keskiviikkona, marraskuuta 02, 2016

Laasanen: Miehet ja tasa-arvo

Henry Laasanen: Miehet ja tasa-arvoKirja-arvio: Perus­suo­ma­laisten ajatuspajan tuore julkaisu on kokoelma feministejä parjaavia mieli­pi­de­kir­joi­tuksia

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

”Miesten ongelmat työelämässä eivät johdu telaketjufeministeistä”

Helsinkiläinen kuntavaaliehdokas Joonas Lyytinen (vihr.) toivoo, että menneiden aikojen ”hyvien teollisten työpaikkojen” perään haikailun sijaan pyrittäisiin etsimään keinoja, joilla myös miehiä saataisiin kasvaville naisvaltaisille aloille.
Lyytinen arvostelee Perussuomalaisten ajatushautomon Suomen Perustan viime viikolla julkaistua Epäneutraali sukupuolikirja –pamflettia Puheenvuoron blogissaan.

– Miesten ongelmat modernissa työelämässä ja koulutusmaailmassa johtuvat kuitenkin ihan jostain muusta kuin telaketjufeministeistä ja "kulttuurimarxilaisista", Lyytinen kirjoittaa.

Hän tuo esiin Tilastokeskuksen tilaston, jonka mukaan ero sukupuolten työllisyysasteessa on kutistunut alle prosenttiyksikköön, kun se vielä 2000-luvun alussa oli useita prosenttiyksikköjä.

– Tulevaisuus ei perinteisten miehisten alojen osalta näytä kovin paljon valoisammalta. Työpaikat monilla miesvaltaisilla aloilla kuten logistiikassa ja teollisessa tuotannossa tulevat teknisen kehityksen vuoksi edelleen vähenemään ja palvelusektorin merkitys työmarkkinoilla kasvamaan, Lyytinen toteaa.

Hänen mielestään ”haikaiku menneen ajan hyvien teollisten työpaikkojen perään” on ymmärrettävää.

– Sama peräpeiliin katsova itsepetos on ollut keskeisessä roolissa myös esimerkiksi meneillään olevissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, joissa käytännössä kaikki ehdokkaat ovat kilvan julistaneet tuovansa teollisen tuotannon ja sen työpaikat takaisin Kiinasta ja muista halpojen tuotantokustannusten maista. Teollinen tuotanto saattaa hyvinkin olla palaamassa, mutta robotiikan ja tekoälyn kehityksen vuoksi työpaikat eivät, Lyytinen toteaa.

– On myös virhe ajatella, että menneen maailman teolliset työpaikat olisivat olleet jotenkin sisäänrakennetusti "hyviä" ja esimerkiksi palvelualoille syntyvät uudet työpaikat "huonoja", hän lisää.

Jos perussuomalaiset todella haluaisivat edistää ydinkannattajakuntansa taloudellisia intressejä, ”Epäneutraalin sukupuolikirjan tarjoaman heinälato- ja sellunkeittoromantiikan sijaan” Suomen Perusta voisi Lyytisen mielestä tehdä pamfletin, jossa pohditaan miten nykyistä koulutuksen ja työelämän sukupuolittuneisuutta voidaan purkaa.

–Pitäisi miettiä, miten miehet pääsisivät helpommin kouluttautumaan ja työllistymään kasvaville perinteisesti naisvaltaisille aloille, miten uutta työtä ja työoloja voidaan kehittää paremmiksi, ja unohtaa hetkeksi motkottaminen "feministeistä" ja "sukupuolineutraaliudesta", Lyytinen kertoo.

Perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen kertoi Iltalehdelle lokakuussa, että Epäneutraalin sukupuolikirjan kirjoittaja Timo Hännikäinen ei ole tervetullut perussuomalaisten tiedotustilaisuuteen. Hännikäinen on kirjoittanut törkeitä viestejä seksuaalisen väkivallan uhreille.

Kari Hurtta kirjoitti...

Henry Laasanen: Miehet ja tasa-arvo

Minusta tuo on hyvä kirjoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, oikein hyvä kirjoitus vaikka lopetus oli turhan pessimistinen. Feminismin kukoistuskausi meni jo. Median ja politiikan feminismisuitsutus on merkki puolustustaistelusta, kun asemat murenevat kansalaisten keskuudessa eikä keskustelua voi enää hallita siellä, missä keskustelu on vapaata (valtamedian, politiikan ja suureten feminististen järjestöjen ulkopuolella). Kiitos myös ja ehkäpä pitkälti Laasasen.

Puolueistakin persut ovat nyt näemmä ottaneet rohkean vaikka ehkä lyhyen askeleen feminismiä vastaan. Ainakin kokoomuksessa ja demareissa syntynee paineita tarkentaa kantojaan paremmin todellisuutta vastaaviksi tämän askeleen takia. Demareissa etenkin uhkaa viimeistenkin työikäisten miesten katoaminen. Vihreät ja vasemmisto eivät feministisinä voi edes periaatteessa ajaa poikien ja miesten asioita, jos eivät sitten jonkun ihmeen kaupalla hylkää maailmankuvaansa. Onneksi ovat tästä ja muista syistä tuomittuja pienpuolueiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Feministisen foorumin ohjelma

Feministinen foorumi on täällä taas!

"NO WHITES ALLOWED

HELFEM
Huone 418

Turvallisempi tila rodullistetuille feministeille."

You just can't make this shit up.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Hännikäiseltä mennä apurahat sivu suun...

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

No voi hevosen kyrpä!

yanmaneee kirjoitti...

nike air vapormax
off white clothing
nike epic react flyknit
birkin bag
hermes handbags
nike cortez
hermes birkin bag
kd 11
christian louboutin outlet
nike react