja Belgiassa toteutetun projektin hinnaksi on kerrottu 130 000 euroa.

Myös Suomessa turvapaikanhakijoita on ohjeistettu paikallisesta tapakulttuurista Maahanmuuttoviraston materiaalilla, jossa kerrotaan muun muassa naisten asemasta, parisuhteesta ja seksistä. Lue IS:n juttu aiheesta tästä.

Anonyymi kirjoitti...

Lukion matematiikan ajopuuteoria

Kirjoitin Suomen Kuvalehden printtilehden puolelle lukion pitkän matematiikan sekä yliopistojen luonnontieteellisten koulutusohjelmien laskevasta suosiosta. Pitkän matikan suorittaneet ylioppilaat ovat korkeakouluissa haluttuja, ja matematiikan pitkästä oppimäärästä on hyötyä jopa valtaosassa koulutusohjelmia. Pohdiskelin kolumnissa, millaiset tekijät vaikuttavat lukiolaisen matematiikkavalintaan. Pidennän pohdintaa tässä.

Kyselin tuttaviltani heidän kokemuksiaan valinnasta pitkän ja lyhyen matematiikan välillä. Seuraaviin seikkoihin kiinnitin huomiota:

Sukupuoliasenteet. On vaikea puhua sukupuoliin liittyvistä stereotypiosta vahvistamatta niitä (tai korostamatta sukupuolen merkitystä ylipäätään). Stereotypiosta kannattaa kuitenkin puhua silloin, kun ne ovat esteinä ihmisille, ja valitettavan usein matematiikka esitetään edelleen miesten hommana.

On yllätävää, että edelleen kuulee kertomuksia siitä, kuinka tyttöjä tölvitään matematiikan tunneilla tai heille esitetään itsestäänselvänä vaihtoehtona lyhyttä matematiikkaa. Vastapainona on varmasti myös opettajia, jotka kannustavat tyttöjä kahta kauheammin matematiikan ja vaikkapa fysiikan pariin.

Kun kyselin kokemuksia, vastauksista kuulsi tosin sekin, että oli sukupuolta kohtaan kohdistettu erityishuomio sitten positiivista tai negatiivista, sillä voi olla arvaamattomia vaikutuksia. Jos tyttöjä opastetaan pitkän matematiikan pariin kovin kovaäänisesti, joku voi pelkästään kapinoidakseen valita lyhyen. Hankala homma, ja olennaista olisi, että matematiikasta puhutaan jonkun muun asian kuin sukupuolen kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Three Quran Verses Every Woman Should Know (David Wood) - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Kerosiini "hyötykäytössä" sarjaa:

http://news4sanantonio.com/news/local/europeans-make-journey-to-texas-death-row

Anonyymi kirjoitti...

Saudi Arabia opettaa kuinka vaimoa kuuluu hakata oikeaoppisesti | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Kiistanalainen idea: ratkaisu tyttöjen ympärileikkauksiin vai raa’an tavan vahvistusta? | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

28v. naisopettaja harrasti oraaliseksiä 15v. oppilaansa kanssa, naisen kuva julki | Iltamakasiini

Ex-junior HS teacher pleads guilty to having sex with boy, 15 - NY Daily News

Anonyymi kirjoitti...

Naissiivooja uimahallissa on ok, mutta miessiivooja ei

Teinipojat ahdistuivat nuorista naissiivoojista uimahallissa - kieltäytyivät riisuuntumasta

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tilastohavainto. Onkohan Suomen tilanteesta tilastolukuja tai nedes näppituntumaa, että miten asiat ovat Suomessa? Isättömien perheiden lapsillahan on kuitenkin tunnetusti Suomessakin paljon heikompi ennuste, kuin normaalien perheiden lapsilla:

Tutkimus: mustat miehet tuottavat muun rotuisille naisille tuilla elätettäviä au-lapsia | MV!!??

Ninety Two Percent: Examining the Birth Trends, Family Structure, Economic Standing, Paternal Relationships, and Emotional Stability of Biracial Children with African American Fathers by Tiffany N. Calloway :: SSRN

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen väkivaltainen maahanmuuttajien toteuttama sieppaus Ruotsissa | MV!!??

Kolme maahanmuuttajanaista joutui eilen syytteeseen väkivaltaisesta sieppauksesta ja irakilaisilla naisilla oli tilillään lyhyessä ajassa muitakin väkivallantekoja.
...

Anonyymi kirjoitti...

Poliittinen etujärjestö ajaa seksismiä ja rasismia – eikä tule herättämään kohua
Uusi poliittinen komitea kerää nyt lahjoituksia estääkseen valkoisia heteromiehiä osallistumasta politiikkaan. Jotkut rasistit ja seksistit kun vaan ovat muita parempia...


Yhdysvaltain poliittisella kentällä vaikuttavat PACit ja Super-PACit. Ne ovat poliittisia toimintakomiteoita, eli käytännössä järjestöjä, joihin ihmiset liittyvät tukeakseen tai vastustaakseen ehdokasta tai linjausta. On esim. Clintonia tai Trumpia tukevia ja vastustavia komiteoita, on homojen oikeuksia ajavia komiteoita ja niin edelleen.

Nyt on perustettu uusi PAC, jonka nimi on Can You Not (Voisitko olla tekemättä). Sen ainoa agenda on estää valkoisia heteromiehiä asettumasta ehdolle ja voittamasta vaaleissa. Komitean perustajat ovat itsekin valkoisia miehiä.

Toki on mahdollista, että he ovat myös värillisiä aktivisteja tai feministejä, mutta itsetuhoisia, valkoisen syyllisyyden kyllästämiä miehiä on tätä nykyä niin paljon, että väite voi aivan hyvin olla totta.

Ja he sanovat sen täysin peittelemättä:

“Can You Not PAC on poliittinen toimintaprojekti, joka pyrkii viemään vallan ja vähentämään halukkuutta osallistua urbaanien, progressiivisten alueiden vaaleihin etuoikeutta omaaviin ryhmiin kuuluvilta, erityisesti valkoisilta miehiltä.

Me haastamme miespuoliset edistykselliset ja muut kieltämään minkään luulon siitä, että he olisivat yksilöllisesti päteviä ja sopivia tavoitteleman poliittista tehtävää alueilla, jotka eivät tarvitse heitä. Hyvin edustettuina valkoisina miehinä me koemme, että on meidän velvollisuutemme tietää, milloin olla hiljaa tai ei.

Can You Not PACin aloittivat valkoiset miehet valkoisille miehille, kysyen muilta valkoisilta miehiltä tärkeän kysymyksen: ‘Jätkä, etkö voisi jättää väliin?’ Voimme ilomielin pitää interventioita harhaluuloisille veljille, jotka katsoivat peiliin tänä aamuna ja ajattelivat, ‘Kyllä, sen täytyy olla minä.'”

Ajatellapa, jos syrjittävänä olisi mikä tahansa muu ryhmä. Entä jos joku aloittaisi komitean, jonka periaate on, että naisia on aivan liikaa politiikassa ja heidän osallistumistaan pitää estää?
Tai entä, jos joku katsoisi, että värillisiä tai homoja ei saa päästää asettumaan ehdokkaaksi? Voisi tulla jo oikeusjuttu, jos perustaisi sellaisen laitonta syrjintää ja törkeää rasismia ja seksismiä edustavan järjestön.
Nämä miehet eivät ilmeisesti ymmärrä olevansa syrjiviä, ja että valkoiseksi heteromieheksi syntymisen ei tulisi olla rangaistava teko, jonka perusteella ihmisen mahdollisuuksia ja oikeuksia saa rajoittaa. Tällainen on edistyksellisyyden kaksinaismoraali.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän kuva: “Allahu Suckbar”
Facebookissa oli julkaistu tämä yllättävä kuva.


Britannian Soldiers of Odin on julkaissut tämän kuvan Facebookissa tekstillä “kahden punnan prostituoitu imuttaa Bradfordin imaamia kirkkaassa päivänvalossa rottien paskomalla sivukadulla”.

Eikä ole edes kattoa, niin Allahkin näkee!

Anonyymi kirjoitti...

"Liikuntapaikkamestari Sari Tamminen on varmasti oikeassa siinä, että miessiivoojan ilmaantumisesta naisten pukeutumis- ja suihkutiloja siivoamaan nousisi meteli. Se ei kuitenkaan ole mikään peruste kohdella mies- ja naisasiakkaita eri tavoin. Kaikille asiakkaille, heidän sukupuolestaan riippumatta, on taattava yhtä lailla yksityisyytensä suoja. Vielä vähemmän perustelu oikeuttaa sukupuolisyrjinnän harjoittamisen siivoajien rekrytoinnissa. Tasa-arvolaki kieltää sukupuolisyrjinnän työhönotossa,[2] joten Helsingin kaupungin liikuntavirasto ei voi päättää palkkaavansa vain naisia uimastadionin siivoojiksi.

Miesten tasa-arvo ry vaatii Helsingin kaupungilta ja kaupungin liikuntavirastolta perusteellista selvitystä uimastadionin ja muiden liikuntapaikkojen siivoojien rekrytointiprosessin tasa-arvoisuudesta. Kohteleeko Helsingin kaupunki työnhakijoita tasa-arvoisesti, vai syrjiikö se mieshakijoita sukupuolen perusteella? Lain vastaiseen sukupuolisyrjintään on puututtava välittömästi ja jämäkästi."

Sukupuolisyrjintää Helsingin kaupungin rekrytoinneissa?

Anonyymi kirjoitti...

"Cantell on tuohtunut siitä, että nuorehko latvialaismies on ajanut valinnassa kolmen kokeneen suomalaisnaisen ohi."

Ööö...mistä voidaan olla niin varmoja, että mies olisi ajanut ohi naisista?

Eikö sukupuolia ole 3 000, tai jopa 7 miljardia? Millä oikeutuksella Cantell ja kumppanit lokeroivat?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.funnyjunk.com/How+to+look+more+alpha/funny-pictures/5570997/

Anonyymi kirjoitti...

TEK: It-ala kaipaa naisia roolimalleiksi tytöille

Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITin paneelissa korostettiin, että naisia tarvitaan roolimalleiksi, jotta yhä useampi tyttö suuntaisi it-alalle.

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteinen tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT järjesti maanantaina 16.5. elokuvaillan ohjelmistoyritys Futuricen tiloissa aiheena ohjelmointi ja sukupuoli. Järjestäjä oli tuonut maahan Yhdysvalloissa tehdyn dokumenttielokuvan Code - Debugging the Gender Gap - elokuva, joka käsittelee ohjelmointia, sukupuolta sekä vähemmistöjä, TEK-lehti kertoo.

USA:ssa naisten ja etnisten vähemmistöjen vähäinen osuus teknologia-alalla on herättänyt paljon keskustelua. Dokumenttielokuvan mukaan it-töiden määrä ja koodareiden tarve kasvavat vuosi vuodelta, eikä kysyntään pystytä vastaamaan "vain miehillä". Alalle tarvitaan huomattavasti enemmän naisia.

Sekä elokuvassa että paneelissa painotettiin roolimallien tärkeyttä. Naisia tarvitaan roolimalleiksi, jotta entistä useampi tyttö suuntaisi it-alalle.

Kommenteissa katsottiin myös, että IT-alan työpaikkailmoitusten laatijoiden olisi lisäksi hyvä miettiä, onko ilmoitus naisille houkutteleva.

Lähde: TEK

Anonyymi kirjoitti...

Ratkiriemukas feministi Trigglypuff vetää herneen nenään
Kuka onkaan Trigglypuff, joka räjäytti Youtuben räyhäämällä vihapuheenvastaisia sloganeitaan yliopiston keskustelutilaisuudessa?


Lähiaikoina Youtubeen on ladattu lukemattomia videoita feminististä, jolle joku ovela henkilö muotoili nimen sanoista triggered ja Jigglypuff, joka on Pokemon-sarjan hahmo. On reaktiovideota, dubstep-remixiä ja feikattua Trigglypuffin haastattelua.

Kun näkee naisen alkuperäisen esiintymisen, ei ole vaikea ymmärää, miksi hänestä tuli tähti kertaheitosta.

Alla on aito ja alkuperäinen Trigglypuff-nauha, jolla kirjailija Christina Hoff Sommers yrittää pitää puhetta, kun Trigglypuff hermostuu, alkaa huutelemaan ja lopulta pitää hupaisan käsienheilutusnäytöksen huutaen “Pitäkää vihapuheenne pois tältä kampukselta”. Hänellä on eväätkin mukana.

Näin suomalaisnäkökulmasta voi huomioida myös kanavan, joka Trigglypuff-videon on ladannut: Students of Odin.

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen miestenlehti ei saarnaa - "Digiähky on nostanut paperisen lehden arvoonsa"

Vain paperisena ilmestyvä Samu-lehti haluaa olla mielenkiintoinen, taiteellinen ja samalla suomalaisen miehen sukupuolirooleja avartava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Sähköposti
Painotuore Samu-lehti on 11 toimittajan ja valokuvaajan yhdessä suunnittelema ja toteuttama feministinen miestenlehti.

"Odotamme mielenkiinnolla, miten ihmiset ottavat sen vastaan. Tämän tyyppistä lehteä ei tietojemme mukaan ole Suomessa ollut tai ainakaan suomeksi ilmestynyt. Varsinaista esikuvaa lehdellä ei ole", lehden päätoimittaja, graafikko ja lääketieteen opiskelija Nico Vehmas kertoo M&M:lle.

Idea lehdestä kehittyi Vehmaksen ja hänen tyttöystävänsä, valokuvaajan ja lehden toimitussihteerin Inka Lähteenaron yhteistyönä viime syksynä.

"Olemme huomanneet, että tällainen lehti tulee nyt ihan oikeaan aikaan", Vehmas sanoo.

Omakustanteisen printtijulkaisun ensimmäinen numero ilmestyy torstaina 500 kappaleen painoksena.

Monet miehille suunnatut aikakauslehdet on jouduttu kuoppaamaan kannattamattomina. Monet muistavat esimerkiksi Trendi Veli -lehden, joka kuopattiin vuonna 2008. Suomessa epäonnistuneiden miesten lifestyle-lehtien joukossa ovat muun muassa Miesten Gloria, Slitz ja SK Mies.

Vehmas sanoo, että Samun tavoitteena ei ole taloudellinen menestys, mutta kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden tarinan toivotaan jatkuvan pitkään.

"Jos Suomessa haluaa tehdä rahaa aikakauslehdellä, sitä täytyy painattaa hirveitä määriä tai siihen täytyy ottaa valtava määrä mainoksia. Haluamme pitää lehden mahdollisimman pitkään itsenäisenä julkaisuna, jotta meillä on täysi liikkumavapaus sisällössä."

Toistaiseksi mainostajia ei Samussa juuri näe. Ensimmäisessä numerossa on mukana yksi, torstaina julkkaribileissä esiintyvän DJ:n mainos.

Julkaisu on saatavilla vain paperisena. Ensisijainen syy on visuaalinen. Lisäksi printtilehdessä voi Vehmaksen mukaan käsitellä helpommin myös herkkiä aiheita, kuten ensimmäisessä numerossa katuväkivaltaa tai kohtukuolemia isien näkökulmasta.

"Selkeästi tämä digiähky aiheuttaa sen, että paperinen lehti on jälleen pääsemässä arvoonsa. Toki toivomme, että lehdestä käydään keskustelua", Vehmas sanoo.

Luovuus ja taiteellisuus näkyy lehden sisällön ohella myös jokaisen numeron mukana julkaistavassa, nuorten kotimaisten taiteilijoiden suunnittelemassa liitteessä. Ensimmäinen liite on Poster Stories -novellijuliste.

Anonyymi kirjoitti...

"Annoin miehelleni luvan maata muiden naisten kanssa, sillä seksi ei enää kiinnosta minua"

Englantilaisen naisen avoin tunnustus on kerännyt paljon kehuja sosiaalisessa mediassa.
Englantilainen tv-juontaja Saira Khan, 46, tunnusti suorassa tv-lähetyksessä, ettei hänellä enää ole minkäänlaista kiinnostusta seksiin. Kahden lapsen äiti sanoi, että hänellä oli aikaisemmin tapana alkaa keksiä tekosyitä iltakuudesta lähtien - siltä varalta siis, että hänen miehensä ehdottaisi seksiä.
- Olen käyttänyt aivan kaikki tekosyyt, joita voi olla, Khan tunnusti haastattelussa.
Vihdoin Khan päätti olla rehellinen aviomiehelleen ja sanoi, ettei seksi kiinnosta häntä enää ollenkaan. Hän myös antoi miehelleen luvan maata muiden naisten kanssa.
- Rakastan miestäni edelleen. Kun hän ottaa minut kainaloon, se on ihanaa. Mutta seksi ei kiinnosta minua tippaakaan, Khan summaa.
"Syö suhteen syvintä olemusta"
Avioliittoneuvoja Harry Bensonin mukaan tilanne ei kuulosta hyvältä. Hänen mukaansa seksi on yksi parisuhteen tilan mittareista.
- Se, ettei seksi kiinnosta enää ollenkaan ja tilanne vain jatkuu samanlaisena, kuulostaa siltä, että suhteessa on jotain vialla. Lisäksi se, että toisen suorastaan työntää vieraiden naisten syliin, luulisi syövän parisuhteen syvintä olemusta, eli yhteistä lupausta ja sitoutumista, hän sanoo.
Sosiaalisessa mediassa Khanin avointa tunnustusta on arvostettu kovasti. Moni nainen on kertonut elävänsä samanlaisessa tilanteessa, ja kiittänyt Khania avoimuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: miehellä kestää pidempään päästä yli erosta – ei välttämättä toivu koskaan

Kilpailuasetelma tekee erosta toipumisesta miehelle raskasta.
Ihminen eroaa parisuhteesta keskimäärin kolme kertaa elämänsä aikana. Ainakin yksi suhteen katkeamisista on iso menetys. Näin on ainakin Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Naiset tekevät useammin aloitteen eroon ja tutkimuksen mukaan kokevat eron henkisesti raskaammaksi kuin miehet, kertoo The Independent.

Niin naiset ainakin itse arvioivat Binghamtonin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa, johon vastasi 5 705 henkilöä 96 eri maasta.

MIES KÄRSII, KUN TAJUAA MENETYKSENSÄ
Vaikka ero on naisille kova kolaus, he kuitenkin saattavat toipua siitä miehiä paremmin. Tutkimuksen mukaan miehet vaikuttaisivat kärsivän erosta enemmän vielä kuukausien ja vuosienkin jälkeen.

Miehen kärsimys alkaa, kun menetys iskee toden teolla tajuntaan ja on pakko alkaa jälleen ”kilpailla” puolisosta. Näin on etenkin silloin, jos eksä oli niin sanottu ”hyvä saalis”.

– Mies todennäköisesti tuntee menetyksen raskaana ja hyvin pitkään, kun hän ymmärtää, että hänen pitää alkaa jälleen kilpailla siitä, että hän saa korvattua menetyksensä. Tai mikä pahinta, mies ymmärtää, että menetys on korvaamaton, tutkija Craig Morris selittää.

Eikä siitä välttämättä toivu koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

https://twitter.com/realkingrobbo/status/733500289899237376

Anonyymi kirjoitti...

Naisopettajaa epäillään kahdesta lapsen hyväksikäytöstä – uhrit 12–14-vuotiaita - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapausta, jossa naisopettajaa epäillään kahdesta seurustelusuhteesta alaikäisten oppilaiden kanssa. Uhrit olivat tapahtumahetkellä 12–14-vuotiaita.
...
Asiaa tutkitaan epäiltynä törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä, seksuaalisena hyväksikäyttönä ja virkavelvollisuuden rikkomisena. Epäilty tekijä on vangittu.
...

Anonyymi kirjoitti...

Rokkari Gene Simmonsin rohkea paljastus: Olen maannut 4800 naisen kanssa

Kiss-yhtyeen rokkari Gene Simmonsilla oli aiemmin salainen kuvakokoelma seksikumppaneistaan, The Sun -lehti kertoo.

Legendaarisen Kiss-yhtyeen keulahahmo Gene Simmons, 66, meni vuonna 2011 naimisiin Playboy-mallinakin tunnetun Shannon Tweedin, 59, kanssa 28 vuoden seurustelun jälkeen. Tuoreessa The Sun -lehden jutussa Simmonsa kertoo vaatimuksesta, joka hänen vaimollaan oli ennen parin naimisiin menoa. Tweed vaati miestään poistamaan seksiseikkailuistaan ottamat Polaroid-kuvat, jotka Simmons oli säilyttänyt salaisessa kokoelmassaan.

- En käyttänyt huumeita villeimpinä aikoina, mutta harrastin paljon seksiä. Makasinko 4800 naisen kanssa? Niin he kertovat minun tehneen. Ja minulla oli kyllä Polaroid-kuvat todisteena siitä, kyllä vain, mies toteaa lehdelle.

Vaimo-Shannon painosti miehensä kuitenkin hävittämään kuvakokoelmansa.

- Suurin osa niistä poltettiin. Se oli minulle ja Shannonille rituaali, kun hävitimme ne, Simmons sanoo.

Tänä vuonna on kulunut 42 vuotta Kissin debyyttialbumin julkaisusta. Neljän vuoden päästä 70 vuotta täyttävä Simmons totesikin lehdelle, että villit seksiseikkailut bändäreiden kanssa ovat hänen osaltaan ohi. Miehen mukaan hänen isoin saavutuksensa on oma perhe.

- En ikinä tajunnut, kuinka iso asia perhe on, ennen kuin sain Shannonin kanssa lapsia. En aiemmin välittänyt perheen perustamisesta tai halunnut naimisiin. Kuitenkin lapsieni syntyessä itkin sairaalassa kuin 12-vuotias tyttö, Simmons toteaa.

Parin tytär Sophie on 23-vuotias ja Nick-poika 27-vuotias.

Anonyymi kirjoitti...

MV-lehdessä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty opettajatar laulaa. Ja sitten osassa kommenteista vielä vähätellään tällaista. Todella sairasta!

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin poliisi julkisti järkyttäviä tapauksia: matut tekevät ryhmissä seksirikoksia | MV!!??

Polisrapport om sexövergrepp i grupp: Gärningsmännen är främst unga asylsökande - Nyheter Idag

Anonyymi kirjoitti...

MIELIPIDE
Miksi vaatesuunnittelijat unohtavat kookkaat naiset?
Tuntuu siltä, että hyvillä suunnittelijoilla ovat mielessä vain nuorten naisten vielä muotoutumattomat, hoikkaakin hoikemmat vartalot.

MUUTAMA vuosi sitten kirjoitettiin naisten vaatekokojen uudelleen normittamisesta. Ilahtuneena ajattelin, että vihdoin myös kookkaammat naiset saisivat sopivan kokoisia ja laadukkaita vaatteita. En puhu ylipainosta, vaan siitä tosiasiasta, että me suomalaiset naiset olemme lähtökohtaisesti eteläisiä sisariamme kookkaampia. Myös lasten saanti ja ikä muuttavat naisen vartaloa.

Odotukseni standardien muuttumisesta on ollut turha. Kevät juhlineen virittää ostopainetta, ja myymälät ovat täynnä kauniita vaatteita. Sovitusyritykset tuottavat kuitenkin usein vain pahan mielen. Olenkin oppinut ohittamaan lukuisia tuotemerkkejä edes vilkaisematta niiden suuntaan.

Tuntuu siltä, että hyvillä suunnittelijoilla ovat mielessä vain nuorten naisten vielä muotoutumattomat, hoikkaakin hoikemmat vartalot. Erityisesti tämä koskee Euroopan suurista muotimaista tulevia vaatemerkkejä, mutta myös tunnetuimmat suomalaiset naistenvaatteiden suunnittelijat ovat sulkeneet silmänsä meiltä L- tai XL-kokoisilta naisilta. Nuo kirjaimet kyllä löytyvät useimmista merkeistä, mutta mitoitus ei ole realistinen. Lukuisille suunnittelijoille olemme siis väärän kokoisia naisia.

Tuntuu siltä, että me kookkaammat naiset, jotka emme etsi pelkkiä vartalon peitteitä vaan hyvin istuvia, laadukkaita vaatteita, emme mahdu suunnittelijoiden mielikuviin. Tuntuu, että emme mahdu myöskään kauppojen sisäänostajien mielikuviin. Kuinka paljon vaatekaupat menettävätkään ostajia, kun ohittavat meidät, aikuisissa mitoissa olevat kuluttajat? Meitä varttuneita ostajia on paljon, mutta ongelma voi koskea monia nuoriakin.

Tanska on ilahduttava poikkeus. Siellä on todellisuudentajuisia vaatesuunnittelijoita. Vaatteissa ”on sitä jotakin”, ne on kokonaisuutena mitoitettu oikein, kankaat ovat laadukkaita, hihat eivät kiristä ja helmakin noudattaa aikuisia standardeja.

Toiveeni on, että myös kotimaisilta suunnittelijoilta löytyisi enemmän valinnanvaraa isokokoisille naisille.

Väärän kokoinen nainen?

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija vaatii: Hunnut pois kouluista ja niqabit kaduilta

On paljon tapauksia, joissa uskonnolliset ryhmät noudattavat omia epätasa-arvoisa lakejaan sillä verukkeella, että demokraattisessa Suomessa on oikeus harjoittaa haluamaansa uskontoa, kirjoittaa Alan Salehzadeh blogissaan.

KOTIMAA
Tutkija vaatii: Hunnut pois kouluista ja niqabit kaduilta
ILKKA AHTOKIVI 12 minuuttia sitten (päivitetty 2 minuuttia sitten)
On paljon tapauksia, joissa uskonnolliset ryhmät noudattavat omia epätasa-arvoisa lakejaan sillä verukkeella, että demokraattisessa Suomessa on oikeus harjoittaa haluamaansa uskontoa, kirjoittaa Alan Salehzadeh blogissaan.
LKS 20151121 LKS 20150515 Ihmisiä kadulla Helsingissä 12. toukokuuta 2015. Jalankulkija. Nainen. Burka. Burkha. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ
Ihmisiä kadulla Helsingissä.
(Lehtikuva/Anni Reenpää)
– Minustakin kaikilla on oikeus harjoittaa omaa kulttuuriaan ja uskontoaan niin kauan, kun se ei ole ristiriidassa demokraattisten perusarvojen kanssa liittyen vaikkapa naisten tasa-arvoiseen asemaan, kirjoittaa uusisuomalainen geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija Alan Salehzadeh Iltalehdessä.

Hänen mielestään "ei esimerkiksi pitäisi sallia, että jotkut ryhmät uskonnon nimissä pakottavat omia lapsiaan omaksumaan kyseisen uskonnon tai pakottavat omia tyttöjä käyttämään huivia koulussa".

– Uskonnon tiukka harjoittaminen jo lapsena ja huvinkäyttö kouluissa synnyttää eriarvoisuutta ja syventää eroa opiskelijoiden välillä. Se myös heijastuu opiskelijoiden yhteisiin harrastuksiin, kun esimerkiksi uiminen tai muu urheilu sekaporukassa ei olekaan sallittua, Salehzadeh toteaa.

Hän kirjoittaa, ettei ole tarkkaan tutustunut käynnissä oleviin kansalaisaloitteisiin, mutta sellainen olisi tervetullut, jossa kielletään vanhempia määräämästä lapsille uskonnollista pukeutumistyyliä.

– Pienien tyttöjen ei tule hunnuttaa itseään suomalaisissa kouluissa. Huivin käytön pitäisi olla sallittua vasta täysi-ikäisenä, kun aikuinen ihminen pystyy itsenäisesti päättämään oman uskonnollisen vakaumuksensa ilman vanhempien painostusta. Silloinkin minusta länsimaiseen demokratiaan kuuluu, että kasvoja ei peitetä kokonaan, Salehzadeh toteaa.

Hän sanoo, että se on usein muille kanssaihmisille ahdistavaa ja saattaa muodostaa myös turvallisuusriskin, kun henkilöä ei voida tunnistaa.

– Minusta politiikkojen velvollisuus on puolustaa suomalaista järjestelmää ja sen demokraattisia arvoja. Taloudellisten intressien vuoksi politiikkojen ei pidä alistua diktaattorien ja teokraattisen maiden tahtoon, Salehzadeh kirjoittaa.

Hän toteaa, että "monikulttuurinen, moniarvoinen ja demokraattinen järjestelmä on minulle ihanne", mutta katsoo, että kaikkea ei pidä hyväksyä, vaan kieltää sellaiset elementit, jotka eivät sovi yhteen tasa-arvon ja demokratian periaatteiden kanssa.

– Näihin lukeutuu huntujen käyttö kouluissa ja kasvot peittävän hunnun eli niqabin käyttö kaduilla.

Salehzadeh toivoo, ettei hänen kirjoitustaan ei käytetä rasistisen ideologian pönkittämiseen tai islaminuskon parjaamiseen. Kirjoitus on tarkoitettu asialliseksi arvosteluksi Suomen julkisen tilan käytöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Testosteroni kohentaa miehen kuntoa ja mieskuntoa | Tiede | HS

Britit järkyttyivät: Kahdeksan lapsen äiti myrkytti 1-vuotiaalle antamansa rintamaidon saadakseen enemmän tukia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

EU-huippukokoushuhu: Avustajat karkasivat vessaan harrastamaan seksiä maratonneuvottelujen aikana - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaksi teinityttöä vangittu Ranskassa – halusivat tehdä terrori-iskun konserttisaliin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teinityttöjä epäillään terroriyhteyksistä Ranskassa – suunnittelivat iskua konserttisaliin? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turvapaikanhakijoita kouluttava seksologi: "Heillä on vilpitön halu toimia oikein" | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...


Toimittaja arvioi miestutkimuspäivät: Miksi minun sukupuoltani edustaa aina leppoisa läski?


On ymmärrettävää, että minut lähetetään tekemään juttua valtakunnallisista miestutkimuksen päivistä Tampereen yliopistolle. Nyt kun Matti Esko Hytönen on siirtynyt eläkkeelle, ei maassamme liene enää ketään muuta tarpeeksi miestä tällaisiin tehtäviin kuin minä ja Jorma Uotinen.
Minua, Jormaa ja Matti-Eskoa yhdistää nimittäin syvä tyytyväisyys sukupuolemme esitysvoimaan. Heavy metal, urheilu, räjähdys, trikoot, Tom of Finland – kuinka siisti sukupuoli voi olla? Miehuudessa paistattelu on niin mahtavaa, että meinaa heti herahtaa.

Sukupuolentutkimus painottaa usein, kuinka sukupuolta rakennetaan sosiaalisesti. Myös miestutkimus pyrkii purkamaan kriittisesti tätä performanssia.

Mutta entä jos rakastaa performansseja? Laitan arskat päähän, heitän yläfemmat jalokotkan kanssa ja laskeudun miestutkijoiden keskuuteen Tampereen yliopiston Väinö Linna -saliin.

Miestutkimuksen seuran varapuheenjohtaja Ilana Aalto muistelee tilaisuuden avajaissanoissa miestutkimuksen pioneeria Arto Jokista, joka menehtyi yllättäen helmikuussa kesken väitöskirjatyön.

Esiin nousee muun muassa hänen artikkelinsa Police-aurinkolasien mainoskuvista ja pilottilaseihin kätkeytyvistä militantin maskuliinisista mielikuvista.

Huomaan, että minulla on vieläkin omat pilottilasit päässä. Odotan hetken, ennen kuin kehtaan ottaa ne pois. Muuten kaikki luulisivat, että otin ne pois vain, koska lasit mainittiin kriittisen miestutkimuksen yhteydessä. Vaikka niinhän minä otinkin.

Vanhan sanonnan mukaan Tampereen yliopistolla ei uskalleta edes laittaa hattua päähän kysymättä Michel Foucault’a lupaa.

Avajaissanojen jälkeen miestutkimuspäivien yleisluennon pitää historian professori Pirjo Markkola. Hän julkaisi työryhmän kanssa hiljattain tietokirjan Näkymätön sukupuoli – Mieheyden pitkä historia.

Markkola myötäilee yleisluennossaan Jokisen lausumaa ajatusta, josta on tullut eräänlainen miestutkimuksen perusajatus: ”Mieheyttä pidetään niin itsestään selvänä, että se muuttuu näkymättömäksi.”

Vaikka historiankirjoitus on perinteisesti ollut miehistä kertovaa, mieheyden ja maskuliinisuuden roolit on usein häivytetty. Kirjan artikkelit käsittelevät muun muassa homososiaalisia ryyppyporukoita, asevelvollisuutta, soturikunniaa ja johtajuutta näkökulmista, jotka tuovat esille sukupuolen vaikutusta. Ehkä miehuudessa on sittenkin ongelmia. Miksi minun sukupuoleni on niin militarisoitu? Miksi meidän pitää koko ajan puhua ryyppäämisestä? Miten Byggmaxin mainos voi tietää, millainen on suomalainen mies?

Ja miksi televisiossa minun sukupuoltani edustaa aina leppoisa läski? Miten sellainen talliainen voi olla patriarkaatin symboli?

Huomaan, etten ole hetkeen kuunnellut luentoa. Voi kun nämä ihmiset osaisivat esiintyä. Tai lisätä PowerPoint-esityksiinsä edes pari räjähdystä. Vai onko vika sukupuolessani?

Tutkimusten mukaanhan meidän koulumenestyksemme laahaa perässä. Ehkä miehuuteni on niin ylitseläikkyvää, että keskittyminen häiriintyy.

Markkolan mukaan mieheyden ja miestutkimuksen mukaan kokonaiskuvaa on hankala hahmottaa, sillä tutkimuksen kentät elävät jatkuvassa uudelleenmäärittelyn tilassa.

Tällaista tilannetta kutsutaan yliopistomaailmassa murrokseksi. En ole ikinä oppinut ymmärtämään moista kieltä, en edes maisterin papereilla.

Ajaudun Thomannin verkkokauppaan vertailemaan kitaroita, aivan kuten omien opiskeluvuosieni luennoilla taannoin. Pojat on poikii – paukuttaa pallei, sanoi runoilija.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelua naisäänestäjistä, naispoliitikoista ja maahanmuutosta

Anonyymi kirjoitti...

Kun koulukiusaaminen voisi tappaa – Maija oli mahdollinen koulusurmaaja | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Kolumni: Nuoret miehet ansaitsevat kaiken ihailun

Kohta se taas alkaa. Jos Suomi voittaa Kanadan sunnuntai-iltana, suihkulähde lotisee ja Saravon Pekka Pekka Pekka soi joka niemessä ja notkossa seuraavat kolme viikkoa. Vesku Loiri raahataan torille laulamaan ja kolmosolut virtaa kodeissa ja katusilla nelosolutta odotellessa.

Yhtä kiekkoa tunkee joka tuutista.

Ja mitenhän sen Patrik Laineenkin pää kestää tätä yltiöpäistä palvomista? Nuori mies. Antaisivat olla jo rauhassa.

Tuntuuko tältä?

Jos tuntuu, seisahda hetkeksi ja hengitä syvään.

Suomen jääkiekkomenestys on nimittäin parasta, mitä tässä maassa on tapahtunut pitkään aikaan – Näin ainakin, jos katsellaan maailmaa nuoren suomalaisen miehen näkökulmasta.

En ole nuori mies, enkä kovin kummoinen lätkäfanikaan, mutta osaan lukea.

Nuorella suomalaisella miehellä ei mene ainakaan otsikkotasolla järin hyvin.

Pojat eivät pärjää peruskoulussa.

Pojat syrjäytyvät helposti.

Pojat ovat työttömiä.

Pojat alkoholisoituivat.

Pojista ollaan huolissaan.

Ja ennen kuin kukaan siellä bittivirran toisella puolella kiihtyy sukupuolittamisesta ja streotyyppisestä näkökulmasta, sanon vain, että kaikki ihmiset ansaitsevat kehuja ja ihailua. Yksilöinä ja ryhmän jäseninä. Sukupuolina ja sukupuolettomina.

Tänään on poikien ja nuorten suomalaisten miesten vuoro.

Suomen tämänvuotinen jääkiekkomenestys on ollut pitkälti nuorten miesten varassa, laineiden, ahojen, puljujen, granlundien.

MM-kaukalossa hikoilevat nuoret miehet edustavat itseään isompaa ryhmää. Onhan se hitto soikoon hienoa, että valtava määrä suomalaisia toivoo heidän menestyvän (aika moni ruotsalainenkin)

Kestetään siis vielä hetki ja iloitaan Leijonien menestyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Why isn't there a Grindr for straight people? | Life and style | The Guardian

Anonyymi kirjoitti...

German retiree 'fed to dog' by Russian wife in Mallorca - The Local

Anonyymi kirjoitti...

71-vuotiaan sveitsiläisnaisen ja 21-vuotiaan tunisialaismiehen avioliitto kiellettiin | MV!!??

Court bans 71-year-old woman from marrying her 21-year-old fiancé | Europe | News | The Independent

Anonyymi kirjoitti...

"Halosen kiehnääminen Putinin kyljessä oli monelle kiusallista katseltavaa" - Kotimaa - Verkkouutiset

Ota aspiriinia heti mini-aivoinfarktin jälkeen, ehkäisee hengenvaaraa - Ulkomaat - Verkkouutiset

Anonyymi kirjoitti...

Miespuolinen bussikuski Suomessa: "Emme saa enää käyttää shortseja töissä, joten kuittasin itselleni hameen"

Bussi-Esko nimellä Facebookissa julkaiseva bussikuski teki hellessäähän oivalluksen.

Hän kirjoitti Facebookissa päivityksen, joka on saanut yli 3000 tykkäystä.

– Emme saa enää käyttää shortseja töissä, joten kuittasin itselleni hameen. Hyvää kesän odotusta kaikille!

Bussi-Esko on paikallisliikenteen kuljettaja joka on siis keksinyt tavan pukeutua ilmavasti kuumassa bussissa.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunnan feministiryhmän mielestä tasa-arvo-ohjelma on riittämätön

Eduskunnan Feministiryhmän mielestä hallituksen hiljattain julkaisema tasa-arvo-ohjelma vuosille 2016-2019 sisältää hyviä ajatuksia, mutta on kokonaisuudessaan riittämätön ilman perhepoliittisia uudistuksia.

Ryhmän mielestä tasa-arvo-ohjelma olisi kaivannut lisää konkretiaa ja kunnianhimoa erityisesti rakenteiden muuttamiseksi tasa-arvoisempaan suuntaan. Ryhmä korostaa, että tasa-arvon vahvistuminen edellyttää nimenomaan sitä, että sen eteen tehdään jatkuvasti töitä suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti.

Feministiryhmä on sitä mieltä, että ohjelma sisältää pieniä hyviä asioita, kuten perhevapaista aiheutuvien kustannuksien tasaamisen 2500 euron kertakorvauksena äidin työnantajalle, muttei kuitenkaan juuri mitään rakenteita muuttavaa.

Ryhmä korostaa, että sukupuolten välistä tasa-arvoa ajatellen suurimmat epäkohdat Suomessa liittyvät työelämään ja vanhemmuuden kustannuksen jakautumiseen.

Feministiryhmä muistuttaa, että hallituksen strategisen tavoitteen 72 prosentin työllisyyden saavuttamiseksi nämä vanhempainvapaan ja kotihoidontuen uudistukset olisivat välttämätön ja tarpeellinen väliaskel.

– Naisten työllisyystavoitteen saavuttamiseksi olisi ollut välttämätöntä sisällyttää isien ja äitien perhevapaiden, ja niiden kustannusten, tasaisempi jako mukaan tasa-arvo-ohjelmaan, Feministiryhmä sanoo.

Ryhmä kokee, ettei tasa-arvo-ohjelma tarjoa riittävästi ratkaisuja tähän kokonaisuuteen ja perää kannanotossaan uskaliaampaa ja avoimempaa keskustelua vanhempainvapaiden eri muodoista ja mahdollisuuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Svenska Yle: Simanis perui hakemuksensa Aalto-yliopiston professoriksi

Latvialainen elokuvaohjaaja Davis Simanis on vetänyt pois hakemuksensa tulla valituksi Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professoriksi. Svenska Yle kertoo, että Simanis päätyi ratkaisuunsa mietittyään asiaa viikonlopun yli. Valinnan ympärillä syntynyt kuohunta vaikutti päätökseen.
Simanis sanoo, ettei pitänyt tavasta jolla häntä kuvattiin ja miten hänestä keskusteltiin julkisuudessa. Hän kertoo, että huhuja hänestä alettiin levittää myös Latviassa.

– Puhuttiin, että minulla ei ole riittävästi kokemusta, etten ole tehnyt riittävästi elokuvia. Ja sitten keskusteltiin, että onko minulla todella tohtorin arvo.

Simanisin valinta herätti vastalauseita Suomessa, koska professuuria tavoitteli hänen lisäkseen myös kolme kokenutta suomalaista naisohjaajaa.

http://svenska.yle.fi/artikel/2016/05/23/simanis-avbojer-professuren-vid-aalto-universitetet

Anonyymi kirjoitti...

Ayn Rand: 'I Would Never Vote for a Woman President' - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Tiededokumentti: Penisdokumentti | TV | Areena | yle.fi

El Ninja kirjoitti...

"Simanisin valinta herätti vastalauseita Suomessa, koska professuuria tavoitteli hänen lisäkseen myös kolme kokenutta suomalaista naisohjaajaa."

Varmasti sama some-kohu olisi noussut jos hakijoissa olisi ollut kolme juuri sopivan tutkinnon omaavaa miestä ja yksi kokenut naisohjaaja. Silloin tulisi tietenkin tasa-arvon nimissä valita se nainen.

Minulla on ehdotus Aalto-yliopistolle. Antakaa professuuri Some-kohulle. Palkkakustannukset ovat vaatimattomat, ja se tietää muutenkin kaikki asiat paljon paremmin kuin te itse.

Anonyymi kirjoitti...

More Evidence Supporting The “Men Invade, Women Invite” Theory Of Geopolitics | Chateau Heartiste

Itävallan presidentinvaalit

"Njooh, kävin vielä tekemässä klassisen otannan Vihreiden voittajan FB tykkääjistä; naisia ja arabialaisia nimiä suurin osa. Oisko äänioikeuden kieltäminen? Ainiin, ei voi. Tuhoudutaan mielummin demokraattisesti."

Anonyymi kirjoitti...

Raju ennakkotapaus Suomessa: Seksistä kysyminen johti rikostutkintaan | MV!!??

Bussikuskin mahdollisen seksuaalisen häirinnän tutkinta on kesken - kunnianloukkausta epäillään - Keskisuomalainen

Anonyymi kirjoitti...

https://twitter.com/RationalMale/status/734848810623500288

Anonyymi kirjoitti...

Sinkkutalouksia yhä enemmän
Eniten kasvoi 65 vuotta täyttäneiden yksinasuvien määrä, yli 10 000 hengellä.


Jo yli 40 prosenttia suomalaisista asuntokunnista on yhden henkilön asuntokuntia, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista.

Tilastokeskuksen mukaan asuntokuntia oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 2,6 miljoonaa, ja näistä 42 prosenttia oli sinkkutalouksia.

Yksinasuvien määrä kasvoi edellisvuodesta 14 000 hengellä. Eniten kasvoi 65 vuotta täyttäneiden yksinasuvien määrä, yli 10 000 hengellä.

Yksin asuvat 65-vuotiaat asuvat lähinnä kerrostaloissa: 54 prosenttia suosii kerrostaloasumista, 28 prosenttia asuu omakoti- tai paritalossa ja 16 prosenttia rivitalossa.

Anonyymi kirjoitti...

Sanni Grahn-Laasonen: Kympin tytöt yliopistoihin, muilta tie pystyyn

Anonyymi kirjoitti...

Määräilyä ja kovakouraista käsittelyä – vanhusten kaltoinkohtelu on arkipäivää hoitokodeissa, kertoo Valvira | Valvira | HS

Hyväksyttyä väkivaltaa

Tilastot puhuvat silti karua kieltään. Suomalaiset naiset ovat väkivallan tekijöitä miehiä, lapsia ja vanhuksia kohtaan.

Selvässä enemmistössä lapsiin kohdistuvassa väkivallassa tekijänä on nainen - yleensä lapsen oma äiti - mukaan lukien törkeimmät tekomuodot. Myös enemmistö prosenttia kotiväkivallan tekijöistä on miehiä.

Esimerkiksi perheväkivalta ei lopu. Se pahenee. Väkivalta ei lopu ennen kuin nainen ottaa vastuun teoistaan ja lakkaa etsimästä syitä miehistä, uupumuksesta tai kiireestä. Myös yhteiskunnan olisi syytä lakata etsimästä syitä miehistä.

Väkivaltaisista miehistä – marginaalisesta ilmiöstä – puhuminen vie huomiota pois tärkeämmiltä asioilta. Yksi tällainen asia on suomalaisen naisen väkivalta miehiä, lapsia ja vanhuksia kohtaan.

Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin | Yle Uutiset | yle.fi

Naisten väkivallasta vaietaan | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

26-vuotiasta uimapukumallia syytetään ex-poikaystävänsä murhasta – julkaisi kuoleman jälkeen hyytävän rakkaustekstin somessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Muslimiksi kääntynyt brittinainen yritti viedä lapsensa Isisin luo - 2,5 vuotta vankeutta

Karmea totuus vanhustenhoidosta: 93 % työntekijöistä nähnyt kaltoinkohtelua

Tutkija: Vanhuksia kohdellaan kuin esineitä

Somessa levisi tarina ravintola Teatterin tapahtumista, paikalla ollut kiistää väitteet: "Ei pidä ollenkaan paikkaansa"

New Yorkissa asuva pop-artisti Alexandra Alexis julkaisi perjantaina julkisen Facebook-päivityksen, jonka mukaan hän seurueineen joutui rasistisen nimittelyn ja hyökkäyksen kohteeksi Ravintola Teatterissa torstai-iltana.
...
Iltalehteen yhteyttä ottanut nainen kertoo, ettei tilanne edennyt lainkaan popparin kertomuksen mukaisesti. Naisen mukaan poppari ei ollut edes osallisena tilanteessa.
...
Seurue lupasi luovuttaa yhden istumapaikan, jolle istui Alexiksen kanssa ollut toinen henkilö. Naisen mukaan paikalle istahtanut nainen ei ollut selvinpäin.

- Hän istui alas ja sieltä alkoi tulla näitä juuri mainittuja sanoja sekä pelkkää v-sanaa ja huoraa. Hän töni meidän ryhmäämme koko ajan antamaan lisää tilaa. Tilanne päättyi siihen, että hän aivan yllättäen löi yhtä seurueen jäsentämme nyrkillä poskeen, nainen kertoo.

Naisen mukaan tämän jälkeen järjestyksenvalvojat tulivat pyytämään Alexiksen seuruetta poistumaan.
...
Naisen mukaan sosiaalisessa mediassa levinnyt päivitys ja siinä julkaistut kuvat ovat saaneet järkyttävät mittasuhteet ja niistä on aiheutunut kohtuutonta kärsimystä seurueen naisille. Naiset joutuvat pelkäämään jopa joutuvansa tihutyön kohteeksi.

- Tämä on aivan käsittämätöntä. Järkyttävää kuinka somella voidaan saada ihmisten elämät aivan nurinniskoin, nainen toteaa.

Naisen mukaan asiasta on tehty rikosilmoitus. Helsingin poliisista ei pystytty tiistaina aamupäivällä vahvistamaan, onko tapauksesta kirjattu rikosilmoituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko taustalla uupumusta taas kerran tai PMS?:

Sairaanhoitajan epäilleen tappaneen yli 90 potilasta - Ulkomaat - Verkkouutiset

Monikulttuurisuutta vai muuten vain kädetöntä toimintaa Nurmijärven koululta | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Nainen peruutti poliisien päälle USA:ssa - IL-TV

Anonyymi kirjoitti...

Näin Norjassa:

Rituaalisilpomiseen menehtyneen pojan vanhemmille vahingonkorvauksia | rahmispossu.net

”Kunniakulttuuri levittäytyy Ruotsiin” | rahmispossu.net

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Iltalehti: Hakkarainen huolestui maaseudun poikamiehistä: "syrjäytetäänkö muslimien tieltä?" (24.5.2016)Hakkarainen kyseli, miten "islamilainen porukka" kotoutetaan Suomeen. Hän kantoi huolta kantasuomalaisista poikamiehistä, jotka asuvat kunnissa, joissa naiset ovat jo nyt vähemmistönä. Tällaisia vinoutuneen väestörakenteen kuntia kansanedustaja tiesi Suomessa olevan 155.

- Elikkä siellä pilkistää niitä poikamiehiä, tuolla maaseudulla, joka torpasta.

Hakkarainen muistutti, että maahanmuuttajista jopa 90 prosenttia on miehiä.

- Miten heidät tuonne sekaan laitetaan sitten, kun siellä ei ole ennestäänkään naisia heille, ja he siellä sitten - jääköön sanomatta - ovat, miten he kotoutuvat sinne? Siellä varmasti tulee yhteentörmäyksiä jossakin vaiheessa.


Anonyymi kirjoitti...

Osaako joku kertoa, miksi naiset ovat niin huonoja koodareita? - Mitä ajattelin tänään - Nyt

Mistä ei saa puhua, täytyy vaieta...

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi ei luovuta – Assangen pidätysmääräys pidetään voimassa | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Isoäiti Titta, 43, rakastui 29-vuotiaaseen playboy-Gökhaniin – sisko: ”Ei voi olla näin sinisilmäinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Sveitsissä peruttiin muslimikoululaisten vapautus kättelemisestä

Sveitsin viranomaiset ovat peruneet kohua aiheuttaneen päätöksen, jossa maan pohjoisosassa sijaitseva koulu päätti vapauttaa kaksi muslimioppilasta opettajien kättelemisestä. Veljesten perhe oli valittanut, ettei heidän uskontonsa salli naispuolisen opettajan kättelemistä.

Therwilissä sijaitseva koulu yritti välttää syrjintää ja ratkaisi asian vapauttamalla syyrialaiset 14- ja 15-vuotiaat pojat kaikkien opettajien kättelemisestä. Opettajan kättely on Sveitsin kouluissa syvään juurtunut perinne.

Basel-Landschaftin kantonin päättäjien mukaan tasa-arvo ja maahanmuuttajien kotouttaminen painavat vaa'ssa enemmän kuin uskonnonvapaus.

Perhettä uhkaavat nyt enimmillään 4 500 euron sakot, jos pojat eivät suostu kättelemään opettajaa.

Therwilin koulu sanoo olevansa päätöksestä helpottunut.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs olette mieltä näistä?:

Kansallismielisen naisliikkeen nousu!

How To Identify a Feminist | Christogenea File Sharing

Rape Culture is a Myth | Christogenea File Sharing

How Feminists Supported Rape by Causing the Migrant Crisis | Christogenea File Sharing

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä yllä mainittu antifeminismin sekaan juutalaisvastaisuuttakin mainostava neitonen kuitenkin itse juutalainen, vaikka laulaa syntymäpäiväonnitteluita Hitlerille?:

Evalion is a jewish shill and she SHOAH'd Sinead - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Swedish GIRLS blamed for rise in migrant sex attacks | World | News | Daily Express

Anonyymi kirjoitti...

Maksettu seuralainen kertoo kaksoiselämästään – ”Helpoimmat sataset, jotka olin elämäni aikana ansainnut” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

I Lived 'The Girlfriend Experience' - I Slept With Rich Men for Money

Äidin tupakointi raskausaikana lisää lapsen skitsofreniariskiä - Kotimaa - Verkkouutiset

Anonyymi kirjoitti...

Woman charged after 11 children bitten by dog in Blyth park - BBC News

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tätä Suomen tuhoajaa saada jo vähitellen leivättömän pöydän ääreen ja ulos Suomea tuhoamasta?!:

Todellinen pommi: Ministeri Anne Bernerin toimien laillisuus aiotaan selvityttää perustuslakivaliokunnassa! | MV!!??

3 somalia tuhosi kaupasta kotiin matkalla olleen 23-vuotiaan naisen Eskilstunassa | MV!!??

Tilasto: raiskauksien määrä on 10 vuodessa lisääntynyt 70 prosenttia! | MV!!??

Ruotsin poliisi syyttää Pohjoismaiden alkoholikulttuuria matujen raiskauksista | MV!!??

Päivän video: Muori potki kissaa – kissa vastasi haasteeseen | MV!!??

Britannian ulkoministeriö julkaisi vaarallisimmat lomakohteet Euroopassa | MV!!??

How safe is your 2016 summer holiday: Latest MAP and advice on MOST DANGEROUS places | Travel News | Travel | Daily Express

Joukkoraiskaukset tuovat linja-autoihin ja matkapuhelimiin paniikkinapit Intiassa | MV!!??

Lagesbild over sexuella ofredanden.pdf

Norja sallimassa sukupuolen vaihdon jo 6- vuotiaille | MV!!??

“Koulutustilaisuuksia” vastaanottokeskuksissa – poliisi yrittää valistamalla ehkäistä tulevaa raiskausaaltoa | MV!!??

Poliisi - Tiedotteet

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: puolet Twitterin naisvihasta tulee naisilta

Twitter-viestien analyysin pohjalta naisvihamielisiltä vaikuttavia viestejä lähettävät yhtä usein niin naiset kuin miehetkin.

BBC uutisoi Twitterissä toteutetusta tutkimuksesta, joka pureutui somepalvelua vaivaavaan nettikiusaamiseen ja naisiin kohdistuvaan vihapuheeseen.

Tutkimus paljasti yllättävän seikan: sanavalinnoiltaan naisvihamielisistä viesteistä jopa puolet ovat naisten kirjoittamia, vaikka naisiin kohdistuvien vihaviestien on tähän asti otaksuttu tulevan miehiltä.

Tutkimuksen teki ajatuspaja Demos, joka analysoi tweettauksia laskemalla niistä kahden naisiin kohdistuvan englanninkielisen loukkauksen esiintymistä.

Tutkimuksessa etsityt sanat olivat slut (lutka) ja whore (huora). Tutkimus löysi 10 000 vihamielistä tweettausta, jotka oli suunnattu 6500 naiselle Isossa-Britanniassa ja yhteensä 200 000 tweettausta ulkomailta.

Ajatuspaja kertoo käyttäneensä algoritmeja, jotka erottelevat suoranaisen vihapuheen ja loukkaukset keskustelusta, jossa sanat esiintyvät ei-loukkaavassa tarkoituksessa.

Homo kirjoitti...

Seksihäiriköt pääsevät usein kuin koira veräjästä – "Hirvittävän hankala näyttää toteen" | Yle Uutiset | yle.fi

Seksuaalinen häirintä on vakava ja pitkälle vaiettu ongelma. Näin uskoo tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen. Seksuaalista häirintää voivat olla esimerkiksi vihjailevat ilmeet ja eleet, härskit puheet ja vartaloa ja pukeutumista koskevat huomautukset, seksuaalisesti värittyneet aineistot tai fyysinen koskettelu.
...
Sen sijaan työantajan tehtävänä on puuttua seksuaalisen häirintään. Jos työnantaja laiminlyö puuttumisen, on se rangaistavaa.
...
Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen muistuttaa, että ihmiset ovat kaikki yksilöitä ja toisen kokemuksen vähättely on hänen mukaansa asioiden vääristelyä.
...
Mäkinen kehottaa viemään asiaa heti eteenpäin, mikäli henkilö kokee fyysiset rajat ylittävää seksuaalista häirintää tai ahdistelua. Lievemmissä tapauksissa hän ohjeistaa osoittamaan loukkaantumisen häiritsijälle.

– Sano ensin epäasiallisesti käyttäytyvälle, että lopeta, tuo on törkeää, minusta tämä on seksuaalista häirintää. Jos toiminta jatkuu, on korkea aika mennä esimerkiksi esimiesten puheille ja vaatia, että asiaan puututaan.

Homo kirjoitti...

Minusta monien naisten etenkin kesäisin harrastava paljasteleva pukeutuminen on seksuaalista häirintää. Miten puuttua tähän? Jos huomautan tästä paljastelijalle ja pyydän häntä lopettamaan tämän seksuaalisesti häiritsevän pukeutumisen, niin sehän voidaan tuon Pirkko Mäkisen hölmöllä määritelmällä itsessään tuomita seksuaaliseksi häirinnäksi, koska olen huomauttattanut pukeutumisesta. Miksei tähän naistyypilliseen häiritsevään käytökseen puututa!

Anonyymi kirjoitti...

Ei olisi tullut myöskään tätä naisten himoitsemaan länsimaisen sivilisaation loppua merkuloinnin myötä:

Facebook Backer Wishes Women Couldn't Vote

Anonyymi kirjoitti...

Too Fat For Facebook: Photo Banned For Depicting Body In 'Undesirable Manner' - Slashdot

Anonyymi kirjoitti...

Facebook-keskustelu paljasti häirintätapauksia vihreissä – puolue lupaa puuttua järeästi

NAISIA HÄIRITÄÄN seksuaalisesti ja vähätellään myös vihreissä. Asia nousi Vihreiden naisten Facebook-keskusteluun viime viikolla.

Keskustelussa tuli ilmi viisi tapausta, jossa vihreissä toimiva nainen oli kohdannut puolueen tapahtumissa seksuaalista häirintää tai vähättelyä sukupuolensa vuoksi. Puolueen tiedossa on kolmen viime vuoden ajalta kaksi häiriötapausta.

Vihreiden naisten puheenjohtaja Katja Mannerström epäilee, että esiin tulleet tapaukset ovat vain pieni osa kaikesta häirinnästä.

Mannerström kertoo myös itse joutuneensa häirinnän uhriksi.

Hän tapasi vuonna 2011 yhden kerran erään miehen vihreiden uusien jäsenten illassa. Sen jälkeen mies alkoi lähettää hänelle jatkuvasti Facebookin kautta yksityisviestejä. Kun Mannerström ei vastannut niihin, mies hyökkäsi verbaalisesti hänen kimppuunsa.

Mannerström kohtasi miehen myöhemmin uudelleen Hakaniemen torin vaalitapahtumassa. Esitteiden jakaminen miehen vieressä tuntui hankalalta, mutta juuri puolueeseen liittynyt Mannerström ei tiennyt keneltä olisi voinut saada apua tilanteessa. Hän ei kertonut häirinnästä kenellekään.


Kokemuksensa vuoksi hän oli kuitenkin valpaana, kun viikko sitten vihreiden naisten Facebook-keskusteluissa nousi esiin vihreissä tapahtuva seksuaalinen häirintä.

Omia kokemuksiaan häirinnästä ja tytöttelystä on kertonut viisi naista. Tapauksia on ollut puolueristeilyllä ja virallisemmissakin tilaisuuksissa.


"Emme ole järjestelmällisesti kyselleet näitä, vaan tapaukset ovat tulleet yksittäisten yhteydenottojen pohjalta. Oletan tämän olevan jäävuoren huippu", Mannerström sanoo.


"En olisi ajatellut, että sitä on kohdannut näin moni. Surullista oli, että häirinnästä kertoivat erityisesti hyvin nuoret naiset. Se tuntui liittyvän nuoreen ikään."

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Naisille puhutaan rumasti Facebookissa – "Tarkoitus on vaientaa heidät"

Tutkija: Naisille puhutaan rumasti Facebookissa – "Tarkoitus on vaientaa heidät"
Naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä ja jopa vihapuhe ovat tutkija Saara Särmän mukaan tuttuja ilmiöitä myös sosiaalisessa mediassa. Särmän mukaan usein tarkoituksena on hiljentää naiset.

Politiikan tutkija Saara Särmä Tampereen yliopistosta sanoo, että seksuaalinen häirintä ei ole uusi ilmiö.

– Ilmiö on ollut voimakkaasti tapetilla esimerikiksi Twitterin #lääppijät -kampanjan kautta, kun naiset jakoivat häirintäkokemuksiaan. Olen iloinen, että häirinnästä taas keskustellaan.

Feministiksi esittäytyvällä Särmälläkin häirintäkokemuksia on.

– Itse olen kohdannut sitä aika vähän. Joskus baarissa on tullut epämiellyttävää lääppimistä.

Särmän mukaan näyttää siltä, että monesti häirintä tarkoittaa, että humalainen mies lääppii baarissa naista.

– Naiset ovat tavallaan tottuneet, että käymme baarissa ja tuommoiset (häirintä)asiat ohitetaan ajattelemalla, etteivät naiset halua pilata hauskaa iltaansa alkamalla rettelöidä.

Anonyymi kirjoitti...

Tapahtuikohan tuo Saaran edellisessä elämässä?

Tauno Tahokas kirjoitti...

Epäilemättä ulkonäkö suojaa rumaa feministiä tehokkaasti härinnältä. Läskimooseksilta kysytään vasta sitten kun ne on ensin juotu kauniiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Psykoanalyytikko mielipidesivuilla: Naisen seksuaalisuus herättää miehissä pelkoa ja kateutta
Suomalaisessa kansanperinteessä vagina on nähty voimakkaana ja maagisena käytävänä tuonpuoleiseen, kirjoittaa psykoanalyytikko Elina Reenkola.


UPEAA, että Helsingin Sanomat antoi tilaa naisen sukuelimiä koskeville vääristäville käsityksille toimittaja Jutta Sarhimaan arviossa (HS Kulttuuri 23.5.) ruotsalaiskirjailija Liv Strömquistin kirjasta Kielletty hedelmä. Arviossa korostuu naisen ominaislaatua arvostava suhtautuminen. Onkin tärkeää käsitellä sitä ajattelematta naista kuitenkaan vain luonnon ja biologian määrittelemänä. Jokainenhan asuu ruumiissaan, kehossaan, johon sisältyvät aivojen ohella genitaalit. Niille jokainen nainen antaa omanlaisiaan merkityksiä pienestä pitäen; arvostavasta ja nautinnollisesta väheksyvään tai poistettavaan.

Sarhimaa esitteli 1900-luvulla vallinneista huuhaa-teorioista myös Sigmund Freudin naista väheksyviä käsityksiä orgasmin luonteesta. Tarkentaisin joitakin Freudin teorian näkemyksiä.

Seksuaaliseen vallankumoukseen vaikutti vahvasti Freud, joka ajalleen vastakkaisena kuvasi naista seksuaalisesti haluavana. Seksuaalisen nautinnon ja orgasmin esteiden hoitaminen oli hänen mielestään tärkeää, myös naiselle.

Freudilla oli hyvin kaksijakoinen ja ristiriitainen käsitys naisesta. Hän esitti vääristäviä ja naista väheksyviä käsityksiä, mutta toisaalta hän kuunteli arvostaen naispotilaitaan ja kehitti näin teoriansa piilotajunnasta ja unien merkityksestä.

Hän totesi naisen olevan vajavainen olento, jolla on vain typistetty penis eli klitoris, arvottaen häpykielen merkitystä. Hän havainnoi tarkasti tytön aistimuksia ja klitoriksen ”häkellyttävää” tuntoherkkyyttä. Hän sivuutti vaginan merkityksen naiselle lähes kauttaaltaan koko tuotannossaan, paitsi esimerkissä, jossa pieni tyttö oli tietoinen vaginan olemassaolosta ja käytti siitä nimeä ”kukkaro” jossa nuorelle naiselle ”jalokivirasia” symboloi vaginaa.

Freud kuitenkin päätyi korostamaan vaginaalisen orgasmin merkitystä aikuisella naisella ja klitorisorgasmin merkitystä vain nuoruusikäisellä. Tämä pohjautui hänen falloskeskeiseen teoriaansa, ei naisen kokemuksiin. Naisen seksuaalisuutta hän ei ymmärtänyt, minkä itsekin totesi.

Miehet ovat vallankäyttäjinä pyrkineet määrittelemään naisen seksuaalisuutta ja genitaaleja sekä kontrolloimaan niitä. Voisiko tämä ilmentää miehen pelkoja ja kateutta naisen, synnyttäjän, genitaaleja ja seksuaalisuutta kohtaan? Freud liitti ne käsitteeseensä kammottava, ”unheimlich”.

Elämänantajana nainen voi olla äärimmäisen pelottava, myös kuolemantuoja. Tätä kuvastavat suomalaisen kansanperinteen käsitykset vaginan ja kuukautisten voimasta. Vagina oli niissä ladattu maagisella voimalla, käytävänä tuonpuoleiseen.

Kohtukateus eli naisen generatiivisen sisätilan kateus on usein niin varhaista ja torjuttua, että sitä on miehen vaikea tunnistaa itsessään. Kateutta lievittämään voi pyrkiä käyttämään monenlaisia vastatoimia kuten naisen seksuaalisuuden ja genitaalien väheksymistä ja halveksumista tai niiden kontrolloimista.

Naisen seksuaalisuutta vääristäviä ja väheksyviä käsityksiä on tärkeä kumota.

Elina Reenkola

psykoanalyytikko (IPA), tietokirjailija

Helsinki

Anonyymi kirjoitti...

Does Having A “Wingman” Actually Help You Get A Date?

Anonyymi kirjoitti...

Helsinkiläispojille vaikea löytää tukiperheitä – "Ajatellaan, että tytöt ovat helpompia" | Helsingin Uutiset

Anonyymi kirjoitti...

Feministit kokoamassa omaa puoluetta
Uusi puolue aikoo osallistua vuoden 2017 kuntavaaleihin.


Suomeen ollaan perustamassa feminististä puoluetta. Hanke on tarkoitus julkistaa kesäkuussa ennen juhannusta.

Uuden puolueen taustavaikuttajia ovat Naisasialiitto unionin puheenjohtaja Katju Aro ja varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim.

Vuoden Kristiina-palkinnon saanut Abdulkarim väistää kysymyksen puolueen perustamisesta.

”En pysty kommentoimaan. Ei ole mitään vahvistettavaa.”

Puolueen perustajien esikuvana on ruotsalainen Feministiskt initiativ FI, jonka edustajien kanssa suomalaiset ovat Suomen Kuvalehden tietojen mukaan pohjustaneet omaa hankettaan.

Ruotsalaispuolueen tunnetuimpia vaikuttajia on vasemmistopuolue kommunistien entinen puheenjohtaja Gudrun Schyman.

Ruotsin feministipuolue on menestynyt vaaleissa kohtuullisesti. Sillä on yksi edustaja Euroopan parlamentissa. Ruotsin valtiopäivien äänikynnystä puolue ei ole ylittänyt.

Suomen feministipuolueen on tarkoitus osallistua ensi vuoden kuntavaaleihin. Abdulkarimin mukaan Suomessa on tilaa uudelle puolueelle.

”Mielestäni Suomessa on tarvetta feministiselle politiikalle. Päätöksenteossa pitäisi ottaa enemmän huomioon päätösten sukupuolivaikutukset ja eri vähemmistöryhmien tarpeet.”

Jos feministit onnistuvat perustamaan puolueen, se olisi jo toinen uusi puolue lyhyen ajan sisällä. Viskipuolue on jo merkitty puoluerekisteriin.

Puoluerekisteriin pääsyn ehto on 5000 kannattajaa.

Viskipuolue osallistui viime vuonna eduskuntavaaleihin. Puolueella oli ehdokkaita neljässä vaalipiirissä. Puolue on muuttamassa nimensä ilmeisesti liberaalipuolueeksi.

Feministipuolue olisi toinen suomalainen puolue, jonka keskeisimmät tavoitteet liittyvät sukupuoleen, vähemmistöihin ja tasa-arvoon. Naisten puolue merkittiin puoluerekisteriin 1990.

Naisten puolueella oli 1991 eduskuntavaaleissa ehdokkaita kaikissa muissa vaalipiireissä paitsi Kymessä ja Ahvenanmaalla. Puolue poistettiin rekisteristä 1995 eduskuntavaalien jälkeen, koska se ei saanut yhtään edustajaa kaksissa peräkkäisissä vaaleissa.

Puolueen tunnetuimpia poliitikkoja olivat sen ensimmäinen puheenjohtaja Marjaliisa Muurman, Tarja Smura ja Sanelma Vuorre.

Sorretun vähemmistön edustaja kirjoitti...

Naiset ovat Suomessa enemmistö, ei vähemmistö.

Feministipuolue ei siis ole vähemmistön asialla.

Anonyymi kirjoitti...

Joka vitsaa sääsätä se naista vihaa!

Islamic council proposes allowing men to 'lightly beat' their wives if they do not 'dress as he desires', refuse to have sex, or fail to take a bath after their period

Anonyymi kirjoitti...

Slovakian swimwear model Mayka Kukucova guilty of murdering Brit ex | UK | News | Daily Express

Gran June Brogden jailed for trying to smuggle drugs inside her vagina | UK | News | Daily Express

In run up to Rio de Janeiro Olympics teenager gang raped by more than 30 men | World | News | Daily Express

Gene kirjoitti...

https://tasannyt.wordpress.com/2016/04/04/feminismi-vapauttaa-meidat-kaikki-tasan-nyt/

Anonyymi kirjoitti...

Yhdessä vain hetken aikaa ja nyt jo alkaa rahastus:

Johnny Deppin vaimo syyttää miestään pahoinpitelystä – kuva: Kasvot mustelmilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Petollinen morsian jäi kiinni rysän päältä kesken polttareiden – useat ihmiset yrittivät varoittaa sulhasta Twitterissä - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Amnesty myy ”Suvakkihuora”-t-paitoja Maailma kylässä -festivaaleilla – onko se hyvä vitsi?
SMG:n laulaja Terhi Kokkonen esitteli uutuuspaitaa perjantaina Instagramissa.


IHMISOIKEUS- ja sananvapausjärjestö Amnesty myy lauantaina ja sunnuntaina järjestettävässä Maailma kylässä -ilmaistapahtumassa Suvakkihuora-t-paitoja.

Maailma kylässä -festivaaleilla lauantaina kello 13 esiintyvän Scandinavian Music Groupin (SMG) laulaja-lauluntekijä Terhi Kokkonen julkaisi perjantaina iltapäivällä Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseerasi huulet supussa Suvakkihuora-t-paita päällään.

Viestistä kävi ilmi, että paita oli juuri saapunut postista.

Tuliko t-paita yllätyksenä, Terhi Kokkonen?

”Ei, minulta kysyttiin voiko sen lähettää.”

Vitsejä on vaikea selittää, mutta osaatko kertoa, miksi paidan teksti on sinusta hyvä vitsi?

”Ei se ole mikään vitsi. Minulle t-paita on tuon haukkumasanan haltuunottoa ja mitätöimistä.”

”Itselleni suvakkiudessa tai huoruudessa ei mitään pahaa, jos ja kun huoruus liittyy naisen seksuaalisuuteen.”

AMNESTY Suomen varainhankinnan johtaja Nora Huhta kertoo paitaidean lähteneen liikkeelle Tärähtäneet ämmät -taideduon eli Katriina Haikalan ja Vilma Metterin otettua yhteyttä ihmisoikeusjärjestöön.

He halusivat tietää, miten voisivat Amnestyn kanssa edistää suvaitsevaisuutta ja naisten oikeuksia, Huhta kertoo.

Naisten voimautumista julkisten keskustelujen avulla tavoitteleva Tärähtäneet ämmät on ollut viime aikoina julkisuudessa esimerkiksi tammikuussa, kun kymmenen naisen ryhmä häiritsi keppihevosilla ratsastaen Rajat kiinni -mielenosoitusta Helsingissä.

HUHTA kertoo, että idea t-paidasta syntyi kokouksessa, jossa Haikala ja Metteri tapasivat Amnestyn sukupuolisuus- ja seksuaaliasiantuntijan.

”Lopputulos on ”suvakkihuora”-t-paita, jonka he ovat suunnitelleet.”

”Heitäkin on suvakkihuoriteltu. Tämä on heidän tapansa ottaa haltuun ämmittelyt ja suvakkihuorittelut.”

Anonyymi kirjoitti...

Rantapuistikko, kuja, porttikonki – julkinen seksi oli monelle helsinkiläiselle pakon sanelemaa ahtaan asumisen vuosina
1950-luvun Helsingissä piti rakastella ulkona, sillä ahtaissa kodeissa ei aina ollut yksityisyyttä.


RANTAPUSIKKO tai suojaisa kuja. Siinä muutamia esimerkkejä paikoista, missä helsinkiläiset ovat harrastaneet seksiä vielä 1950-luvulla melko yleisesti.

Usein ajatellaan, että intiimi kanssakäyminen julkisilla paikoilla olisi pienen väestönosan kuten homomiesten tai nuorten harrastus.

Todellisuudessa siihen joutuivat turvautumaan monet helsinkiläiset avioparit, sillä työväestön kaupunginosien hellahuoneisiin ei yksityisyys mahtunut.

Kujilla, puistoissa, porttikongeissa tai pusikoissa rakastelu oli helsinkiläisen työläisväestön normaali heteroseksin muoto 1900-luvun alun vuosikymmeninä, sanoo tutkija Kati Mustola.

Julkisessa paikassa toteutettu seksuaaliakti saattoi olla ainoa vaihtoehto seksinnälkäisille, sillä kodit olivat ahtaita ja seksuaalimoraali tiukka.

Osa ihmisistä piti jopa aviopuolisoiden välisiä hellyydenosoituksia kuten halausta tai suutelemista häpeällisinä, kuvailee suomalaisten seksuaalisuutta paljon tutkinut tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliitosta.

”Se pyrittiin monessa perheessä pitämään piilossa.”

Julkisilla paikoilla saattoivat harrastaa seksiä sekä naimattomat heterot, nuoriso että avioparit. Sama ilmiö tunnetaan myös Yhdysvalloista, missä niin sanottu puistoseksi oli 1940-luvulle saakka tunnettu ilmiö, kuvailee Mustola. Vielä 1950-luvulla samaa jatkoi nuoriso.

PUISTOSEKSIÄ selittävät tosiaan osin pienet asunnot.

Helsingissä asuttiin vielä 1950-luvulla verrattain ahtaasti. Esimerkiksi työläisten kaupunginosassa Kalliossa saattoi kokonainen perhe asua yhden hellahuoneen asunnossa. Kylpyhuoneita tai sisävessoja ei vielä ollut ja ylimääräiseen tilaan otettiin elinkustannusten laskemiseksi herkästi alivuokralainen.

Vielä vuonna 1960 Helsingissä asui kahden huoneen asunnoissa asui keskimäärin 2,8 ihmistä. Vuosikymmen tai kaksi aiemmin tilanne oli vielä tukalampi: kahden huoneen asunnossa asui 3,3 ihmistä.

Lisäksi maaseudulla kasvaneelle kansalle saattoi olla luonnollista harrastaa seksiä enimmäkseen kesäaikaan, sillä niin maallakin tehtiin. Maallakin tätä tosin osittain selitti tilanahtaus, kun koko talon väki ahtautui talvella lämmön säilyttämiseksi nukkumaan samaan tupaan. Kesällä sentään päästiin ulos ja aittoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Pluskokoinen muotibloggaaja poseerasi niukassa uimapuvussa – sai valtaisan viharyöpyn niskaansa

Muotibloggaaja Cailey Darling, 27, toteaa ettei aio lopettaa uimapukukuvien julkaisemista ihmisten vihaisten kommenttien takia.
Yhdysvaltalainen 27-vuotias muotibloggaaja Cailey Darling on saanut runsaasti vihaista palautetta julkaistuaan itsestään uimapukukuvan Instagramissa. Valokuvassa kehopositiivisena muotibloggaajana itseään tituuleeraava Cailey esittelee uutta mustaa monokiniuimapukuaan. Uimapuvun oli suunnitellut toinen pluskokoinen bloggaaja GabiFresh.

Useat ihmiset tuohtuivat Caileyn kuvasta ja syyttivät tämän mainostavan ylipainon olevan terveellistä. Cailey otti ilkeisiin kommentteihin kantaa myös erään julkaisemansa uimapukukuvan kuvatekstissä.

– Toivon, että se että joku on lihava ja onnellinen sekä pysyy vahvana satojen vihaavien kommenttien jälkeen, auttaa jotain muuta heidän omassa elämässään rakastamaan itseään ja olemaan välittämättä muiden ihmisten mielipiteistä, Cailey kirjoitti.


Muotibloggaaja myös ilmaisi suorasanaisesti, etteivät tuntemattomien ihmisten kommentit häirinneet häntä pätkääkään.

– Olen julkaissut kuvia itsestäni tässä uimapuvussa ennenkin ja olette kertoneet vihaavanne kehoani ja sitä etten muka olisi terve. En aio lopettaa kuvien julkaisua, uimapuvun käyttöä, syömistä tai elämäni elämistä teidän kommenttienne vuoksi.

Useat kommentoijat eivät välittäneet Darlingin vastaväitteistä vaan kertoivat muotibloggaajalle olevansa huolestuneita tämän välittämästä viestistä.

– Nivelesi eivät voi hyvin, kun olet keski-ikäinen tai ehkä jopa aiemmin. Ei ole keholle hyväksi, jos on noin paljon painoa. Se on sama asia kuin joisit liikaa, vaikka ihmiset tahtovat tehdä niin, se on huonoksi keholle, eräs kommentoija totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Ensitreffit alttarilla -psykologi Tony Dunderfelt: "Sinkkumiehet pelkäävät jännitteen synnyttämistä"

Ensitreffit alttarilla -tosi-tv-sarjasta kuvataan tänä kesänä kolmas tuotantokausi. Uuden kauden myötä ohjelman kaikki asiantuntijat vaihtuvat.

MTV julkisti torstaina ohjelman uudet valmentajat, jotka valitsevat ensitreffeillä avioituvat sinkut toisilleen. Pesti on psykologi, kirjailija ja parisuhdeasiantuntija Tony Dunderfeltille mieluinen, sillä hän on seurannut aikaisempien kausien rohkeiden parien edesottamuksia jännityksellä kotisohvaltaan.

- Sinkkujen valitseminen toisilleen on todella ainutlaatuinen ja vastuullinen tehtävä. Mutta onhan tässä myös se hieno puoli, että pariskuntia ei jätetä oman onnensa nojaan, vaan he saavat ohjelman aikana ja sen jälkeen apua valmentajilta, Tony sanoo.

Tonyn mukaan parisuhderakkaus voidaan jakaa kolmeen tärkeään osa-alueeseen: läheisyyteen, vetovoimaan ja seksuaalisuuteen. Näistä erityisesti vetovoima on Tonyn sydäntä lähellä. Hän lupaa opettaa niin ohjelman pareille kuin katsojillekin, miten vetovoimaa synnytetään ja intohimoa ylläpidetään parisuhteessa.

Omassa työssään Tony on tottunut valmentamaan etenkin sinkkumiehiä, jotka toivovat kestävää parisuhdetta itselleen. Hänen mukaansa miehille ovat menneet hyvin perille opit kohteliaisuudesta ja toisen kuuntelemisesta sekä liiallisen röyhkeyden välttämisestä. Parannettavaa olisi kuitenkin intohimon saralla, sillä miehet ovat liiankin kohteliaita eivätkä uskalla olla eri mieltä naisten kanssa.

- Läheisyyttä luodaan olemalla kuunteleva, arvostava ja toista kunnioittava. Mutta vetovoimaa ja intohimoa luodaan oikeasti yllätyksillä, olemalla eri mieltä, synnyttämällä tietynlaista jännitettä. Sinkkuvaiheessa monet miehet osaavat synnyttää lämpöä ja läheisyyttä, mutta pelkäävät jännitteen synnyttämistä, Tony sanoo.

Kärsiikö kommunikaatio?

Tony on itse kokenut avioeron pitkästä liitostaan 15 vuotta sitten. Sittemmin mies on tutkinut eri kulttuurien parisuhdemalleja, tutustunut tantrakursseihin ja kiinalaisen lääketieteen seksuaalisiin alueisiin.

- Omassa liitossani olin aina hyvä kommunikoimaan ja osasin luoda hyvin läheisyyttä. Mutta en osannut ylläpitää vetovoimaa ja erotiikkaa, Tony ruotii.

Kipinä ja vetovoima ovat liima, joka tekee parisuhteesta parisuhteen, eikä kaverisuhdetta. Siitä syntyy myös elinvoimainen seksuaalisuus. Tarvittaessa Tony lupaa auttaa ohjelman pareja ihan kädestä pitäen koskettamaan toisiaan intohimoisesti.

Toinen Tonylle tärkeä teema on miesten ja naisten väliset kommunikaatioerot. Hänen esimerkkinsä mukaan naisen vaatiessa mieheltä lisää yhteistä aikaa perustellen, ettei sellaista ole hetkeen ollut, saattaa mies kaivaa kalenterin esiin ja tarkistaa sieltä milloin kaksikko on viimeksi ollut yhdessä. Tyypillisesti mies argumentoi faktojen kautta, kun taas nainen ajattelee elämyksien kautta. Seuraa tilanne, jossa osapuolet kokevat, ettei toinen ymmärrä toista. Tonyn mukaan näiden solmukohtien aukaisemiseksi toimii roolinvaihtoharjoitus, jossa astutaan edes puoleksi minuutiksi toisen saappaisiin.

- Vastarakastuneella parilla voi mennä kuukausia tai jopa vuosi vallan hyvin. Mutta jos kommunikaatiotyylien eroja ei ole käsitelty, voi tilanne paisua parissa vuodessa ihan mahdottomaksi. Nainen ei enää halua kertoa miehelle tuntemuksistaan ja mies turhautuu, kun naiselle eivät mene tosiasiat jakeluun, Tony valottaa.

Tonyn mukaan ohjelmaan on hakenut paljon mielenkiintoisia sinkkuja. Ohjelmaan päätyvien henkilöllisyys on vielä salaisuus.

- Odotukseni tulevalla kaudelle on se, että kaikki kolme paria haluavat jatkaa yhdessä. Me annetaan niin hyvää valmennusta, että kyllä he jatkavat, Tony summaa.

Ohjelman kolmas kausi kuvataan tänä kesänä, ja se nähdään AVAlla syyskuussa 2016.

Anonyymi kirjoitti...


Islamilainen neuvosto: Vaimon kevyt piekseminen sallittava


Pakistanin islamilaisen neuvoston johtajan mukaan aviomiehille tulisi sallia vaimon "kevyt kurittaminen", kertoo CNN.
Mohammad Khan Sheeranin 75-sivuisen ehdotuksen mukaan miehen tulisi saada kurittaa vaimoaan muun muassa silloin, jos tämä kieltäytyy yhdynnästä ilman uskonnollista syytä, ei pukeudu miehen toiveiden mukaisesti tai puhuu liian kovalla äänellä.

Johtajan mukaan yltiöpäiseen hakkaamiseen ei ole syytä mennä, vaan kurinpitoon tarvitaan vain pieni keppi, jotta vaimo pysyy pelokkaana.

Pakistanin islamilainen neuvosto on vaikutusvaltainen elin, jonka tehtävänä on pitää huolta siitä, että säädettävät lait vastaavat islamin opetuksia. Se ei kuitenkaan voi itse säätää lakeja, vaan sen ehdotukset menevät parlamentin käsittelyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrankin nainen tekemässä jotain hyvää ja se estetään, mutta ISIS-terroristeille järjestetään vain pullahalauksia, terapiaa ja työpaikkoja!:

Joanna taisteli Isisiä vastaan

Joanna, 22, taisteli kurdien riveissä Isisiä vastaan - "Hän kuoli pitäessään kättä kädessäni"

Viidesluokkalainen tyttö yritti myrkyttää luokkakaverinsa - poliisi löysi tappolistan

Tästäkin taas kerran nähdään se kuina islam on feministinen uskonto ja melkein sama asia kuin vihreys:

Lakiehdotus Pakistanissa: Miehelle lupa lyödä vaimoa kevyesti

20-vuotias nainen murjoi auton pahaan kuntoon

Shield-näyttelijä ampui vaimonsa kylmäverisesti - 50 vuoden tuomio uhkaa

Entinen oppilas: Oppilaiden hyväksikäytöstä epäilty opettaja harjoitti outoa toimintaa vuosia

Hähhää! Miesvihamieliset nartut ja muu roskaväki saavat haukata kasan paskaa!:

Ruotsalaisvaikuttajat veikkaavat Trumpia – "Voittaa erittäin rumalla tavalla" | Kauppalehti

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Iltalehti: Isä ei ollutkaan oikea isä (30.5.2016)
Pekka, 62, sai tietää viime maaliskuussa, ettei hänen isänsä ollutkaan hänen biologinen isänsä. Jyväskylässä sijaitsevan kerrostalohuoneiston keittiön pöydän ääressä istuu vakavailmeinen mies.

- Asia varmistui THL:n tutkimusten ja kudosnäytteiden kautta. Minulle on yli 60 vuotta syötetty, että isä on isä. Ei hän sitten ollutkaan, Pekka toteaa surullisena.
Pekka kertoo, että hänellä oli jo pitkään aavistus siitä, että isä ei ole biologinen isä.

- Halusin varmistuksen epäilyilleni ja vuodenvaihteessa voimaan tullut uusi isyyslaki mahdollisti varmuuden hakemisen asialle.

Isyyslain mukaan lapsella ja myös isällä on oikeus nostaa isyyskanne biologisen isän selvittämiseksi. Sen sijaan äidillä ei ole oikeutta vastustaa lapsen isän selvittämistä. Lastenvalvoja voi kuitenkin keskeyttää isyyden selvittämisen rajatuissa tilanteissa.
Isätön Pekka haluaa kertoa tapauksestaan julkisuudessa, sillä hän on saanut Facebookin kautta satoja viestejä, muilta samankaltaisessa tilanteessa olevilta ihmisiltä.

- Ihmiset tiedostavat oikeutensa isään. Jostain syystä pääosa minuun yhteyttä ottaneista on isättömiä naisia. Mielestäni jokaisen ihmisen pitäisi saada tietää, kuka on hänen biologinen isä.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Iltalehti: Isyystutkimusten määrä on kasvussa (30.5.2016)

Uusi isyyslaki tuli voimaan vuodenvaihteessa. Isyyden vahvistamista koskeva kanneoikeus palautui takautuvasti ennen vuotta 1976 avioliiton ulkopuolella syntyneille.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) oikeusgenetiikkayksikön päällikkö Marjo Kestilä kertoo, että uusi laki on vaikuttanut isyystutkimusten määrään.
Vanhan lain mukaan kanne isyyden vahvistamiseksi tuli nostaa viiden vuoden kuluessa siitä, kun laki tuli voimaan. Käytännössä moni avioliiton ulkopuolella syntynyt jäi ilman isää, jos äiti ei ollut halukas asiaa ajamaan tai lapsi ei voinut itse vaikuttaa siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Naiset masentuvat miehiä helpommin – sairaus puhkeaa usein jo nuorena
Lapsuusajan vaikeudet ja ongelmat ihmissuhteissa vaikuttavat siihen, että naiset sairastuvat masennukseen helpommin kuin miehet.


LAPSUUDEN AJAN toistuvat vastoinkäymiset, nuori ikä, ahdistuneisuushäiriö ja heikko kyky tuntea luottamusta muihin ihmisiin lisäävät mahdollisuutta sairastua masentuneisuuteen, toteaa väitöstyössään psykiatriaan ja terveydenhuoltoon erikoistuva lääkäri Niina Markkula.

Hänen mukaansa masennus on Suomessa kasvava kansanterveysongelma, jolla on vakavia pitkäaikaisia vaikutuksia.

Markkula käytti pääasiallisena aineistonaan Terveys 2000- ja 2011 -tutkimuksia.

Tutkimuksen mukaan yhdellä kymmenestä aikuisikäisestä suomalaisesta oli masennushäiriö vuonna 2011. Markkulan arvion mukaan tämän hetken tilanne todennäköisesti vastaa tutkimuskauden tuloksia.

TUTKIMUSVUOSIEN aikana masennushäiriöt lisääntyivät erityisesti naisilla.

”Tutkimuksissa ei tarkasteltu erikseen naisten ja miesten riskitekijöitä, mutta aiemmista tutkimuksista tiedetään, että naisilla lapsuusajan vastoinkäymiset ja ihmissuhdeongelmat ovat tärkeämpiä tekijöitä masennuksen puhkeamisessa kuin miehillä”, Markkula toteaa.

”Tuloksissa voivat näkyä 1990-luvun laman ajan lasten vaikeudet”, hän jatkaa.

MASENNUKSEN pitkittymisen riski oli suurin niillä henkilöillä, joilla oli tutkimuksen alussa muita vaikeampia oireita sekä niillä, jotka eivät olleet naimisissa tai avoliitossa.

Markkulan mukaan kaikentasoiset masennushäiriöt kaksinkertaistavat kuolleisuusriskin.

”Mitä vakavampi masennushäiriö oli, sitä enemmän kuolleisuusriski nousi”, hän kertoo tutkimustuloksista.

Ahdistushäiriöissä kuolleisuusriskin ei todettu kasvavan.

Anonyymi kirjoitti...

MIELIPIDE
Mies ei viitsi ottaa naisen nimeä – sukunimen valinta voi olla osoitus epätasa-arvosta
Sukunimivalinta saattaa edelleen olla konkreettinen osoitus yhteiskunnassa vallitsevista naisten toisarvoista asemaa ylläpitävistä rakenteista ja tasa-arvon toteutumattomuudesta.


HELSINGIN SANOMISSA oli (28.5.) mielenkiintoinen kirjoitus naimisiin menevien parien sukunimivalinnoista. Aviopuolisoiden tekemä sukunimivalinta on yksi merkittävimmistä avioliiton solmivien tekemistä päätöksistä, sillä se muokkaa yksilötasolla henkilön identiteettiä, leimaa parin mahdollisen tulevan perheen elämää käytännössä ja päätyy kansallisella tasolla nimitutkijoiden ja tilastotieteilijöiden analyysin kohteeksi. Millä perustein tämä valinta tehdään, onkin paljon paljastavaa.

Juttuun oli haastateltu erilaisiin ratkaisuihin päätyneitä aviopareja, mutta vaihtoehtojen kirjossa yksi kombinaatio loisti poissaolollaan. Paria, jossa mies olisi päätynyt ottamaan vaimonsa nimen ainoaksi sukunimekseen, ei ollut.

Kun juttu kuitenkin oli otsikoitu viittaamaan nimivalinnassa vaikuttavaan puolisoiden yhteiseen haluun (”Avioparit haluavat yhä sulhasen sukunimen”) ja siinä sivuttiin mahdollisuutta, etteivät naiset enää tulevaisuudessa viitsi ottaa miehensä sukunimeä, herää kysymys, kenen halusta ja viitsimisestä käytäntöjen nykyisyydessä lopulta on kysymys.

Onko kuitenkin niin, että avioparien päätyminen yhteiseen sukunimeen ei niinkään ole osoitus parin yhteisestä halusta, vaan nimenomaan vaimon ratkaisu tilanteessa, jossa miehelle yksi vaihtoehdoista – vaimon sukunimen valinta – on jo lähtökohtaisesti poissuljettu? Olettamusta tukevat sekä jutussa esitellyt tilastot että problematiikkaa sivunneet haastatellut.

Silti sukunimivalintaa käsitellään usein juuri parin yhteisenä valinta, mitä se siis välttämättä ei ollenkaan ole. Päinvastoin, sukunimivalinta saattaa edelleen olla konkreettinen osoitus yhteiskunnassa vallitsevista naisten toisarvoista asemaa ylläpitävistä rakenteista ja tasa-arvon toteutumattomuudesta.

Uudistuva nimilaki voidaankin nähdä naisten yhteiskunnalliseen asemaan liittyvänä parannuksena, jossa naisen asemaa perheessä eivät rajoita edes symbolisella tasolla toisen osapuolen perinteiset näkemykset.

Heidi Jokinen

teologian tohtori, Turku

Anonyymi kirjoitti...

Turkin presidentti: Muslimiperheiden ei pitäisi käyttää ehkäisyä
Naisjärjestöt ja oppositiopoliitikot ovat syyttäneet Erdoğania jo pitkään pyrkimyksistä rajoittaa naisten oikeuksia.


Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoo, ettei muslimiperheiden pitäisi harjoittaa perhesuunnittelua.

– Meidän on lisättävä jälkeläistemme määrää. Muslimiperheet eivät voi harjoittaa perhesuunnittelua tai syntyvyyden säännöstelyä, presidentti sanoi turkkilaisen Hurriet Daily News -uutissivuston mukaan.

Erdoğan puhui nuorisoon ja koulutukseen keskittyvän säätiön tilaisuudessa Istanbulissa. Puhe televisioitiin Turkissa suorana lähetyksenä.

Naisjärjestöt ja oppositiopoliitikot ovat jo pitkään syyttäneet Erdoğania ja hänen islamistisen AK-puolueensa edustajia pyrkimyksistä rajoittaa naisten oikeuksia.

Erdoğan on muun muassa esittänyt, että jokaisen turkkilaisen naisen pitäisi synnyttää kolme lasta ja että oikeutta aborttiin pitäisi rajoittaa.

Presidentti on sanonut myös, etteivät naiset voi olla tasa-arvoisia miesten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Raivo repesi - Naisille tehtiin puolet leveämpiä parkkipaikkoja, koska "naiset eivät osaa peruuttaa"

Kiinassa on revennyt some-raivo naisille suunnitelluista, normaalia leveämmistä parkkipaikoista, Quartz kertoo.

Kiistellyt parkkipaikat sijaitsevat Kaakkois-Kiinassa, Hangxinjing moottoritien varrella, mikä yhdistää Zhejiangin ja Jiangxin maakunnat.

Parkkipaikkojen reunaviivat on maalattu vaaleanpunaisiksi ja niiden keskellä on naista kuvaava symboli. Naisten paikat ovat 50 prosenttia normaalia leveämpiä. Niitä on 370 parkkipaikan alueella 8 kappaletta.

Palvelualueen johtaja Pan Zhuren kertoo, että hän päätti tehdä naisille omat parkkipaikat, koska naiskuljettajien peruuttamisessa on ollut ongelmia ja he ovat pysäköineet liian huolimattomasti, mikä on härinnyt järjestystä alueella.

"Kyllä, nämä pysäköintipaikat on räätälöity naisille. Se kuuluu toimenpiteisiin, joilla haluamme tehdä aluetta inhimillisemmäksi", Pan sanoo.

Naisten pysäköintipaikat eivät ole Kiinassa uusi ilmiö, eikä muutenkaan ainutlaatuista maailmassa. Muualla naisten parkkipaikat kuitenkin liittyvät yleensä turvallisuuteen eikä ajotaitoon.

Naisia syytetään Kiinassa usein huonoiksi kuskeiksi, mutta Iranin Journal of Public Healthin tutkimuksen mukaan liikennekuolleisuus on Kiinassa miehillä kolme kertaa korkeampi kuin naisilla riippumatta paikasta, iästä tai tulotasosta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen islamilaisten johtaja naisten ku­rit­ta­mi­ses­ta: ”Se on Koraanissa viimeinen keino”

Naisten kohtelu islamilaisessa kulttuurissa nousi sunnuntaina voimakkaasti keskusteluun Suomessa. Kansainvälisillä uutiskanavilla levisi pakistanilaisen uskonoppineen ehdotus naisten pieksemisen sallimisesta, joka aiheutti rajun kommenttiryöpyn myös kotimaisilla uutissivustoilla.

Pakistanin islamilaisen neuvoston johtajan mukaan miehen pitäisi saada ”kurittaa kevyesti” tottelematonta tai huonosti käyttäytyvää vaimoa. Islamilaisen neuvoston ehdotus menee seuraavaksi maan parlamentin arvioitavaksi.

Neuvoston mielestä naista pitäisi saada piestä, jos tämä esimerkiksi kieltäytyy seksistä, puhuu liian lujaa tai pukeutuu vastoin miehensä mieltymyksiä.

Neuvosto julkaisi NBC:n mukaan jopa ohjeet, miten naista pitäisi kurittaa. Ohjeiden mukaan iskujen pitäisi osua alueille, joissa iho ei ole liian paksua. Tällä neuvolla halutaan ilmeisesti varmistaa, ettei naisen ihoon jää mustelmia.

Neuvosto ohjeistaa, että pään alueelle kohdistuneisiin iskuihin ei käytettäisi kättä pidempää ja että iskut eivät osuisi silmien tai nenän alueelle. Luiden murtaminen, erilaisten haavojen, naarmujen tai mustelmien tuottaminen ei ole myöskään suotavaa.
Asiasta uutisoivat sunnuntaina muun muassa NBC News ja CNN, jota STT siteerasi Suomessa.