keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2017

Kirsikka kyselee

Edellisen postauksen kommenttiosastolla Kirsikka sanoo seuraavasti:
Yhteiskunta on uudessa tilanteessa nyt, kuin naiset eivät enää tarvitse miestä huoltajakseen ja elättäjäkseen. Tämä asia on periaatteessa mielestäni hyvä, sillä se takaa naiselle mahdollisuuden itsenäiseen elämään. Malli tarjoaa miehelle myös tietynlaista vapautta naisten suhteen, kun naista saadakseen ei "tarvi"mennä naimisiin ja alkaa elättämään toista aikuista ihmistä...
Olen suurin piirtein samoilla linjoilla.
Sinun blogitekstiesi ja haastattelujesi innokkaana lukijana olen jollain tapaa ymmärtänyt niin, että mies ei pärjää yhtä hyvin elämässään ilman naista.
Kyllä. Miehillä ei ole samanlaisia sosiaalisia verkostoja kuin naisilla, joten naisettomuus johtaa usein yksinäisyyteen. Ja biologisesti on ymmärrettävää, että minkä tahansa lajin tulevaisuus on vaarassa, jos koiraat eivät ole riippuvaisia naaraista.
Huonommat arvosanat ja lukutaidottomuus taas aiheuttavat sen, että koulupaikat menevät paremmin menestyneille tytöille. Nuoren jäätyä ilman koulupaikkaa on syrjäytyminen ehkä jo alkanut. Miten tähän voisi puuttua?
Varmaan monella tapaa, mutta tahtoa miesten aseman parantamiseen ei löydy ajoittaisista puheista huolimatta.
Olisiko näissä sinun mielestäsi mitään ideaa? Mitä minä voisin tehdä asialle? Olen omia poikiani opettanut lukemaan koska koulumaailmassa kaikki perustuu siihen, se ei silti vielä riitä vaan haluaisin tehdä enemmän.
Ei ainakaan kannata mennä sukupuolineutraaliin hömppään mukaan.
1. Hakevatko miehet hyväksyntää itselleen seksin kautta? Sitä tunnetta, että kelpaa jollekin? Näen tässäkin vain ongelman siinä, että naiset useammin hakevat miehiltä hyväksyntää muualta kuin seksistä. Miten naiset ja miehet voivat ikinä tulla todella toimeen keskenään kun perustavanlaatuisia eroja on jo niin paljon?
Jos naisia lähtee iskemään urakalla, lopputulos miehelle on viimeistenkin itsetunnon rippeiden menetys, koska hyväksynnän suhde torjuntaan on 1/100. Naiset - varatut naiset mukaan lukien - hakevat sen sijaan hyväksyntää haluttuna olemisen kautta ja monet myös tarjoamalla seksiä, vaikka seksi itsessään ei kiinnostaisikaan, vaan haluttuna oleminen.
Pidän markkina arvo teoriaa pätevänä, vaikken joka paikkaan, mutta silti suurimmalti osin se todella pätee. Ongelma tässä on se, että hyväksyttyäni tämän tulin surulliseksi koska ajattelen mieheni jatkuvasti ajattelevan että en ole tarpeeksi hyvä ja seksikäs juuri hänelle. Miten tähän voi auttaa? Mies on ehkä samantasoinen silti kuin minä.
Ma-teoria on lähes täysin tabu puheenaihe, koska hyvin harvat ihmiset pystyvät sulattamaan ma-faktoja, naisista tuskin kukaan. Ei kai tuohon mikään auta, inhorealismi ei vain ole hauskaa.
Miten voisi baarissa lähestyvälle miehelle antaa kohteliaasti pakit? Mielestäni olen kohtelias (paitsi jos mies ei ole niin puolustan itseäni) , mutta tunnen aina loukkaavani toista jollain tasolla jos en suostu jatkoille tai en halua liittyä seuraan yms. Miehille kun ei tunnu käyvän se, että olen varattu.
Kohtelias pakittaminen ei onnistu kaikilta naisilta. Jos sosiaaliset taidot ovat niin hyvät, että pystyy ja viitsii heittää läppää rennosti miehen kanssa, niin silloin se onnistuu, mutta harvalla naisella taidot ja motiivi riittävät kohteliaisuuteen tuntemattomia kohtaan.

42 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos nopeasta ja hyvästä vastauksestasi!

Varmaan iloksesi voin kommentoida, että en ole sukupuolineutraaliuuden kannattaja. Todella ajattelen, että miehet ja naiset eroavat perustavanlaatuisesti toisistaan. Esim "naiskiintiöt" tai naisen valitseminen presidentiksi vain sen perusteella, että halutaan presidentiksi nainen eivät edistä tasa-arvoa vaan huonontavat sitä jos sukupuoli merkitsee enemmän kuin tehtävään hakeneiden ihmisten todelliset ansiot.

Siihen on varmasti ollut syy miksi yhteiskuntamme oli (en voi sanoa enää, että on) rakentunut niinkuin esim. 50-luvulla. Tietysti ei varmaan voisi/saisi yleistää, että KAIKKI miehet sopisivat paremmin johtotehtäviin ja fyysisesti raskaisiin töihin tai, että KAIKKI naiset sopisivat paremmin kotitöihin ja lapsia hoitamaan. Sanonkin vain, että useimmmat naiset pärjäävät miestä paremmin kotitöissä ja lapsenhoidossa kun taas miehistä useimmat sopivat paremmin johtotehtäviin kuin naiset yms. Johan se nähdään pienien lapsienkin kohdalla,tytöt leikkivät enemmän "hoivaleikkejä" kun pojat taas leikkivät enemmän autoilla.

Feministeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen on edistettävä feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa
Nykymaailmassa konflikteja ei ratkaista entiseen tapaan osapuolten keskinäisellä rauhansopimuksella.


ARVOT ja asenteet ohjaavat kaikkea päätöksentekoa. Niin myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Sovinismi-sana on lähtöisin kansalliskiihkoilusta. Siinä tiivistyy sattuvasti vastakohta feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikalle: feminismi vastustaa konservatiivista nationalistista ääriajattelua. Kansain­välisen oikeuden ja sopimusten kunnioittaminen sekä hädänalaisten auttaminen kuuluvat feminismiin. Sen tarpeellisuus ja ajankohtaisuus on kiistatonta.

KULUNUT vuosi on kyseenalaistanut toisen maailmansodan jälkeisen näkemyksen tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin perustuvasta avoimesta yhteistyön maailmasta. Aika on myös opettanut, ettei ääriajattelua kukisteta myötäilemällä ja antamalla periksi.

Feminismi on oikea, liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltiota tukeva asenne, joka sopii ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan täydellisesti. Se on luja, myötäilemätön lähestymistapa erityisesti kanssakäymisessä epäliberaalien demokratioiden kanssa.

FEMINISTISEN ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisältö lähtee tasa-arvon vakauttavasta vaikutuksesta. Valitettavasti periaate, jonka mukaan demokratiat eivät koskaan ole syypäitä sotaan, ei yksinään kestä kansalliskiihkon ja ääriajattelun painetta. Tarvitaan enemmän: yhteiskuntien on perustuttava ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle.

Tasa-arvon ja vakauden yhteys on kiistaton. Niiden välillä on myös syy-seuraussuhde: tasa-arvoisten yhteiskuntien talous perustuu kestävään kasvuun ja hyvinvointipolitiikkaan. Ääriajattelun taloudellinen ja sosiaalinen perusta on niissä heikoilla.

Nykymaailmassa konfliktit eivät ole valtioiden välisiä sotia. Niitä ei ratkaista entiseen tapaan osapuolten keskinäisellä rauhansopimuksella. Pysyvät rauhanratkaisut edellyttävät väkivallan käyttöön ajautuneiden yhteiskuntien perusteellista muutosta, joka osallistaa naiset ja nuoret.

Muutoksen politiikan tukemisesta käy esimerkiksi se, miten Ruotsin hallitus on edistänyt naisten ottamista mukaan Kolumbian rauhanprosessiin. Ruotsin feministinen ulkopolitiikka pyrkii lisäämään naisten ja tyttöjen oikeuksia, edustusta ja voimavaroja heidän omassa todellisuudessaan.

Pohjoismaissa on vahva arvoperusta edistykselliselle ja analyyttiselle feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitikalle, joka soveltaa kaikessa tasa-arvonäkökulmaa. Jotta sen vaikutusvaltaa voitaisiin lisätä, on sille saatava jalansijaa Euroopan unionin toiminnassa.

TÄSSÄ Suomella on erityinen asema, sillä muut Pohjoismaat joko ovat EU:n ulkopuolella tai suhtautuvat penseästi yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Meille lankeaa siksi sekä tilaisuus että vastuu tuoda edistykselliset periaatteet tiivistyvään ja vahvistuvaan yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Meidän on oltava Euroopan unionin ytimessä ja tuotava ­feminismi osaksi sekä omaamme että EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa.

Tytti Tuppurainen

puheenjohtaja, Demarinaiset, Oulu

Mikkel Näkkäläjärvi

puheenjohtaja, Demarinuoret, Rovaniemi

Anonyymi kirjoitti...

Demarivaikuttajat vaativat: ”Suomen on edistettävä feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa”

Kansanedustaja, Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sekä Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaativat Helsingin Sanomien mielipidepalstalla julkaistussa kirjoituksessa Suomea tuomaan feminististä ajattelutapaa osaksi Suomen ja EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa.

Kirjoituksessa myös kehotetaan voimakkaasti Suomea sijoittamaan itsensä Euroopan unionin ytimeen.

He painottavat, että kaikkea päätöksentekoa ohjaavat arvot ja asenteet, myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

– Sovinismi-sana on lähtöisin kansalliskiihkoilusta. Siinä tiivistyy sattuvasti vastakohta feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitiikalle: feminismi vastustaa konservatiivista nationalistista ääriajattelua.

– Kansain­välisen oikeuden ja sopimusten kunnioittaminen sekä hädänalaisten auttaminen kuuluvat feminismiin. Sen tarpeellisuus ja ajankohtaisuus on kiistatonta.

Feministisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sisältö lähtee kirjoittajien mukaan tasa-arvon vaikuttavasta vaikutuksesta. He korostavat, että yhteiskuntien on perustuttava ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle.

Tuppurainen ja Näkkäläjärvi huomauttavat, että kulunut vuosi on kyseenalaistanut toisen maailmansodan jälkeisen näkemyksen tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin perustuvasta avoimesta yhteistyön maailmasta.

– Aika on myös opettanut, ettei ääriajattelua kukisteta myötäilemällä ja antamalla periksi.

– Tasa-arvon ja vakauden yhteys on kiistaton. Niiden välillä on myös syy-seuraussuhde: tasa-arvoisten yhteiskuntien talous perustuu kestävään kasvuun ja hyvinvointipolitiikkaan.

Kirjoittajat korostavat, että Pohjoismaissa on vahva arvoperusta edistykselliselle ja analyyttiselle feministiselle ulko- ja turvallisuuspolitikalle, joka soveltaa kaikessa tasa-arvonäkökulmaa.

– Jotta sen vaikutusvaltaa voitaisiin lisätä, on sille saatava jalansijaa Euroopan unionin toiminnassa.

– Tässä Suomella on erityinen asema, sillä muut Pohjoismaat joko ovat EU:n ulkopuolella tai suhtautuvat penseästi yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miehet ”äijähaarailevat” julkisessa liikenteessä, mutta onko ”womanspreading” vielä epäkohteliaampaa käytöstä?
Moni miespuolinen lukija on suivaantunut HS:n manspreading-uutisoinnista ja ihmetellyt, miksei naisten tapaan laittaa käsilaukku viereiselle paikalle tukkeeksi julkisisssa liikennevälineissä kiinnitetä vastaavaa huomiota. Tapakouluttaja Kaarina Suonperä sanoo ymmärtävänsä miesten reaktion täysin.


HS kirjoitti 8. kesäkuuta ja 12. kesäkuuta miesten julkisissa liikennevälineissä tapahtuvasta ”manspreadingista” eli jalat leveästi haarallaan istumisesta.

Aihe vaikutti herättävän paljon närää miespuolisissa lukijoissa. Monia tuntui ärsyttävän miesten panettelu.

”Man -etuliitteen voi periaatteessa liittää mihin toimintaan vain. Manwalking, maneating, manstanding, manbeing, manbreathing”, hs.fi:n kommenttiosiossa kirjoitettiin.

Toinen kommentoija oli sitä mieltä, että miesten halveksunnalle voisi antaa oman termin: manshaming.

MANSPREADINGISTA kirjoitettiin alun perin siksi, että Madridin joukkoliikenneyhtiö EMT otti käyttöön kieltokyltit, joilla yritetään vaikuttaa miesten ylileveään istumiseen. Ajatus syntyi Microrrelatos Feministas -ryhmän verkkoadressista, joka keräsi yli 11 500 allekirjoitusta. Jo aiemmin Yhdysvalloissa New York ja Seattle ovat kampanjoineet äijähaarailua vastaan.

Uutisen innoittamana HS kävi kyselemässä Helsingin metrossa, millaisia ajatuksia Madridin manspreading-kielto herättää, ja olisiko moiselle tarvetta myös pääkaupungissa.

USEAT lukijat kommentoivat uutista ja vaikuttivat ihmettelevän sitä, miksei miehen fysiologian roolia leveästi istumisessa oteta huomioon. Uutisointia pidettiin seksistisenä.

HS sai myös yhteydenottoja joissa kysyttiin, miksei naisten tapaan pitää käsilaukkuaan tai muuta kassiaan viereisellä penkillä julkisissa liikennevälineissä kiinnitetä vastaavaa huomiota kuin manspreadingiin.

Laukun laittaminen penkille vie muilta mahdollisuuden istua siihen. Erityisen epäkohteliaana laukun asettamista viereiselle penkille pidetään, jos liikenneväline on täynnä, ja ihmiset joutuvat seisomaan paikan puutteessa.

”Jos tällainen ’manspreading kielletty’ -merkki katsottaisiin Helsingissä tarpeelliseksi muistutukseksi hyvistä tavoista liikennevälineissä, niin samalla kertaa tulisi yhtä lailla ottaa käyttöön ’womanspreading kielletty’ -merkki. Siinä nainen on vallannut koko viereisen penkin kassilla tai repulla”, kirjoitti eräs lukija hs.fi:n kommenttiosiossa.

”Unohtunut HS kirjoittajilta se pahempi #womanspreading”, kirjoitti toinen.

Toiminnalle ehdotettiin myös nimeä ”muija-asento”.

”Auta armias jos miehet alkaisivat ohjeistaa naisia siitä miten istua metrossa. Sitä ei varmasti pidettäisi millään tapaa hyväksyttävänä. Samaan aikaan kuitenkin ’nollatoleranssi mieheydelle, puutu aina tilanteeseen jos huomaat näkyvää tai piilomaskuliinisuutta’ -kampanja menisi läpi sellaisenaan mistä tahansa suomalaisesta mediasta”, kirjoitti kolmas.

KAMARINEUVOS, tapakouluttaja Kaarina Suonperä sanoo ymmärtävänsä miesten reaktion täysin.

”Paikan varaaminen laukulla on itsekästä ja epäkohteliasta. Olen joskus kuullut herrahenkilön kysyvän eräältä naiselta, että paljonko laukku maksoi istumapaikasta. Rouva loukkaantui tästä, mutta minä puolustin herraa”, Suonperä sanoo.

”En ymmärrä tällaista asennetta, että tässä matkustan minä ja kassini, piste. Marjoja voi säilöä, mutta miksi me säilömme kohteliaisuutta, emmekä käytä sitä?”

Toki myös miehet voivat varata paikan repulla tai kassilla, mutta naiset syyllistyvät toimintaan useammin.

Julkisissa liikennevälineissä Suonperää ärsyttää lisäksi ihmisten tapa romuloida vieressä matkustavan yli, kun he jäävät pois. Ei sanota sanaakaan, ehkä vielä astutaan kanssamatkustajan varpaille.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen on edistettävä feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - Mielipide - Helsingin Sanomat

Kolmen lapsensa tapon yrityksestä syytetty äiti kirjoitti palon aikana veret seisauttavan Facebook-päivityksen – ”Kukaan ei huomaa...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706162200212285_u0.shtml Vaihteeksi lehdistö heti tarjoamassa sympatiaa ja keksimässä tekosyitä miksi perheenäiti yritti tappaa 3 alaikäistä lastaan. Onhan näitä perhesurmia miestenkin tekeminä ollut. mutta eipä silloin tekijälle etsitä tyynyä vaan lähinnä hirttosilmukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos "olen varattu" ei kelpaa eiksi, niin seuraavaksi voi ihan hyvällä omallatunnolla sanoa : suksi vittuun siitä.


- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Onko seksuaalinen häirintä näin vakava ongelma Vihreiden puoluekokouksessa?

Vihreiden puoluekokous on häirinnästä vapaa alue, yhdyshenkilöt tukevat ja auttavat - Kotimaa - Verkkouutiset

Anonyymi kirjoitti...

Kai näillä vihreill' on myös turvatilat, valkoisilta oletetuilta kielletyt rodullistettujen tilat ja sukupuolierottelemattomat vessatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Perimätieto kertoo, että naisen emättimen voima oli karhua vahvempaa – Pyllyttäminen oli oikea ammatti - Aamulehti


–Etenkin emäntä, anoppi, poikien synnyttäjä ja vaihdevuosiin pääsyt nainen oli kunnioitettu ja väkevä. Hän kun pyllytti vuorokauden, pysyi karhukin kaukana karjasta vuoden ajan, Pulkkinen kertoo.

Pyllyttäminen oli ihka oikea ammatti, jota harjoittivat juuri varttuneet naiset. Kun emäntä seisoi karjan laitumella alaruumis paljaana, karhu ja muut metsänpedot kaihtoivat aluetta ja jättivät karjan rauhaan. Naisen väki, maaginen, seksuaalinen energia siis suojeli emännän omaa.

–Naisen elintä on kutsuttu myös karhuksi, sillä sen väki vastaa karhun magiaa. Kun karhu kohtasi paljastetun vitun, se pakeni sitä heikompana.

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuoli ja kotikunta vaikuttavat vihreiden valinnassa – rivejä repiviä riitoja ei ole tulossa

Vihreiden puoluekokoukseen Tampereelle saapuvat puolueen jäsenet eivät usko, että tänään tehtävä puheenjohtajavalinta repii puolueen rivejä.

– Ei, ei ei. Ei täällä synny riitoja. Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat hyviä, Lahdesta kokoukseen tullut Silja Sajalahti sanoo.

– Täällä on hyvä ilmapiiri ja pöhinä. Jännittää kyllä samalla tavalla kuin kuntavaalien yhteydessä, toteaa puolestaan kangasalalainen Sina Isokallio.

Sajalahti äänesti puheenjohtajavaalissa joensuulaista Krista Mikkosta. Hänelle valinnassa merkitsivät myös ehdokkaan kotikunta sekä sukupuoli.

– Puoluejohto on ollut nyt melko Helsinki- ja Turku -keskeistä. Meidän pitää pyrkiä koko Suomen puolueeksi. Tämän takia tarvitaan johtajia eri maakunnista. Eduskunnassa puheenjohtajat ovat liian usein miehiä. Ehdottomasti nainen on valittava nyt vihreiden puheenjohtajaksi, Sajalahti sanoo.

Kemiönsaarelainen Heidi Okker kertoi niin ikään kannattavansa naista puoluejohtajaksi.

– En kyllä edes muista, kuka oli se, jota äänestin. Koko Suomen puolueeksi meidän on pyrittävä, Okker sanoo.

Vihreät ovat äänestäneet ennakkoon puheenjohtajaa postitse. Äänestyslippuun on merkitty ehdokkaita suosikkijärjestykseen ja ratkaisu haetaan siirtoäänivaalitavalla.

Järvenpääläinen Ossi Vähäsarja uskoi, että puheenjohtajavalinta on monelle ollut kokonaisuus, jossa huomioidaan muutakin kuin kotikunta, sukupuoli ja persoona.

– Silläkin on merkitystä, miten ehdokas on saanut viestinsä välittymään jäsenistölle, Vähäsarja pohtii.

– Kaikki ehdokkaat ovat onneksi hyviä, joten ei tarvitse pelätä, että joku huono valittaisiin, lisää järvenpääläinen Riku Miettinen.

Anonyymi kirjoitti...

17-vuotias poika ei ole halunnut nähdä äitiään palon jälkeen - "Hänellä ei ole enää äitiä"

41-vuotiaan perheenäiti vastasi tänään syytteisiin kolmesta tapon yrityksestä ja tuhotyöstä.
...
Asianajaja viittasi siihen, että äiti kävi tulipalon sytyttämisen jälkeen nuorimman lapsen huoneen ovella ja poistui sanomatta sanaakaan jättäen lapsen oven auki. Lapsi kertoi poliisin videoimassa kuulustelussa käyneensä itse vetämässä oven kiinni, jotta savu ei pääsisi sisään.

- Kun hän tajuaa myöhemmin sen merkityksen, että äiti kävi avaamassa hänen ovensa, niin se on todella kova paikka. Se tulee aiheuttamaan hänelle hyvin suurta kärsimystä, asianajaja totesi.
...
Sen sijaan perheen 17-vuotias poika on kieltäytynyt tapaamasta äitiään palon jälkeen.

- Hän on kertonut miettineensä asiaa paljon ja kuten olemme saaneet huomata, hän on hyvin järkevä ja rauhallinen. Mutta hän on tätä pohtinut ja valitettavasti tilanne on se, että hänellä ei enää äitiä ole, asianajaja totesi.
...
Kiiski totesi, että lapsien kärsimystä lisää se, että teon on tehnyt heidän äitinsä.

- He ovat luottaneet äitiinsä aivan täysin, kuten sieltä karmivasta viimeisestä nauhasta kuulimme, siellä huudetaan äitiä apuun, Kiiski toteaa.
...
- Miksi ylipäänsä polttaa taloa, jos on tarkoitus vaan itsensä tappaa, kun oman henkensä voisi ottaa niin monella muulla tavalla, johon lapset eivät liity mitenkään, syyttäjä Hanna Kankaala totesi.

Myös Kiiski kysyi, jos lasten oli tarkoitus jäädä eloon, miksi viedä heiltä ja isältä kaikki: koko omaisuus, muistot ja koti.
...
Nainen pyysi oikeudelta, että hän pääsisi odottamaan tuomiota vapaalla.

Savon Sanomat: Väkivalta parisuhteissa on vähentynyt

Sen sijaan rikosilmoitusten määrät esimerkiksi vanhemman lapseensa kohdistamista pahoinpitelyistä ovat pysyneet ennallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Huoli tasa-arvosta Suomessa: ”Armeijan kutsunnat vetävät koko tasa-arvokasvatuksen viemäristä alas”

Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja Janika Takatalo arvioi Puheenvuoron blogissaan, että koulutusalat ovat Suomessa edelleen sukupuolittain vahvasti jakautuneet.
–Osittain tästä syystä myös urakehityksessä ja palkkauksessa on edelleen eroja miesten ja naisten välillä, hän huomauttaa.

Takatalon mukaan sukupuolen mukainen segregaatio alkaa ilmetä jo lapsuudessa ja nuoruudessa, ja sitä on vaikea purkaa. Hän nostaae simerkiksi vuoden 2016 Nuorisobarometrin, jonka mukaan nuorten toiveammatit ovat edelleen melko perinteisiä. Tutkijoiden mukaan yhtenä keskeisenä syynä tälle ovat stereotyyppiset sukupuolirooliodotukset.

–Niillä on myös itseään toteuttavan ennustuksen vaikutus: pojat saattavat odottaa menestyvänsä matemaattisissa aineissa ja tytöt kielissä. Tällöin he myös usein kehittyvät näissä aineissa paremmin, ja saavat niistä hyvää palautetta, joka vuorostaan innostaa opiskelemaan. Sama toimii myös toisin päin. Oppijaminäkuvan muodostumisella on siis iso vaikutus, Takatalo kommentoi.

Hän sanoo, että varhaiskasvatuksella on keskeinen rooli minäkuvan muodostumisessa.

–Hyvää tarkoittaviin lauseisiin tai eleisiin saattaa sisältyä rajoittavuutta. Liian ahdas lokero – siis tässä tapauksessa tytön ja pojan rooli - voi estää ihmistä näkemästä todellisia kykyjään ja mahdollisuuksiaan muuttua ja oppia. Ensi syksynä otetaan käyttöön ensimmäiset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet. Tämä näkökulma on onneksi otettu niissä monipuolisesti huomioon.

Ammatillisessa koulutuksessa on Takatalon mukaan nähtävissä, että sukupuoli selittää keskeyttämistä merkittävällä tavalla ja sukupuolen mukainen eriytyminen on edelleen yksi haaste ammatillisessa peruskoulutuksessa. Korkeakouluissa jako sukupuolten välillä on hänen mukaansa selvä esimerkiksi teknisten ja humanististen alojen välillä.

–Silloin todennäköisesti hukataan paljon arvokasta potentiaalia. Pienen kansan kaikki lahjakkuusvarannot olisi saatava paremmin hyödynnetyiksi, Takatalo toteaa.

Hän sanoo, että kaikilla lapsilla olisi hyvä olla luontevia ja läheisiä, samaistumisen mahdollistavia ammatillisia esikuvia ja esikuvia tulisi olla monipuolisesti.

–Ammattikuvia, työpaikkojen ilmapiiriä ja työkulttuuria sekä urakehitysmahdollisuuksia tulisi määrätietoisesti kehittää siten, että ne ovat molempien sukupuolten näkökulmasta houkuttelevia. Esimerkiksi ammattikorkeakoulujen on haastava saada sairaanhoitajakoulutukseen poikia, ellei työelämä uudistu siten, että sairaanhoitajan työympäristö, ammatti ja ammattikuva olisi myös poikien näkökulmasta mielekäs. Yksi hyvä keino voisi olla muutamien ammattien, ammattikuvien ja käytäntöjen läpivalaisu sukupuolen näkökulmasta – ja samalla määrätietoisesti sen edistäminen, että eri ammatit olisivat sukupuolesta riippumatta yhtäläisesti houkuttelevia.

Opettaja, kirjailija Arno Kotro vastaa Takatalolle ja nostaa esiin myös asevelvollisuuden merkityksen.

–Me lukion opettajat kyllä koetamme kovasti opettaa, että ala pitää valita ylä- eikä alapäällä, mutta työ on jokseenkin turhaa, kun pelkästään armeijan kutsunnat vetävät koko tasa-arvokasvatuksen viemäristä alas, hän sanoo Takatalon blogista syntyneestä keskustelussa.

–Asevelvollisuus opettaa työelämän kynnyksellä oleville nuorille, että naisille ja miehille kuuluu yhteiskunnassa eri hommat ja eri laki. Miesten asevelvollisuuden lakkauttaminen olisikin tärkeä askel segregaation purkamiseksi. Käytännössä kaikissa muissa Euroopan maissahan puolustus on järjestetty tasa-arvoisesti - ja niissä työelämän segregoituminen sukupuolen mukaan on vähäisempää, Kotro jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tämä olla totta? Vihreä, joka syö lihaa, ajaa yksityisautolla ja polttaa tupakkaa

Kokki Otto Sovelius ylistää hevosta "eettisimpänä lihana mitä voi olla". Tampereen puoluekokouksessa on koolla kirjava kaarti vihreitä.

Vihreiden puoluekokouksessa on koolla kirjava joukko puolueväkeä seksuaalivähemmistöistä maahanmuuttajiin ja perhostenpuolustajiin.

Mutta myös tällainen: mies, joka istuu odottamassa puheenjohtajavaalin tulosta kokouspaikka Sampolan aurinkoisilla portailla, ajaa töihinsä yksityisautolla ja syö lihaa.

Hän on Otto Sovelius, ensimmäisen kauden valtuutettu Tampereen naapurikunnasta Pirkkalasta. Hän käy kokin töissä tamperelaisessa ravintola Tiiliholvissa.

"Oma auto on välttämättömyys, sillä teen vuorotyötä enkä pääse sinne julkisilla. Asun maalla, ostin juuri maatalon, jota remontoin."

Tupakasta Sovelius on koettanut päästä eroon, koska sekään ei ole kovin soveliasta maailmankin keuhkojen kunnosta kiinnostuneelle vihreälle.

"Mutta lihansyöntiä en ole ajatellut lopettaa, vähentää vain. Haluan syödä luomulihaa ja eettisesti tuotettua lihaa eli vastustan tehotuotantoa: parsinavettoja, vasikoiden vierottamista emistään miltei heti ja liian pieniä sikojen karsinoita."

Luomuliha maistuu ja erottuu myös ravintolassa, Sovelius sanoo.

"Isot lihatalot laittavat samaan pakettiin nyt lihantuotantoon erikoistuneen rotukarjan ja vaihdevuodet ohittaneen lehmän lihaa, koska se on kuulemma kustannuskysymys. Kuluttaja ei voi vaatia ravintolassa eikä kaupassa sitä parempaa laatua, koska he eivät tiedä tätä."

Hevonen olisi Soveliuksen mielestä mitä mainioin lihalaatu.

"Niitä rakastetaan viimeisen päälle, ruokitaan ja liikutetaan. Se on eettisintä lihaa, mitä voi olla. Sitä ei erikseen tuoteta ruuaksi, vaan käytetään hyväksi, kun eläin kuolee."

Sen sijaan Suomeen tulee jalosteisiin EU-hevosta, joka voi olla peräisin vaikka kyseenalaisesti kasvattavasta Romaniasta.

"Aion itse alkaa kasvattaa kotonani kaneja ravinnoksi."

Soveliuksen ensimmäinen kuntateko tulee olemaan ruoka-aloite järvikalan lisäämiseksi kuntaruokailuun eli esimerkiksi kouluihin. Kun lautasille saataisiin sekä särki että ahven, lapset saisivat kotimaista kalaa ja järvet puhdistuisivat.

Seuraava aloite tulee koskemaan kotimaisen lihan lisäämistä joukkoruokailussa, ettei lasten tarvitsisi syödä esimerkiksi brasilialaista nautaa.

Sovelius kannatti vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi jyväskyläläistä Touko Aaltoa, mutta ei siksi, että tämä on maakunnan mies.

"Hän olisi paras pääministeriehdokas. Harmi vain, että hän on mies, olisin äänestänyt mielelläni naista."

Sovelius puhuu pääministeristä, koska suosionsa huipulla olevat vihreät pyrkivät seuraavissa vaaleissa pääministeripuolueeksi.

Anonyymi kirjoitti..."Määritteleekö WC-oven kyltti sinut naiseksi?" Vihreät tukevat sukupuolineutraaleja julkisia toiletteja

Ääntenlaskentakatastrofinsa kestäessä vihreät käsittelivät puoluekokouksen 22 aloitetta.

Joensuun Seudun Vihreät Nuoret ja Opiskelijat on tehnyt vihreiden käynnissä olevalle Tampereen puoluekokoukselle aloitteen "Sukupuolineutraalit vessat julkisiin tiloihin".

– Sukupuolitetut WC-tilat ovat arkinen asia, joka vaikeuttaa sukupuolivähemmistöihin kuuluvien elämää. Heidän jokapäiväinen elämänsä kouluissa, työpaikoilla, kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa voi muuttua hankalaksi omaa turvallista tilaa etsiessä, aloitteessa todetaan.

– Pahimmillaan syrjivät asenteet vähemmistöjä kohtaan purkautuvat häirintänä ja väkivaltana. Pelko häirityksi tulemisesta tai väkivallan kohtaamisesta voi aiheuttaa sen, että henkilö ei pysty käyttämään vessaa, vaikka tarve tälle olisi.

Ratkaisuksi aloitteessa esitetään, että vihreät toimijat ja erityisesti kunnanvaltuutetut edistävät sukupuolineutraalien yhden hengen WC-tilojen järjestämistä julkisiin tiloihin.

– Käytännössä ratkaisu yksinkertaisesti tarkoittaa olemassa olevien "miehet"- ja "naiset"-kylttien poistamista yksittäisten WC-huoneiden ovilta ja niiden korvaamista "WC"-kyltillä.

Vihreiden puoluehallitus esittää aloitteen hyväksymistä. Sitä ei puoluekokouksessa vastustettu. Siten aloite hyväksyttäneen puoluekokouksen sunnuntaiaamun päätöskäsittelyssä.

– WC-tilojen sukupuolittaminen julkisissa tiloissa on tällainen syrjivä käytäntö, joka pahimmillaan altistaa häirinnälle tai väkivallalle ja rajoittaa liikkumista julkisissa tiloissa. Keskustelu WC-tilojen sukupuolittamisesta on johtanut siihen että WC-tiloja on jo muutettu onnistuneesti sukupuolineutraaleiksi monissa tiloissa kuten kirjastoissa, yökerhoissa ja esimerkiksi vihreiden puoluetoimistossa, puoluehallitus toteaa lausunnossaan.

Puoluekokouksen ainoan puheenvuoron aloitteesta käytti kokousedustaja Kaisa Larjomaa.

– Kuka määrittelee, mitä sukupuolta sinä olet? Määritteleekö WC:n ovessa oleva kyltti, sellainen jossa on kuva hameeseen pukeutuvasta henkilöstä, sinut naiseksi? Entä jos pukeudut hameeseen, mutta koet olevasi mies? Entä jos olet transnainen?, Kaisa Larjomaa sanoi.

– Naisten vessa, miesten vessa. Jos et koe olevasi nainen, etkä koe olevasi mies, missä hoidat perustavanlaatuiset tarpeesi joka päivä?, hän antoi tukensa aloitteelle.

Anonyymi kirjoitti...

"Määritteleekö WC-oven kyltti sinut naiseksi?" Vihreät tukevat sukupuolineutraaleja julkisia toiletteja

Anonyymi kirjoitti...

”Miehet ovat sikoja, akkoja pyörii muutenkin joka paikassa” – unisex-vessat eivät innosta turkulaisia

LUKIJARAATI Miesten vessakäyttäytyminen inhottaa naisia. Naiset ovatkin miehiä jyrkempiä suhtautumisessaan unisex-vessoihin.
Pitäisikö kaikkien yleisten vessojen olla unisex-vessoja? Turkulaisen lukijoiden mielestä ei. Vain 15 prosenttia kannattaa ajatusta.

– En halua miehiä samaan vessaan. Miehet ovat sikoja wc:ssä, kommentoi yksi raatilainen.

Miehille unisex-vessat olisivat huomattavasti naisia mieluisampia. Niitä kannattaa 22 prosenttia miesvastaajista, kun naisilla sama luku on 11. Kaikki miehet eivät tosin halua naisia samaan vessaan miesten kanssa.

– Akkoja pyörii joka paikassa jo muutenkin. Pitääkö niiden vielä samaan vessaankin päästä miesten sekaan, kysyy raatilainen.

– En halua virtsata urinaariin samaan aikaan, kun naiset meikkaavat peilin edessä. Naiset hoitavat ulkonäköjään vessassa ja vievät käsienpesutilaa, kritisoi toinen.

Yleisin syy antipatiaan unisex-vessoja kohtaan tuntuu olevan miesten naisista poikkeava vessakäyttäytyminen. Vastaajien mielestä miehet roiskivat, eivät pese käsiään ja sotkevat muutenkin paikkoja.

– Hygieniasyistä en haluaisi naisena mennä sellaiseen vessaan jossa muutaman oluen juonut mies on käynyt tyhjentämässä rakkoaan. Ei pisuaareja ole turhaan keksitty.

Naisia arveluttavat myös turvallisuuskysymykset.

– Kyllä pikkutyttöjen on helpompi käydä asioillaan ilman poikaporukoita. Aivan varmasti järjestyshäiriöt lisääntyisivät yötä kohti.

– Hansa Foodcourtin vessa on välillä jopa pelottava. Sinne kun menet yksin ja paikalla onkin iso miesporukka.

Myös intimiteettisuoja voi vastaajien mukaan kärsiä.

– Erityisenä ongelmana ovat eriöt, joissa on myös pisuaareja, sillä miehen sukupuolielin saattaa näkyä.

– Kannatan tasaarvoa, mutta pieni häveliäisyys on vaan hyvästä. Ripuli ei ole kivaa edes itselle. Puhumattakaan silloin kun on miesseuraa.

Unisex-vessoihin positiivisesti suhtautuvilla ei tämän kaltaisia pelkoja ole. Vessojen yhdistämisen kannalla olevat raatilaiset muistuttavat, että sukupuolierottelua on ihan turha tehdä ja esimerkiksi Tukholman linja-autoasemalla on iso, hyvin toimiva unisex-vessa.

– Aivan sama, ketä siellä vessassa käy, kunhan on kopilliset pöntöt ja ainakin sermillinen pisuaarialue. Kädet voi pestä ja peilailla sitten kaikki yhdessä – oltiin sitten naisia, miehiä tai muunsukupuolisia, raatilainen kommentoi.

Moni perustelee unisex-vessojen tarvetta myös sillä, että nyt naisten vessoihin on usein pitkät jonot ja miesten vessat seisovat tyhjillään.

– Turha jonottaa yhden sukupuolen vessaan, jos toinen on vapaa. Peilit ja käsienpesupaikat olisi oltava vessojen ulkopuolella hygienian ja itsensä peilaamisen vuoksi.

Yksi raatilainen muistuttaa myös, että unisex-vessat tuovat turvallisuuden tunnetta trans- ja muunsukupuolisille henkilöille.

– Heidän ei tarvitsisi pelätä jonkun käyttäytyvän aggressiivisesti heitä kohtaan, jos he käyttävät sukupuoli-identiteettinsä mukaista vessaa.

Lukijraadin unisex-vessa-kysymykseen vastasi 397 henkilöä. Tutkimuksen toteutti Tietoykkönen.

Anonyymi kirjoitti...

PÄÄTOIMITTAJA KOIVISTO
Enemmistö ei halua unisex-vessoja


Sukupuolineutraalit vessat ovat herättäneet Turussa keväällä keskustelua.

Turkulainen kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kirjoitti Turkulaisessa 18.2., että perussuomalaiset eivät kannata unisex-vessoja. Hän perusteli kantaansa yhteiskunnan perusarvoilla ja käytännön syillä, kuten wc-tilojen siisteydellä ja mahdollisella koulukiusaamisella.

Turun vihreät nuoret vastasivat Taviolle 22. helmikuuta. He muistuttivat, etteivät sukupuolineutraalit ole uusi ilmiö. Vihreiden mukaan unisex-vessat eivät riistä valtaväestöltä perinteistä sukupuolikäsitystä vaan antavat kaikille tilaa.

Viime sunnuntaina Turun sanomat kertoi, että Turun yliopisto aikoo muuttaa valtaosan wc-tiloistaan sukupuolineutraaleiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Asia on kirjattu yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan.

Kuten maahanmuutto, myös unisex-vessat herättävät voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Sukupuoli on intiimi ja herkkä asia.

Keskustelussa olisi hyvä muistaa, ettei unisex-vessoissa ole mitään uutta. Useimmilla on sellainen kotona. Tukholmassa unisex-vessat ovat yleisiä kirjastoissa, kauppakeskuksissa ja muissa julkisissa tiloissa eivätkä ne aiheuta ongelmia.

Toisaalta on hyvä kysyä, miksi pienen joukon pitää tuputtaa turkulaisille unisex-vessoja, kun suuri enemmistö ei niitä halua. Ihmiset eivät koe vessoja tasa-arvokysymykseksi.

Turkulaisen lukijaraati tyrmäsi maaliskuussa unisex-vessat selvin luvuin. Liki 400 vastaajasta 71 prosenttia oli sitä mieltä, ettei kaikkien yleisten vessojen pitäisi olla unisex-vessoja. Vain 15 prosenttia vastasi kysymykseen myöntävästi.

Luvut ovat niin selvät, että jättäkää vessat rauhaan.

Kirjoittaja on Turkulaisen päätoimittaja.

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolineutraalit vessat yhä yleisempiä – "väärään vessaan" menijät kohdanneet väkivaltaa

Useissa kirjastoissa ja kouluissa on otettu käyttöön sukupuolineutraaleja wc-tiloja. Ne tarjoavat turvallisen tilan myös heille, jotka eivät koe itseään yksiselitteisesti mieheksi tai naiseksi.

Turun yliopisto on päättänyt muuttaa kaikki yliopiston wc-tilat sukupuolineutraaleiksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Espoon kaupungin kirjastoissa unisex-vessat otetaan käyttöön jo tämän vuoden kuluessa.

Myös Helsinkiin valmistuvan keskustakirjaston vessoista on tarkoitus tehdä sukupuolineutraaleja.

Setan koulutussuunnittelija Marita Karvisen mukaan sukupuolineutraalit wc:t ovat alkaneet yleistyä muutaman vuoden sisällä – samalla kun yleinen tietoisuus sukupuolen moninaisuudesta on lisääntynyt.

Karvisen mukaan tarve yhteisille wc-tiloille on suuri, sillä yllättävän suuri osa ihmisistä ei koe olevansa mies tai nainen. Myös transprosessin aikana oma sukupuolen kokemus voi olla ristiriidassa ulkoisen olemuksen kanssa.

– Se aiheuttaa itselle epävarmuutta siitä, mihin voi mennä.

Etenkin nuorille tilanne on herkkä
Niin sanottuun väärään vessaan menemisestä voi saada osakseen epäasiallista huomauttelua. Vessoissa on koettu myös väkivaltatilanteita.

– Se on turvallisuuskysymys ja yhdenvertaisuuskysymys.

Etenkin nuorille tilanne voi olla herkkä.

– Sellaistakin tapahtuu, että transnuori tai muunsukupuolinen nuori ei voi mennä vessaan välitunnilla, koska ei löydä itselleen sopivaa, tai häneltä kysellään miksi menit tuohon vessaan.

Sukupuolineutraaleja vessoja onkin otettu käyttöön etenkin sellaisissa paikoissa, joissa liikkuu paljon nuoria: kouluissa, nuorisotaloissa ja kirjastoissa.

Karvinen pitää tärkeänä, että edes osa vessoista olisi kaikille tarkoitettuja, vaikka osa jätettäisiin erikseen miesten tai naisten vessoiksi. Mitään erillisiä muunsukupuolisten vessoja ei kuitenkaan haluta.

Helsingissä kaupunginvaltuutettu Anna Vuorjoki (vas.) ehdotti viime marraskuisessa aloitteessaan, että kaikissa Helsingin kaupungin tiloissa olisi vähintään yksi sukupuolineutraali wc.

Toukokuussa kaupunginhallitus päätti kehottaa kiinteistöviraston tilakeskusta ryhtymään toimiin sukupuolitunnusten asteittaiseksi poistamiseksi kaupungin palvelu- ja toimipisteiden wc-tilojen ovista

Anonyymi kirjoitti...

Seksi ”hookoon kokoisen” kanssa aiheutti pimpin repeämän – nyt asiaa puidaan netin naisryhmässä

Äitylit on salainen Facebook-ryhmä, jossa naiset keskustelevat hyvinkin intiimejä asioita aivan omilla nimillään ja profiileillaan. Kyse on erittäin tarkoin valitusta yhteisöstä, josta feikit lentävät ennen kuin ehtivät ”Äi” sanoa.

Nyt Mona-niminen nainen on kertonut kamalista kokemuksistaan isolla varustetun miehen kanssa. Hänelle kävi kuulemma valehtelematta niin, että ”pimppi repesi”. On siis sattunut onnettomuus.

-Repesi viime yönä, aika iso vekki. Edelleen tulee verta ja sattuu pirusti, kustessa meinaa taju lähteä.

Nainen kyselee mitä salvaa tai muuta uskaltaa hiertymään laittaa ja avulias yhteisö auttaa. Tosin onnettomuuden uhri mietiskelee, olisiko repeämä voinut syntyä myös kynsistä.

Nainen kertoo, että vehje oli ainakin ”hookoon” kokoinen.

Keskustelu Äityleissä on kuratoitunut myös Feissarimokiin.

Iso penis ei naurusta huolimatta ole mikään leikin asia. Suomalaismies avautui jokin aikaa sitten havainnollistavin kuvin jutussa lähes 26-senttisestä siittimestään, joka aiheutti muun muassa ongelmia urheiltaessa.

Anonyymi kirjoitti...

Selvitimme: Näin äijähaara ja naisleveily näkyvät Tampereen busseissa – Womanspreading yleisempää, mutta tulos yllättää

Lähiaikoina turuilla, toreilla ja mediassa ovat puhuttaneet niin sanotut manspreading ja womanspreading. Termeillä viitataan kanssamatkustajia ärsyttävään tapaan viedä julkisissa kulkuneuvoissa kahden matkustajan tila. Manspreading, äijähaara, tarkoittaa istumista haarat levällään niin, että viereiselle penkille ei vahingossakaan kukaan istahda.

Womanspreading, myös hashtagilla ladybagging tunnettu, taas kääntyisi esimerkiksi naisleveilyksi. Se viittaa tapaan asettaa käsilaukku tai muu kantamus viereiselle penkille ja näin vallata kahden ihmisen paikka.

Aamulehti jalkautui
Aamulehden kuvaaja Elias Lahtinen jalkautui joukkoliikenteeseen selvittämään haarailuilmiön laajuutta Tampereella. Lahtinen matkusti neljällä bussilinjalla havainnoimassa mies- ja naishaarailua.

Neljän bussimatkan aikana havaittiin yhdeksän womanspreading-tilannetta ja kolme manspreading-tilannetta. Tamperelaiset ovat kuitenkin siitä kohteliasta kansaa, että bussin täyttyessä haarat vedetään kiinni ja laukku napataan penkiltä syliin – äijähaarailu ja naisleveily siis vähenevät itsestään kulkuneuvon täyttyessä. Neljässä tapauksessa yhdeksästä haarailijat eivät tehneet tilaa täydessäkään bussissa.

Leveilijä puolustautuu tavaramäärällä
Bussissa numero 20 Hippa-koiran kanssa matkustanut Marianne Tuunainen oli levittänyt laukkunsa viereiselle penkille. Hän selittää naisleveilyään tavaramäärällä.

–Minulla on niin paljon tavaraa, että jouduin ottamaan toisenkin penkin käyttöön. Jos bussi tulee täyteen, yritän tiivistää. Suomessa annetaan mielestäni linja-autoissa hyvin tilaa ja huono käytös on poikkeuksellista.

Miehet naisleveilevät, ja naiset äijähaarailevat
Sukupuolittuneesta nimestään huolimatta ilmiö ei ole sukupuolisidonnainen. Törkein äijähaarailija oli naispuolinen, ja laukkunsa penkille ruuhkasta huolimatta jättäneistä kolmesta naisleveilijästä kaksi oli miespuolisia.

Yllättäen haarailuun syyllistyivät myös henkilöt, jotka sitä parhaansa mukaan yrittivät välttää. Haarailutestissä selvisi, että naisleveilyn välttely voikin aiheuttaa tahattoman äijähaaran. Kun matkustaja siirtää laukkunsa pois viereiseltä penkiltä, hän laittaa sen usein jalkojensa väliin, ja äijähaara on valmis.

Anonyymi kirjoitti...

"Halla-ahokin kelpaa, jos linja muuttuu" - Touko Aalto lupasi keskustella kaikkien kanssa

Vihreiden vastavalittu puheenjohtaja Touko Aalto sanoi valintansa jälkeen Tampereella pitämässään ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa, että hän aikoo pitää tiivistä yhteyttä eronneeseen puheenjohtajaan Ville Niinistöön.

"Ville sanoi, että voin soitella milloin vain, ja varmasti käytän sitä optiota kilauttaa kaverille. Tähän oljenkorteen pyrin varmasti tarttumaan. Aina kannattaa kysyä viisaammilta ja hakea oppia vanhemmilta", Aalto sanoi.

Hän lupasi pitää keskusteluyhteyttä kaikkiin muihinkin tahoihin, eikä sulkenut mitään puoluetta tulevien hallituskumppaneiden piirin ulkopuolelle. Jopa Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset voisivat kelvata.

"Jos Halla-ahon persut muuttavat linjaansa, niin että muistetaan luonnon monimuotoisuus, taistellaan ilmastonmuutosta vastaan ja turvapaikkapolitiikka muuttuu inhimillisemmäksi, niin sitten sekin olisi mahdollista."

Aalto voitti lopulta kovimman kilpailijansa Emma Karin vasta siirtoäänivaalin viidennellä kierroksella, äänin 3 489 - 2 111. Hän sanoi olevansa hämmentynyt. "Raapustin paperille muutamia sanoja siltä varalta, että nakki naksahtaa. Menee kuitenkin joku tovi ennenkuin itse tajuaa mitä on tapahtunut."

"Takana on vihreissä kymmenen vuoden matka, joista kaksi viimeistä vuotta varapuheenjohtajana. Nyt kun näki tuloksen ja pikku hiljaa tajuaa mitä tapahtui, niin on sanottava, että hyvällä tavalla hämmentävältä tuntuu."

Etuoikeutettu valkoinen mies

Aalto kiitteli muita puheenjohtajaehdokkaita, jotka putosivat pois ääntenlaskennan edetessä neljälle kierrokselle.

"Meillä oli kuusi upeaa ehdokasta. Kampanjan ainoa epäkohta oli se, että se oli niin rakentavaa eikä mitään riitelyä. Se kertoo siitä, että me ollaan yhtenäisiä. Muiden ehdokkaiden näkemykset olen pannut sydämeeni. Kaikkien panosta tarvitaan", Aalto kiitteli hävinneitä.

Aalto kommentoi Niinistön läksiäispuhetta, jossa hän sanoi hyvin painokkaasti itseään ja vihreitä feministiseksi puolueeksi. Niinistön puheen saattoi tulkita tueksi toiseksi jääneelle Emma Karille - tosin siinä vaiheessa vaali oli jo ratkennut, vaikka ääniä ei ollut laskettu.

"Ville on ihan oikeassa. Vihreät on feministinen puolue ja olen siitä ylpeä. Minun on ymmärrettävä oma erityisasemani tässä yhteiskunnassa. Olen valkoinen korkeasti koulutettu mies. Pitää pystyä ymmärtämään rakenteet, jotta naisia syrjiviä rakenteita voidaan purkaaa."

Aalto ei vastannut suoraan kysymykseen siitä, miten hyvin vihreiltä tänään onnistui naisten urakehitystä rajoittavien lasikattojen purkaminen.

"Meillä on osavia, kokeneita naisia. Kokonaisuus on tärkeintä."

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti: Ei kai se ollut enne – Touko Aallon kausi vihreissä alkoi farssilla

Oliko vaalifarssi huono enne Touko Aallon puheenjohtajuudelle? Aallon taidoista otetaan joka tapauksessa enemmän mittaa kuin kenelläkään vihreiden puheenjohtajalla ennen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Enteistä ei pidä välittää, Aallon puheenjohtajakausi vihreissä alkoi kuitenkin huonolla enteellä. Ääntenlasku venyi tuntikausia ja lopulta selvisi, että 400 ääntä oli unohtunut Helsinkiin. Niitä odottamassa jumitettiin Tampereen puoluekokouksessa iltaan ja kyllästymiseen asti. Kokoussali lauloi kuorossa Ultra Brata nuotin vierestä ja leikki ilmapalloilla aikaa kuluttaakseen.

Ville Niinistön kaudet sujuivat kuin kasvuromaanissa: Hankalan alun ja vaikeuksien kautta voittoihin. Touko Aallon puheenjohtajakausi käynnistyi puskafarssilla. Eli arvaatte varmaan seuraavan lauseen. Oliko se enne?

Onni on potkinut vihreitä pitkään

Vihreiden uusi puheenjohtaja vie puolueen sen kaikkien aikojen testiin. Viimeiset pari vuotta puolue on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Käytännössä aika selkeää vasemmiston punaista ja vihreää blokkia vastassa on ollut hyvin selkeä hallituksen porvariblokki. Oppositioblokin johto kuuluisi itsessään SDP:lle, mutta sen puheenjohtaja Antti Rinne ei ole saanut puoluetta kasaan. Tästä on parhaana osoituksena demarien epätoivoinen presidenttiehdokkaan etsintä. Ville Niinistö otti hyvin Rinteen jättämän tilan ja on käyttänyt sen vihreiden eduksi. Vihreillä on presidenttiehdokkaaksi erinomainen Pekka Haavisto, jonka viime vaalin kakkossijasta koko puolueen nousu käynnistyi. Haaviston uskottavuus ja etumatka muihin Sauli Niinistön haastajiin jämäköityy päivä päivältä demarien kyvyttömyyden vuoksi.

Perussuomalaisten katastrofi ei tuo suoraan ääniä vihreille, koska puolueilla ei paljon yhteistä kosketuspintaa ole. Hallituksen uskottavuutta Timo Soinin Uusi vaihtoehto ei suoranaisesti lisää. Jos ongelmia tulee, lisää äänestäjiä voi siirtyä kokoomuksesta vihreisiin. Erityisesti koulutuspolitiikan leikkausten arvostelu on jo tuonut vihreille paljon entisiä kokoomuksen äänestäjiä.

Vihreät pullat kärähtävät äkkiä

Hyvin on pullat uunissa vihreillä, mutta se on kuuma uuni, jossa pullat helposti kärähtävät.

Vihreät on kannatuksensa kasvun vuoksi vähän samassa tilanteessa kuin perussuomalaiset vuonna 2015. Puolueen uskottavuuden vuoksi hallitukseen meno on pikku pakko. Siellä odottaa joko kokoomus tai keskusta, ehkä kummatkin. Ei ole uskottavaa, että kaikkia vihreiden arvostelemia leikkauksia alettaisiin tuosta vaan perumaan. Ei vaikka millainen nousukausi olisi. Porvaripuolueissa on pantu muistiin kaikki vihreä iva ja niiden kanssa hallituksessa se maksatetaan kyllä jo sen ohjelmaa laadittaessa.

SDP:n ja vasemmistoliiton kanssa oppositiossa olo on ollut varsin sopuisaa. Yhteinen vastus on niin selvä ja läsnä. Mutta tätä hallitusta voi vihata vain niin kauan kuin se istuu.

Heti uusien eduskuntavaalien kaikki on toisin. Sen jälkeen alkaa epäluulo nykyopposition kesken. Puolueiden voimasuhteet Suomessa ovat sellaisia, että SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton pohjalta rakennettu hallitus on jokseenkin mahdoton. Sellaista mullistusta, joka tätä muuttaisi, ei missään mielipidekyselyissä ole näkyvissä.

Kenelle jää mustapekka hallituspelissä? Kuka istahtaa ministeriautoon? Sen pakokaasuja on hallituspelissä hävinneiden katkera haistella.

Vihreiden uudelta puheenjohtajalta vaaditaan pelisilmää ja taitoa enemmän kuin keltään ennen. Onko Touko Aallolla sitä?. Ettei nyt hänellä ihan puskafarssiksi menisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija väittää: Sinkut ovat onnellisempia – ”Naisten odotukset ovat kasvaneet” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Joka toinen mies kärsii seksin puutteesta – ”Naisten toiveet ovat muuttuneet” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Triin mies valitsi pornon: ”Ei enää seksi kelpaa oman muijan kanssa” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Hoitaja teki tabletti-cocktailin – unettomuudesta ja ahdistuksesta kärsineet saivat lääkettä sydämen vajaatoimintaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen poltti miehen häpykarvoja Imatralla – oikeus määräsi 300 euron korvaukset kivusta ja särystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen yllytti tekstiviesteissä poikaystäväänsä tekemään itsemurhan – jopa 20 vuoden vankeustuomio uhkaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

BATMAN-SARJAN KUVAUKSET OLIVAT KUIN JATKUVAT ORGIAT – ADAM WEST HARRASTI SEKSIÄ KAHDEKSAN NAISEN KANSSA YHDESSÄ ILLASSA

Vuosina 1966-1968 pyörineen Batman-sarjan kuvaukset olivat seksin kyllästämää aikaa.

Viime viikolla kuollut Adam West kertoi vuosien varrella naisseikkailuistaan Batmanin tuotannon aikana. Supersuositun sarjan vuoksi hän ja Robinia esittänyt Burt Ward saivat paljon huomiota vastakkaiselta sukupuolelta.

– Burt ja minä olimme kuin lapsia karkkikaupassa, West muisteli ja kertoi naisten tarjonneen itseään hänelle ja Wardille.

– Minulla oli nuoria kanssanäyttelijöitä pukuhuoneessani klo 07:45 aamulla.

– Muistan yhden illan kahdeksan eri naisen kanssa. Orgiat on karu sana, mutta se oli kahdeksan yhdellä kerralla, totesi West aikoinaan.

Burt Ward on myös avautunut villeistä Batman-ajoistaan.

– Kun tulin Batmaniin naiivina 20-vuotiaana, joka oli tapaillut vain muutamaa tyttöä, tapasin Adam Westin, joka esitteli minut villeimmille seksuaalisille irstailuille, jotka voit kuvitella, Ward totesi aikoinaan.

– Usein löysimme itsemme tilanteesta, jossa naiset hakkasivat ikkunoitamme, kun me makasimme toisten naisien kanssa.

– Puhuimme villeistä ajoista pukuhuoneissa, kuvauspaikoilla, otoksien välissä, lounaskärryssä. Ja tietenkin tehdessä henkilökohtaisia näyttäytymisiä viikonloppuisin, silloin se muuttui todella villiksi.

– Meistä tuli kuin seksuaalisia vampyyrejä, Ward kuvaili hänen ja Westin seikkailuja.

Lähde: Page Six

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotus vihreistä: Armeijan miesvahvuutta pienennettävä, tavoitteena sukupuolineutraali asepalvelus

”Nykyaikaisessa armeijassa määrä korvaa laadun.”
Vihreiden puoluekokouksessa käsiteltiin ehdotus, jonka mukaan vihreiden pitäisi tavoitella Suomeen nykyistä valikoivampaa asevelvollisuutta. Ehdotus kuitenkin hylättiin.

Ehdotuksen mukaan Suomessa pitäisi pienentää sodanajan joukkojen lukumäärää ja laajentaa varusmiesten valikointia.

– Meillä pidetään turhan takia valtaisaa reserviä. Sieltä voisi vapauttaa varoja oikeasti toimivaan järjestelmään, sanoo ehdotuksen tehnyt Jouni Vauhkonen.

– Missään nykyaikaisessa armeijassa ei pärjätä määrällä, vaan ratkaisevaa on taito, liikkuvuus ja teknisesti paremmat laitteet, hän perustelee.

Vihreiden nykyisessä puoluepoliittisessa ohjelmassa tavoitteena on saada Suomeen kaikille vapaaehtoinen ja sukupuolineutraali asepalvelus. Valikoivaa asevelvollisuutta perusteltiin maailmanpoliittisen tilanteen muuttumisella.

– On vaikea nähdä hyötyjä aatteellisesti varmasti oikeaoppisesta, mutta muuten poliittisesti käyttökelvottomasta ja poliittista uskottavuutta haittaavasta linjauksesta, ehdotuksessa todetaan.

– Jos aidosti lähdettäisiin toteuttamaan nykyistä linjausta, se johtaisi käytännössä palkka-armeijaan, johon ei hakeudu ihmiset, jotka ovat parhaimmat armeijahommassa. Palkka-armeijaan hakeutuu lähinnä köyhiä miehiä, jotka ei oikein muuhun hommaan pääse, Vauhkonen sanoo.

Ehdotus säilyttäisi pitkän aikavälin tavoitteena kaikille vapaaehtoisen, sukupuolineutraalin maanpuolustus- ja asepalvelusjärjestelmän.

– Se on enemmänkin minulta sellainen kompromissiveto. Varmaan Nato-jäsenyyden puitteissa siihen ehkä pystyttäisiin menemään.

Puoluekokous päätti, että vanhaa poliittista ohjelmaa ei ole perusteltua muuttaa.

– Aloitteessa esitetty linjaus sekä muut mahdolliset puolueen asevelvollisuuskantojen päivitysesitykset tulee käsitellä seuraavan poliittisen tavoiteohjelman, joka hyväksytään puoluekokouksessa 2018, valmistelun yhteydessä, puoluekokous linjasi.

Vihreiden aiempi, vuonna 2010 puoluehallituksen hyväksymä linjaus, kannatti valikoivaa asevelvollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Meneekö hössötys jo liian pitkälle? Suomalaisesta kennelistä yritettiin ostaa sukupuolineutraali koira!

Joillakin ei järki paljon päätä pakota.

Ei herra isä miten jotkut ovat sillä kuuluisalla kassalla.

Evergrey-kennelin pitäjä kirjoitti tänään Facebookiin, miten joku yritti ostaa häneltä sukupuolineutraalia koiraa. Kyllä, luit aivan oikein.

”Olen miettinyt kirjoitanko vai en, mutta ajattelin nyt kuitenkin laittaa erään pennunkysely keskustelua tänne. Voi olla, että saan vihat niskaan jossakin palstalla, mutta sitten saan.

Aivan asiallisen tuntuinen nuorempi nainen soitti ja kysyi pentuja. Kerroin mitä meille on tulossa. Kerroin myös urosten ja narttujen eroista. Tapani mukaan suosittelin ensimmäiseksi koiraksi narttua. Siitä se sitten alkoi. Tämä tyttö sai todellakin kilarit siitä, että puhuin uroksista ja nartuista . Hänen mielestään eläimet ovat myös sukupuolineutraalija ja me kasvattajat vai tuemme urosten matco käyttäytymistä jo pentuina. Olin hetken lähes sanaton ja se on jo paljon minulle. Yritin selittää, että kyllä koirissakin syntyy joskus kummankin sukupuolen edustajia, mutta se on kuitenkin suht harvinaista. Ei tullut mitään keskustelusta. Hän vain halusi sukupuolineutraali koiran ja minä ei luvannut hänelle sellaista myydä. Puhelu loppui siihen, että minä olen kuulema tyypillinen homifobinen ja rasistinen persu , jolta hän ei koiraa huolisi ilmaiseksikaan. Puhelun jälkeen hirnuin varmaan puolituntia ja yritin Jampalle selittää mikä niin nauratti. Mitähän meidän Franco tuumaisi, jos yrittäisin astuttaa sen Ciscolla, noin niin kuin sukupuolineutraalisti…” kennelin pitäjä kertoo.

Eihän tätä meinaa uskoa, mutta toisaalta: kaikenlaista outoa hämmentäjää sitä maailmaan mahtuu.

Kirjoituksen löydät täältä.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus paljasti nettideittailun ongelman – pilaa mahdollisuutesi löytää sopiva kumppani

Enemmän ei ole enemmän. Tuore tutkimus paljastaa nettideittailussa sille tyypillisen ongelman.

Liikaa kaloja vedessä? Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkimus paljastaa, ettei verkkojen heittäminen laajalle alueelle olekaan hyvä strategia potentiaalisen kumppanin etsimisessä.

Tutkijat värväsivät 152 aikuista ja kertoivat, että heidän tehtävänään oli testata uutta deittisivustoa. Osallistujat jaettiin kahteen ryhmään sen mukaan, montako potentiaalista "matchia" heille tarjoutui sivustolla. Toinen ryhmä sai kuusi, toiset 24. Tämän jälkeen osallistujat valitsivat heille tarjotusta joukosta itselleen potentiaalisen treffikumppanin.

Viikkoa myöhemmin suuremmasta joukosta valintansa tehneet olivat tyytymättömämpiä valintaansa kuin ne, jotka olivat valinneet treffikumppaninsa vain kuuden mahdollisen henkilön joukosta.

Suuremmasta joukosta valinneet henkilöt, joille annettiin mahdollisuus perua vallintansa, olivat vähiten tyytyväisimpiä valintaansa – ja päätyivätkin todennäköisimmin valitsemaan uuden henkilön deittikumppanikseen.

– Katumusta voi olla enemmän, kun he tietävät, että vaihtoehtoja on muitakin, totesi tutkimusta johtanut Jonathan D'Angelo lehdistötiedotteessa.

Liialliset vaihtoehdot saavat ihmisen pyörittelemään mielessään "mitä jos?" -ajatuksia, jotka vähentävät tyytyväisyyttä ja lisäävät epävarmuutta.

Nettideittailussa ei juuri tarvitse "sijoittaa" ja vaihtoehtoja on runsaasti, joten niitä vaihtoehtoja haluaa myös tutkia. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa "Siihen Oikeaan" keskittymistä.

Tutkijoiden mukaan nettideittailun hyvät puolet kumoavat kuitenkin huonot.

Lähteet: Men's Health, Wisc

Anonyymi kirjoitti...


Nyt puhuvat seksiä ostavat naiset: ”Mies oli ammattilainen loppuun saakka”


Kolme seksiä ostavaa naista suosittelee palvelua esimerkiksi niille ujoille ja estyneille kanssasisarilleen, jotka haluavat löytää seksin ilon.
Parhaimmillaan hyvä kokemus ammattilaisen kanssa voi avata naisen kohtaamaan oman itsensä juuri sellaisena kuin on, he sanovat.

Anonyymi kirjoitti...

Lone wolf Northern Irish terrorist, 31, who pretended to be a Swedish model to entrap men into helping her plot to murder police officers is jailed for 16 years

North Carolina mom 'caught on CCTV trying to smother son'

Charity worker and her friend tortured a frail OAP, 78, stabbed him in the neck and tried to suffocate him after breaking into his home following an all-day drink and crack cocaine binge

kirjoitti...

Keskustelu Äityleissä on kuratoitunut myös Feissarimokiin.

Siis Mammapalstalta päivää, osa 55 (13.6.2017)

Anonyymi kirjoitti...

Laura Honkasalon kolumni: Saako miehellä olla pieni?

”Miehiin kohdistuvat ulkonäköpaineet ovat pysyneet samoina antiikin ajoista: pitää olla urheilullinen, lihaksikas ja pitkä. Mutta tästähän ei kukaan välitä, kaikki tila mediassa menee siihen, että naiset ulisevat ulkonäköpaineistaan.”

Kommentti keskustelupalstalla pysäyttää. Suomen mielenterveysseuran mukaan miehillä ja pojilla esiintyy yhtä paljon epätyypillisiä syömishäiriöitä kuin naisilla, mutta ne jäävät usein tunnistamatta. Tyytymättömyys omaan lihasmassaan on yleistä nuorilla miehillä.

Nuoret naiset jakavat selviytymistarinoitaan somessa ja mediassa, mutta en muista ikinä nähneeni vastaavaa nuoren miehen haastattelua, keski-ikäisistä puhumattakaan. Vaikea kuvitella, että mies avautuisi haastattelussa: ”Halusin huikeat lihakset, mutta terapian ansiosta tiedän, että kelpaan sellaisena kuin olen!”

Nykynainen tietää, mitä haluaa. Deittipalstoilla naiset raakkaavat lyhyet miehet pois heti kättelyssä. Miehet valittavat, että naisille kelpaa deittipalstalla vain lihaksikas, pitkä mies, joka on lisäksi varakas mutta puhuu tietysti tunteistaan ja ostelee ruusuja. Baareissa alfaurosten tienoilla riittää pörinää, lyhyt naisasiamies saa istua rauhassa.

Viihde- ja pornoteollisuus tarjoilee täydellisiä ihmisiä. Onneksi on sentään taide: muutama vuosi sitten brittitaiteilija Jamie McCartney loi mainion teoksen nimeltä The Great Wall of Vagina. Taiteilija teki kipsivaloksia lukemattomista erilaisista pimpeistä. Veistokset hän kokosi valtavaksi seinämäksi, joka osoittaa, miten ihana kirjo erilaisia vulvia naisten vaatteiden alle kätkeytyy.

Kuka tekisi vastaavan teoksen peniksistä? Penispaniikki on aihe, josta ei paljoa puhuta – ainakaan naisten kesken ja ihmettelen, jos miesten saunassakaan tilitetään, että onkohan mulla liian pieni. Penispaniikki voi alkaa jo murrosiän kynnyksellä poikien pukuhuoneessa. Sekä aikuistuvat pojat että varttuneet miehet hermoilevat, onko omasta sauvasta iloa kenellekään.

Moni nainen pitää yllä kaksoisstandardeja: vulva ja rinnat saavat olla millaisia vain, ja miesten pitää olla kiitollisia, kun pääsevät niiden kanssa lähietäisyydelle, mutta pikkupeniksistä vitsaillaan estoitta. Kuka nyt retiisiin tyytyisi, kun voi saada muhkean kesäkurpitsan, hahhaaa!

Olen itsekin nuorena nauranut kavereiden kanssa seksikumppanin prinssinakille. Nykyään se hävettää. Penispaniikki on yhtä todellinen ongelma kuin naisten ulkonäköpaineet.

Saman havaitsi brittivalokuvaaja Laura Dodsworth, jolta ilmestyy tässä kuussa valokuvateos Manhood: The Bare Reality. Kirjassa on kuva sadasta tosielämän kikkelistä ja miesvartalosta. Kuvien ohessa tavalliset miehet kertovat, millaisia paineita miehiin kohdistuu ja millainen heidän suhteensa omaan vartaloon on. Erittäin hieno projekti, mediassa kun peniksiin törmää lähinnä pornossa.

Puolella maailman ihmisistä on penis. Elimen koko nähdään helposti miehuuden mittarina, oma haluttavuus rinnastuu peniksen kokoon ja olemukseen. On todella tekopyhää vaatia miehiä arvostamaan kaikenlaisia pimppejä ja naisvartaloita, ja samaan aikaan hekotella pornomielikuvista poikkeaville siittimille.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan tyytymättömyys omaan vartaloon ja ulkonäköön voi lisätä nuorten miesten itsetuhoista käytöstä, esimerkiksi juomista ja huumeiden käyttöä. Poikien kanssa nuorisotyötä tekevät kertovat, että peniksen koko ja normaalius huolettavat teinejä. Terveydenhoitajalle peniksestä ei voi puhua, koska terkkarit ovat naisia. Penispaniikki on surullinen ilmiö, sillä loppujen lopuksi penis on aika ihmeellinen kapistus!

Miten saisimme opetettua pojille, että jokainen penis on aarre?

Anonyymi kirjoitti...

Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut” - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisessa stand-upissa keski-ikäinen valkoinen mies on kuningas – Iikka Kivi sanoo edustavansa erilaista mieskuvaa, vaikka myös vitsailee naisten kustannuksella
Suomalaista stand-up -komiikkaa hallitsee valkoinen keski-ikäinen mies. Koomikko Iikka Kiven mielestä se on ja ei ole ongelma.


NIITÄ TAVATAAN sanoa diplomaattisiksi vastauksiksi. Tai ympäripyöreiksi.

Siis sellaisia, kuten tämä: “Se on ongelma, ja se ei ole.”

Puhumme stand-up -koomikko Iikka Kiven kanssa siitä, miksi suomalaiset stand-up -klubit täyttyvät kolme-nelikymppisistä valkoisista heteromiehistä kertomassa vitsejä omalle viiteryhmälleen. Ja siitä, onko suomalaisen stand-upin heteronormatiivisuus ongelma.

On ja ei ole.

”Onhan se mälsää, että meitä valkoisia cismiehiä on ylivoimaisesti eniten. Perusjanarit rulettaa, niin se vain menee”, Kivi kuittaa.

Cismies tarkoittaa miestä, joka on vastasyntyneenä määritelty mieheksi ja joka myös tuntee itsensä mieheksi. Vastaavasti cisnainen on syntymässä määritelty naiseksi. Transtukipisteen sivuilla olevassa sanastossa cisin kerrotaan olevan vastakohta sanalle trans. Molemmat ovat latinaa ja tarkoittavat ’tällä puolen’ ja ’toisella puolen’.

Kivi ei cismiehisyydestään huolimatta kuitenkaan pidä itseään täysin ”perusjanarina”, ja yksi perustelu sille löytyy tällä hetkellä hänen silmistään. Kuvaaja kysyy Kiveltä, saisiko hän silmiään vähän enemmän auki. Luomet nousevat hetkeksi ylöspäin kuin sälekaihtimet.

On muutama syy, miksi Kiveä väsyttää. Ne ovat luhtakerttunen, pensassirkkalintu ja rytikerttunen.

Kivi on lintubongari ja valvonut koko yön jossain päin Viikkiä. Hän ei halua kertoa ihan tarkkaan missä, koska näki reissulla myös sarvipöllön poikasia. Ihmiset kuulemma menisivät heti niitä häiritsemään, koska pöllönpoikaset ovat söpöjä.

Ja ovathan ne.

TÄMÄN HAASTATTELUN kannalta tärkeää on se, miten nämä pöllöt liittyvät Kiven brändiin. Hän sanoo edustavansa erilaista mieskuvaa suomalaisten koomikoiden kentällä.

Vaikka hän ei myönnä rakentavansa muista erottuvaa brändiään tietoisesti, hän myöntää sen koostuvan kolmesta kulmakivestä. Yksi niistä on lintuharrastus.

Toinen on videopelit, joiden arvosteluja Kivi julkaisee Facebookissa.

Siitä päästäänkin kolmanteen, joka on kantaaottavuus somessa. Toukokuun lopussa Kivi ilmoitti Facebookissa jättäytyvänsä Vuosisadan suomalainen stand-up -kiertueelta. Syynä oli se, että suunnitellulla kiertueella olisi esiintynyt vain miehiä, ja olihan se pahasti ristiriidassa Kiven julkikuvan kanssa.

”Näyttihän se aika ikävältä, että olin mukana tällaisella all male panel -kiertueella. Juuri pari päivää ennen sitä olin julistautunut omalla Facebook-seinällä feministiksi ja käynyt aiheesta tiukkaa keskustelua.”

Kiertueesta syntyi kohu, jonka seurauksena siitä tehtiin lopulta monipuolisempi. Mukaan tuli neljä naiskoomikkoa ja yksi muunsukupuolinen. Myös Kivi palasi kiertueelle.

Stand-upin lisäksi Kivi osaa siis vaikuttaa ja herättää keskustelua somessa. Hän kutsuu sitä hallituksi provokaatioksi. Esimerkiksi 22. toukokuuta tekemässään Facebook-päivityksessä Kivi kritisoi feministien keskustelukulttuuria ja sai luonnollisesti paljon kritiikkiä niskaansa.

”Kritisoin osaa feministejä siitä, että heillä on tapana reagoida kritiikkiin vittuilemalla. Ja kuinka sitten kävi, mulle vastattiin heti vittuilemalla. En voinut olla härkkimättä, kun ne vain osoitti mun pointin oikeaksi”, Kivi naureskelee.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/a53148/beautiful-raw-nude-photos-beautiful/

Alkaako "jöpöttää"?

Anonyymi kirjoitti...

Tennislegenda sivaltaa Serena Williamsia: ”Hän olisi miehissä jotain 700:s maailmassa” - Urheilu - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Ujon maalaistytön äärimmäinen muodonmuutos ihmisbarbieksi – Victorian, 33, ulkonäkö jakaa mielipiteitä: ”Miehet palvovat minua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

KOMMENTTI Työnnetäänkö Sdp:n pelastajaksi jälleen nainen?

Tänään päättyy Suomen entisen mahtipuolueen Sdp:n presidentinvaalien ehdokasasettelu. Ehdokkaita on pitkän etsikkokauden jälkeen ilmaantunut kolme, ja poikkeuksellisesti he ovat kaikki naisia. Sdp:n presidenttiehdokkaan paikkaa tavoittelevat nyt puolueen pitkäaikaiset kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Päätöksen ehdokkaan asettamisesta tekee puoluevaltuusto, ja ehdokkaan valinnasta järjestetään elokuussa neuvoa-antava jäsenäänestys.

Ehdokkaat ovat päteviä ja poliittisesti meritoituneita naisia. Haatainen ja Paatero ovat toimineet ministereinä, Haatainen myös Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja Feldt-Ranta Sdp:n puoluesihteerinä sekä useissa Pohjoismaiden yhteistyöhön liittyvissä luottamustehtävissä. Ei ole kahta sanaa siitä, että he eivät olisi kelvollisia ehdokkaita Suomen presidentiksi.

Tästä huolimatta Sdp kompuroi ehdokasasettelussaan. Ehdokkaiksi houkutellut Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri kieltäytyivät kunniasta. On helppo kuvitella, ettei etenkään toisena tai kolmantena houkuteltavilla ole kova motivaatio uhrata itseään häviämään ennalta arvattava kisa. Etenkin kun puolueen pitkäaikainen soturi Erkki Tuomioja ehti esittää, että Sdp asettuisi tukemaan vaalissa kokoomuslaista presidentti Sauli Niinistöä.

Kukaan tuskin pystyykään vakavasti ottaen haastamaan Niinistön jatkon. Sdp:n naiskolmikon tärkein tehtävä lieneekin pelastaa puolueensa kasvot.

Politiikan tutkija Mari K Niemi on tutkinut poliittista johtajuutta, puoluejohtajavalintoja ja sukupuolta. Hän toteaa väitöskirjassaan, että viime vuosikymmeninä naisia ryhdyttiin valitsemaan puoluejohtajiksi tilanteissa, joissa heidän valintansa nähtiin puolueille edulliseksi. Naisen valinta tulkittiin miehen valintaa merkittävämmäksi symboliseksi viestiksi, johon liitettiin ajatuksia uudistumisesta ja puolueen julkisuuskuvan parantamisesta.

Kuvaus sopii Sdp:n edelliseen puheenjohtajaan, Suomen ensimmäiseksi valtiovarainministeriksi nousseeseen Jutta Urpilaiseen. Hänet valittiin puolueensa ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi, kun Sdp:tä oli syytetty liian läheisistä suhteista ay-liikkeeseen ja SAK-taustainen Heinäluoma heitti hanskat tiskiin Sdp:n ryvettyä huonossa vaalimenestyksessä.

Urpilainen otti julkisesti pesäeron Hakaniemeen ja onnistui nostamaan Sdp:n eduskunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Vaalimenestys ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kovaa, ja keväällä 2014 Urpilainen vaihdettiin pitkän ay-uran tehneeseen Antti Rinteeseen. Eduskuntavaaleissa 2015 Sdp:n kannatus oli kuitenkin sen historian pienin.

Myös kevään kuntavaaleissa Sdp koki tappion, vaikka pääsi vaaleihin oppositioasemasta. Vaalitappion jälkeen Sdp:n nöyryytys jatkui puolueen kovimpien nimien kieltäydyttyä presidenttiehdokkuudesta.

Antti Rinne jaksoi vakuuttaa epäilijöille, että puolue asettaa oman ehdokkaansa. Hän myös totesi, että ”ehdokasasettelu suorastaan huutaa naista”.

Lähihistorian valossa voikin kysyä, huutaako naista vaalien ehdokasasettelu vai huutaako naista uudistumista ja julkisuuskuvansa parantamista tavoitteleva Sdp, jonka johdossa kuitenkin pysyy mies.

Anonyymi kirjoitti...

Fingerpori Tiistai, 27.6.

Anonyymi kirjoitti...

”Pelkäsin että lapseni ihonväri olisi eri kuin miehelläni” – Vauva.fi:ssä paljastetaan nyt salaisuudet, joita kukaan ei tiedä - Perhe - Ilta-Sanomat

”Jätin ehkäisyn pois, jotta saisin vauvan. Miehelle kerroin, että pillerit pettivät. Enkä edes kadu.”

”Avioliiton alkuvuosina minulle tuli tilanne, jossa minulle tarjottiin rahaa seksin tarjoamisesta. Mietin viikonpäivät tuota ja tartuin tilaisuuteen. Ja hämmentävintä oli, että en saanut siitä minkäänlaista morkkista, vaikka tiesin tarkalleen olevani maksullinen nainen. Ja näin 20 vuoden avioliittovuoden jälkeen ei kaduta pätkääkään.”
...
”Minulla on ihan hyvä, komea ja mukava mies. Hän on takuulla myös uskollinen. Petän häntä koko ajan ja useimmiten mustaihoisten ja turkkilaisten kanssa. Viimeinen viikonloppureissu vanhempien luokse oli oikeasti reissu Kreikkaan, jossa harrastin seksiä samaan aikaan kahden vanhan säädön kanssa. Kun olin raskaana, pelkäsin, että lapseni ihonväri olisi eri kuin mieheni. Onneksi ei ollut.”

Anonyymi kirjoitti...

”Julkinen sektori, nimenomaan hoivapuoli, on monien talousihmisten mielestä välttämätön paha” – Tarja Halonen puuttuu naisvaltaisten alojen kohteluun Voima-lehdessä

Juha Sipilän (kesk.) johtama nykyhallitus on 2000-luvun miesvoittoisin. Kolmen uuden ministerin nimityksen jälkeen on 17 ministeristä 12 (70,6 prosenttia) miehiä ja 5 (29,4 %) naisia. Ministereistä on siis naisia alle kolmannes.

Edellisen kerran hallituksen sukupuolijakautuma oli yhtä epätasa-arvoinen 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa Harri Holkerin (kok.) hallituksessa.

Epäsuhtaan puuttuu presidentti Tarja Halonen uuden Voima-lehden (6/2017) haastattelussa. Se on esimerkki feminismin vastatuulesta, valtioneuvoston tasolla.

Takapakkia tällä rintamalla voi nähdä myös talouspolitiikassa. Kilpailukykysopimuksen nurja puoli osui leimallisesti naisvaltaisille julkisen sektorin aloille. Niiden palkkataso on jo valmiiksi vaatimaton.

– Työmarkkinoidemme jakautumisen myötä miehet ovat pääasiassa yksityisellä sektorilla ja naiset pääasiassa julkisella sektorilla, Tarja Halonen toteaa haastattelussa.

– Miesten töiden väheneminen tai lisääntyminen on enemmän markkinatalouden varassa. Siihen kohdistuvat ne toimenpiteet, joilla koitetaan lisätä työllisyyttä ja pidetään positiivisena, kun sinne tulee lisää töitä.

Sen sijaan julkinen sektori, nimenomaan hoivapuoli, on Halosen mukaan ”monien talousihmisten mielestä välttämätön paha”.

– Nousukausina pelätään kuumenemista ja laskukausina leikataan, hän sanoo.

Halosen mielestä talouspuhetta leimaa huoli julkisen sektorin koosta. Asenne on päätynyt nykyään osaksi myös perinteisten vasemmistopuolueiden retoriikkaa.

– Tähän sortuvat vasemmistolaisetkin mutta myös vihreät. Olen laskenut joskus leikkiä, että valtiovarainministeriön tapetit pitäisi tarkastaa. Kaikki siellä alkavat hetken päästä puhua samalla tavalla, presidentti Halonen sanoo Voimassa.

Presidentinvaalia jutussa sivutaan lyhyesti. Myös Tarja Halosen nimellä on spekuloitu. Häneltä kysymättä.

Vastaus on yksiselitteinen: ”En todellakaan ole ehdokkutta ajatellut enkä ole käytettävissä.”

Halonen kertoo, että aina kun hänen juttusillen tulee pikkutyttö, joka kysyy, miksi nyt ei ole sitä tai tätä, Halonen sanoo tälle, että se on sinusta kiinni.

– Demokraattisessa maassa kansa saa just niin hyvät päättäjät kuin se ansaitsee.