Vihreät ovat valitsemassa uutta puheenjohtajaa. Sekä kentältä että
vihreiden naisten suunnalta tulee voimakasta painetta valita uudeksi
puheenjohtajaksi nainen.
Vihreiden kannattajat ajattelevat seuraavasti:
Ehkäpä Touko Aalto tosiaankin on "kovaääninen alfauros" verrattuna muihin vihreisiin miehiin, mutta tuskin verrattuna miehiin ylipäänsä.
Vihreät naiset ry vaatii naista uudeksi puheenjohtajaksi.
Uudella puheenjohtajalla tulee olla femistinen arvomaailma. Vihreiden naisten mukaan vain nainen voi toimia vastavoimana "hallituksen epäinhimilliselle politiikalle".
Vihreiden yhdenvertaisuussuunnitelmassa sanotaan seuraavasti:
Miten puheenjohtajuus jaetaan oikeudenmukaisesti, kun tarjolla on vain yksi paikka? Jos nainen ja mies pitää valita puheenjohtajaksi vuorotellen, eikö olisi rehellistä sanoa, että miesten on turha hakea puheenjohtajuutta naisten ollessa vuorossa?
Vihreiden henkilöstösuunnittelun periaatteissa sanotaan seuraavaa:
Vihreiden mukaan kaikkien sukupuolten tasa-arvoa pitää edistää, mutta puheenjohtajiksi on tarjolla vain miehiä ja naisia. Missä ovat muut sukupuolet?
Vihreissä sukupuoleen perustuva syrjintä on ankarasti kielletty, mutta siitä huolimatta Touko Aaltoa vastaan kampanjoidaan ankarasti hänen väärän sukupuolensa takia.
Vihreiden kannattajat ajattelevat seuraavasti:
Ehkäpä Touko Aalto tosiaankin on "kovaääninen alfauros" verrattuna muihin vihreisiin miehiin, mutta tuskin verrattuna miehiin ylipäänsä.
Vihreät naiset ry vaatii naista uudeksi puheenjohtajaksi.
Uudella puheenjohtajalla tulee olla femistinen arvomaailma. Vihreiden naisten mukaan vain nainen voi toimia vastavoimana "hallituksen epäinhimilliselle politiikalle".
Vihreiden yhdenvertaisuussuunnitelmassa sanotaan seuraavasti:
Vihreät on feministinen puolue. Vihreä feminismi on kaikkien sukupuolten tasa-arvon lisäämistä. Merkittäviin luottamustehtäviin ihmisiä valittaessa on pidettävä huoli siitä, että paikat jaetaan oikeudenmukaisesti eri sukupuolten kesken.Vihreät puhuvat "kaikkien sukupuolten tasa-arvon edistämisestä" kertomatta kuitenkaan, mitä kaikkia sukupuolia on olemassa. Miten muiden sukupuolten kuin miesten ja naisten pääsy puheenjohtajiksi varmistetaan vihreissä?
Miten puheenjohtajuus jaetaan oikeudenmukaisesti, kun tarjolla on vain yksi paikka? Jos nainen ja mies pitää valita puheenjohtajaksi vuorotellen, eikö olisi rehellistä sanoa, että miesten on turha hakea puheenjohtajuutta naisten ollessa vuorossa?
Vihreiden henkilöstösuunnittelun periaatteissa sanotaan seuraavaa:
Kaikki välillinen ja välitön sukupuoleen perustuva syrjintä on kielletty ja Vihreissä suhtaudutaan erittäin vakavasti kaikkiin siihen viittaaviin tapauksiin.Minun logiikkani mukaan Touko Aaltoa syrjitään sukupuolen perusteella jo ennen vaalin järjestämistä.
Vihreiden sukupuoli- ja tasa-arvopolitiikka on sekasotku
Vihreissä sukupuoleen perustuva syrjintä on ankarasti kielletty, mutta siitä huolimatta Touko Aaltoa vastaan kampanjoidaan ankarasti hänen väärän sukupuolensa takia.
14 kommenttia:
Touko Aaltoa ei sorreta, koska Touko Aalto on valkoinen heteromies ja valkoista heteromiestä ei voi sortaa, vain Toiseuden edustajia voi sortaa. Jos Touko Aalto olisi mustaihoinen muslimihomo, vihreillä olisikin hauska intersektionaalisuusongelma.
Kun työtuttava kertoi kahdesta kumppanistaan, tajusin nuorten arvomaailman muuttuneen
Nykynuorille tasa-arvo on kaikkein tärkein asia, eikä siitä neuvotella.
TUTUSTUIN jokin aika sitten työkuvioissa fiksuun ja skarppiin nuoreen naiseen. Vaikka kuvittelen itsekin mielelläni olevani aika nuori, tajusin pian, että olemme eri sukupolvea. Se tuli selväksi viimeistään, kun hän kertoi itsestään ja mainitsi, että hänellä on kaksi kumppania.
”Ai toinen kumppanisi siis opiskelee psykologiaa, onpa kiinnostavaa”, oli ainoa, mitä sain suustani.
Olin tietenkin hämmentynyt. Ei minun korkeakoulutetussa ja suvaitsevaisessa 30–40-vuotiaiden ystäväpiirissäni ole ketään, jolla tietääkseni olisi ollut monta parisuhdetta yhtä aikaa.
Olin myös utelias. En silti osannut kysyä esimerkiksi sitä, olivatko hänen kumppaninsa miehiä vai naisia. Ehkä sillä ei ollut hänelle väliäkään.
Nuorten arvomaailma on nimittäin muuttunut. Ennen vuosituhannen vaihdetta syntyneet millenniaalit, joihin itsekin kuulun, taistelivat ympäristöarvojen puolesta. Nykynuorille tärkeintä on sukupuolten, etnisten taustojen ja seksuaalisten suuntautumisten tasa-arvo.
ENGLANNIKSI tätä sukupolvea Z kutsutaan myös sanaparilla ”pivotal generation” eli ratkaiseva tai käänteentekevä sukupolvi. Se voi olla työasioissa jopa konservatiivinen. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen talousmedia Forbesin mukaan sukupolvi Z:aan kuuluvat ovat valmiita tekemään paljon töitä, ja heitä kiinnostaa perinteinen, rahalla ja asemalla mitattava menestys.
Tasa-arvo on heille kuitenkin asia, josta ei neuvotella. Oletukset tyttö- tai poikaystävistä ovat olleet vanhanaikaisia jo pitkään: heidän maailmassaan jokainen saa rakastua keneen haluaa ja olla sitä sukupuolta, johon tuntee kuuluvansa.
Tämä on näkynyt jo vuosia suositussa nuorten naisten Demi-lehdessä, jossa työskentelin ennen. Lukijat muistuttavat sen toimitusta säännöllisesti, että sukupuolia ja parisuhdemalleja on monia, ja kaikki ovat yhtä arvokkaita.
MINUA jännitti, miten käy, kun teini-ikäinen roolihahmo Isak tuli suositussa norjalaisessa Skam-televisiosarjassa kaapista ja kertoi olevansa rakastunut toiseen poikaan. Sarjassa tämän kaverit eivät olleet asiasta millänsäkään, sillä poikien parisuhde on ihan luonnollinen juttu. Uskon, että näin olisi myös todellisuudessa monessa Suomenkin koulussa.
Vaikuttaa siltä, että nuoret ovat vihdoin murtamassa ahtaat sukupuoliroolit. Se voi tietysti hämmentää kaavoihinsa kangistuneita aikuisia, mutta tasa-arvon kannalta tämä on mahtavaa – ja oikeasti käänteentekevää.
Kommentti: Vihreiden villi kausi loppuu pian
Vihreiden uuden puheenjohtajan pitää pystyä haalimaan ääniä oikealta ja varoa vasenta laitaansa, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Vihreät, nuo kiltit ja sävyisät nuoret aikuiset. Ei paljastuksia salasuhteista, ei uhkaa hallituksen kaatumisesta. Kuka jaksaa seurata vihreiden puheenjohtajakisaa, kun samaan aikaan on menossa perussuomalaisten Sampo Terhon ja Jussi Halla-ahon mutapaini? Mitä sille vihreälle populismille nyt kävi? Veikö hyvä kotikasvatus sittenkin voiton?
Toissa viikonloppuna seurasin vihreiden ehdokkaiden ensimmäistä väittelyä. Ei siinä tupa sinisenä sähköistynyt sähisevästä jännityksestä. Rauhallisia, sisäsiistejä ihmisiä vaihtamassa mielipiteitään asiallisen kohteliaasti, haukotus.
Vihreillä on kuusi ehdokasta. Tilaisuudesta puuttui kuusamolainen kunnallispoliitikko Mika Flöjt, joka kai on vähän sellainen entisten aikojen ekovihreä. Punaisinta paikalla ollutta vihreyttä edusti varapuheenjohtaja Maria Ohisalo. Kansanedustajat Olli-Poika Parviainen, Krista Mikkonen, Emma Kari ja Touko Aalto eivät paljoa toisistaan puheissaan poikenneet.
Puheenjohtajaksi uskotaan olevan mahdollisuuksia Aallolla ja Karilla.
Aalto vahvoilla, Karilla vielä mahdollisuus
Pari viikkoa sitten MTV3:n kyselyssä lähes 45 prosenttia vastanneista vihreiden piirihallituksen jäsenistä kannatti jyväskyläläistä Aaltoa. Ville Niinistön omana seuraajasuosikkina pidetty helsinkiläinen Kari tippui kuolevaisten joukkoon vajaan 16 prosentin kannatuksella. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mikkonen ylsi samaan.
Lännen median kuluvalla viikolla julkaisemassa kyselyssä Aaltoa kannatti 32 prosenttia ja Karia 29 prosenttia reilusta 250 vastanneesta vihreästä vaikuttajasta. Lännen media arvioi, että vihreiden hiukan monimutkaisessa siirtoäänivaalissa Aalto voittaisi selvästi. Toisaalta puheenjohtajasta äänestävät vihreiden jäsenet, joista melkoinen osa asuu Helsingissä ja Uudellamaalla, Karin kotikentillä.
Pääkaupungin ja maakuntien vastakkainasettelua on setvitty ennenkin vihreiden puheenjohtajavaaleissa. Ennen vähän naureskellut paikallisvihreät painoivat kampanjoita niska limassa ja seurasivat katkerina Helsingin valoissa liihottelevia julkkuvihreitä. Turkulainen ja yltiöurbaani Ville Niinistö oli aika hyvä kompromissi tähän ongelmaan. Nyt vastakkainasettelu on palannut.
NIINISTÖ tuli puheenjohtajaksi vihreiden vuoden 2011 eduskuntavaalitappion jälkeen. Aluksi poliittinen julkisuus otti koville. Hyvin kasvatettu professoriperheen poika heitettiin vaalikeskusteluihin Timo Soinin raadeltavaksi. Niinistö aloitti vaisusti mutta paransi kuin porsas koikkelehtimistaan. Some-julkisuudesta tuli hänen spesiaalinsa. Vuoden 2015 eduskuntavaalin jälkeen Niinistö tuntui hetken opposition pääpirulta, kun Sdp:n Antti Rinne vasta yritti ylös kanveesista.
Niinistön aikuisiällä löydetty aggressiivisuus vei vihreät keväällä kunnallisvaalivoittoon. Tosin jopa vihreiden iki-ikoni Osmo Soininvaara oli suruissaan siitä, kuinka populistiseksi vihreiden linja meni. Mutta vaaleissa vain voitto ratkaisee.
Ville Niinistö oli vähän kuin kiltti kympin abiturienttipoika, joka perheen lakkiaisjuhlissa kiskaisee kaksi lasia samppanjaa, alkaa kiroilla ja kertoa isotädille, kuinka asiat oikein ovat. Ja vielä meidän Saulin veljenpoika! Siinä kahvikupit tärisevät käsissä.
Mutta voitto ratkaisee. Jos Ville Niinistö olisi halunnut, hän olisi todennäköisesti muutattanut puolueen säännöt ja jatkaisi puheenjohtajana vielä kuuden vuoden jälkeenkin. Mutta kiltti koulupoika koputti omaatuntoa.
MITEN MIEHEN JA NAISEN UNELMIEN ILTA EROAA TOISISTAAN: SÄNKYYN KYLLÄ PÄÄDYTÄÄN - MUTTA MILLOIN JA KENEN KANSSA?
Sinänsä hauskaa, että hallituksen tekemiset ja sukupuolivinoumat kaadetaan vihreiden miesten niskaan. Puoluehan on oppositiossa ja Niinistö on hoitanut oppositioräkytystä sillä epärealismilla, joka oppositiopoliitikolle on perinteisesti Suomessa kuulunut.
Feministisen retoriikan mukaan sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio. Jos Niinistön puheita ja tekoja arvioi puhtaasti henkilötasolla, niin Vihreillähän on ollut feminismin kyllästämä naispuheenjohtaja koko ajan. Eikö nyt olisi jo aika valita puheenjohtajaksi välillä mies?
Feministinen politiikka on myös hyvin epämääräinen käsite, eikä sitä ole koskaan nähty toiminnassa käytännössä. Koulutuspuolella on päästy ehkä lähimmäksi kun koko opettaja-armeija koostuu lähinnä naisista, opetusta suunnittelevat naiset ja parhaiten kouluputkesta läpi selviävät juuri naiset. Mitä tämä feministinen koulutuspolitiikka on sitten meille antanut? Epätasa-arvon kasvua niin alueellisesti kuin oppilaiden taustojen suhteen. Tutkimusrahoituksen leikkauksia ja tuntipainotusten siirtymistä pois matemaattisista aineista. Tyttöjen ja poikien osaamistasot on saatu lähemmäs toisiaan, mutta sekin on tehty poikien osaamista heikentämällä ja arvosteluperusteluiden muokkaamisella tyttöjä suosiviksi.
Kuulemani ja näkemäni perusteella arvioin "feministisen poliitikan" täysimittaisen soveltamisen olevan pahinta mitä pienituloiselle ja syrjäytyneelle (miehelle) voi pitkällä aikavälillä suomalaisessa yhteiskunnassa tapahtua. Naisille se voi lyhyellä aikavälillä olla edukastakin, mutta lopulta rusinat loppuvat jopa feministisestä ihmepullasta. Sen jälkeen koittaa tasa-arvon utopia: kaikilla on taas asiat tasan yhtä huonosti.
Miehet elävät miesurheilun kuplassa – urheilutoimittajat ovat miehiä ja he kertovat miehisistä lajeista toisille miehille
Milloin jokin merkittävä yritys ymmärtää hyödyntää naisurheilun potentiaalin markkinoinnissaan?
TERO HAKOLA ja Arno Seiro ihmettelivät (HS Urheilu 27.5.), miksi naisia ei näy urheilukatsomoissa. Juttu paljasti miesten yksipuolisen ja rajoittuneen näkemyksen kilpaurheiluun.
Miestoimittajat kirjoittavat jutun, miksi naiset eivät käy seuraamassa miesten urheilua. Juttu perustui Sponsor Insightin tutkimukseen, jossa kartoitettiin suomalaisten kiinnostusta urheiluun. Tutkimusyhtiön henkilöstö koostuu pääasiassa miehistä. Urheilutoimittajat ovat pääasiassa miehiä, ja he kirjoittavat miesten lajeista miehille suunnatuissa medioissa. Myös sponsorointi kohdistuu pääasiassa miesvoittoisiin lajeihin, koska ne saavat näkyvyyttä, ja usein sponsoroinnista päättävät miehet, jotka käyvät seuraamassa miesten lajeja.
Jutun ajankohta ei olisi voinut olla parempi, jotta ymmärtää kuplan olemassaolon. Viikonloppuna Helsingin jäähallissa järjestettiin rytmisen voimistelun MM-kilpailut. Jäähalli oli loppuunmyyty, ja yleisöstä valtaosa oli naisia. Miksi miehet eivät olleet katsomossa?
Olen itse elänyt samassa kuplassa ja seurannut vain miesten urheilua. Tyttärieni harrastuksen myötä pystyn hyvin samaistumaan naisiin, jotka menevät miehiseen urheilutapahtumaan eivätkä innostu lajin seuraamisesta. Minulle ensi kokemukset voimistelukatsomossa olivat hämmentäviä, kun seurasin lajia, jota en ymmärtänyt. Lisääntyneen ymmärryksen ja taustoihin tutustumisen myötä pystyn nyt näkemään, että voimistelu on huippu-urheilua siinä missä miehisetkin joukkuelajit. Monissa miesten lajeissa harjoittelumäärät ja harrastukseen sitoutuminen kalpenevat voimistelijoiden rinnalla.
Milloin jokin merkittävä yritys ymmärtää hyödyntää naisurheilun potentiaalin markkinoinnissaan? Milloin urheilumedia haalii lisää naislukijoita raportoimalla lajeista, jotka ovat miehisen kuplan ulkopuolella? Viikoittain sadat ja parhaillaan tuhannet voimistelijat kokoontuvat voimistelutapahtumiin ympäri Suomen. Lähetyksiä seurataan verkon suoratoistona ja katsotaan vielä viikkoja jälkikäteenkin, koska muuta ei ole tarjolla. Sponsorit ja miehet loistavat poissaolollaan.
Ilkka Valli
Helsinki
Naurettavaa vai ei? Miehille vaaditaan omia Star Wars -näytöksiä
Naiset saivat omat näytökset, niin miestenkin pitää saada?
Viime päivinä on kohistu siitä, että Wonder Woman -elokuva sai maailmalla muutaman pelkästään naisille tarkoitetun näytöksensä. Tästä eivät kaikki miehet pitäneet, vaan nostivat niin sanotusti ”äläkän.”
Nyt Jack Posobiec -niminen Twitter-käyttäjä ehdotti ensimmäisen viikon ajalle Star Wars -näytöksiä, jotka ovat vain miehille sallittuja. Viesti pamahti viraaliksi ja keräsi kymmeniä tuhansia tykkäyksiä.
Lucasfilm -studioilla johtotehtävissä työskentelevä Jennifer Heddle vastasi twiittiin, että ”me Lucasfilmillä työskentelevät naiset näemme silti sen (The Last Jedin) ennen sinua.”
Miehille tarkoitettuja näytöksiä tuskin on tulossa.
Lähde: Cinema Blend
http://www.msn.com/fi-fi/viihde/tv-ja-elokuvat/naurettavaa-vai-ei-miehille-vaaditaan-omia-star-wars-n%c3%a4yt%c3%b6ksi%c3%a4/ar-BBBK9uB?ocid=spartanntp
WSJ:n selvitys: Naistoimitusjohtajat tienaavat suurimpien amerikkalaisyhtiöiden johdossa keskimäärin enemmän kuin miehet
Wall Street Journal kävi selvityksessään läpi S&P 500 -indeksiin kuuluvat Yhdysvaltojen suurimmat yhtiöt. Toimitusjohtajissa on vähän naisia, mutta heistä huipulle yltävät saavat miesverrokkejaan parempaa palkkaa.
TALOUSLEHTI Wall Street Journalin selvityksen mukaan suuryhtiöiden toimitusjohtajanaiset saavat Yhdysvalloissa keskimäärin selvästi parempaa palkkaa kuin vastaavissa tehtävissä toimivat miehet.
S&P 500 -osakeindeksiin kuuluvien yhdysvaltalaisten yhtiöiden mediaanipalkka miespuolisille toimitusjohtajille oli viime vuonna 11,6 miljoonaa dollaria. Naisjohtajilla mediaanipalkka oli yli kaksi miljoonaa dollaria suurempi – 13,8 miljoonaa dollaria. Selvityksessä on huomioitu vain ne toimitusjohtajat, jotka pysyivät yhtiönsä ruorissa koko vuoden ajan.
Lehden mukaan naistoimitusjohtajat ovat voittaneet palkkakisassa miehet kuudesti viimeisen seitsemän vuoden aikana.
Viime vuosi oli kuitenkin historiallinen sen vuoksi, että ensimmäistä kertaa kymmenen parhaimman palkatun pörssiyhtiön toimitusjohtajan joukossa oli peräti kolme naista. He olivat Hewlett Packard Enterprisen Meg Whitman, IBM:n Ginni Rometty ja Pepsicon Indra Nooyi.
SELVITYS ei ole silti todiste naisten vahvasta asemasta liike-elämän huipulla. Markkina-arvoltaan 500:n suurimman yhdysvaltalaisyhtiön johdossa oli viime vuonna vain 28 naista, joista seitsemän jätti työnsä.
Naisten osuus pysyi suunnilleen ennallaan viidessä prosentissa. Ne harvat naiset, jotka onnistuvat raivaamaan tiensä huipulle, ovat siis poikkeusyksilöitä.
Yhtiöiden hallituksia palkkiojärjestelmissä opastavan Farient Advisors -yhtiön johtaja Robin Ferracone arvelee Wall Street Journalille, että toimitusjohtajien palkkoihin voi vaikuttaa julkisuus.
”Hallitukset eivät halua kohdella naistoimitusjohtajiaan epäoikeudenmukaisesti palkkatasa-arvon ollessa niin suuri asia. Hallitukset ovat mieluummin liian anteliaita.”
NAISET ovat tosin myös menestyneet tehtävissään miehiä paremmin. Naisjohtajat nimittäin tuottivat Wall Street Journalin mukaan osakkeenomistajille keskimäärin parempaa tuottoa kuin miehet.
Viime vuonna naisten johtamien suuryhtiöiden osakkeiden kokonaistuotto oli 18,4 prosenttia, kun miesjohtajien kohdalla tuotto oli 15,7 prosenttia. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen arvon kasvusta ja osingosta.
Some-kohun laavukokeilullaan aiheuttanut Charlotte paljastaa IS:lle, miksi lähti suomalaisesta metsästä takaisin Saksaan
Ruhrin alueelta Suomen luontoa ihailemaan tullut Charlotte kertoo Ilta-Sanomille tarinansa. Lähtö ei johtunut sosiaalisen median kirjoittelusta.
23-vuotias Charlotte Arnswald Oberhausenista, Saksasta tuli innokkaana Suomeen. Hän halusi tutustua luontoon ja itseensä Ylä-Savossa. Musikaalinen Charlotte on kotoisin Oberhausenin kaupungista Nordrhein-Westfalenin osavaltiosta. Oberhausen on siis aivan Ruhrin teollisuusalueen eli Ruhrgebietin keskiössä. Asiasta kertoi Yle.
Hänen tarkoituksenaan oli asua laavulla yläsavolaisessa metsässä lähes koko kesän ajan. Tarkka paluun aika ei ollut tiedossa. Hän lähti kuitenkin aiottua aiemmin kotiin. Hän oli Jaana Keräsen perheen vieraana.
Ei lähtenyt kirjoittelun takia
Arnswaldin oleskelu laavulla synnytti jostain syystä raivoa sosiaalisessa mediassa, mutta Charlotten lähtö Suomesta ei johtunut siitä, vaan henkilökohtaisista syistä.
Ruhrin alueelta Suomen luontoa ihailemaan tullut Charlotte kuuli sosiaalisen median raivosta vasta myöhemmin eikä se vaikuttanut hänen lähtöönsä. Someraivosta kirjoitti muun muassa MTV.
Ilta-Sanomat tavoitti Charlotten Oberhausenista ja kysyi, miksi hän lähti.
Selvisi, että matkan odotukset ja toiveet eivät toteutuneet.
– Matkani Suomeen oli oikein mukava. Lähdin pois aiemmin kuin olin suunnitellut. Minulle kävi yksinkertaisesti niin, että mitä kauemmin olin ollut metsässä, sitä vaikeampi minun oli keksiä mielekästä tekemistä, hän korostaa Ilta-Sanomille.
– En oppinut kaikkea sitä, mitä olin toivonut. Jossain vaiheessa minulle tuli vain tunne, että minun piti tappaa aikaa. Se oli harmi, sillä paikka oli ihana.
Hän korostaa, että paikka oli hieno.
– Päätös lähteä aikaisemmin ei syntynyt yhdessä yössä. Olin pitkään miettinyt tämän tapaista projektia, mutta oikeastaan en voinut toteuttaa sitä, mitä halusin ja oli siksi hyvä lähteä.
– Suomi on hieno maa, mutta oli silti hyvä lähteä aikaisemmin kuin olin halunnut. Minulle jäi kauniita muistoja. Ehkä voin myöhemmin kokea jotain vastaavaa, hän pohtii.
Jaana Keränen: Perhe ihmetteli kirjoittelua Suomessa
– Hän oli perheemme vieras ja hän asui meidän yksityismetsässämme, vieläpä meidän yksityisellä laavullamme, Keränen kertoo.
– Painotan, että Charlotte Arnswald ei lähtenyt sunnuntaina takaisin Saksaan tämän kirjoittelun takia. Hänellä oli siihen muu syy.
Kerästä harmitti suomalaisten käytös sosiaalisessa mediassa.
– Halusin kertoa suomalaisten huonosta käytöksestä Charlottea kohtaan siksi, että oppisimme asiasta ja voisimme kenties tehdä sille jotain. Kävi ilmi, että suomalaiset ovat valmiita käyttämään väkivaltaa kohdatessaan erilaisuutta. Mitä se kertoo meistä kansana? Charlotte poltti meidän liiteristämme hänelle annettuja halkoja, Keränen korostaa.
”Mikä suomalaisia oikein vaivaa?”
Keränen on ollut yhteydessä vieraaseen hänen siskonsa kautta.
– Charlotte on nyt palannut Saksaan kotiinsa. Olin juuri äsken yhteydessä hänen siskoonsa Margaretheen, joka kertoi minulle ihmettelevänsä, mitä Suomessa on oikein tapahtunut, Keränen kertoo.
Sisko ja Charlotte kuulivat siis sosiaalisen median kirjoittelusta vasta Charlotten palattua kotiin.
– Mikä suomalaisia vaivaa?, sisko oli kysellyt.
– Charlotte oli jopa tunnistettu lautalla ja hänelle oltiin tultu juttelemaan, Keränen kertoo.
Ministeriö muutti naisvaltaisen työryhmän kokoonpanoa: Nyt paikat jakaantuvat 13-3
Oikeusministeriö on muuttanut tasa-arvolain kiintiösäännöstä poikenneen työryhmän kokoonpanoa.
Uutissuomalainen kertoi maaliskuun lopussa rikosuhrien tukipalveluiden kehittämiseksi perustetusta työryhmästä, jonka 16 jäsenestä vain yksi oli mies. Oikeusministeriö muutti kokoonpanoa heti seuraavana päivänä uutisen ilmestymisen jälkeen.
Oikeusministeriöstä myönnetään, että Uutissuomalaisen lehtijuttu oli osasyynä kokoonpanon muuttamiseen.
– Voi kai niinkin sanoa. Lehtijutun ja siitä virinneen keskustelun perusteella katsottiin tarkemmin, että mitä siinä voisi olla tehtävissä, oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö ja ylijohtaja Arto Kujala sanoo.
Varajäsenistä varsinaisiksi jäseniksi
Alkuperäisessä työryhmän kokoonpanossa oli naispuheenjohtajan lisäksi 15 naista ja vain yksi mies. Kokoonpanoa muutettiin nostamalla varajäseniä varsinaisiksi jäseniksi. Nyt ryhmän 16 jäsenestä kolme on miehiä.
– Pysyimme samoissa henkilöissä, joita oli työryhmään esitetty, mutta vaihdoimme muutaman varajäsenen varsinaiseksi jäseneksi.
Muutoksesta huolimatta kokoonpano ei vieläkään täytä lain vaatimusta siitä, että jäsenistä 40 prosenttia on naisia ja miehiä.
Tasa-arvovaltuutettu pyysi Uutissuomalaisen jutun jälkeen oikeusministeriöltä selvitystä työryhmän kokoonpanosta. Tasa-arvovaltuutetun kannanotto asiaan valmistunee lähiviikkoina.
– Juridisesti katsottuna tässä oli ongelmana vain se, että alkuperäisestä asettamispäätöksestä unohtui lause, jossa perusteltiin poikkeama kiintiöstä, Kujala uskoo.
Kujala perusteli naisvaltaista ryhmää jo maaliskuussa sillä, että rikosuhriasioiden parissa työskentelee vain vähän miehiä. Tasa-arvolain kiintiösäännöstä saa poiketa vain "erityisistä syistä".
"Miksi meillä on näitä sukupuolittuneita tehtäväalueita"
Tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan, että valtion toimielimien kokoonpanoja koskevia kysymyksiä käsitellään varsin harvoin ja valtiolla noudatetaan kiintiösääntöä pääsääntöisesti hyvin.
Kujalan mielestä yksittäisen työryhmän sukupuolijakaumaan on turha takertua.
– Isompi kysymys tässä on se, että miksi meillä ei ole miehiä näissä tehtävissä. Yhteiskunnallisesti olennaisempi juttu on se, että miksi meillä on näitä sukupuolittuneita tehtäväalueita.
Tyttöjen epäillään suunnitelleen kouluiskua Riihimäellä: Aseet piti varastaa isän asekaapista
Vauvan kuoliaaksi ravistellut lastenhoitaja tuomittiin vankeuteen Lontoossa
Lapsen äiti olisi lähtenyt töistä kotiin vain puoli tuntia tapahtumien jälkeen. Vauva kiidätettiin sairaalaan, ja hän kuoli kolme päivää myöhemmin vanhempiensa syliin.
Syyttäjän mukaan Tautz "pimahti" ja aiheutti Joshualle katastrofaaliset aivo- ja selkärankavammat hengenvaarallisesta ravistelemisesta.
Amerikkalaisnainen raiskasi pojan ja vei myöhemmin vihille - nyt uhri haluaa eron
Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
Feminist researcher invents 'intersectional quantum physics' to fight 'oppression' of Newton - The College Fix
Assembled Bodies
Student penalized for using word 'man' on his essay - The College Fix
Lähetä kommentti