keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2017

Kirsikka kyselee

Edellisen postauksen kommenttiosastolla Kirsikka sanoo seuraavasti:
Yhteiskunta on uudessa tilanteessa nyt, kuin naiset eivät enää tarvitse miestä huoltajakseen ja elättäjäkseen. Tämä asia on periaatteessa mielestäni hyvä, sillä se takaa naiselle mahdollisuuden itsenäiseen elämään. Malli tarjoaa miehelle myös tietynlaista vapautta naisten suhteen, kun naista saadakseen ei "tarvi"mennä naimisiin ja alkaa elättämään toista aikuista ihmistä...
Olen suurin piirtein samoilla linjoilla.
Sinun blogitekstiesi ja haastattelujesi innokkaana lukijana olen jollain tapaa ymmärtänyt niin, että mies ei pärjää yhtä hyvin elämässään ilman naista.
Kyllä. Miehillä ei ole samanlaisia sosiaalisia verkostoja kuin naisilla, joten naisettomuus johtaa usein yksinäisyyteen. Ja biologisesti on ymmärrettävää, että minkä tahansa lajin tulevaisuus on vaarassa, jos koiraat eivät ole riippuvaisia naaraista.
Huonommat arvosanat ja lukutaidottomuus taas aiheuttavat sen, että koulupaikat menevät paremmin menestyneille tytöille. Nuoren jäätyä ilman koulupaikkaa on syrjäytyminen ehkä jo alkanut. Miten tähän voisi puuttua?
Varmaan monella tapaa, mutta tahtoa miesten aseman parantamiseen ei löydy ajoittaisista puheista huolimatta.
Olisiko näissä sinun mielestäsi mitään ideaa? Mitä minä voisin tehdä asialle? Olen omia poikiani opettanut lukemaan koska koulumaailmassa kaikki perustuu siihen, se ei silti vielä riitä vaan haluaisin tehdä enemmän.
Ei ainakaan kannata mennä sukupuolineutraaliin hömppään mukaan.
1. Hakevatko miehet hyväksyntää itselleen seksin kautta? Sitä tunnetta, että kelpaa jollekin? Näen tässäkin vain ongelman siinä, että naiset useammin hakevat miehiltä hyväksyntää muualta kuin seksistä. Miten naiset ja miehet voivat ikinä tulla todella toimeen keskenään kun perustavanlaatuisia eroja on jo niin paljon?
Jos naisia lähtee iskemään urakalla, lopputulos miehelle on viimeistenkin itsetunnon rippeiden menetys, koska hyväksynnän suhde torjuntaan on 1/100. Naiset - varatut naiset mukaan lukien - hakevat sen sijaan hyväksyntää haluttuna olemisen kautta ja monet myös tarjoamalla seksiä, vaikka seksi itsessään ei kiinnostaisikaan, vaan haluttuna oleminen.
Pidän markkina arvo teoriaa pätevänä, vaikken joka paikkaan, mutta silti suurimmalti osin se todella pätee. Ongelma tässä on se, että hyväksyttyäni tämän tulin surulliseksi koska ajattelen mieheni jatkuvasti ajattelevan että en ole tarpeeksi hyvä ja seksikäs juuri hänelle. Miten tähän voi auttaa? Mies on ehkä samantasoinen silti kuin minä.
Ma-teoria on lähes täysin tabu puheenaihe, koska hyvin harvat ihmiset pystyvät sulattamaan ma-faktoja, naisista tuskin kukaan. Ei kai tuohon mikään auta, inhorealismi ei vain ole hauskaa.
Miten voisi baarissa lähestyvälle miehelle antaa kohteliaasti pakit? Mielestäni olen kohtelias (paitsi jos mies ei ole niin puolustan itseäni) , mutta tunnen aina loukkaavani toista jollain tasolla jos en suostu jatkoille tai en halua liittyä seuraan yms. Miehille kun ei tunnu käyvän se, että olen varattu.
Kohtelias pakittaminen ei onnistu kaikilta naisilta. Jos sosiaaliset taidot ovat niin hyvät, että pystyy ja viitsii heittää läppää rennosti miehen kanssa, niin silloin se onnistuu, mutta harvalla naisella taidot ja motiivi riittävät kohteliaisuuteen tuntemattomia kohtaan.

103 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos nopeasta ja hyvästä vastauksestasi!

Varmaan iloksesi voin kommentoida, että en ole sukupuolineutraaliuuden kannattaja. Todella ajattelen, että miehet ja naiset eroavat perustavanlaatuisesti toisistaan. Esim "naiskiintiöt" tai naisen valitseminen presidentiksi vain sen perusteella, että halutaan presidentiksi nainen eivät edistä tasa-arvoa vaan huonontavat sitä jos sukupuoli merkitsee enemmän kuin tehtävään hakeneiden ihmisten todelliset ansiot.

Siihen on varmasti ollut syy miksi yhteiskuntamme oli (en voi sanoa enää, että on) rakentunut niinkuin esim. 50-luvulla. Tietysti ei varmaan voisi/saisi yleistää, että KAIKKI miehet sopisivat paremmin johtotehtäviin ja fyysisesti raskaisiin töihin tai, että KAIKKI naiset sopisivat paremmin kotitöihin ja lapsia hoitamaan. Sanonkin vain, että useimmmat naiset pärjäävät miestä paremmin kotitöissä ja lapsenhoidossa kun taas miehistä useimmat sopivat paremmin johtotehtäviin kuin naiset yms. Johan se nähdään pienien lapsienkin kohdalla,tytöt leikkivät enemmän "hoivaleikkejä" kun pojat taas leikkivät enemmän autoilla.

Feministeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen on edistettävä feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa
Nykymaailmassa konflikteja ei ratkaista entiseen tapaan osapuolten keskinäisellä rauhansopimuksella.


ARVOT ja asenteet ohjaavat kaikkea päätöksentekoa. Niin myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Sovinismi-sana on lähtöisin kansalliskiihkoilusta. Siinä tiivistyy sattuvasti vastakohta feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikalle: feminismi vastustaa konservatiivista nationalistista ääriajattelua. Kansain­välisen oikeuden ja sopimusten kunnioittaminen sekä hädänalaisten auttaminen kuuluvat feminismiin. Sen tarpeellisuus ja ajankohtaisuus on kiistatonta.

KULUNUT vuosi on kyseenalaistanut toisen maailmansodan jälkeisen näkemyksen tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin perustuvasta avoimesta yhteistyön maailmasta. Aika on myös opettanut, ettei ääriajattelua kukisteta myötäilemällä ja antamalla periksi.

Feminismi on oikea, liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltiota tukeva asenne, joka sopii ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan täydellisesti. Se on luja, myötäilemätön lähestymistapa erityisesti kanssakäymisessä epäliberaalien demokratioiden kanssa.

FEMINISTISEN ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisältö lähtee tasa-arvon vakauttavasta vaikutuksesta. Valitettavasti periaate, jonka mukaan demokratiat eivät koskaan ole syypäitä sotaan, ei yksinään kestä kansalliskiihkon ja ääriajattelun painetta. Tarvitaan enemmän: yhteiskuntien on perustuttava ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle.

Tasa-arvon ja vakauden yhteys on kiistaton. Niiden välillä on myös syy-seuraussuhde: tasa-arvoisten yhteiskuntien talous perustuu kestävään kasvuun ja hyvinvointipolitiikkaan. Ääriajattelun taloudellinen ja sosiaalinen perusta on niissä heikoilla.

Nykymaailmassa konfliktit eivät ole valtioiden välisiä sotia. Niitä ei ratkaista entiseen tapaan osapuolten keskinäisellä rauhansopimuksella. Pysyvät rauhanratkaisut edellyttävät väkivallan käyttöön ajautuneiden yhteiskuntien perusteellista muutosta, joka osallistaa naiset ja nuoret.

Muutoksen politiikan tukemisesta käy esimerkiksi se, miten Ruotsin hallitus on edistänyt naisten ottamista mukaan Kolumbian rauhanprosessiin. Ruotsin feministinen ulkopolitiikka pyrkii lisäämään naisten ja tyttöjen oikeuksia, edustusta ja voimavaroja heidän omassa todellisuudessaan.

Pohjoismaissa on vahva arvoperusta edistykselliselle ja analyyttiselle feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitikalle, joka soveltaa kaikessa tasa-arvonäkökulmaa. Jotta sen vaikutusvaltaa voitaisiin lisätä, on sille saatava jalansijaa Euroopan unionin toiminnassa.

TÄSSÄ Suomella on erityinen asema, sillä muut Pohjoismaat joko ovat EU:n ulkopuolella tai suhtautuvat penseästi yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Meille lankeaa siksi sekä tilaisuus että vastuu tuoda edistykselliset periaatteet tiivistyvään ja vahvistuvaan yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Meidän on oltava Euroopan unionin ytimessä ja tuotava ­feminismi osaksi sekä omaamme että EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa.

Tytti Tuppurainen

puheenjohtaja, Demarinaiset, Oulu

Mikkel Näkkäläjärvi

puheenjohtaja, Demarinuoret, Rovaniemi

Anonyymi kirjoitti...

Demarivaikuttajat vaativat: ”Suomen on edistettävä feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa”

Kansanedustaja, Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sekä Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaativat Helsingin Sanomien mielipidepalstalla julkaistussa kirjoituksessa Suomea tuomaan feminististä ajattelutapaa osaksi Suomen ja EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa.

Kirjoituksessa myös kehotetaan voimakkaasti Suomea sijoittamaan itsensä Euroopan unionin ytimeen.

He painottavat, että kaikkea päätöksentekoa ohjaavat arvot ja asenteet, myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

– Sovinismi-sana on lähtöisin kansalliskiihkoilusta. Siinä tiivistyy sattuvasti vastakohta feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikalle: feminismi vastustaa konservatiivista nationalistista ääriajattelua.

– Kansain­välisen oikeuden ja sopimusten kunnioittaminen sekä hädänalaisten auttaminen kuuluvat feminismiin. Sen tarpeellisuus ja ajankohtaisuus on kiistatonta.

Feministisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisältö lähtee kirjoittajien mukaan tasa-arvon vaikuttavasta vaikutuksesta. He korostavat, että yhteiskuntien on perustuttava ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle.

Tuppurainen ja Näkkäläjärvi huomauttavat, että kulunut vuosi on kyseenalaistanut toisen maailmansodan jälkeisen näkemyksen tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin perustuvasta avoimesta yhteistyön maailmasta.

– Aika on myös opettanut, ettei ääriajattelua kukisteta myötäilemällä ja antamalla periksi.

– Tasa-arvon ja vakauden yhteys on kiistaton. Niiden välillä on myös syy-seuraussuhde: tasa-arvoisten yhteiskuntien talous perustuu kestävään kasvuun ja hyvinvointipolitiikkaan.

Kirjoittajat korostavat, että Pohjoismaissa on vahva arvoperusta edistykselliselle ja analyyttiselle feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitikalle, joka soveltaa kaikessa tasa-arvonäkökulmaa.

– Jotta sen vaikutusvaltaa voitaisiin lisätä, on sille saatava jalansijaa Euroopan unionin toiminnassa.

– Tässä Suomella on erityinen asema, sillä muut Pohjoismaat joko ovat EU:n ulkopuolella tai suhtautuvat penseästi yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miehet ”äijähaarailevat” julkisessa liikenteessä, mutta onko ”womanspreading” vielä epäkohteliaampaa käytöstä?
Moni miespuolinen lukija on suivaantunut HS:n manspreading-uutisoinnista ja ihmetellyt, miksei naisten tapaan laittaa käsilaukku viereiselle paikalle tukkeeksi julkisisssa liikennevälineissä kiinnitetä vastaavaa huomiota. Tapakouluttaja Kaarina Suonperä sanoo ymmärtävänsä miesten reaktion täysin.


HS kirjoitti 8. kesäkuuta ja 12. kesäkuuta miesten julkisissa liikennevälineissä tapahtuvasta ”manspreadingista” eli jalat leveästi haarallaan istumisesta.

Aihe vaikutti herättävän paljon närää miespuolisissa lukijoissa. Monia tuntui ärsyttävän miesten panettelu.

”Man -etuliitteen voi periaatteessa liittää mihin toimintaan vain. Manwalking, maneating, manstanding, manbeing, manbreathing”, hs.fi:n kommenttiosiossa kirjoitettiin.

Toinen kommentoija oli sitä mieltä, että miesten halveksunnalle voisi antaa oman termin: manshaming.

MANSPREADINGISTA kirjoitettiin alun perin siksi, että Madridin joukkoliikenneyhtiö EMT otti käyttöön kieltokyltit, joilla yritetään vaikuttaa miesten ylileveään istumiseen. Ajatus syntyi Microrrelatos Feministas -ryhmän verkkoadressista, joka keräsi yli 11 500 allekirjoitusta. Jo aiemmin Yhdysvalloissa New York ja Seattle ovat kampanjoineet äijähaarailua vastaan.

Uutisen innoittamana HS kävi kyselemässä Helsingin metrossa, millaisia ajatuksia Madridin manspreading-kielto herättää, ja olisiko moiselle tarvetta myös pääkaupungissa.

USEAT lukijat kommentoivat uutista ja vaikuttivat ihmettelevän sitä, miksei miehen fysiologian roolia leveästi istumisessa oteta huomioon. Uutisointia pidettiin seksistisenä.

HS sai myös yhteydenottoja joissa kysyttiin, miksei naisten tapaan pitää käsilaukkuaan tai muuta kassiaan viereisellä penkillä julkisissa liikennevälineissä kiinnitetä vastaavaa huomiota kuin manspreadingiin.

Laukun laittaminen penkille vie muilta mahdollisuuden istua siihen. Erityisen epäkohteliaana laukun asettamista viereiselle penkille pidetään, jos liikenneväline on täynnä, ja ihmiset joutuvat seisomaan paikan puutteessa.

”Jos tällainen ’manspreading kielletty’ -merkki katsottaisiin Helsingissä tarpeelliseksi muistutukseksi hyvistä tavoista liikennevälineissä, niin samalla kertaa tulisi yhtä lailla ottaa käyttöön ’womanspreading kielletty’ -merkki. Siinä nainen on vallannut koko viereisen penkin kassilla tai repulla”, kirjoitti eräs lukija hs.fi:n kommenttiosiossa.

”Unohtunut HS kirjoittajilta se pahempi #womanspreading”, kirjoitti toinen.

Toiminnalle ehdotettiin myös nimeä ”muija-asento”.

”Auta armias jos miehet alkaisivat ohjeistaa naisia siitä miten istua metrossa. Sitä ei varmasti pidettäisi millään tapaa hyväksyttävänä. Samaan aikaan kuitenkin ’nollatoleranssi mieheydelle, puutu aina tilanteeseen jos huomaat näkyvää tai piilomaskuliinisuutta’ -kampanja menisi läpi sellaisenaan mistä tahansa suomalaisesta mediasta”, kirjoitti kolmas.

KAMARINEUVOS, tapakouluttaja Kaarina Suonperä sanoo ymmärtävänsä miesten reaktion täysin.

”Paikan varaaminen laukulla on itsekästä ja epäkohteliasta. Olen joskus kuullut herrahenkilön kysyvän eräältä naiselta, että paljonko laukku maksoi istumapaikasta. Rouva loukkaantui tästä, mutta minä puolustin herraa”, Suonperä sanoo.

”En ymmärrä tällaista asennetta, että tässä matkustan minä ja kassini, piste. Marjoja voi säilöä, mutta miksi me säilömme kohteliaisuutta, emmekä käytä sitä?”

Toki myös miehet voivat varata paikan repulla tai kassilla, mutta naiset syyllistyvät toimintaan useammin.

Julkisissa liikennevälineissä Suonperää ärsyttää lisäksi ihmisten tapa romuloida vieressä matkustavan yli, kun he jäävät pois. Ei sanota sanaakaan, ehkä vielä astutaan kanssamatkustajan varpaille.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen on edistettävä feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - Mielipide - Helsingin Sanomat

Kolmen lapsensa tapon yrityksestä syytetty äiti kirjoitti palon aikana veret seisauttavan Facebook-päivityksen – ”Kukaan ei huomaa...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706162200212285_u0.shtml Vaihteeksi lehdistö heti tarjoamassa sympatiaa ja keksimässä tekosyitä miksi perheenäiti yritti tappaa 3 alaikäistä lastaan. Onhan näitä perhesurmia miestenkin tekeminä ollut. mutta eipä silloin tekijälle etsitä tyynyä vaan lähinnä hirttosilmukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos "olen varattu" ei kelpaa eiksi, niin seuraavaksi voi ihan hyvällä omallatunnolla sanoa : suksi vittuun siitä.


- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Onko seksuaalinen häirintä näin vakava ongelma Vihreiden puoluekokouksessa?

Vihreiden puoluekokous on häirinnästä vapaa alue, yhdyshenkilöt tukevat ja auttavat - Kotimaa - Verkkouutiset

Anonyymi kirjoitti...

Kai näillä vihreill' on myös turvatilat, valkoisilta oletetuilta kielletyt rodullistettujen tilat ja sukupuolierottelemattomat vessatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Perimätieto kertoo, että naisen emättimen voima oli karhua vahvempaa – Pyllyttäminen oli oikea ammatti - Aamulehti


–Etenkin emäntä, anoppi, poikien synnyttäjä ja vaihdevuosiin pääsyt nainen oli kunnioitettu ja väkevä. Hän kun pyllytti vuorokauden, pysyi karhukin kaukana karjasta vuoden ajan, Pulkkinen kertoo.

Pyllyttäminen oli ihka oikea ammatti, jota harjoittivat juuri varttuneet naiset. Kun emäntä seisoi karjan laitumella alaruumis paljaana, karhu ja muut metsänpedot kaihtoivat aluetta ja jättivät karjan rauhaan. Naisen väki, maaginen, seksuaalinen energia siis suojeli emännän omaa.

–Naisen elintä on kutsuttu myös karhuksi, sillä sen väki vastaa karhun magiaa. Kun karhu kohtasi paljastetun vitun, se pakeni sitä heikompana.

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuoli ja kotikunta vaikuttavat vihreiden valinnassa – rivejä repiviä riitoja ei ole tulossa

Vihreiden puoluekokoukseen Tampereelle saapuvat puolueen jäsenet eivät usko, että tänään tehtävä puheenjohtajavalinta repii puolueen rivejä.

– Ei, ei ei. Ei täällä synny riitoja. Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat hyviä, Lahdesta kokoukseen tullut Silja Sajalahti sanoo.

– Täällä on hyvä ilmapiiri ja pöhinä. Jännittää kyllä samalla tavalla kuin kuntavaalien yhteydessä, toteaa puolestaan kangasalalainen Sina Isokallio.

Sajalahti äänesti puheenjohtajavaalissa joensuulaista Krista Mikkosta. Hänelle valinnassa merkitsivät myös ehdokkaan kotikunta sekä sukupuoli.

– Puoluejohto on ollut nyt melko Helsinki- ja Turku -keskeistä. Meidän pitää pyrkiä koko Suomen puolueeksi. Tämän takia tarvitaan johtajia eri maakunnista. Eduskunnassa puheenjohtajat ovat liian usein miehiä. Ehdottomasti nainen on valittava nyt vihreiden puheenjohtajaksi, Sajalahti sanoo.

Kemiönsaarelainen Heidi Okker kertoi niin ikään kannattavansa naista puoluejohtajaksi.

– En kyllä edes muista, kuka oli se, jota äänestin. Koko Suomen puolueeksi meidän on pyrittävä, Okker sanoo.

Vihreät ovat äänestäneet ennakkoon puheenjohtajaa postitse. Äänestyslippuun on merkitty ehdokkaita suosikkijärjestykseen ja ratkaisu haetaan siirtoäänivaalitavalla.

Järvenpääläinen Ossi Vähäsarja uskoi, että puheenjohtajavalinta on monelle ollut kokonaisuus, jossa huomioidaan muutakin kuin kotikunta, sukupuoli ja persoona.

– Silläkin on merkitystä, miten ehdokas on saanut viestinsä välittymään jäsenistölle, Vähäsarja pohtii.

– Kaikki ehdokkaat ovat onneksi hyviä, joten ei tarvitse pelätä, että joku huono valittaisiin, lisää järvenpääläinen Riku Miettinen.

Anonyymi kirjoitti...

17-vuotias poika ei ole halunnut nähdä äitiään palon jälkeen - "Hänellä ei ole enää äitiä"

41-vuotiaan perheenäiti vastasi tänään syytteisiin kolmesta tapon yrityksestä ja tuhotyöstä.
...
Asianajaja viittasi siihen, että äiti kävi tulipalon sytyttämisen jälkeen nuorimman lapsen huoneen ovella ja poistui sanomatta sanaakaan jättäen lapsen oven auki. Lapsi kertoi poliisin videoimassa kuulustelussa käyneensä itse vetämässä oven kiinni, jotta savu ei pääsisi sisään.

- Kun hän tajuaa myöhemmin sen merkityksen, että äiti kävi avaamassa hänen ovensa, niin se on todella kova paikka. Se tulee aiheuttamaan hänelle hyvin suurta kärsimystä, asianajaja totesi.
...
Sen sijaan perheen 17-vuotias poika on kieltäytynyt tapaamasta äitiään palon jälkeen.

- Hän on kertonut miettineensä asiaa paljon ja kuten olemme saaneet huomata, hän on hyvin järkevä ja rauhallinen. Mutta hän on tätä pohtinut ja valitettavasti tilanne on se, että hänellä ei enää äitiä ole, asianajaja totesi.
...
Kiiski totesi, että lapsien kärsimystä lisää se, että teon on tehnyt heidän äitinsä.

- He ovat luottaneet äitiinsä aivan täysin, kuten sieltä karmivasta viimeisestä nauhasta kuulimme, siellä huudetaan äitiä apuun, Kiiski toteaa.
...
- Miksi ylipäänsä polttaa taloa, jos on tarkoitus vaan itsensä tappaa, kun oman henkensä voisi ottaa niin monella muulla tavalla, johon lapset eivät liity mitenkään, syyttäjä Hanna Kankaala totesi.

Myös Kiiski kysyi, jos lasten oli tarkoitus jäädä eloon, miksi viedä heiltä ja isältä kaikki: koko omaisuus, muistot ja koti.
...
Nainen pyysi oikeudelta, että hän pääsisi odottamaan tuomiota vapaalla.

Savon Sanomat: Väkivalta parisuhteissa on vähentynyt

Sen sijaan rikosilmoitusten määrät esimerkiksi vanhemman lapseensa kohdistamista pahoinpitelyistä ovat pysyneet ennallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Huoli tasa-arvosta Suomessa: ”Armeijan kutsunnat vetävät koko tasa-arvokasvatuksen viemäristä alas”

Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Janika Takatalo arvioi Puheenvuoron blogissaan, että koulutusalat ovat Suomessa edelleen sukupuolittain vahvasti jakautuneet.
–Osittain tästä syystä myös urakehityksessä ja palkkauksessa on edelleen eroja miesten ja naisten välillä, hän huomauttaa.

Takatalon mukaan sukupuolen mukainen segregaatio alkaa ilmetä jo lapsuudessa ja nuoruudessa, ja sitä on vaikea purkaa. Hän nostaae simerkiksi vuoden 2016 Nuorisobarometrin, jonka mukaan nuorten toiveammatit ovat edelleen melko perinteisiä. Tutkijoiden mukaan yhtenä keskeisenä syynä tälle ovat stereotyyppiset sukupuolirooliodotukset.

–Niillä on myös itseään toteuttavan ennustuksen vaikutus: pojat saattavat odottaa menestyvänsä matemaattisissa aineissa ja tytöt kielissä. Tällöin he myös usein kehittyvät näissä aineissa paremmin, ja saavat niistä hyvää palautetta, joka vuorostaan innostaa opiskelemaan. Sama toimii myös toisin päin. Oppijaminäkuvan muodostumisella on siis iso vaikutus, Takatalo kommentoi.

Hän sanoo, että varhaiskasvatuksella on keskeinen rooli minäkuvan muodostumisessa.

–Hyvää tarkoittaviin lauseisiin tai eleisiin saattaa sisältyä rajoittavuutta. Liian ahdas lokero – siis tässä tapauksessa tytön ja pojan rooli - voi estää ihmistä näkemästä todellisia kykyjään ja mahdollisuuksiaan muuttua ja oppia. Ensi syksynä otetaan käyttöön ensimmäiset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet. Tämä näkökulma on onneksi otettu niissä monipuolisesti huomioon.

Ammatillisessa koulutuksessa on Takatalon mukaan nähtävissä, että sukupuoli selittää keskeyttämistä merkittävällä tavalla ja sukupuolen mukainen eriytyminen on edelleen yksi haaste ammatillisessa peruskoulutuksessa. Korkeakouluissa jako sukupuolten välillä on hänen mukaansa selvä esimerkiksi teknisten ja humanististen alojen välillä.

–Silloin todennäköisesti hukataan paljon arvokasta potentiaalia. Pienen kansan kaikki lahjakkuusvarannot olisi saatava paremmin hyödynnetyiksi, Takatalo toteaa.

Hän sanoo, että kaikilla lapsilla olisi hyvä olla luontevia ja läheisiä, samaistumisen mahdollistavia ammatillisia esikuvia ja esikuvia tulisi olla monipuolisesti.

–Ammattikuvia, työpaikkojen ilmapiiriä ja työkulttuuria sekä urakehitysmahdollisuuksia tulisi määrätietoisesti kehittää siten, että ne ovat molempien sukupuolten näkökulmasta houkuttelevia. Esimerkiksi ammattikorkeakoulujen on haastava saada sairaanhoitajakoulutukseen poikia, ellei työelämä uudistu siten, että sairaanhoitajan työympäristö, ammatti ja ammattikuva olisi myös poikien näkökulmasta mielekäs. Yksi hyvä keino voisi olla muutamien ammattien, ammattikuvien ja käytäntöjen läpivalaisu sukupuolen näkökulmasta – ja samalla määrätietoisesti sen edistäminen, että eri ammatit olisivat sukupuolesta riippumatta yhtäläisesti houkuttelevia.

Opettaja, kirjailija Arno Kotro vastaa Takatalolle ja nostaa esiin myös asevelvollisuuden merkityksen.

–Me lukion opettajat kyllä koetamme kovasti opettaa, että ala pitää valita ylä- eikä alapäällä, mutta työ on jokseenkin turhaa, kun pelkästään armeijan kutsunnat vetävät koko tasa-arvokasvatuksen viemäristä alas, hän sanoo Takatalon blogista syntyneestä keskustelussa.

–Asevelvollisuus opettaa työelämän kynnyksellä oleville nuorille, että naisille ja miehille kuuluu yhteiskunnassa eri hommat ja eri laki. Miesten asevelvollisuuden lakkauttaminen olisikin tärkeä askel segregaation purkamiseksi. Käytännössä kaikissa muissa Euroopan maissahan puolustus on järjestetty tasa-arvoisesti - ja niissä työelämän segregoituminen sukupuolen mukaan on vähäisempää, Kotro jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tämä olla totta? Vihreä, joka syö lihaa, ajaa yksityisautolla ja polttaa tupakkaa

Kokki Otto Sovelius ylistää hevosta "eettisimpänä lihana mitä voi olla". Tampereen puoluekokouksessa on koolla kirjava kaarti vihreitä.

Vihreiden puoluekokouksessa on koolla kirjava joukko puolueväkeä seksuaalivähemmistöistä maahanmuuttajiin ja perhostenpuolustajiin.

Mutta myös tällainen: mies, joka istuu odottamassa puheenjohtajavaalin tulosta kokouspaikka Sampolan aurinkoisilla portailla, ajaa töihinsä yksityisautolla ja syö lihaa.

Hän on Otto Sovelius, ensimmäisen kauden valtuutettu Tampereen naapurikunnasta Pirkkalasta. Hän käy kokin töissä tamperelaisessa ravintola Tiiliholvissa.

"Oma auto on välttämättömyys, sillä teen vuorotyötä enkä pääse sinne julkisilla. Asun maalla, ostin juuri maatalon, jota remontoin."

Tupakasta Sovelius on koettanut päästä eroon, koska sekään ei ole kovin soveliasta maailmankin keuhkojen kunnosta kiinnostuneelle vihreälle.

"Mutta lihansyöntiä en ole ajatellut lopettaa, vähentää vain. Haluan syödä luomulihaa ja eettisesti tuotettua lihaa eli vastustan tehotuotantoa: parsinavettoja, vasikoiden vierottamista emistään miltei heti ja liian pieniä sikojen karsinoita."

Luomuliha maistuu ja erottuu myös ravintolassa, Sovelius sanoo.

"Isot lihatalot laittavat samaan pakettiin nyt lihantuotantoon erikoistuneen rotukarjan ja vaihdevuodet ohittaneen lehmän lihaa, koska se on kuulemma kustannuskysymys. Kuluttaja ei voi vaatia ravintolassa eikä kaupassa sitä parempaa laatua, koska he eivät tiedä tätä."

Hevonen olisi Soveliuksen mielestä mitä mainioin lihalaatu.

"Niitä rakastetaan viimeisen päälle, ruokitaan ja liikutetaan. Se on eettisintä lihaa, mitä voi olla. Sitä ei erikseen tuoteta ruuaksi, vaan käytetään hyväksi, kun eläin kuolee."

Sen sijaan Suomeen tulee jalosteisiin EU-hevosta, joka voi olla peräisin vaikka kyseenalaisesti kasvattavasta Romaniasta.

"Aion itse alkaa kasvattaa kotonani kaneja ravinnoksi."

Soveliuksen ensimmäinen kuntateko tulee olemaan ruoka-aloite järvikalan lisäämiseksi kuntaruokailuun eli esimerkiksi kouluihin. Kun lautasille saataisiin sekä särki että ahven, lapset saisivat kotimaista kalaa ja järvet puhdistuisivat.

Seuraava aloite tulee koskemaan kotimaisen lihan lisäämistä joukkoruokailussa, ettei lasten tarvitsisi syödä esimerkiksi brasilialaista nautaa.

Sovelius kannatti vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi jyväskyläläistä Touko Aaltoa, mutta ei siksi, että tämä on maakunnan mies.

"Hän olisi paras pääministeriehdokas. Harmi vain, että hän on mies, olisin äänestänyt mielelläni naista."

Sovelius puhuu pääministeristä, koska suosionsa huipulla olevat vihreät pyrkivät seuraavissa vaaleissa pääministeripuolueeksi.

Anonyymi kirjoitti..."Määritteleekö WC-oven kyltti sinut naiseksi?" Vihreät tukevat sukupuolineutraaleja julkisia toiletteja

Ääntenlaskentakatastrofinsa kestäessä vihreät käsittelivät puoluekokouksen 22 aloitetta.

Joensuun Seudun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat on tehnyt vihreiden käynnissä olevalle Tampereen puoluekokoukselle aloitteen "Sukupuolineutraalit vessat julkisiin tiloihin".

– Sukupuolitetut WC-tilat ovat arkinen asia, joka vaikeuttaa sukupuolivähemmistöihin kuuluvien elämää. Heidän jokapäiväinen elämänsä kouluissa, työpaikoilla, kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa voi muuttua hankalaksi omaa turvallista tilaa etsiessä, aloitteessa todetaan.

– Pahimmillaan syrjivät asenteet vähemmistöjä kohtaan purkautuvat häirintänä ja väkivaltana. Pelko häirityksi tulemisesta tai väkivallan kohtaamisesta voi aiheuttaa sen, että henkilö ei pysty käyttämään vessaa, vaikka tarve tälle olisi.

Ratkaisuksi aloitteessa esitetään, että vihreät toimijat ja erityisesti kunnanvaltuutetut edistävät sukupuolineutraalien yhden hengen WC-tilojen järjestämistä julkisiin tiloihin.

– Käytännössä ratkaisu yksinkertaisesti tarkoittaa olemassa olevien "miehet"- ja "naiset"-kylttien poistamista yksittäisten WC-huoneiden ovilta ja niiden korvaamista "WC"-kyltillä.

Vihreiden puoluehallitus esittää aloitteen hyväksymistä. Sitä ei puoluekokouksessa vastustettu. Siten aloite hyväksyttäneen puoluekokouksen sunnuntaiaamun päätöskäsittelyssä.

– WC-tilojen sukupuolittaminen julkisissa tiloissa on tällainen syrjivä käytäntö, joka pahimmillaan altistaa häirinnälle tai väkivallalle ja rajoittaa liikkumista julkisissa tiloissa. Keskustelu WC-tilojen sukupuolittamisesta on johtanut siihen että WC-tiloja on jo muutettu onnistuneesti sukupuolineutraaleiksi monissa tiloissa kuten kirjastoissa, yökerhoissa ja esimerkiksi vihreiden puoluetoimistossa, puoluehallitus toteaa lausunnossaan.

Puoluekokouksen ainoan puheenvuoron aloitteesta käytti kokousedustaja Kaisa Larjomaa.

– Kuka määrittelee, mitä sukupuolta sinä olet? Määritteleekö WC:n ovessa oleva kyltti, sellainen jossa on kuva hameeseen pukeutuvasta henkilöstä, sinut naiseksi? Entä jos pukeudut hameeseen, mutta koet olevasi mies? Entä jos olet transnainen?, Kaisa Larjomaa sanoi.

– Naisten vessa, miesten vessa. Jos et koe olevasi nainen, etkä koe olevasi mies, missä hoidat perustavanlaatuiset tarpeesi joka päivä?, hän antoi tukensa aloitteelle.

Anonyymi kirjoitti...

"Määritteleekö WC-oven kyltti sinut naiseksi?" Vihreät tukevat sukupuolineutraaleja julkisia toiletteja

Anonyymi kirjoitti...

”Miehet ovat sikoja, akkoja pyörii muutenkin joka paikassa” – unisex-vessat eivät innosta turkulaisia

LUKIJARAATI Miesten vessakäyttäytyminen inhottaa naisia. Naiset ovatkin miehiä jyrkempiä suhtautumisessaan unisex-vessoihin.
Pitäisikö kaikkien yleisten vessojen olla unisex-vessoja? Turkulaisen lukijoiden mielestä ei. Vain 15 prosenttia kannattaa ajatusta.

– En halua miehiä samaan vessaan. Miehet ovat sikoja wc:ssä, kommentoi yksi raatilainen.

Miehille unisex-vessat olisivat huomattavasti naisia mieluisampia. Niitä kannattaa 22 prosenttia miesvastaajista, kun naisilla sama luku on 11. Kaikki miehet eivät tosin halua naisia samaan vessaan miesten kanssa.

– Akkoja pyörii joka paikassa jo muutenkin. Pitääkö niiden vielä samaan vessaankin päästä miesten sekaan, kysyy raatilainen.

– En halua virtsata urinaariin samaan aikaan, kun naiset meikkaavat peilin edessä. Naiset hoitavat ulkonäköjään vessassa ja vievät käsienpesutilaa, kritisoi toinen.

Yleisin syy antipatiaan unisex-vessoja kohtaan tuntuu olevan miesten naisista poikkeava vessakäyttäytyminen. Vastaajien mielestä miehet roiskivat, eivät pese käsiään ja sotkevat muutenkin paikkoja.

– Hygieniasyistä en haluaisi naisena mennä sellaiseen vessaan jossa muutaman oluen juonut mies on käynyt tyhjentämässä rakkoaan. Ei pisuaareja ole turhaan keksitty.

Naisia arveluttavat myös turvallisuuskysymykset.

– Kyllä pikkutyttöjen on helpompi käydä asioillaan ilman poikaporukoita. Aivan varmasti järjestyshäiriöt lisääntyisivät yötä kohti.

– Hansa Foodcourtin vessa on välillä jopa pelottava. Sinne kun menet yksin ja paikalla onkin iso miesporukka.

Myös intimiteettisuoja voi vastaajien mukaan kärsiä.

– Erityisenä ongelmana ovat eriöt, joissa on myös pisuaareja, sillä miehen sukupuolielin saattaa näkyä.

– Kannatan tasaarvoa, mutta pieni häveliäisyys on vaan hyvästä. Ripuli ei ole kivaa edes itselle. Puhumattakaan silloin kun on miesseuraa.

Unisex-vessoihin positiivisesti suhtautuvilla ei tämän kaltaisia pelkoja ole. Vessojen yhdistämisen kannalla olevat raatilaiset muistuttavat, että sukupuolierottelua on ihan turha tehdä ja esimerkiksi Tukholman linja-autoasemalla on iso, hyvin toimiva unisex-vessa.

– Aivan sama, ketä siellä vessassa käy, kunhan on kopilliset pöntöt ja ainakin sermillinen pisuaarialue. Kädet voi pestä ja peilailla sitten kaikki yhdessä – oltiin sitten naisia, miehiä tai muunsukupuolisia, raatilainen kommentoi.

Moni perustelee unisex-vessojen tarvetta myös sillä, että nyt naisten vessoihin on usein pitkät jonot ja miesten vessat seisovat tyhjillään.

– Turha jonottaa yhden sukupuolen vessaan, jos toinen on vapaa. Peilit ja käsienpesupaikat olisi oltava vessojen ulkopuolella hygienian ja itsensä peilaamisen vuoksi.

Yksi raatilainen muistuttaa myös, että unisex-vessat tuovat turvallisuuden tunnetta trans- ja muunsukupuolisille henkilöille.

– Heidän ei tarvitsisi pelätä jonkun käyttäytyvän aggressiivisesti heitä kohtaan, jos he käyttävät sukupuoli-identiteettinsä mukaista vessaa.

Lukijraadin unisex-vessa-kysymykseen vastasi 397 henkilöä. Tutkimuksen toteutti Tietoykkönen.

Anonyymi kirjoitti...

PÄÄTOIMITTAJA KOIVISTO
Enemmistö ei halua unisex-vessoja


Sukupuolineutraalit vessat ovat herättäneet Turussa keväällä keskustelua.

Turkulainen kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kirjoitti Turkulaisessa 18.2., että perussuomalaiset eivät kannata unisex-vessoja. Hän perusteli kantaansa yhteiskunnan perusarvoilla ja käytännön syillä, kuten wc-tilojen siisteydellä ja mahdollisella koulukiusaamisella.

Turun vihreät nuoret vastasivat Taviolle 22. helmikuuta. He muistuttivat, etteivät sukupuolineutraalit ole uusi ilmiö. Vihreiden mukaan unisex-vessat eivät riistä valtaväestöltä perinteistä sukupuolikäsitystä vaan antavat kaikille tilaa.

Viime sunnuntaina Turun sanomat kertoi, että Turun yliopisto aikoo muuttaa valtaosan wc-tiloistaan sukupuolineutraaleiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Asia on kirjattu yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan.

Kuten maahanmuutto, myös unisex-vessat herättävät voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Sukupuoli on intiimi ja herkkä asia.

Keskustelussa olisi hyvä muistaa, ettei unisex-vessoissa ole mitään uutta. Useimmilla on sellainen kotona. Tukholmassa unisex-vessat ovat yleisiä kirjastoissa, kauppakeskuksissa ja muissa julkisissa tiloissa eivätkä ne aiheuta ongelmia.

Toisaalta on hyvä kysyä, miksi pienen joukon pitää tuputtaa turkulaisille unisex-vessoja, kun suuri enemmistö ei niitä halua. Ihmiset eivät koe vessoja tasa-arvokysymykseksi.

Turkulaisen lukijaraati tyrmäsi maaliskuussa unisex-vessat selvin luvuin. Liki 400 vastaajasta 71 prosenttia oli sitä mieltä, ettei kaikkien yleisten vessojen pitäisi olla unisex-vessoja. Vain 15 prosenttia vastasi kysymykseen myöntävästi.

Luvut ovat niin selvät, että jättäkää vessat rauhaan.

Kirjoittaja on Turkulaisen päätoimittaja.

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolineutraalit vessat yhä yleisempiä – "väärään vessaan" menijät kohdanneet väkivaltaa

Useissa kirjastoissa ja kouluissa on otettu käyttöön sukupuolineutraaleja wc-tiloja. Ne tarjoavat turvallisen tilan myös heille, jotka eivät koe itseään yksiselitteisesti mieheksi tai naiseksi.

Turun yliopisto on päättänyt muuttaa kaikki yliopiston wc-tilat sukupuolineutraaleiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Espoon kaupungin kirjastoissa unisex-vessat otetaan käyttöön jo tämän vuoden kuluessa.

Myös Helsinkiin valmistuvan keskustakirjaston vessoista on tarkoitus tehdä sukupuolineutraaleja.

Setan koulutussuunnittelija Marita Karvisen mukaan sukupuolineutraalit wc:t ovat alkaneet yleistyä muutaman vuoden sisällä – samalla kun yleinen tietoisuus sukupuolen moninaisuudesta on lisääntynyt.

Karvisen mukaan tarve yhteisille wc-tiloille on suuri, sillä yllättävän suuri osa ihmisistä ei koe olevansa mies tai nainen. Myös transprosessin aikana oma sukupuolen kokemus voi olla ristiriidassa ulkoisen olemuksen kanssa.

– Se aiheuttaa itselle epävarmuutta siitä, mihin voi mennä.

Etenkin nuorille tilanne on herkkä
Niin sanottuun väärään vessaan menemisestä voi saada osakseen epäasiallista huomauttelua. Vessoissa on koettu myös väkivaltatilanteita.

– Se on turvallisuuskysymys ja yhdenvertaisuuskysymys.

Etenkin nuorille tilanne voi olla herkkä.

– Sellaistakin tapahtuu, että transnuori tai muunsukupuolinen nuori ei voi mennä vessaan välitunnilla, koska ei löydä itselleen sopivaa, tai häneltä kysellään miksi menit tuohon vessaan.

Sukupuolineutraaleja vessoja onkin otettu käyttöön etenkin sellaisissa paikoissa, joissa liikkuu paljon nuoria: kouluissa, nuorisotaloissa ja kirjastoissa.

Karvinen pitää tärkeänä, että edes osa vessoista olisi kaikille tarkoitettuja, vaikka osa jätettäisiin erikseen miesten tai naisten vessoiksi. Mitään erillisiä muunsukupuolisten vessoja ei kuitenkaan haluta.

Helsingissä kaupunginvaltuutettu Anna Vuorjoki (vas.) ehdotti viime marraskuisessa aloitteessaan, että kaikissa Helsingin kaupungin tiloissa olisi vähintään yksi sukupuolineutraali wc.

Toukokuussa kaupunginhallitus päätti kehottaa kiinteistöviraston tilakeskusta ryhtymään toimiin sukupuolitunnusten asteittaiseksi poistamiseksi kaupungin palvelu- ja toimipisteiden wc-tilojen ovista

Anonyymi kirjoitti...

Seksi ”hookoon kokoisen” kanssa aiheutti pimpin repeämän – nyt asiaa puidaan netin naisryhmässä

Äitylit on salainen Facebook-ryhmä, jossa naiset keskustelevat hyvinkin intiimejä asioita aivan omilla nimillään ja profiileillaan. Kyse on erittäin tarkoin valitusta yhteisöstä, josta feikit lentävät ennen kuin ehtivät ”Äi” sanoa.

Nyt Mona-niminen nainen on kertonut kamalista kokemuksistaan isolla varustetun miehen kanssa. Hänelle kävi kuulemma valehtelematta niin, että ”pimppi repesi”. On siis sattunut onnettomuus.

-Repesi viime yönä, aika iso vekki. Edelleen tulee verta ja sattuu pirusti, kustessa meinaa taju lähteä.

Nainen kyselee mitä salvaa tai muuta uskaltaa hiertymään laittaa ja avulias yhteisö auttaa. Tosin onnettomuuden uhri mietiskelee, olisiko repeämä voinut syntyä myös kynsistä.

Nainen kertoo, että vehje oli ainakin ”hookoon” kokoinen.

Keskustelu Äityleissä on kuratoitunut myös Feissarimokiin.

Iso penis ei naurusta huolimatta ole mikään leikin asia. Suomalaismies avautui jokin aikaa sitten havainnollistavin kuvin jutussa lähes 26-senttisestä siittimestään, joka aiheutti muun muassa ongelmia urheiltaessa.

Anonyymi kirjoitti...

Selvitimme: Näin äijähaara ja naisleveily näkyvät Tampereen busseissa – Womanspreading yleisempää, mutta tulos yllättää

Lähiaikoina turuilla, toreilla ja mediassa ovat puhuttaneet niin sanotut manspreading ja womanspreading. Termeillä viitataan kanssamatkustajia ärsyttävään tapaan viedä julkisissa kulkuneuvoissa kahden matkustajan tila. Manspreading, äijähaara, tarkoittaa istumista haarat levällään niin, että viereiselle penkille ei vahingossakaan kukaan istahda.

Womanspreading, myös hashtagilla ladybagging tunnettu, taas kääntyisi esimerkiksi naisleveilyksi. Se viittaa tapaan asettaa käsilaukku tai muu kantamus viereiselle penkille ja näin vallata kahden ihmisen paikka.

Aamulehti jalkautui
Aamulehden kuvaaja Elias Lahtinen jalkautui joukkoliikenteeseen selvittämään haarailuilmiön laajuutta Tampereella. Lahtinen matkusti neljällä bussilinjalla havainnoimassa mies- ja naishaarailua.

Neljän bussimatkan aikana havaittiin yhdeksän womanspreading-tilannetta ja kolme manspreading-tilannetta. Tamperelaiset ovat kuitenkin siitä kohteliasta kansaa, että bussin täyttyessä haarat vedetään kiinni ja laukku napataan penkiltä syliin – äijähaarailu ja naisleveily siis vähenevät itsestään kulkuneuvon täyttyessä. Neljässä tapauksessa yhdeksästä haarailijat eivät tehneet tilaa täydessäkään bussissa.

Leveilijä puolustautuu tavaramäärällä
Bussissa numero 20 Hippa-koiran kanssa matkustanut Marianne Tuunainen oli levittänyt laukkunsa viereiselle penkille. Hän selittää naisleveilyään tavaramäärällä.

–Minulla on niin paljon tavaraa, että jouduin ottamaan toisenkin penkin käyttöön. Jos bussi tulee täyteen, yritän tiivistää. Suomessa annetaan mielestäni linja-autoissa hyvin tilaa ja huono käytös on poikkeuksellista.

Miehet naisleveilevät, ja naiset äijähaarailevat
Sukupuolittuneesta nimestään huolimatta ilmiö ei ole sukupuolisidonnainen. Törkein äijähaarailija oli naispuolinen, ja laukkunsa penkille ruuhkasta huolimatta jättäneistä kolmesta naisleveilijästä kaksi oli miespuolisia.

Yllättäen haarailuun syyllistyivät myös henkilöt, jotka sitä parhaansa mukaan yrittivät välttää. Haarailutestissä selvisi, että naisleveilyn välttely voikin aiheuttaa tahattoman äijähaaran. Kun matkustaja siirtää laukkunsa pois viereiseltä penkiltä, hän laittaa sen usein jalkojensa väliin, ja äijähaara on valmis.

Anonyymi kirjoitti...

"Halla-ahokin kelpaa, jos linja muuttuu" - Touko Aalto lupasi keskustella kaikkien kanssa

Vihreiden vastavalittu puheenjohtaja Touko Aalto sanoi valintansa jälkeen Tampereella pitämässään ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa, että hän aikoo pitää tiivistä yhteyttä eronneeseen puheenjohtajaan Ville Niinistöön.

"Ville sanoi, että voin soitella milloin vain, ja varmasti käytän sitä optiota kilauttaa kaverille. Tähän oljenkorteen pyrin varmasti tarttumaan. Aina kannattaa kysyä viisaammilta ja hakea oppia vanhemmilta", Aalto sanoi.

Hän lupasi pitää keskusteluyhteyttä kaikkiin muihinkin tahoihin, eikä sulkenut mitään puoluetta tulevien hallituskumppaneiden piirin ulkopuolelle. Jopa Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset voisivat kelvata.

"Jos Halla-ahon persut muuttavat linjaansa, niin että muistetaan luonnon monimuotoisuus, taistellaan ilmastonmuutosta vastaan ja turvapaikkapolitiikka muuttuu inhimillisemmäksi, niin sitten sekin olisi mahdollista."

Aalto voitti lopulta kovimman kilpailijansa Emma Karin vasta siirtoäänivaalin viidennellä kierroksella, äänin 3 489 - 2 111. Hän sanoi olevansa hämmentynyt. "Raapustin paperille muutamia sanoja siltä varalta, että nakki naksahtaa. Menee kuitenkin joku tovi ennenkuin itse tajuaa mitä on tapahtunut."

"Takana on vihreissä kymmenen vuoden matka, joista kaksi viimeistä vuotta varapuheenjohtajana. Nyt kun näki tuloksen ja pikku hiljaa tajuaa mitä tapahtui, niin on sanottava, että hyvällä tavalla hämmentävältä tuntuu."

Etuoikeutettu valkoinen mies

Aalto kiitteli muita puheenjohtajaehdokkaita, jotka putosivat pois ääntenlaskennan edetessä neljälle kierrokselle.

"Meillä oli kuusi upeaa ehdokasta. Kampanjan ainoa epäkohta oli se, että se oli niin rakentavaa eikä mitään riitelyä. Se kertoo siitä, että me ollaan yhtenäisiä. Muiden ehdokkaiden näkemykset olen pannut sydämeeni. Kaikkien panosta tarvitaan", Aalto kiitteli hävinneitä.

Aalto kommentoi Niinistön läksiäispuhetta, jossa hän sanoi hyvin painokkaasti itseään ja vihreitä feministiseksi puolueeksi. Niinistön puheen saattoi tulkita tueksi toiseksi jääneelle Emma Karille - tosin siinä vaiheessa vaali oli jo ratkennut, vaikka ääniä ei ollut laskettu.

"Ville on ihan oikeassa. Vihreät on feministinen puolue ja olen siitä ylpeä. Minun on ymmärrettävä oma erityisasemani tässä yhteiskunnassa. Olen valkoinen korkeasti koulutettu mies. Pitää pystyä ymmärtämään rakenteet, jotta naisia syrjiviä rakenteita voidaan purkaaa."

Aalto ei vastannut suoraan kysymykseen siitä, miten hyvin vihreiltä tänään onnistui naisten urakehitystä rajoittavien lasikattojen purkaminen.

"Meillä on osavia, kokeneita naisia. Kokonaisuus on tärkeintä."

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti: Ei kai se ollut enne – Touko Aallon kausi vihreissä alkoi farssilla

Oliko vaalifarssi huono enne Touko Aallon puheenjohtajuudelle? Aallon taidoista otetaan joka tapauksessa enemmän mittaa kuin kenelläkään vihreiden puheenjohtajalla ennen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Enteistä ei pidä välittää, Aallon puheenjohtajakausi vihreissä alkoi kuitenkin huonolla enteellä. Ääntenlasku venyi tuntikausia ja lopulta selvisi, että 400 ääntä oli unohtunut Helsinkiin. Niitä odottamassa jumitettiin Tampereen puoluekokouksessa iltaan ja kyllästymiseen asti. Kokoussali lauloi kuorossa Ultra Brata nuotin vierestä ja leikki ilmapalloilla aikaa kuluttaakseen.

Ville Niinistön kaudet sujuivat kuin kasvuromaanissa: Hankalan alun ja vaikeuksien kautta voittoihin. Touko Aallon puheenjohtajakausi käynnistyi puskafarssilla. Eli arvaatte varmaan seuraavan lauseen. Oliko se enne?

Onni on potkinut vihreitä pitkään

Vihreiden uusi puheenjohtaja vie puolueen sen kaikkien aikojen testiin. Viimeiset pari vuotta puolue on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Käytännössä aika selkeää vasemmiston punaista ja vihreää blokkia vastassa on ollut hyvin selkeä hallituksen porvariblokki. Oppositioblokin johto kuuluisi itsessään SDP:lle, mutta sen puheenjohtaja Antti Rinne ei ole saanut puoluetta kasaan. Tästä on parhaana osoituksena demarien epätoivoinen presidenttiehdokkaan etsintä. Ville Niinistö otti hyvin Rinteen jättämän tilan ja on käyttänyt sen vihreiden eduksi. Vihreillä on presidenttiehdokkaaksi erinomainen Pekka Haavisto, jonka viime vaalin kakkossijasta koko puolueen nousu käynnistyi. Haaviston uskottavuus ja etumatka muihin Sauli Niinistön haastajiin jämäköityy päivä päivältä demarien kyvyttömyyden vuoksi.

Perussuomalaisten katastrofi ei tuo suoraan ääniä vihreille, koska puolueilla ei paljon yhteistä kosketuspintaa ole. Hallituksen uskottavuutta Timo Soinin Uusi vaihtoehto ei suoranaisesti lisää. Jos ongelmia tulee, lisää äänestäjiä voi siirtyä kokoomuksesta vihreisiin. Erityisesti koulutuspolitiikan leikkausten arvostelu on jo tuonut vihreille paljon entisiä kokoomuksen äänestäjiä.

Vihreät pullat kärähtävät äkkiä

Hyvin on pullat uunissa vihreillä, mutta se on kuuma uuni, jossa pullat helposti kärähtävät.

Vihreät on kannatuksensa kasvun vuoksi vähän samassa tilanteessa kuin perussuomalaiset vuonna 2015. Puolueen uskottavuuden vuoksi hallitukseen meno on pikku pakko. Siellä odottaa joko kokoomus tai keskusta, ehkä kummatkin. Ei ole uskottavaa, että kaikkia vihreiden arvostelemia leikkauksia alettaisiin tuosta vaan perumaan. Ei vaikka millainen nousukausi olisi. Porvaripuolueissa on pantu muistiin kaikki vihreä iva ja niiden kanssa hallituksessa se maksatetaan kyllä jo sen ohjelmaa laadittaessa.

SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa oppositiossa olo on ollut varsin sopuisaa. Yhteinen vastus on niin selvä ja läsnä. Mutta tätä hallitusta voi vihata vain niin kauan kuin se istuu.

Heti uusien eduskuntavaalien kaikki on toisin. Sen jälkeen alkaa epäluulo nykyopposition kesken. Puolueiden voimasuhteet Suomessa ovat sellaisia, että SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton pohjalta rakennettu hallitus on jokseenkin mahdoton. Sellaista mullistusta, joka tätä muuttaisi, ei missään mielipidekyselyissä ole näkyvissä.

Kenelle jää mustapekka hallituspelissä? Kuka istahtaa ministeriautoon? Sen pakokaasuja on hallituspelissä hävinneiden katkera haistella.

Vihreiden uudelta puheenjohtajalta vaaditaan pelisilmää ja taitoa enemmän kuin keltään ennen. Onko Touko Aallolla sitä?. Ettei nyt hänellä ihan puskafarssiksi menisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija väittää: Sinkut ovat onnellisempia – ”Naisten odotukset ovat kasvaneet” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Joka toinen mies kärsii seksin puutteesta – ”Naisten toiveet ovat muuttuneet” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Triin mies valitsi pornon: ”Ei enää seksi kelpaa oman muijan kanssa” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Hoitaja teki tabletti-cocktailin – unettomuudesta ja ahdistuksesta kärsineet saivat lääkettä sydämen vajaatoimintaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen poltti miehen häpykarvoja Imatralla – oikeus määräsi 300 euron korvaukset kivusta ja särystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen yllytti tekstiviesteissä poikaystäväänsä tekemään itsemurhan – jopa 20 vuoden vankeustuomio uhkaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

BATMAN-SARJAN KUVAUKSET OLIVAT KUIN JATKUVAT ORGIAT – ADAM WEST HARRASTI SEKSIÄ KAHDEKSAN NAISEN KANSSA YHDESSÄ ILLASSA

Vuosina 1966-1968 pyörineen Batman-sarjan kuvaukset olivat seksin kyllästämää aikaa.

Viime viikolla kuollut Adam West kertoi vuosien varrella naisseikkailuistaan Batmanin tuotannon aikana. Supersuositun sarjan vuoksi hän ja Robinia esittänyt Burt Ward saivat paljon huomiota vastakkaiselta sukupuolelta.

– Burt ja minä olimme kuin lapsia karkkikaupassa, West muisteli ja kertoi naisten tarjonneen itseään hänelle ja Wardille.

– Minulla oli nuoria kanssanäyttelijöitä pukuhuoneessani klo 07:45 aamulla.

– Muistan yhden illan kahdeksan eri naisen kanssa. Orgiat on karu sana, mutta se oli kahdeksan yhdellä kerralla, totesi West aikoinaan.

Burt Ward on myös avautunut villeistä Batman-ajoistaan.

– Kun tulin Batmaniin naiivina 20-vuotiaana, joka oli tapaillut vain muutamaa tyttöä, tapasin Adam Westin, joka esitteli minut villeimmille seksuaalisille irstailuille, jotka voit kuvitella, Ward totesi aikoinaan.

– Usein löysimme itsemme tilanteesta, jossa naiset hakkasivat ikkunoitamme, kun me makasimme toisten naisien kanssa.

– Puhuimme villeistä ajoista pukuhuoneissa, kuvauspaikoilla, otoksien välissä, lounaskärryssä. Ja tietenkin tehdessä henkilökohtaisia näyttäytymisiä viikonloppuisin, silloin se muuttui todella villiksi.

– Meistä tuli kuin seksuaalisia vampyyrejä, Ward kuvaili hänen ja Westin seikkailuja.

Lähde: Page Six

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotus vihreistä: Armeijan miesvahvuutta pienennettävä, tavoitteena sukupuolineutraali asepalvelus

”Nykyaikaisessa armeijassa määrä korvaa laadun.”
Vihreiden puoluekokouksessa käsiteltiin ehdotus, jonka mukaan vihreiden pitäisi tavoitella Suomeen nykyistä valikoivampaa asevelvollisuutta. Ehdotus kuitenkin hylättiin.

Ehdotuksen mukaan Suomessa pitäisi pienentää sodanajan joukkojen lukumäärää ja laajentaa varusmiesten valikointia.

– Meillä pidetään turhan takia valtaisaa reserviä. Sieltä voisi vapauttaa varoja oikeasti toimivaan järjestelmään, sanoo ehdotuksen tehnyt Jouni Vauhkonen.

– Missään nykyaikaisessa armeijassa ei pärjätä määrällä, vaan ratkaisevaa on taito, liikkuvuus ja teknisesti paremmat laitteet, hän perustelee.

Vihreiden nykyisessä puoluepoliittisessa ohjelmassa tavoitteena on saada Suomeen kaikille vapaaehtoinen ja sukupuolineutraali asepalvelus. Valikoivaa asevelvollisuutta perusteltiin maailmanpoliittisen tilanteen muuttumisella.

– On vaikea nähdä hyötyjä aatteellisesti varmasti oikeaoppisesta, mutta muuten poliittisesti käyttökelvottomasta ja poliittista uskottavuutta haittaavasta linjauksesta, ehdotuksessa todetaan.

– Jos aidosti lähdettäisiin toteuttamaan nykyistä linjausta, se johtaisi käytännössä palkka-armeijaan, johon ei hakeudu ihmiset, jotka ovat parhaimmat armeijahommassa. Palkka-armeijaan hakeutuu lähinnä köyhiä miehiä, jotka ei oikein muuhun hommaan pääse, Vauhkonen sanoo.

Ehdotus säilyttäisi pitkän aikavälin tavoitteena kaikille vapaaehtoisen, sukupuolineutraalin maanpuolustus- ja asepalvelusjärjestelmän.

– Se on enemmänkin minulta sellainen kompromissiveto. Varmaan Nato-jäsenyyden puitteissa siihen ehkä pystyttäisiin menemään.

Puoluekokous päätti, että vanhaa poliittista ohjelmaa ei ole perusteltua muuttaa.

– Aloitteessa esitetty linjaus sekä muut mahdolliset puolueen asevelvollisuuskantojen päivitysesitykset tulee käsitellä seuraavan poliittisen tavoiteohjelman, joka hyväksytään puoluekokouksessa 2018, valmistelun yhteydessä, puoluekokous linjasi.

Vihreiden aiempi, vuonna 2010 puoluehallituksen hyväksymä linjaus, kannatti valikoivaa asevelvollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Meneekö hössötys jo liian pitkälle? Suomalaisesta kennelistä yritettiin ostaa sukupuolineutraali koira!

Joillakin ei järki paljon päätä pakota.

Ei herra isä miten jotkut ovat sillä kuuluisalla kassalla.

Evergrey-kennelin pitäjä kirjoitti tänään Facebookiin, miten joku yritti ostaa häneltä sukupuolineutraalia koiraa. Kyllä, luit aivan oikein.

”Olen miettinyt kirjoitanko vai en, mutta ajattelin nyt kuitenkin laittaa erään pennunkysely keskustelua tänne. Voi olla, että saan vihat niskaan jossakin palstalla, mutta sitten saan.

Aivan asiallisen tuntuinen nuorempi nainen soitti ja kysyi pentuja. Kerroin mitä meille on tulossa. Kerroin myös urosten ja narttujen eroista. Tapani mukaan suosittelin ensimmäiseksi koiraksi narttua. Siitä se sitten alkoi. Tämä tyttö sai todellakin kilarit siitä, että puhuin uroksista ja nartuista . Hänen mielestään eläimet ovat myös sukupuolineutraalija ja me kasvattajat vai tuemme urosten matco käyttäytymistä jo pentuina. Olin hetken lähes sanaton ja se on jo paljon minulle. Yritin selittää, että kyllä koirissakin syntyy joskus kummankin sukupuolen edustajia, mutta se on kuitenkin suht harvinaista. Ei tullut mitään keskustelusta. Hän vain halusi sukupuolineutraali koiran ja minä ei luvannut hänelle sellaista myydä. Puhelu loppui siihen, että minä olen kuulema tyypillinen homifobinen ja rasistinen persu , jolta hän ei koiraa huolisi ilmaiseksikaan. Puhelun jälkeen hirnuin varmaan puolituntia ja yritin Jampalle selittää mikä niin nauratti. Mitähän meidän Franco tuumaisi, jos yrittäisin astuttaa sen Ciscolla, noin niin kuin sukupuolineutraalisti…” kennelin pitäjä kertoo.

Eihän tätä meinaa uskoa, mutta toisaalta: kaikenlaista outoa hämmentäjää sitä maailmaan mahtuu.

Kirjoituksen löydät täältä.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus paljasti nettideittailun ongelman – pilaa mahdollisuutesi löytää sopiva kumppani

Enemmän ei ole enemmän. Tuore tutkimus paljastaa nettideittailussa sille tyypillisen ongelman.

Liikaa kaloja vedessä? Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkimus paljastaa, ettei verkkojen heittäminen laajalle alueelle olekaan hyvä strategia potentiaalisen kumppanin etsimisessä.

Tutkijat värväsivät 152 aikuista ja kertoivat, että heidän tehtävänään oli testata uutta deittisivustoa. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään sen mukaan, montako potentiaalista "matchia" heille tarjoutui sivustolla. Toinen ryhmä sai kuusi, toiset 24. Tämän jälkeen osallistujat valitsivat heille tarjotusta joukosta itselleen potentiaalisen treffikumppanin.

Viikkoa myöhemmin suuremmasta joukosta valintansa tehneet olivat tyytymättömämpiä valintaansa kuin ne, jotka olivat valinneet treffikumppaninsa vain kuuden mahdollisen henkilön joukosta.

Suuremmasta joukosta valinneet henkilöt, joille annettiin mahdollisuus perua vallintansa, olivat vähiten tyytyväisimpiä valintaansa – ja päätyivätkin todennäköisimmin valitsemaan uuden henkilön deittikumppanikseen.

– Katumusta voi olla enemmän, kun he tietävät, että vaihtoehtoja on muitakin, totesi tutkimusta johtanut Jonathan D'Angelo lehdistötiedotteessa.

Liialliset vaihtoehdot saavat ihmisen pyörittelemään mielessään "mitä jos?" -ajatuksia, jotka vähentävät tyytyväisyyttä ja lisäävät epävarmuutta.

Nettideittailussa ei juuri tarvitse "sijoittaa" ja vaihtoehtoja on runsaasti, joten niitä vaihtoehtoja haluaa myös tutkia. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa "Siihen Oikeaan" keskittymistä.

Tutkijoiden mukaan nettideittailun hyvät puolet kumoavat kuitenkin huonot.

Lähteet: Men's Health, Wisc

Anonyymi kirjoitti...


Nyt puhuvat seksiä ostavat naiset: ”Mies oli ammattilainen loppuun saakka”


Kolme seksiä ostavaa naista suosittelee palvelua esimerkiksi niille ujoille ja estyneille kanssasisarilleen, jotka haluavat löytää seksin ilon.
Parhaimmillaan hyvä kokemus ammattilaisen kanssa voi avata naisen kohtaamaan oman itsensä juuri sellaisena kuin on, he sanovat.

Anonyymi kirjoitti...

Lone wolf Northern Irish terrorist, 31, who pretended to be a Swedish model to entrap men into helping her plot to murder police officers is jailed for 16 years

North Carolina mom 'caught on CCTV trying to smother son'

Charity worker and her friend tortured a frail OAP, 78, stabbed him in the neck and tried to suffocate him after breaking into his home following an all-day drink and crack cocaine binge

kirjoitti...

Keskustelu Äityleissä on kuratoitunut myös Feissarimokiin.

Siis Mammapalstalta päivää, osa 55 (13.6.2017)

Anonyymi kirjoitti...

Laura Honkasalon kolumni: Saako miehellä olla pieni?

”Miehiin kohdistuvat ulkonäköpaineet ovat pysyneet samoina antiikin ajoista: pitää olla urheilullinen, lihaksikas ja pitkä. Mutta tästähän ei kukaan välitä, kaikki tila mediassa menee siihen, että naiset ulisevat ulkonäköpaineistaan.”

Kommentti keskustelupalstalla pysäyttää. Suomen mielenterveysseuran mukaan miehillä ja pojilla esiintyy yhtä paljon epätyypillisiä syömishäiriöitä kuin naisilla, mutta ne jäävät usein tunnistamatta. Tyytymättömyys omaan lihasmassaan on yleistä nuorilla miehillä.

Nuoret naiset jakavat selviytymistarinoitaan somessa ja mediassa, mutta en muista ikinä nähneeni vastaavaa nuoren miehen haastattelua, keski-ikäisistä puhumattakaan. Vaikea kuvitella, että mies avautuisi haastattelussa: ”Halusin huikeat lihakset, mutta terapian ansiosta tiedän, että kelpaan sellaisena kuin olen!”

Nykynainen tietää, mitä haluaa. Deittipalstoilla naiset raakkaavat lyhyet miehet pois heti kättelyssä. Miehet valittavat, että naisille kelpaa deittipalstalla vain lihaksikas, pitkä mies, joka on lisäksi varakas mutta puhuu tietysti tunteistaan ja ostelee ruusuja. Baareissa alfaurosten tienoilla riittää pörinää, lyhyt naisasiamies saa istua rauhassa.

Viihde- ja pornoteollisuus tarjoilee täydellisiä ihmisiä. Onneksi on sentään taide: muutama vuosi sitten brittitaiteilija Jamie McCartney loi mainion teoksen nimeltä The Great Wall of Vagina. Taiteilija teki kipsivaloksia lukemattomista erilaisista pimpeistä. Veistokset hän kokosi valtavaksi seinämäksi, joka osoittaa, miten ihana kirjo erilaisia vulvia naisten vaatteiden alle kätkeytyy.

Kuka tekisi vastaavan teoksen peniksistä? Penispaniikki on aihe, josta ei paljoa puhuta – ainakaan naisten kesken ja ihmettelen, jos miesten saunassakaan tilitetään, että onkohan mulla liian pieni. Penispaniikki voi alkaa jo murrosiän kynnyksellä poikien pukuhuoneessa. Sekä aikuistuvat pojat että varttuneet miehet hermoilevat, onko omasta sauvasta iloa kenellekään.

Moni nainen pitää yllä kaksoisstandardeja: vulva ja rinnat saavat olla millaisia vain, ja miesten pitää olla kiitollisia, kun pääsevät niiden kanssa lähietäisyydelle, mutta pikkupeniksistä vitsaillaan estoitta. Kuka nyt retiisiin tyytyisi, kun voi saada muhkean kesäkurpitsan, hahhaaa!

Olen itsekin nuorena nauranut kavereiden kanssa seksikumppanin prinssinakille. Nykyään se hävettää. Penispaniikki on yhtä todellinen ongelma kuin naisten ulkonäköpaineet.

Saman havaitsi brittivalokuvaaja Laura Dodsworth, jolta ilmestyy tässä kuussa valokuvateos Manhood: The Bare Reality. Kirjassa on kuva sadasta tosielämän kikkelistä ja miesvartalosta. Kuvien ohessa tavalliset miehet kertovat, millaisia paineita miehiin kohdistuu ja millainen heidän suhteensa omaan vartaloon on. Erittäin hieno projekti, mediassa kun peniksiin törmää lähinnä pornossa.

Puolella maailman ihmisistä on penis. Elimen koko nähdään helposti miehuuden mittarina, oma haluttavuus rinnastuu peniksen kokoon ja olemukseen. On todella tekopyhää vaatia miehiä arvostamaan kaikenlaisia pimppejä ja naisvartaloita, ja samaan aikaan hekotella pornomielikuvista poikkeaville siittimille.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan tyytymättömyys omaan vartaloon ja ulkonäköön voi lisätä nuorten miesten itsetuhoista käytöstä, esimerkiksi juomista ja huumeiden käyttöä. Poikien kanssa nuorisotyötä tekevät kertovat, että peniksen koko ja normaalius huolettavat teinejä. Terveydenhoitajalle peniksestä ei voi puhua, koska terkkarit ovat naisia. Penispaniikki on surullinen ilmiö, sillä loppujen lopuksi penis on aika ihmeellinen kapistus!

Miten saisimme opetettua pojille, että jokainen penis on aarre?

Anonyymi kirjoitti...

Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut” - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisessa stand-upissa keski-ikäinen valkoinen mies on kuningas – Iikka Kivi sanoo edustavansa erilaista mieskuvaa, vaikka myös vitsailee naisten kustannuksella
Suomalaista stand-up -komiikkaa hallitsee valkoinen keski-ikäinen mies. Koomikko Iikka Kiven mielestä se on ja ei ole ongelma.


NIITÄ TAVATAAN sanoa diplomaattisiksi vastauksiksi. Tai ympäripyöreiksi.

Siis sellaisia, kuten tämä: “Se on ongelma, ja se ei ole.”

Puhumme stand-up -koomikko Iikka Kiven kanssa siitä, miksi suomalaiset stand-up -klubit täyttyvät kolme-nelikymppisistä valkoisista heteromiehistä kertomassa vitsejä omalle viiteryhmälleen. Ja siitä, onko suomalaisen stand-upin heteronormatiivisuus ongelma.

On ja ei ole.

”Onhan se mälsää, että meitä valkoisia cismiehiä on ylivoimaisesti eniten. Perusjanarit rulettaa, niin se vain menee”, Kivi kuittaa.

Cismies tarkoittaa miestä, joka on vastasyntyneenä määritelty mieheksi ja joka myös tuntee itsensä mieheksi. Vastaavasti cisnainen on syntymässä määritelty naiseksi. Transtukipisteen sivuilla olevassa sanastossa cisin kerrotaan olevan vastakohta sanalle trans. Molemmat ovat latinaa ja tarkoittavat ’tällä puolen’ ja ’toisella puolen’.

Kivi ei cismiehisyydestään huolimatta kuitenkaan pidä itseään täysin ”perusjanarina”, ja yksi perustelu sille löytyy tällä hetkellä hänen silmistään. Kuvaaja kysyy Kiveltä, saisiko hän silmiään vähän enemmän auki. Luomet nousevat hetkeksi ylöspäin kuin sälekaihtimet.

On muutama syy, miksi Kiveä väsyttää. Ne ovat luhtakerttunen, pensassirkkalintu ja rytikerttunen.

Kivi on lintubongari ja valvonut koko yön jossain päin Viikkiä. Hän ei halua kertoa ihan tarkkaan missä, koska näki reissulla myös sarvipöllön poikasia. Ihmiset kuulemma menisivät heti niitä häiritsemään, koska pöllönpoikaset ovat söpöjä.

Ja ovathan ne.

TÄMÄN HAASTATTELUN kannalta tärkeää on se, miten nämä pöllöt liittyvät Kiven brändiin. Hän sanoo edustavansa erilaista mieskuvaa suomalaisten koomikoiden kentällä.

Vaikka hän ei myönnä rakentavansa muista erottuvaa brändiään tietoisesti, hän myöntää sen koostuvan kolmesta kulmakivestä. Yksi niistä on lintuharrastus.

Toinen on videopelit, joiden arvosteluja Kivi julkaisee Facebookissa.

Siitä päästäänkin kolmanteen, joka on kantaaottavuus somessa. Toukokuun lopussa Kivi ilmoitti Facebookissa jättäytyvänsä Vuosisadan suomalainen stand-up -kiertueelta. Syynä oli se, että suunnitellulla kiertueella olisi esiintynyt vain miehiä, ja olihan se pahasti ristiriidassa Kiven julkikuvan kanssa.

”Näyttihän se aika ikävältä, että olin mukana tällaisella all male panel -kiertueella. Juuri pari päivää ennen sitä olin julistautunut omalla Facebook-seinällä feministiksi ja käynyt aiheesta tiukkaa keskustelua.”

Kiertueesta syntyi kohu, jonka seurauksena siitä tehtiin lopulta monipuolisempi. Mukaan tuli neljä naiskoomikkoa ja yksi muunsukupuolinen. Myös Kivi palasi kiertueelle.

Stand-upin lisäksi Kivi osaa siis vaikuttaa ja herättää keskustelua somessa. Hän kutsuu sitä hallituksi provokaatioksi. Esimerkiksi 22. toukokuuta tekemässään Facebook-päivityksessä Kivi kritisoi feministien keskustelukulttuuria ja sai luonnollisesti paljon kritiikkiä niskaansa.

”Kritisoin osaa feministejä siitä, että heillä on tapana reagoida kritiikkiin vittuilemalla. Ja kuinka sitten kävi, mulle vastattiin heti vittuilemalla. En voinut olla härkkimättä, kun ne vain osoitti mun pointin oikeaksi”, Kivi naureskelee.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/a53148/beautiful-raw-nude-photos-beautiful/

Alkaako "jöpöttää"?

Anonyymi kirjoitti...

Tennislegenda sivaltaa Serena Williamsia: ”Hän olisi miehissä jotain 700:s maailmassa” - Urheilu - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Ujon maalaistytön äärimmäinen muodonmuutos ihmisbarbieksi – Victorian, 33, ulkonäkö jakaa mielipiteitä: ”Miehet palvovat minua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

KOMMENTTI Työnnetäänkö Sdp:n pelastajaksi jälleen nainen?

Tänään päättyy Suomen entisen mahtipuolueen Sdp:n presidentinvaalien ehdokasasettelu. Ehdokkaita on pitkän etsikkokauden jälkeen ilmaantunut kolme, ja poikkeuksellisesti he ovat kaikki naisia. Sdp:n presidenttiehdokkaan paikkaa tavoittelevat nyt puolueen pitkäaikaiset kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Päätöksen ehdokkaan asettamisesta tekee puoluevaltuusto, ja ehdokkaan valinnasta järjestetään elokuussa neuvoa-antava jäsenäänestys.

Ehdokkaat ovat päteviä ja poliittisesti meritoituneita naisia. Haatainen ja Paatero ovat toimineet ministereinä, Haatainen myös Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja Feldt-Ranta Sdp:n puoluesihteerinä sekä useissa Pohjoismaiden yhteistyöhön liittyvissä luottamustehtävissä. Ei ole kahta sanaa siitä, että he eivät olisi kelvollisia ehdokkaita Suomen presidentiksi.

Tästä huolimatta Sdp kompuroi ehdokasasettelussaan. Ehdokkaiksi houkutellut Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri kieltäytyivät kunniasta. On helppo kuvitella, ettei etenkään toisena tai kolmantena houkuteltavilla ole kova motivaatio uhrata itseään häviämään ennalta arvattava kisa. Etenkin kun puolueen pitkäaikainen soturi Erkki Tuomioja ehti esittää, että Sdp asettuisi tukemaan vaalissa kokoomuslaista presidentti Sauli Niinistöä.

Kukaan tuskin pystyykään vakavasti ottaen haastamaan Niinistön jatkon. Sdp:n naiskolmikon tärkein tehtävä lieneekin pelastaa puolueensa kasvot.

Politiikan tutkija Mari K Niemi on tutkinut poliittista johtajuutta, puoluejohtajavalintoja ja sukupuolta. Hän toteaa väitöskirjassaan, että viime vuosikymmeninä naisia ryhdyttiin valitsemaan puoluejohtajiksi tilanteissa, joissa heidän valintansa nähtiin puolueille edulliseksi. Naisen valinta tulkittiin miehen valintaa merkittävämmäksi symboliseksi viestiksi, johon liitettiin ajatuksia uudistumisesta ja puolueen julkisuuskuvan parantamisesta.

Kuvaus sopii Sdp:n edelliseen puheenjohtajaan, Suomen ensimmäiseksi valtiovarainministeriksi nousseeseen Jutta Urpilaiseen. Hänet valittiin puolueensa ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi, kun Sdp:tä oli syytetty liian läheisistä suhteista ay-liikkeeseen ja SAK-taustainen Heinäluoma heitti hanskat tiskiin Sdp:n ryvettyä huonossa vaalimenestyksessä.

Urpilainen otti julkisesti pesäeron Hakaniemeen ja onnistui nostamaan Sdp:n eduskunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Vaalimenestys ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kovaa, ja keväällä 2014 Urpilainen vaihdettiin pitkän ay-uran tehneeseen Antti Rinteeseen. Eduskuntavaaleissa 2015 Sdp:n kannatus oli kuitenkin sen historian pienin.

Myös kevään kuntavaaleissa Sdp koki tappion, vaikka pääsi vaaleihin oppositioasemasta. Vaalitappion jälkeen Sdp:n nöyryytys jatkui puolueen kovimpien nimien kieltäydyttyä presidenttiehdokkuudesta.

Antti Rinne jaksoi vakuuttaa epäilijöille, että puolue asettaa oman ehdokkaansa. Hän myös totesi, että ”ehdokasasettelu suorastaan huutaa naista”.

Lähihistorian valossa voikin kysyä, huutaako naista vaalien ehdokasasettelu vai huutaako naista uudistumista ja julkisuuskuvansa parantamista tavoitteleva Sdp, jonka johdossa kuitenkin pysyy mies.

Anonyymi kirjoitti...

Fingerpori Tiistai, 27.6.

Anonyymi kirjoitti...

”Pelkäsin että lapseni ihonväri olisi eri kuin miehelläni” – Vauva.fi:ssä paljastetaan nyt salaisuudet, joita kukaan ei tiedä - Perhe - Ilta-Sanomat

”Jätin ehkäisyn pois, jotta saisin vauvan. Miehelle kerroin, että pillerit pettivät. Enkä edes kadu.”

”Avioliiton alkuvuosina minulle tuli tilanne, jossa minulle tarjottiin rahaa seksin tarjoamisesta. Mietin viikonpäivät tuota ja tartuin tilaisuuteen. Ja hämmentävintä oli, että en saanut siitä minkäänlaista morkkista, vaikka tiesin tarkalleen olevani maksullinen nainen. Ja näin 20 vuoden avioliittovuoden jälkeen ei kaduta pätkääkään.”
...
”Minulla on ihan hyvä, komea ja mukava mies. Hän on takuulla myös uskollinen. Petän häntä koko ajan ja useimmiten mustaihoisten ja turkkilaisten kanssa. Viimeinen viikonloppureissu vanhempien luokse oli oikeasti reissu Kreikkaan, jossa harrastin seksiä samaan aikaan kahden vanhan säädön kanssa. Kun olin raskaana, pelkäsin, että lapseni ihonväri olisi eri kuin mieheni. Onneksi ei ollut.”

Anonyymi kirjoitti...

”Julkinen sektori, nimenomaan hoivapuoli, on monien talousihmisten mielestä välttämätön paha” – Tarja Halonen puuttuu naisvaltaisten alojen kohteluun Voima-lehdessä

Juha Sipilän (kesk.) johtama nykyhallitus on 2000-luvun miesvoittoisin. Kolmen uuden ministerin nimityksen jälkeen on 17 ministeristä 12 (70,6 prosenttia) miehiä ja 5 (29,4 %) naisia. Ministereistä on siis naisia alle kolmannes.

Edellisen kerran hallituksen sukupuolijakautuma oli yhtä epätasa-arvoinen 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa Harri Holkerin (kok.) hallituksessa.

Epäsuhtaan puuttuu presidentti Tarja Halonen uuden Voima-lehden (6/2017) haastattelussa. Se on esimerkki feminismin vastatuulesta, valtioneuvoston tasolla.

Takapakkia tällä rintamalla voi nähdä myös talouspolitiikassa. Kilpailukykysopimuksen nurja puoli osui leimallisesti naisvaltaisille julkisen sektorin aloille. Niiden palkkataso on jo valmiiksi vaatimaton.

– Työmarkkinoidemme jakautumisen myötä miehet ovat pääasiassa yksityisellä sektorilla ja naiset pääasiassa julkisella sektorilla, Tarja Halonen toteaa haastattelussa.

– Miesten töiden väheneminen tai lisääntyminen on enemmän markkinatalouden varassa. Siihen kohdistuvat ne toimenpiteet, joilla koitetaan lisätä työllisyyttä ja pidetään positiivisena, kun sinne tulee lisää töitä.

Sen sijaan julkinen sektori, nimenomaan hoivapuoli, on Halosen mukaan ”monien talousihmisten mielestä välttämätön paha”.

– Nousukausina pelätään kuumenemista ja laskukausina leikataan, hän sanoo.

Halosen mielestä talouspuhetta leimaa huoli julkisen sektorin koosta. Asenne on päätynyt nykyään osaksi myös perinteisten vasemmistopuolueiden retoriikkaa.

– Tähän sortuvat vasemmistolaisetkin mutta myös vihreät. Olen laskenut joskus leikkiä, että valtiovarainministeriön tapetit pitäisi tarkastaa. Kaikki siellä alkavat hetken päästä puhua samalla tavalla, presidentti Halonen sanoo Voimassa.

Presidentinvaalia jutussa sivutaan lyhyesti. Myös Tarja Halosen nimellä on spekuloitu. Häneltä kysymättä.

Vastaus on yksiselitteinen: ”En todellakaan ole ehdokkutta ajatellut enkä ole käytettävissä.”

Halonen kertoo, että aina kun hänen juttusillen tulee pikkutyttö, joka kysyy, miksi nyt ei ole sitä tai tätä, Halonen sanoo tälle, että se on sinusta kiinni.

– Demokraattisessa maassa kansa saa just niin hyvät päättäjät kuin se ansaitsee.

Anonyymi kirjoitti...

SEX DOLL BOOM - Japanese men ditch ‘complex women’ for sex robots

Naked Attraction returns with a bang as bosses air 363 VAGINA close-ups in opening episode

Sex dolls should be given to inmates to battle stress, claims prisoner

SEX ROBOTS UNVEILED: Race on for AI dolls who will change sex industry

Cristiano Ronaldo sai kaksoset sijaissynnyttäjän avulla

Cristiano Ronaldo shares ADORABLE snap holding newborn twins: 'Two new loves of my life'

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Enbusken kolumni: Naiset, palvokaa kiveksiämme!

Miehet. Ryhdistäytykää nyt perkele, ja lopettakaa naisten edessä matelu. Se on noloa molemmille osapuolille, kirjoittaa Tuomas Enbuske.

Miehen kivekset tuottavat 1500 siittiötä sekunnissa, 300 miljoonaa lapsen siementä joka jumalan päivä. Kuukaudessa siis yhdeksän miljardia siittiötä.

Nainen tuottaa yhden munan kuukaudessa. Yhden! Munan! Munasarjat siis häviävät kiveksille luvuin: 1-9000 0000 000.

Miehet tekevät siis tutkitusti enemmän töitä sekä työpaikoilla että kropassaan. Miehellä on lahkeessa Luftwaffen natsi-Saksan isoin lentokonetehdas, naisella taas helman alla pieni kainuulainen autokorjaamo.

Ja kummasta on noussut isompi kulttuurinen hälinä? Kummasta kirjoitetaan kirjoja ja tehdään graduja? Kummasta johtuvista oireista jäädään jatkuvasti sairauslomille? Kummasta kerrotaan enemmän nuorille koulussa? Kuukautisista.

Kuukautisaktivismi on nyt kova juttu maailmalla. Kuukautisverestä tehdään taidetta ja järjestetään menkkaklubi-iltoja. Keväällä julkaistiin Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon "Ne - Kuukautiskirja". Samanlaisia kirjoja julkaistaan myös maailmalla.

Ja hyvä niin. Kuukautisaktivismi ei tietenkään ole miehiltä pois.

Mutta missä viipyy kivesaktivismi? Miehet. Ryhdistäytykää nyt perkele, ja lopettakaa naisten edessä matelu. Se on noloa molemmille osapuolille. On aika nousta sorron yöstä kapinaan miesten kiveksille naureskelua vastaan.

Ai mitä ihmeen naureskelua?

Tämän kesän muotisana on manspreading. Se tarkoittaa, että naisia ärsyttää kun miehet istuvat julkisissa liikennevälineissä jalat liian levällään. Tätä ”äijähaarailuksi”-nimettyä ilmiötä vastaan on kampanjoitu ainakin Madridissa, New Yorkissa ja Seattlessa.

Ja kuten kaikki ääliömäisyydet maailmalta, kuten kristinusko ja Macarena-tanssi, myös äijähaarailun kritiikki tuli myös Suomeen. Helsingin Sanomat, tuo vihreiden miesvihamielinen mainoslehtinen, on julkaissut tänä kesänä useita juttuja siitä, kuinka miehet eivät saisi istua miehille normaaliin tapaan.

Naiset. Koettakaapa itse istua jalat siveästi yhdessä, kun jalkojen välissä on 300 miljoonaa siittiötä päivässä tuottava pullea tehdas.

Miesten kivesten vähättelyllä on pitkät perinteet.

Kun vielä uskoimme jumalaan ja muihin lapsellisiin seksuaalikielteisiin taikaukkoihin, kuukautiset olivat tabu. Mutta vielä isompi tabu oli miehen sperma. Raamattu kieltää runkkaamisen, mutta ei kuukautisia. Silti suuri osa spermasta päätyy talouspaperin, eli poikamiespaperin, imuhuokosiin.

Manspreading-kritiikki on myös kritiikkiä lihavuutta vastaan. Sillä varsinkin isommilla miehillä on hankala istua kapeasti.

Ei ihme, että miehet haluavat mieluummin matkustaa yksityisautoillaan, kun bussissa tai metrossa istumisesta tulee vain ivailua ja joutuu Hesarin pilkan kohteeksi. Auto on wc:n lisäksi ainoa paikka, jossa mies saa olla edes hetken rauhassa miesvihalta. Siksi istumme niissä kauemmin kuin naiset.

Vaikka naistenlehdet muuta väittävät, miesten ulkonäköä pilkataan ylipäätään ihan yhtä paljon kuin naisten. Esimeriksi puolustusvoimat julkaisee joka vuosi tilastoja siitä, kuinka huonossa kunnossa suomalaiset miesvarusmiehet ovat. Ja suomalainen, auktoriteettiuskoinen media julkaisee näitä tilastoja täysin kritiikittä.

Miettikää nyt, jos naiset pakotettaisiin orjatyöhön vankilarangaistuksen uhalla. Ja kiitokseksi siitä haukuttaisiin läskeiksi, jotka eivät osaa juosta tarpeeksi nopeasti.

Kivekset eivät paitsi ole naisten munasarjoja tehokkaampia. Kiveksiä kiittäminen on myös siitä, että meillä on ihmisten elämänlaatua parantavia keksintöjä, tietokoneita, lentokoneita, stand up -koomikoita, autoja, tamponeja ja kaikkea tätä hyvinvointia.

Kivekset nimittäin tuottavat testosteronia, joka keskeinen syy siihen, miksi miehet ottavat naisia paljon enemmän riskejä, esimerkiksi perustavat yrityksiä. Älyllisiä eroja sukupuolilla ei ole, mutta isoja eroja riskinottohalussa. Sekä hyvässä että pahassa. Siksi miehet ottavat myös enemmän tyhmiä riskejä.

Anonyymi kirjoitti...

Pumpattu ja muovinen – entä sitten?

Nykyään jokaisella tuntuu olevan mielipide siitä, mikä on kaunista. Myös videoblogaaja Henry Harjusola tietää, että ulkonäöllä on väliä. Hänen ulkoista olemustaan kommentoidaan lähes päivittäin.


Yksi tämän kevään kuohuttavimmista nuortensarjoista on ollut tanskalainen tosi-tv-ohjelma Kerrostalojen prinsessat (Prinsesser fra Blokken, 2016), joka julkaistiin Yle Areenassa toukokuussa. Sarjassa joukko lähiössä asuvia nuoria naisia kertoo elämästään tekokynsien, silikonirintojen ja täytettyjen huulien kanssa.

Heille ulkonäön muokkaaminen on osa identiteettiä, joka toimii myös suojakuorena kovaa maailmaa vastaan. Sarjan päätähdet ovat herättäneet Suomessa paljon keskustelua, josta iso osa on tuomitsevaa tai tyttöjä säälivää.

Moni ei ymmärrä, miksi parikymppinen nuori haluaa näyttää epäaidolta.

– Ajatellaan, että luonnollisuus on jonkinlainen valttikortti. Ikävä totuus on kuitenkin se, että geeniperimä ei ole aina sellainen kuin itse haluaisi, toteaa 23-vuotias parturi-kampaaja Henry Harjusola.

Harjusola tietää, mistä puhuu, sillä oman ammattinsa lisäksi hänellä on videopalvelu Youtubessa suosittu kanava, jonne hän lataa pääasiassa meikkaamiseen liittyvää sisältöä.

Hän on itseoppinut meikkitaiteilija, joka rakastaa kimalletta, hiustenpidennyksiä ja näyttäviä kynsiä. Harjusola on myös avoimesti näyttänyt katsojilleen, kun hän laitattaa esimerkiksi täyteainetta huuliinsa.

Jokaisella Harjusolan videolla on kymmeniätuhansia näyttökertoja, ja hän on monien nuorten esikuva.

– Näen meikkaamisen ja itsensä muokkaamisen taiteena, jossa oma kroppa on tyhjä kanvaasi, jolle voi tehdä, mitä haluaa, Harjusola kertoo.

Elokuvat, lehdet, mainokset ja sosiaalinen media tursuvat kuvastoja, joissa naiset ovat nuoria, hoikkia ja kasvoiltaan symmetrisiä. Miehet puolestaan ovat pitkiä, lihaksikkaita ja jykeväleukaisia.

Mahdolliset "puutteet" ja "virheet" korjataan kuvankäsittelyohjelmilla, joiden avulla vinoista nenistä tulee suoria ja löysistä vatsoista sileitä. Ei siis ihme, että monille syntyy käsitys, jonka mukaan kuvissa näkyvät ihmiset ovat "täydellisiä".

Tästä huolimatta harva kokee tarvetta muuttaa itseään uutta vaatekertaa tai kampausta enempää. Oman ulkonäön muokkaaminen nähdään useimmiten merkkinä turhamaisuudesta tai huonosta itsetunnosta.

– Kauneus on pitkään ollut sellainen asia, että pitäisi olla aito. No, minussa ei ole paljon mitään aitoa, ja kaikki sen varmasti näkevät. Ei kenelläkään voi olla näin isot huulet luonnostaan. Mutta tämä on minun mielestäni paranneltu versio siitä, mitä olen aikaisemmin ollut, Henry Harjusola toteaa.

Harjusola ei allekirjoita väitettä siitä, että kaikki jotka päätyvät kirurgin veitsen alle kauneussyistä, ovat median välittämien kauneusihanteiden uhreja. Hän ei usko, että tarve muokata itseään syntyy ainoastaan ulkopuolelta.

– Voihan olla, että jollakulla on normaalikokoiset rinnat, mutta ei silti ole niihin tyytyväinen. Jollain toisella taas voi olla omasta mielestään liian isot rinnat, jotka ovat tiellä. Totta kai silloin käy tekemässä asialle jotain, Harjusola sanoo.

Äkkiseltään silikonit, täytetyt huulet ja muhkeat takapuolet vaikuttavat radikaalilta kauneusvillitykseltä. Ulkonäön muokkaaminen ei kuitenkaan ole uusi ilmiö. Ihmiset ovat tavoitelleet erilaisia kauneusihanteita vuosisatojen ajan.

Jo muinaisissa kulttuureissa tehtiin tatuointeja, lävistyksiä ja vartalomaalauksia. Yritettiin pidentää kaulaa, typistää jalkoja ja pienentää vyötäröä korsetin avulla. Joidenkin lähteiden mukaan muinaiset roomalaiset jopa hieroivat kasvoihinsa lyijyä sisältävää voidetta, jotta saisivat vaaleamman ihon.

Anonyymi kirjoitti...

Päivi Räsänen haluaa poistaa viranomaiset Pride-kulkueesta – "Poliisin ja Kelan viralliseksi mielipiteeksi nostetaan Setan tavoitteet"

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) vetoaa, että Poliisihallitus, Kela ja tilaisuuteen ilmoittautuneet ministeriöt jäisivät kulkueesta pois. Räsänen kirjoittaa asiasta blogissaan.

– On ongelmallista, jos julkinen viranomainen tekee kollektiivisen päätöksen osallistua mukaan mielenilmaukseen, joka jakaa syvästi mielipiteitä. Yksilönä kuka tahansa voi toki osallistua vapaasti mihin tahansa mielenilmaukseen. Setan ajamat tavoitteet ovat ristiriidassa monen suomalaisen henkilökohtaisen vakaumuksen ja näkemyksen kanssa, Räsänen kirjoittaa.

Räsänen väittää, että tasa-arvojärjestö Setan ajamat translain ja äitiyslain muutokset hämärtävät lapsen luonnollista oikeutta isään ja äitiin. Räsänen ihmettelee myös, miksi ministeriöt tukevat tavoitteita, joita hallitus ei kannata.

Räsänen ihmettelee, miten yhdenvertaisuusvaltuutettu voi turvata Poliisin, Kelan tai muiden kulkueeseen osallistuvien organisaatioiden koko henkilöstön oikeuden omaan vakaumukseensa ja mielipiteeseensä. – Julkisten viranomaisten ja organisaatioiden henkilöstöä ei tule asettaa tilanteeseen, jossa työnantajan viralliseksi mielipiteeksi nostetaan yksipuolisesti Helsingin Setan ajamat tavoitteet, Räsänen sanoo.

Aiemmin tänään Maahanmuutto ilmoitti peruvansa aiemmin ilmoittamansa osallistumisen Pride-kulkueeseen.

Anonyymi kirjoitti...

IL: Sipilä ja Orpo kansan suosikkeja pääministeriksi –  Halla-aho pitää kolmossijaa

Sipilää toivoo seuraavaksi pääministeriksi 21 prosenttia vastaajista.

Keskustan puheenjohtaja, nykyinen pääministeri Juha Sipilä, on suomalaisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi, Iltalehden teettämä kysely kertoo. Niukasti kakkoseksi jää kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, hän saa 19 prosentin kannatuksen.

Kyselyssä kolmoseksi nousee perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jonka kannatus on 13 prosenttia. Halla-ahoa kannattavat varsinkin nuoret aikuiset. 25–34-vuotiaista liki neljännes pitää Halla-aho parhaana pääministeriehdokkaana.

Muut oppositiopomot jäävät kyselyssä kauas kyselyn kärkisijoista. SDP:n Antti Rinne kerää 11, vasemmistoliiton Li Andersson kuuden ja vihreiden Touko Aalto neljän prosentin kyselykannatuksen.

Perussuomalaisten loikkareille kysely on armoton. Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho saa kyselyssä vain yhden prosentin kannatuksen.

Kyselyssä oli mukana myös kansalaispuolueen Paavo Väyrynen. Vastaajista noin seitsemän prosenttia piti Väyrystä parhaimpana pääministeriksi, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Kysely tehtiin tällä viikolla Taloustutkimuksen internetpaneelissa. Siihen vastasi yli tuhat henkilöä, ja virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Evoluutiopsykologi: Media vääristää kauneuskäsityksiämme

Tietyt kauneusihanteet tuntuvat toistuvan ajasta ja kulttuurista toiseen. Kaikkialla maailmassa suositaan nuoruudesta ja terveydestä kertovia piirteitä, kuten sileää ihoa ja symmetrisiä kasvoja. Mutta miksi näin on?

Evoluutiobiologian dosentin Markus J. Rantalan mukaan siksi, että miehet jotka ovat pariutuneet hedelmällisten naisten kanssa, ovat saaneet enemmän jälkeläisiä. Tästä syystä miehet ovat alkaneet suosia naisia, jotka näyttävät nuorilta ja hedelmällisiltä. Tämä taas on vaikuttanut siihen, että tiettyjä piirteitä on pidetty kauniina sukupolvesta toiseen.

Ulkoisten ominaisuuksien merkitys on korostunut erityisesti naisilla. Miehet sen sijaan ovat voineet kompensoida vähemmän viehättävää ulkonäköä hankkimalla valtaa ja rahaa. Ne saavat miehen näyttämään naisten silmissä puoleensavetävämmältä.

–Luonnon mekanismi on julma, mutta kyse ei ole mielipiteistä. Samanlaiset lainalaisuudet toimivat muillakin eläimillä, Rantala toteaa.

Aivan näin yksinkertainen kauneuden ja evoluution suhde ei kuitenkaan ole.

Nimittäin sukupuolielimet eivät välttämättä ole yhteydessä siihen, millaiset aivot kullakin yksilöllä on. Luonnon näkökulmasta miehen sukupuolielimet omistavalla henkilöllä voi siis olla naisen aivot. Rantalan mukaan tämä selittää osittain sitä, miksi jotkut viehtyvät samaa sukupuolta olevien ulkoisista piirteistä.

Ilman rumia ei ole kauniita

Kauneus ei myöskään ole absoluuttista. Rantalan mukaan yleinen kauneuskäsitys muodostuu aina sen mukaan, mitä on kullakin hetkellä tarjolla. Jos siis esimerkiksi huone on täynnä keskivertoa rumempia ihmisiä, yksikin tavallisen näköinen on muihin verrattuna erittäin kaunis. Jos taas päinvastoin kaikki ovat erittäin kauniita, kukaan ei erotu joukosta edukseen.

Rumia ihmisiä siis tarvitaan, jotta kauniit näyttävät kauniilta.

Tästä syystä ihmiset ovat aina rakastuneet ja ylistäneet taiteessaan ihmiskauneutta – olivatpa ihmiset minkä näköisiä tahansa.

Ongelmallista etenkin nykyaikana on se, että kaikilla on mahdollisuus nähdä omaa elinympäristöänsä kauniimpia ihmisiä. Median ja internetin vuoksi kuka tahansa voi katsella kuvia "täydellisistä" ihmisistä, jotka on muokattu kuvankäsittelyohjelmilla "virheettömiksi".

–Media vääristää kauneuskäsityksiämme. Tiedostamaton mielemme ei pysty erottamaan käsiteltyjä kuvia todellisuudesta, vaan se nostaa meidän kauneuskriteerimme korkeammalle, ja sitä kautta olemme vähemmän tyytyväisiä itseemme. Sama pätee meidän kumppaneihimme.

Rantalan mukaan tutkimuksissa on todistettu, että kun pariskunta katsoo elokuvaa, jossa näyttelijät ovat omaa puolisoa paremman näköisiä, tyytyväisyys omaan kumppaniin vähenee. Sama pätee myös toisinpäin.

Jos haluaisimme olla elämäämme tyytyväisempiä, meidän kannattaisi välttää media-altistusta, Rantala neuvoo.

Anonyymi kirjoitti...

Perusmeininkiä Amerikan maalta. Kihloissa oleva mimmi reality ohjelmassa päätyy pikkuhiprakassaan harrastamaan seksiä vieraan miehen, vieläpä mustan sellaisen kanssa ja sitten keksitään tarina raiskauksesta tai seksuaalisesta ahdistelusta, ettei maine menisi. Ohjelmasta on tietysti videokuvaa, joka osoittaa blondin olleen aggressiivinen osapuoli ehdottelussa. Silti Suomenkin media uskoo normaaliin tapaan sokeasti naisen sanaan: http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201706142200209427_tw.shtml?utm_medium=kiinte%C3%A4&utm_campaign=luetuimmat&utm_content=TVjaleffat&utm_source=www.telkku.com

Anonyymi kirjoitti...

Kymen Sanomissa "Paleface" räppäri tylyttää valkoista heteromiestä. Myös kommenteissa on makupaloja, kuten tämä, nimeksi vaikka "suomalaisen heteromiehen pitkä rikoslista". Kommentit moderoidaan, mutta nämä menee lyömällä läpi:

"Hienoa että valkoinen heteromies saa täälläkin kuulla hieman kunniaa! :) Mielestäni myös hienoa että Paleface ymmärtää valkoisen heteromiehen, sanoisiko pitkän rikoslistan. Liian pitkään on häntä paapottu, joskus on tultava krapula. Karri Miettiselle toivon upeaa kesää, mikäs sen parempaa kuin olla kesänä myös isä. Ihana lapsi kaikenlisäksi! "

http://www.kymensanomat.fi/Online/2017/06/18/Mikään%20ei%20ole%20läpeensä%20pahaa%2C%20sanoo%20maailman%20pelastumiseen%20uskova%20Paleface%20%20/2017522378041/4

Anonyymi kirjoitti...

Queer-anarkistitytöt yrittivät estää Pride-kulkueen – katso video
Myös pormestari Vapaavuori oli anarkistien protestin kohteeksi joutuneessa rekassa.


Kaksi queer-anarkistia yritti estää Pride-kulkueen istumalla yhdenvertaisuusvaltuutetun Pride-rekan eteen.

Teon tarkoituksena oli ilmeisesti vastustaa poliisin läsnäoloa Pride-kulkueessa.

Anonyymi kirjoitti...

Bigger brains mean men have higher IQs than women | Life | Life & Style | Express.co.uk

Men have bigger brains then women - but theirs are more efficient study finds | Science | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

Naisetkin halutaan palvelukseen: ”Asevelvollisuuden rajoittaminen yhteen sukupuoleen on aikansa elänyttä”

Noin 12 000 varusmiestä, heidän joukossaan 400 vapaaehtoista naista, aloittaa maanantaina asepalveluksensa. Keskustanuoret vaatii asevelvollisuuden ulottamista koko ikäpolveen eli molempiin sukupuoliin.
– Asevelvollisuuden rajoittaminen vain yhteen sukupuoleen on aikansa elänyttä. Sukupuoli ei määritä henkilön soveltuvuutta maanpuolustuksen tehtäviin. Siksi tarvitaan sukupuolineutraalia kansalaispalvelusta, keskustanuoret toteaa tiedotteessaan.

Vapaaehtoinen asepalvelus on ollut naisille mahdollista yli 20 vuoden ajan, mutta keskustanuorten mukaan ”naisten osuus varusmiehistä on edelleen marginaalinen”. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan 12 000:sta uudesta alokkaasta noin 400 on naisia.

– Kannatan yleistä ja yhtäläistä kansalaispalvelusta, jossa kaikki ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla. Kansalaispalvelus ei automaattisesti tarkoittaisi aseellista palvelusta Puolustusvoimissa, vaan myös tapoja osallistua Suomen turvallisuuden rakentamiseen on kyettävä monipuolistamaan. Sukupuoli ei kuitenkaan saa olla ratkaiseva tekijä tehtävää määritettäessä, keskusnuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi sanoo.

Keskustanuorten mukaan ”koko sukupolven kattavien kutsuntojen avulla tulisi valikoida parhaiten sopivat ja motivoituneimmat henkilöt sukupuolesta riippumatta kuhunkin tehtävään”.

– Koko ikäluokan osaaminen saadaan käyttöön luomalla lisää erilaisia tapoja suorittaa kansalaispalvelus. Erityisesti aseettomia, siviilikriisinhallinnan tehtäviä on kehitettävä voimakkaasti, jotta sopiva tehtävä löytyisi kaikille.

Keskustanuoret kertoo työstävänsä parhaillaan omaa malliaan sukupuolineutraalista kansalaispalvelusta.

Anonyymi kirjoitti...

https://areena.yle.fi/1-3073954#autoplay=true Ylellä eilen esitetty nettideittailun vaarat on katselun arvoinen. Kertoo kuinka miesten rakkauden kaipuulla rahastetaan ja kuinka heitä hyväksikäytetään järjestelmällisesti. Aika tavallisen näköisiä miehiä markkina-arvoltaan(KTM:iä kaikki tosin), jotka tavoittelevat turhan kauniita naisia. Vähän kuin naisten hypergamia, paitsi että miesten kohdalla siinä vaan käy käytännön aina heikosti. Hieman toivottomia noiden miesten pitää olla, että monta kertaa tulevat huijatuksi. Eräskin mies osti timanttisormuksen juuri tapaamalleen naiselle ja sitten palkkasi tutun perijän hakemaan lahjat takaisin. Jollain tasolla siis tajuavat tulevansa hyväksikäytetyksi, mutta silti yrittävät..

pahakuutti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Tällä kertaa vuosisadan rakkaustarina, eikä ole mitään länsimaista prinssi ja prinsessa höttöä vaan tiukkaa kuumaa romantiikkaa tuhannen ja yhden yön maustein.
Clare, care4calaisin perustaja piti järjestössään tiukkaa 'ei seksiä pakolaisten kanssa'-linjaa. Kuitenkin Clare söi itse kuormasta ja aloitti suhteen syyrialaisen "Kimo":n kanssa, joka paljastui myöhemmin tunisialaiseksi Mohamediksi. Suhde päättyi kun Kimo/Mohamed yritti huijata Clarelta tuhansia puntia. Suhteen päättymisestä tuohtunut Kimo koetti polttaa care4calaisin varaston ja lähetti tekstiviestinä kaverilleen haaveensa päästää Ms.Moseley autuaimmille pakolaisleireille, koska rakastaa tätä niin paljon. Ihqua moculovea.

How Care4Calais charity boss fell for bogus refugee | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Seksuaalinen ahdistelu festivaaleilla on ongelma Ruotsissa, mutta mikä on tilanne muissa Pohjoismaissa - Yle selvitti
Viime aikoina maailmalla on kohistu Ruotsin Bråvalla-festivaalilla tapahtuneista raiskauksista ja ahdisteluista.


Ruotsin suurimpiin festivaaleihin kuuluvan Bråvalla festival ilmoitti äskettäin pistävänsä pillit pussiin. Järjestäjän mukaan syynä ovat festivaalia jo kahtena peräkkäisenä vuonna piinanneet raiskaukset ja seksuaalinen ahdistelu. Viime vuonna Bråvallassa oli yhden viikonlopun aikana viisi raiskaustapausta ja 14-16 ahdistelua. Tämä vuonna raiskauksia oli neljä ja erityyppisiä seksuaalisia ahdisteluja 23.

Ruotsin poliisin Bråvallaa koskevan tiedotteen mukaan seksuaalinen ahdistelu on festivaalilla ollut kasvussa, mutta se ei nouse mitenkään hälyttävästi esille verrattuna muihin samankaltaisiin tapahtumiin. Poliisipäällikkö Michael Lindqvistin mielestä seksuaalisesta ahdistelusta ilmoitetaan nykyisin herkemmin.

– Minun mielestäni tilastot kertovat lähinnä festivaaliyleisön matalasta ilmoituskynnyksestä suhteessa tällaisiin rikoksiin. Toinen syy kasvuun on se, että ilmoituksen voi tehdä saman tien ja paikan päällä.

– Haluamme myös, että jokaisesta ahdistelutapauksesta tehdään ilmoitus, Lindqvist toteaa.

"Hävettää olla mies"

Festivaaliahdisteluista on tullut Ruotsissa kuuma peruna. Miten on mahdollista, että tällaista tapahtuu maassa, joka panostaa tasa-arvoon ja feminismiin, Ruotsissa kysellään.

Useissa Ruotsin mediassa olleissa, kiukkua kihisevissä kirjoituksissa ahdistelua ei ole rajattu pelkästään festivaalien riesaksi. Aftonbladetin toimittajan Frida Söderlundin mukaan “seksuaalinen väkivalta on ongelma nyky-Ruotsissa ja nyt on jo helvetti aika ottaa vastuuta”.

Bråvalla festivalin omassa tiedotteessa todetaan, että “seksuaalisesta ahdistelusta on tullut ongelma, joka koskettaa yhteiskunnan jokaista osaa.” Koomikko Emma Knyckare on järjestämässä festivaaleja, joihin miehiltä tai miehiksi itseään tuntevilta on pääsy kielletty. Muusikko Sonny Fahlberg taas toteaa suoraan, että häntä hävettää olla mies.

Bråvalla-ilmiö ei ole Ruotsissa uusi. Viime vuonna Ruotsissa kohistiin We Are Sthlm -nuorisofestivaalien yhteydessä edellisinä vuosina tapahtuneista kymmenistä ahdistelutapauksista, joita poliisi oli yrittänyt pimittää. Vuosien 2014 ja 2015 festivaaleilla seksuaalista ahdistelua kokivat jopa 11-vuotiaat tytöt, mutta Ruotsin poliisi jätti tämän kertomatta niin medialle kuin suurellekin yleisölle. Usean ruotsalaisjulkaisun mukaan suuri osa ahdistelijoista oli nuoria ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsiin miesvapaat rock-festivaalit
Ruotsissa on kehitteillä miesvapaat musiikkifestivaalit massaraiskausten ja seksuaalisten loukkausten jälkeen. Ruotsi ei halua rasistin leimaa ja festivaalit suljetaan KAIKILTA miehiltä.


Ruotsalainen tunnettu tv- ja radiojuontaja Emma Knyckare esitti sunnuntaina 2.7.2017 ideansa miesvapaista festivaaleista. Esitys sai nopeasti runsaasti tukea.

“Mitä ajattelette todella coolin festivaalin järjestämisestä siten, että vain miehet eivät ole tervetulleita. Tällainen periaate kunnes KAIKKI miehet ovat oppineet, kuinka käyttäytyä“.

Knyckare sai moninaisia vastauksia, huomattava osa kuitenkin tuki ehdotusta. Seuraavana päivänä tv- ja radiojuontaja Knyckare vahvisti suunnitelman:

“Ruotsin ensimmäiset man-free -rock-festivaalit toteutuvat ensi kesänä. Lähipäivinä minä kokoan yhteen toimivan ryhmän lahjakkaita järjestäjiä ja projektijohtajia rakentamaan festivaalia“.

Linnea Henriksson, Julia Frej ja Cleo Missaoui ovat jo ilmoittaneet suostumuksensa esiintyä man-free – festivaaleilla.

Bråvallan poliisi on vahvistanut, että heillä on tutkittavana ainakin neljä todennäköistä raiskausta ja 22 muuta ahdistelua Bråvallan musiikkifestivaaleilta.

Granskning Sverige – niminen vaihtoehtomedia kävi vuosi sitten läpi tuolloiset Bråvallan festivaalien seksuaalirikokset. Tällöin kaikki uhrit olivat ruotsalaisia pikkutyttöjä ja kaikki epäillyt turvapaikanhakijoita.

Bråvalla päätti tälle vuodelle jakaa alaikäisille turvapaikanhakijoille festarien vapaaehtoistyöntekijöiden paidat, joilla matut pääsivät ilmaiseksi festivaalialueelle.

Lähde: Aftonbladet

Anonyymi kirjoitti...

Tussuja, kuukuppeja, seksistisiä punkkareita, hyväsydämisen epäonnistunutta hevifeminismiä, Kelly Clarksonin kehosyyllistämistä… kuuluuko sukupuolipolitiikka musiikkiin?

Frank Zappa nimesi aikanaan klassikko-livelevynsä kysymyksellä Does Humor Belong in Music?

Zappa sai uransa aikana valtavasti kritiikkiä siitä, että kehtasi pyrkiä tulemaan nähdyksi vakavasti otettavana säveltäjänä samaan aikaan, kun hän lavalla hassutteli ja rakasti kakkahuumoria kuin pikkulapsi. Musiikki kun tietynlaisen tiukkapipon mielestä on puhtaimmillaan ja parhaimmillaan abstraktia taidetta ilman inhimillisiä ulottuvuuksia.

Zappaa mukaillen, kuuluuko sukupuolipolitiikka musiikkiin ja siitä uutisoimiseen? Jostain syystä kysymys eri teemasta nousi mieleeni tänä aamuna, kun avasin läppärini ja aloin troolata nettiä potentiaalisia uutisaiheita Popmedian sivuille etsien.

Tänäinen uutisvirtani pursuaa sukupuolipoliittisia musiikkiuutisia. Pistetään pieni otanta tähän väliin:

– Dickies-punkbändin laulaja Leonard Grave Phillips haukkui naispuolisen katsojan keikalla lyttyyn, koska katsoja oli nainen, katsojalla oli mielipide, katsoja oli “vittumainen tussu” ja vieläpä lihava ja ruma.

Eagles of Death Metalin nokkamies Jesse Hughes ja Offspringin kitaristi Noodles hyppäsivät oitis puolustamaan muusikon sananvapautta sosiaalisessa mediassa.

– Twitter-ääliö haukkui Kelly Clarksonia lihavaksi. Clarkson torppasi tyypin paraatin nopeasti muistuttamalla olevansa ehkä lihava, mutta “silti helvetin upea”. Clarkson ei ole väärässä, toim. huom.

– Aussimetalcoren nouseva lupaus In Hearts Wake julkisti juuri musavideon, jota markkinoidaan “feministisellä” jipolla: bändi soittaa videolla keikkaa kokonaan naispuoliselle yleisölle, koska metalli “ei ole pelkästään poikien hauskanpitoa”.

Lavalla esiintyvä bändi itse tietty koostuu pelkistä poitsuista.

– Suomalainen, naisvetoinen vaihtoehtofestari Tussurok on intoutunut arpomaan kävijoidensä kesken kuukuppeja.

Kuukuppi-idea lähti ilmeisesti tuoreesta Aamulehden kolumnista, jossa pohditaan tutkittuja faktoja siitä, miten vähän naisten elämän perustarpeita Suomessa tuetaan poliittisesti, vaikka maamme tasa-arvon “supermaana” tunnetaankin.

Näistä kaikista olisin voinut tehdä erikseen oman klikkiuutisen. Koska jos yksi asia on takuuvarma, se on se, että seksi myy. Ja feminismi raivostuttaa. Pistä näistä teemoista juttu nettiin ja klikkejä sataa.

Ansaitsisin itse asiassa ammattimielessä todennäköisesti sapiskaa siitä, että yhdistin nämä kaikki yhteen, pitkään, kiusalliseen kolumniin.

Halusin kuitenkin kysyä itseltäni: mitä vittua? Minua nimittäin jostain syystä vaivaa näiden teemojen ymppäys musiikkijuttuihin. Ja ketuttaa se fakta, että se kerryttää klikkimääriä niin hiton paljon.

Enkä tajua, miksi se minua vaivaa. Olen henkilökohtaisessa elämässäni vaivaannuttavan äänekäs feministinainen, joka jaksaa tapella oikeista termeistä intersukupuolisista ja transihmisistä puhuttaessa vaikka monta tuntia. Sonnustaudun black metal -keikoilla tarkoituksella kukkamekkoihin, koska se ärsyttää tietynlaista hevipuristia niin äärettömän paljon.

Miksi siis musiikkikirjoittajan duunissa haluan alitajuisesti vältellä koko aihetta?

Muistan, kun pääsin hevitoimittajana ensimmäistä kertaa haastattelemaan naismuusikkoa. Olin samaan aikaan aivan täpinöissäni, ja samaan aikaan pohdin vaikka miten kauan, miten lähestyä sitä surullisenkuuluisaa kysymystä “naisena olosta” metallimaailmassa.

Tuohon ekaan juttuun nostin kömpelösti miehet vs. naiset -tyylisen tematiikan. Sen jälkeen opin, että en ole hyvä siinä. Nykyään siis teen naista haastatellessani niin, että kerron hänelle ääneen välttäväni tuota surullisenkuuluisaa aihetta (koska olen cool). Haastateltavani nyökkäävät tietäväisinä ja helpottuneina.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi Halla-aho ihmettelee: "Homon täytyy fanittaa ideologiaa, jonka mukaan homot pitää tappaa"

Perussuomalaisten puheenjohtaja ihmettelee, että "vallitsevassa ilmapiirissä homolla on moraalinen velvollisuus".

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho laittoi torstaina Facebook-päivitykseensä linkin tästä avautuvaan Helsingin Sanomien juttuun.

HS:n juttu kertoo helsinkiläisen homobaarien omistajasta, jota arvostellaan islam-vastaisista "rasistisista" kirjoituksista.

– On oikeastaan aika jännittävää, että vallitsevassa ilmapiirissä homolla on moraalinen velvollisuus fanittaa tai ainakin olla arvostelematta ideologiaa, jonka kaikkien merkittävien koulukuntien mukaan homot pitää tappaa, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Samaan aikaan on jokaisen homon moraalinen velvollisuus paheksua, vastustaa ja natsitella puoluetta, joka suhtautuu kielteisesti sukupuolineutraaliin avioliittolakiin, hän jatkaa.

– Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu.

Anonyymi kirjoitti...

Edes ystävät eivät uskoneet prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin liittoon - "Heillä ei ole mitään yhteistä"

Yksi Charlesin ystävistä, Nicholas Soames, esimerkiksi oli sitä mieltä, että Charlesilla ja Dianalla ei yksinkertaisesti ollut mitään yhdistävää tekijää. Hän jopa väitti, että pariskunnan osapuolten välillä oli "älyllinen kuilu".

Kaksi muuta Charlesin ystävää, Norton ja Penny Romsey, olivat sitä mieltä, että Diana ei rakastanut Charlesia henkilönä, vaan jonkinlaisena kuninkaallisena "konseptina". Ystävien mukaan Diana oli myös henkisesti liian epävakaa Charlesille - liikaa tunteidensa vietävissä.

Anonyymi kirjoitti...

SHOCK WAVE jolts to penis significantly improve impotence

Sairaanhoitajan epäillään murhanneen jopa 60 lasta Yhdysvalloissa

Genene Jones

Anonyymi kirjoitti...

Mies löysi tyttöystävänsä sammuneena, kaveri piilotteli oven takana - raiskaussyyte hylättiin

Naiskiekkoilijat esittelivät vartaloitaan alastonkuvauksissa - ruotsalaiskirjailija raivostui: "Täydellisen sopimatonta"

Anonyymi kirjoitti...

Koulun pukukoodi sai teinipojat protestoimaan helteisessä Britanniassa: Tulivat kouluun hameissa

Mies, älä turhaan rääkkää itseäsi – tämä vartalo on nyt naisten mielestä parasta

Siemensyöksyt voivat ehkäistä eturauhassyöpää - 21 kertaa kuussa riittää

Anonyymi kirjoitti...

Suuri seksitutkimus: Tästä suomalaisnaiset fantasioivat | m.iltalehti.fi

1. Sitominen, piiskaaminen ja dominoiduksi tuleminen.

2. Seksi tuntemattoman kanssa.

3. Seksi julkisella paikalla / yllätetyksi tulemisen mahdollisuus.

4. Seksi toisen naisen kanssa.

5. Ryhmäseksi / parinvaihto.

Mies passitettiin kotiin shortsien vuoksi – palasi työpaikalleen äitinsä mekossa - Lifestyle

Teen cuts off his own testicles because he was 'tired of being a man'

Anonyymi kirjoitti...


Pregnant transgender man says pregnancy is better as a male

Schoolboys and office staff banned for wearing shorts return in SKIRTS

Mother believes voice of her son who she believe is a girl has not been heard

A WOMAN whose seven-year-old son was taken from her care after a High Court judge heard how he had been “living life entirely as a girl” says the youngster's voice has “not been heard”.

Mr Justice Hayden said the woman had been “absolutely convinced” the boy “perceived himself as a girl” and was determined that he should be a girl.

He said the woman had caused her son “significant emotional harm” – and he criticised local authority social services staff responsible for the youngster's welfare.

The judge has ruled that the boy should live with his father - who is separated from the woman - but should stay in touch with his mother.

Anonyymi kirjoitti...

Gender neutral approach sees school uniform rules change

Boys aged four allowed to wear SKIRTS to school in new ‘gender neutral’ rules

MEN are 'on the brink' of GIVING BIRTH thanks to new NHS treatment

This Morning speaks to a mum whose sons BOTH changed gender

Anonyymi kirjoitti...

Punttisalilla aloittelijat ja hyvän perimän omaavat ovat vahvoilla – HS listasi seitsemän vinkkiä lihasten kasvattamiseen

6. Lihaskoko vaikuttaa siihen, kuinka puoleensavetävänä ihmistä pidetään

Treenattu vartalo vetoaa vastakkaiseen sukupuoleen. Miesten lihaksikkuuden houkuttelevuudesta on saatu todisteita useissa tutkimuksissa. joissa naisille on näytetty kuvia miesvartaloista ilman kasvoja. Eniten peukutuksia keräävät lihaksikkaat miehet.

Liika on kuitenkin liikaa. Lihasmassa on seksikästä, kunhan sitä ei ole ylenpalttisesti. Yhtä vähän houkuttelee ruipelo.

Mieltymyksellä on kääntöpuoli. Vaikka trimmattu mies kerää katseita, hänen kykyään sitoutua parisuhteeseen epäillään.

Samansuuntaisia tuloksia raportoitiin muutama vuosi sitten turkulaistutkimuksessa. Siinä naiset arvioivat erikseen miesten kasvojen ja vartalon puoleensavetävyyden. Tulosten perusteella rasvaprosentti vaikuttaa maskuliinisuutta enemmän. Hoikka vartalo vetosi enemmän kuin massiivinen.

Kulttuuri vaikuttaa siihen, millaisia ihmisiä pidämme puoleensavetävinä. Kuitenkin biologiset tekijät, kuten lihaskoko, saattavat painaa enemmän, kuin haluaisimme myöntää.

Sani rakastui huomattavasti itseään nuorempaan mieheen: ”Ikä ei ole ongelma”

Leskiprinsessa ja 7 tytärtä pitivät orjia luksushotellissa – tuomittujen palvelusväkeä pidettiin epäinhimillisissä olosuhteissa

Anonyymi kirjoitti...

Experienced ambulance driver, 41, 'was driving on the wrong side of the road and cannot recall if her siren was on when she hit a pensioner on a crossing who later died in hospital'

Aku Hirviniemeltä härski vastaisku Katri Sorsan seksielämäpaljastukseen: ”Paikka, jossa masturboin...”

Newcastle mother 'plotted hammer attack on her boyfriend'

Anonyymi kirjoitti...

Arto haki 60 eurolla venäläisiä naisia supermarketin pihalta, tuomittiin sakkoihin – tapaus on tätä nykyä harvinainen

Sally Jones who became ISIS poster girl wants UK return

Woman 'stabs man after he didn't give her edible panties'

Anonyymi kirjoitti...

“EcoSexuals” vs. Beautiful Midsummer Traditions | MV!!??

Edes ystävät eivät uskoneet prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin liittoon - "Heillä ei ole mitään yhteistä"

Yksi Charlesin ystävistä, Nicholas Soames, esimerkiksi oli sitä mieltä, että Charlesilla ja Dianalla ei yksinkertaisesti ollut mitään yhdistävää tekijää. Hän jopa väitti, että pariskunnan osapuolten välillä oli "älyllinen kuilu".

Kaksi muuta Charlesin ystävää, Norton ja Penny Romsey, olivat sitä mieltä, että Diana ei rakastanut Charlesia henkilönä, vaan jonkinlaisena kuninkaallisena "konseptina". Ystävien mukaan Diana oli myös henkisesti liian epävakaa Charlesille - liikaa tunteidensa vietävissä.

Anonyymi kirjoitti...

Yllätti miehensä toisen naisen kanssa - nainen tilasi kavereiltaan raiskauksen kostoksi

Report: Bernie Sanders’ Wife Tried to Have Disabled Residents Kicked Out of Group Home

Anonyymi kirjoitti...

Moni maahanmuuttaja­nainen jää ilman työtä, koska ajattelee kuuluvansa kotiin – tästä ei Bahar Mozaffarin mielestä puhuta Suomessa tarpeeksi
Vuoden pakolaisnaisen mielestä sukupuoli pitäisi ottaa entistä vahvemmin huomioon maahanmuuttajien kotouttamisessa.


AFGAANINAINEN suuttui taannoin TE-toimistossa työskennelleelle Bahar Mozaffarille, 39. Mozaffari oli kysynyt, miksei nainen etsi miehensä tavoin työkokeilu- tai koulutuspaikkaa.

”Nainen kysyi minulta, olenko nainen, olenko äiti. Koska olen Iranista, minun olisi pitänyt hänen mielestään ymmärtää, että koti kuuluu naiselle.”

Afgaaninainen oli tullut kotouttamissuunnitelmia tekevän Mozaffarin luo pyytämään, että hänen miehelleen etsittäisiin työtä. Vain siten mies lähtisi päivisin pois kotoa eikä jäisi naisen palveltavaksi.

Mozaffarin mukaan vastaavia tapauksia on Suomessa paljon. Perheestä vain mies hakee töitä tai koulutuspaikkaa, sillä nainen jää hoitamaan lapsia ja kotia.

”Jos tilannetta kärjistää, yllättyisit siitä, kuinka moni maahanmuuttajanainen ei surisi miehensä kuolemaa.”

TÄNÄ vuonna vuoden pakolaisnaiseksi nimetyn Mozaffarin perhe on aina kamppaillut systeemiä vastaan. Isä oli Iranissa poliittisesti aktiivinen ja taisteli vapauden ja demokratian puolesta, mikä johti 12 vuoden vankilatuomioon.

”Isäni oli ensimmäinen feministi, jonka olen tavannut. Hän pyysi minua ja kolmea sisartani aina kyseenalaistamaan, jopa häntäkin. Hän opetti, että kun kohtaamme toisen ihmisen, on velvollisuutemme kyseenalaistaa, sillä vain niin voimme antaa toiselle mahdollisuuden kehittää itseään.”

MYÖS Mozaffari itse on feministi, eikä Iranissa sellainen sovi julkisesti olla.

Ekonomiksi yliopistossa opiskellut Mozaffari työskenteli Iranissa naisjärjestössä, jossa hän auttoi pääasiassa afganistanilaisia pakolaisnaisia. He olivat tulleet maahan paperittomina.

Työ naisten aseman eteen johti Iranissa vaikeuksiin, ja Mozaffari joutui lähtemään maasta poliittisena pakolaisena.

Vuonna 2006 hän saapui kiintiöpakolaisena Suomeen Turkista, jossa oli odottanut kaksi vuotta. Mukana oli kolmivuotias poika. Kolme vuotta myöhemmin hänellä oli työpaikka.

Mozaffari itse on esimerkki onnistuneesta kotoutumisesta, mutta työssään hän on nähnyt monelle naiselle käyvän toisin.

Ja nyt tulee asia, josta Mozaffari haluaisi Suomessa keskustella lisää: maahanmuuttajanaisia estää työllistymästä ainakin osittain heidän oma käsityksensä itsestään ja naiseudesta.

”Pitää mennä taakse päin ja ymmärtää, minkälaisista olosuhteista naiset ovat tulleet ja minkälaisissa yhteiskunnissa, perheissä tai kulttuureissa he ovat kasvaneet. Osassa lähtömaista naisten asema on heikko ja sukupuoliroolit vahvat.”

Anonyymi kirjoitti...

Ilkka Kanerva haluaa naiset asevelvollisuuden piiriin - "Naiset ovat valtava voimavara"

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) mielestä naisille ei riitä vapaaehtoinen asevelvollisuus.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) mielestä naistenkin pitäisi käydä armeija ainakin jossain muodossa.
Kanervan mukaan naisten kansalaisvelvollisuus voisi olla vaikka lyhyt koulutuskurssi.

Keskustelu ulkopolitiikasta voi olla samalla sekä viihdyttävää että asiantuntevaa. Porin Suomi-areenan maanantai-illan kapakkaväittely "Suomen ulkopolitiikan tabut ennen ja nyt" oli sellainen keskustelu.

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) haluaa naiset armeijaan. Hän toisti siten aiemmin päivällä Suomi-areenassa esittämänsä ehdotuksen.

- Minusta meidän pitäisi muuttaa meidän asevelvollisuusjärjetelmää niin, että naiset tekisivät kansalaisvelvollisuutena, lyhyenkin, koulutuskurssin, jonka myötä heille tulisi osaamista nykymaailman uhkia ajatellen, Kanerva ehdottaa.

IL-TV:n haastattelussa tilaisuuden jälkeen Kanerva mainitsi esimerkkeinä naisten osallistumisesta kyberturvallisuuden, siviilikriisinhallinnan, ensiaputehtävät ja humanitäärisen avustamisen.

- Tehtäviä, joissa naiset ovat valtava voimavara.

Kanervan mukaan tällainen palvelu voisi hyvin olla pakollinen, ainakin pääsääntöisesti.

- Uudistettaisiin tämä kansalaisvelvollisuuskonsepti ja mietittäisiin asia uudestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Evoluutiopsykologi lataa: Kaikki miehet haluavat 22-vuotiaita naisia, mutta vanhemmilta saa helpommin seksiä

Monet miehet suosivat nuoria naisia, vaikka he eivät sitä myöntäisikään. Naiset taas rakastuvat renttuihin – kunhan he ovat komeita.
Evoluutiopsykologi ja evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala kertoo uudessa Rakkauden nallekarkit – suoraa puhetta sinkkuudesta -sarjassa, miten kysynnän ja tarjonnan laki vaikuttaa siihen, miten ihmiset kiinnostuvat toisista.

Rantalan mukaan miehet suosivat naisissa piirteitä, jotka ovat yhteydessä nuoruuteen ja korkeampaan hedelmällisyyteen. Mitä enemmän naisessa on näitä piirteitä, sitä puoleensavetävämpi hän on. Näitä piirteitä haetaan erityisesti nuorilta naisilta.

Tästä on olemassa myös tutkimus, jossa selvitettiin miesten suosimaa ikää.

– Vanhemmat miehet sanovat, että he suosivat etenkin itseään nuorempia, mutta usein 10–15 vuotta nuorempia. Kuusikymppinen mies harvemmin sanoo, että hän suosii 22-vuotiasta naista. Mutta sitten kun heidät laitetaan laitteisiin kiinni ja katsotaan, mitä he oikeasti suosivat, kokevat he seksuaalisesti puoleensa vetävämmäksi naiset, jotka ovat 22-vuotiaita, Rantala kertoo.

Kysynnän ja tarjonnan laki

Rantalan mukaan kysynnän ja tarjonnan laki kuitenkin aiheuttaa sen, että harva kuusikymppinen mies kuitenkaan saa nuoria naisia pitkäkestoiseen suhteeseen tai ylipäätänsäkään suhteeseen kanssaan.

Monia nuoria miehiä kiinnostavat kuitenkin myös vanhemmat naiset. Mistä tällainen sitten johtuu?

– Se johtuu siitä, että niillä kysyntä ja tarjonta vastaavat paremmin toisiaan. On paljon helpompi saada nelikymppinen nainen seksisuhteeseen kuin kaksikymppinen nainen. Ja sen takia monet miehet, jotka harrastavat yhden illan suhteita, kelpuuttavat vanhempia naisia, koska heidät on helpompi saada siihen. Nuoret naiset vaativat enemmän sitä, että miehet panostavat heihin, Rantala sanoo.

Mikä rentuissa kiinnostaa?

Vanhan sanonnan mukaan naiset rakastuvat usein renttuihin. Rantalan mukaan aiheessa on perää, mikäli renttu miellyttää ulkonäöllään.

– Jos rentuksi määritellään sellainen mies, joka juoksee muiden naisten perässä, ryyppää ja rellestää, niin se johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että naiset pitävät sellaisista miehistä, jotka ovat komean näköisiä – ja kun on komean näköinen, voi juosta ja käyttäytyä rentusti. Jos mies on vähemmän komean näköinen ja käyttäytyy huonosti, niin hän saa kenkää naiselta. Kun mies on tarpeeksi komean näköinen, katsoo hän renttua käyttäytymistä enemmän sormien läpi.

Tämän perusteella voikin miettiä, millaisen miehen itselleen haluaa.

– Miehet, jotka eivät ole niin komeita, ovat parempia pidemmässä parisuhteessa, koska he kompensoivat sitä, että he eivät ole niin haluttavia.

Jonna Joutsenen haastattelussa Rantala kertoo myös, miten porno sekoittaa miesten pään ja saako rahalla naisia. Koko Suplan ohjelman voi kuunnella täältä.

Nirsous vähenee iän karttuessa

Nirsoja voivat Rantalan mukaan juuri kysynnän ja tarjonnan lakia miettien ne, jotka ovat kärkipäässä. He voivat valita kenet haluavat, kun muut joutuvat Rantalan sanoin ottamaan mitä saavat.

Yleensä nuorilla naisilla on enemmän kysyntää. Tämän vuoksi he voivat olla Rantalan mukaan nirsompia.

– Kun vanhetaan, nirsous alkaa vähentyä. Varsinkin jos tulee lapsia, naisen markkina-arvo tippuu niiden seurauksena ja sen jälkeen kelpuutetaan vielä vähän heikompi kumppani. Se on tämä kysynnän ja tarjonnan laki, joka määrää, kuka voi olla nirsompi ja kuka ei, Rantala sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Brothel is 'renting out sex robot for £88 an hour' | Metro News

However, a brothel offering a similar service in Barcelona was closed after outrage from local sex workers.

UK's first sex robot brothel could open soon following Lumidolls in Barcelona | Metro News

But now the brothel has reopened in a mystery area, with prices at £67 for half an hour and £83 for an hour.

The Campaign Against Sex Robots wants to ban them ‘because they’re like prostitutes’ | Metro News

Anonyymi kirjoitti...

”Muijilla kehuskelu” on osa rap-lyriikan syntyhistoriaa, mutta vuonna 2017 siitä pitäisi jo päästä eteenpäin
Ilona Raivion opinnäytetyö nosti jälleen puheeksi suomiräpin seksistiset lyriikat. Toimittaja Säde Mäkipään mukaan seksismi on osa rapin syntyhistoriaa.


"Oon valentin retro, jos neito ei lämpee, se ei oo vihaaja vaa lesbo, juotu sun bines on ku sä vielä jonotat sisään”

Näin räppää Mouhous -yhtye kappaleessaan Hellafly. Jyväskyläläinen rap-ryhmä latoo viime vuonna julkaistulla kappaleella pöytään räävittömiä laineja – ja biisi on saavuttanut valtaisan suosion.

Riimin takana on 22-vuotias Veikko Heikkilä, artistinimeltään Super Duve.

”Se biisi tehtiin meidän ensimmäiselle EP:lle, ennen kuin meillä oli levytyssopparia. Jos olisin tienny, että se lähtee radiosoittoon YleX:lle, olisin voinu muotoilla sanat jotenkin vähän nätimmin”, Heikkilä sanoo.

MOUHOUS ON korkealla Ylen tekemässä selvityksessä, jossa tutkittiin seksististä kieltä parinkymmenen suomalaisen rap-artistin tuotannosta vuosilta 2016 ja 2017. Selvitys pohjautui Ilona Raivion Metropolian ammattikorkeakoululle tekemään opinnäytetyöhön Datajournalismin soveltaminen – Seksismi suomalaisissa hiphop-sanoituksissa.

Opinnäytetyössään Raivio seuloi seksistisiä sanoja ja riimejä vuoden 2016 suosituimpien hip hop -kappaleiden joukosta. Ylen selvityksessä esitetään, kuinka monta kertaa artisti tai bändi käytti seksististä, naisia esineellistävää tai negatiivista stereotypiaa naisista toistavaa sanaa tai lausetta noin kymmenessä kappaleessa.

Mouhous sai osumia noin 25. Sitä enemmän seksistisiä termejä käytti vain Petri Nygård.

”Kyllä siitä sain muutaman viestin ja kuvakaappauksen”, Heikkilä sanoo Ylen jutusta tulleista reaktioista.

Onko Mouhous siis joukko naisia halventavia miehiä?

Ei, väitän. Kysymys rap-lyriikan seksismistä ja naiskuvasta on monimutkaisempi.

Aloitetaan siitä, mitä on seksismi.

Oxfordin sanakirja määrittelee sanan näin: ”Ennakkoluulo, stereotypia tai syrjintä, tyypillisesti naisia kohtaan, perustuen sukupuoleen.”

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM:n Syrjinnän vastainen käsikirja (2003) taas näin: ”Seksismi merkitsee ideologiaa tai toimintaa, joka perustuu sosiaalisten sukupuoliroolien varaan rakentuneisiin stereotypioihin, ja se kohdistuu erityisesti naisiin. Tällainen stereotypiointi on usein seurausta historiallisesta maskuliinisesta tai patriarkaalisesta kulttuurista, joka on alistanut naissukupuolta.”

Seksismi voidaan nähdä myös aikaan sidottuna ilmiönä. Nykyaikaista seksismiä on esimerkiksi, kun ammattikuljettajana toimivaa naista ei arvosteta työssään yhtä paljon kuin samassa työssä olevaa miestä.

Seksismiä on myös seksistinen kielenkäyttö. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että naiseen viitataan halventavilla tai vähättelevillä sanoilla kuten ämmä, narttu tai huora. Raivion opinnäytetyössä analysoiduista 43 suomalaisia artistin uutuuskappaleista seksistisiä sanoituksia löytyi 22:lta.

Englannin kielessä seksistinen termi naiselle on yleisimmin sana bitch. Ja sitä yhdysvaltalaisessa rap-musiikkissa käytetään ylettömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Male teacher kidnapped and raped by gang of sperm bandit women

...
A similar incident happened in February when another teacher was kidnapped from a bus stop in southwest Zimbabwe, drugged then raped for hours by three "light-skinned" women who he thinks took away his semen as his penis was bruised.

He was left in the middle of the bush and woke up the next morning with no clothes and injuries.

"Sperm bandit" crimes, where men's semen is harvested, have been on the rise in Zimbabwe and South Africa over the past few years.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinenkin mieslinnake murtumassa – puolueissa laajaa kannatusta armeijan kutsunnoista naisille
Puolueet kannattavat yhdessä rintamassa naisten osallistumista nykyistä selvästi laajemmin maanpuolustukseen. Aseisiin naisia ei pakotettaisi.


Eduskuntapuolueista löytyy laajaa kannatusta naisten maanpuolustuksen lisäämiseen. Naisten roolin lisäämisellä parannetaan sekä Suomen kriisinhallintaa että tasa-arvoa.

Puolueet eivät puhu pakollisesta asevelvollisuudesta, mutta naiset voisivat saada jatkossa kirjeen armeijan kutsuntoihin. Ero on iso nykyiseen verrattuna, kun naiset hakevat nyt itse vapaaehtoisesti armeijan kutsuntoihin ja sitä kautta armeijan palvelukseen määräajaksi.

Naisten osallisuuden maanpuolustukseen nosti esille kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) Porin SuomiAreenassa muun muassa Iltalehdelle.

Naisten osallistumisesta on puhuttu viimeksi keväällä valtioneuvoston puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä. Eduskunnan kannan mukana asevelvollisuus naisille on vapaaehtoista, mutta naisten osallistumista maanpuolustukseen pitää edistää ja tukea.

Kutsunnat hyvä tilaisuus järjestää asioita

Kansanedustaja Kanervan ajatuksena on, että maanpuolustus pitäisi olla mahdollisimman laajaa ja naiset pitäisi saada mukaan muun muassa erilaisiin humanitäärisiin tehtäviin ja siviilikriisinhallintaan. Myös kyberturvallisuus tarvitsee Kanervan mukaan naisten osaamista.

Kanerva edistäisi tavoitetta muuttamalla maanpuolustusvelvollisuutta niin, että naisten kouluttamisessa olisi kyse erilaisista ja -pituisista kursseista.

Myös halllituskumppani keskustan ja Uuden vaihtoehdon edustajat kannattavat asevelvollisuutta kevyempää osallistumista maanpuolustukseen.

– Pakollista asevelvollisuutta emme kannatta. Asevelvollisuus voisi olla yksi vaihtoehto muiden tehtävien ohella, keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen erittelee vaihtoehtoja.

Keskustan Kaikkonen pitää kutsuntoja myös naisille hyvänä keinona käydä läpi ikäluokan elämäntilanne. Samalla selviää minkälaisiin maanpuolustustehtäviin naisia voidaan sijoittaa.

Kaikkosen mukaan kutsunnat ja miten naisten maanpuolutuskoulutus pitäisi järjestää, pitää erikseen selvittää. Nopeisiin muutoksiin hän ei usko.

– Kutsunnat on selkein tapa järjestää naisten osallistuminen maanpuolustukseen. Velvoitteen sisällä on mahdollisuus valita aseellinen tai aseeton vaihtoehto, kansanedustaja Simon Elo (uv.) kertoo eduskuntaryhmän keskeneräisen ohjelmatyön linjauksista.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt puhuu islamin jättänyt suomalainen kurdi ja naispoliitikko: islamia tulee voida arvostella ilman rasismin leimaa

“Jos kristityiltä kysyisi, että pitäisikö homoseksistä tuomita kuolemaan, niin suurin osa vastaisi ei. Ainakin Euroopassa asuvista. Jos taas asiaa kysyisi maailman muslimeilta, niin suurin osa sanoisi vastaavasti kyllä.” Islamin jättänyt turkulaistunut kurdipakolainen Seida Sohrabi kertoo, miksi ei pidä islamofobian käsitteestä.


Miksi ideologia ja ihmisen syntyperä ovat kaksi eri asiaa? Miksi islam on poliittinen uskonto? Miksi islamia on vaikea muuttaa?

Haastattelun aluksi Seida Sohrabi haluaa puhua islamofobian ongelmallisuudesta.

– Muslimiksi ei synnytä, vaan siihen kasvatetaan. Sana islamofobia pyrkii kieltämään kritiikin uskontoa kohtaan vertailemalla ideologiaa synnynnäiseen seikkaan kuten naiseuteen, homouteen tai tummaihoisuuteen. Mitä tahansa ideologiaa eri arvojärjestelmää tulee pystyä kritisoida.

Sohrabi puhuu omakohtaisen kokemuksen äänellä, sillä hän on itse jättänyt islamin. Hän saapui Suomeen Iranin kurdialueelta turvapaikanhakijana 1990-luvulla. Tällä hetkellä Sohrabi opiskelee Turun yliopistossa poliittista historiaa. Sohrabi toimii myös aktiivisesti kokoomuksen kunnallispolitiikassa.

– Muslimeja on erilaisia kuten on erilaisia ryhmiä, se on selvää. Kuitenkin islamin uskonto perustuu muuttumattomuuteen ja täydellisyyteen. Siihen, ettei uskontoa voi lähteä muuttamaan. Islam tosiaan sanana tarkoittaa alistumista ja islam perustuu niin koraaniin kuin profeetta Mohammadin opetuksiin, jotka on osa hadithia eli perimätietoa, jota kutsutaan myös sunnaksi eli oikeaksi tavaksi elää, hän sanoo.

Tulkintaerot islamilaisten koulukuntien välillä ovat hyvin pieniä. Sohrabi mainitsee esimerkkinä naisten sukuelinten silpomiseen.

– Vaikka monet muslimit vastustat sitä, on vielä miljoonia, jotka silpovat naisia uskonnon nimissä. Asia tulee perimätiedossa esille hyväksyttävänä toimena profeetan sanoin.

my-doll kirjoitti...

Kaikki tietävät, että seksi on hyväksi terveydelle, mutta entä ikääntyneet, jotka eivät kykene löytämään rakkautta tuohon aikaan. Sukupuoli on edullisin tapa tutkia sukupuolta ottamatta riskitekijöitä sukupuolitaudeista, kun olet maksanut seksiä tai yöllä ulkomaalaisten kanssa. Silikoni- ja TPE-sukupuolen nuket kestävät hyviä vuosia, joten se on pohjimmiltaan kertaluonteinen investointi elinikäiseen seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

https://www.my-doll.com/difference-between-sex-dolls-and-real-women/

Anonyymi kirjoitti...

Laulajalegenda Paul Ankan oikeustaistelu kesti kymmenen vuotta – sai vihdoin poikansa huoltajuuden

Tapauksen käsittelyn aikana oikeus on kuullut vuosien varrella monia asiantuntijoita. Ethanin terapeutti Nancy Lopez muun muassa kertoi pojan inhosta äitiään kohtaan. Lopez sanoi oikeudessa ottaneensa muutamaan istuntoon mukaan myös Anna Ankan ja huomanneensa, ettei poika tule lainkaan toimeen äitinsä kanssa. Lopez lausui, että Ethanin parasta ajatellen hänen on hyvä jäädä isänsä luo asumaan.

Apu: Hanna Sumari kilahti ja raivosi ravintolassa naiselle, jonka pakaraväli vilkkui: ”Alkoi käry nousta”

Apu-lehden haastattelussa Sumari kertoo noin vuosi sitten tapahtuneesta tilanteesta, jolloin vaihdevuodet kärjistyivät tallinnalaisessa ravintolassa. Sumari oli ravintolassa syömässä miehensä ja tyttärensä kanssa. Sumari kertoo lehdelle, että ruokailua häiritsi kymmenhenkinen suomalainen naisseurue, jonka jäsenet olivat kovin äänekkäitä.

– Meteliä, meteliä, meteliä...ja nainen, jonka persvakoa sai ihailla koko ravintola. Mulla alkoi käry nousta, Sumari kertoo Apu-lehdelle.

Sumarin mukaan muut ravintolan asiakkaat loivat naisiin pitkiä katseita, mutta kukaan ei sanonut mitään. Kun Sumari perheineen oli lähdössä ravintolasta, hän ei enää pystynyt hillitsemään itseään, vaan pysähtyi pöydän viereen ja antoi tulla:

– Pidätte niin helvetillistä meteliä, että kaikki häiriintyy. Ja sinuna peittäisin tuon ravintolasalille näkyvän persvaon, Sumari kertoo sanoneensa lehden mukaan.

Mum who sent ex photo of their daughter before smothering her admits murder

Raskaana oleva uutisankkuri Laura, 27, sai törkypuhelun tv-katsojalta – ei ollut uskoa korviaan: ”Pitääkö tätä kestää vielä 20 viikkoa?”

– Ole kiltti ja mene Targetiin ostamaan kunnollisia äitiysvaatteita. Näyttää, kuin olisit sitonut vesimelonin liian kireiden asujesi alle, naisääni selittää vastaajaviestissä englanniksi.

– Targetilla on hyvä mallisto äitiysvaatteita, jos olet koskaan kuullut sellaisista. Olet oksettava tv:ssä, nainen jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Analyysi: Saanko toivottaa "suvakkihuoralle syöpäkuolemaa"? Poliisi ei tutki, koska veisi "useamman työpäivän"
Kuolemalla hekumointia, raiskausfantasioita – mitä kaikkea verkossa saa julkisuudessa esiintyvistä naisista julkaista ilman, että poliisi puuttuu?


"Perusteellisen esitutkinnan suorittaminen veisi arviolta aikaa useamman työpäivän."

Hanna Huumonen luki kesäkuussa ärsyyntyneenä kihlakunnansyyttäjältä saamaansa kirjettä.

Siinä syyttäjä kertoi, että poliisin esitutkinta Huumosen tekemästä rikosilmoituksesta oli keskeytetty “kustannusperusteella”. Tutkinnan jatkaminen maksaisi syyttäjän mukaan liikaa suhteessa rikosepäilyn laatuun ja mahdolliseen rangaistukseen.

Täytyisikö hänen kimppuunsa hyökätä fyysisesti, ennen kuin tutkinnan kynnys ylittyisi?

Huumosta alettiin häiritä vuoden 2016 tammikuussa, jolloin hän sai nopeana ryöppynä satoja tekstiviestejä, puheluita, sähköposteja ja Facebook-viestejä. Hän oli tuolloin melko tuntemattoman järjestön, Sosialidemokraattisten Opiskelijoiden (SONK ry) puheenjohtaja.

SONK oli juuri käynnistänyt kampanjan valemediana tunnettua MV-lehti-verkkosivustoa vastaan.

SONK kehotti yrityksiä poistamaan mainoksensa “valheita, naisvihaa ja ulkomaalaisvihaa levittelevältä sivustolta”. Kampanjaan liittyi mukaan myös muiden puolueiden nuorisojärjestöjä sekä Facebook-yhteisö Loppu MV:lle.

Tavoitteena oli vaikeuttaa sivuston toimintaa iskemällä arkaan paikkaan, mainostuloihin. Ylen jutussa oli arvioitu MV-lehden tienanneen mainoksilla jopa 35 000 euroa kuukaudessa.

“Toivon hartaasti että sinä, lähipiirisi ja kaikki aatetoverisi saisitte kunnon joukkorikastuksen (lue raiskauksen) laittomilta maahantunkeutujilta niin alkais silmät aukeamaan. Toivon todella että näin tapahtuu.” – Pera, tekstiviesti Hanna Huumoselle 9.1.2016

Huumonen oli luonnollisesti osannut odottaa jonkinlaista vastaiskua, mutta sen erittäin henkilökohtainen luonne oli yllätys. MV-lehden sivustolla julkaistiin Huumosen työpaikan yhteystiedot ja “kehotettiin toimenpiteisiin”. Kotiosoitteensa hän ehti piilottaa kuultuaan kavereiltaan, että sitä kysellään keskustelupalstalla.

Joku lähetti omasta numerostaankin tekstiviestin: “Suvakkihuora, häpeän sinua!”.

Kuinka moni todella yhtäkkiä vihasi häntä, itselleen tuntematonta ihmistä? Osa viesteistä vaikutti tulevan tekaistuilta Facebook-profiileilta osana häneen kohdistettua vihakampanjaa.

“Kyllä aion tulla hautajaisiisi juhlimaan niin vitusti ” – viesti Facebookissa 12.1.2016

“Kuole syöpään tai mieluummin sut raiskataan hengiltä.” – viesti Facebookissa 17.1.2016

“Olet todella vastenmielinen huora. En yhtään ihmettele jos joku puukottaa sinua.” – viesti Facebookissa tammikuussa 2016

MV-lehteä vastaan suunnattu boikottikampanja tehosi ja yritykset vetivät mainoksensa sivustolta pois. Kampanjan kasvona esiintynyt Huumonen liikkui aluksi turvasumuttimen kanssa ja kärsi univaikeuksista.

Julkisuudessa hän pyrki esiintymään SONKin puheenjohtajan roolissa tyynenä ja pitämään omat tunteensa taka-alalla. Mutta hänen oli mahdotonta tietää, kuinka vakavasti väkivaltaa pursuavat viestit tuli ottaa. Oma ja läheisten arki kärsi, koska elämä muuttui yhtäkkiä turvattomaksi.

“Toivottavasti tulee se puoliapina joukkio (pakoloiset) ja raiskaa sut ja sun läheises hengiltä. SAATANAN PASKA!!!” - viesti Facebookissa 3.5.2016

Vappuna 2016 lehtien toimituksiin lähetettiin pornokuvia, joihin oli liitetty Huumosen pää. Kun hänen puhelimeensa alkoi tulla läähätyssoittoja, hän arvasi, että yhteystiedot oli laitettu seuranhakupalstalle.

Ajan kuluessa Huumonen oppi sietämään sitä, että viha- ja törkyviestejä voi tulla, jos esiintyy julkisuudessa. Hän ei kuitenkaan ole suostunut tukkimaan suutaan.

– Ne voittavat, jos mä hiljenen, Huumonen sanoo nyt.

Hänen kaverinsa keräävät parhaillaan talteen kaikkea sitä törkypostia, jota hän on saanut puolentoista vuoden aikana. Kesän jälkeen poliisille lähtee uusi rikosilmoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Valinnanvapauslain uusi valmistelu naisten käsissä – työryhmässä vain yksi mies
Hallituksen uutta esitystä valmistelevan virkamiestyöryhmän on tarkoitus aloittaa työnsä heti.


Uudelleen valmisteltavan valinnanvapauslain rakentaminen on jäämässä naisten tehtäväksi. Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman 9-jäsenisen virkamiestyöryhmän nimetyistä jäsenistä peräti seitsemän on naisia, yksi on mies ja yksi on vielä nimeämättä.

Tasa-arvolain neljännen pykälän mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa tai vastaavissa toimielimissä pitäisi olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Valmisteluryhmän puheenjohtaja on sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila. Hän vastaa jatkossa valinnanvapausmallin valmistelusta.

Valmisteluryhmän on tarkoitus aloittaa työnsä heti, jotta lain esitysluonnos voitaisiin lähettää lausunnolle marraskuussa 2017. Eduskunnalle hallituksen uusi esitys on tarkoitus antaa alkuvuonna 2018.

Valinnanvapausmalliin tehdään perustuslakivaliokunnan edellyttämät muutokset ja muut välttämättömät muutokset. Sote-uudistus tulee suunnitelmien mukaan voimaan vuonna 2020.

Anonyymi kirjoitti...

Samassa veneessä Tommi Kinnunen ja Niina Junttila: Jako tyttöihin ja poikiin merkitsee enemmän aikuisille kuin lapsille itselleen
Miksi kouluissa pitäisi samaistua sukupuoleen, kysyttiin Samassa veneessä -keskustelussa Porissa.


Koululaisten elämää ei juuri määritä jako tyttöihin ja poikiin. Eikä ainakaan siinä määrin, kuin aiheesta käydy julkinen vääntö antaisi ymmärtää, toteavat opettaja, kirjailija Tommi Kinnunen ja Turun Yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, tietokirjailija Niina Junttila.

He puivat kysymystä perjantaina Ylen Samassa veneessä -keskustelussa Porin SuomiAreenassa.

Junttilan mukaan tyttö-poika -jakoa tuijotetaan liian helposti kaikenselittävänä tekijänä. Hän nostaa rinnalle ainakin myös jaon introvertteihin ja ekstrovertteihin. Ja tekijöitä on paljon muitakin.

– Niillä molemmilla on toki jotain merkitystä, mutta eivät nekään kaikkea selitä.

Koulun roolista sukupuoliroolien opettajana tai muokkaajana käytiin kiihkeä keskustelu viime syksynä, kun opetushallitus julkaisi oppaan Tasa-arvotyö on taitolaji, jossa muistutettiin, että lasta määrittää moni muukin tekijä kuin sukupuoli, joka helposti ylikorostuu. Julkisuudessa tämä tulkittiin niin, että lapsia ei enää saisi kutsua tytöiksi ja pojiksi.

Kinnunen pitää keskustelupalstoilla esitettyjä väitteitä sukupuolten kieltämisestä opetuksessa lähinnä naurettavina. Kyse on sen sijaan siitä, että koulun ei pitäisi tuputtaa valmiita rooleja.

– En minä halua, että oppilaani kasvavat joihinkin tiettyhin rooleihin. Että opettamani tytöt oppisivat hiljaisiksi ja alistumaan ja antamaan vuoroa koko ajan toisille. Minä haluan, että he oppivat vaatimaan oman tilansa yhteiskunnassa, niinkuin kaikki muutkin.

Kinnunen kysyy yleisemmin miksi kouluissa pitäisi samaistua sukupuoleen?

– Minä olen mies, mutta en silti koe että minulla ja vaikkapa Teemu Selänteellä on mitään tekemistä keskenään.

– Olisi ihan yhtä keinotekoista, jos meidät jaettaisiin jonkin matemaattisen mallin mukaan vaikkapa hoikkiin ja ylipainoisiin. Ja sitten sun pitäisi kokea kuuluvasi jotenkin siihen porukkaan [...] Ja sitten se vielä vaikuttaisi ammatinvalintaan, että "pyöreät nyt hakeutuu tällaisille alueille".

Roolit ohjaavat myös koulumenestystä enemmän kuin varsinainen sukupuoli.

– Paljon puhutaan siitä, että pojat eivät lue, mutta ei tytötkään lue. Tai se ei siis ole sukupuolisidonnaista. Minulla on oppilaina poikia, jotka lukevat paljon ja tyttöjä, jotka eivät kirjaa avaakaan. En usko, että tästä voidaan geneettisellä tasolla sanoa oikeastaan yhtään mitään, vaan me ollaan yhteiskunnalisten roolien vankeja. Se vaikuttaa paljon siihen mitä meistä tulee ja mihin ammatteihin me hakeudutaan, Kinnunen sanoo

Pojatkin kaipaavat sydänystävää

Perinteinen oletus on, että pojat liikkuvat poikaporukassa, ja tytöillä taas on yksi sydänystävä, bestis.

Lasten ja nuorten yksinäisyyttä tutkinut Junttila kertoo, että oikeasti pojat kaipaavat porukan sijaan yhtä läheistä ystävää jopa enemmän kuin tytöt.

Viesti menee kuitenkin perille hitaasti. Junttila kertoo esimerkin jonkin ajan takaa.

– Kerroin tästä, ja minulle miesopettaja kommentoi, että ei voi pitää paikkansa. Ei ne pojat kaipaa läheisiä ystäviä, koska jos ne halailisi toisiaan koulun käytävällä, niin heti tulisi piipaa-auto hakemaan pehmustettuun huoneeseen.

Ei opettajakiintiöille, kyllä positiivisille esimerkeille

Asenteet ovat kuitenkin muuttumassa ja samalla mies- ja naisopettajien alat ovat katoamassa.

Kumpikaan keskustelijoista ei lämpene ajatukselle sukupuolikiintiöistä eri opettajatehtävissä. Sen sijaan opettajien sukupuoliroolien luonteva katoaminen heijastuu myös oppilaisiin. Kinnunen kertoo ystävänsä koulusta, jossa pitkän matematiikan opettajaksi tuli naisopettaja. Sen jälkeen tytöt valitsivat aineen aiempaa herkemmin.

Anonyymi kirjoitti...

SAARA SÄRMÄ: SOMEKOHUJEN ANATOMIASTA

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa tapahtui jotakin ja nettilehdistä saimme lukea, kuinka taas on someraivo päällä. Jotkut raportoivat, kuinka tunteet kuohuivat. Väitän, että tapauksessa ei kuitenkaan ollut kyse sen enempää raivosta kuin liiallisista tunteistakaan.

Mitä sitten tapahtui? Eräs atk-asiantuntijana tunnettu mieshenkilö julkaisi julkisella Facebook-seinällään kuvan lentokoneessa vieressään nukkuvasta naisesta. Kuvan saatteena luki ”Tästä tulee pitkä lento…” Kuvaajasta itsestään kuvassa näkyi noin neljännes ylävartalosta ja kasvoista. Jos kyse oli selfiestä, kuten selittely myöhemmin kuului, oli aika huono selfie.

Kuvan tarkoitus oli päivänselvä. Sen viesti oli, että vierustoveri on liian iso ja tekee siksi matkasta hankalan. Monet yrittivät parhaansa mukaan keksiä myös vaihtoehtoisia selityksiä. Ehkä nukkuminen olikin se ongelma, että nyt ei ole juttuseuraa ja tulee tylsää. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun kyseinen henkilö on julkaissut pilkkaavia kuvia lihavista ihmisistä, joten asian selittely parhain päin ei vakuuttanut.

Somekohuiksi nimitetyissä ilmiöissä ei ole kyse pelkästään yksittäisen ihmisen tekemisistä. Yksittäisen ihmisen yksittäinen somejulkaisu on osa yhteiskunnallisia rakenteita ja tuo ne näkyväksi, joskus hyvin ikävällä tavalla.

Siis sillä lailla ikävällä tavalla, mitä nyt esimerkiksi seksismi, naisviha, rasismi tai läskien haukkuminen on. Ikävältä voi toki tuntua ihmisestä itsestään, kun ilmentää näitä omassa toiminnassaan ja saa vastaansa tiukkaa kriittistä palautetta. Kun typerän somejulkaisun alle tulee muutama sata kommenttia, joissa sanotaan, että olit todella urpo, kun toimit noin ja sinun sietäisi hävetä.

En haluaisi tällaisissa tapauksissa enää koskaan lukea yhtään kertaa, että kyse on raivosta. Netissä nähdään aivan jatkuvasti ihan oikeaa raivoa, kunnon vihaa, väkivaltafantasioita ja uhkailua henkilöihin kohdistettuna. Usein vain siksi, että nämä henkilöt ovat olemassa omina itsenään ja sanovat jotain internetissä.

Ei myöskään haittaisi, jos ei enää koskaan tarvitsisi lukea lynkkaamisesta sellaisessa yhteydessä, jossa ei ole kyse rotuperustaisista julkisista teloituksista. Kritiikki paskamaista toimintaa kohtaan ei ole sama kuin teloitus.

Vaikka joku olisi kuinka väärässä, ei ole syytä uhkailla. Pitää pystyä tekemään ero sen välille, kritisoidaanko toimintaa ja sanomista, vai kiistetäänkö ihmisen oikeus olla olemassa ja toimia tässä yhteiskunnassa.

Todellista someraivoa ovat ne tappo- ja raiskausuhkaukset tai kohteen kuolemalla ja raiskatuksi tulemisella fantasiointi, mitä esimerkiksi rodullistetut ihmiset, transihmiset, feministit, kriittiset tutkijat ja toimijat, ylipäätään kaikki ei ihan normiin mahtuvat, yhteiskunnallisesti aktiiviset toimijat saavat jatkuvasti ihan vaan siksi, että uskaltavat olla äänessä omalla nimellä tai nimimerkillä.

Kritiikkiä voi esittää myös tunteella. Se, että menee hermo, kun kerta toisensa jälkeen hakkaa päätään sortaviin rakenteisiin, ei mitenkään lähtökohtaisesti vähennä kritiikin arvoa. Kiukku epäkohtia kohtaan on voimavara, jolla maailmaa muutetaan.

Kritiikin leimaaminen raivoksi tai tunteiluksi on tuttu hiljentämisstrategia, se siirtää koko keskustelun itse asiasta jonnekin aivan muualle. Sen sijaan, että käytettäisiin lihavan ihmisen salakuvaamista ja pilkkaamista esimerkkinä laajemmista ongelmista, puhutaankin vaan raivosta. Kätevä tapa pönkittää normeja ja pitää yhteiskunnalliset rakenteet juuri sellaisena kuin ne ovat, epätasa-arvoisina ja poissulkevina.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Laura Huhtasaari näyttäytyy yhtä aikaa ideaalisuomalaisena ja naapurintyttönä

Vertailukohtaa Laura Huhtasaaren nousulle voi hakea monesta läntisestä maasta. Samaan jatkumoon kuuluvat tutkija Tuija Saresman mukaan niin Ranskan Marine Le Pen kuin presidentti Trumpkin.

–Populismi valtavirtaistuu ja keskustelu mustavalkoistuu. Tulee jako meihin ja muihin sekä kansaan ja eliittiin, Saresma sanoo.

Saresma on tutkinut paitsi populismia, myös vihapuhetta, muukalaisvihaa ja naisen asemaa.

–Voisi väittää, että esimerkiksi islamin pelolle ei Suomessa ole todellisuuspohjaa vieläkään, mutta ilmapiiri on otollinen. Halla-aho ja Huhtasaari ovat tuoneet kosketuspintaa, ja takana on taloudellinen kriisi, Saresma sanoo.

Karsimaattisille henkilöille on tilaa aikoina, joina politiikkaan liitetään suhmuroinnin ja epärehellisyyden mielikuvia. Saresma nostaa esiin myös julkisuuden tunteellistumisen.

Ristiriita saa huomiota.

–Huhtasaari on samaan aikaan naisellinen blondi, mutta hänen puheensa ja arvonsa ovat hyvin kovia.

Sarsema on itse seurannut Huhtasaarta tiedotusvälineistä ja blogikirjoituksista. Huhtasaari on vahvasti esillä sosiaalisessa mediassa, jossa häntä myös ihaillaan. Hänet koetaan jopa messiaanisena hahmona, pelastajana.

–Laura Huhtasaari näyttäytyy valkoisen suomalaisen ydinperheen äitinä, ideaalisuomalaisena, mutta samaan aikaan naapurintyttönä. Siinä on myös paradoksi: eihän poliittista uraa tekevä nainen voi olla samaan aikaan myyttinen kotona oleva äiti, Saresma sanoo.

Saresman mielestä kiinnostavaa on myös Huhtasaaren puhe uskostaan. Se on Saresman mukaan suomalaisessa politiikassa epätyypillistä, ja muistuttaa yhdysvaltalaista tapaa. Saresma arvioi, että Huhtasaari käyttää taitavasti hyödykseen perinteisiä arvoja: koti, uskonto ja isänmaa.

–Hän on koulutettu nainen, mutta opettaja ja kasvattaja. Ne roolit naiselle on voitu perinteisestikin sallia, eikä Huhtasaari ole uhka perinteisille sukupuolikäsityksille.

Entä mitä ajattelee Laura Huhtasaari itse nousustaan?

–Olen hirveän intohimoinen ihminen, ja tunteethan tarttuvat, se on peruspsykologiaa, hän sanoo.

Hän uskoo myös asiaansa: siihen, että ihmiset haluavat muutosta.

Ihmisten ihailu on vaikuttanut henkilökohtaiseen elämään.

–Yksityisyys on mennyt, enkä minä siitä tykkää, hän sanoo.

Valinta antaa julkisuudelle paljon on silti ollut oma.

–En ala esittää mitään, mitä en ole, Huhtasaari sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.miestentasa-arvo.fi/2017/07/16/miesten-tasa-arvo-ry-tuomitsee-sosiaali-ja-terveysministerion-lainvastaisen-toiminnan/

Anonyymi kirjoitti...

”Mies ei uskalla olla eri mieltä naisen kanssa” – psykologi Tony Dunderfelt huolissaan suomalaisista peesaajamiehistä

Tony Dunderfelt on itse peesaajamies, kun syyttää ongelmasta miehiä. Hänellä ei ole munaa sanoa suoraan, että naisistahan tämä johtuu.

Tai ehkä pikemminkin kasvatuksesta ja vallitsevasta asenneilmapiiristä, jossa naiset on totutettu ajatukseen, että he ovat aina oikeassa ja että he saavat päättää itse ja yksin (parisuhteessakin) kaikesta. Miehet on taas kasvatettu perinteiseen, naista kunnioittavaan malliin. Yhteentörmäykseltä ei voida välttyä.

Joko naiset olisi taas opetettava kunnioittamaan ja kuuntelemaan miehiä, tai sitten miesten on pudotettava naiset jalustaltaan. Vasta sitten toimiva kommunikaatio on mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Naisille oma ”kansalaispalvelus”? – Arno Kotro: ”Kas kun ei emäntäkoulu”

Opettaja-kirjailija Arno Kotro hämmästelee Puheenvuoron blogissaan kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) tekemää ehdotusta naisille tarkoitetusta kansalaispalveluksesta. Kotron mukaan ”ehdotus ei ole tästä maailmasta”.

Kanerva kertoi Porin SuomiAreenassa viime viikolla puolustusvaliokunnan luonnostelleen jo puolitoista vuotta naisille omaa kansalaispalvelusta, joka koskisi kaikki ikäluokan naisia. Kyse olisi naisten vastineesta ase- ja siviilipalvelukselle.

Kansalaispalvelus voisi Kanervan mukaan olla esimerkiksi kuukauden mittainen ja hän listaa opeteltaviksi asioiksi muun muassa humanitaarisen työn, pelastustaidot ja ensiapukurssit. Kotron on vaikea uskoa, että Kanervan ehdotus koskisi ainoastaan naisia.

–Se olisi karmea malli nuorille, joille nimenomaan yritetään kertoa, ettei ole erikseen naisten ja miesten hommia. Jos se taas olisi avoin myös miehille, tulisiko se armeijan ja siviilipalveluksen rinnalle kolmanneksi vaihtoehdoksi? Vai lakkautettaisiinko sivari kokonaan, koska kuka sinne sitten enää menisi? On vaikea uskoa, että joka käänteessä siviilipalveluksen lyhentämistä vastustanut kokoomus nyt kannattaisikin sen typistämistä kuukauteen.

–Kyseessä siis tosiaan taitaisi olla naisten kansalaispalvelus. Kas kun ei emäntäkoulu, Kotro päivittelee.

Kotro arvioi, että ehdotuksen taustalla on keskustelu miesten asepalveluksesta. Hän itse tunnustautuu miehille ja naisille yhtäläisen vapaaehtoisen asepalveluksen kannalla. Kotro väittääkin, että Kanervan ehdotuksen taustalla olisi vapaaehtoisen asepalveluksen vastustus.

–Ja kas, kun osa vaatii pakon poistamista ja osa sen laajentamista, niin tuostahan syntyy kokoomukselle sopiva kompromissi, että säilytetään pakko nykyisellään, siis vain miehiä koskevana. Kokoomukselle nykymalli käy hyvin, muttei yhdellekään sellaiselle, jolle kansalaisten yhdenvertaisuus ja maanpuolustuksen järkevä järjestäminen merkitsevät jotain, Kotro kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mielipide
Naiset saavat parempaa palkkaa kuin miehet
Tuntipalkka tehtyä normaalia työtuntia kohden on suunnilleen sama, mutta eläke-etuuksien vuoksi naisen euro on selvästi yli sata senttiä.


TEHYN puheenjohtaja Rauno Vesivalo kirjoitti (HS Mielipide 9.7.) palkkatasa-arvosta.

Euroopan unionissa virallinen palkkaero lasketaan tuntipalkoista. Verohallinnon mukaan Suomen naisten palkka­tulot ovat 76–78 prosenttia miesten palkkatuloista. Toisaalta Suomen naisten tekemien vuosityötuntien määrä on Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan 79–80 prosenttia miesten vuosityötunneista. Kun otamme huomioon, että miehet tekevät muutaman prosentin enemmän ylitöitä, tuntipalkka tehtyä normaalia työtuntia kohden on suunnilleen sama.

Tätä laskentatapaa suositteli EU:n naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta Femm – 31 naista ja 4 miestä. EU-parlamentti hyväksyi sen päätöslauselmassaan vuonna 2008. Kaikki Suomen parlamenttiedustajat sukupuoleen tai puoluekantaan katsomatta äänestivät puolesta.

EU:n tasa-arvodirektiivin mukaan eläke-etuus lasketaan palkaksi, joten Suomessa naiset saavat sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla olevan laskelman mukaan lisähyötyä noin 8–10 prosenttia. Naisen euro on siten selvästi yli 100 senttiä.

Jos jotkut naiset sosiaali- ja terveysalalla tai muulla naisvaltaisella alalla kokevat saavansa liian vähän palkkaa, sitä pitää saada siirretyksi parempipalkkaisilta naisilta.

Pauli Sumanen

puheenjohtaja, Sukupuolten tasa-arvon tutkimusseura ry

Anonyymi kirjoitti...

Miehet saavat Suomessa naisia parempaa palkkaa, vaikka asiaa kuinka kääntelisi – Tutkijan mukaan pitäisi miettiä, miksi naiset kouluttautuvat miehiä matalapalkkaisempiin töihin
Kirjoittaja väitti HS:n mielipidepalstalla, että naiset tekisivät vuositasolla miehiä vähemmän työtunteja.


NAISTEN JA miesten välisten palkkaerojen tarkasteleminen on monimutkaista, muistuttaa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Mika Maliranta.

Pauli Sumanen kirjoitti maanantaina HS:n mielipidepalstalla, että naiset tekisivät vuositasolla miehiä vähemmän työtunteja.

Hän väittää kirjoituksessaan, että ”naisten ja miesten tuntipalkka olisi jokaista normaalia työtuntia kohden suunnilleen sama, mutta eläke-etuuksien vuoksi naisen euro olisi selvästi yli sata senttiä”.

Sumanen kutsuu itseään Sukupuolten tasa-arvon tutkimusseura -nimisen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Hän on myös aiemmin julkaisemissaan verkkokirjoituksissa käsitellyt naisten ja miesten välisiä palkkaeroja.

MALIRANNAN MIELESTÄ Sumanen yksinkertaistaa asiaa HS:n mielipidekirjoituksessa.

”Naisten ja miesten välisiä palkkaeroja tarkasteltaessa on tarpeen ottaa huomioon esimerkiksi työaika, työtehtävät, toimialojen väliset erot sekä työntekijöiden saamat edut”, Maliranta sanoo.

”Mielipidekirjoituksen väitteestä, että palkkaerot jäävät pieniksi, olen kuitenkin samaa mieltä.”

KIRJOITUKSESSAAN Sumanen tarkastelee asiaa ainoastaan työajan kautta, Maliranta sanoo.

”Hän typistää sen yhdeksi kysymykseksi. Työaika taatusti selittää palkkaeroja, koska miehet päätyvät tutkitusti toimenkuviin, joissa tulee ylityötunteja. Tulokset kuitenkin vaihtelevat sen mukaan, millaista aineistoa käyttää.”

Selkokielellä Maliranta tarkoittaa, että palkkaeroista ja niiden syistä ei kannattaisi tehdä pitkälle meneviä yksinkertaistuksia.

”Kun katsoo miesten ja naisten palkkoja, niin voidaan todeta, että miesten palkat ovat korkeampia. Ensimmäinen selitys sille on usein, että naiset työskentelevät julkisella sektorilla, kun taas miehet yksityisellä. Jos tarkastelee ainoastaan yksityistä sektoria, niin palkkaeroja on siitä huolimatta”, hän kuvaa.

MUTTA MISTÄ naisten ja miesten väliset palkkaerot sitten johtuvat?

Malirannan mukaan kansantalouden näkökulmasta pitäisi pohtia esimerkiksi sitä, miksi naiset valitsevat koulutusaloja, jotka johtavat miehiä matalapalkkaisempiin työtehtäviin.

Hänen mielestään pitäisi myös miettiä, mistä syistä naiset tekevät miehiä vähemmän ylitöitä.

”Meillä tuntuu yhä olevan lapsiperheissä työnjakoa, että naiset tulevat kotiin lasten luo ja miehet jäävät ylitöihin, mutta en usko sen selittävän koko kuviota. Myös sellaiset naiset tekevät miehiä vähemmän ylitöitä, joilla ei ole alaikäisiä lapsia.”

”Palkkaerot voivat osittain johtua kulttuurisista syistä, eivätkä ne ole taloustieteilijöiden mukavuusaluetta”, Maliranta sanoo.

SUMASEN MIELIPIDEKIRJOITUSTA on arvostellut esimerkiksi demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi. Hän kommentoi sitä viestipalvelu Twitterissä.

”Naiset eivät saa absoluuttisesti parempaa palkkaa kuin miehet, vaikka miten kääntelisi. Olipa kiusallinen kirjoitus”, Näkkäläjärvi kirjoittaa.

Myös SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm arvostelee kirjoitusta.

”Siinä ei ole kauhean paljon järkeä, koska se sotkee tilastoja keskenään ja katsoo niitä tarkoitushakuisesti”, hän sanoo.

Bergholmin mukaan SAK:n käyttämät laskelmat osoittavat yhä, että työelämässä naisten euro olisi 83 senttiä.

Anonyymi kirjoitti...

Urho Kekkonen lähettää hamekankaan liian painavalle naiselle:

Vastaus1.jpg (700×1019)

Vastaus2.jpg (700×1050)

Ile kirjoitti...

Markus Rantalahan on hyvin samoilla linjoilla Henryn kanssa:

Evoluutiopsykologi lataa: Kaikki miehet haluavat 22-vuotiaita naisia, mutta vanhemmilta saa helpommin seksiä
http://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000005287186.html

Anonyymi kirjoitti...

Kolumni
Isyyden ”tunnustaminen” on jäänne ajalta, jolloin avioton seksi oli rikos – pitäisikö neuvoloissa jo astua nykyaikaan?
Avoparin lapsen isyyden ”tunnustaminen” juontaa juurensa kaukaa menneisyydestä.


AVOPARIN lapsi on syntyes­sään isätön.

Kävin äsket­täin yhdessä avo­puolisoni kanssa neuvolassa tunnus­tamassa isyyteni vielä syntymättömään, mutta pian tuloillaan olevaan lapseemme.

Tunnustaminen on käytäntö, joka asettaa avoparit eriarvoiseen asemaan aviopareihin nähden. Näin toimitaan edelleen, vaikka jo lähes puolet lapsista syntyy Suomessa avioliiton ulkopuolella.

Historiallisesti suomalaisessa yhteiskunnassa perhe on ollut avioliittoperhe, ja tätä suojellaan edelleen.

Oikeudellisesti vain aviomies on heti perheeseen syntyvän lapsen isä. Itse asiassa avioliittoon perustuva isyysolettama on niin vahva, että sitä sovelletaan, vaikka sen tiedettäisiin olevan virheellinen. Jos naiselle syntyy lapsi vaikkapa avioeroprosessin aikana, väestörekisteriin lapsen isäksi merkitään automaattisesti aviomies, josta ollaan eroamassa.

Yhdessä olevien avoparien kohdalla ei sen sijaan oleteta mitään. Järjestelmän näkökulmasta lapsen isä voi olla kuka hyvänsä, kun ei kerran olla naimisissa.

Neuvolassa vanhemmilta halutaan allekirjoitukset isyydentunnustamislomakkeeseen sekä lapsen yhteishuoltosopimukseen. Ne toimitetaan 30 päivää lapsen syntymän jälkeen maistraattiin, joka käsittelee papereita noin 15–30 päivää, minkä jälkeen yhteensä noin 6–8 viikon jälkeen lapsi merkitään isänsä lapseksi.

ASIANAJAJA Markku Fredman tuntee uuden isyyslain hyvin, ja häntä kuultiin eduskunnassa asiantuntijana kolmeen kertaan uuden isyyslain säätämisen yhteydessä.

Fredmanin mukaan avoparin lapsi voi todella muodollisesti olla tuon käsittelyn ajan isätön, joskin käsittelyn valmistuttua isyys astuu voimaan takautuvastikin.

Entä itse termi, isyyden tunnustaminen? Sehän kuulostaa kuin olisi rikosoikeudessa tunnustamassa, vaikka kyse on ihanasta asiasta. Fredman huomauttaa, että termille on selkeä historiansa.

Ennen vuotta 1926 naimattomien henkilöiden välinen seksi oli Suomessa rikollista puuhaa. Tunnustaessaan avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen omakseen siis kirjaimellisesti tunnusti rikoksen. Vielä vuoteen 1976 saakka avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen isyyden merkitseminen edellytti isän tunnustamista, ei siis äidin, kuten nykyään.

MUTTA NYT eletään vuotta 2017, joten ”isyyden tunnustaminen” olisikin terminä syytä muokata neuvolapuheessa pian nykyaikaisempaan suuntaan. Miten olisi vaikka neutraali ”vahvistaminen”?

Isyyslaki uudistui vuoden 2016 alussa. Aiemmin isyyttä ei edes voinut tunnustaa ennen lapsen syntymää. Vanhan isyyslain aikana vanhempien piti jopa allekirjoittaa vakuutus siitä, etteivät he ole tiettynä ajanjaksona olleet sukupuoliyhteydessä muiden ihmisten kanssa.

Nykyään seksielämästä ei enää kysellä, mikä sentään on askel oikeaan suuntaan. Valmiita isyyslaissa ei kuitenkaan olla tasa-arvon eikä termien suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Jättirinnat eivät riittäneet: Lentoemäntä Martinan yhä tummeneva ihonväri hätkähdyttää – naisen pöyristyttävä julistus nosti someraivon

"Hän on värjännyt aiemmin hyvin vaaleat hiuksensa mustiksi ja hankkinut niihin lisää pituutta ja tuuheutta afrikkalaisilla, kiharoilla hiuslisäkkeillä.

– Olen ottanut seuraavan askeleen muutoksessani mustaksi naiseksi. On mahtavaa tulla koko ajan enemmän mustaksi. Seuraavaksi suuntaan konsultaatioihin suuremmasta takapuolesta sekä afrikkalaisista kasvonpiireistä, Martina iloitsee Facebookissa."

"Martina julistaa useassa Facebook-päivityksessään olevansa siis tätä nykyä ”musta nainen”. Erityisesti viimeisin video, jolla nainen hehkuttaa asiaa, on kerännyt runsaasti raivostuneita kommentteja. Ihmiset eivät pidä Martinaa oikeasti tummaihoisena."

Onko Koko Hubaraa vielä tavoitettu kommentointia varten?

Anonyymi kirjoitti...

Mätäkuun juttu 4: Hesarin moderaattori estää vastaukseni

Ensin HS panttasi mielipidekirjoitustani viikon, jotta HS:n toimittaja ehti tehdä siihen vastinekirjoituksen. Nyt HS:n moderaattori ei laske lävitse minun kirjoituksiani, kun yritän vastata muille kommentoijille.
_________________________________

Eikö ETLA:n tutkimusjohtaja Mika Maliranta usko EU:n naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta FEMM:n suositusta palkkaeron tasa-arvoiseksi laskemiseksi (= huomioitava kvantitatiivinen tuottavuus eli tuntipalkka tehtyä työtuntia kohden)? EU-parlamentti uskoi ja nyt se on hyväksytty virallisesti EU:n päätöslauselmassa 2008/2012(INI).

Naisten tehdyt työtunnit ovat ajankäyttötutkimuksen mukaan noin 79-80 % miesten työtunneista. Verohallinnnon mukaan naisten vuosipalkat ovat noin 76-78 % miesten vuosipalkoista. Kun huomioimme sen, että miehet tekevät yli kaksi kertaa enemmänylitöitä, on palkansaajamiesten ja -naisten tuntipalkka sama tehtyä normaalia työtuntia kohden laskettuna.

Saman todistivat tamperelaiset työelämän tutkijat Pasi Pyöriän toimittamassa kirjassa "Työelämän myytit ja todellisuus". Ilmestyi kevällä 2017, kustantaja Gaudeamus. Siinä luvussa 8 todetaan, että palkansaajanaisten tuntiansio oli vuonna 1999 99 % miesten tuntiansiosta, kun tehdyt työtunnit huomioidaan. Kun poistamme ylitöiden vaikutuksen, naisten tuntipalkka on siis yli 100 % miesten tuntipalkasta.

Myös Ekonomiliitto uskoo kvantitatiivisen tuottavuuden (= tehdyt työtunnit) vaikutuksen palkkatasoon. Verkkosivuillaan se kertoo, että julkisen sektorin ekonomien alempi palkkataso selittyy sillä, että he tekevät vähemmän vuosityötunteja kuin yksityisen sektorin ekonomit.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kuntasektorin tehdyt työtunnit vuodessa ovat noin 10 % alhaisemmat kuin yksityisen sektorin. Sen vuoksi on vaikea uskoa puhetta kuntasektorin 10 % alemmasta palkkatasosta. Kuntasektorin ansiotaso on alhaisempi, mutta palkkataso sama kuin yksityisellä sektorilla. Pitäisi myös ihan oikeasti tutkia, ovatko ne ns. "alhaisemman palkkatason ammatit" itse asiassa "alhaisempien työtuntien ammatteja"?

Helsingin Sanomien kommenteissa useakin kirjoittaja kertoo, että naiset tekevät VASTAAVASTI enemmän kotityötä, mutta asia ei ole niin.Piekkola-Ruuskasen tutkimuksessa osoitetaan, että parisuhteessa elävät miehet tekevät vuorokaudessa keskimäärin tunnin ja 12 minuuttia enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin heidän naispuolinen kumppaninsa Lukekaa tutkimus vaikkapa täältä STM:n sivuilta ja katsokaa taulukkoa sivulla 24.
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/112487/Selv200673.pdf?sequ...

Ja toinen huomio: Miesten tekemiä maanpuolustustunteja ei lasketa työksi Tilastokeskuksen tilastoissa. Miehet menettävät elinikäisistä ansioistaan noin 4 % asevelvollisuuden vuoksi. Tilastokeskuksen tutkijan mukaan miesten työhöntulo viivästyy noin kaksi vuotta asevelvollisuuden takia. Asevelvollisuus itsessään kestää vajaan vuoden, mutta palvelukseen astuminen sopii huonosti opintoihin ja viivätyttää niitä. Eivätkä työnantajat hevin ota töihin henkilöä, jonka tietävät lähtevän (jopa poliisin noutamana) pois töistä jonkun ajan päästä.

Useassa kirjoituksessa vedotaan eläkkeen laskennassa siihen, että miehet juovat ja ylensyövät itsensä hautaan. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksessa on todettu, että elintapojen vaikutus on vain vuosi-pari. Kun vuonna 2015 miesten kuoliniän keskiarvo oli 7,8 vuotta naisia vähemmän ja mediaani 9 vuotta vähemmän, jää muuta selitettävää kuin elintavat noin 6 vuotta. Ihan ilmainen vihje tutkimuskohteeksi: "Miesten alhaisempi kuolinikä on seurausta raskaista, vaarallisista, likaisista sekä ulko- ja yötöistä? Ja siitä, että miehet tekevät keskimäärin vuodessa noin 20 % enemmän ansiotyötunteja kuin naiset". Suomalaiset miehet tappavat itsensä työllä perheensä hyväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaventuvatko naisten ja miesten palkkaerot syksyn kierroksella? Tutkija: ”Helppo asia se ei missään tapauksessa ole”

Tutkijatohtorin mukaan palkkaneuvottelujen muuttuminen liittokohtaisiksi voi periaatteessa edistää palkkatasa-arvoa.
Syksyn työehtosopimusneuvotteluista on tulossa poikkeukselliset viime vuosiin verrattuna.

Yhtäältä myönteiset odotukset talouden kohenemisesta ovat herättäneet toiveita palkankorotuksista. Toisaalta syksyksi on tiedossa liittokierros eli koko joukko lukuisia erillisiä neuvotteluita, koska Elinkeinoelämän keskusliitto EK muutti viime vuonna sääntöjään niin, että se ei enää voi tehdä keskitettyjä palkkaratkaisuja ja olla niissä osapuoli.

Suomalaisia palkkatasa-arvon ongelmia on mahdollista korjata kohdennetuin korotuksin nimenomaan palkkaneuvotteluissa, korostaa sukupuolten välisistä palkkaeroista väitellyt tutkijatohtori Paula Koskinen Sandberg Hankenilta.

– Koska tulossa on liittokierros, mitään kokonaisuuden kattavaa tasa-arvoerää ei ole tiedossa, mutta yksittäisillä naisenemmistöisillä aloilla voi olla mahdollisuus edetä palkkaerojen kaventamisessa, jos olosuhteet ovat suotuisat ja tahtoa löytyy.

Koskinen Sandbergin mielestä laajasti kattavien tasa-arvoerien menettämistä ei kannata liikaa surkutella, koska ne ovat olleet niin pieniä, että niiden merkitys on ollut lähinnä symbolinen.

Ajaminen poliittisesti vaikeaa

Tilastokeskuksen ylläpitämän ansiotasoindeksin mukaan naisten palkat jäävät 83,2 prosenttiin miesten palkoista. Erot ovat kuitenkin paljon pienemmät, jos palkkarakennetilaston avulla vertaillaan, saako samasta työstä saman palkan.

– Näin laskettuna julkisella sektorilla miesten ja naisten ero on lähes olematon. Yksityisellä sektorilla selittämätöntä palkkaeroa on kuitenkin nelisen prosenttia, yliaktuaari Anu Uuttu Tilastokeskuksesta kertoo.

Erot nais- ja miesvaltaisten alojen ja ammattien välillä ovat kuitenkin huomattavat.

Koskinen Sandbergin mukaan yksittäisten naisvaltaisten alojen palkankorotuksille on vaikea saada tarpeeksi laaja kannatus, kun yksittäiset työmarkkinajärjestöt edustavat tiettyä toimialaa ja tiettyjä ammatteja.

– On poliittisesti aika vaikeaa mennä sen taakse, että jonkin tietyn alan palkat nousevat, kun mahdollisesti oman alan palkat eivät, hän sanoo.

Esimerkiksi kymmenen vuoden takaisia Tehyn palkankorotuksia vastustivat sekä työnantajat että muut ammattiliitot.

Käytäntö on osoittanut, että suomalainen työehtosopimusjärjestelmä ja sen toimijoiden väliset suhteet vaikeuttavat jo muutenkin samapalkkaisuuden tavoitteen edistymistä.

– Asia kuuluu neuvottelupöytiin, mutta helppo asia se ei missään tapauksessa ole, Koskinen Sandberg sanoo.

– Jos asiaa pidetään esillä, on aina mahdollista, että liikettä tapahtuu oikeaan suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Moniulotteinen ongelma

Koskinen Sandbergin mukaan äänenpainot olisi käännettävä pois esimerkiksi työtunneista ja tuntipalkoista ja huomio olisi kiinnitettävä olennaiseen: rakenteellisiin ongelmiin.

Esimerkiksi Helsingin Sanomien mielipideosastolla nostettiin maanantaina esiin näkemys, että palkkaerot selittyisivät miesten ja naisten tekemien työtuntien määrillä. Lehden haastattelemat asiantuntijat kuitenkin tyrmäsivät laskelman yksinkertaistavana ja tarkoitushakuisena.

Myös Koskinen Sandbergin mukaan vastaavat tuntipalkkalaskelmat yksinkertaistavat monimutkaisen yhteiskunnallisen ilmiön raa’alla tavalla.

– Aivan kuin kaikki palautuisi vain siihen, että miehet vain tekevät enemmän työtunteja, eikä mitään muita yhteiskunnallisia dynamiikkoja olisi edes olemassa.

– Näkisin tämän tarkoitushakuisena yrityksenä hämärtää keskustelua.

Taustalla juurtuneet ajatusmallit

Koskinen Sandbergin mukaan samapalkkaisuudesta puhuttaessa keskustellaan usein eri asioista.

– Toisaalta voidaan puhua siitä, maksetaanko samasta tehtävästä samaa palkkaa. Tyypillisesti näin tehdään, ainakin suurin piirtein, hän sanoo.

– Toisaalta monet valtiolliset ja työmarkkinatoimijat, kuten sosiaali- ja terveysministeriön koordinoima samapalkkaisuusohjelma ja esimerkiksi monet feministitutkijat ajattelevat ennemminkin, että kyse ei ole vain syrjintänäkökulmasta, vaan siitä, mikä on oikeudenmukaista ja millaisen yhteiskunnan ja työmarkkinan haluttaisiin nähdä toteutuvan.

Katse kääntyy siihen, mitä aloja arvostetaan, mitä ei ja millaiset mahdollisuudet yksilöillä on valita ja toimia sekä millä ehdoilla miehet ja naiset pystyvät osallistumaan työelämään. Kyse ei ole yksinkertaisesti vain valinnasta.

– Rakenteet ohjaavat vahvasti yksilön ajatusta siitä, mikä heille on mahdollista, sopivaa ja toimivaa.

Tämä osaltaan ylläpitää tilannetta, jossa on naisten ja miesten aloja ja ammatteja.

Historian painolasti tuntuu yhä

Myös ammattijärjestöillä on omat lusikkansa sopassa siinä, kuinka eri alojen työtä arvotetaan, Koskinen Sandberg huomauttaa.

Esimerkiksi saman työnantajan palveluksessa voi olla monta eriytynyttä työntekijäryhmää, joille on historian saatossa ja neuvotteluprosessien tuloksena kehittynyt tyystin eri palkat ja hinnoittelun periaatteet.

– Se on tyypillistä suomalaisille työpaikoille ylipäänsä.

Eripalkkaisissa työntekijäryhmissä näkyy myös selvää jakoa miesten ja naisten aloihin.

Ongelmalla on pitkä historia. Ennen vanhaan miehille ja naisille oli jopa erilliset palkkataulukot. Järjestelmä purettiin vasta 1970-luvulle tultaessa, mutta Koskinen Sandbergin mukaan sen vaikutukset näkyvät edelleen eri alojen palkoissa.

yanmaneee kirjoitti...

nike air vapormax
hogan outlet online
christian louboutin
jordan shoes
coach outlet store
kevin durant shoes
adidas yeezy
michael kors handbags
nike air max
jimmy choo shoes

yanmaneee kirjoitti...

nike air vapormax
hogan outlet online
christian louboutin
jordan shoes
coach outlet store
kevin durant shoes
adidas yeezy
michael kors handbags
nike air max
jimmy choo shoes

Unknown kirjoitti...

takipçi satın al
instagram takipçi satın al
https://www.takipcikenti.com

Unknown kirjoitti...

marsbahis
betboo
sultanbet
marsbahis
betboo
sultanbet